Bundesliga - souhrn 6. kola

22.09.2017, 22:23, aktualizováno 24.09.2017, 19:51
Komentáře a souhrny
Dortmund smetl Gladbach. Sobotní odpolední program v Německu nebyl na góly příliš bohatý. Urodily se dvě bezbrankové remízy v Brémách a Stuttgartu, s jediným gólem si při výhře vystačila Mohuč. Hoffenheim přetlačil Schalke, RB Lipsko uspělo proti Frankfurtu. Bayern v pátek po poločase vedl nad Wolfsburgem již o dvě branky, po změně stran ale o náskok přišel...

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 3:0

24.09.2017 18:00

Góly: 20. Kevin Volland, 23. Lucas Alario, 83. Kevin Volland

Fotbalisté Leverkusenu se v úvodu sezony zatím spíše trápí, jejich zápas proti Hamburku byl ale jednoznačnou záležitostí. Svěřenci Heiko Herrlicha porazili HSV před domácím publikem v BayAreně 3:0 a po zásluze slavili tři body.

Skóre otevřel ve dvacáté minutě Kevin Volland, jemuž obránci Hamburku nechali ve vápně nepochopitelně mnoho prostoru. Neuplynuly ani tři minuty a domácí se radovali znovu - tentokrát místní fanoušky rozradostnil Lucas Alario. Argentinský forvard má tak ve svém novém působišti zatím fantastickou bilanci - dva zápasy, dva vstřelené góly.

Autoři obou gólů pak ve druhém poločase spojili síly a společně se podepsali pod třetí brankou Bayeru. Tentokrát ofenzivně laděný Argentinec přihrával a Kevin Volland svým druhým gólem v duelu stanovil konečné skóre utkání na 3:0. Bayer tak po suverénním vítězství potěšil domácí fanoušky. V tabulce celku, jenž od léta vede nový kouč Heiko Herrlich, patří desátá příčka.

To Hamburk vstoupil do sezony dobře, pak ale přišla série proher a nyní je tradiční bundesligový klub jen jednu příčku od barážového šestnáctého místa.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Köln 0:0

24.09.2017 15:30

Góly: -

Souboj dvou celků, jejichž vstup do nové sezony se snad už ani nemůže víc lišit. Zatímco nováček z Hannoveru vstoupil do sezony parádně a dosud nepoznal hořkost porážky, což jej po zásluze řadí na přední příčky ligové tabulky, Kolínští Kozli mají úplně jiné starosti.

Svěřenci Petera Stögera dosud nezískali ani bod a v tabulce jsou úplně na posledním místě. Napravit tuhle lichotivou bilanci mohl pátý celek loňského ročníku právě na hřišti H96.

První velkou šanci zápasu si však připsali domácí. Úvodní gól Hannoveru měl ve dvanácté minutě na kopačcce Niclas Füllkrug, jenž si parádně na levé tyči Hornovy branky počíhal na balon, jenž mu z pravého křídla adresoval Ihlas Bebou. Branku však ve vyložené příležitosti netrefil a skóre se mu otevřít nepodařilo.

I další velkou možnost na vstřelení branky měl Hannover. Po půl hodině hry se po standardní situaci dostal k míči Salif Sané, hlavičkoval ale jen do břevna.

Těsně před odchodem obou týmů na poločasovou přestávku to pak znovu zkoušel Niclas Füllkrug, tentokrát z dálky - ani tentokrát však rána hráče Hannoveru v síti neskončila, když míč doputoval asi metr nad Hornovu klec.

Druhá půle pak už žádné vyložené šance nenabídla a oba celky se tak rozešly remízou.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 6:1

23.09.2017 18:30

Góly: 28. Maximilian Philipp, 38. Maximilian Philipp, 45. Pierre-Emerick Aubameyang, 49. Pierre-Emerick Aubameyang, 63. Pierre-Emerick Aubameyang, 79. Julian Weigl - 66. Lars Stindl

Borussia Dortmund nekompromisně potrestala jmenovkyni z Mönchengladbachu šestigólovým přídělem. Hned třikrát skóroval Pierre-Emerick Aubameyang, čímž nepochybně udělal radost Romanovi Bürkimu, jenž nastoupil ke svému stému bundesligovému duelu. První inkasovaný gól v sezoně mu tak nemusel ani vadit.

Na hráčích domácího celku bylo znát, že si tenhle duel rozhodně chtějí užít a vůbec si nepřipouštějí, že by mohli v prostředí vyprodaného Signal Iduna Parku klopýtnout. První příležitost si ale připsali hosté. Jmenovitě Thorgan Hazard, k němuž se balon dostal po ose Raffael-Stindl, avšak bratr slavnějšího Edena našel pouze připraveného brankáře.

Potom to zkoušel Sokratis a po něm dvakrát Aubameyang, jenž při druhém pokusu ve 26. minutě nastřelil vnější stranu tyče. Následující střela už byla gólová. Julian Weigl poslal výbornou příhrávku za obranu gabonskému spoluhráči, který ve vápně zvládnul v pádu ideálně nacentrovat Maximilianu Philippovi, který zakončoval přesně do protipohybu Tobiase Sippela ke vzdálenější tyči - 1:0.

Bývalý hráč Freiburgu udeřil po deseti minutách podruhé. Dahoud a Toljan svým pohybem rozhodili hostující obranu, takže když druhý jmenovaný přihrál do ideálního prostoru Philippovi, široko daleko se u něj nenacházel žádný soupeř, tudíž si mohl vybrat, kam balon pošle. Nakonec to jistila tvrdá střela pod břevno - 2:0.

V jednačtyřicáté minutě nevyužil svou šanci na snížení Lars Stindl. Prakticky hned z protiakce zacentroval Piszczek na hlavu Aubameyanga a za Sippelovými zády zvonila pravá tyčka. Dortmundští svou převahu do konce prvního poločasu gólově vyjádřili ještě jednou. Za obranu tentokrát vyslal Hazard kolegu Philippa, který mohl klidně sám zakončovat, leč mezi dvěma obránci ještě dával svému africkému spoluhráči, pro něhož to při jeho formě byla naprosto jednoduchá situace - 3:0.

Pokud si snad Dieter Hecking myslel, že Boszův tým bude ve druhém poločase klidnější, tak se šeredně spletl. Z omylu ho vyvedl už ve 49. minutě znovu Aubameyang. Götze mu nejprve posadil na hlavu výtečně zahraný přímý kop. Věhlasný kanonýr nejprve orazítkoval levou tyč, od níž se mu však balon vrátil zpět pod nohy. A dorazit ho do brány, to už nebyl problém - 4:0.

S minutou třiašedesátou Žlutočerní zase trestali. Dahoud pobídnul svým pasem Aubameyanga, aby šel sám na brankáře. Osmadvacetiletý forvard sice v závěru trochu přibrzdil a dostal se z úhlu, nicméně by vůbec nebylo překvapením, kdyby to při své formě a komfortnímu náskoku udělal schválně - 5:0. Dvanáctý gól v devátém utkání ... to je vskutku úctyhodná bilance.

V 66. minutě obešel ve vápně protihráče Hazard, načež míč propadnul napříč pokutovým územím až ke Stindlovi, jenž ho pravačkou uklidil do pravého dolního rohu brány - 5:1. Jako poslední si vzal slovo Julian Weigl. Za hranicí šestnáctky využil toho, že Jonas Hofmann podskočil, a pak ve vzduchu poletující kulatý předmět prostě napálil do horního rohu gladbachské svatyně - 6:1. Suverénní výsledek a skvělá předvedená hra - tohle odpoledne v Dortmundu se domácím příznivcům muselo líbit.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Eintracht Frankfurt 2:1

23.09.2017 15:30

Góly: 28. Jean-Kévin Augustin, 67. Timo Werner - 77. Ante Rebić

RB Lipsko zatím nepůsobí tak jistým dojmem, jako na podzim minulého roku, ale pořád to stačí na bodové zisky. Proti Frankfurtu šlo o třetí výhru, která v součtu s jednou remízou řadí skvadru Ralpha Hasenhüttla na prozatímní šestou příčku, s bodovou ztrátou na post zaručující Ligu mistrů.

Na první výraznější příležitost čekala Red Bull Arena až do 21. minuty. Forsberg nahrál Wernerovi a ten se teprve zastřeloval. Ve 27. minutě musel ze hřiště Gelson Fernandes a místo něj přišel Kevin-Prince Boateng. Hned poté svou malou domů Hradeckyho hodně protáhnul a vylákal mimo pokutové území.

Jonathan De Guzmán prohrál vzdušný souboj s Marcelem Sabitzerem, který tak utekl po pravém křídle, aby mohl dát do vápna Wernerovi. Ten se s míčem otočil a brankář Frankfurtu jeho pokus vyrazil. Bohužel pouze před sebe, kam doběhnul Jean-Kévin Augustin a pohodlně skóroval. Nic nebylo platné, že Orli reklamovali ofsajd - 1:0.

Za dvě minuty hlavou o kousíček minul cíl Daichi Kamada. Lipsko bylo za první poločas ve všech statistikách lepší, takže zaslouženě vedlo. Lépe začalo i druhou půli. Marcel Halstenberg ovšem netrefil a Forsberg nastřelil jen vnější stranu tyče. Na druhé straně testoval pokusem z nějakých dvaceti metrů Gulácsiho pozornost Jetro Willems.

Na kopačky hostujícího týmu se pak vkrádala nepřesnost. Vedení mohl zvýšit Emil Forsberg, nicméně s jeho přímým kopem si Hradecky poradil. V 67. minutě přihrával do velkého čtverce z pravé strany Augustin, Hasebe pouze odklidil za sebe, kde číhal Timo Werner a ranou na zadní tyč nedal gólmanovi pražádnou šanci zasáhnout - 2:0.

Na druhé straně se neprosadil Luka Jović. Kontaktní trefu tedy zaznamenal Kovaćův tým až v 77. minutě. Marius Wolf centroval, balon před Gulácsim těsně skočil, takže mohl Ante Rebić zblízka pohodlně doklepnout balon do sítě - 2:1. Eintracht ucítil příležitost odjet domů alespoň s jedním bodem, jenže se mu to mohlo vymstít.

Sabitzer nejdříve hlavičkoval do břevna, a pak se neradoval ani Forsberg. V závěru ještě Willemsovu hlavu posunul na tyč Simon Falette. Od ní se balon odrazil na gólmanova záda, aby se k radosti die Roten Bullen odkutálel do bezpečí. Domácí tedy utkání zvládli a příště se střetnou s posledním Kölnem. Na Frankfurt čeká VfB Stuttgart.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Schalke 04 2:0

23.09.2017 15:30

Góly: 13. Dennis Geiger, 90+3. Lukas Rupp

Hoffenheim počtvrté v sezoně vyhrál. Tentokrát to odneslo Schalke, takže Nagelsmannův tým poskočil na druhou příčku. Die Königsblauen zůstanou po šesti kolech těsně za pohárovými umístěními.

V 11. minutě rozehrával standardní situace Nadiem Amiri a Nordtveitovu hlavičku musel likvidovat Ralf Fährmann. O pouhé dvě minutky později už ale kapituloval. Steven Zuber v obležení protihráčů našel kousek za hranicí šestnáctky devatenáctiletého Dennise Geigera, jehož přízemní střela pravačkou možná nebyla z nejtvrdších, avšak zapadla přesně k levé tyči - 1:0.

Následně po Uthově pobídce střílel neúspěšně z otočky Serge Gnabry a stejně nepřesně si počínal na druhé straně hřiště v závěru úvodní dvacetiminutovky Weston McKennie. Deset minut poté se zranil Amiri, na jeho místo přišel Lukas Rupp a Schalke ožilo. Daniel Caligiuri se nadechl k velkému sólu, které ovšem nezakončil podle představ.

Ani Franco Di Santo nemířil po Konopljankově centru přesně. Když pak v nastaveném čase první půle zazdil svou možnost Gnabry, šlo TSG do šaten stále jen s jednobrankovým náskokem. Vyrovnáno mohlo být ve 49. minutě, kdyby Konopljanka nenapálil břevno. Ukrajinský reprezentant se připomenul i za šest minut, jenže minul.

V 57. minutě mohl skórovat Uth, ale za Fährmannem zvonila jen branková konstrukce. Až do třetí minuty nastavení se nikomu nepodařilo předvést nic, co by stálo za výraznější zmínku. Až následoval po autovém vhazování okamžitý nákop na polovinu soupeře. Brankář Schalke vyběhnul mimo pokutového území, jenž se zřejmě zalekl Ruppa, takže balon podběhnul a trefil prázdnou bránu, to zvládnou i méně zkušení borci - 2:0.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 0:0

23.09.2017 15:30

Góly: -

Na Weserstadionu branka nepadla. Domácí Werder tak zůstává předposlední, Freiburg je na tom pouze o bod a jednu příčku lépe.

V úvodu utkání byl hodně aktivní z Lutychu zapůjčený Ishak Belfodil, nicméně skóre se neměnilo. Alexander Schwolow přelstil alžírského protihráče i po třiceti minutách hry. Na druhé straně hřiště hrozil především Florian Niederlechner. Jiří Pavlenka se však nenechal zaskočit ani jeho dalekonosnou ranou.

K souboji těchto dvou hráčů došlo i ve 40. minutě. Po výtečné přihrávce Janika Haberera se útočník Freiburgu ocitnul sám před českým brankářem, ale do třetice na něm ztroskotal. Po změně stran chyběla hře obou celků především myšlenka. Přesto Florian Kainz vyslal směr Schwolow nemastnou neslanou střelu.

Thomas Delaney pak hlavičkoval mimo tři tyče a následně pálil vedle i Philipp Bargfrede. S následným Delaneyho pokusem zase neměla jednička SC žádnou potíž. Caglar Söyüncü mohl být po hodině hry rád, že se po zatáhání Belfodila nemusel pakovat ze hřiště. Faulovaný fotbalista v 79. minutě zazdil vynikající příležitost ...

... a protože nezapršelo ani z pokusů Nilse Petersena a Fina Bartelse, skončilo utkání těchto dvou celků po čtyřech rokách bezbrankovou remízou. Před další reprezentační přestávkou přivítá SC Freiburg doma Hoffenheim, zatímco Brémy vyrážejí ještě více na sever Německa, konkrétně na Volksparkstadion, kde hraje Hamburger SV.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 1:0

23.09.2017 15:30

Góly: 54. Pablo de Blasis (pen.)

Protože Pablo de Blasis proměnil pokutový kop, mohli se hráči Mohuče radovat z druhé letošní výhry. Hertha naopak podruhé neuhrála ani bod.

Domácí už od úvodu naznačovali, že to Stará dáma v OPEL-Areně nebude mít snadné. Ve 21. minutě zahrával Daniel Brosinski přímý kop. Jestli by se balon třepetal v síti, se už nikdy s určitostí nedozvíme, protože se zastavil o dobře postavenou berlínskou zeď. Hlavička Yoshinoriho Muta rovněž nebyla z nejpřesnějších.

A tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu. Pak došlo na hranici šestnáctky ke kontaktu zmíněného japonského záložníka s Karimem Rekikem. Rozhodčí Stieler nejprve nechal pokračovat ve hře, nicméně protesty Mohučských byly tak vehementní, že se podíval na obrazovku na stadionu, a podle toho odpískal penaltu.

De Blasis to sice kopnul poněkud ležérněji, ale protože Jarstein skákal o chvíli později, než by bývalo bylo zapotřebí, nestačilo mu ani to, že si na balon sáhnul - 1:0. Jednalo se o jubilejní pětistou trefu Mohuče ve 380. bundesligovém zápase. Hertha pak držela balon více na kopačkách a domácí v podstatě jen čekali, co se bude dít.

V 67. minutě se v dobré pozici ocitnul Ibišević, avšak tváří v tvář Adlerovi minul. Následně mohli odpor Berlína zřejmě definitivně zlomit de Blasis a Guilio Donati. Nikdo z nich však neuspěl. Neujala se ani dalekonosná rána Valentina Stockera. V závrěru byl ještě vyloučen frustrovaný Vedad Ibišević, ale na skóre se už vůbec nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - FC Augsburg 0:0

23.09.2017 15:30

Góly: -

Stejně jako při střetu Werderu Brémy s Freiburgem, ani diváci, kteří se přišli podívat do Mercedes-Benz Areny neviděli gól. Domácí tedy nadále zůstávají ve středu tabulky, zatímco Augsburg ani po šestém kole neopustí pohárovou příčku.

Oba celky začaly hodně aktivně a první střelu na branku si připsal v 8. minutě Simon Terodde. Po úvodní patnáctiminutovce nejvíce zaujala nebezpečně vyhlížející srážka Koo Ja-Cheola s Benjaminem Pavardem. Oba její aktéři však pokračovali ve hře. Tedy ne nadlouho, jelikož korejský reprezentant musel po další kolizi s Brekalem přeci jen odstoupit.

Co se brankových příležitostí týče, v úvodním dějství stály za zmínku už jenom dvě. Nejprve centroval Daniel Opare a Rani Khedira kousíček na balon nedosáhnul. Bratr mistra světa Samiho, tohoto času hájícího barvy Juventusu, se sám osmělil ve druhé minutě nastavení. Ron-Robert Zieler ovšem neměl s jeho navštívenkou sebemenší potíže.

Prozatím čtyřgólový Alfred Finnbogason neznamenal pro domácího brankáře větší nebezpečí. Naopak Santiago Ascacibar mohl přinést Stuttgartu vedení, kdyby netrefil jen boční síť. V 83. minutě se ocitnul v ideálním prostoru u penaltového puntíku Daniel Ginczek, avšak nic z toho nebylo, neboť si šestadvacetiletý útočník, který v Bádensko-Württembersku působí od roku 2014, s balonem nepotykal podle představ.

Ve zbytku utkání to byly spíše už jenom náznaky šancí, takže remíza celkem zasloužená. Pro Augsburg byla druhá, pro Stuttgart dokonce první. Svěřenci Hannese Wolfa za týden zajíždějí do Frankfurtu. Naopak celek, se kterým si zatím počíná nad očekávání dobře Manuel Baum, přivítá ve WWK Areně rozjetou Borussii Dortmund.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 2:2

22.09.2017 20:30

Góly: 33. Robert Lewandowski (pen.), 42. Arjen Robben - 56. Maximilian Arnold, 83. Daniel Didavi

V souboji proti Wolfsburgu, který musel loni bundesligovou příslušnost zachraňovat až v baráži, byl mnichovský Bayern před domácím publikem jasným favoritem. Tomu odpovídal i průběh první půle, ve druhém dějství ale domácí Vlky podcenili a výsledkem byla nakonec překvapivá remíza 2:2.

Ve dvaatřicáté minutě vybojoval Lewandowski faul ve vápně. K exekuci pokutového kopu se postavil navzdory všem nepsaným pravidlům sám polský kanonýr a Casteelsovi nedal šanci - poslal míč na jinou stranu, než kam skákal brankář Wolfsburgu.

Ještě do poločasu přidal Bayern další zásah. Ve dvaačtyřicáté minutě se prosadil Arjen Robben a Bayern šel na poločasovou přestávku s vedením 2:0. Došlo ale na slova Josefa Csaplára o tomto poločasovém skóre, což dokázala druhá pětačtyřicetiminutovka.

V šestapadesáté minutě zahrával Arnold přímý kop. Ten Sven Ulreich, jenž plní v Bayernu roli dočasné jedničky při Neuerově zranění, ovšem značně podcenil - za míčem se jen ohlédl a Wolfsburg snížil na 1:2.

Další rána pro obecenstvo v Allianz Areně přišla v osmdesáté třetí minutě. Daniel Didavi hlavičkou trknul do míče a srovnal na 2:2.

Na to už Bayern gólově nezareagoval a i přes dvoubrankové vedení se oba týmy rozešly remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund651019:116
2.TSG Hoffenheim642011:514
3.Bayern Mnichov641114:513
4.Hannover 9663306:212
5.FC Augsburg63218:411
6.RB Lipsko631210:710
7.Schalke 0463037:89
8.Hertha BSC62226:68
9.Borussia Mönchengladbach62228:118
10.Bayer Leverkusen621312:107
11.Eintracht Frankfurt62134:57
12.VfB Stuttgart62133:77
13.VfL Wolfsburg61325:86
14.1. FSV Mainz 0562046:106
15.Hamburger SV62044:116
16.SC Freiburg60422:94
17.Werder Brémy60333:73
18.1. FC Köln60151:131

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (149)

Přidat komentář
Nuno čomes

Hlavně je hnus jak se pískají pro Bayern ty penalty, lewandovski cítí dotyk a hned jde k zemi, dvoumetrový chlap

Reagovat
smazaný uživatel

Má 185 cm...

Reagovat
Rarášek

Pořád má blíž k dvoum, než k jednomu metru.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

statisticky určitě

Reagovat
smazaný uživatel

co to ma spolecnyho se statistikou?

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
shitcool

Reagovat
Manik...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Melda

Bez patnáci cm rovný dva metry

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Bayern si za svoj vykon dnes vyhru ani nezasluzil, opat otrasny a nepozeratelny futbal, bez myslienky, napadu, bez nejakej vaznejsej prilezitosti.. Predpokladam, ze tu taktiku na nakopavane lopty naordinoval Carlo, no dnes tie prihravky lietali kade tade, len nie tam kam mali, malo ktora bola presna... slaby vykon celeho muzstva, vyzdvihnut mozno len Robbena.

Muller dufam, ze proti PSG bude na lavicke, tam momentalne aj patri

A k Ulreichovi sa radsej nebudem vyjadrovat, po tych jeho vyhlaseniach, ze dokaze nahradit Neuera, to dnes proste ukazal

https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2016/06/neo-640x269.jpg

Ak bude Bayern pokracovat v takychto vykonoch, tak dufam, ze to bude Carlova posledna jesen v Mnichove

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Carlo nikdy ligy neumel. A umet nebude. Loni vyhral diky nemohoucnosti ostatnich.

Reagovat
Whitemedia

2009/2010

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tim?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ancelotti titul s Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

A ja nekde psal, ze zadnej nevyhral?

Reagovat
smazaný uživatel

Thomase si do huby neber, blbě hraje celý tým...

Reagovat
blackhawk88

to ano, cele muzstvo hra zle, uz to v predoslych zapasoch vyzeralo, ze idu hrat priamociarejsie a oni dnes predvedu totalny bullshit .. a preco by som si nebral Mullera do ust ? ved on nehra nic uz dost dlho, to nie je konstatovanie aktualneho stavu, ale dlhodobeho, a je jedno ci hra pod Lewom ako CAM, ci RM, proste sa nevie chytit a ja samozrejme verim, ze sa chyti

Reagovat
vladino10

Tak napríklad v tých predošlých dvoch zápasoch kde sme hrali dobre hral dobre aj on..

Okrem toho dnes nahrával riberymu pred prázdnu bránku, poctivo sa vracal dozadu, bolo ho vidno..nedáva góly, ale že by bol nejaká vyložená brzda..To ribery bol podla mna dnes väčší problém, ten dnes ani jeden krat snáď neskúsil jeden na jedného, potom sa všetko ťahalo cez pravú stranu..posledné 2 zápasy ani nehral, predpokladam, že dnes hral len preto, nech šetríme na psg..

Za mňa muller dnes nijak nevynikal oproti ostatným hráčom, proste priemer..

Reagovat
vladino10

..rudy bol nahovno (dobre myšlienky, zle prevedenie), rozohrávka hummelsa s boatengom tiež nahovno, ribery nahovno zatiaľ celú sezónu..nedramatizoval by som to tak, proste sa to dnes zišlo, ešte sme aj dostali hlúpe góly, dosť možno je to aj daň za tú rotáciu.. Zrkadlo príde až v stredu..

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Ale Műller hrá totálny kokot, pokiaľ to on myslel dlhodobe. V kádri, ktorý mal Pep v 13/14 so záložníkmi vo vtedajšej top top forme by momentálny Műller bol rád aj za lavičku. Je to aj môj oblúbenec, ale proste on je nepozerateľný... U Ribéryho to pochopím, tam je to vekom (a prekauč vedenia, že ho nenahradzuje niečím kvalitnejším)

Reagovat
smazaný uživatel

Muller patril k tomu lepšiemu tak neviem aky zapas si pozeral to že Ribery bol v druhom polčase neviditelny a neha ho tam trapit sa je druha vec a v 85. minute ide striedat

Reagovat
db18

Reagovat
blackhawk88

k lepsiemu ? skor by som povedal, ze patril k aktivnejsim, to on vie, lebo beha hore dole, vpravo vlavo, ale inac slaby bol jak caj..ale odbehanymi km bol urcite najlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy na zápas PSG - Bayern ?

Reagovat
blackhawk88

3:1 pre Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Drzim palce samo bayernu proti psg je to zastupce a sejky primo nenavidim.tentokrat se ale obavam ze bayern neni uplne v pohode remiza s takovou krizi je znameni ze psg bohuzel vyhraje 2:0

Reagovat
monty25

Hm, a Schalke od nich dostalo 0:3 doma...

Reagovat
blackhawk88

13 points from 6 games - Bayern's worst season start since 2010/11 (Dortmund won the league that season) [Bild]

Reagovat
Kenneth

Stejne zase vyhrajete uplne v klidu 4 kola pres koncem

Reagovat
Bandita_Harry

ne nie

Reagovat
smazaný uživatel

6kol

Reagovat
Bandita_Harry

BVB tento rok dve vyhry vo vzajomnych stretnutiach to rozhodnu bayern sa pobije o druhe miesto s Hoffenheimom

Reagovat
smazaný uživatel

Uz je cas kamaradi bavorsky dat ten titul zase nam.protoze wer ist deutsche meister BVB BORUSSIA wer ist deutsche meister BORUSSIA BVB salalalala

Reagovat
vladino10

Keď máš takéto reči už po 6 kolách tak si ani nechcem predstaviť čo by tu bolo, keby ten titul bvb naozaj vyhrá

Reagovat
Spalovač šancí

Csaplárova mast, na Bayern past

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zavahal...takže ted klasicky cítím, ze tu příležitost připadne zazdíme a taky ztratíme.

Reagovat
smazaný uživatel

*příkladně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nestalo sa.

Reagovat
Rudnevs

Pekne Wolfsburg! Paradoxne sú to presne dva roky čo sa Guardiola chytal za hlavu po piatich góloch Lewandowskiho proti Wolfsburgu. Zápas som síce nevidel, ale podľa toho čo čítam, tak si Julian Nagelsmann už zo skrine vyberá svoju zimnú červenú vetrovku. Snáď prídu i ďalšie straty Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto sa často nevidí v podaní Bayernu Wolfsburg

Reagovat
blackhawk88

MrAncelotti: "We didn't play like we wanted to. Wolfsburg deserve their point." .. preto dvojite striedanie az v 82. minute ?

Reagovat
vladino10

Akoze bola to chujovina ze sme ich nechceli doraziť na 3:1, hlavne ak je to psg až o 5 dni

Ale neviem, napr ja som na to aj počas zápasu myslel, že co nestrieda a potom som si povedal že "šak čo, vfl nič nemá, nejak trápne to ukopeme aj bez ďalšieho gólu a posetria sa sily.."

Proste to asi chcel ukopať na tých 2:1, lebo ten obraz hry aspoň mne prišiel taký, že tu v tomto zápase uz gól nepadne..samozrejme je to hlúposť, lebo z nejakej haluze ten gól moze padnúť vždy, ale čo už..

Inak ako šetrením na psg si to ale vysvetliť neviem, predsalen, james je carlov kôň a po jeho poslednom výkone nebol žiadny iný dôvod aby odohral iba 10 minút..

Reagovat
blackhawk88

bol dovod, Carlo potvrdil, ze James este nie je v 100% kondicii

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodli to Robben s Riberym,když po Arnoldově gólu zazdili dvě tutovky.Mohlo být 4:1 a hotovo.

Reagovat
blackhawk88

to ze sa nevyuziju sance je v pohode a normalne vo futbale, len sa treba pozriet kolko malo tych sanci bolo pocas celho zapasu

Reagovat
celeb

Konecne hra Bayern krasny priamociary 'nemecky' fotbal a nie to hnusne tiky-taka ako pod Guardiolom. Navyse si Bayern zasluzi lepsie vysledky v LM nez len semifinale, bez ohladu na pocet zranenych hracov! Forza Carlo!

Reagovat
20fredy20

pod Pepom za stavu 2:0 by wolfsburg sa nedostal ku lopte takto v pohodicke vyrovnal

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
celeb

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern Ulreich

Reagovat
smazaný uživatel

Letos by konečně mohl získat titul někdo jiný, než Bayern. Právě díky jeho dominaci v posledních letech jsem úplně ztratil zájem o tuhle ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

eurosport taky

Reagovat
smazaný uživatel

Nápodobne..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
mul

Reagovat
smazaný uživatel

To si pamatam tie reci, ked trenoval Bayern Guardiola, ze vsetko dosral pritom sa teraz ukazuje aky je to kvalitny trener.

Reagovat
Jardman

Reagovat
20fredy20

Je to paradny trener a podla vysledkov a hry tak 10x lepsi v bayerne ako ancelotti

Reagovat
vladino10

Akurát si možno treba všimnúť jeden rozdiel- guardiola dostal káder víťazov ligy majstrov a káder v ktorom bolo 6 víťazov majstrovstiev sveta doplnený o robbena a ribéryho (ti sú tam aj teraz, akurát starší a bohužiaľ minimalne ribery menej výkonný).. Pár mesiacov pred ms sme s tými šiestimi víťazmi ms v kádri dostali od carlovho realu 5:0..

Aký káder dostal ancelotti?

Káder pred prestavbou, káder s konciacim alonsom, lahmom, káder v ktorom bude treba nahradiť robbena s riberym, douglasom costom ktorý je v prdeli.. Treba si uvedomiť, že v roku 2014 sme mali najlepší káder na svete.. Máme ho podľa teba aj teraz? Podľa mňa nie..

Čo tu čítam tvoje vyjadrenia tak tvoji obľúbení hráči sú práve robben s riberym, dve možno legendy bayernu ktoré toho preň veľa urobili..jasné, nedáš si na nich dopustiť..lenže- všimol si si, že robben a ribery 2014 sú iní hráči ako robben s riberym 2017?

Ribery v tejto sezóne snáď ešte neprešiel cez hráča, podľa whoscored je hráčom s druhými najhoršími výkonmi z celého kádra bayernu ktorý v tejto sezóne zasiahol do zápasov bl(prvý je ulreich)..možno má blbu formu, ktovie, ale v jeho veku sa skôr prikláňam k tomu, že proste už trvalo padol dole..videl si ho včera vobec na ihrisku?

Robben je stále fajn, ale..v lige majstrov už takisto nemôže odohrať 90 minút, proti realu sa v 60. minúte prestal vracať dozadu, defenzívne úplne vypol, zrejme uz dlhsie nemohol..

A my týchto dvoch hráčov potrebujeme nahradit- myslíš, že sa to podarí tak jednoducho?

A cez toto všetko sme pred rokom s tým realom, momentálne najlepším tímom na svete hrali vyrovnanú partiu..

Pep by určite získal v bundeslige viac bodov ako carlo, ale s tým jeho hurá futbalom, kde boli stopéri vysunutí až v zálohe a v obrane nebol nikto by nás každý top klub na protiútoky vyškolil..

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
20fredy20

Jasne len zhodit pepa

Reagovat
20fredy20

Len zhodit Pepa ked ratam jeho vypadnutia raz Real kde sme na SB predviedli fantasticky vykon a smolne sme 1:0 prehrali a potom tych 4:0 co bol zapas blbec , kde realu hned vseto spadlo a bolo hned hotovo, vypadnutie s barcelonou kde mal pep taku marodku ze aj keby bol neviem aky carodejnik tak sa proste vtedy na barcu nemalo a nebolo to trenerom, a potom vypadnutie s atleticom kde som bol osobne a tak sme mleli atletov ze nevedeli kde su mozno keby thomas dal penu na 2:0 tak to skonci 5:0 vtedy. Suhlasm co si napisal ty ,ale treba brat aj druhu mincu a to ze pep tu urcite nesklamal prave naopak.A este nechapem kritizovanie Vidala ktory kazdou sekundou na ihrisku nechava srdce a dostal 1 cervenu proti realu ale davno predtym ju mal dostat Casemiro.

A ano frankie mozno uz nato nema, ale urcite si zasluzi hrat zato co pre bayern spravil a robben ked je fit je stale najlepsi hrac bayernu a za tym si stojim.

Reagovat
vladino10

Ak je podľa teba fantastický výkon to, že sme mali 70% držanie lopty a jednu gólovú šancu (real 5-6, herne nás v tom prvom zápase prešli viac ako v tom druhom), tak sa nemáme o čom baviť.. Pozri si iba zostrih príležitostí z toho zápasu, tie protiútoky realu brutálne smrdeli, všetky.. To my sme iba držali loptu..

Čo sa týka barcelony- áno, marodka..Ale bola tá základná 11 naozaj až taká slabá?

Najslabšie články v nej boli Rafinha a Bernat ktorí by hrali aj keby marodka nie je..

Druhá vec, pamätáš si ako sme v 10. minúte prvého zápasu menili rozostavenie? Začali sme hrať niečo čudesné s troma obrancami, čo bolo vysunuté za každej situácie brutálne vpredu, zrejme snaha narušiť barcelone kombináciu..lenže neymar s messim si z toho robili srandu a suarez mohol dať za tých 10 minút 3 góly, na začiatku zápasu nas mohli rovno pochovať, pre mňa prekauč

O odvete nepíšem, to bola už iba exhibícia..

Za tie tri roky sme vyradili v lm iba jedného jediného top súpera- juventus..a ako? Vyhrávali sme v prvom zápase 2:0 a potom sme dostali z PROTIUTOKOV góly na 2:2..z protiútokov DO OTVORENEJ OBRANY ZÁSTAVY 2:0 PRE NAS..a odveta? 20. Minúta, 2:0 pre juventus a cuadrado s moratom s tromi- štyrmi čistými golovkami ktoré nepremenili..za mna ďalší prekauc..

Takže, podľa môjho názoru sme za tie tri roky zvládli jeden jediný dvojzápas proti top klubom- ten proti atleticu, tam ťažko niečo vyčítať.. Ale bohužiaľ, podľa mňa je na bayern malo aj to..

Lahm v zálohe? Bernat a Rafinha v zaklade? Rode pravý obranca?

Ako ja neviem, v bundeslige to fungovalo, ale v lm ako kouč aspoň pre mňa v 3 zo 4 prípadov vyhorel..

Jediný rozdiel medzi pepom a carlom je momentálne ten, že keď sme hrali hovno s pepom, tak sme vyhrali 2:0, keď hráme hovno s carlom, tak to často skončí Xkom..

"frankie mozno uz nato nema, ale urcite si zasluzi hrat zato co pre bayern spravil"

Čiže keď si ribery povie, že bude hrať do 40, tak do 40 bude mať byť v zaklade? Dobre, ale potom nemôžeš picovat na trénera, keď budeme kvôli tomu hrať každý zápas v podstate o desiatich..

Nie každý hráč je natoľko súdny, aby si dokázal sám povedať, že už na to nemá.. Ak to ribery nedokáže, tak bude u nás hrať ešte 6 rokov, lebo si to zaslúži, takto to myslíš?

Možno potom vyhráme cenu sympatie, ale trofeje nevyhráme určite..

Za to co franck pre bayern urobil si zaslúži veľkolepú rozlúčku a miesto niekde v klube, ale nie, nezaslúži si hrať iba preto..

Lebo pokazí renomé klubu a hlavne sebe, vieš ako to vyzerá keď niekto nevie kedy skončiť a v klube nie je nikto, kto by mu to naznačil? Pozri sa na wengera, transparenty kde ho posielajú do prdele, vypiskavanie atd..je toto to, čo si zaslúži klubová legenda? Niekedy nie je na škodu dostať naznačené, že uz to ďalej nepôjde..(u ribéryho to samozrejme nehrozí, iba som si skúsil načrtnúť tvoj scenár, kde hráči hrajú preto, že si to zaslúžia..)

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
JozkokozleJ

Bayern nesledujem uplne pravidelne, ale je vidiet v ich hre nejaky rukopis, ci novu myslienku Ancelottiho? Je pravda, ze Guardiola dostal muzstvo v lepsom, ale vzdy pred kazdou seznou a aj pocas nej prisiel s novym hernym prvkom, novou taktikou a superom trvalo, nez nasli recept. U Ancelottiho vidim akurat to jeho 4-2-3-1 (obcas 4-3-3, no to mi pride este bezzubejsie), ale ziadna takticka novinka, nic pre supera prakvapive a akoby to lamala poväcsinou individualna kvalita. Ale ako som uviedol, uplne pravidelne Bayern nesledujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to presne ako píšeš. Nepriniesol prakticky nič. Vyzerá to tak, že sa snaží vrátiť Bayern tam, kde bol za Juppa a teda hrá priamočiarejšie ako Guardiola, ale nejaký jeho rukopis nie je vidieť vôbec. Príde mi to tak trochu ako za Van Gaala, akurát Carlo má oveľa kvalitnejší káder, takže zatiaľ sa vyhráva. Ale celkovo mi jeho pôsobenie príde zatiaľ ako značné sklamanie...

Reagovat
db18

Už dáváme góly i z rohů.

Reagovat
blackhawk88

mne to pride, ze Bayern momentalne nema ziaden styl,akoby nevedeli co chcu hrat, hraju to ako to pride, na nahodu..akurat posledne 2 zapasy boli priamociarejsie (teda okrem vcerajsieho), inac stale len prihravky okolo 16tky alebo na obrancov

Reagovat
vladino10

Snažíme sa hrať priamočiaro, ale často to nefunguje a je z toho iba ťukačka ako za pepa..často nefunguje záloha (u pepa s týmto nebol problém, ale to bolo zrejme dane aj tým, že jej vypomáhali stopéri ktorí potom chýbali inde)..obrana je o niečo pevnejšia a menej vysunutá, takisto štandardky sa javia lepšie..

Ja mám z toho dosť zmiešané pocity, 2 zápasy hráme totálnu sracku a ďalšie dva predvedieme veľmi dobry výkon..

Na carlovu obranu však poviem, ze dosť rotuje a pri tých pohyboch v kádri tam možno ešte nebol čas aby sa všetky varianty zohrali- pre mňa bude akým takým zrkadlom tejto sezóny až zápas s psg, pretože tam zrejme postavíme to najsilnejšie čo máme, tam sa nebude taktizovať s tým aby si káder oddýchol atď..

Zatiaľ teda palicu nelamem (to príde až ak bude ribery v utorok v zaklade ), pretože napríklad včera nám nohy podrazalo hlavne množstvo nepresností- hummels s boatengom sa pokúsili o x nákopov dopredu a všetky šli priamo na brankára, takisto rudy strašne kazil, naľavo bol ribery ktorý je momentálne mimo a to už stačí na celkom dobrú holomajznu..verím, že tie nedostatky postupom sezóny zmiznú aj keď budeme hrať v nie úplne najlepsej zostave, ako včera..

Čo sa minulej sezóny týka, tá v podstate tiež bola ako na hojdačke, dva zápasy mega, dva onicom..takže neviem no, ja som zatiaľ optimista a verím, ze tých dobrých zápasov bude uz iba pribudat- carlo dostal hráčov čo chcel, má káder ktorý zrejme chcel mať.. minulú sezónu tam podľa mna bolo v kádri tých problémov možno až príliš, za mňa bola obrovská chyba ísť do jarnej časti sezóny iba s tromi stopérmi(neviem či ma na tom zásluhu aj carlo), čo sa nám potom naplno vrátilo-teda tá minulá sezóna celkom slabota, ale vzhľadom na to, čo píšem hore si myslím, že nejaké súdy by mali prísť až neskôr, ja tam ešte vidím nádej..

Reagovat
smazaný uživatel

Koho ale namiesto toho Riberyho? Coman mi stále nepríde, žeby mal na základ v Bayerne a práve na Riberyho pozícii, James na tom krídle tiež nebude úplne ideálne riešenie...

Reagovat
vladino10

Tak napríklad proti tomu schalke sa podarilo naskladat tam comana, mullera, jamesa a lewu a všetci podali dobrý výkon.. Takže proti psg bud james, muller, robben alebo coman miesto thomasa, prípadne vzadu tolisso vidal, thiago podhot a krídla james a robben.. Práve preto čo píšeš som ale zvedavý, ako to carlo zloží v zápase kde vieme, že bude chcieť postaviť to najsilnejsie..

Čo sa comana týka..spraví dvoch hráčov, dostane sa do situácie odkiaľ môže nebezpečne nacentrovat a centrom prestrelil celé vápno,pripadne z dvoch spoluhráčov smeruje nahravku na toho, ktorý je v horšej pozícii..toto sa mu stava na to aby hral v zaklade bayernu až príliš často, ako píšeš..na druhej strane sa ale do tých situácii dostáva a keď uz tam je, tak niečo mu vyjde vždy..aj keď zadrbe dosť sľubných situácii ktoré si sám vytvori, tak od neho hrozí nebezpečenstvo.. Oproti nemu ribery sa už do tých situácii ani len nedostáva.. Takže za mňa momentálne určite coman>ribery..úplný ideál na základ to nie je, ale stále to je lepsia varianta ako franck..každopádne si myslím, že carlo ráta s jamesom na tu pozíciu krídla, ktoré sa bude často sťahovať do stredu, kupovať ho na podhrot by nemalo veľmi logiku pri konkurencii na tom poste..

Ale ako hovorím, uvidí sa v utorok, možno som úplne mimo..

Reagovat
vladino10

*v stredu, samozrejme

Reagovat
Bayern +

Úplne neporovnateľné kádre.

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Reagovat
Jardman

Sven se za 1. gól omluvil, tka je to vyřešené

Reagovat
blackhawk88

Hoffe

Reagovat
monty25

Přišli těžší soupeři a Schalke je v pr... Očekávám tuhý boj o EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy

Reagovat
stas87

Vzhladom k druhemu polcasu je to zasa strata. Sanca Belfodila jasna tutovka, nakoniec to na nasu stranu mohol preklopit Gebre ale nedal. Mat po siestich kolach strelene len tri goly...to je poriadna kriza. Dneska bol Freiburg lepsi v prvom polcase, v druhom sa ale pre mna nepochopitelne zatiahli a myslim ze mali len dve sance. Prvu po rohu, kde Lienhart trafil zrd a potom nestastny odraz lopty od Augustinssona do behu Petersenovi, ten ale netrafil vobec branku. Po tomto zapase zasa o nieco malo stupne tlak na Alexa ale ja dufam, ze vedenie nie je hlupe a podrzi ho vo funkci, pretoze zazivame len strelecku krizu, nie hernu. Moisander po navrate do zostavy slubny vykon. O tyzden derby, tam uz vyhrat musime. Cisto po hernej stranke podla mna hrame lepsie, lenze to je nepodstatne.

Reagovat
smazaný uživatel

Co zatím Pavlenka? Vůbec vás nemám čas sledovat

Reagovat
stas87

Zo siedmich golov co sme doteraz inkasovali, tak mohol podla mna len za ten v Berline a potom mozno doma proti Schalke. Tam mohol skusit ist na ten roh a vyboxovat loptu, bohuzial ostal na ciare a oni loptu dokazali dostat do branky. Oproti minulej sezone ci sezonam uz supera nepustame do tolko sanci, ta soolupraca medzi tromi IV a stredom zalohy konecne zacina fungovat. A kraje obrany sa dost tlaci do koncovky ci centrovania a s typom utocnika akym je Belfodil to moze dost dobre fungovat. Zatial co na neho islo, tak to pochytal ci vyrazil. Dolezite je, ze nevyraza pred seba ale do strany. Na svoju vysku je prekvapivo pohyblivy a dokaze pokryt velky priestor. Takze zatial spokojnost, moze casom splatit tu ciastku. Ja sa spytam baopak teba, co zatial Rönnow?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je dobře, já to Pavlenkovi přeju, i když jsem si ze začátku úplně nemyslel, že je to brankář kvalitativně na jedničku v Bundeslize. Ale snad se bude držet. A i snad budete sbírat body...

No, Ronnow je kapitola sama pro sebe letos. Bröndby je jako na houpačce a Ronnow tomu taky moc nepomáhá, rozhodně nemá takovou formu, jako minulou sezónu. Má skvělý zápasy, třeba Midtjylland doma při výhře 4:0 párkrát vychytal neskutečně, Kodaň v derby taky vymazal, ale ty "lehčí" zápasy mu moc nejdou. V srpnu čtyřikrát za sebou udržel nulu, ale hlavně červenec měl strašnej, tak dostal asi 5 gólů za dva zápasy.

Musí trochu ustálit formu, zatím v něm Bröndby nemá tu oporu, ale přesto v letošní Superlize klidně může bojovat o titul, to ale může asi pět týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlenka proti Freiburgu chytil dve sance a stal se v hlasovani fanousku muzem zapasu. Byl jsem letos na trech zapasech a prijde mi kazdym zapasem jistejsi. V patek jsem se byl podivat i na treninku a uz ovlada i zakladni nemcinu, takze si spoluhrace diriguje. Treba v Hoffenheimu mi prisel zarazenej, tedka uz chyta jiste. I fanousky v kotli uz si ziskal a chvalej ho, takze si myslim, ze to bude dobry. Jinak v sobotu po zapase stadion piskal, ale kotel hrace podrzel. Z pohledu z tribuny mi Beflodil prijde docela neohrabanej a hlavne mel dat tu sanci. Je znat, ze chybi Kruse, ale ja verim, ze se chytnem, zacneme davat goly a pujdem v tabulce nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se chytíte, rozhodně tam sestup přeju spoustě jiných týmů. U vás mi navíc přijde, že se na ten váš fotbal pod Nourim tak nějak vždycky dalo dívat, plus mám strašnou slabost pro Delaneyho, takže vám přeju jenom to nejlepší.

A je dobře, že to Pavlenka chytil za správný konec a poučil se z chyb všech těch Kadleců a Feninů, který v Německu dojeli na to, že se nebyli schopni pořádně adaptovat. Působí na mě, že to má v hlavě srovnaný a to by ho mohlo v kariéře dostat daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ slabúčke kolo, snáď to v derby Borussen trochu napravia...

Hoffenheim si poradil aj so stratami Rudyho a Suleho, podobne ako predtým Firmina a Vollanda. Nagelsmann je fakt asi najväčší trénerský talent súčasnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0parada jedeme na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas jsem nevidel. Takový naklep jsem nečekal.

Ofenziva šlape skvěle. Bosz to tam v záloze a útoku může dotovat libovolně každý týden a systém a redvedena hra stojí na pevném základě s hrajeme porad stejně.

Phillip, Yarmo a Pulisic mají momentálně všichni 3 formu a všichni 3 si dostatečně zahrají. Marco se vrací až po novém roce a Schü má prostě smůlu.

Jsem opravdu nadšen. Kez by se povedl i ten úterní zapas

Reagovat
adoxx

Takže si přál víc Dortmundu ? A nebo Monchelchladbachu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

A pak že vám bude Dembele chybět...

Reagovat
Frantszek

Místo toho teď chybí Barceloně

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Dormund neskutočne kraľuje. Viem že je predčasné robiť nejaké uzávery ale toto je snáď prvá sezóna po odchode Kloppa ktorá skutočne "smrdí titulom". Som na nich veľmi zvedavý v utorok proti Realu, Dortmund je v o dosť lepšej fazóne ako Real, môže to byť reklama na futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Real bude vyučovat z taktiky nebo z produktivity.

útok BVB je mazec, ale jak je na tom ta obrana? těžký zápasy ukážou..

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana mi príde v porovnaní s minulou sezónou v pohode, Bartra pravidelne chyboval aj proti slabším súperom, stopérska dvojca Sokratis - Toprak je kvalitná. Toto je najťahší zápas v sezóne tak sa ukáže ale úplne by som sa nebál...

Reagovat
Jardman

Brutální nátěr, gratuluji Borussii. Já to viděl na remízku

Reagovat
smazaný uživatel

BVB pěkně šlape dál za titulem

Reagovat
smazaný uživatel

Mame neskutecne sirokej kadr.zranenych mraky vykon ostatnich porad skvelej.v utery hodne napovi jak na to opravdu jsme.verim ze real porazime ale chce to 100procentni vykon a opet se realu v zadnem pripade nebat a vsugerovat jim nasi hru.

Reagovat
placa

No minuly rok jsme se nich prave nebali zrejme vubec a hrali jsme naivne jak kdyby to byl treba frankfurt, radsi bych ted zodpovednejsi obranu a ne takovy hura natlakovy fotbal

Reagovat
Frantszek

V BL 1 obdržený gol a v LM to byla tragedie. Tak snad se to teď změní. Naštěstí má Real trapnýho Ronalda, ubohého Balea a tragického Benzemu.

ZZ má padesát lepších hráčů, ale rvát tam bude tyhle trosky, takže snad je BVB sfoukne jak čajovou svíčku.

Reagovat
Werkrider

Leverkusen je roller coaster troll ...

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý polčas som už nevidel, ale výsledok aj hra z toho prvého poteší. Ofenzíva dnes veľmi dobrá, obranu HSV veľmi nepreverili. Alario skvelá premiéra, gól a asistencia v prvom zápase, to je skvelý počin a snáď na to bude nadväzovať, aby splatil tú svoju tučnú cenovku. Kevin sa snáď do toho konečne začína dostávať, po tých dlhých suchotách 4 góly v posledných 3 zápasoch a je na ňom vidieť, aký hlad po tých góloch má... Je veľká škoda, že sa nehrá aspoň tá EL, pretože káder je mimoriadne široký a rotovať to len v rámci BL je dosť problematické. Myslím si ale, že tá kostra je už jasná a Alario s Vollandom budú hrať vpredu spolu, k ním 2 krídla a v strede dvaja defenzívnejšie ladení hráči. V obrane to vyzerá tak, že jasnou dvojkou na CB je pre Herrlicha Tah s Benderom, len neviem, čo bude s Larsom, zatiaľ hral prakticky len krajného obrancu, čo vôbec nie je jeho post, do stredu preferuje Herrlich Aranguiza s Kohrom, prípadne Baumgartlingera.

7 bodov po 6 kolách je slabota, ale potešujúci je aspoň ten trend z posledných dvoch domácich zápasov, kde to boli jednoznačné výhry z pozície favorita, tak snáď sa v tom bude pokračovať a konečne sa dovezie niečo aj z vonku, pohárové pozície zase nie sú až tak ďaleko a bolo by dobré ukopať aspoň tú EL, lebo 2 roky bez Európy by už bol pre klub dosť veľký problém.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemuze Gisdol ustat. Ten tym ma na pohary.

Reagovat
smazaný uživatel

Na pohary nemá ani náhodou...

Reagovat
Rudnevs

Tie dva posledné zápasy som nevidel, takže neviem ako to vyzeralo herne, ale proti tímom ako Leipzig, BVB a Leverkusen sa výhry čakať logicky nedajú, Hannover je tiež rozhbehnutý. Na poháry to určite nie je a Gisdol to podľa mňa aspoň zatiaľ ustojí, o jeho konci sa ani nešpekuluje. Som zvedavý čo bude po odchode Kühneho.

Reagovat
stas87

Kühne uz sa vyjadril k tomu, kedy bude chciet svoje investovane peniaze spät? Ci klub urobil splatkovy kalendar? A preco vlastne odisiel? Uz ho nebavilo pchat peniaze do ciernej diery?

Reagovat
Rudnevs

Kühne zastavil príchod Stafylidisa, v rozhovoroch kritizoval Gisdola, vedenie, prestupovú politiku (konkrétne Lasoggu označil za flop storočia)... Šéf dozornej rady Dr. Peters zasa Kühnemu poďakoval za pomoc v núdzi, ale povedal, že chce aby sa HSV postavilo na vlastné nohy. Spolu s rozhodnutím o odchode spomínal Kühne aj to, že momentálne sumy vo futbale sú znepokojujúce. Tých dôvodov je asi viac, prakticky zjednodušene by sa dalo povedať že s tou čiernou dierou máš pravdu.

Manažér prvého tímu Jens Todt vravel, že chce ísť podobnou cestou ako pred rokmi BVB. Chce sa viac zameriavať na skauting mladíkov a na hráčov z 2.BL, cesta predražených hviezd s veľkými sumami na výplatnej páske sa skončila.

Čo sa týka návratu investovaných peňazí (spolu okolo 60 mio. €) som nenašiel nič a to som usilovne hľadal. Asi sa o tom zatiaľ nič nepísalo.

Reagovat
stas87

Ta cesta mladikov a hracov z 2.BL je rozumna strategia pre kluby ako FCA, SCF ci FSV. Jednoducho preto, ze nemaju taky kapital a musi konkurenciu prechytracit v tom, ze zaplati tolko, kolko si mozu dovolit a este im hrac vykonnostne vyleti hore a so znacnym ziskom ho predaju. Lenze to by nemala byt cesta pre klub akym je HSV. Pretoze oni maju tradiciu, nejake uspechy z minulosti ale hlavne su z mesta, ktore ma ekonomicky velkych a silnych sponzorov. Cisto potencialom su po Mnichove na tom najlepsie, co sa tyka financii.

Ked su tie sumy znepokojujuce, tak nemali kupovat Kostica za 17 milionov s rym, ze su zavisli od jedineho cloveka a sam Kühne to mohol tiez stopnut. Pokial sa chcu postavit na vlastne nohy, tak musi obmedzot rozpocet. A to hlavne na platoch a to sa im napriklad u Adlera podarilo.

Asi sam Kühne toho mal uz dost, kedze sa mu investicie do klubu prakticky vobec nezhodnotili v podobe ucasti v poharovej europe ci predajom hracov. Ved posledny väcsi prestup bol myslim Tah a to uz je nejaka doba. Nemyslim si, ze by Kühne tlacil na klub, aby mu ich co najrychlejsie vratil. Sam musi vediet, ako na tom klub je, co sa ryka ekonomickej stranky.

Reagovat
Rudnevs

No lenže najväčší sponzor (Kühne) práve odchádza a potom ten kapitál už bude na úrovni tých menovaných menších klubov a HSV sa pravdepodobne na pár rokov zaradí medzi tieto kluby. S ostatným súhlasím.

Reagovat
stas87

Ale maju aspon nejaku sancu nahradit Kühneho. Rozhodne je to u nich v tomto lepsie ako v takom Augsburgu. Asi ta podpora od pripadneho buduceho sponzora bude nizsia ale stale to bude viac ako napriklad vo Freiburgu. Napriklad nam vyslo na 100% angazovanie Bartelsa. Prisiel uz v relativne dost vysokom veku na pomery sucasnej BL ale stale to je pre nas v ofenzive po Maxovi a Zlatkovi najdolezitejsi hrac.

Budem na dianie v HSV velmi zvedavy. My uz sme si kvoli rekonstrukcii stadiona a neuspechu ci lepsie napisane neschopnosti hrat v europe presli peklom a nespadli sme. Pre nich to bude nova situacia a nova skusenost. Snad odchod Kühneho napomoze k tomu, ze ich fanusici konecne sundaju ruzove okuliare a pozru sa realite do oci. Keby tam Kühne nebol, tak uz hraju zapasy v Heidenheime ci Bochumu.

Reagovat
stas87

Nestiham sledovat kazdy zapas HSV, ale vracaju sa postupne tam, kam patri. Ten tim ma mozno stale este relativne slusne mena na supiske, ale herne sa od Gisdolova nastupu vyrazne nezvedli. Ked porovnam ich organizaciu hry s nami, tak z toho nevychadzaju prave dobre. Wood vyzeral oproti Lasoggovi na zaciatku ako vyrazny posun, tak teraz dost upadol. Hahn od cias FCA a zaciatku uangazma v Gladbachu zazil dost velky ustup zo slavy a v sucasnosti mu akurat zostalo renome z minulosti. Kostic je mimo, ten sa podla mna strasne uspokojil s tym, co ma za peniaze a na ich pomery jasne miesto v zostave. Jediny hrac, ktory si pernamentne drzi svoj standart je Müller. Holtby si hra na nejakeho sefa ci co to skusa ale vyzera pri tom strasne smiesne. Arschloch mal davno vypadnut ale stale tam je...takze z toho kadra za nieco stoji akurat tak Papadopoulos, Mathenia a Müller. To je malo, zufale malo na to, aby mohli vobec mysliet na viac, ako boj o udrzanie. A trener tomu dvakrat nepomaha, pretoze vidiet ich zalozenie utoku, to je fakt parada.

Reagovat
Werkrider

S Hahnom súhlasím, moc to nechápem a je to škoda.

Reagovat
Werkrider

2 dni a súhrn nedeľných zápasov nikde. Bundesliga na Eurofotbale ide do kytek? Nepotrebujete helfnúť?

Reagovat
db18

Asi už to nikoho netankuje, když to nemusí stíhat pro ES2

Reagovat
vladino10

Čo poviete na tohtoročnú lm z pohľadu bundesligy?

Zatiaľ tri prehry, jedna výhra a jedna remíza, plus dve prehry hoffenheimu v predkole..

Cez víkend som pozeral zápas RMA s betisom, ten betis prišiel na real s takou taktikou, ze real nemal kade útočiť, veľmi ťažko sa dostával do šancí a betis nebezpečne vychádzal do protiútokov.. od betisu veľmi pekný a hlavne defenzívne silny výkon s pár peknými akciami vpredu..

To dortmund (ako sme sa tu s užívateľom LM obávali) skočil na real s hrou, na ktorú by nemala gule proti nemu ani barcelona, ved to je veľmi hlúpe a naivne skúšať toto na real..Prečo tí treneri neskusaju vymyslieť niečo extra, keď príde extra tím?

Ten dnešný zápas bol pre mňa ako pozerať sa na niekoho, kto si sám nabehne na čepeľ noza niekolkokrat po sebe a potom sa ešte strelí do hlavy..a občas mám takýto pocit aj v bundeslige-kluby si často prídu na bayern s tým, ze ved skúsime hrať proti bayernu naš futbal a síce zrejme prehráme, ale nevadí, prehra s bayernom je ok..

Tak jak dnes dortmund, proste ideme hrať na real to isté, čo sme hrali na gladbach v bundeslige..

Ako to vidíte v BL v europe do buducich rokov?

Nie je to tak dávno čo schalke vyhralo skupinu LM a nemalo problém hrať vyrovnaný zápas s arsenalom, s hráčmi ako huntelaar alebo farfan..aj keď by sa dalo schalke s bayerom dokopy, myslíte, ze má vôbec bundesliga šancu v budúcnosti konkurovat anglickej a španielskej lige? Alebo v čom vidíte vy tieto poslabsie výsledky v LM posledné sezóny?

Reagovat
Werkrider

Nemecke kluby HRAJU FUTBAL aj proti papierovo silnym superom. Mne je to sympaticke a to som fanusik Leverkusenu a na vlastne oci som videl prehry 0:5 s manutd alebo 1:7 s Barcou.

Reagovat
vladino10

Sympatické to je, ale nebol by lepší pocit vidieť, keď by sa podarilo toho silnejšieho súpera na jeden z troch štyroch pokusov aj vyradiť?

Reagovat
Werkrider

Neviem, nezažil som.

Reagovat
vladino10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele