Bývalý turecký reprezentant Nihat ukončil kariéru

17.01.2012, 19:44
Aktuality
Nihat Kahveci od svého návratu do Beşiktaşe nedokázal potvrzovat svoji pověst kanonýra, a když ani sedm měsíců po odchodu ze svého mateřského klubu nenašel nového zaměstnavatele, rozhodl se ve dvaatřiceti letech pověsit kopačky na hřebík...

"Rád bych se podělil o své rozhodnutí ukončit profesionální fotbalovou kariéru," uvedl někdejší tahoun turecké reprezentace v oficiálním prohlášení.

Rodák z Istanbulu fotbalově vyrostl v místním Beşiktaşi, do jehož prvního mužstva se probojoval během sezóny 1997/1998. V létě roku 2001 přestoupil do Realu Sociedad, kde vytvořil obávanou dvojici s Darkem Kovačevićem a ve své druhé sezóně po příchodu do Primery División se stal jejím druhým nejlepším střelcem za Brazilcem Ronaldem.

Ve Španělsku Nihat oblékal také tři roky dres Villarrealu a v létě 2009 se vrátil do Beşiktaşe, kde se ale nedokázal prosadit a po potyčkách se spoluhráčem Quaresmou a novináři dostal v květnu minulého roku od klubu výpověď. Bronzový medailista z mistrovství světa 2002 a kat české reprezentace na evropském šampionátu 2008 byl od té doby bez angažmá.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (308)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele