Bundesliga - souhrn 6. kola

30.09.2016, 22:23, aktualizováno 02.10.2016, 19:19
Komentáře a souhrny
Bayern nevyhrál ani ve druhém utkání tohoto týdne, po prohře s Atléticem doma pouze remizoval s 1. FC Köln. Teprve druhou porážku v sezoně utrpěla jinak dominantní Borussia Dortmund, proti níž se vyšvihl doposud zklamávající Leverkusen. Ve Wolfsburgu se hrálo bez branek. Hertha nezaváhala proti Hamburku, bez porážky zůstává RB Lipsko, čekání na body rázně ukončilo Schalke...

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 4:0

02.10.2016 17:30

Góly: 52. Eric Choupo-Moting (pen.), 56. Breel Embolo, 58. Leon Goretzka, 83. Breel Embolo

Zatímco vstup do základní skupiny Evropské ligy vyšel Schalke na výbornou, v domácí soutěži to byl až do dnešního dne obraz bídy a utrpení. Nový trenér Weinzierl nedokázal s mužstvem v pěti zápasech uhrát jediný bod a slavný klub z Gelsenkirchenu tak zaznamenal suverénně nejhorší vstup do bundesligové sezony ve své historii. Příležitost konečně nakročit k lepším zítřkům dostali Königsblauen proti Gladbachu, který naopak v týdnu sahal po nadějném výsledku v Lize mistrů v utkání s Barcelonou.

První skutečně zajímavý moment však utkání nabídlo až ve dvaapadesáté minutě, kdy po faulu Traorého v šestnástce dostali domácí příležitost skórovat ze značky pokutového kopu. Tu ranou k pravé tyči Sommerovy svatyně využil Choupo-Moting a Schalke vedlo 1:0.

Další důvod k radosti přišel pro domácí příznivce už za čtyři minuty, když dostal od Kolašinace vynikající pas do šesnáctky Embolo a letní posila z Basileje zvýšila už na rozdíl dvou branek. Smrtící šestiminutovku završil pro hosty z Gladbachu v osmapadesáté minutě povedený brejk Schalke, na jehož konci byla střela Goretzky, na kterou už byl Sommer krátký.

Čtvrtou a definitivní ránu zasadili Königsblauen nebohé Borussii v třiaosmdesáté minutě, kdy Embolo vystihl mizernou zpětnou přihrávku Christensena a svůj samostatný zájezd završil svým druhým dnešním gólem.

Fanoušci týmu z Gelsenkirchenu tam můžou po šesti zápasech konečně slavit, jejich klub slaví zasloužené první tři body v sezoně a odrazil se z posledního místa tabulky, které nyní okupuje Ingolstadt.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 0:0

02.10.2016 15:30

Góly: -

Ambiciózní Wolfsburg, který před dvěma lety dokázal skončit sezonu v Bundeslize na druhém místě hned za mistrovským Bayernem, na své výkony v loňském ročníku nejvyšší německé soutěže rozhodně nenavázal a výsledkem tak bylo při květnovém zúčtování až osmé místo a umístění mimo evropské poháry. O moc lépe zatím Vlci nevstoupili ani do sezony nové, kdy dokázali z prvních pěti utkání aktuálního ročníku získat stejný počet bodů.

Dnes na svém trávníku přivítali zatím sedmibodovou Mohuč, která na rozdíl od svěřencům Dietera Heckinga má program vyplněný i čtverečními utkáními Evropské ligy. V té nejprve jen remizovala se Saint-Étienne, aby nyní v týdnu otočila nepříznivě se vyvíjející zápas s Qabalou.

Do zápasu však i přes horší výchozí pozici v tabulce vstoupili domácí Vlci, když po rohovém kopu Draxlera zakončoval Bruma, avšak stoper Wolfsburgu míč mezi tři tyče dopravit nedokázal. V sedmatřicáté minutě pak střelou z voleje zkoušel překvapit brankáře Jonase Lössla Jakub Blaszczykowski, avšak pokus letní posily domácích a dlouholetého hráče Dortmundu gólman Mohuče bez problémů vyrazil na roh.

První poločas tedy góly nepřinesl, avšak hned na začátku toho druhého mohl čekání na svou první bundesligovou trefu v dresu Wolfsburgu ukončit Mario Gomez. Německý reprezentační kanonýr se dokázal dostat v šestnáctce k pasu Christiana Träsche, avšak jeho střela Lösslovu branku těsně minula a stav zůstal i nadále bezbrankový.

Zřejmě největší šanci domácích měl na kopačce v devětašedesáté minutě Julian Draxler, když dokázal obejít bezmocného Lössla a měl před sebou prázdnou branku, avšak případnému gólu dokázal na poslední chvíli zabránit Alexander Hack.

Wolfsburg tak ani přes jasnou dominanci nedokázal zápas brankou získat na svoji stranu a Die Nullfünfer si i díky čistému kontu Jonase Lössla odvážejí bod za remízu.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2:0

01.10.2016 18:30

Góly: 10. Admir Mehmedi, 79. Javier Hernández

Za největší šlágr šestého bundesligového víkendu lze bez okolků označit souboj, jemuž patřil sobotní podvečer. V něm se v BayAreně střetl druhý a třetí loňské sezony nejvyšší německé soutěže, když domácí Leverkusen hostil Borussii Dortmund.

Pro oba celky se v tomto týdnu nejednalo o zápasovou premiéru, neboť za sebou už měly úterní, respektive středeční duely v milionářské Lize mistrů. Zatímco Dortmund mohl být za remízu proti Realu Madrid rád, pro Werkself byla plichta s francouzským Monakem naopak zklamáním. Co se týče ligového souboje obou mužstev, za lehkého favorita byl však přeci jen před utkáním považován Dortmund, který do sezony vstoupil na výbornou a s výjimkou nečekaného zaváhání v Lipsku byl zatím bodově stoprocentní.

Na trávníku však lépe odstartovali domácí, když je dostal v desáté minutě do vedení Admir Mehmedi. Ten dostal na hrotu útoku důvěru vedle Chicharita a trenéru Schmidtovi ji splatil vskutku náramně. Celá akce přitom začala u Hakana Calhanoglua, který při rozehrávání rohového kopu ukázal svou brilantní kopací techniku a Mehmedi povedenou hlavičkou rozradostnil domácí diváky.

V zápase byl i nadále aktivnější Leverkusen, avšak druhý gól přidat nedokázal. Naopak největší příležitost skórovat a srovnat krok měl pro hosty v sedmdesáté třetí minutě po hrubé minele Henrichse Aubameyang, avšak gabonský forvard tentokrát v zakončení zklamal.

O šest minut později naopak definitivně o zaslouženém vítězství domácích rozhodl Javier Hernandez. Mexický kanonýr ukázal svou formu, přičemž nahrávku na gól si i v tomto případě připsal dnes výtečný Hakan Calhanoglu. Leverkusen si tak překvapivě suverénně poradil s nevýrazným Dortmundem a slaví tři body.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hamburger SV 2:0

01.10.2016 15:30

Góly: 29. Vedad Ibišević, 70. Vedad Ibišević (pen.)

Dva góly Vedada Ibiševiće zkazily Markusi Gisdolovi premiéru na lavičce Hamburku. Ten stále zůstává s jedním bodem v sestupovém pásmu.

V úvodní desetiminutovce byla aktivnější Hertha a prostřednictvím Haraguchiho a Langkampa se dostala do šancí, nicméně ty zůstaly nevyužity. Na druhé straně mohli udeřit Nicolai Müller a Filip Kostić, ale neudeřili. V 15. minutě se po krásné kombinaci dostal ke střele Mitchell Weiser. Adler už byl překonaný, ale zachránilo ho břevno.

Záhy poté pálil z dvaceti metrů Haraguchi, ovšem pouze do tyče. Mezi těmito dvěma pokusy musel hostující brankář ještě vychytat Valentina Stockera, takže na Olympijském stadioně to rozhodně nuda nebyla. Na gól se ale čekalo do 29. minuty. Tehdy rozehráli domácí nakrátko roh, načež se míč po zemi dostal před vápno k Essweinovi. Jeho střela šajtlí skončila hned na prvním bránícím hráči (jmenovitě Lassogovi), ale od něj se odrazila na malé vápno k Ibiševićovi, který přízemní střelou překonal Adlera - 1:0.

HSV se osmělilo až v závěru první půle. Nejprve to zkoušel z nějakých pětadvaceti metrů z přímého kopu Lassoga, načež musel Jarstein vyrážet konečky prstů. Naštěstí pro něj i pro celou Starou dámu se míč odrazil od břevna pryč. Poslední možnost vyrovnat ještě v první pětačtyřicetiminutovce nezvládnul v jejím nastaveném čase znovu Pierre-Michel Lassoga.

Po změně stran mohla Hertha těžit z rychlých brejků. Jeden takový nezakončil v 58. minutě gólově Haraguchi. Jen o několik sekund později za svého brankáře zaskočil Douglas Santos, takže se neprosadil ani Valentin Stocker. Ibišević přidal svůj druhý gól v 70. minutě. Stačilo mu k tomu jediné - proměnit penaltu.

Ta byla odpískána poté, co Albin Ekdal hrubě nezvládnul v šestnáctce souboj se Stockerem. Bosenský forvard pak volil jistotu - zakončení do středu brány - 2:0. Následně málem snížil Müller, ale jeho trefa nebyla uznána pro ofsajd. Ibišević a Esswein pak ještě nedali dvě šance, ale berlínskému klubu to vadit nemuselo. Třináct bodů po šesti zápasech na kontě i tak ještě nikdy neměl.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - TSG Hoffenheim 1:2

01.10.2016 15:30

Góly: 90+4. Lukas Hinterseer (pen.) - 11. Sandro Wagner, 35. Kerem Demirbay

Hoffenheim vypadal loni velkou část sezony na sestup a až výtečný závěr pod vedením nového kouče Nagelsmanna tým z malé německé vesnice udržel mezi prvoligovou elitu. Letos jsou však výkony a výsledky týmu, za který kope i Pavel Kadeřábek, zcela jiné kafe a Hoffenheim v prvních pěti zápasech nového ročníku nejvyšší německé soutěže nepoznal hořkost porážky. Tentokrát se vydal na výjezd do Ingolstadtu, který má naopak zatím na kontě jediný bod a spekuluje se i o možném odvoláním trenéra, což zatím vedení bavorského klubu odmítá.

Zápas však domácí neodstartovali dobře. Už ve dvanácté minutě se hoffenheimští dostali do vedení po rychlé akci středem hřiště, na jejímž konci byla přihrávka ex-leicesterského Andreje Kramariče na Sandra Wagnera, který si těsně ohlídal ofsajdovou hranici a vstřelil svůj další gól v novém působišti po letním přesunu z Darmstadtu. O čtyři minuty později mohli domácí srovnat krok, ale vytáhl se brankář Oliver Baumann. V devatenácté minutě pak domácího gólmana Nylanda, který letos ještě neudržel v utkání čisté konto, prověřil střelou v šestnástce čerstvý otec Kadeřábek, avšak brankář Ingolstadtu tentokrát předvedl dobrý zákrok a dvougólové vedení soupeře z Hoffenheimu nepřipustil.

Tomu však stejně nezabránil, když se v sedmatřicáté minutě do míče před vápnem bez velkého dumání opřel Kerem Demirbay a TSG si do přestávky odnášelo náskok dvou branek. Ve druhém poločase potom měli hosté mnoho příležitostí své vedení zvýšit a domácí Ingolstadt definitivně dorazit, to se však Rudymu, Szalaiovi ani Kramaričovi nepovedlo.

Naopak alespoň na čestný úspěch dosáhl Ingolstadt, když v nastaveném čase fauloval Lukas Rupp a Hinterseer z penalty suverénně, leč pro výsledek duelu zbytečně korigoval na konečných 1:2.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 1:1

01.10.2016 15:30

Góly: 40. Joshua Kimmich - 63. Anthony Modeste

Ne zrovna vydařený týden zažívají hráči Bayernu Mnichov. Slavný bavorský klub vstoupil do nové sezony na výbornou, když v úvodních pěti utkáních Bundesligy neztratil ani body a vítězství si připsal i v Champions League a národním poháru. Ve středu však po půl roce poznal hořkost porážky, když si s ním v repríze loňského semifinále Ligy mistrů poradilo v Madridu Atlético a ani sobotní duel v Allianz Areně proti Kozlům Petera Stögera se Ancelottiho svěřencům příliš nepovedl...

První poločas zápasu, který si s bavorskou šálou na krku nenechal ujít ani legendární akční hrdina a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger, příliš zajímavého fotbalu nenabídl. Zaznamenání hodná je tak až gólová střela Kimmicha ze čtyřicáté minuty, která jen podtrhuje vynikající střeleckou bilanci, kterou se tento defenzivní záložník v této sezoně může honosit. Tentokrát mu ke gólu pomohla Juan Bernat, jenž dnes dostal na levé straně bavorské obrany přednost před Davidem Alabou a za důvěru se Ancelottimu odvděčil gólovým centrem, na jehož konci byl Joshua Kimmich, hlavička a vedení 1:0.

Do druhé půle poslal italský stratég Thomase Müllera, který nahradil po zranění se vracejícího Arjena Robbena. Německý forvard, který trochu překvapivě dnes nebyl vybrán do zahajovací jedenáctky se ukázal už v padesáté minutě, když vyslal na Hornovu branku střelu, která jen těsně minula svatyni kolínského brankáře.

O pět minut později rozehrával Xabi Alonso roh a na dva nula pro mnichovské mohl zvýšit Javi Martinez, avšak jeho hlavička skončila jen na Hornově vzdálenější tyči. Místo toho se za chvíli prosadili Kozlové. Vyrovnávací branku vstřelil nepříliš překvapivě Anthony Modeste - osmadvacetiletý francouzský útočník je pro své mužstvo nepostradatelný a potvrdil to i dnes, když po Risseho centru překonal Neuera.

Více gólů už utkání nenabídlo a Bayern tak poprvé v sezoně bodově tratil - v čele tabulky však nadále zůstává.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Werder Brémy 2:2

01.10.2016 15:30

Góly: 19. Antonio-Mirko Čolak (pen.), 73. Antonio-Mirko Čolak - 51. Lamine Sané, 67. Serge Gnabry

Darmstadt doma nejprve vedl, pak prohrával a nakonec remizoval. Zásluhy za bod jdou tentokrát za Antonio-Mirkem Čolakem, který se trefil hned dvakrát.

V 6. minutě měli Die Lilien rozehrát přímý kop. Tohoto úkolu se ujal Jérome Gondorf a trefil spojnici břevna a tyče. V minutě devatenácté letěl do velkého čtverce Werderu míč, který Theodor Gebre Selassie možná malinko podcenil. Pak zakopnul a spadnul přímo na Gondorfa. Takže se kopala penalta. Čolak si na ni věřil a s přehledem ji proměnil - 1:0.

Pomalu se blížil závěr první půle, když hosté zamýšleli ohrožení Esserovy svatyně ze standardních situací. Ale ani Gnabry, ani Gebre nepředvedli nic světoborného. Úvodní dějství skončilo tak, jak začalo. Tedy přímým kopem z nějakých třiceti metrů. I tentokrát střílel Gondorf, nicméně byl o něco méně přesný, než v tom prvním případě.

Brémy se dočkali vyrovnání v 51. minutě. Český obránce Theodor Gebre Selassie alespoň částečně odčinil své zaváhání, které vedlo k první brance zápasu. Po rozhraném přímém kopu se druhou hlavičkou postaral o přiťuknutí před bránu, kde též hlavou před Esserem zakončoval Lamine Sané - 1:1.

Domácí jednička se přitom srazila se spoluhráčem Alexandrem Miloševićem a po čtyřech minutách musela být kvůli zraněnému ramenu vystřídána. Zápas dochytal Daniel Fernandes. Chvíli poté mohl skórovat Gondorf, ale ofenzivní záložník Fin Bartels se v tenhle moment ukázal býti kvalitním obráncem.

Po hodině hry spálili své šance Manneh a aktivní Gebre. Napravit jejich zaváhání musel v 67. minutě Serge Gnabry. Ten dostal dobrou přihrávku za obranu od Manneha, pak udělal brankáři kličku doprava a zasouval v podstatě do prázdné - 1:2. Z vedení se ale zelenobílí radovali jenom šest minut. Pak se Čolak z první položil do Gondorfova centru - 2:2.

Gnabry mohl v závěru přidat další gól, ale výborně hrající Jérome Gondorf mu balon v poslední chvíli uzmul. V 89. minutě ještě vychytal Fernandes hlavičkujícího Gebre Selassieho, takže Werder připisuje čtvrtý letošní bod, zatímco Darmstadt jich sesbíráno pět. Po reprezentační pauze se utká s Mohuči, kdežto na Brémy čeká Bayer Leverkusen.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 1:0

01.10.2016 15:30

Góly: 4. Vincenzo Grifo

Freiburg potvrdil, že se mu doma extrémně daří. V součtu s minulou sezonou vyhrál podeváté v řadě. Tentokrát to odnesl Frankfurt, který nenavázal na předchozí bojovné výkony.

Pokud někdo dorazil na Schwarzwald-Stadion třeba až v páté minutě, prošvihnul jediný gól zápasu. Pod něj se podepsal Vincenzo Grifo, když jej parádní uličkou mezi obránci posunul do vápna Onur Bulut. Šťastný střelec nejprve musel balon zaseknout, a pak jej poslal na vzdálenější tyč. V tu dobu pochopitelně ještě nikdo netušil, že půjde o jedinou branku zápasu - 1:0. Hned v 10. minutě to mohlo být o dvě branky, ale Marco Fabián obětavě zastavil střelu Mika Frantze. Dalším hráčem v dobré šanci byl po přihrávce Grifa útočník Florian Niederlechner, ale z malého vápna trestuhodně netrefil. Domácího brankáře Alexandra Schwolowa poprvé výrazněji zaměstnal ve 33 minutě Haris Seferović. Jen chvíli poté mířil těsně nad jeho spoluhráč Mascarell.

Tečku za první půlí udělal Alexander Meier, nicméně jeho hlavička postrádala trochu větší přesnost. Po změně stran to jako první zkoušel šikovnou a nečekanou střelou Maximilian Philipp, avšak Hradecky byl pozorný. V 53. minutě se do balonu na hraně pokutového území opřel Frantz a za Hradeckym dunělo břevno.

Hráči Eintrachtu se snažili, ale k šestnáctce soupeře se ve druhém poločase dostávali pouze sporadicky. Největší možnost měl Meier, když střílel z nějakých čtrnácti metrů. Ale jakoby nechtěl naštvat příznivce domácího celku. Ten má nyní na kontě devět bodů a v tabulce se nachází v těsné blízkosti klubu z Frankfurtu.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - FC Augsburg 2:1

30.09.2016 20:30

Góly: 11. Emil Forsberg, 52. Yussuf Poulsen - 14. Dong-won Ji

RB Lipsko potvrdilo velké ambice i proti Augsburgu. Je jasné, že po šesti kolech zůstane v těsném kontaktu s čelem tabulky (tedy možná kromě Bayernu).

V 11. minutě se o slovo přihlásil Marcel Sabitzer a Marwin Hitz jeho pokus vyrazil. K odraženému balonu se přiřítil Emil Forsberg a zamířit do sítě z malého vápna pro něho nebyl pražádný problém - 1:0.

Lipsko však nevedlo vůbec dlouho. Jmenovitě to byl Korejec Ji Dong-Won, kdo na rohu pokutového území nejprve naznačil přihrávku na napravo nabíhajícího spoluhráče, aby vzápětí udělal nějaký ten krok více ke středu a technickou střelou se parádně trefil ke vzdálenější tyči.

Pak si Paul Verhaeg úplně neporadil v duelu s Forsbergem a mohl z toho těžit Timo Werner. Jenže z dobré pozice napálil břevno. Ve 40. minutě předvedl výbornou práci znovu švédský záložník ve službách RB, leč jeho sólo nakonec Hitze neohrozilo. Poločas uzavřel Werner tím, že propásl potencionálně nebezpečnou příležitost.

Z kraje druhé půle se rozhodl úřadovat Sabitzer, ale dvakrát byl ve vzájemném souboji úspěšnější brankář Hitz. V 52. minutě už to byl jiný příběh. Jeden z obránců hostí se zapomněl, takže Sabitzerova přihrávka šajtlí na hranici šestnáctky byla v pořádku. Tam se jí chopil Poulsen, popoběhnul a dal góla, který se ukázal býti vítězným - 2:1.

Družina Dirka Schustera musela začít hrát více dopředu, čehož těsně po hodině hry mohl využít Werner, jehož padesátimetrový sprint ale skončil střelou nad. Die Roten Bullen si pak vedení hlídali, ale v závěru utkání o něj mohli přesto přijít Alfred Finnbogason však na Pétera Gulácsiho nevyzrál, takže celek ze Saska připisuje třetí letošní výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov651016:216
2.Hertha BSC641111:713
3.Borussia Dortmund640216:612
4.1. FC Köln633010:312
5.RB Lipsko633011:512
6.Bayer Leverkusen631210:710
7.TSG Hoffenheim624011:910
8.Eintracht Frankfurt63128:610
9.Borussia Mönchengladbach631210:1010
10.SC Freiburg63037:99
11.1. FSV Mainz 05622212:118
12.FC Augsburg62135:87
13.VfL Wolfsburg61324:76
14.SV Darmstadt61234:125
15.Werder Brémy61147:174
16.Schalke 0461056:103
17.FC Ingolstadt 0460153:121
18.Hamburger SV60152:121

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (189)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Lipsko neuvěřitelní sympaťáci. K tomu i předvádějí pěkný fotbal. Jedno z nejpříjemnějších podzimních překvapení v celé Evropě

Reagovat
Liquid

a já to čekal a avizoval, že budou dobří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Liquid

RB Lipsko = největší oživení Bundesligy co se týče nováčků od pádu Berlínské zdi

Reagovat
Noustress

s takými majitelmi by bol spestrením bundesligy aj Loko Vltavín

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Košice, no skrátka všetko. Však to Lipska sa sťahuje všetok odpad Nemecka a Rakúska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jejich zapas s Bayernem byl tehdy nejsledovanejsi v historii BL....Myslim, ze chvilku i vedli po golu Vedada..

Reagovat
Hokaido

Ten zápas nikdy nezapomenu. Bylo mi 15 a začínali jsme chodit na diskotéky. Hrálo se to v pátek o půl devátý a já místo chlastání koukal u vchodu na fobtal. Strašně jsem Hoffenheimu přál, Toniho vítěznej gol v nastavení mě hrozně nasral.

Reagovat
smazaný uživatel

jj taky si to uz vybavuju ze to byla patecni predehravka

Reagovat
db18

Jsem si myslel že si starší...

Reagovat
Hokaido

Jak jsi na to přišel? Však to bylo 08, to už je nějaká doba. Je mi krásných drei und zwanciš.

Reagovat
db18

Asi kvůli tomu, že už si byl na VŠ ... (ale už jsem si vás asi zas spletl s Aldeanem, protože si pamatuji, že jsem s vámi oběma diskutoval o školách a VŠ a od tý doby mi občas splýváte )

Reagovat
Kily

přece nechceš po trollovi, aby měl v hlavě nějaké hodnotné informace

Reagovat
Liquid

Nazdar šašku, jízdu Hoffíků pamatuju nicmémě jak už ti řekl komentátor, Lipsko je první tým z nováčků co po 6ti kolech drží neporazitelnost a mají na to, aby skončili i lépe než tehdy Hoffíci. A hrají zatím výborný fotbal.

Reagovat
Kily

tohle zkoušej na někoho, kdo ti to bude baštit

Reagovat
smazaný uživatel

Tvole neradím ti nikdy jazdiť na BL, tá nenávisť je u nich o dosť väčšia ako u mňa a hlavne u fans SGD, ktorých chodilo 28 tisíc aj v tretej lige,na vás v tretej to bolo okolo 15... samozrejme, musíš mu povedať,že je šašek..

Reagovat
Kily

to je v pohodě, mě strašně baví jak se on a jemu podobní snaží dlouhodobě hrát, jak jsou strašně nad věcí a jakmile jim někdo napíše, tak začnou hned urážet a podkopou celou svou snahu o to, jak tady něco jakože jenom hrají

Reagovat
smazaný uživatel

Občas aj ja sa nad tým zasmejem, koniec koncov on a iný fanúšikovia Lipska sú samý násťročný.

Reagovat
Kily

tohle není o fanoušcích Lipska, tohle je čistě o trollech, kteří se dlouhodobě snaží hrát, jak jsou strašně nad věcí a když si někdo dovolí jim pak něco napsat, tak se regulérně odkopou, začnou nadávat a brečet, protože je přece hromada mnohem horších lidí a oni jsou úplně normální

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, sú to trollovia a blázni. Akože aj ja som tak trocha troll a blázon, ale ja to aspoň priznávam.

Reagovat
Rudnevs

Náhodou ten Jeňa je celkom fajn.

Reagovat
Arne

Protože je to normální rozumnej týpek a ne debilní troll.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeňa sa ešte dá pomerne v pohode.

Reagovat
Liquid

já tam chci jet, Kilymu jsem pak postnu fotku, on mě tu několikrát nařknul, že si nepamatuji nic apod přitom fotbal sleduju od roku 1994 a vidí jen, že si občas kopnu/rejpnu do neoblíbenců (Arsenal, Sparta) přitom ty Kölne se tu navážíš do Lipska dost možná ještě častěji a to je asi podle něho v pořádku - proto to oslovení šašek, nicméně nad tím, že se Lipsku bude dařit a bundesligu bez problému udrží jsme se shodli i s tebou Kolne

Reagovat
Kily

pěkná pohádka hodná trolla

Reagovat
smazaný uživatel

A vieš, že Kaiserslautern ako nováčik v 98 vyhral BL? Tak potom nepíš, že Lipsko je najlepší nováčik od pádu berlínskej steny ale od vtedy snáď nikde na svete nováčik prvú ligu nevyhral, teda možno jedine v Ekvádore, Japonsku či Tanzánii a pod.

A keď sme už pritom, pochopil si prečo sa navážm do Lipska? Vieš si predstaviť ako by sa ľudia do umeliny nedávali niekde vo východnej Európe na Balkáne? Bolo by to horšie asi ako v Grécku, kde si Olympiakos kupuje rozhodcov a tituly-a vidíš, aké nepokoje sú tam.

Reagovat
Kily

pokud se nepletu, tak nedávno v Bulharsku vyhrál jako nováček Ludogorec

Reagovat
smazaný uživatel

Kúpili si rozhodcov, ako Olympiakos,čo som niekoľko krát spomínal. V Bulharsku sú tiež na ich zápasoch veľké nepokoje.

Reagovat
Kily

celkem legrační, jak loni zrovna oni vyhrožovali odstoupením ze soutěže v případě, že se bude i nadále pískat ve prospěch Levski

Reagovat
Liquid

A co v Rusku Anži, na jejich vzestupu stál taky boháč, na východě běžně přeci kluby ovládají gubernátoři či mediální magnáti (Becali ve Steaue) samozřejmě Lipsko je trochu jiný příklad, jen ale stejná sorta lidí co nadává na City, PSG ze stejných důvodů nadává na Lipsko, každý klub někdy vznikl i Lipsko muselo několikrát postupovat, ligu si vybojovalo, né si koupilo jak v ČR Slovácko z 10.místa či Brno ze 4. Prostě Lipsko ti nevoní ani nebude vonět, já to respektuju. Na Lautern 98 jako nováčka nepamatuju, v tu dobu jsem neměl přístup k internetu ani ke sledování zápasů bundesligy, z dlouhodobého hlediska ale Lipsko považuju za větší přínos pro Bundesligu než co tehdy dokázal Lautern či Hoffenheim. Sasko si zaslouží top klub v bundeslize.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no,ale si vezmi ako fanúšikovia vo východnej Európe na podobné kluby reagujú, omnoho viac než Nemci na RB, alebo Frantíci (ono už skôr asi Afrikánci) na PSG. V Grécku už pár krát museli aj pozastaviť ligu,niekoľko derby s Panathinaikosom dokonca ani nemohli odohrať. - mám na mysli Olympiakos,čo je ideálny príklad toho, ako sa vyhráva liga o 30 bodov - kupovanie si rozhodcov a niektorých slabých tímov,kedže tam je vraj taká situácia že v malých klubov pol roka nedostávajú výplaty.

Reagovat
Uwe háže buly

Brno si ligu nekoupilo, už s tim přestaň..

Reagovat
Liquid

jednoznačně tam byli tlaky od moravské komory aby Ústí nepustili aby to spadlo do náruče korupčnickému Brnu

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Radin

Plus Olomouc a rád trollíš tam kde většina něco nemá ráda..

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko pro mě skončilo s VfB Leipzig. Tenkrát v 90.letech si Bundesligu vykopali jako chudý Ostklub i bez milonů z Red Bullu

Reagovat
smazaný uživatel

presne. Ináč ja proti novým klubom nič nemám, pokiaľ si úspechy vybojujú tvrdou robotou na ihrisku a nepotrebujú na to energeťák. U RB Lipsko sa potvrdzuje, že red bull dáva krídla

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc za ně hraje jeden z největších zmetků v I.a II. lize Poulsen...

Reagovat
smazaný uživatel

On je hrozný, trošku sa ho človek dotkne a hneď padá. Naviac má dosť sklony na ubolené svinstvá. Chce prachy, takže nepôjde smer Afrika / Darmstadt...

Reagovat
smazaný uživatel

Kaiserslautern vyhrál jako nováček v roce 1998 Bundesligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jó König Otto,to byly časy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika. Oni si to furt nejako postrážia. Nejako ten AUgsburg mal dneska nezdravý rešpekt.

Reagovat
smazaný uživatel

Bochum

Reagovat
Neuminho92

Augsburg hraje skoro vždy otřesně a dnes to korunoval na ty jejich zápasy se dívám opravdu nerad, ale tak tím že hrálo Lipsko jsem dnes koukat musel... Jedinný gol Augsburgu z hovna, jinak prakticky vubec nic, 20 minut před koncem stojí všichni na sve pulce a čekají co udělá Lipsko, tak to je asi něco špatně....Spravedlive by tady bylo tak 4:0, škoda že se víc nedostal do hry Werner či více do zakončení. Sabitzer, Forsberg, Keita famózní.

Reagovat
Jeňa

Reagovat
Spalovač šancí

Podle nicku by jeden řekl, že fandíš Carl Zeiss

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Moc dobrá firma

Reagovat
Spalovač šancí

Jo

Reagovat
vrabejka

Lipsko

Reagovat
eleven11

Lipsko ded bull

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo tak rozlikl jsem tvůj odkaz a co nevidím, ještě nedávno bundesligová Chotěbuz v regionální lize a žádný velký favorit na postup

Reagovat
Rudnevs

Pozrel som sa na poradie všetkých Regionálnych líg:

- Regionalliga Bayern: Ligu vedie Unterhaching s 12 bodovým nádskokom a hrá tam trebárs Hain, Nicu, alebo Bigalke

- Regionalliga Nord: Na čele je Meppen s päť bodovým nádskokom a má kolo k dobru

- Regionalliga Nordost: Prvá je Carl Zeiss Jena (z kádra ešte nedávno kopal 2.BL Kühne, alebo Klingbeil), na druhom mieste je RB Lipsko II

- Regionalliga Südwest: Prvý je Elversberg (hrá tam Daniel Batz, Milan Ivana, Stefan Bohl, alebo Edmond Kapplani), nasleduje Saarbrücken so stratou dvoch bodov, ale má kolo k dobru

- Regionalliga West: Vedie Borussia Mönchengladbach II, Aachen až piaty

Reagovat
Rudnevs

A v tretej lige vedie Duisburg. Po 10 kole vznikol zaujímavý stav tabuľky, keď má hneď 5 manšaftov rovnaký počet bodov (Aalen, Lotte, Regensburg, Ösnabruck a Fortuna Köln) pozitívne je, že za nimi je Hansa Rostock, ktorá má konečne kvalitný káder. Naopak sklamanie je pre mňa Paderborn a FSV Frankfurt.

Reagovat
smazaný uživatel

Duisburg najväčší adept na postup do 2BL. Ináč zajtra hrajú v druhej ligy tímy ktoré by chceli postúpiť do BL,Stuttgart vs Greuther

K tej tretej lige: snáď postúpia Duisburg a Hansa, nech je v 2.BL derby Dynamo - Hansa. A bol by som rád aj za Magdeburg, ale ten káder fakt nie je boh vie čo (pozeral som posledne včera na súpisku ). Mohla by aj Fortuna Kolín / Jahn postúpiť...

Čo sa týka Frankfurtu tak to som rád, už ich v druhej lige nechcem nikdy vidieť, u mňa hrozne nesympatický tím. Paderborn tak to sa dalo čakať, ako sa náhodou vyštverali do BL tak náhodne skončia v regionálke a ani si toho nikto nevšimne a to jedno kolo viedli BL

Reagovat
Rudnevs

Tak najmä Frankfurt a Paderborn majú rozhodne káder na boj o postup. Magdeburg má rovnaký počet bodov ako Hansa a celkovo ten boj o postup v tejto lige bude napínavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tam byl nakoupenej Balloteli,Gomez a Isco tak bleju taky,ale sou to povetsinou neznámý hráči co si to sami vykopali.Vzhledem k velikosti města a stadionu je to logický narozdíl třeba od Hoffe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toto už nie je normálne páni, ja vaše názory plne rešpektujem,no ale toto... Lipsko rozhodne nehraje sympatický futbal. Po pravde,viac sa mi páčil ten, čo hrali Portugalci na ME. Vidím, že v dnešnej dobe sa hrdosť, česť a tradície nenosia. Pokiaľ sa pozriem na komenty vyššie, viem o čom cologneFC vravel...

Reagovat
smazaný uživatel

já je taky nemusím, ale nevím co je divného na tom, že jim přeje plno Čechů... jim to může být nějaká tradice úplně u prdele, navíc to mají nejblíž z bundesligových stadionů... troufám si i tvrdit, že na zahraniční podporu fanoušků bude RB do budoucna hodně spoléhat, protože v Německu moc oblíbení dlouhou dobu nebudou

Reagovat
smazaný uživatel

Je na tom divné to, že pomerne blízko Čiech sú aj Drážďany a Berlín (aj keď o kus ďalej) a tam máš samé tradičnejšie kluby - SGD, Hertha, Union, BFC Dynamo ..na Herthu či Dynamo tiež chodia Česi. V Nemecku zatiaľ zápasy s RB každý fanklub bojkotuje po svojom, ešte nie je myslím dohodnutá spoločná forma protestu,ale možno už čoskoro bude. Tak v Nemecku nebudu obľúbený ešte min. 20 rokov,bude to dlhšie ako u Hoffenheimu. Hoffenheim totiž vznikol v roku 1899 a ľudia to nemajú radi preto,lebo sa to dostalo to prvej ligy len vďaka SAP. Lipsko a Salzburg patria k suverénne najväčším odpadom a naviac je dosť možné že pri vzniku RB Lipsko došlo k porušeniu predpisov...

Reagovat
smazaný uživatel

Česká mentalita, kdyby tady vzniklo něco podobného a mělo to šanci na větší úspěchy, tak tomu bude fandit taky velká část společnosti... tak to tady bylo furt... stačí jeden hokejový příklad z padesátých let, v Brně vzniká Rudá hvězda co pomalu požírá tradiční Zbrojovku a Královopolskou, diváci se zapřisáhli že chodit na umělotinu nebudou a ani za necelý rok měla RH vyprodaný stadion

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je podobné aj tuna na SVK, ale zjavne o niečo menej. Ani sa nečudujem že ich fan v Nemecku nenávidia. Tradície sú tam o dosť významnejšie než u nás alebo v ČR ...ono ich aj už pár krát napadli a vedenie Lipska sa sťažovalo tak už som pochopil že prečo nemôže podobná umelina vzniknúť v Poľsku, Srbsku či Grécku (viz. Olympiakos, ktorí si kupuje tituly - vidíme ako sa fanúšici ostatných táborov chovajú).

Reagovat
smazaný uživatel

O tom nepochybuj, měl jsem tu čest se přesvědčit...

Reagovat
Bayernista18

Nehraje sympatickej fotbal? Možná je nesnášíš, ale bejt trochu objektivní neni na škodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
samson192

Reagovat
exot12

Trošku tomu nerozumiem. Každý klub niekedy začal a čo je na tom, že ten klub vznikol len nedávno? Čo ne na tom, že ho niekto sponzoruje, že za ním stojí silný sponzor? Nie je to jedno?

Reagovat
Kily

je to reklama na komerci a byznys, která se snaží maskovat za atraktivní fotbal a mládí

Reagovat
raduinho

Reklamou na komerci a byznys je každý trochu úspěšnější klub.

Reagovat
Kily

ale jenom jeden byl výhradně k tomuhle účelu založen

Reagovat
eleven11

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jan Horáček

Jasně, že je to jedno. Telekom, Adidas, Allianz,Audi také nesponzorují Bayern Mnichov z lásky k fotbalu.

A asi by se měl bojkotovat tradiční klub Werder Brémy, protože jeho hlavní sponzor prý mučí slepice.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte bojkotovať nás a Frankfurt za týranie kozlov, resp. orlov (Hennes a Atilla).

Reagovat
Jan Horáček

Přesně tak, kterej ten blb od vás tahal toho Hennese za rohy ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ujah

Reagovat
Rudnevs

Ujah.

... potom sa mu následne ospravedlnil a prišiel na Hennesovu oslavu, kde mu dal nejake mrkvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, rozprával že Hennes je jeho najlepší priateľ a podobne...

Reagovat
andrew96
Reagovat
Wat

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý pohľad na vec.

... ale skôr si myslím, že na RB sa nadáva, lebo nezačali od najnižšej súťaže a v tých súťažiach v ktorých začali, sa s tým nesrali a mali oveľa lepší káder ako ostatné celky tých súťaží.

A taktiež si myslím, že tá nenávisť je prehnaná.

Reagovat
db18

Zase je rozdíl v tom, když si klub vybuduje takovou pozici, ve které dokáže nalákat sponzory tím, že jim budou dělat reklamu a tím, když něco už prvoplánově jako reklama vznikne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Souhlas, viz. údajný velkoklub AC a Berlusconi...

Reagovat
Liquid

dámy a pánové, nebude později mít UEFA problém s tím, když se do pohárů dostane jak Salcburk tak Lipsko, letmo pamatuji, že se to u někoho řešilo dřív tuším s ruským klubem, na jednu stranu by bylo ale bizardní kdyby na sebe ve skupině EL narazil Salcburk a Lipsko není to zas tak nereálný, Salcburk z LM se tradičně poroučí do EL, kde se mu léta daří, byť letos je to slabší

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ sa dostane do LM Salzburg a Lipsko, tak bude miesto Lipska v LM hrať Celtic.

Reagovat
Liquid

tomu taky fandím (mám aj batoh, triko, dres, potítka) ale dlouhodobě ještě než jim UEFA pomáhala od dob Larssona, Hartsona, později Nakamury, doufám že má RB rozsáhlý merch, plánuju si dovést suvenýry

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic mám tak isto rád, cez týždeň uhrali bod zo City čo ma potešilo. Lepšie ako Rangers, na druhú stranu som rád že sa vrátili do Premiership, do troch rokov možno budú hrať o titul.

Reagovat
Liquid

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Nemůžou hrát spolu. Řešilo se to i v nějaké diskusi tady, když přišla řeč na Liefering, který zase nemůže postoupit do tipico Bundesligy

Reagovat
PavlíčeQ

No dnes docela smůla. Třikrát trefit tyč, to se taky jen tak nevidí

Reagovat
db18

...s Bernatem v obraně jsme si o to ale koledovali.

Reagovat
blackhawk88

mozu si za to sami, nic nehrali 1. polcas..teda do golu Kolina nic Bayern neukazal..opat raz profesorsky odchodeny zapas.. takto to hrat nemozu..

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera. Poklona patrí celému týmu Kozlov.

Reagovat
raduinho

Už je fakt na čase aby šel Hamburg dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
stas87

Stratene dva body, skoda. Posun v defenzive oproti Skripnikovi tam je, aj ten Sane vyzera konecne ako futbalista a nie ako klempak. Domaci mali dve standartky Gondorfa a sancu po ktorej Bartels zblokoval strelu do prazdnej branky. Takze u mna nespokojnost po dnesku, mali sme mat tri bodiky a odrazit sa este viac od toho spodku. Gnabry dalsi dobry vykon, nechcel som ho ale on ma formu... taha nas. Hajrovic uplny omyl, ten snad bude uz len na lavicke...skoda ze si nezahral Aron ale Manneh slubny vykon.

Reagovat
stas87

Stratene dva body, skoda. Posun v defenzive oproti Skripnikovi tam je, aj ten Sane vyzera konecne ako futbalista a nie ako klempak. Domaci mali dve standartky Gondorfa a sancu po ktorej Bartels zblokoval strelu do prazdnej branky. Takze u mna nespokojnost po dnesku, mali sme mat tri bodiky a odrazit sa este viac od toho spodku. Gnabry dalsi dobry vykon, nechcel som ho ale on ma formu... taha nas. Hajrovic uplny omyl, ten snad bude uz len na lavicke...skoda ze si nezahral Aron ale Manneh slubny vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Viem že ich nemusíš, ale ako hrali ubulenci smerom dopredu? dali dva góly s dvoch šancí alebo aj v ofenzíve niečo vytvorili? Zo Saném hral Moisander?

Ináč naši paráda a to sme v nastavení mohli pokojne urvať tri bodíky, stačilo lepšie mieriť každopádne s naším výkonom a aj s výsledkom som mimoriadne spokojný, Bayern hral hrozne,bez pohybu, bez nápadu, žiadna extra snaha ...no tréningové tempo. Aj keď aj Horn chytil čistý gól a v závere dali tri krát tyčku. Nur der Koln.

Reagovat
andrew96

Köln, Hertha, Ingolstadt

Reagovat
Spalovač šancí

Kolín slušně a Neuer za komika

Reagovat
smazaný uživatel

Menej držať loptu,byť viac v pohybe a Müllera nechať hrať pokial sa nezraní alebo neunaví každý zápas v základe.Futbal sa nehrá na držanie lopty,to by sme vyhrávali nielen BL ale aj do finále LM by sme chodili s Barcelonou.Efektivita v zakončení nejako chladne,Lewandovskému vlhne pušný prach a nebyť mladého Kimmicha dnes by sme prehrali.Kolín je sympatické družstvo a remízu mu doprajem.Zaslúžene

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen je takticky skvěle připravený na dnešná zápas a proto vedou. My si tam 20 minut šulícháme míč na polovině, ale kromě Weigla tam v přechodové fázi nikdo není schopný zariskovat nějakou kolmější přihrávkou nebo nečekanou otočkou. Raphovi by to v tom středu více slušelo dneska..Je třeba to nějak oživit. Bohužel Pulisic dneksa taky nemá svůj den a je neviditelný... možná bych zkusil Shinjiho a Mora.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ Dortmund slabúčky.

Shinji musí chodiť Tuchelovi za starou, ináč neviem...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem z toho neměl dobrý pocit už před víkendem, protože jsem si přesně říkal, že se na nás Bayer chytí. Bum a je to tu... Tohle mě prostě mrzí a myslím si, že je to jistá daň za tak mladý kádr. Trochu se bojím, aby nás tohle neprovázelo celou sezónu. Zápas jsem sice neviděl, ale podle toho co říkáš, to vypadá tak trochu, jak kdyby jim možnost dotáhnout se o bod za Mnichov svazovala nohy. No nic, v repre pauze je potřeba zase dopilovávat návyky a souhru, aby to bylo lepší a lepší a jede se dál. Nic není ztracené, Bundesliga je dlouhá a v posledních dvou kolech jsme se přesvědčili, že Bayern bude ztrácet taky. Echte liebe! Nur der BVB!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Od HSV som veľa nečakal, Hertha je ťažký súper a Hamburgu sa proti nim dlhodobo nedarí, rozhodne by som Gisdola neodsudzoval.

Pamätám si ako pred dvoma rokmi komentátor ES2 vysvetľoval, že Löw urobil veľmi rozumný ťah, keď do reprezentácie povolal Kramera. Že proste povolal hráča, ktorý ešte nie je úplná hviezda, ale to nominovanie a hra na veľkom turnaji mu sebavedomie zvýšia tak, že tá hviezda bude. Kramerovi to zatiaľ nevyšlo, ale tieto slová mi presne sedia na Kimmicha.

Köln remízoval s Bayernom a pomohol Dortmundu, ktorý pre zmenu prehráva s Leverkusenom ...

A pre Hannover za výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

A to sme ešte aj vyhrať mohli, stačilo keby Zoller mierne lepšie zamieri. Každopádne je to dobre, že sa stratili, nech ostatné mančafty vidia že sa dá hrať - od nás sa nič nečakalo,úprimne v hlavne by som musel dlho pátrať zápas v ktorom sme proti Bayernu neboli sparingpartnerom. Dneska Dortmund v Leverkusene nič moc nepredvádza, tak len aby to nedopadlo tak že prenásledovateľmi Bayernu budú len Kolín a Hertha

Hannover a bola vypredaná HDI-Arena.

Reagovat
Rudnevs

Tak Bayern to s Leverkusenom taktiež nebude mať ľahké, Leverkusen to zasa nemal ľahké z Mainzom, alebo Frankfurtom ...

... vyrovnanosť Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Jo druhá půle parádní,Bayern nestíhal. Škoda Simon v závěru,já už křičel gól

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja som už začal kričať a potom som sa chytil za hlavu a sadol tak, že sa skoro prelomil gauč podomnou

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikajúci výkon po taktickej stránke. Na Dortmund platí taký futbal najlepšie. Pevná defenzíva, vyčkávanie a smrtiace brejky. Ale dnes výrazne pomohol ten gól z rohu na 1-0, ktorý dostal BVB pod tlak.

Obrana sa mi konečne v tejto sezóne páčila, Henrichs bude neskutočné delo, dnes bol vynikajúci, až na tú jednu veľkú hrubku. Ale na svoj vek hrá skutočne fantasticky.

Útok, ktorý bol ešte 3 sezóny dozadu absolútne závisly od Kiesslinga je teraz neskutočne našľapaný, Chicha, Mehmedi, Volland, Stefan a Pohjanpalo...

V súhrne- konečne dobrý výkon a veľký výsledok v tejto sezóne. Všetci zahrali výborne, aj Calhanoglu, síce väčšinu zápasu neviditeľný, ale vyrobil obidva góly a to je podstatné.

Škoda, že to Volland v závere nezaklincoval po tom nádhernom sóle na 3-0, ale aj tak super výsledok a dôležité 3 body doma.

Pre Dortmund veľká škoda, že zaváhanie Bayernu ostane nepovšimnuté, ale dnes naozaj nemali ani na jeden bod a z môjho pohľadu je ten ich futbal až príliš zameraný na kontrolu lopty, v porovnaní s Kloppom obrat o 180 stupňov...

Reagovat
smazaný uživatel

SKvelý výkon, neviem ako sa niekto po skvelom výkone s Realom takto strápniť s vami..

Reagovat
smazaný uživatel

Není až příliš zaměřený na držení míče. Problém je jen v tom, když je to držení alibistické a pasivní a není za tím agresivní myšlenka, pohyb hráčů a neustále hledání skulinek. To proste musí byt obojí. Bez jednho to nejde a uz vůbec ne proti dobre zorganizovane obraně jako tomu bylo včera.

Reagovat
smazaný uživatel

Držanie lopty bolo včera 70-30 pre Dortmund, ale väčšinu času to bolo skôr kontraproduktívne, hráči ako Dembele, Mor, Pulišič či Auba nie sú na toto stavaní a ťažko si poradia proti top tímom s dobre organizovanou defenzívou. Nehovorím, že tá výrazna premena Kloppovho štýlu je nejakým spôsobom zmenou k horšiemu, len sa mi zdá, že čím ďalej, tým to viac Tuchel hrotí do maxima a v niektorých zápasoch by sa hodilo skôr niečo úplne iné, čo by aj tým hráčom možno sedelo viacej.

Reagovat
Malresi

Leverkusen úplne zaslúžene dnes. Ako je ale možný taký výkonnostný rozdiel zo strany BVB oproti zápasu s Realom ?? Veľmi biedny výkon dnes.

Reagovat
Spasitel

Veľmi dobre zahratý zápas zo strany Bayeru škoda tých zbytočných strát s Augsburgom a Franfurktom

Reagovat
vrabejka

Paráda Bayer! Výhra nad BVB je velmi cenná. Škoda ztrát s Frankfurtem a Augsburgem mohli jsme chvíli hrát s Bayernem o titul.

Ale stále si myslím, že ten tým má na to bojovat aspon o 2:místo s BVB ale je třeba porážet i slabší týmy.

Reagovat
Ángel di María 22

Jak to bylo? Auba si pustil hubu na špacír, že Dortmund je nezastavitelnej a od tý doby doma remíza s Realem a prohra na Leveru.

Reagovat
smazaný uživatel

To je Klasika.. On moc nevi, co říká

Reagovat
smazaný uživatel

Byl v euforii tak co, lidi rikaj i horší věci

Reagovat
smazaný uživatel

Radoval sa, ja včera tiež a vravel som horšie veci o dosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Achjo Dortmund. Takhle se člověk v Kicktippu nedostane.

Reagovat
Hyrax

*nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá sa že BL bude v tejto sezóne o dosť vyrovnanejšia ako vlani.

Reagovat
smazaný uživatel

Plánujete každej týden v těhle souhrnech immerwere flusat po Lipsku ? Možná proto hrajou tak dobře, ta nenávist je posiluje. I kdyby na ten stadion nepřišel ani jeden Němec, časem ho stejně budou vyprodávat. Ať už tam budou jezdit Češi, Poláci nebo Turkové bude plno. Ludi chtějí vidět dobrej fotbal a velký týmy....a to Leipzig to splňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Veľké tímy a dobrý fotbal? Bayern hrá ligu majstrov rok čo rok a je to blízko zo SR a ČR, lepšia príležitosť si užiť špičkový klubový futbal...to bol iba príklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern má obrovskou fanouškovskou základnu, takže jestli máš dost peněz a trochu štěstí, možná se na ten stadion koukneš. To Lipsko je na opačným konci oproti nim. A abych ti pravdu řekl, tak poslouchat tam tu muziku pri každým golu, to by mi asi brzo mrdlo. Leipzig je na začátku všeho a budou se tam dít ještě velký věci. Navíc nepotřebujou lidi sedrit finančně z kůže, na BL se tam podivas za směšných 17€ (nejlevnější lístky)

Reagovat
smazaný uživatel

Najlacnejšie lístky sú na RB? Výborne, to asi najväčšou fanúšikovskou základňou Lipska budú uprchlíci.

Reagovat
Rudnevs

Ako keby Torhymne Lipska bola nejaka skvelá ...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele mě jsou všechny Torhymne celkem u prdele. Obesel bych se u bez nich

Reagovat
Rudnevs

Ja to práve mám celkom rád, ale rešpektujem aj tvoj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Však to ani nie je torhymne, to už rovno mohli dať " Red bull nám dáva krídla"...

Reagovat
db18

To je tak, když se ti tu vzájemně krmí několik trollů a sem tam, se do toho ještě někdo chytne...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, připadá mi to jako zbytečná hysterie. Frajer chtěl vybudovat klub, dobře. Koupil nějakou jebku z pralesní ligy a koupil tam hráče, dobře, kdo dneska ty hráče nenakupuje vid. Chtěl se dostat co nejvýš, dobře, kdo by taky nechtěl že, nutno podotknout, že nepotřeboval okamžitě kupovat Ibrahimovice, Costy, Suareze, Silvy apod. Dostal se až na vrchol, vybudoval nádhernej stadion, dal lidem práci, prachy, první ligu, levný vstupenky a co za to chtěl? Jenom dva rudý býky na hrudi. Pro mě je tenhle vznik mnohem sympatičtější než, ze si koupim bankrotující klub, kdesi v Anglii a během jednoho prestupaku z něj udělám jeden z nejsilnějších celků na světě. Tečka prostě...

Reagovat
db18

Já bych byl tedy radši, kdyby to odnesl Leeds (o kterém se taky uvažovalo), protože bych je neměl na očích...

Jinak stadion nevybudovali oni, stadion se (kompletně) přestavěl pro MS 2006 a zaplatili ho Kölmel a město Leipzig. (stadion nepatří Red Bullu a on jim ho nechce prodat, tak proto se i kecá o novém stadionu)...

Jinak na druhou ligu někteří hráči byli pomalu Ibrahimovicové a ještě Leipzig likvidoval konkurenci Salzburgu...

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nevěděl

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fanusikovia Herhy, ako hrava Allan?? a ako je na tom Duda?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Allan sa príliš nedá hodnotiť, keďže zatiaľ nastúpil len proti Bayernu pri prehre Herthy 0-3 a včera na posledné minúty proti Hamburgu. Ale nebude to mať ľahké sa presadiť, Hertha tam má na jeho post dobrých hráčov vo forme.

Duda je zranený prakticky od príchodu do Berlína a vyzerá to tak, že si minimálne do konca jesennej časti nekopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke - Gladbach, najopatrnejší prvý polčas od úvodu sezóny zrejme.

Reagovat
Rudnevs

Goooooool !!! Schalke

Reagovat
Rudnevs

3:0 !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke, krása!

Reagovat
Rudnevs

Teda Embolo A celé Schalke moc pekne

Reagovat
smazaný uživatel

4-0, Embolo sa konečne prebral. Gladbášek, tak vám treba.

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
smazaný uživatel

Obe Borussie sklamali, cez týždeň sa odohrali vyrovnané dueli s Realom,resp. Barcelonou a cez víkend takýto výbuch. Nepochopiteľné.

Reagovat
Werkrider

Fakt považuješ prehry s Leverkusenom, resp. Schalke za "výbuch"?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si nepochopil pointu. Myslel som výbuch v porovnaní s tým čo odohrali počas týždňa v LM. Viem,asi som to nesformuloval úplne správne,ale takto to bolo myslené

Reagovat
andrew96

No herně bych to jako výbuch nepovažoval, to je dost silné slovo, ale výsledek Gladbachu se za výbuch označit dá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavne Gladbach bol dopredu po celý zápas totálne neškodný. A ani Dortmund herne nepresvedčil, prišlo my že to bolo dosť bez nápadu, kolmých prihrávok a narážačok cez stred poľa, miesto toho sme videli pomerne nezmyselné bago medzi stopérmi BVB. Čoho teda Bayer dokonale využil, má brejkových hráčov a po zisku lopty s tých blbých nahrávok boli smrtiace kontry.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Phillipinho

Tak Konop nehraje i v Schalke....jsou znamy nejaky duvody?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá sa povedať, že by nehral. Strieda zápasy, kde nastupuje v základe s tými zo striedačky. Zatiaľ ale neukázal nič. Treba mu dať ešte čas, prišiel na poslednú chvíľu, neabsolvoval s tímom letnú prípravu a celý klub je ešte nezohratý s kopou nových hráčov a novým trénerom na lavičke. Zatiaľ celé Schalke predviedlo prd, až na dnešný zápas, takže je priskoro ho nejako odpisovať. Treba počkať, možno sa chytí. Kvalitu určite má, ale potrebuje čas a priestor.

Reagovat
vladino10

Presne, plus s nula bodmi v tabuľke a nozom na krku trenera bude ťažko teraz rozohrávať nových hráčov a dávať im priestor zvykať si na bl..

Reagovat
andrew96

Po šesti kolech stále 4 týmy bez prohry. Nebude to rekord?

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke konečne. Snáď to z nich už teraz opadne a pôjdu hore každým kolom. Zdá sa mi, že hrajú lepšie, keď je na ihrisku Schopf v niektorej podhrotovej pozícii. Mal by hrať v základe, zatiaľ z tej ofenzívy jeden z najlepších. Embolo musí hrať na hrote, je tam o level lepší ako na RW, len čo potom s Huntelaarom...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Schöpf už v základu hraje celkem pravidelně. Opravdu se dost zlepšuje a myslím, že klidně může jít ještě výš. Ještě trochu zlepšit ty centry. Embolo ještě není úplně přesvědčivý, snad mu ty goly pomůžou, ale zatím Huntera na hrotu nenahradí.

Reagovat
db18

Schalke Jen škoda, že to musel odnést zrovna Gladbach...

Reagovat
smazaný uživatel

Mané Stuttgart len tak ďalej.

Reagovat
teenz

O BL se tolik nezajímám/nezajímal. Ale poslední dobou se mi líbí atraktivní fotbal, který předvádějí, tak jsem viděl i Lipsko a pak tu četl několik diskuzí.

Chápu, že je klub vytvořen pro reklamu (ostatně, pro reklamu a peníze se zaprodá každej klub, každej, jde jen o to, jaká firma dá víc), ale pokud hrají atraktivní fotbal, mají super skouting, dávají šanci mladým hráčům, Německým hráčům, tak v čem je takovej problém ? Daleko horší mi příjde, pokud klub koupí šejci a okamžitě tam pumpují peníze přeplácením hráčích na platech, aby je k sobě dostali protože jiná možnost v tu dobu neni. Lipsko jde cestou mládí a národností. Mě to příjde sympatické. Určitě z toho bude profitovat i město. Nadruhou stranu to je možná tím, že nejsem "fanoušek" BL a tím nedokážu cejtit právě ty hodnoty, o kterých tu je zmíňka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ľudia sú proti tomu preto, lebo to kazí kultúru a tradíciu na nemeckých futbalových štadiónoch. V BL ľudia tradície milujú, tomu sa môže vyrovnať len Serie A

Reagovat
teenz

Ok, chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Každopádně z jiného úhlu. Mě jako někomu, kdo necítí ty tradice v BL mi je Lipsko sympatické. Tím jakým způsobem to dělají.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako narážaš na to, že majú mladých hráčov, prevažne Nemcov, príp. Rakúšanov? Tak táto vec je sympatická, každopádne oni to robia iba preto aby zmiernili tú nenávisť. Pretože posledné roky má káder plný mladých Nemcov aj také Schalke čo sa týka RB, tak jediný Red Bull ku ktorému mám úctu a rešpekt sú NY, a to hlavne s dôvodov: hral tam Henry a majú skvelých ultras + parádne chorály.

Reagovat
teenz

Ano, mě (někomu, kdo necítí tradice BL....) příjde sympatické, že mají mladé hráče, hrajou atraktivní fotbal, pořádnej stadion, tým poskládaný z němců a rakušanů. Lepší než-li se vydat cestou City/PSG. A třeba RB NY je stejně tak reklama.

Reagovat
smazaný uživatel

Na RB sa mi akurát páči ten štadión ako aj ja mam rád tými s mladými hráčmi ktoré hrajú moderný futbal,lenže tradície sú pre mňa o dosť silnejšie. Nuž je to pohľad každého, ako sa vraví,sto ľudí sto chutí môj názor je taký ako má väčšina - ničí to tradíciu a kultúru na štadiónoch, je to prahsprostá reklama, to si myslím že aj ty uznáš ono tá nevraživosť ostatných fans v Nemecku po čase (odhadujem cca 30-40 rokov) pominie si myslím. A inak napr. Manchester City bol slávny klub už dávno pred príchodom arabského investora, takže to nie je úplne ideálny príklad.

Reagovat
teenz

Rozumim tomu. ja ty tradice BL necitim, tak mi je Lipsko sympaticky. S tim City jsme se nepochopili, nemyslel jsem historii klubu, ale cestu kterou se vydal (Okamzite preplaceni hracu...).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele