Burnley bude na začátku sezóny chybět Pope, od UEFA chce výjimku

01.08.2018, 15:59
Aktuality
Nick Pope nebude minimálně na začátku sezóny k dispozici Burnley. Anglický brankář se podrobil operaci zraněného ramena, se kterým bude laborovat až do dalšího upozornění...

Účastník nedávného mistrovství světa si zranění přivodil v úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy na hřišti Aberdeenu, kde musel nuceně ze hřiště již po úvodních 13. minutách.

Podrobné vyšetření následně ukázalo na vážnější zdravotní problém, Pope proto musel zamířit pod nůž, načež má být podle některých odhadů mimo hru celých dvanáct týdnů.

Pro Burnley jde i velmi nepříjemnou zprávu, neboť ztratilo jednoho z tahounů, který se výraznou měrou podepsal pod konečnou sedmou příčku z minulé sezóny. Se zraněným lýtkem je navíc mimo hru i zkušený Tom Heaton, odpovědnost proto připadne na Andrease Lindegaarda nebo Adama Legzdinse.

V Evropě zatím může chytat pouze Lindegaard, jenž je jediným zdravým zaregistrovaným gólmanem. Anglický klub proto chce požádat fotbalovou unii UEFA o výjimku, aby mohl na soupisku dopsat dalšího gólmana.

Zároveň se však nabízí otázka, že by skromný celek mohl ve zbytku přestupového okna získat na problematický post ještě posilu. "Jsme vždy připraveni jednat," řekl manažer Sean Dyche.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (446)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele