Bundesliga - souhrn 5. kola

25.09.2018, 20:24, aktualizováno 26.09.2018, 22:26
Komentáře a souhrny
Dortmund nadělil Norimberku "sedmičku", doma uspěly i Gladbach a RB Lipsko. Mainz se rozešel bez branek s Wolfsburgem. Leverkusen potvrdil zlepšenou formu a veze tři body z Düsseldorfu. Bayern přišel těsně před koncem o výhru nad Augsburgem a bere jen bod za remízu 1:1. Hoffenheim veze body z Hannoveru, doma naopak uspěl Freiburg, jenž si poradil se Schalke. Brémy dokázaly porazit Herthu BSC, čímž se dostali o bod před svého konkurenta...

Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk 7:0

26.09.2018 20:30

Góly: 9. Jacob Bruun Larsen, 32. Marco Reus, 49. Achraf Hakimi, 58. Marco Reus, 74. Manuel Akanji, 85. Jadon Sancho, 88. Julian Weigl

Dortmund kompletně deklasoval nováčka z Norimberku. Borussia nakonec zvítězila rozdílem sedmi gólů a gólově se dokázalo prosadit šest různých hráčů.

Fanoušci, kteří zavítali do Signal Iduna Parku k zápasu Borussie Dortmund s Norimberkem se určitě nenudili. Byli totiž svědky celkem sedmi gólů, přičemž všechny vstřelil jeden tým. Favorizovaný tým si tak pořádně vylepšil gólový rozdíl a v tabulce se posunul na druhou příčku za Bayern Mnichov a před Werder Brémy.

Dortmundu vyšlo především skvělé proměňování šancí, kromě jedné totiž všechny vyložené šance dokázal přetavit v gól a hosty k ničemu nepustil. V 9. minutě vyslal křižnou přihrávku do pokutového území talent Christian Pulisic. Ve vápně Norimberku přebral míč jiný mladý hráč Dortmundu Jacob-Bruun Larsen, který střelou z první ke vzdálenější tyči vstřelil svůj první bundesligový gól.

Ve 32. minutě vyslal míč do běhu Marcu Reusovi Philipp a zpoza vápna se Reus nemýlil. 2:0. Žádné další šance si Borussia v první půli nevypracovala a při odchodu do kabin k poločasové přestávce se tady k žádnému debaklu neschylovalo. Druhý poločas nás přesto přesvědčil o opaku.

Ve 49. minutě se prosadil ve svém prvním soutěžním zápase se Dortmund další mladý hráč, Achraf Hakimi, který střílel zcela osamocen z hranice vápna po zemi ke vzdálenější tyči. Čtvrtý gól Borussie dal v 58. minutě po sérii přihrávek s Larsenem Reus a hráči Norimberku věděli, že poslední půlhodina pro ně nebude vůbec lehká.

V 69. minutě přišla jediná neproměněná vyložená šance zápasu. Weigl dalekonosnou střelou jen těsně minul levou tyč. To však fanoušky domácích vůbec mrzet nemuselo. V 74. minutě si totiž míč posunul směrem k penaltovému půlkruhu stoper Akanji a po zemi zvýšil na 5:0.

A i další gól dal mladý, talentovaný hráč. V 85. minutě se ocitl zcela osamocen před brankářem hostů Bredlowem Angličan Jadon Sancho, který dokázal skvěle zpracovat letící míč a po zemi precizně zakončil do vzdálenějšího rohu.

Posledním hřebíkem do rakve Norimberku byl v 88. minutě gól z první Juliana Weigla, který byl zcela osamocen a přihrávku od Sancha přebíral nikým nehlídan. Zcela žalostný výkon Norimberku tedy nemohl skončit jinak než debaklem, který navíc podpořila skvělá efektivita domácího celku.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfB Stuttgart 2:0

26.09.2018 20:30

Góly: 45. Willi Orbán, 80. Jean-Kévin Augustin

Lipsko dokázalo po dvou zápasech vyhrát a drží se v klidném středu tabulky. To se nedá říct o Stuttgartu, který se se dvěma body nachází na předposledním místě.

Stuttgart má za sebou sérii špatných výsledků a před zápasem byli jasným favoritem domácí, nad kterými však visel otazník v podobě únavy, jelikož je čekal třetí zápas v průběhu pouhých sedmi dní. Dva předchozí zápasy navíc Lipsko nedokázalo vyhrát (2:3 se Salcburkem a 1:1 ve Frankfurtu).

Navzdory únavě a špatným výsledkům z poslední doby diktovalo Lipsko od začátku zápasu s outsiderem ze Stuttgartu tempo hry. Ve 23. minutě se ocitl přímo před brankářem hostů Zielerem domácí útočník Werner, v rychlosti se však nedokázal trefit mezi tři tyče. O necelých deset minut později měl Werner další velkou šanci, tentokrát sice jeho střela mířila do brány, ale Zieler ji vykryl skvělým zákrokem.

Zápasovou nadvládu dokázalo Lipsko přetavit v gól až v nastaveném čase první půle. Jeden z domácích hráčů střílel z dálky zpoza vápna a brankář Zieler vyrazil míč přímo před sebe, kde si ho našel obránce Lipska Orban a sklepl ho do prázdné brány.

V 58. minutě mohl poslat domácí do dvougólového vedení Werner, který dokonce míč do sítě dostal. Rozhodčí Schroden však branku zpětně odvolal na popud videorozhodčího. Přibližně deset minut před koncem vstřelilo Lipsko přece jenom druhý gól, který potvrdil jeho zisk třech bodů.

Jean-Kévin Augustin si v pokutovém území Stuttgartu zpracoval míč hrudí a přesnou střelou k tyči Zielerovy brány nedal hostujícímu brankáři šanci. Lipsko tedy vyhrálo 2:0 a zajistilo si minimálně do víkendu pozici v klidném středu bundesligové tabulky. Stuttgart musí naopak kvůli pouhých dvěma bodům řešit existenční potíže.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3:1

26.09.2018 20:30

Góly: 56. Alassane Pléa, 65. Thorgan Hazard, 85. Nico Elvedi - 74. Ante Rebić

Frankfurt prohrál po hektickém druhém poločase v Mönchengladbachu. Skvělým výkonem se prezentoval Thorgan Hazard.

Mönchengladbach nehraje letos narozdíl od Frankfurtu evropské poháry a právě to mohl být jeden z klíčových faktorů jeho úspěchu v přímé konfrontaci s ním. Frankfurtský Eintracht prožívá takovou malou bundesligovou krizi. V nejvyšší německé soutěži dokázal vyhrát pouze v prvním kole ve Freiburgu a se čtyřmi body se krčí na patnáctém místě.

V 18. minutě se ocitl v dobré šanci domácí Pléa, po rohovém kopu však trefil pouze místa, kde stál připravený brankář Trapp. Přibližně deset minut před koncem prvního poločasu vstřelili po volném přímém kopu hosté gól, který však nebyl uznán kvůli ofsajdu.

V závěru poločasu jsme byli svědky třech velkých šancích a ani jedno z mužstev nehrálo zataženě. V 39. minutě se nedokázal prosadit z bezprostřední blízkosti Sommera hostující Müller, vzápětí vychytal Hazarda Trapp a nakonec se gólově neprosadil ani po centru z rohového kopu Ginter.

V 53. minutě trefil z volného přímého kopu Thorgan Hazard pouze boční síť, ačkoliv nemalá část publika už míč viděla v síti a branku oslavovala. V 56. minutě už se však fanoušci v Borussia-Parku dočkali. Alassane Pléa přebral přihrávku od Neuhause v pravé straně pokutového území a z úhlu se trefil prudkou střelou přímo pod břevno. Trapp neměl proti této střele žádnou šanci.

O necelých deset minut později navíc Mönchengladbach přidal také druhý gól, tentokrát se skvěle opřel do míče z první Thorgan Hazard a balón doletěl přímočaře až ke vzdálenější tyči. Thorgan Hazard byl celkově po většinu utkání hlavní postavou na hřišti a určitě bude jedním z aspirantů na nominaci pro nejlepšího hráče pátého bundesligového kola.

V 74. minutě dostal zápas zápletku. Ante Rebić dokázal po zmatku v domácí obraně usměrnit míč do prázdné brány a snížil tak na 2:1. Hosté ucítili šanci a rázem začali hrát aktivněji. To se jim však vymstilo v 85. minutě, kdy naskočil na Hazardův centr z rohového kopu nikým nehlídaný Nico Elvedi a hlavou nasměroval míč přímo do odkryté části brány.

Borussia Mönchengladbach tedy dokázala v zápase zvítězit 3:1 a těší se z umístění v TOP 5 bundesligy s deseti body. Frankfurt naopak za prvních pět kol nasbíral pouhé čtyři body a nachází se na patnáctém místě, tedy na hranici udržení se mezi německou elitou.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0:0

26.09.2018 20:30

Góly: -

Mainz hrál s Wolfsburgem bez branek. Oba týmy se nachází se shodným počtem osmi bodů na hranici postupu do evropských pohárů.

Spokojenější s remízou mohou asi být domácí, přestože v závěru zápasu sahali po rozhodujícím gólu. Více brankových příležitostí si vypracoval Wolfsburg, kterému se loni přezdívalo v bundeslize "remízový král" (připsal si osm soutěžních remíz v řadě).

První gól zápasu mohli hosté vstřelit již ve 12. minutě. Brekalo si po individální akci postrčil míč na pravou nohu a vyslal jedovatou střelu na brankáře Müllera, který měl s jejím vykrytím velké problémy. Po velmi podobné akci trefil ve 23. minutě Brekalo tyč a Wolfsburg byl dosažení branky opravdu blízko.

A i další šanci měl na svědomí teprve dvacetiletý útočník Wolfsburgu Josip Brekalo. Ve 38. minutě střílel po zemi ke vzdálenější tyči, skvělým zákrokem nohou se však předvedl brankář Müller, jenž dokázal míč vyrazit vedle brány, mimo dosah hostujících hráčů.

Další velká šance přišla v 77. minutě a tentokrát měli domácí opravdu velké štěstí. Daniel Ginczek vystřelil z pravé strany po zemi a trefil bližší tyč, od které se však míč následně odrazil do zad brankáře Müllera. Ten však rychlým pohybem nechal míč odrazit vedle a připsal si tak další velmi důležitý zákrok.

K první velké šanci se domácí dostali až v nastaveném čase druhé půle, kdy mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch. Hráči Wolfsburgu skoro přestali hrát a domácí Bote Baku se dostal ke střele, která však k jeho nelibosti skončila pouze na břevně. Mainz tedy bere ze zápasu s Wolfsburgem alespoň bezbrankovou remízu, za kterou může být navzdory šanci ze závěru zápasu rád.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Bayer Leverkusen 1:2

26.09.2018 18:30

Góly: 90+4. Rouwen Hennings (pen.) - 51. Kevin Volland, 60. Kevin Volland

Leverkusen veze tři body z nedalekého Düsseldorfu. Zápas rozhodl dvěma góly šestadvacetiletý útočník hostů Kevin Volland.

Byli jsme svědky nudného prvního poločasu, v němž si vypracoval jedinou velkou šanci Bayer Leverkusen. Přibližně čtyřicet tisíc diváků v hledišti sledovalo atraktivní hru až ve druhé půli, kdy začali domácí hrát aktivněji, přesto se jim podařilo snížit až z penalty v úplném závěru zápasu.

Ve 14. minutě se skvělou individuální akcí prezentoval hostující Tin Jedvaj, který následně prudce centroval do malého vápna, kde si však míč nenašel žádný z hostujících ani domácích hráčů a příležitost zcela odkryté brány tak zůstala nevyužita. Kromě šarvátky ze 42. minuty, kterou rozhodčí vyřešil třema žlutými kartami už se nic zásadního nestalo a mužstva se do kabin odebrala za bezbrankového stavu.

Atmosféra regionálního derby byla cítit i na začátku druhého poločasu, kdy pravidelně po každém souboji docházelo k menší šarvátce mezi příslušníky obou mužstev. V 50. minutě střílel zpoza šestnáctky na bránu Düsseldorfu Havertz, brankář domácích Reinsing však dokázal míč vyrazit na roh.

Z následného rohového kopu už se však Leverkusen dokázal gólově prosadit. Hosté rozehráli rohový kop centrem do pokutového území, kde si míč našel hlavou Kohr a posunul ho na vzdálenější tyč ke Kevinu Vollandovi, jenž míč bez váhání usměrnil do odkryté části brány.

V 52. minutě se nedokázal z úhlu trefit Bailey a touto dobou už Leverkusen naplno projevoval svoji dominanci. Dominance vyústila v 60. minutě v druhý gól zápasu a do dvougólového vedení poslal hosty po geniální přihrávce Havertze hlavou Volland, který tak vstřelil svůj druhý gól v zápase.

V nastaveném čase druhé půle fauloval jeden z hráčů Leverkusenu ve vlastním pokutovém území a rozhodčí Gräfe bez váhání nařídil penaltu, kterou vzápětí bez problémů proměnil Rouwen Hennings. Zápas tedy skončil výsledkem 1:2 a domácí může mrzet celozápasová pasivita.

Leverkusen si připsal druhou bundesligovou výhru v řadě a po třech prohrách z prvních třech kol má na kontě šest bodů. Düsseldorf dokázal v pěti zápasech jednou vyhrát a dvakrát remizovat a na kontě má tedy o jeden bod méně než jeho odvěký rival.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - FC Augsburg 1:1

25.09.2018 20:30

Góly: 48. Arjen Robben - 87. Felix Götze

Augsburg veze zlatý bod z Mnichova, vyrovnávací gól vstřelil těsně před koncem bratr Maria Götzeho Felix. Překvapivá ztráta favorita ohrozila dominantní postavení Bayernu na čele bundesligy.

Augsburg překvapivě remizoval na půdě Bayernu Mnichov, který byl celý zápas aktivnější, o čemž svědčí i držení míče v poměru 64:36. Pro Bayern se jedná o velkou ránu i z důvodu, že vyrovnávací gól mu dal jeho odchovanec Felix Götze, jenž odešel do Augsburgu letos v létě zadarmo.

Do první šance zápasu se dostali hosté. V 6. minutě pronikl do nebezpečné vzdálenosti od brankáře Neuera po pravé straně Caiuby a Neuer musel jeho prudkou střelu vyboxovat před sebe. Ve 12. minutě se do vedení nedokázali dostat domácí, když mířil Renato Sanches po zemi pouze vedle.

Po centru z pravé strany se ve 34. minutě k hlavičce dostal domácí Wagner, míč však skončil nad bránou. Ve 43. minutě už vidělo mnoho fanoušků střelu Gnabryho v síti, míč však na poslední chvíli vyrazil na roh hostující brankář Luthe.

Ihned po poločasové přestávce však Bayern dokázal potvrdit dominanci z prvního poločasu a po přihrávce Serge Gnabryho z levé strany si věděl rady Arjen Robben, který míč umístil zpoza malého vápna do odkryté části brány. Poté se hra uklidnila a Augsburg hrál zataženě, bál se aby neinkasoval další gól.

V 84. minutě nebyla uznána Ribéryho branka kvůli ofsajdu a do posledních pěti minut šli hráči Augsburgu ofenzivně s rizikem, že dostanou další gól. Riziko se však vyplatilo a v 86. minutě se po chybě Manuela Neuera dostal k míči volný Felix Götze, jenž sklepl míč hrudí přímo do prázdné brány.

V posledních minutách vyvíjeli hráči Bayernu velký tlak, všichni hráči Augsburgu však precizně bránili a do žádné větší šance Bayern nepustili. Tým ze Švábska tedy veze z Mnichova zlatý bod a napodobil tak utkání s května 2015, kdy dokonce dokázal v rámci 32. bundesligového kola v Allianz Areně zvítězit díky gólu Bobadilly.

Pro Bayern se jedná po pěti odehraných kolech o první letošní bundesligovou ztrátu a se třinácti body se stále nachází na první příčce. Na druhém místě se překvapivě nachází s jedenácti body podceňované Brémy. Z favoritů soutěže je nejblíž na čtvrté místě s osmi body Dortmund, který však ještě svůj zápas 5. kola odehraje s nováčkem z Norimberka.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 1:3

25.09.2018 20:30

Góly: 55. Niclas Füllkrug (pen.) - 20. Joshua Brenet, 49. Pavel Kadeřábek, 90+3. Ishak Belfodil

Hoffenheim vyhrál v Hannoveru a drží se na pohárových příčkách. Jeden gól za hosty vstřelil i šestadvacetiletý Pavel Kadeřábek.

V zápase Hannoveru s Hoffenheimem byli favoritem hosté, kteří se po dobrých výkonech z loňské sezóny dostali až do základní skupiny Ligy mistrů. Právě ta však mohla být pro tým inovativního kouče Juliana Nagelsmanna problémem. Jeho svěřence totiž čekaly tři soutěžní zápasy v šesti dnech (na Ukrajině se Šachtarem Doněck, s Dortmundem a v Hannoveru).

V prvních dvou zmiňovaných zápasech Hoffenheim remizoval, ten třetí už dokázal zvítězit. Mnoho cestování Hoffenheimu očividně příliš nevadilo a v Hannoveru předvedl suverénní výkon. Zápasem v Hannoveru si navíc odbyl povedenou bundesligovou premiéru teprve dvacetiletý švýcarský gólman Gregor Kobel.

V 18. minutě se dostal k míči na malém vápně hostů nikým nehlídaný Bebou, střelu však dokázal zblokovat jeden z obránců Hoffenheimu. Hned vzápětí to ale byl právě Hoffenheim, kdo udeřil. Ve 20. minutě vyslal Joelinton geniální přihrávku na Breneta, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a gólově se prosadil.

I druhý gól zápasu mohl vstřelit Brenet, ve 38. minutě však jeho střelu gólman domácích Esser vyrazil na roh. Ve 49. minutě přišla příjemná chvíle pro všechny fanoušky českých hráčů v zahraničí. Pavel Kadeřábek totiž po líbivé individuální akci vstřelil zpoza vápna a míč zaplul přímo ke vzdálenější tyči. Hoffenheim tedy vedl už 2:0.

V 53. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území Vogt nesmyslně Füllkruga a domácí tedy zahrávali pokutový kop. K penaltovém puntíku se postavil sám faulovaný Füllkrug a chladnokrevně snížil na 1:2. V 79. minutě mohl Füllkrug srovnat skóre zápasu, při hlavičce se však nacházel v signalizovaném ofsajdu.

Hoffenheim zcela rozhodl o třech bodech až v úplném závěru zápasu. V nastaveném čase druhé půle prošel po pravé straně až do pokutového území domácích Ishak Belfodil a po sérii kliček pohotově zakončil ke vzdálenější tyči. Hoffenheim tedy po dobrém výkonu veze z Hannoveru cenné tři body a nebýt zbytečné penalty, pravděpodobně by udržel i čisté konto.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Schalke 04 1:0

25.09.2018 20:30

Góly: 52. Florian Niederlechner

Mizérie Schalke pokračuje. Tým z Gelsenkirchenu nemá po pěti odehraných bundesligových kolech ani bod a nachází se na beznadějném posledním místě tabulky.

Pro Schalke je o to horší fakt, že prohra přišla s Freiburgem, jedním z outsiderů soutěže, tedy v zápase, od kterého se Schalke mohlo odrazit k sérii lepších výsledků. Zápas byl vyrovnaný a tři body se k Freiburgu přiklonili díky pověstnému "štěstíčku".

V 5. minutě vstřelil gól za Schalke Cedric Teuchert, který rozhodčí v první chvíli uznal. Po následném zhlédnutí záběrů VAR však branku odvolal kvůli ofsajdu. V 10. minutě měl svou první šanci v zápase také Freiburg, když se v pokutovém území hostů objevil Terrazzino. Míč však skončil pouze nad bránou Schwolowa.

Ve 41. minutě přišla po delší odmlce další šance Schalke, které v prvním poločase dominovalo. Do vápna domácích pronikl po individální akci Mendyl a jeho střele skončila přímo na vzdálenější tyči. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu, přičemž blíž ke vstřelení gólu měli určitě hosté ze Schalke, kteří určitě cítili, že mají šanci na první letošní body.

Po začátku druhého poločasu však pro Schalke přišla krutá rána. V 52. minutě zakončoval zpoza vápna po zemi domácí Christian Günter, jehož střelu brankář Schalke Fährmann vyrazil před sebe. Tam si míč našel Florian Niederlechner, jenž ho dokázal usměrnit do odkryté části brány.

Inkasovaný gól Schalke zcela zmrazil a Freiburg mohl v 58. minutě přidat druhý gól zápasu. Marco Terrazzino se zjevil s míčem zcela sám přibližně v oblasti penaltového puntíku, nestřílel však přesně a jeho střelu tedy v klidu pokryl Fährmann.

V 90. minutě byli hráči Schalke vyrovnání nejblíže. Po centru z pravé strany si míč u bližší tyče na hranici malého vápna našel střídající Burgstaller, který však vystřelil těsně vedle. Zápas skončil za stavu 1:0 pro Freiburg a Schalke tedy na první letošní bundesligový bod stále čeká. O víkendu přivítá v Gelsenkirchenu hratelný Mainz.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hertha BSC 3:1

25.09.2018 18:30

Góly: 11. Martin Harnik, 45. Miloš Veljković, 66. Max Kruse (pen.) - 53. Javairô Dilrosun

Hertha padla v Brémách, které se po sérii dobrých výsledků dostaly na druhé bundesligové místo. Pro Werdrer se jedná o první bundesligovou domácí výhru od začátku dubna letošního roku.

V zápase dvou týmů se skvělou formou nakonec tři body bral brémský Werder, který již od začátku diktoval tempo zápasu. Hertha však celý zápas statečně vzdorovala a ve druhém poločase se jí podařilo vstřelit důležitý kontaktní gól. Zápas rozhodl pětadvacet minut před koncem z penalty domácí Kruse.

Hned první velká šance zápasu skončila gólem. V 11. minutě rozehrával volný přímý kop do pokutového území hostů Nuri Şahin. Na malém vápně došlo ve skrumáži k velkému zmatku, nakonec se však Brémám podařilo usměrnit míč do sítě, střelcem gólu se stal Martin Harnik.

V 18. minutě vstřelil Harnik z voleje i druhý gól zápasu, ten však nebyl uznán, jelikož se rakouský útočník nacházel v jasném ofsajdu. Ve 43. minutě zahrozili poprvé v zápase i hosté, když přišel přímo před brankáře Pavlenku centr, který si našel Ibišević. Z úhlu se však mezi tři tyče netrefil.

A hned vzápětí se projevilo známé fotbalové pravidlo "nedáš - dostaneš". V úplném závěru první půle totiž rozehrával rohový kop domácích Nuri Şahin a jeho centr si našel Miloš Veljković, který hlavou usměrnil míč prudce ke vzdálenější tyči. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro domácí a hosté z hlavního města Německa měli hodně o čem přemýšlet.

Do druhého poločasu naskočili hráči berlínského klubu v mnohem vyšším tempu a to přineslo své ovoce již v 53. minutě. Na levé straně zůstal zcela osamocen Dilrosun, který si posunul míč až k brankové čáře a z úhlu prudce vystřelil, míč nedokázal zastavit ani český brankář Brém Jiří Pavlenka a Hertha tak vstřelila důležitý vyrovnávací gól.

Po chybě Pavlenky však týmu pomohl jiný český hráč Brém Theodor Gebre Selassie. Ten byl totiž v pokutovém území soupeře faulován Plattenhardtem a rozhodčí Winkmann bez váhání nařídil pokutový kop, který v 66. minutě proměnil Kruse.

Zápas byl již dohrán v klidu a ani jeden z týmů se do žádné větší šance nedostal. Brémy si tedy připsaly důležité tři body v souboji s přímým tabulkovým konkurente, a dostaly se před něj. Je jisté, že po dohrání pátého kola budou okupovat příčky zajišťující postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov541012:313
2.Borussia Dortmund532015:311
3.Werder Brémy532010:611
4.Hertha BSC531110:710
 Borussia Mönchengladbach531110:710
6.VfL Wolfsburg52218:78
7.1. FSV Mainz 0552214:38
8.RB Lipsko52218:88
9.TSG Hoffenheim52129:87
10.SC Freiburg52128:97
11.Bayer Leverkusen52035:96
12.FC Augsburg51227:85
13.Fortuna Düsseldorf51225:65
14.1. FC Norimberk51224:105
15.Eintracht Frankfurt51136:94
16.Hannover 9650234:92
17.VfB Stuttgart50233:92
18.Schalke 0450052:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
Ferguson6

Duda nedá gól a Hertha hneď prehrá

Reagovat
Malresi

Od Herthy som čakal viac... Werder v podstate pohodové vítazstvo. Najma za 1. polcas ale uplne zasluzene.

Reagovat
smazaný uživatel

Werder by mal byt tak vysoko v tabulke castejsie

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Achašveróš

Koupili Pavlenku a stoupají tabulkou :D

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern Schalke sestup

Reagovat
monty25

Schalke Po 5 kolech bez bodu, to už je jak dva roky zpátky za Weinzierla...

Reagovat
db18

Zrovna Felix Ale aspoň to bude trochu déle zajímavé.

Reagovat
Rudnevs

Naozaj myslíš, že vďaka strate Bayernu s Augsburgom to bude ešte zaujímavé? Obávam sa, že doby, keď sa po stratách Bayernu ešte pozeralo, aký to má vplyv na tabuľku, už pominuli.

Každá strata Bayernu každopádne poteší.

Reagovat
db18

Tak Herthě chybí 3 body, Werderu 2, takže je tam pořád trocha napětí, jestli na jedno kolo nebude Bayern první.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke po roce zase v háji

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeřábek neskutečnej middleshooting!

https://cc.sporttube.com/695821c2-9b64-4799-90c7-b379bb9cf166

Reagovat
Posledni Kovboj

co je middleshooting?

Reagovat
smazaný uživatel

strelba stredni kvality

Reagovat
mayday

Že střílí furt doprostřed.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Že strieľa strednou nohou

Reagovat
smazaný uživatel

to je skill v PES 6, poznají jen opravdoví fajnšmekři (pro bratia: kajnšmetke)

Reagovat
BaggioRoberto

Neuer Pro Bayern to nic neznamená. Brémy překvapují, že by se po letech nad propastí zvedly?

Reagovat
Malresi

Tak čo, Tedesco pôjde už po tejto prehre alebo ho ešte vedenie podrží?

Reagovat
Benedict

Kadeř parádní gól, teď ta tabulka vypadá moc dobře z českého pohledu :-D jsem zvědavej jak dlouho to vydrží

Reagovat
Rudnevs

Škoda, že včerajší zápas Braunschweig - Lautern nedávali nikde v televízii... Každopádne Lautern pekne, konečne výhra po tých všetkých remízach.

Na druhú stranu by som ten výsledok nepreceňoval, stále si myslím, že Frontzeck nemá v Lauterne budúcnosť (pôvodne som si myslel, že je dobrá voľba, ale retrospektívne si to už nemyslím, on vlastne nebol úspešný v žiadnom jeho pôsobisku a i k práci v Lauterne sa s naväčšou pravdepodobnosťou dostal vďaka Baderovi - starému známemu z Hannoveru) a rozhodne by som nevravel, že je teraz všetko v poriadku, pretože je túto sezónu Lautern stále ďaleko za očakávaniami.

A ďalší dôvod, prečo by som tú výhru nepreceňoval, Braunschweig je na tom mizerne, oveľa horšie než FCK... Tí to po zostupe nepostavili najlepšie - bývalý manažér Arnold (nedávno bol odvolaný) napríklad hráčom z druholigového kádra, ktorí boli ochotní pokračovať, odkázal, že už nie su potrební. Každopádne hoci by som ju nepreceňoval, z výhry sa teším a je fajn, že je na tom Lautern stále lepšie než Braunschweig.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek potěšil,přiznám se,že mě příjemně překvapil.Ale jak říkáš,není důvod k přehnanému optimismu,pořád je to,jako když jednooký porazí slepého

Reagovat
Stiksxx

Michal Sadilek celej zápas za Acko PSV v nizozemskym poháru a asistoval na gol na 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Je ti smutno?

Reagovat
Adyss

Kde nájdem ten dokument o Götzem?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, BVB

Norimberg dnes ale v totálnom rozklade.

Leverkusen ten druhý polčas pekne, tretia výhra v priebehu týždňa, snáď to hráčov poriadne nakopne.

Havertz je neskutočný poklad.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska se tomu výkonu BVB nedá vytknout snad vůbec nic. Norimberk byl slaboučký a jedna střela na branku je perfektní ukázka toho, že defenziva pod Favrem funguje opravdu dobře. Jsem rád, že přišly ty střelecké debuty, tohle jim může hodně pomoct. A zároveň je super, že i když jsme vedli už vysoko, tak se nepřestalo hrát. Obrovský klobouk dolu před výkonem Hakimiho, hrál s přehledem a ukázal, že je naprosto dostatečnou náhradou za Piszczeka. Nedivil bych se, kdyby ho v průběhu sezóny nahradil nastálo. I když samozřejmě jedna vlaštovka jaro nedělá. Dobrý výkon i od Larsena a tradičně už od Pulišiče a Reuse. Dneska se mi líbil i Schmelzer, hodně útočných náběhů, nekazil a byl hodně dravý. A v dobrém světle se ukázala i lavička. Jen trochu nechápu, proč nehrál od začátku Paco, protože Philippa jsem v podstatě neviděl u míče. A pokud dá tým sedm gólů v jednom zápase a ani jeden si nepřipíše hroťák, je podle mě něco špatně.

Dnes tři nejlepší hráči: Hakimi, Reus, Pulišič

Tři nejhorší: dneska nejdou zmínit tři, snad jen ten Philipp...

Jen tak dál! Echte liebe!

Reagovat
Centrofixka

So všetkým súhlasím

Reagovat
twelwer

Ten Hakimi je iba na hostovani co ? ...ak hej mate tam nejaku opciu alebo len skvelo pripravujete nahradu za Carvajala?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuším, že hostovačka na dva roky, ale o opci jsem bohužel nikde nečetl

Reagovat
andrew96

Já bych pár výtek přeci jen měl.

Především ze začátku chyběl kreativní záložník mezi Delaneym/Witselem a Reusem/Philippem. V podstatě to bylo takové 4-4-2 s dvěma zataženými středními záložníky. Postupem času se přece jen jeden z nich vytahoval nebo víc do pole chodil Reus. Přesto bych tu zálohu raději příště posílil a třeba Philippa posadil, protože tomu se očividně nedaří. Na Norimberk to stačilo, ale na někoho lépe připraveného nemusí.

Norimberk zklamal, i když kdyby jim tam padlo z rohu na začátku 2. půle, kdoví, jak by to vypadalo. Jenže hned z brejku udeřil Hakimi, který příjemně překvapil, jak sám píšeš. Pulisic zase tahoun. Ten snad půjde za dvojnásobek toho, kolik dala Barca za Dembélého. Slušně i Zagadou, přestože tam měl dva takové pološílené odkopy.

Snad kluci naberou sebevědomí. Bayern třeba ztratí v Berlíně, což by se mohlo využít, byť to v Leverkusenu nebude lehké.

Reagovat
Centrofixka

Pulišič v 2019 v lete bude mať posledný rok kontrakt, ak nepodpíše tak sotva pôjde za polovicu čo Dembélé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

ja nechápem ako sa toto môže diať..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsme vůbec na tom se smlouvami? Je tam ještě nějaká takováhle hrozba?

Reagovat
smazaný uživatel

S tím středem souhlas, jak Delaney tak Witsel jsou spíš defenzivnější. Myslím, že jak je to postavený dnes, by to mohlo fungovat. Byť to zatím není úplně vidět

Reagovat
Werkrider

Havertz je asi z inej planety...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad skončí v Bayernu, jedna z mých vysněných posil.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele