Bundesliga - souhrn 8. kola

21.10.2016, 22:28, aktualizováno 23.10.2016, 19:22
Komentáře a souhrny
Třetí ztrátu v řadě si na své konto připisuje Dortmund, tentokráte jenom remizoval v Ingolstadtu. Naopak Bayern dal na předešlá zklamání zapomenout porážkou Mönchengladbachu. Schalke se dál zvedá, odnesl to Mainz. Hertha porazila 1. FC Köln, výtečnou formu potvrdil rovněž Hoffenheim. V mizérii pokračuje Wolfsburg, na poslední místo se propadl Hamburk...

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 3:0

23.10.2016 17:30

Góly: 23. Nabil Bentaleb, 48. Max Meyer, 61. Nabil Bentaleb

Schalke se začíná vyhrábávat z výsledkové krize. Doma si vcelku jednoznačně poradilo s Mohučí a v Dortmundu vědí, že před derby příští víkend bude třeba se mít na pozoru.

Do dvacáté minuty byli aktivnější hosté, ale pak přišel na pořad podvečera první důležitý okamžik. Na svědomí ho měl Nabil Bentaleb, kterému na hranici vápna sklepl hrudí Franco Di Santo. A následná střela jednadvacetiletého záložníka? Ta byla náramná - 1:0. Die Königsblauen si nadále udržovali převahu, ale z ní nepramenily žádné příležitosti.

Jediným zaznamenáním momentem ve zbytku prvního poločasu byla tak možná možnost, do které se dostával Jhon Córdoba. Kolumbijský forvard obehrál Matiju Nastasiće, jenže balon si příliš předkopnul, takže akorát fauloval Ralfa Fährmanna a dostal žlutou kartu. Hned po změně stran ale Schalke znovu úřadovalo.

Bussmann zahrál rukou, ale rozhodčí Siebert nedbal signalizace asistenta a nechal pokračovat ve hře. Di Santo převzal míč u brankové čáry, načež přihrál zpět na Maxe Meyera a ten nedal Lösslovi šanci zasáhnout - 2:0. Córdoba mohl za sedm minut snížit. Poté, co Fährmann chyboval však poslal balon vedle brány.

Kdo ví, jak by se odvíjela zbývající půlhodinka, kdyby proměnil. Takhle při dvougólovém vedení tým Markuse Weinzierla udeřil potřetí. Tentokrát zavezl balon po levé straně do vápna Kolašinac, načež dával zpět pod sebe, kde z první po zemi střílel Nabil Bentaleb - 3:0. V závěru se ještě o slovo přihlásil Naldo, nicméně skóre se už nezměnilo.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Werder Brémy 3:1

23.10.2016 15:30

Góly: 42. Naby Keïta, 74. Naby Keïta, 90+5. Davie Selke - 76. Serge Gnabry

RB Lipsko podle očekávání porazilo Werder Brémy a vyhouplo se na druhé místo tabulky. Na první Bayern Mnichov přitom ztrácí pouhé dva body.

Domácí začali velmi aktivně, ale kromě Poulsenova pokusu, který vyrazil Wieldwald, si nevytvořili žádnou větší příležitost. Až po úvodní půl hodině se Ousman Manneh snažil vymodlit si po Gulácsiho zásahu na rozhodčím panu Hartmannovi penaltu, ale jeho modlitby zůstaly nevyslyšeny. Udeřilo až v minutě dvaačtyřicáté.

K Nabymu Keïtovi se se štěstím odrazil balon, takže mohl obehrát obránce a následně udělat ukázkovou kličku Wiedwaldovi - 1:0. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce měli opět více ze hry Die roten Bullen. Po hodině hry střílel Poulsen a chvíli po něm přinutil brémského gólmana k dobrému zákroku Forsberg.

V 74. minutě zase zazářil Naby Keïta. Davie Selke mu poslal z levé strany načechraný oblouček před prázdnou bránu, takže guinejskému útočníkovi nezbylo nic jiného, než balon pohodlně dopravit za čáru - 2:0. Jen chvíli po rozehrávce se ale povedlo Nouriho týmu snížit. Manneh a Bartels přešli díky šťasnému odrazu do protiútoku, který druhý jmenovaný zakončil přihrávkou napříč pokutovým územím přímo před čáru, odkud snadno doklepával Serge Gnabry - 2:1.

Jenomže k ničemu dalšímu se už spoluhráči Theodora Gebre Selassieho nedostali. Naopak v poslední minutě ještě jednou inkasovali. Rozehrávané standardní situace na soupeřově polovině se zúčastnil i Felix Wiedwald. Jenže se tak docela nepovedla, díky čemuž mohl následovat rychlý kontr. Diego Demme přiťuknul Selkemu, který zakončoval do prázdné - 3:1.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 2:0

22.10.2016 18:30

Góly: 16. Arturo Vidal, 31. Douglas Costa

Hned několik negativních sérii dnes protrhl mistrovský Bayern. Po dvou zápasech opět dokázal v Bundeslize zvítězit, po čtyřech utkáních pak konečně porazil neoblíbeného soka z Mönchengladbachu. Ačkoliv hosté sebevědomě prohlašovali, že jedou do Allianz Areny opět vyhrát, jejich předvedená hra tomu rozhodně neodpovídala a domácí zvítězili takříkajíc "v suchém triku".

Svěřenci Carla Ancelottiho dominovali od samého úvodu, drželi míč a čas od času ohrožovali Yanna Sommera. V 9. minutě Arjen Robben oslovil rozběhnutého Rafinhu, ten si elegantně obhodil Vestergaarda a rovnou z voleje vypálil, jaká škoda že jen do boční sítě. Chvíli nato už Robben zakončoval sám a po své typické akci pálil těsně vedle zadní tyče.

Skóre se poprvé měnilo po čtvrthodině hry. Opět se jednalo o spolupráci Robben - Rafinha, druhý jmenovaný potom poslal do šestnáctky nadýchaný centr a Arturo Vidal mezi dvěma bránícími zadáky jako jediný z této trojice vyskočil a nedal Sommerovi nárok zasáhnout.

Na druhý gól si zaplněná Allianz Arena musela do 31. minuty. Tehdy odcentroval tentokráte z levé strany David Alaba, míč propadl až na zadní tyč k Douglasi Costovi, jenž balón uklidil nekompromisní dělovkou do protipohybu brankáře k levé tyči. Od tohoto momentu se hráči Bayernu tak nějak uspokojili s výsledkem a snažili se především držet míč na kopačkách.

Borussia se nicméně nezmohla na žádný odpor a za celý zápas ani jednou nevystřelila mezi tři tyče. Prakticky jedinou šanci ke skórování měli hosté v 71. minutě, kdy si na Stroblův přetažený centr naběhl Christoph Kramer a v těžké pozici z bezprostřední blízkosti orazítkoval tyčku.

Domácí si čas od času vytvořili zajímavou příležitost, žádnou další už ale nevyužili. V obrovské šanci selhal například Robben, který po krásné kooperaci Vidala s Costou z pár metrů vysoko přestřelil. V závěrečných minutách pak své spoluhráče několikrát podržel Yann Sommer, když vytáhl pokus střídajícího Renata Sanchese i povedený přímý kop Davida Alaby.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:1

22.10.2016 15:30

Góly: 13. Vedad Ibišević, 74. Niklas Stark - 65. Anthony Modeste

Hertha zvládla prestižní duel s Kölnem a je jasné, že po osmém bundesligovém kole bude nejhůře třetí. Předstihnout ji může už jenom RB Lipsko, pokud si zítra poradí s Werderem Brémy.

V úvodu zápasu byl dvakrát hodně vidět Vedad Ibišević. Nejprve v 9. minutě přinutil k výbornému zákroku Timo Horna. O čtyři minutky později už se ale postaral o první branku zápasu. I proto, že chvíli předtím nepřesně hlavičkoval jeho spoluhráč Salomon Kalou. Mitchell Weiser si poradil s Jonasem Hectorem, ačkoliv si možná pomohl rukou.

Nicméně rozhodčí nechal pokračovat ve hře, takže mohl dvaadvacetiletý záložník servírovat do vápna na Ibiševiće, který z první mířil přesně - 1:0. Také další dvě příležitosti si vytvořili hráči Staré dámy. Ani Genki Haraguchi, ani Salomon Kalou však vedení svého celku nezvýšili. Druhý poločas načal dělovkou Plattenhardt, avšak Horn svůj tým bravurně podržel.

V minutě osmapadesáté mohl vyrovnat Anthony Modeste, ale Sebastian Langkamp prokázal, že je opravdu kvalitním obráncem. Rodák z Cannes se dočkal až o sedm minut později. Po trase Hector-Rausch-Bittencourt se trochu se štěstím dostal balon před brankovou čáru, kde měl před sebou Modeste snadnou úlohu a vsítil svůj osmý gól v sezoně. Famózní bilance, která znamená průběžné vedení v tabulce střelců.

Herha evidentně s ničím takovým nepočítala a v následujících minutách byla hodně zaskočená. Střelec vyrovnávacího gólu se mohl prosadit už o čtyři minuty později. Jenže tentokrát hlavičkoval nad. Rozhodující trefu utkání si schoval Niklas Stark na čtyřiasedmdesátou minutu. Weiser skvěle rozehrál přímý kop na osamoceného Juliana Schiebera, který vrátil zpět před bránu do malého čtverce, kde číhali hned čtyři (!) svěřenci Pála Dárdaie - 2:1.

Hosté si v závěru zápasu dokázali vytvořit ještě tři vynikající příležitost. V první selhal Simon Zoller, pak vyrážel Jarstein Risseho centr z pravé strany do tyče. A Rudnevsova trefa nemohla být uznána, protože si předtím počínal v souboji s Plattenhardtem nedovoleně. Berlíňané tedy slaví pátou výhru, kdežto Köln poprvé prohrál.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 2:1

22.10.2016 15:30

Góly: 66. Maximilian Philipp, 78. Nils Petersen - 84. Halil Altintop

Freiburg si poradil s Augsburgem a vyšvihnul se do horní poloviny tabulky. O vítězný gól se postaral smolař olympijského fotbalového finále Nils Petersen.

O první pokus Freiburských se postaral Florian Niederlechner. Ale protože to bylo celkem z úhlu, neměl Marwin Hitz větší potíže. Závěr úvodní dvacetiminutovky patřil Ji Dong-Wonovi. Korejský útočník dvakrát přinutil Alexandra Schwolowa ke dvěma parádním zákrokům. Domácí byli nadále aktivnější, ale svou převahu nedokázali přetavit v úvodní branku zápasu.

Po změně stran jako první střílel Christian Günter a Hitz znovu čaroval. V 66. minutě se už svěřenci Christiana Streicha dočkali. Vincenzo Grifo rozehrával přímý kop přímo před bránu, kde se zblízka pravačkou prosadil Maximilian Philipp - 1:0. Jen chviličku poté přišel na pořad odpoledne další přímek. Jeho rozehrávky se opět ujal Grifo. Tentokrát střílel. Bohužel pro SC těsně nad.

V tu dobu pobýval Nils Petersen na hřišti nějakých patnáct minut. Za dalších deset se radoval ze svého třetího zářezu v sezoně. Po Philippově přihrávce zakončil do prázdné vynikající akci na jeden dotek - 2:0. Teprve potom se probrali hosté z Augsburgu. Halil Altintop zpracoval na hranici vápna přihrávku od svého korejského spoluhráče Ji Dong-Wona, a poté nekompromisně pálil do pravého dolního rohu - 2:1.

Zápletka tedy byla na světě a týmu Dirka Schustera se málem podařilo i vyrovnat. V 87. minutě vyrazil Schwolow míč pouze před sebe, ale Julian Günter-Schmidt nedokázal svůj bundesligový debut osladit gólem, neboť mířil těsně nad břevno. A protože ve druhé minutě nastavení hlavičkoval mimo i Korejec Ji, mohl Freiburg slavit čtvrtou výhru.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Borussia Dortmund 3:3

22.10.2016 15:30

Góly: 6. Almog Cohen, 24. Dario Lezcano, 59. Dario Lezcano - 59. Pierre-Emerick Aubameyang, 69. Adrián Ramos, 90+1. Christian Pulisic

Parádní zápas byl dnes k vidění v Audi Sportparku. Poslední Ingolstadt zde nad favorizovaným Dortmundem vedl již 2:0, nakonec však může být rád za remízu 3:3. Svěřenci Markuse Kauczinskeho tak získali první bod od tabulky od konce srpna a díky lepšímu skóre se odlepili ode dna tabulky. Naopak Dortmund potřetí v řadě nedokázal zvítězit a čelo Bundesligy mu uniká.

Trenér Thomas Tuchel provedl od předchozího ligového duelu hned sedm změn v základní sestavě a s výkonem svých svěřenců rozhodně nemohl být spokojen. Již po šesti minutách hry odcentroval Markus Suttner z přímého kopu přesně na nabíhajícího Almoga Cohena a ten zcela osamocený z malého vápna překonal bezmocného Romana Weidenfellera, který dnes dostal překvapivě přednost před obvyklou jedničkou Bürkim.

Domácí byli při chuti, zatímco Borussia se vůbec nemohla dostat do hry. Ve 13. minutě vyhrál Marvin Matip hlavičkový souboj a pár metrů od branky zakončoval nůžkami Lukas Hinterseer a Roman Weidenfeller měl štěstí, že střela letěla přímo do jeho rukavic. Dortmund prověřil Orjana Nylanda výrazněji poprvé prostřednictvím Ousmana Dembélého, jehož střelu ovšem norský brankář bezpečně lapil.

Ve 24. minutě se opakovala situace, po níž skóroval Cohen - Markus Suttner opět rozehrával volný přímý kop ze strany, v šestnáctce tentokráte našel nabíhajícího Daria Lezcana a hlavička paraguayského forwarda skončila až v síti - 2:0. Lezcano potom mohl do poločasu přidat ještě jeden gól, po pěkném individuálním průniku však teď ztroskotal na dobře postaveném Weidenfellerovi.

Nebylo překvapením, že do druhého dějství nastoupil Dortmund aktivně a snažil se co nejdříve vsítit kontaktní branku. Šindži Kagawa přihrál do křídla na Dembélého, na centr mladičkého Francouze si naskočil Pierre-Emerick Aubameyang a hlavou snížil. Jenomže hned po rozehrání Ingolstadt odpověděl. Hadergjonaj oslovil Lezcana a ten z hranice penalty propasíroval míč za Weidenfellera. Záhy mohlo být ještě hůř, Moritz Hartmann orazítkoval tyč.

Od té doby se ale domácí zatáhli a iniciativu přenechali hostům. V 69. minutě po průniku střídajícího Christiana Pulisice, jenž hru svého týmu výrazně oživil, zakončoval do protipohybu Nylanda Adrián Ramos a žlutočerní se opět dotáhli na rozdíl jediného gólu.

Tuchelova družina s přibývajícími minutami stupňovala svůj tlak a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy srovná skóre. Ingolstadt ovšem držel nad vodou skvěle chytající Orjan Nyland. Šestadvacetiletý Nor si poradil s dalekonosnou ránou Felixe Passlacka i tutovkou Maria Götzeho. Rovněž v 91. minutě se vytáhl proti hlavičce Pisczeka po Passlackově centru, s dorážkou Pulisice už ale nemohl nic dělat a Borussia se radovala z vyrovnání. Tedy všichni kromě Thomase Tuchela, který s kamenným výrazem ve tváři hnal své svěřence za vítězstvím.

Na to už však Dortmund nedosáhl a to i proto, že v samém závěru Aubameyang po dalším famózním Passlackově centru těsně minul. Domácí tak na jednu stranu smutní, že inkasovali až pár chvil před koncem, na druhou stranou si mohou připsat premiérový bodový zisk na vlastním stadionu.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - VfL Wolfsburg 3:1

22.10.2016 15:30

Góly: 25. Änis Ben-Hatira, 68. László Kleinheisler, 76. Sandro Sirigu - 60. Mario Gómez

S novým mužem na trenérské lavičce přijeli do Darmstadtu fotbalisté Wolfsburgu. Vlci nyní vede dosavadní kouč rezervního týmu Valérien Ismael, jenž ve funkci dočasně nahradil odvolaného Dietera Heckinga. Ten tak ztrátou místa odnesl mizerný vstup ambiciózního klubu do sezony, když Wolfsburg ze sedmi zápasů získal jen šest bodů a pouze jednou vyhrál.

Do zápasu s Darmstadtem, který získal doposud o bod méně a v tabulce se nacházel hned pod Vlky, však zelenobílí nevstoupili vůbec ideálně. Ve třiadvacáté minutě totiž Jeffrey Bruma příšerným zpracování balonu dostal do šance Kleinheislera a aby zabránil nejhoršímu, stáhnul ho těsně před šestnáctkou zápasnickým chvatem k zemi. Za to byl rozhodčím odměněn červenou kartou a poslal tak své mužstvo do deseti.

Ze standardní situace pak Ben-Hatira nádherně vymetl horní růžek Casteelsovy branky a dostal domácí mužstvo do jednobrankového vedení. Gólman Wolfsburgu se po balonu sice natahoval, avšak vstřelení vedoucí branky Darmstadtu nezabránil.

Do zajímavé šance se o deset minut později dostal Schipplock, když ho po průniku na levém křídle skvěle ve vápně našel Guwara, bývalý útočník Hamburku ovšem reagoval příšerně a místo do sítě míč poslal kamsi na tribunu.

Vyrovnání na 1:1 přinesla šedesátá minuta, kdy se poprvé v dresu Vlků prosadil Mario Gomez. O osm minut později se ovšem k balonu dostal Kleinhesiler a domácí tak znovu vedli. Definitivně pak výhru Darmstadtu potvrdil Sandro Sirigu, jenž v 76. minutě po samostatné akci překonal Casteelse a stanovil skóre utkání na 3:1.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 0:3

22.10.2016 15:30

Góly: 15. Kerem Demirbay, 49. Sandro Wagner, 60. Steven Zuber

Leverkusen pokračuje ve špatných výkonech a podruhé v řadě prohrává, poprvé v sezóně doma. V BayAreně Schmidtova družina nestačila na Hoffenheim, který se minimálně do neděle vyšvihl v tabulce do nejlepší trojky. Utkání bylo výrazně ovlivněno červenou kartou, kterou Kevin Volland obdržel již po šesti minutách.

Bayer nevstoupil do zápasu vůbec dobře, což demonstrovala již riskantní rozehrávka Lena na Baumgartlingera, po níž málem běžel sám na bránu Amiri. Klíčový moment však nastal až o čtyři minuty později. Nadiem Amiri parádním pasem vysunul do samostatného úniku Kerema Demirbaye, jehož kousek před šestnáctkou zezadu poslal k zemi navrátivší Kevin Volland a jelikož byl posledním hráčem, hlavnímu rozhodčímu Dankertovi nezbylo nic jiného než ho vyloučit. Čtyřiadvacetiletý Volland tak ve svém prvním duelu po přestupu proti bývalému klubu na trávníku dlouho nevydržel.

Sám faulovaný Demirbay se potom postavil k přímému kopu a jeho skrytá střela se otřela o tyč Lenovy svatyně. S chutí hrající Demirbay se prosadil až o chvíli později. Pavel Kadeřábek zatáhl míč po pravém křídle, Wagner potom přihrál do šance právě Demirbayovi, ten si ještě brilantně připravil střeleckou pozici a nekompromisně překonal Lena.

Domácí se v oslabení do zakončení často nedostávali, přesto mohli ve 24. minutě zčista jasna vyrovnat. Julian Brandt si pěkně narazil s Charlesem Aránguizem, sám před Baummanem ale o kousek minul zadní tyč.

Rozhodující úder zasadili hosté Leverkusenu v 49. minutě. Andrej Kramarić odcentroval z levého křídla a Sandro Wagner, jenž přitom využil podklouznutí Ömera Topraka, z prvního doteku nezištně uklidil balón do sítě. Podobná akce se opakovala o chvilinku později, tentokráte se v roli asistenta objevil sám Wagner a zakončoval Demirbay, Leno ovšem předvedl výborný reflex. Konečnou podobu výsledku dal po hodině hry Steven Zuber. Na Wagnerovu přihrávku přes celou šíři hřiště defenziva Bayeru vůbec nereagovala, zasáhnout musel až Leno, který míč vykopl pouze k nohám Zubera a ten při svém prvním bundesligovém startu v letošní sezóně bez problému skóroval do odkryté brány.

Hoffenheim si poté vytvořil ještě několik zajímavých příležitostí, tu největší po centru aktivního Kadeřábka nevyužil Amiri. Mládežnický reprezentant Německa ani na několikrát nedokázal dotlačit balón za ležícího Lena a hosté se tak musejí spokojit s již tak vysokým vítězstvím 0:3.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 0:3

21.10.2016 20:30

Góly: 35. Lewis Holtby (vl.), 60. Shani Tarashaj, 69. Haris Seferović

Markusi Gisdolovi premiéra před vlastními fanoušky absolutně nevyšla. Hamburk dnes potvrdil absolutní mizérii a na Volksparkstadionu po hrůzostrašném výkonu podlehl Frankfurtu jednoznačně 0:3. Rothosen tak v nové sezóně nadále čekají na plný bodový zisk a krčí se na chvostu tabulky.

Páteční předehrávka nabídla na bundesligové poměry podprůměrné klání a zejména příznivci Hamburku z něj museli odcházet značně znechuceni. Domácí hráči za celý zápas ani jednou na Lukáše Hradeckého ani jednou nevystřelili a nevypracovali si jednou kloudnou příležitost. Nejzajímavější situace před brankou finského gólmana se odehrála ve 24. minutě, když Hradecký neudržel centr, následný závar však ukončil hvizd rozhodčí kvůli faulu Spahiće.

Jinak už můžeme počítat jen šance Frankfurtu. V 32. minutě se ještě Fabiánova rána mezi tři tyče nevešla, o chvíli později už se ale Eintracht mohl radovat. Lewis Holtby trestuhodně ztratil míč ve středu pole, hosté šli do protiútoku, Hrgota odcentroval a před Gaćinovićem dokonal dílo zkázy navrátivší Holtby, jenž si balón srazil do vlastní sítě.

Proč dosud zaznamenal Hamburk za osm zápasů pouze dva góly, názorně předvedl v 38. minutě Alen Halilović, když v závěru úvodního dějství uháněl sám na Hradeckého tak přímočaře, že se nakonec dostal úplně mimo střelecký úhel a nakonec o míč i přišel. Naděje domácích na jakýkoliv zvrat pohřbil po přestávce Dennis Diekmeier, když na polovině hřiště nesmyslně skluzem zajel Bastiana Oczipku a po druhé žluté kartě zamířil předčasně do kabin.

Franfkurt přesilovku využil záhy, Shani Tarashaj převzal přihrávku od Fabiána, v pohodě se zbavil bránícího Ekdala a nekompromisně zakončil - 0:2. Definitivní tečku za utkáním udělal devět minut nato Haris Seferović, jehož vysunul pěknou, ač dlouho signalizovanou kolmicí Marco Fabián a švýcarský forward si proti vyběhnuvšímu Adlerovi věděl rady.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov862020:420
2.RB Lipsko853015:618
3.Hertha BSC852114:917
4.TSG Hoffenheim844016:1016
5.1. FC Köln843113:615
6.Borussia Dortmund842220:1014
7.Eintracht Frankfurt842213:814
8.SC Freiburg840410:1212
9.1. FSV Mainz 05832314:1511
10.Borussia Mönchengladbach832310:1211
11.Bayer Leverkusen831411:1210
12.FC Augsburg82247:118
13.SV Darmstadt82248:158
14.Schalke 04821510:117
15.Werder Brémy821510:217
16.VfL Wolfsburg81345:116
17.FC Ingolstadt 0480267:172
18.Hamburger SV80262:152

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
Spalovač šancí

HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prístav už je jednoducho tragikomický. Po dnešku neviem,či sa mám smiať alebo plakať. Keby že som fanúšik tak sa pokúsim ožrať tak,aby som sa rána nedožil ...ako aj my sme nedávno zažili hrozné obdobie,ale nepamätám si že by to od nás niekedy bolo také ako dnes o HH. Teraz ale ku zápasu: Hamburg úplne mimo, od prvej do poslednej sekundy kompletne odovzdaný,akoby chceli uhrať bezgólovú remízu či čo. Jednoducho žiaden nápad, kreativita,nič. Kostič nie je ten Kostič v Stuttgarte. Na strane prístavu sa mi páčil jedine Halilhovič,ktorí sa tam pokúsil o dve,tri prieniky. Lassoga znovu stvrdil svoj kokotizmus mám pocit že Boby Wood sa s mužstvom vezie dole,podobne ako Vad der Vaart nedávno. AJ keď sa dostali domáci ku lopte tak to bolo strnulé, snažili sa o fyzický futbal ale Frankfurt vyhral viacej osobných súbojov. Dennis s dvojkou na chrbte znovu potvrdil že je vrcholný autista, jasný faul,bez debát na druhú žltu a on ide diskutovať, ubulenec,mal by sa stratiť do Darmstadtu. Celkovo, výkon hodný tretej portugalskej ligy pri všetkej úcte k Hamburgu. A že tam tú úctu a rešpekt rozhodne mám. Frankfurt hral celkom fajn, nebol to oslnivý výkon smerom dopredu,no to rozhodne ani netrebao, rozdiel triedy zhruba odpovedal dianiu...

Reagovat
.13

Cele zle...

Reagovat
.13

aspon ze dnes vysiel tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Mne skoro vyšiel kicktipp,dal som výsledok 0-1

Reagovat
Rudnevs

Do Holtbyho gólu bol Hamburg vyrovnaný súper, Diekmeier síce cez Oczipku neprešiel ani raz ale aspoň sa snažil a Kostič s Halilovičom tiež boli občas vidieť. Druhý polčas som nevidel - tam to bolo asi značne horšie. A Diekmeier opäť ukázal, že je debil.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, že si druhý polčas nepozeral,lebo to si sa potom mohol regulérne od žiaľu spiť k smrti. Hej, do vtedy bol, lenže potom bol Frankfurt lepší a ani netrebalo nejako tlačiť, domáci boli kompletne odovzdaný. Na adresu Holtbyho - a že Hamburg nevie dávať góóly.

Reagovat
Jan Horáček

Zrovna na Kostice se ale při střídání mohutně pískalo. On sice Hamburg zpočátku vypadal, že hraje vyrovnaně, ale dopředu naprostá jalovost. Komentátoři na Eurosportu to říkali správně. S tím vyloučeným blbcem máš pravdu, po jasném faulu a druhé žluté se ještě strašně divil. Hamburg by měl v současnosti problémy i ve 2. lize.

Reagovat
Rudnevs

Tak chýba tomu poriadny systém . A vyhodiť Labbadiu asi nebolo moc správne, keď s Gisdolom je to podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach Hamburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Tarashaj

Reagovat
smazaný uživatel

Mmmm ten Frankfurt šlape

Reagovat
smazaný uživatel

hsv pojdte uz do druhy ligy vy ostudy

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen - Hoffenheim 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vollande, ty demente.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prehrali sme nakoniec 1:2. Samozrejme, nemohol som očakávať že neprehrajeme celú jeseň a že sa budem rozplývať v oblakoch po celý rok. Hrali sme proti silnému, kompaktnému súperovi s podobným kádrom, s ktorým navyše v poslednej dobe furt prehrávame tak pre mňa nič neobvyklé. Zápas bol vcelku vyrovnaný, objektívne však boli domáci mierne lepší, na strely vyhrali 13:10, držanie lopty tiež v mierne ich prospech. Nevadí, budúce kolo v nedeľu doma Hamburg, tam by sme si mohli a mali spraviť chuť.

Reagovat
smazaný uživatel

Vedad pri chuti

Reagovat
smazaný uživatel

SCF

Reagovat
smazaný uživatel

BVB opět zklamání čekal jsem víc a Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

lol bvb

Reagovat
smazaný uživatel

Sandhausen

Reagovat
PV-maister

To je tak, když vám výhra vašeho oblíbenýho klubu dokáže zkazit sobotní večer. Otřesnej výkon Gladbachu, ovšem ani Bayern krom prvních 30. minut neoslnil. Do 60. minuty si Gladbach neškrtnul, tak se pro jistotu Bayern úplně zatáhnul, aby je nechal dostat se do hry, tu jednu šanci měli proměnit. Ancelotti kritizuje hráče za odevzdanej výkon bez soustředění, aby následující víkend předvedli úplně to stejný. Mohl aspoň dřív vystřídat, když se hráčům na hřišti nechtělo hrát. Lewa je už od začátku sezony úplně mimo. Náš střed vůbec nefunguje. Vidal krom gólu viditelnej akorák při zkaženejch přihrávkách. Alonso s Thiagem nemastný, neslaný. Většinu odkopů a obecně hru vzduchem musí brát jeden ze stoperů, kteří vystupujou, ale nikdo ze středu je nezastoupí. Náš střed podporuje mizivě útok, ale i obranu. Při protiútoku soupeře fungujou středový záložníci tak, že se rozeběhnou k jednomu hráči, kterej drží míč a ve chvíli, kdy ten hráč přihraje, zbaví se tak celé naší stedové trojky. V tomhle je ten obrovskej rozdíl mezi Bayernem před 3. rokama a Bayernem teď. Martinez se schweinem naprosto kontrolovaly vzduch i zem, uměli skvěle doplňovat útok, ale zároveň se vracet, při vystoupení krajních obránců byli schopný zaplnit vzniklou mezeru, nic z toho se tam teď neděje, Thiago, Alonso a Vidal pokryjou ve 3 mnohem menší prostor než Schweiny s Martinezem tehdy, hlavně, že ma Thiago milion ballkontaktu na 2 metry.. Coman, kterej se jevil ve formě zase nedostane šanci vůbec... Hrůza, děs a běs. Doufám ve výprask od Atletica a pár BL proher v podzimní části jako nutné zlo k tomu, aby se ten tým vzpamatoval. S takovoudle nedostanem na jaře výprask jen od Španělský špičky, ale i od MC, Juventusu a PSG .

Reagovat
smazaný uživatel

od MC nebo PSG těžko, na to je kádr Bayernu dost kvalitní i s takovým výkonem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak MC by bez vyluceni mohol kludne Barcelonu porazit takze ich by som moc nepodcenoval. PSG je biedne zatial to je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne som s hry Bayernu v niektorých zápasoch tejto sezóny sklamaný. Dneska znovu, prvý polčas výborný,lenže po zmene strán sa hralo úplne na údržbu. To za Juppa pred pár rokmi a po väčšinou aj za Pepa nebývalo realitou. Naviac dneska to bola v druhom polčase totálna bieda, proti slabšiemu klubu,ktorý je vonku kompletne tragický a každý rok hraje nanajvýš o štvrtú priečku. Keby že Gladbach nehraje takú sračku v úvode zápasu tak sa to skončí bezgólovou remízu. Lebo, keď súper zachytí nábehy krídelníkov tak je Bayern totálne bezzubý, ako bol proti nám aj Eintrachtu. Ono Ancelotti sa darmo môže chváliť, že hrá ultraofenzívnu klasiku 4-3-3, keď všetci záložníci sú defenzívni, z výnimkou Sanchesa, ktorí občas predvedie smerom dopredu. No a taký Alonso, tak ten s nadľahčením hraje až za Neuerom Vidal je tak isto primárne DM, aj v repre hraje DM, Thiago tak isto. V zálohe je to spôsobené tým, že sú to defenzívny záložníci. Preto tá záloha nefunguje ako má. Systém 4-3-3 sa nedá hrať s takými typmi jedincov v strede. Basti vám tam hrozne chýba no...

Lewa... nepovedal by som že je od úvodu mimo. Je to tým že zo zálohy nemá podporu. A to je spôsobené tým,čo zmieňujem v predošlých vetách. Krídla to vám nestačia, útok treba podporiť aj zo stredu. Nie som si istý či výprask od Atlética pomôže (samozrejme, že ho dostanete s týmto prístupom ).

Od PSG výprask nedostanete, L1 vcelku sledujú a hrajú podobne ako Bayern v PL. Od PSG a Juve asi hej. Prehry by pomohli a podľa mňa aj v BL zo dve zápasy na jeseň ešte prehráte, úprimne pochybujem že to bude proti Dortmundu

Reagovat
Jardman

Souhlas, až na toho Thiaga, ten se mi zdá za ty roky, co u nás hraje, v nejlepší formě a pro mě je radost ho sledovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by se za Pepa nestalo, ptz ten se pri presinku zameroval prave spis na toho hrace, na kteryho pujde prihravka, nez na toho, co drzi mic. Jinak co se tyce stredu, nebyl bych mozna tak prisny k Vidalovi (kdyz to budu brat za celou dosavadni sezonu), protoze treba goly proti Audi a Rostovu, ktere padly po jeho naprosto uzasnej vybojovanejch balonech byly fakt uzasny, on je v tomhle nejlepsi na svete. S Thiagem ale souhlasim, taky mi prijde zatim trochu zabitej. Proto vzhledem k tomu, ze stejne ten stred nic nehraje a vsecko tahame pres kridla, bych se nebal hrat normalne 4-4-2 (nebo 4-4-1-1, to uz je fuk, jak tomu budeme rikat) s Müllerem normalne pod Lewym a dvojice normalnich kridel, protoze na tomhle postu mame pretlak a Coman jeste nedostal cuchnout. Ve stredu bych potom tocil tu dvojici podle toho, proti komu budeme hrat, proti slabym souperum bych se tam nebal dat na D6 Vidal - Thiago, proti silnejsim souperum treba JaviMara.

Reagovat
PV-maister

Ono to vypadá, jako bych ten střed pouze kritizoval, tak to není, Vidal hrál tohle jaro ve fantastický formě. Přivítal bych jen větší zapojení středu do finální kombinace, když už se jednou za zápas Thiago k něčemu takovýmu odhodlá, je z toho geniální přihrávka, on je celkově fantastickej, jen buď pokynama nebo sám od sebe hraje zatím dost zataženě čimž plejtvá svym potencionálem neb míče tam zvládně rozdat i Alonso, navíc technicky na tom jsou Hummels s Boatengem i Javim opravdu špičkově. Hlavně mi tam nerezonuje Alonso jako nejdefensivnější z tý trojky, ten hráč nemá rychlost, vypouští souboje, má tendenci propadat a je obehratelnej stejně těžko jako stojící kužel, všímám si, že dost často do těch vzdušnejch soubojů místo něj musí vystupovat stopeři, vzniká tam pak skulina, kterou ale nikdo nemá. To se mi za Juppa líbilo nejvíc, že kdykoliv někdo vystoupil, byl tam někdo jinej, kdo kryl jeho pozici, tuhle úlohu plnili dokonale předevšim střední záložníci.

Reagovat
smazaný uživatel

U toho Alonsa opravdu nevim. myslel sem si, ze je to jenom milacek Guardioly, ale evidentne Carlo je z nej udelanej taky. Pritom jak pises, je pomalej a v momente kdy proti nemu bude nekdo agresivnejc pressovat, tak se z toho podela a leda prihraje dozadu nebo ztrati balon. Netusim, co se na nem tem trenerum tak libi...

Reagovat
smazaný uživatel

BvB hrala diamant alebo Auba kridlo?

Reagovat
db18

Ani jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

A teda?

Reagovat
db18

4-1-3(AM)-2

Reagovat
smazaný uživatel

Cize diamant v podstate. Diki Willi.

Reagovat
db18

Ne... diamant to je od kosočtverce...

Reagovat
smazaný uživatel

41212, hento vyzera podobne. Nie ukazkovo, ale asi sa to podobalo diamantu

Reagovat
db18

V diamantu máš ty dva na CM, kdežto tady byl Dembele spíš falešnou desítkou... (Castro pak spíš AM, protože tam to zvládal na druhé straně uběhat Piszczek) takže to nebylo zrovna symetrické rozestavení

Reagovat
db18

...než teda přišel Pulisic, pak už to bylo spíš na křídla.

Reagovat
smazaný uživatel

bayern skvelý výkon v prvom polčase...ten druhý bol už o niečo horší, ale výhru sme si ustrážili to je dôležité

Reagovat
Rudnevs

Hannover

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko Polusen snáď vačší ubolenec ako Diekmeier výkon Werderu smerom dopredu

Reagovat
Liquid

Lipsko nádhera, 2.místo aktuálně, možná se schyluje k útoku na titul

Reagovat
Jeňa

Nic se nemá uspěchat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Asi ma tu za to ufacepalmujete, ale práve si myslím, že nejaký konkurent pre Bayerm by nebol naškodu. Pomohlo by to atraktívnosti ligy, aj samotnému Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Samozrejme tiež by som chcel aby o titul bojoval Dortmund, Gladbach, alebo Schalke; ale keď nie je nič iné, tak aj Lipsko je dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolín?

Reagovat
Rudnevs

Hoci Stöger a Schmadtke robia fantastickú robotu, Kolín na boj o titul jednoducho nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ nie. Ja ostávam pri zemi a očakávam že skončíme podobne ako Hertha vlani, 6-9 miesto.

Reagovat
smazaný uživatel

ne děkuji, to už raději několikaletou bezproblémovou dominanci Bayernu, než přijmout úspěch rádoby klubu rakouských podnikatelů...

Reagovat
pawelFCB

To je fakt, ale nez takova radoby rychlokvaska, to radeji zadny konkurent. Lipsko at uz si hraje jakejkoliv koukatelny fotbal, vzdycky to bude nesympaticky klub...dalsi paklub plechovek a jejich byznys

Reagovat
Rudnevs

Ale ja nepíšem nič o tom, že to je prvoplánová reklama - to je jasné všetkým. Ja píšem o tom, že by to pomohlo atraktívnosti ligy a že by ste sa cez to mohli preniesť.

Reagovat
pawelFCB

To spise Herthte bych radeji pral nebo Kolinu, at co nejdele nahani Bayern, nez ten hokuspokus...

Reagovat
Rudnevs

No lenže Hertha ani Köln na to (zatiaľ) bohužiaľ nemajú. Nie že by som Lipsku fandil alebo prial, ale ten Bayern by mohli aspoň trocha potrápiť, nech to nie je také jednoznačné.

Reagovat
smazaný uživatel

To radšej nech Bayern vyhraje ligu o 25 bodov... než ten zvrátený projekt.

Reagovat
Rudnevs

To mi príde neuveriteľne tvdrohlavé.

Reagovat
pawelFCB

Skoda, ze do Herthy nevstoupi nejaky bohaty majitel a nezvedne ji, jako treba zvedki ve Francii PSG. Hertha a Berlin by si to zaslouzili, aby se klub z hlavniho mesta patril trvale ke spicce ligy a byl to plnohodnotny konkurent Bayernu. Tahle cesta by mi byla urcite sympatictejsi, nez zalozit klub, umely klub bez historie a ihned do nej zacit lit prachy...projekt

Reagovat
stas87

V BL nemozes mat bohateho majitela. Do Herthy relativne nedavno vstupil investor, poskytol financie na nakup hracov ako je Stocker a casom bude musiet klub tie peniaze vratit. Zatial s tym Hertha nema problem, klub slusne prosperuje, patri k timom co budu atakovat poharove priecky a casy priemernosti su aspon nacas prec. Preetz to zvlada zatial dobre posilovat a ten ich kader je posledne sezony sirsi a tym padom mozu hrat az do zaveru ligy bez väcsich obav z toho, ze nebudu mat sily. Tomu spodku a zatial aj stredu tabulky utekaju stale viac, bez Wolfsburgu a zatial aj trapiacemu sa Schalke si vytvaraju zaujimavy naskok na pohare. Pokial by Gladbach nezlepsil svoje vykony vonku, mozu z toho byt na konci pohare ako minuly rok.

Reagovat
pawelFCB

Jasny, jen pisu, ze by to bylo lepsi takhle... nez nejaky noname tym a hned do nej nalit prachy...Hertha zatim hraje dobre...mohla by se konecne dostat v tabulce vysoko...ty posledni sezony a hlavne ucasti v nizsi lize bylo pro klub z Berlina velkym zklamanim..skoda, ze to letos s pohary dopadlo,jak dopadlo...alespon maji vic sily na ligu

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Bentaleb slušný kanonier. Nádherná strela proste...

Reagovat
smazaný uživatel

Co hra za post?

Reagovat
smazaný uživatel

DM

Reagovat
smazaný uživatel

A takyto golovy je. Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Sa začína rozohrávať v kľúčovú postavu v Schalke. On je ešte stále vcelku mladý, inak v Tottenhame nemal nikdy istý základ. No tu je dobrý. Len sa bojím počas APN, že sa to Schalke zoserie, určite bude povolaný do Alžírskej repre a tá myslí na celkovú výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím bych zůstal u toho začíná se rozehrávat. Vypadá to dobře, ale ještě nemá tak konzistentní výkony

Reagovat
Free_player

sakra toho Bentaleba se nemělo zbavovat

Reagovat
Rudnevs

Pri tých vaších cenách je za rok späť.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to Lipsko doopravdy atakovalo titulovou příčku až dokonce, tak si dovolím tvrdit že jejich hráči a fanoušci budou muset po území Německa chodit s ochrankou, protože tohle prostě nemá obdoby

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. A kedže majú najlacnejšie lístky v celej BL tak ochranku budú robiť uprchlíci.

Reagovat
Liquid

fakt nejlevnější lístky v BL, tak to slyším rád

Reagovat
stas87

Slavil Selke gol do nasej siete? A nas vykon bol oproti Bayeru o dost horsi?

Reagovat
Rudnevs

Tak na polovicu - išiel sa objať s Hasenhüttlom a potom tam prišli aj ostatný. RB držalo loptu a Werder to veľa odbehal bez nej. Po tom hroznom začiatku sa pomerne zlepšil Sané. Manneh mal jednu spornú situáciu, keď mohla byť penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

RB hralo profesorsky, mali ste zaparkovaný bus miestami. Začiatkom druhého polčasu, tých prvých päť minút ste mali dobrých, potom sa všetko vrátilo do normálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu že moc nemusíte RedBull, ale nemyslím si že ty jejich úspěchy jsou jen jejich vina. Tradičním klubům (HSV, Werder, Schalke, Fortuna, VfB) se nedaří, protože nemají moc dobrou koncepci a plánování, ne proto, ze nemají tolik peněz jako RB.

Proč se daří těm, kterým se daří?

- Bayern má dobré vedení, které určilo před mnoha lety dobrý směr

- Borussia má Kloppa a Tuchela

- Herthě, Kölnu a Borusii MG imho pomohl sestup, který donutil promyslet strategii + Dardai, Favre

- A RB ma taky strategii, která není čistě o penězích, ale i o mládí (to že je dobré se ukázalo na hokejovém SP - ten výběr do 23 let). Samozřejmě nesouhlasím s rušičkami a zákazem dresů hostí.

A způsob, jakým vyštípali Austrii Salzburg, je na .

Závěr: RB se nechoval vždy korektně, ale házet všechny problémy na ně je stejně nekorektní.

Reagovat
Rudnevs

V dnešnej dobe komerčného futbalu je veľmi dôležité mať kvalitného športového riaditeľa, ktorý by sa vedel dobre orientovať na prestupovom trhu. Bayern a Lipsko nadobudli veľa penazí a tak vidno, že v Bayerne to funguje aj bez Sammera (nezaregistroval som, že by prišla nejaka náhrada)

Reagovat
PV-maister

Ale zrovna Sammer podle mě má lví podíl na tom, kde se právě Bayern nachází. Nerlinger před ním nebyl schopný dohodnout pořádný transfer, poslední střípky které udělaly z Bayernu kompaktní kádr, zařídil dle mého právě Sammer.

Reagovat
db18

Převážně se od sezony 15/16 o transfery stará Reschke (trochu překvapivě, jelikož není zvenčí moc vidět) (před tímto obdobím to asi měl na starosti sám Sammer)

Mj. jeden z článků o tom (+ měl rozhovor v 11Freunde)

https://www.welt.de/sport/fussball/bundesliga/fc-bayern-muenchen/article155557168/Wer-beim-FC-Bayern-wirklich-die-neuen-Spieler-holt.html

např. příchody Kimmicha, Comana a Sanchese prosazoval především on. (no, Sanches logicky, jelikož to už u nás Sammer nepůsobil)

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé info

Reagovat
smazaný uživatel

No vyzerá to tak, že Schalke je z najhoršieho vonku. Di Santo výborný zápas, jednoznačne by mal dostávať viacej šancí. Bentaleb s Geisom sú výborná dvojka, keď sa zohrajú, tak podľa mňa má Schalke stred vystaraný. A to zlepšenie celkovej hry prišlo s nasadením Schopfa do základu, síce to nie je tak gólový hráč ako trebárs Embolo, ale zase v medzihre sa mi veľmi páči a zrejme zaujal aj Weinzierla. Takisto Goretzka na tej ofenzívnejšej pozícii vyzerá veľmi dobre. Celkovo majú tú ofenzívu výborne zloženú, asi potrebovali len čas, som rád, že to začína konečne do seba zapadať a Marcus môže mať omnoho ľahší spánok...

To Lipsko neprestáva nepríjemne prekvapovať. Toto už nie je len nejaké nováčikovské nadšenie, hrajú naozaj výborne a majú skvelý systém aj hráčsku kvalitu. Momentálne sú dokonca inde ako Dortmund či Leverkusen a to je dosť smutné

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je iba po 8. kole, ja si myslím že sa to do normálu vráti a Leverkusen, resp. Dortmund budú pred RB...

Reagovat
Arne

Ale je, dřív nebo později půjdou lehce dolů... To, co předváděl před sedmi lety Hoffenheim, bylo úplně, ale úplně někde jinde. Čímž neříkám, že "Lipsko" nebude do budoucna dlouhodobě nebezpečnější, to bohužel ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa bojím, aby im to nevydržalo do konca sezóny, nehrajú žiadne poháre a zatiaľ vyzerajú strašne konzistentne. To Hoffenheim vtedy vletel do ligy ako uragán, ale bol to taký hurá futbal, ktorému som dlhodobo neveril a nakoniec išli dole. Lipsko mi ale príde veľmi kvalitne takticky pripravené a hlavne tam sú tie dlhodobé ambície a koncept úplne iné ako vtedy v Hoffenheime. Ak sa Dortmund s Leverkusenom rýchlo nespamätajú, tak sa o to druhé miesto dosť bojím. Či už Herthu, alebo Kolín by som tam videl mile rád, ale Lipsko by bolo pre mňa ako päsť na oko...

Reagovat
andrew96

Co se to zpívalo v Lipsku ke konci za chorál? Byl takový už dosti oslavný, měl super melodii a zpíval ho téměř celý stadion.

Reagovat
Rudnevs

Ten bol skvelý, presne viem ktorý myslíš. Bohužiaľ názov taktoež neviem.

Reagovat
JozkokozleJ

"Vorwärts Rasenball - Leipzig überall"

https://www.youtube.com/watch?v=5IKN9UwSxRw

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp a výhra zase o riaden kus ďalej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele