Bundesliga - souhrn 7. kola

14.10.2016, 22:23, aktualizováno 16.10.2016, 19:25
Komentáře a souhrny
Houževnatý Frankfurt nadělil kouči Kovacovi k narozeninám bod proti Bayernu. Remizovalo i Schalke v Augsburgu, těsné výhry slaví Hoffenheim a Köln. Hertha byla v tabulce před Borussií Dortmund a platit to bude rovněž po tomto kole. Berlínský celek ve Vestfálsku ztratil jednobrankový náskok. Werder přetlačil Leverkusen...

VfL Wolfsburg - RB Lipsko 0:1

16.10.2016 17:30

Góly: 70. Emil Forsberg

Vynikající vstup do své historicky první bundesligové sezony zažívá RB Lipsko. Kontroverzní východoněmecké mužstvo, jenž je kvůli svému finančnímu zázemí trnem v oka mnoha německých fanoušků, zatím v nejvyšší soutěži předvádí stabilně výborné výkony a dosud v sedmi zápasech nepoznali hořkost porážky.

Tentokrát svěřence Ralpha Hasenhüttla, jenž v létě k mančaftu přišel z Ingolstadtu, čekali na stadionu ve Wolfsburgu místní Vlci. Ti se naopak v úvodu ročníku trápí a dosud získali pouze jedno jediné vítězství.

První velkou šanci na vstřelení úvodní branky utkání měl už ve čtvrté minutě Julian Draxler, avšak s příležitostí německého reprezentanta si Gulácsi poradil. O sedm minut později se do další šance dostal v šestnáctce Vierinha, avšak nemířil se svou střelou ideálně a prostor mezi třemi tyčemi neatakoval.

V sedmnácté minutě po střetu Casteelse s Wernerem sudí foukl do píšťalky a Emile Forsberg mohl dostat hosty z Lipska do vedení. Svou penaltu však trestuhodně zahodil a dovršil tak zoufalé počínání bundesligových exekutorů pokutových kopů během tohoto víkendu - hned pět zahrávaných desítek během tří dnů neskončilo v nejvyšší německé soutěži gólem, což je nový rekord.

Hosté se však nakonec přeci jen radovali ze tří bodů, neboť si fanoušky v sedmdesáté minutě udobřil právě švédský reprezentant - ten se zpoza hranice pokutového území do balonu nádherně opřel po přihrávce Poulsena a zařídil tak svému týmu cenné venkovní vítězství. Zato Wolfsburgu nyní v tabulce patří až čtrnácté místo a rozhodně má Dieter Hecking nad čím přemýšlet.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SV Darmstadt 2:1

16.10.2016 15:30

Góly: 5. Pablo de Blasis, 56. Yunus Malli (pen.) - 90. Jérôme Gondorf (pen.)

Tradiční nedělní program dnes nabídla německá Bundesliga - nejvyšší ligová soutěž našich sousedů měla na pořadu dne klasicky dva odpolední zápasy, z nichž ten první obstarali fotbalisté Mohuče a Darmstadtu.

Za favorita utkání byla vzhledem k síle kádru i dosavadnímu postavení v tabulce považována Mohuč, což se potvrzovalo od samého začátku. Domácí Die Nullfünfer vstoupili do zápasu výborně, když se už v páté minutě dostali do vedení zásluhou branky Pabla De Blasise. Jeden z nejlepších a nejproduktivnějších hráčů FSV v probíhající sezoně přidal svůj další gól, když se dostal v šestnáctce k míči po centru Bussmana.

Svěřenci Martina Schmidta mohli ve dvacáté minutě svůj náskok zvýšit, avšak příležitost vstřelit branku na 2:0 Jhon Córdoba nevyužil. Sice po samostatném úniku skvěle vyzrál na gólmana Essera, avšak prázdnou branku trefil nedokázal a svůj nájezd zakončil pouze ranou do boční sítě branky Darmstadtu.

I přes aktivitu domácích měli příležitost na srovnání hosté, když kopal Čolak v nastaveném čase penaltu. Kopl ji však mizerně a Lössl si s ní v pohodě poradil. Penalty se pak ve druhé půli dočkala i Mohuč, avšak Yunus Malli příležitostí vstřelit gól nepohrdl a zvýšil na 2:0.

Na dílčí úspěch nakonec v Opel Areně dosáhli i hosté, a ač je to neuvěřitelné, znovu se jednalo o penaltu. V nastaveném čase se k ní postavil Gondorf a snížil na 1:2, více času však už Darmstadt na srovnání neměl.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 2:1

15.10.2016 18:30

Góly: 13. Zlatko Junuzović, 59. Ousman Manneh - 27. Hakan Çalhanoğlu

Zápas v posledních letech téměř každoročního adepta na sestup z nejvyšší německé soutěže proti ambicióznímu celku, hrajícího pravidelně milionářskou Ligu mistrů, měl na papíře vcelku jasného favorita, jímž byli pochopitelně hosté z Leverkusenu.

Domácí Werder ovšem do zápasu vstoupil sympaticky nebojácně, což neslo své ovoce - ve třinácté minutě se tak nedostatečné defenzivní práci Werkself dostali zelenobílí zásluhou branky Zlatka Junuzoviče do jednobrankového vedení.

To však k nelibosti kouče Alexandra Nouriho, jenž po vyhazovu Viktora Skripnika přesedlal od rezervy k hlavnímu mužstvu, trvalo pouze čtrnáct minut. Pak dokázal Bayer srovnat na 1:1 díky brance, jenž vstřelil turecký šikula Hakan Calhanoglu. Svůj velký podíl na brance ovšem má i Kevin Kampl - bývalý hráč Borussie Dortmund, jehož trenér Roger Schmidt předělal v Leverkusenu z křídelního útočníka na středního záložníka, totiž svého spoluhráče v šestnátce našel parádním centrem.

Fanoušci domácího celku si však přeci jen ještě jednou ve druhé půli zařvali gól. V šedesáté minutě se ve vápně po standardní situaci dostal Manneh a svým prvním zásahem v barvách Werderu zařídil svému týmu opět v duelu vedení.

V osmasedmdesáté minutě se Mehmedimu podařilo vyrovnat, ale rozhodčí správně odpískal jasný ofsajd, ve kterém se bývalý hráč Freiburg ocitnul, a stav zápasu tak zůstal nezměněn.

Werder tak dokázal na domácím trávníku favorita z Leverkusenu překvapivě porazit a připisuje si veledůležité tři body na cestě za letošní bundesligovou záchranu - naopak Bayer po výhře nad Dortmundem své fanoušky zklamal.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - FC Ingolstadt 04 2:1

15.10.2016 15:30

Góly: 28. Anthony Modeste, 39. Anthony Modeste (pen.) - 90. Lukas Hinterseer (pen.)

Köln i Anthony Modeste potvrdili skvělou formu. Tentokrát to odnesl Ingolstadt, který tak zůstává přikovaný na posledním místě.

Zápas nezačal příliš vesele pro Frederika Sörensena, neboť si po srážce s Moritzem Hartmannem přivodil krvavé zranění, tudíž musel znovu do šatny. Ve 13. minutě to po rozehrávce standardní situace zkoušel Risse, leč Nyland byl mezi třemi tyčemi pozorný. Po dvaceti minutách prásknul do balonu Almog Cohen a za Timo Hornem dunělo břevno.

O dvě minuty později se v dobré příležitosti ocitnul Yuya Osako, nicméně těsně minul. To jeho spoluhráč Anthony Modeste byl záhy přesnější. Vzájemná sehranost těchto dvou spoluhráčů vyšachovala ze hry ingolstadtskou obranu, takže Modeste zpracovával sám před Nylandem a z otočky jej prostřelil - 1:0.

V minutě devětatřicáté to už už vypadalo, že si Osako proklestí cestu do vápna mezi dvěma protihráči. Levels japonského šikulu nakonec poslal k zemi, takže se kopala penalta. Anthony Modeste mířil přesně do levého dolního rohu, takže Orjanu Nylandovi nebylo nic platné, že uhodnul směr - 2:0.

Po změně stran se do šance dostal jako první Konstantin Rausch. Zblízka sice našel síť, leč jenom tu boční. Hned poté Modeste zase skóroval, avšak tentokrát slavit nemohl, protože stál v ofsajdu. Poté mohl z dobré práce Marcela Risseho těžit zase kanonýr Anthony, nicméně čtyřiašedesátá minuta nebyla jeho osmému zásahu v sezoně nakloněna.

Následně si v souboji s Leckiem počínal zřejmě nedovoleně Dominique Heintz, avšak rozhodčí Tobias Welz nechal pokračovat ve hře. V 71. minutě byl opět neúspěšný aktivní Modeste, přičemž stejně nepřesně si počínal i v 86. minutě po přihrávce Saliha Özcana. Jedna branka ale na Rhein Energie Stadionu ještě přeci jen padla.

K neradosti příznivců týmu Petera Stögera se o ni v 90. minutě postaral z další penalty, které předcházel faul Lehmanna na Daria Lezcana na hranici pokutového území, Lukas Hinterseer - 2:1. Příště čeká na Köln berlínská Hertha, což bude nesmírně atraktivní duel, zřejmě ještě atraktivnější, než střetnutí Ingolstadtu s Borussií Dortmund.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 2:1

15.10.2016 15:30

Góly: 34. Sandro Wagner, 81. Andrej Kramarić (pen.) - 77. Florian Niederlechner

Hoffenheim zůstane i po sedmi kolech neporažen. Po čtyřech remízách připisuje druhou výhru. Po Schalke to odnesl Freiburg.

Po opatrnějších úvodních patnácti minutách se dvakát ke slovu dostal Sandro Wagner, jenže jeho chvíle měla přijít na pořad odpoledne až v šestatřicáté minutě. Negativní roli v ní sehrál dvacetiletý turecký obránce Caglar Söyüncü. Jeho zamýšlená malá domů totiž skončila na kopačkách bývalého hráče Darmstadtu, který následně obešel brankáře Schwolowa a z ostřejšího úhlu propasoval balon za čáru - 1:0.

Co se branek týče, bylo to v prvním poločase všechno. Co se týče šancí ale nikoliv. Už za pět minut poslal Günter nádherný pas z půlky hřiště za obranu, kam si naběhnul Maximilian Philipp, ale jeho volej Baumann nakonec poměrně snadno zneškodnil. A Hoffenheimští neuspěli ani ve dvaačtyřicáté minutě.

Ani po změně stran nebyla obrana Freiburgu tou z nejjistějších, čehož mohl v 50. minutě využít další Turek na hřišti, Kerem Demirbay. Prostě si to středem namířil do šestnáctky, kde mu v poslední chvíli skočil čistě pod nohy Söyüncü a alespoň částečně napravil své zaváhání, které vedlo k do té doby jedinému gólu zápasu.

V 60. minutě rozehrávali domácí přímý kop, přičemž po centru zakončoval těsně mimo Benjamin Hübner. Nicméně i kdyby zamířil mezi tři tyče, gól by nemohl, resp. neměl platit pro ofsajd. V 78. minutě přišlo na řadu vyrovnání. Söyüncü svým nečekaným pasem poslal za obranu Floriana Niederlechnera, který si před Baumannem, bývalým brankářem SC, počínal naprosto mazácky - 1:1.

No jo, jenže už za tři minuty bylo všechno zase jinak. A zase u toho byl Söyüncü, jenž ve vzduchu sejmul Sebastiana Rudyho. A protože to bylo ve vápně, hádejte, co se stalo ... Přesně tak, nařízena byla "desítka", které se chopil Andrej Kramarić a tak trochu panenkovským způsobem poslal celek Juliana Nagelsmanna do vedení - 2:1.

V 85. minutě se dožadoval penalty i soupeř. Stalo se tak poté, co čerstvě vystřídavší Ermin Bičakčić zkosil Niederlechnera. Avšak protentokrát zůstala píšťalka rozhodčího pana Aytekina němá. Hoffenheim tedy poskočil na pátou příčku, ze které ho může sesadit pouze RB Lipsko, které má v rámci sedmého kola zápas s Wolfsburgem ještě k dobru. Freiburg setrvá ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 0:0

15.10.2016 15:30

Góly: -

Ano, zápas mezi Borussií Mönchengladbach a Hamburkem sice skončil bez branek, ale v Borussia-Parku to rozhodně nebyla nuda! Šťastnější a spokojenější s výsledkem budou jistojistě hosté.

Už ve 4. minutě si stoupnul k přímému kopu Oscar Wendt a první střela byla na světě. Nicméně velký vzruch přišel na pořad odpoledne ve 25. minutě. Cléber v roli posledního fauloval Andrého Hahna a od rozhodčího Perla si vysloužil rovnou červenou kartu. Sám André Hahn se ujaz zahrávání nařízeného pokutového kopu, jenže gólman Adler jeho úmysl vystihnul.

Do konce první půle stály za zmínku prakticky už jen na dvě drsnější situace - Adler se srazil s Hahnem, přičemž více to odnesl domácí fotbalista, a poté Stindl sejmul loktem Spahiće, načež dostal žlutou. Po hodině hry dostala Hříbata šanci zahrávat další penaltu. O poločase střídající Ibrahima Traoré se po minimálním kontaktu s Douglasem Santosem poroučel na zem. Tentokrát si proti hostujícímu brankáři stoupnul Lars Stindl ... a balon napálil do břevna. Po tomto momentu zavládlo na tribunách poněkud ticho. V samotném závěru měli Schubertovi svěřenci ještě dvě šance. Jenže v první trefil Wendt tyčku a tu druhou propásnul Stindl. Skutečně to trochu vypadalo, že dnes by na tomto stadionu nepadl gól, i kdyby se hrálo 180 minut.

HSV má tedy na kontě dva body, a protože Ingolstadt prohrál s Kölnem, zůstane v tabulce předposlední. Příště doma přivítá Eintracht Frankfurt. Borussia oproti tomu pokračuje v nepřesvědčivých výkonech. Ještě předtím, než se pokusí vyzrát na Bayern Mnichov, se v rámci Ligy mistrů střetne s Celticem.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Schalke 04 1:1

15.10.2016 15:30

Góly: 77. Daniel Baier - 65. Nabil Bentaleb

Úvod do nové bundesligové sezony měl celek z Gelsenkirchenu pod novým trenérem Weinzierlem příšerný, avšak suverénní domácí výhra nad Borussií Mönchengladbach před reprezentační přestávkou ukázala, že by se snad u Schalke mohlo začít blýskat na lepší časy.

Příležitost přidat druhou letošní ligovou výhru měl Markus Weinzierl na lavičce S04 proti svému bývalému klubu, neboť Königsblauen o sedmém bundesligovém víkendu zamířili na hřiště Augsburgu. První skutečnou příležitost si v zápase ale vypracovali právě domácí, kteří v padesáté minutě mohli překonat Fährmanna, avšak gólman Schalke s Baierovou ranou poradil.

V pětašedesáté minutě naopak úřadovalo Schalke. Choupo- Moting našel ideálně postaveného Bentaleba, jenž parádní střelou, jenž mířila za Hitzova záda, aspoň trochu napravil své individuální pochybení z venkovního zápasu s berlínskou Herthou, po kterém svěřenci Pála Dárdaie dali jeden ze svých gólů, jenž vedly k vítězství domácího celku.

Tři body si ovšem ze hřiště, jenž současný trenér Schalke důvěrně zná, Königsblauen odvézt nedokázali. Vyrovnávací branku totiž dvanáct minut před koncem základní hrací doby vstřelil Daniel Baier, jenž to dnes již podruhé zkusil z hranice šestnáctky a tentokrát byl na jeho pokus už Ralph Fährmann v brance Schalke 04 krátký.

Ambiciózní tým z Porýní tak slaví další bod do bundesligové tabulky, avšak na vysoké vítězství proti Gladbachu se týmu Markuse Weinzierla navázat nepodařilo - v tuto chvíli tak v neúplné německé ligové tabulce patří Schalke stále mizerné šestnácté místo.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 2:2

15.10.2016 15:30

Góly: 43. Szabolcs Huszti, 78. Marco Fabián - 10. Arjen Robben, 62. Joshua Kimmich

Příležitost zvýšit svůj náskok v čele německé ligové tabulky už na rozdíl pěti bodů měl dnes mnichovský Bayern - přesně o tolik by totiž vedl bundesligové pořadí před Herthou Berlín, pokud by se mu ve Frankfurtu povedlo porazit domácí Eintracht.

Začátek utkání se favorizovaným hostům z Mnichova povedl dobře, když se v desáté minutě prosadil Arjen Robben. Nizozemský křídelník, jenž se pomalu vrací na trávníky po dalším ze svých zranění, přidal už svůj druhý letošní bundesligový gól a ukázal, že stále má německému velkoklubu směrem do útoku co nabídnout.

Vedení si ovšem Lahm a spol. do druhé půle neodnesli, neboť těsně před koncem prvního dějství dokázal soupeř z Frankfurtu srovnat krok. Vyrovnávací gól na 1:1 vstřelil ve třiačtyřicáté minutě Szabolcs Huszti, jenž dobře mířenou střelou překonal Manuela Neuera a rozradostnil kotel hostujících fanoušků.

Znovu do vedení dostal Bayern v druhé půli Joshua Kimmich - defenzivní záložník dopravil do brány balon po akci Hummelse a potvrdil tak svou vynikající střeleckou formu v úvodu nové sezony.

Už už to vypadalo na jasné tři body pro Die Roten, když musel hřiště o tři minuty později opustit po druhé žluté autor branky Frankfurtu Huszti a hosté dohrávali v deseti. Mnichovští ovšem polevili v aktivitě, za což byli po zásluze potrestáni druhým gólem Frankfurtu, který dvanáct minut před koncem základní hrací doby Marco Fabián. Bayern tak podruhé za sebou v Bundeslize ztratil body a pouze remizoval.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hertha BSC 1:1

14.10.2016 20:30

Góly: 80. Pierre-Emerick Aubameyang - 51. Valentin Stocker

Páteční předehrávku obstaral druhý třetí s týmem Bundesligy - do Signal Iduna Parku přijela Hertha Berlín. Ta šla také zaslouženě do vedení zásluhou přesné trefy Valentina Stockera, Dortmund však poté zapnul na plné obrátky a z několika obrovských šancí alespoň jednu využil Pierre-Emerick Aubameyang, čímž zajistil konečnou remízu 1:1. Stejné skóre pak svítilo rovněž v kolonce červených karet.

Největší šlágr sedmého bundesligového kola navzdory předpokladům od úvodu příliš nebavil. Nezaujatí diváci museli být prvním poločasem opravdu zklamání - aby po 45 minutách ani jeden z týmů přímo nevystřelil na protější branku, to bývá v německé nejvyšší soutěži opravdu vzácná výjimka. Jediná akce, která z prvního dějství stojí za zmínku, se udála po čtvrthodině hry, kdy Genki Haraguchi zpětnou přihrávkou našel na šestnáctce číhajícího Alexandera Essweina a ten jen těsně minul.

Dortmundu se směrem dopředu vůbec nedařilo, na jeho hře byla výrazně znát absence mozku ofenzivy Gonzala Castra. Kromě něho chyběl také Sokratis, Subotić a zcela připraven nebyl ani Bartra, a tak stoperskou dvojici s Matthiasem Ginterem utvořil dvacetiletý Mikel Merino. Španělský zadák si při svém ostrém debutu za Borussii rozhodně zle nevedl.

Až po změně stran se na trávníku začaly dít zajímavější věci. Domácí sice svého soupeře zkraje druhé půle zatlačili, jenomže paradoxně sami inkasovali. Po autu Weisera kapitán Vedad Ibišević geniální patičkou vyšachoval hned čtyři obránce v žlutočerném a Valentin Stocker už pak samostatný nájezd proměnil s velkým přehledem.

Dortmundu výrazně pomohlo až střídání v 61. minutě, kdy ze hry odešel nevýrazný Götze a také Rode, místo nichž se na hřišti objevili Ousmane Dembèlé a Šindži Kagawa. Zejména prve jmenovaný defenzivu Herthy často zaměstnával a po jeho přihrávce a následném zaváhání stopera Brookse se na Rune Jarsteina řítil sám Aubameyang, pokus o lob mu ale nevyšel, norský brankář míč se štěstím vyškrábl na tyč.

Souboj Jarsteina s Aubameyangem poté pokračoval. Čtvrthodinu před koncem totiž Kagawa zblízka napálil balón do ruky svého spoluhráče z reprezentace Haragučiho a hlavní rozhodčí Ittrich nařídil pokutový kop. Jindy neomylný Aubameyang si ovšem na bravurního Jarsteina nepřišel a ten své spoluhráče výrazně podržel.

Gabonský kanonýr protrhl střeleckou smůlu až v 80. minutě, kdy mu gól na stříbrném podnose připravil parádní přihrávkou Dembélé a Aubameyang uklízel zblízka do prázdné brány.

Závěr se nesl v nervózním duchu a výsledkem toho byly dvě červené karty. Tu první obdržel Emre Mor, jenž neudržel nervy na uzdě, ohnal se po o hlavu větším Sebastianu Langkampovi, kapitán Herthy teatrálně upadl a mladičký Turek putoval předčasně pod sprchy. Utkání nedohrál ani střelec jediného gólu Berlínských Valentin Stocker, který bezmyšlenkovitě na polovině hřiště bez jakéhokoliv úmyslu hrát míč zezadu sejmul Matthiase Gintera a také jeho Patrick Ittrich po zásluze vyloučil. Na konečném výsledku to už však nic nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov752018:417
2.1. FC Köln743012:415
3.RB Lipsko743012:515
4.Hertha BSC742112:814
5.Borussia Dortmund741217:713
6.TSG Hoffenheim734013:1013
7.1. FSV Mainz 05732214:1211
8.Eintracht Frankfurt732210:811
9.Borussia Mönchengladbach732210:1011
10.Bayer Leverkusen731311:910
11.SC Freiburg73048:119
12.FC Augsburg72236:98
13.Werder Brémy72149:187
14.VfL Wolfsburg71334:86
15.SV Darmstadt71245:145
16.Schalke 0471157:114
17.Hamburger SV70252:122
18.FC Ingolstadt 0470164:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rozhodca tento zápas solídne dodrbal, tá penalta tak ruka Kagawu bola prvá a mala sa pískať. Červená karta pre Mora taktiež hovadina, však ani nemal šancu mu na xicht dosiahnuť tá druhá už spravodilvejšia, škoda pre Stockera,inak podal krásny výkon, Ibiševič detto. Remíza s môjho pohľadu spravodliva, v prvom polčase bola nebezpečnejšia Hertha,po zmene strán žlto-čierny. Takže gratulujem Bayernu k zisku ďalšieho titulu.

Reagovat
Bandita_Harry

Niee Bayern totizto zajtra prehra 1-0 vo Frankfurte

Reagovat
smazaný uživatel

Prehrá ale nie 1:0, ale 2:0,to som totiž dal do kicktippu. zajtra Come on SGE! A naši vyhrajú nad Audinou.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Arne

Bod je maximum, co jsme dneska mohli uhrát... Přestože jsme to vzadu zvládli skoro na výbornou a přestože Dortmund nastoupil v takový podivný sestavě. To jen ukazuje, jak propastný kvalitativní rozdíl tam je. Že jsme je dobrých 60 minut nepustili do pořádný šance, toho si hodně cením. Pro výhru to chtělo zůstat aktivní déle nebo proměnit nějaký náznak šance v druhý gól, ale to bych chtěl moc. Kdyby Mor udržel nervy na uzdě a oni hráli furt v jedenácti, tak jsme to těžko na remíze udrželi.

Jinak samozřejmě už nikdy nebudu nějaký tým Borussie zbožňovat tolik jako ten Jürgenův, ale že z nich Tuchel udělá takový ublížený plačky, to bych fakt nečekal... Co se strhlo po Leverkusenu a dneska většinu zápasu, to bylo šílený, Darmstadt hard vážně. Ale penaltu si zasloužili, tolik energie investovaný do brečení se muselo nějak projevit.

Reagovat
vilp

Nejvíc si pobrečel stejně Langkamp.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Mor měl asi dostat jenom žlutou ale. Hodně se BVB změnilo jak zatím hraje Allan?

Reagovat
andrew96

Krom Mora a Dembelého tam žádnou plačku nevidím (a to jsou dva mladí horkokrevní kluci). A od vás to bylo v závěru taky pěkně nechutné, myslím, že siczde není co závidět.

Reagovat
Spalovač šancí

nechci nic říkat, ale posledních 15 minut bylo od Herthy ekelhaft

Reagovat
Arne

Co bylo ekelhaft? Ten skluz Stockera, za který po zásluze dostal rovnou červenou... Langkamp? Jistě že tomu přidal, ale to dneska vidíš v každým zápase několikrát, viz. zrovna Mor tam zkoušel vyválet penaltu pár minut předtím.

Reagovat
Spalovač šancí

Při každém přerušení zakopávání míče, při každém přerušení okamžitý náběh k rozhodčímu, atd.

Reagovat
Arne

To první jsem neviděl, určitě ne v nějaký hojný míře... A to druhé dělali většinu zápasu hráči BVB, takže si trochu srovnej, co vlastně píšeš.

Reagovat
Spalovač šancí

tak se na to podívej znovu

Reagovat
Arne

Není třeba, já vím, co jsem viděl... Mimochodem ty umíš německy, tak se podívej na sestřihy z dnešního Doppelpassu, tam to TT schytával po zásluze ze všech stran.

Reagovat
db18

Nebyl tam zase nějaký expert, který by posílal Kimmicha na hostovačku, aby nabral zápasovou praxi?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím že s nich spravil "ublížený plačky", jedine teda sú to Mor a Dembelé. Nechcem byť rasista, ale to u hráčov s týmto pôvodom je pomerne normálne, či? A naviac sú mladý takže je šanca s toho vyrásť. Inak gratulujem, včera ste hrali výborne a bod ste si zaslúžili.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej obrovskej rozdíl ole, uhráli jste u nich bod, navíc jste většinu zápasu vedli. Doma budete mít výhodu fanoušků na vaší straně, v ostatních zápasech si v klidu hrajte to svoje, bez nervů a máte je. Hlavně se nebát chlapče.

Reagovat
Arne

Já se ničeho nebojím, jen jsem realista... My předvedli možná maximum, co jsme proti takovým soupeřům schopni zahrát, oni mají asi deset hráčů na marodce, hráli v podivným rozestavení a zápas z jejich strany nebyl nic moc, přesto kdyby nebylo to vyloučení, tak nás dají... Ten rozdíl tam je pořád obrovský, a i kdybychom je třeba na jaře porazili, tak v květnu bude BVB zase nějakých 20 bodů před námi. To je prostě fakt.

Reagovat
Rudnevs

primárnym cieľom Herthy určite nie je bojovať o titul, alebo LM.

Reagovat
PavlíčeQ

Pro nás remíza super, bych řekl

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Jablonec je každá remíza dobrá.

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza spravedlivá ačkoliv ta penalta mrzí a taky, že tento zápas jsme prostě měli vyhrát. Rozhodčí nemá cenu komentovat. Je třeba, aby TT hráčům vtiskl více přímočarosti to mi velmi chybí, přeci jen mi to více připomíná tiki-taka... Na druhé straně musím konstatovat, že těch zraněných je hodně a i to určitě mělo vliv.

Reagovat
andrew96

Remíza nakonec asi spravedlivá. Hertha byla nějakých 75 min skvěle připravena, pak jim začali docházet síly. Dortmund první poločas otřesný, ve druhém se to po příchodu Dembelého a Kagawy začalo zvedat, nicméně ani potom to nebyla krásná podívaná. Götze by si měl dát na tréninku kolečka navíc.

Jinak červená samozřejmě směšná, stejně tak penalta. Celkově se mi nelíbilo vedení zápasu od sudího, nechal si to už v prvním poločase utéct a v závěru to vygradovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Len blázon verí tomu že zajtra na Frankfurte padneme

Reagovat
Bandita_Harry

No ved uz najvyssi cas

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ja v to verím. Frankfurt je typický domácky tím, vlani s nimi doma uhral remízu a vonku tesne prehral a to mali tragickú sezónu. Teraz sa zdá že by stred mohli v pohode ukopať práve vďaka domácemu prostrediu. Podľa mňa tam padnete, stejne tak Dortmund a obávam sa že aj my.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepadli sme Remíza byť nemusela mohli sme to pokojne vyhrať ale to nevadí.Bod je bod.Dnes nás čaká Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krása

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze nema asi motivaci dal makat na sto procent. Hraje strasne. Ve 24 je uplne vyhasly.

Reagovat
smazaný uživatel

Počúval si komentátora

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Willi ako jediný v celom KT tipol remízu

Reagovat
andrew96

TOP 15 zase o kus dál

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som tretí ale od toho 3 do 12 miesta je to tak narvané a na prvých dvoch taká strata, že nikam sa poriadne posunúť, jedine tak dole.

Reagovat
Rudnevs

Adler je kráľ. A vykartoval sa Cleber (+ je zranený Djourou), tak možno sa dočkáme nejakého schopného mladíka (viem, že je to strašný risk - ale v zúfalých situáciách to niekedy vychádza).

Kicktipp nevyšiel nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

Samé penalty a červené karty toto kolo. uvidíme čo prinesú zvyšné tri stretnutia.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že sme inkasovali v závere. Ale pekne. Ďalej makať a takto tímovo hrať. Come on Effzeh!!! A Frankfurt nádhera, k tomu som sa už viacnásobne vyjadril

Reagovat
Pipo123

Nechcem moc rýpať, ale čo to má od Bayernu znamenať ? To majú také obrovské ego že si dovolia po vstrelenom góle totálne vypustiť zápas ? Toto sa opakuje docela pravidelne, môžu súpera doraziť, ale namiesto toho sa stiahnu, strašne ma to štve

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prístup je od nich strašne ležérny, to je pravda. Aby som odpovedal - áno, majú tak vysoké ego ktoré si mastia po každom vyhranom zápase. Je to veľmi pravidelný jav. Pri všetkej úcte ku Bayernu ale takto ligu majstrov vyhrať nemôžu. Keď proti tímu, ktorý sa tradične pohybuje v strede tabuľky BL stratia vedenie (po zásluhe) v presilovke, tak ako dopadnú napr. proti Barcelone, Juventusu a pod.?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje názory mi připadají hloupější a hloupější. Oni totiž ostatní týmy zásadně neprohrávají zápasy, které vedou např. díky ztrátě koncentrace, povedené akci soupeře atp. Kdyby ses raději díval na zápas "svého" klubu, místo aby si tu blil nesmysly na adresu Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečný vůbec reagovat, takovej trouba ala všude jsem byl, od všeho mám klíče

Reagovat
smazaný uživatel

Na zápas svojho klubu som sa díval. Na telke som pozeral SGE - FCB a na streame som pozeral našich. Rozhodne to nie sú nezmysly. Samozrejme, s pohľadu urevaného fanúšika Bayernu hej (nič voči normálnym fanúšikom Bayernu typu willi a pod) je to blbosť, kedže nechceš pripustiť že ste hrali otrasne. Reagoval som len na príspevok Pipa a len som potvrdzoval jeho názor. Niektoré zápasy hraje Bayern totiž strašne ležérne, napr. aj proti našim. Oni začnú hrať na 100% iba vtedy keď inkasujú. To isté bolo za Pepa. Je na čase si zvyknúť že to nie je ako za Juppa, keď Bayern odmakal každý zápas na 100% počas celých 90 minút. Rozhodne je pravda taká akú napísal Pipo a akú som potvrdil ja, rozhodne neblejem nezmysli. Trochu objektivity nezaškodí,ver my...

Reagovat
smazaný uživatel

No ty žvásty, co tu imrvére blekotáš na adresu Bayernu, Lipska, Gladbachu, jsou rozhodně objektivní jak sviňa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je logické že nebudem asi zrovna vychvaľovať svojho najväčšieho rivala aj keď nehrá dobre. Ako je to v tomto prípade normálne, keby Gladbach velebím po ich dobrom výkone nejako veľmi objektívne tak to asi nie je normálne,či nie? Čo sa týka Lipska tak som si dal zásadu tento týždeň... na ten odpad sa radšej nevyjadrovať,už mi za to nestoja. a pokiaľ si zápas videl tak objektívne prístup Bayernu bol slabúčky a v niektorých pasážach stretnutia bol Eintracht lepším tímom.

Reagovat
smazaný uživatel

ˇaj keď hrá.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, já naprosto chápu, že se každýmu Lipsko líbit nemusí, taky mu nefandim. Ale to co tady v jednom kuse předvádíš ty, je jednoduše směšný. Tolik ode mě, vem si z toho co uznáš za vhodný

Reagovat
smazaný uživatel

Čo také predvádzam, hmm? Len jasne dávam najavo mienku o tomto klube,ktorý ničí šport a rozhodne, znovu opakujem, Frankfurt bol v niektorých častiach duelu lepším tímom na trávniku. To musí uznať aj zarytí fanda Bayernu, že ste skrátka nehrali dobre. Úprimne, po tej červenej karte pre Maďara som čakal že im zo dva,tri dáte.

Reagovat
Jardman

Souhlasím s tebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne niekto objektívny. skrátka a jednoducho si Frankfurt ten bod zaslúžil, zvlášť keď hral v oslabení vyrovnaný zápas.

My sme vyhrali 2:1 vďaka Modestovi. Bál som sa že nenastúpi, lebo na tréningu si privodil drobné zranenie. Nakoniec nastúpil a rozhodol zápas. Budúci týždeň hráme na Herthe, čo bude totálny šláger,moc sa na ten zápas teším, myslím že to bude atraktívny zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát "můj" klub, věnuju mu stoprocentní pozornost, z tvých příspěvků je ale jasné, že tvojí pozornost měl Bayern, aby ses tu do něj v případě neúspěchu obout. Píšeš tu o vysokém egu, které si mastí hráči Bayernu po každém zápase, ale já tu zatím zaznamenal vysoké ego u vyjádření hráče z trochu jiného klubu. Od tý doby ta nezastavitelná mašina pouze ztrácí. K druhému bodu už jsem se vyjádřil, není klub, který by neztratil vedení a může to být klidně s tím horším, co liga toho klubu nabízí. Zvlášť po repre pauze bývají ty zápasy nevyzpytatelné. Nevím, proč bych neměl chtít připustit, že hrál Bayern otřesně, na tohle téma jsem nenapsal jediný slovo . Jde o to, že normální fanoušci typu Williho se k tobě už raději nevyjadřují. Já BL diskuzi chodím 6 let povětšinou spíše číst a vždycky jsem tu našel spoustu nových informací a zajímavých názorů. Byl jsem vděčnej, že se tu drtivá většina lidí vyjadřuje k věci a tudíž mělo smysl číst každej příspěvek a nehledal mezi plevelem pár sladkejch plodů. Problém je, že ty jsi z toho udělal spíš chat než diskuzi. Napíšeš každej nesmysl, kterej se ti prožene hlavou, když už napíšeš něco s informativní hodnotou, většinou jen recykluješ ostatní uživatelé a věci, které už byly dávno řečeny. Kdyby ses raději omezil na dva věcný příspěvky pod článek, tak ti podle mě i ostatní odpustí ještě ne úplnou vyzrálost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ješte bych dodal, že bývá do jednoho pytle s timhletim imho nespravedlivě házen Rudnevs, který semtam napíše zajímavé info třeba z 2.BL a zdaleka nepíše tak pubertální cancy na adresu ostatních klubů

Reagovat
smazaný uživatel

Vieš o mne veľké hovno a súdiš ma ...to už niečo dokazuje. Ok, niekedy sem napíšem blbosť, v emócii ale pod. Ja žiadne "cancy" nepíšem, takže pokiaľ sa ti to nepáči tak to nečítaj ty vole. Pár krát sme písali stokilometrové vlákna s Rudnevsom, nepáčilo sa to tak sme s tým prestali. Stejne tak s kapitánom, zástupcom a inými pičovinami. Napr. teraz som normálne reagoval a potvrdzoval názor Pipa na to, že Bayern mal ležérny prístup a dodával, že som pozeral dva zápasy naraz (Frankfurt, lebo som mal podané na ich výhru) a Kolín, lebo je to môj klub. Tak nemel...

Reagovat
andrew96

Modeste To je klenot, takový kolínský Raffael.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

O Modestem pred istým časom písal Stas87 že v spojení s Ujahom by to bola zabijácka dvojka....mal by pravdu...WERDER TOOOOR

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=tM0sTNtWDiI strašne sa mi páči naša znelka po góle

Reagovat
andrew96

To už je ve Skotsku lidová píseň, i taková neoficiální hymna nároďáku. A i tam jim hraje po gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

veľmi sa mi to páči.

Reagovat
vladino10

Bayer s takýmto kadrom takéto výsledky..

Reagovat
stas87

Ubojovana vyhra, nic pekne na pohlad ale to ma nezaujima. Dneska nam rozhodca rozhodca rozhodne neuskodil..prvy gol bol zrejme z ofsajdu, lebo prihravka Hajrovica na Manneha bola do tesneho ofsajdu, nastastie to asistent nedvihol a dorazka uz bola v pohode. Ku koncu tam bol podla mna penaltovy zakrok Santiho na Hernandeza, tam kebyze je Fritz lepsie postaveny a videl tu situaciu, tak to piskne a Santi by nemohol povedat ani slovo.

Po tom vsetkom, cim si musel ten tim od maja do teraz prezit, tak sedem bodov nie je zla bilancia. Mohlo to byt o cosi lepsie, ak by sa zvladli domace zapasy s FCA a FSV, mame tam ale zasa stastnu vyhru proti vlkom.. Az sa vrati Kruse, fit bude Claudio a Bargfrede, hned to bude lepsie. A stoperi zasa pomerne slusny vykon, hlavne Sane sa dvihol a vedla Moisandera si konecne veri. To ten tim strasne potrebuje, aby ho stoperi podrzali a celkovo nebol vzadu chaos. Klobuk dole pred Gnabrym, ten hrac si ma ziskava zapas od zapasu, vobec som ho nechcel a povazoval som ho za zbytocny nakup, slusne mi zatvara usta. Keby vysiel aj ten Augustinsson..tak by som bol velmi rad. Budem dufat, ze Delaney hned zapadne a este viac pomoze skvalitnit kader. Snad sme uz z najhorsieho vonku, Nouri bude mat klud na pracu a vsetko bude este viac na pohodu.

Reagovat
smazaný uživatel

stúpate tabuľkou,to ma teší. Predpokladám že 18-20 bodov by ste po jeseni mohli mať, čo myslíš?

Reagovat
stas87

Chcel by som mat 15-16 bodov, to je naprosto nutne. Cokolvek pod touto hranicou uz podstatne znizuje sancu na zachranu. Pretoze dole spadne asi FCI a dalsi mancaft v podobnych problemoch nie je. Aj ten Darmstadt tie zapasy dokaze urvat. Hamburg je Hamburg, kvalitu maju a maju rozdielovych hracov oproti FCI. Ako nechcem Ingolstadt prehnane odpisovat ale minulu sezonu chytili uvod, vymanili sa z toho pasma zostupu a boli stale v relativnom klude, ked stratili, stratila aj konkurencia. Teraz ale stracaju ale neda sa cakat, ze by S04 ci vlci boli aj po 14.kole bodovo namackani pri nich. Aj my mame stale svojich problemov dost a aj ked teraz mame 7 bodov, neznamena to vobec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Povráva sa že s nákupom Delaneyho vznikla istá forma predkúpneho práva na Augustinssona. Viac nemeckých médií sa tomu venovalo, len všetko to vzniklo na základe tvrdenia Franka Baumanna, ktoré keď som si prečítal, nezdalo sa mi také jednoznačné v otázke príchodu mladého švéda. Odstupná suma je vraj už aj dohodnutá, hovorí sa o 3,000,000 €, čo v dnešnom futbale za takého hráča v jeho veku je na standing ovation. Inak dnes 750 výhra Brém v Bundeslige. Viac má v Nemecku už len Bayern...

Čo sa dnešného zápasu týka, viac ako čokoľvek iné ma zaujíma Gnabryho stav. Do nemeckej ligy vletel ako víchor, ako keby z nej ani nikdy neodišiel. Páčil sa mi Zladdy, dnes 1+1, škoda že sa na výhru musíme pozerať skrz prsty rozhodcov, ale zas ruku na srdce, koľko bolo takých zápasov, kedy by sme rozhodcovi hlavu utrhli...Manneh si otvoril účet, ale čoskoro po návrate Pizarra a Kruseho si ho asi uzavrie, ale je dobré vedieť že v rezerve máme celkom schopného forwarda, aj keď najlepšie mu ide sklepávanie lôpt, aspoň čo som mal možnosť vidieť, dve tutovky poslal priamo na brankára, tam to mohol nejako vymyslieť, v zápasoch za rezervu som videl že si vie poradiť aj v situácii jeden na jedného...

S návratom Bargfredeho nevidím prínos do hry Brém, Grillitsch dnes pár razy chyboval, ale celkovo si svoje miesto v základe zaslúži a posúvať v 27 rokoch Bargfredeho na iný post je už zbytočné. S pozíciou "bench" hráča spokojný v najlepších futbalových rokoch nebude, škoda že celú kariéru laboruje so zraneniami, keď si pozriem históriu jeho zdravotných problémov ktorá je dlhá ako sedemzväzkové dielo Hľadanie strateného času od Marcela Prousta, isto sa mu do budúcna ešte nejaké prihodia. V jeho, aj v klubovom záujme by som ho pustil o ligu nižšie. Aj keď mi to trhá srdce vidieť v takomto stave hráča ktorý je s Werderom spätý od 2004.

Reagovat
stas87

To is nemyslim ze je pravda, bohuzial. Ked zacali spekulacie o tom, ze ma prist Delaney a ze mame zaujem aj o Augustinssona, tak Kodan povedala jasne, ze pusti len Thomasa ale Ludwig ostane minimalne do zimy. Oni vedia, ze mu bude stupat trhova hodnota, ukaze sa v CL a potom mozno pride ponuka z Anglicka. Aj by ho predali, ale urcite nie je za 3 miliony, ja som objavil spekulaciu, ze FCK chce sumu od 5,5-6,3 mega euro. To Baumann vyplatit nechcel, pretoze minul uz vsetko a aj ked je Augustinsson dobry hrac a pomohol by nam velmi, nemame na neho kapital.

Zlatko snad pretrhol tu smolu co mal, nedarilo sa mu tolko a dufam ze nasiel konecne formu. Pristup a bojovnost v sebe ma, v tomto smere ma snad nikdy nesklamal. Lenze clovek si zvykol, ze Zlatko sbiera asistencie, obcas da gol a pozera na neho skor cez produktivitu. A ked ju nema a ocakava ju od neho, tak pride kritika a ze ten tim netiahne, to je ale blbost.

Ja ho mam rad, sice obcas hra laxne a zbytocne chybuje, ale zvykol som si na neho. Mas pravdu v tom, ze Grillitsch uz teraz hra na svoj vek dobre, ale...uz sa vyjadril, ze by chcel odist a potom to dementoval. Takze prehnanou loajalitou asi netrpi a casom bude tlacit na odchod. Tie zranenia Bargiho bohuzial trapi, pokial by ich nemal, tak by Grillitsch musel poriadne zabojovat, aby sa dostal do zakladu. Na druhu stranu, Clemens si uz karieru nepredlzi a mat aspon troch ZM/DM je vzdy dobre mat. Takze ak vydrzi Yatabare v klube, potom to v nasledujucej sezone moze byt na tomto poste v tomto zlozeni: Grillitsch, Delaney, Yatabare, Fröde, U.Garcia, Bauer. To uz je kvantitativne slusne obsadene, kvalitativne asi ok, v nasich sucasnych pomeroch a podmienkach to tazko vyraznym sposobom vylepsime.

Reagovat
Rudnevs

Na ES2 po zápase Bremen 2-1 Leverkusen momentálne ide futbalový magazín, kde bola aj reportáž o Nagelsmannovi. Rosen hovoril, že tí ktorí Nagelsmanna nepoznajú osobne, tak si mysleli, že to je strašné riziko - ľudia vo vnútri klubu ale o ňom vôbec nepochybovali. Je to obrovský sympaťák.

... Ďalej vo futbalovom magazíne bude o Nemeckom vedení v Huddersfielde, ktorý vedie League Championship. Rozhodne odporúčam pozerať!

Reagovat
smazaný uživatel

Včerejší bádenské derby mezi Hoffenheimem a Freiburgem, které domácím přineslo výhru 2:1, bylo zastíněno nepokoji na stadionu a v ulicích. Dva policisté a několik fanoušků muselo být převezeno do nemocnice, přičemž čtyři agresivní diváci byli zatčeni ještě před výkopem. (sport1.de)

Kto by to od dediny čakal?

Reagovat
Ingimir

Hoffenheim zůstane i po sedmi kolech neporažen. Po čtyřech remízách připisuje druhou výhru.

https://i.ytimg.com/vi/3Naq0XfFJHk/hqdefault.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Nedali ani jednu penaltu no. Hamburg ubojoval remízu, druhý bodík v sezóne.

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz - Darmstadt zatiaľ veľmi jednoznačne ladená partia. No pred chvíľou nečakaná a pekná strela Maďara v zápätí Cordoba zlyhal mám taký pocit že László gól dá.

Reagovat
db18

Werner si zkazil charakter až přestupem, nebo takhle ochotně padal už ve Stuttgartu?

Reagovat
smazaný uživatel

To teda neviem, ja som ho nikdy predtým za takéhoto judáša nemal.

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp

Reagovat
Liquid

Lipsko to je válec !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To Lipsko už pomalu začíná být pořádná osina v prdeli...

Reagovat
Rudnevs

Ingolstadt je na tom hrozne, Kauczinski je najväčší kandidát na padáka (a vedenie mu vyjadrilo podporu - takže je to pravdepodobnejšie) Mimochodom zaujímavá oslava gólu od Kolínu.

Kukám, že Söyüncü zas úradoval. A Hoffenheim už je na rovnakej úrovni ako BVB (v tabuľke) - takže BILD ho považuje za jedného z mnohých "Bayern - Jäger"ov.

Reagovat
smazaný uživatel

Nový rekord německé nejvyšší soutěže v tomto kole stanovili střelci pokutových kopů, kteří při svých pokusech selhali. Celkem nebylo v devíti zápasech proměněno hned pět penalt. (sports.yahoo.com) toto sme ešte nemali

Reagovat
smazaný uživatel

akurát keď ja stavím

Reagovat
Spalovač šancí

Lipsko na titul

Reagovat
off-olda

Lipcester

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele