Bundesliga - souhrn 4. kola

15.09.2017, 22:25, aktualizováno 17.09.2017, 19:53
Komentáře a souhrny
Dortmund rozstřílel Köln a vrátil se do čela pelotonu, Leverkusen deklasoval Freiburg. Úspěšný je zatím návrat Hannoveru mezi bundesligovou elitu. Nováček si v předehrávce čtvrtého kola poradil s Hamburkem. Bayern doma neměl problémy s Mainzem, Schalke vyhrálo v Brémách, Gladbach získal cenný bod v Lipsku, Hertha zase částečně loupila v Hoffenheimu...

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 5:0

17.09.2017 18:00

Góly: 2. Maximilian Philipp, 45+1. Sokratis, 59. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.), 60. Pierre-Emerick Aubameyang, 69. Maximilian Philipp

Borussia Dortmund si po porážce od Tottenhamu nedělala žádné problémy. Kölnu nadělila pověstného "bůra" a postarala se o to, že Kozli zůstanou po čtyřech odehraných kolech jako jediní bez bodu na poslední příčce tabulky.

Že to asi ani tentokrát nedopadne podle Stögerových představ, naznačila už 2. minuta utkání. Andrij Jarmolenko z pravého křídla nacentroval na přední tyč, kam si ukázkově seběhnul Maximilian Philipp a přesnou hlavičkou na tyč vzdálenější otevřel skóre zápasu - 1:0. V 17. mohl zvýšit Aubameyang, nicméně Timo Horn předvedl famózní zákrok.

Po úvodní třicetiminutovce se v šanci ocitnul sám Jarmolenko. Jeho hlavička sice nebyla špatná, ale nakonec zamířila těsně mimo. V úvodní minutě nastaveného času přiletěl do vápna hostujícího celku rohový kop. Už se zdálo, že se stane balon Hornovou kořistí, jenže spolu s ním šli do vzduchu ještě spoluhráč Dominique Heintz a Sokratis. Kolínskému gólmanovi míč vypadnul a řecký obránce jej dorazil do odkryté brány. Sudí Patrick Ittrich nejprve pískal faul, avšak videorozhodčí jej vyvedl z omylu - 2:0.

Šatňák bylo asi to poslední, co borci z města nad řekou Rýn potřebovali. Hned v úvodní minutě druhého dějství to zkušel Aubameyang a trefil vnější stranu tyče. Dále pálili jak gabonský fotbalista, tak jeho spoluhráč Mahmoud Dahoud. Za svou snahu byli hráči Borussie odměněni až v 58. minutě tohoto vcelku jednostranného klání.

Po další poradě s videorozhodčím bylo usneseno, že po Philippově hlavičce zahrál Klünter ve vlastní šestnáctce rukou a byla nařízena penalta. Aubameyang asi úplně takhle kopat nechtěl, nicméně jelikož si Horn vybral opačný roh brány, zvýšil na 3:0. No, a po další odehrané minutě už Peter Stöger patrně přemýšlel, jestli náhodou nebude lepší vhodit ručník do ringu.

Sotva se rozehrálo, Piszczek se chopil balonu, seběhnul po pravé straně až k vápnu, kam naservíroval přízemní přihrávku Aubameyang se zbavil svého strážce a pohodlně zakončil - 4:0. V 67. minutě si prožil comeback Julian Weigl, aby mohl o necelých 120 sekund později z hrací plochy sledovat, kterak Dahoud vyšachoval před vápnem obránce soupeře a následně přihrál Philippovi, jenž vcelku snadno levačkou přehodil gólmana a běžel se radovat - 5:0.

V 79. minutě se k menšímu sólu odhodlal Lukas Klünter, a nebýt toho, že Roman Bürki byl u své tyče včas, patrně by to vyšlo. V závěru utkání se na hřiště dostal příští týden osmnáctiletý Alexander Isak a při svém debutu mohl skórovat, kdyby o kousíček neminul. Dortmund se tedy vyhoupnul do čela tabulky a může se těšit na Hamburk a Gladbach, zatímco Köln se pokusí odlepit od jejího dna díky bodovému zisku v utkáních s Eintrachtem Frankfurt a Hannoverem 96.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 4:0

17.09.2017 15:30

Góly: 21. Kevin Volland, 29. Charles Aránguiz, 34. Kevin Volland, 86. Julian Brandt

Bayer Leverkusen konečně zabral a věří, že mu vítězství pomůže k úspěšné sérii. Die Werkself čtyřgólovým přídělem potopili Freiburg, který tak na první tříbodový zisk stále čeká.

V 6. minutě pobídnul patičkou Brandt Bellarabiho, avšak ten mířil přímo do náruče Schwolowovi. Hosté měli problém dostat se na polovinu soupeře. Zato v obraně nestíhali. Po jednom úniku centroval do vápna Wendell, ale Kai Havertz ve výborné pozici minul. Heika Herrlicha a spol. to však dlouho mrzet nemuselo.

Už v jednadvacáté minutě totiž Áranguiz posunul vertikálně balon na Vollanda, který se otočil a z nějakých pětadvaceti metrů si nedělal problémy - 1:0. Brankáře Freiburgu omlouvá, že střela ve vzduchu viditelně zaplavala, což je vždycky nepříjemné. Domácí byli při chuti a ještě před vypršením úvodní půl hodiny šli do dvoubrankového náskoku.

Niederlechner odhlavičkoval výborný centr od rohového praporku pouze na hranici šestnáctky, kam si doběhnul Áranguiz a ukázkovou nekompromisní ranou našel levý dolní roh brány - 2:0. Streichův tým vůbec netušil, která bije. A die Werkself toho potřetí využili nedlouho poté, konkrétně ve čtyřiatřicáté minutě.

A byla to akce jako z fotbalové učebnice. Bellarabi z dálky umí, ale tentokrát se rozhodnul posunout balon napravo, kde byl zcela osamocený Lars Bender. Následně poslal přesně ten nepříjemný míč do kapsy mezi obránci a mužem v rukavicích, přičemž hned tři hráči Leverkusenu byli připraveni zakončovat do prázdné. Nakonec tak učinil Kevin Volland - 3:0.

Po změně stran mohl snížit Marco Terrazzino. V dobré pozici však selhal. V 69 minutě neuspěl Bellarabi. Následně sice Volland dostal balon za čáru, ale hattrick se nekonal, jelikož videorozhodčí viděl jeho faul na Söyüncüa. Přesto se domácí k velké radosti vyprodané Bay-Areny ještě jednou dočkali.

Áranguiz neotálel s rozehrávkou standardní situace, protože si všimnul nabíhajícího Juliana Brandta, který se s míčem otočil a Schwolowovi nedal pražádnou šanci zasáhnout - 4:0. Bayer tedy na úkor Freiburgu opustil sestupové pásmo. Příště se utká s Herthou a s Hamburkem. SC se pokusí zabrat proti Hannoveru a Brémám.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 1:1

17.09.2017 13:30

Góly: 6. Sandro Wagner - 55. Alexander Esswein

Hoffenheim sice v utkání s Herthou vedl, ale nakonec si oba soupeři body rozdělili. Bundesligová neporazitelnost domácích se tak protáhla na dvacet zápasů.

První šance se ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně zrodila už v 5. minutě. Hlavičku Sandro Wagnera však zlikvidoval Rune Jarstein. O minutku později už se skóre měnilo. Po rohovém kopu Kramariće přiletěl centr na hranici malého čtverce, kde ze všech nejvýše vyskočil opět Sandro Wagner a tentokrát zamířil přesně do levého dolního rohu - 1:0.

Hosté se snažili odpovědět, leč Baumann byl pozorný. Činil se především Esswein, nicméně se svou trochou přispěchal i Ondrej Duda, jemuž se vydařil duel Evropské ligy proti Bilbau. Stejní fotbalisté to zkoušeli bezprostředně po změně stran, leč mezi tři tyče stále ne a ne zacílit. To se aktivnímu Alexandru Essweinovi podařilo až v 55. minutě.

Plattenhardtův centr z levé strany do vápna rozhodně nepatřil k nejpreciznějším, ale sedmadvacetiletý záložník se do něj položil a ukázkovou rybičkou našel totožný kout brány, jako předtím v první půli protihráč Wagner - 1:1. Ve zbytku utkání už se v podstatě nikdo nehnal do žádných větších akcí.

Remíza znamená, že TSG zůstane po čtyřech kolech na páté příčce s osmi dosaženými body a v září se ještě střetne s Mohučí, Schalke a Freiburgem. Oproti tomu Stará dáma se nedostane ze druhé poloviny tabulky. Tlí na páté příčce a před sebou má klání s Bayerem Leverkusen, Mohučí a Bayernem Mnichov.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Mönchengladbach 2:2

16.09.2017 18:30

Góly: 17. Timo Werner, 31. Jean-Kévin Augustin - 25. Thorgan Hazard (pen.), 62. Lars Stindl

Lipsko doma zaznamenalo další remízovou ztrátu, přestože proti Mönchengladbachu dvakrát vedlo. Nutno ale podotknout, že Hříbata sehrála dobré utkání a konečná remíza 2:2 je pro obě strany spravedlivá. Lipsko ještě v závěru zápasu přišlo o vyloučeného Nabyho Keïtu.

Hříbata dala v úvodu zápasu najevo, že je potřeba s nimi počítat a že do Lipska v žádném případě nepřijela na výlet. Důrazné varování směrem k defenzívě domácích přišlo už po 120 sekundách. Hofmann po rychlé akci zakončoval ze značky pokutového kopu, ale bohužel pro hosty mu rána vůbec nesedla a skončila vysoko nad. Lipsko to rychle potrestalo a byla to podobná šance té Hofmannové, akorát vše proběhlo z druhé strany a na opačné straně šestnáctky a v neposlední řadě se šťastným koncem pro Tima Wernera a celý tým Lipska.

Jenomže domácím dlouho vedení nevydrželo. Hofmann byl faulován Bernardem a sudí nařídil ve prospěch Hříbat pokutový kop. Tady už Thorgan Hazard nezaváhal a srovnal stav na 1:1. Avšak ani hosté se ze vstřelené branky nemohli radovat dlouho, protože ve 31. minutě se opět měnilo skóre ve prospěch Lipska. Jean-Kevin Augustin předvedl, jak se v rychlosti přebírá balón a přízemní ranou rozvlnil síť.

A tak byl na tahu znovu Mönchengladbach a těsně před koncem prvního poločasu mohl znovu srovnat. Raffael se ocitl před Gulácsim úplně sám, ale ten byl rychle z branky, takže hostujícího hráče vytěsnil.

Gladbach se dočkal vyrovnání po hodině hry a to po úžasné ráně Larse Stindla. Ten ze své kopačky vyslal nádherný dalekonosný projektil a Gulásci mohl letět vzduchem jak chtěl. Lipsko si zápas ještě výrazně zkomplikovalo, když sedm minut před koncem uviděl červenou kartu Naby Keïta. Domácí hráč nepříjemně udeřil Kramera, a tak nebylo co řešit. Hříbata ale krátkou přesilovku nevyužila a to ani během pětiminutového nastavení, utkání skončilo zaslouženým smírem 2:2.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 4:0

16.09.2017 15:30

Góly: 11. Thomas Müller, 23. Arjen Robben, 50. Robert Lewandowski, 77. Robert Lewandowski

Porážka v Hoffenheimu je zapomenuta. Bayern doma rozstřílel Mohuč na padrť a získal tři body. Povedené utkání odehrál Joshua Kimmich, který si připsal hned tři gólové přihrávky. Jinak se prosadili obvyklí střelci - Thomas Müller, Arjen Robben a Robert Lewandowski.

Bayern začal dle předpokladů vysokým procentem držení míče, avšak o první vážnější rozruch se postarali hosté. Dalekonosný pokus Brosinskiho musel Neuer vyrážet na roh. To byla jedna z mála šancí Mohuče, jinak dominoval Bayern a v 11. minutě se ujal vedení. Přetažený centr posunul Kimmich pro Müllera, jehož placírka skončila až v síti. Mohuč si o pět minut později vypracovala velkou šanci na vyrovnání, jenomže Quaison perfektního Neuera nepřekonal.

Šance bavorského giganta začaly přicházet v rychlém sledu a Adler chvílemi nevěděl, kde že mu hlava stojí. Robbenovu střelu vyrazil a poradil si i s dorážkou Vidala. Po ráně Comana ho zase zachránilo břevno a bylo až neskutečné, co všechno domácí tým dokázal zahodit. Mohuč obrovský nápor nemohla vydržet a ve 23. minutě podruhé inkasovala. Kimmich poslal přihrávkou do šance Arjena Robbena, který už z úhlu lehkým obloučkem překonal Adlera. Domácí se uklidnili a ve zbytku poločasu nikam nespěchali.

Carlo Ancelotti si jistě přál, aby jeho svěřenci co nejrychleji přidali třetí gól a tím utkání definitivně rozhodli. A přání italského kouče bylo vyslyšeno. V 50. minutě předvedl Bayern rychlou akci a Robbenovu pobídku uklidil do sítě Robert Lewandowski. Bavoři vedli 3:0 a do konce stále zbývala spousta času. Čtvrthodinu před koncem se prodral k hlavičce Robert Lewandowski a čtvrtou brankou uzavřel střelecký účet utkání.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 1:2

16.09.2017 15:30

Góly: 20. Lamine Sané - 22. Miloš Veljković (vl.), 83. Leon Goretzka

Souboj Werderu Brémy s Schalke 04 vyzněl lépe pro hosty z Gelsenkirchenu. Domácí sice brzy vedli, ale Schalke dvěma góly výsledek otočilo. Rozhodující trefu měl na svědomí sedm minut před koncem Leon Goretzka.

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný a tempo rostlo pozvolně. Přesně ve 20. minutě rozehráli domácí rohový kop a nejprve Augustinsson orazítkoval tyč a z dorážky se prosadil Lamine Sané. Hostující brankář Fährmann ještě reklamoval nedovolené bránění, ovšem zcela zbytečně. Utkání tím rázem dostalo jiný impuls a jen o dvě minuty později Schalke srovnalo a rovněž to bylo po rohovém kopu. Domácí obrana byla hodně nedůrazná a Miloš Veljkovič ve snaze odkopnout balón zamířil nešťastně do vlastní sítě. Celá situace byla tak trochu tragikomická, neboť při vlastním gólu ještě Veljkoviče udeřil kopačkou spoluhráč Sané.

Také hostům nechybělo mnoho, aby si vstřelili vlastní gól. Kainzova malá domů Fährmannovi způsobila tolik potíží, že jí gólman raději poslal na rohový kop.

Obdobné tempo nabídl i druhý poločas. Werder hrál se Schalke vyrovnanou partii a dlouho se zdálo, že ani jedna strana není schopna rozhodnout výsledek ve svůj prospěch. V 83. minutě proto přišel pro domácí šok. Oczipkův rohový kop spadl přesně na hranici malého vápna, kde stačilo Leonu Goretzkovi nastavit kopačku a Pavlenka lovil ze sítě. Domácí vrhli veškeré síly do ofenzívy, ale Schalke si vedení vzít nenechalo.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 1:2

16.09.2017 15:30

Góly: 79. Luka Jović - 20. Philipp Max, 77. Caiuby

Augsburg dokázal zvítězit ve Frankfurtu, když se jako první dvakrát prosadil a pak přežil velké šance soupeře. V Commerzbank Aréně padaly nádherné branky, o které se na straně hostí postarali Max s Caiubym a na straně domácích Jović.

Až na jednu fotbalovou parádu toho první poločas mezi Frankfurtem a Augsburgem moc nenabídl. Ani jeden tým neměl trvalou převahu, a tak rozhodovaly detaily. Přesně ve 20. minutě se hostům naskytla zajímavá standardní situace. Philipp Max rozehrál volný přímý kop z poměrně velkého úhlu natolik perfektním způsobem, že jej nikdo nezasáhl a míč od zadní tyče skončil v síti. Po hříchu to ale bylo jediné, co se v prvním poločase odehrálo.

A obdobné tempo bylo k vidění i na začátku druhého poločasu. Až v 60. minutě si dobře zpracoval balón a vystřelil Haller, Hitzovu branku však netrefil. Domácí to mohlo mrzet, protože kdyby Haller zamířil přesně, bylo by srovnáno. Místo toho přišel druhý gól Augsburgu. Caiuby si navedl balón ke středu a z velké dálky nádherně překvapil brankáře Hradeckyho.

Frankfurt se ale nevzdával a okamžitě snížil. Na rohový kop si nejvýše vyskočil Luka Jović a hlavou nedal Hitzovi žádnou šanci. Závěrečná jedenáctiminutovka slibovala dramatickou podívanou a v 86. minutě byl Eintracht skutečně blízko vyrovnání. Jovićovu dělovku hosté zablokovali a dorážka Chandlera skončila těsně vedle. V nastavení zase pálil těsně mimo de Guzmán a i tuto příležitost Augsburg přežil. Hosté tak vyloupili Frankfurt a domů vezou vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 1:0

16.09.2017 15:30

Góly: 42. Chadrac Akolo

Stuttgart doma v souboji tradičních týmů porazil Wolfsburg a stačila k tomu jediná branka Akola těsně před přestávkou. Vlci sice drželi častěji balón, ale branku gólmana Zielera neohrozili.

Domácí VfB vstoupilo do zápasu hodně aktivně a před Casteelsem bylo pořádně živo. Donis už ve 13. minutě nádhernou střelou orazítkoval tyč a jen o pár minut později spálil další tutovku Akolo. Wolfburg se prakticky k ničemu nedostával a když už se zdálo, že přečká poločas bez úhony, tak domácí udeřili. Ve 42. minutě si Casteels připsal další sérii vynikajících zákroků, ovšem jeho vlastní defenzivní řada mu příliš nepomohla, a tak se Chadrac Akolo dostal hned dvakrát k dorážce a Casteelse přece jenom překonal.

Trenér Vlků nemohl být s výkonem svých svěřenců v žádném případě spokojen a o přestávce přichystal střídání. Odešel Wiliam a na plac přišel Verhaegh. Efektivní to bylo pouze v tom, že Wolfsburg častěji držel balón na svých kopačkách, avšak do blízkosti Zielera se nedostával.

V 74. minutě měl opět práci výtečný Casteels a nebýt jeho, bylo by dávno po zápase. Nicméně zahozenou šanci si Akolo za rámeček rozhodně nedá. Stuttgart stále vedl jen 1:0 a ještě ho čekaly krušné časy, zvláště když sudí nastavil předlouhých sedm minut. Jenomže ani během nich si Vlci nic nevytvořili a nakonec odjíždějí z Bádenska-Württemberska bez bodu.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hamburger SV 2:0

15.09.2017 20:30

Góly: 50. Martin Harnik, 82. Ihlas Bebou

Hannover si v páteční předehrávce poradil s Hamburkem a minimálně do sobotního odpoledne se vyhoupl do čela celé Bundesligy. Staronový účastník nejvyšší soutěže se prosadil až po změně stran, kdy se trefili Harnik a Bebou.

Hannover pokračuje v začátku sezony ve skvělých výkonech a po výhře nad Hamburkem se dokonce vyhoupl do čela celé soutěže.

Hamburk měl přitom první velkou příležitost, když se k volnému přímému kopu postavil Holtby a jen těsně minul branku. Domácí to také zkusili z dálky, Bakalorz vyslal na Matheniu dalekonosný pokus a balón skončil jen na vrchní síti. Hannover ve zbytku poločasu častěji držel balón, ale další velkou příležitost už si vypracovat nedokázal.

Branky začaly padat až po změně stran a jen do hostující sítě. Ostrzolek poslal na malé vápno vysoký centr, Füllkrug ho hlavou sklepával před branku a Martin Harnik rozjásal domácí fanoušky. Hamburk odpověď nenašel, branku Tschaunera už ohrozit nedokázal a když osm minut před koncem zvýšil na 2:0 Ihlas Bebou, bylo hotovo. Mathenia pouze vyrazil volný přímý kop před sebe a dorážející Ihlas Bebou měl snadnou úlohu. Hostům nebyl přán ani čestný úspěch, v první minutě nastavení Tschauner zlikvidoval pohotovou hlavičku výborným zákrokem a udržel čistý štít. Hannover jde po výhře nad Hamburkem do čela celé soutěže.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund431010:010
2.Hannover 9643105:110
3.Bayern Mnichov43019:39
4.Schalke 0443017:39
5.TSG Hoffenheim42206:38
6.RB Lipsko42118:57
7.FC Augsburg42117:47
8.Hamburger SV42024:56
9.VfB Stuttgart42023:56
10.Borussia Mönchengladbach41215:55
11.Hertha BSC41214:45
12.Bayer Leverkusen41128:84
13.Eintracht Frankfurt41122:34
14.VfL Wolfsburg41122:54
15.1. FSV Mainz 0541033:73
16.SC Freiburg40221:82
17.Werder Brémy40132:61
18.1. FC Köln40041:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Breitenreiter+Heldt. Co nefungovalo na Schalke,zdá se,že funguje v Hannoveru

Reagovat
Rudnevs

Ešte zaujímavejšie to bolo v minulom kole - Choupo Moting dva góly, Huntelaar dva góly, Sané dva góly, Sobottka gól, Boateng gól, Kolasinac asistencia, Uchida asistencia, Rakitic asistencia, Unnerstall chytil penaltu + teda Breitenreiter s Heldtom.

Recept na úspech? Choď do Schalke a odíď!

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to Heidel?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover

Reagovat
Rudnevs

Ingolstadt Ja som to zapol približne po polhodine, videl som len ten druhý a tretí gól a pri oboch malo St. Pauli smolu. Pri tom druhom Pledl viedol protiútok, ale proti trom obrancom musel zvolniť tempo a domáci Nehrig to neštastne nahral Träschovi. Pri treťom góle Schröck vyhral súboj s Nehrigom (to bola dosť sporná situácia, St. Pauli chcelo faul) a Lezcano už potom išiel sám proti Himmelmannovi.

Nürnberg porazil Duisburg dokonca 6:1, ale tam ma to zas tak neprekvapuje, Nürnberg bude túto sezónu veľmi vysoko, ukázali to aj v predošlých zápasoch.

Reagovat
Jeňa

Nürnberg měl v posledních zápasech opravdu vrchovatou porci smůli. Jak v koncovce, tak na zranění. Snad si to už vybrali a půjdou na postup

Reagovat
Rudnevs

Pekne to povedal v pozápasovom rozhovore Stoppelkamp, človek by si po pozretí výsledku povedal, že Duisburg hral ultrazle a Nürnberg zasa ultradobre, ale tak to proste nebolo. Nürnbergu sa tá smola dnes vrátila a vyšlo im snáď všetko o čo sa pokúsili.

Inak práve ja im ten postup vôbec neprajem, je to síce tradičný klub a majú družbu zo Schalke, ale inak mi ten tím nie je zrovna sympatický a to Schäfer už skončil.

Reagovat
JozkokozleJ

Zda sa, ze tento rok konecne poskladala Fortuna fungujuce muzstvo. A k nim (z ako tak realnych) idealne Union, ale vobec by mi nevadil postup St. Pauli. Hlavne, nech sa postup oblukom vyhne Kielu alebo Sandhausenu, ktori su aktualne vysoko.

Reagovat
Rudnevs

Fortuna je momentálne v ideálnej pozícii, majú víťaznú vlnu, majú štastie, tie body dokážu urvať, hráči majú formu a tak ďalej. Dosť sa darí mladému Neuhausovi, Funkel ho rád stavia, navyše za každý jeho zápas majú od Gladbachu 2500€ (už som dokonca videl pár vtipov o tom, ako si Gladbach zaplatí vlastné vypadnutie z DFB-Pokalu). Ja by som ich v BL privítal, naposledy keď tam boli, tak boli príjemné oživenie hneď od baráže proti vám a škoda že sa vtedy neudržali.

Ku ním by bol ideálny práve ten Union, s tým úplne súhlasím. U nich mi príde, že každým rokom sa posúvajú vyššie a vyššie a časom na tú BL určite dosiahnu. Je otázne či to bude už tento rok, káder majú skvelý - oproti minulému roku odišli iba nepotrebný hráči a prišla kvalita (Gogia, Uchida, Torrejon), tréner Keller je ideálna oneskorená náhrada za Uweho Neuhausa, fanúšikov majú neskutočných, ale tie výhry jednoducho nedokážu aspoň zo začiatku v závere urvať aj keď sul v zápase lepší a to ich môže stáť dôležité body.

St. Pauli moc neverím. Keby ostal Lienen ako hlavný tréner a Janßen ako asistent, tak by tie šance boli o dosť väčšie. Vtedy urobil Rettig strašne dobrý ťah, že Lienena nevyhodil ale naopak mu priviedol pomoc v podobe Janßena, tá dvojka bola výborná, sadli si vraj od prvého pohovoru. Kiel by mne osobne až tak nevadil, je to malý, sympatický tím zo severu s veľkou fanúšikovskou podporou, ich zápasy rád pozerávam. Sandhausen by bola katastrofa.

Reagovat
PavlíčeQ

Náš nejlepší zápas v sezóně, tak snad nám to trochu pomůže do dalších zápas. Jen škoda, že se neproměnilo o pár šancí víc, některý po tom gólu fakt volaly. Nicméně dnes pro mě nejlepší Joshua a třeba i Arturo nebo Thomas byli fajn

Reagovat
blackhawk88

.. mne sa pacil aj Coman, skoda, ze sa mu nepodarilo strelit gol .. v utorok to bude zaujimavy zapas proti Schalke .. pre slovenskych fans to bude vysielane na Dajto

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Schalke Herně by to mohlo být lepší, ale výsledkově zatím paráda. Loni touhle dobou bylo o 9 bodů míň. Taky je ta výhra v Brémách důležitá v tom, že se jde příští kolo proti Bayernu. Před začátkem sezony bych teda nevěřil, že to bude souboj sousedů v tabulce...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak Kazdy tu predpovida sestup, protoze dost podstatna cast tymu odesla. Ale jak jsem uz psal. I s Huntelaarem, Sanem, Hoewedesem, draxlerem a dalsima to taky byla slabota. Posledni dobra sezona byla pod kellerem treti misto. A to uz je nejakej patek. Tedescovi verim. Ja bych tedy nechal tehdy i Breitenreitera protoze jsme taky hrali celkem pekny hura fotbal a Tedesco je podobny typ. K dokonalosti mame daleko ale spatne to taky neni, evropskou ligu ukopeme, za tim si stojim.

Reagovat
Rudnevs

Tak dnes malo S04 naozaj viac štastia ako rozumu. Najmä ten prvý gól - Veljkovic stojí a trafí ho lopta do hlavy, z druhej strany ho do hlavy kopne spoluhráč ktorý chcel trafiť tú loptu a k tomu všetkému sa tá lopta od jeho hlavy ešte odrazí do vlastnej brány.

Ale zasa najlepší štart do sezóny od r. 2011, to bola vtedy tá veľmi podarená sezóna s Rangnickom a Stevensom. Inak kritizuje sa iba prestupová politika, najmä odchod Höwedesa, o zostupe som tu, ani inde nič nevidel.

Reagovat
db18

Takže videorozhodčí nesmí hlavnímu říct, že po střetu Gentnera a Casteelse (G. dostal kolenem do hlavy) zůstal Gentner ve vápně ležet a přerušit hru musí až Baumgartl?

Reagovat
blackhawk88

Robert Lewandowski on the Real Madrid rumours: "I don't have to respond to every nonsense on the media" [Sky]

Reagovat
Heresy

Reagovat
stas87

Max moze chybat az osem tyzdnov. Belfodil toho ukazal celkom dost, udrzal vela nakopov, dokazal aj loptu potiahnut ale je evidentne, ze je s timom len velmi kratku dobu. Ale takto nejako sa prezentoval aj Di Santo. Bol fyzicky silny, udrzal kopu lopt a dobre spolupracoval hlavne so Selkem a Bartelsom. Ale ak ma dostat prednost pred Johannssonom Belfodil, tak to uz ho v zime musime poslat prec.

Reagovat
Heresy

v clanku je napsane ze kimmich si pripsal dve assistence ale on prihral na 3 goly :) a opravdu byl skvely kazdy zapas se snazi vzdy semi nejvic libi neskutecne behavy hrac

Reagovat
Kily

opraveno, mátla tam ta možná teč Robbena u prvního gólu s tím, že jako autor byl také uváděn a v tom případě by Kimmich asistenci na první gól neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Ancelotti se konecne chytil Kimmich v zakladu, patri letos k nejlepsim. Patril i loni, nez s nim Carlo vyjebal. Coman skvelej, Müller se vraci do pohody.

Reagovat
20fredy20

Tomino sa vracia do formy a presne ako som hovoril ak nehra vidal a robben sme hotovi , esteze kazdy zapas kimmich hra ako boh

Reagovat
Jardman

Zápas jsem sice kvůli vinobraní neviděl, ale Kimmich je géňa můžete mi zápas někdo z fans Bayernu pár řádky popsat?

Reagovat
20fredy20

Boli sme jasne lepsi, najlepsi hrac bol suverenne Kimmich ten tam lietal po strane bol neudrzatelny. Vyborne zahral aj tomi muller, arjen a vidal. Stoperi nic moc boli aj chyby najlepsie zo stoperov sule a manuel podrzal opat.

Reagovat
Bayern +

A ešte by som k Vidalovi a Robbenovi doplnil aj Thiaga, to boli najlepší traja a Kimmich ešte nad nimi. S ostatným súhlas, celkovo asi najlepší výkon tejto sezóny. Mainz bol síce o ničom, ale to bol aj Anderlecht, no na rozdiel od utorku to bolo včera atraktívne, záživné a pozerateľné.

Reagovat
Jardman

Dekuji

Reagovat
Rudnevs

3. Liga - Paderborn po tom čo minulý rok takmer vypadli, vedie tabuľku, Schwartz dokázal konečne vyhrať s Karlsruhe, Magdeburg zaváhal proti Zwickau, ale suverénne najzaujímavejšia udalosť tohoto kola je veľmi nešportový gól Eismanna z Jeny.

https://mobile.twitter.com/SportimOsten/status/909069464410443778/video/1

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl. a ještě k tomu kapitán

Reagovat
Kily

a celé situaci dal korunu jeho spoluhráč, který se po zisku míče zázračně uzdravil a rychle vyskočil na nohy...

Reagovat
20fredy20

A este skoda ze nepadnul volej Rudymu to by bol zatial gol seozny

Reagovat
Bayern +

Ale škoda tam bola u viacerých, hlavne Vidalovi mohlo niečo padnúť a celkovo to kľudne moholo byť 9:0.

Reagovat
20fredy20

Tak ale aj mainz mal 2 tutovky a Manu vychytal, teraz citam ze Ancelotti chce ziskat Hamsika ale to je nejaky nezmysel asi.

Reagovat
db18

Hlavně, aby tam něco už padlo Comanovi, když se výkonostně zvedá, aby na něj zase nepadla deka...

Reagovat
db18

Reagovat
20fredy20

Nemam rad takych namyslencov ako sa sprava teraz Lewi, nech odide do Realu a cele to tam rozhada lebo by neuniesol ze musi hrat na Ronalda.

Reagovat
Jardman

Taky bych ho klidně střelil za stováka, chová se jak kkt

Reagovat
Setwo

mate nejake video? chcel by som vidiet ako sa sprava

Reagovat
Jardman

Stačilo ho sledovat na přípravákách

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa mu chce k baletkám nech ide...v takom prípade by som sa zameral na Wernera a k nemu nejaké mladé behavé krídlo

Reagovat
smazaný uživatel

No konečne Leverkusen ! Dnes to bolo veľmi dobré, ale zase Freiburg nebol žiadny extra súper. Strašne som rád za Vollanda, konečne mu to tam padlo, ten prvý gól nádherny, konečne zahral perfektne Aranguiz, to bol takmer dokonalý výkon stredného záložníka, aký od neho chcem vidieť čo najčastejšie. Snáď to chlapcov nakopne a začnú vyhrávať aj ďalej...

Reagovat
Mönchengladbach

Kolín letos jasný kandidát sestupu, po podzimu bude s přehledem poslední, jaro už to asi nezachrání.

Reagovat
Werkrider

Tak snad. Doufejme.

Reagovat
Rudnevs

Aj keď prajem Schalke, tak musím uznať že ten výkon BVB sa mi dnes veľmi páčil. Jasné, na takéto úvahy je ešte skoro, veď porazili len posledný tím tabuľky a blablabla, ale prestupy im vyšli na jednotku, hráči si osvojili systém nového trénera aj keď sa čakalo že zo začiatku tie výkony nebudú oslnivé, majú parádnych fanúšikov, v kabíne majú výborný kolektív a ja ako fanúšik Bundesligy dúfam že tento rok minimálne poriadne preženú Bayern v boji o Meisterschale!

Reagovat
vladino10

Inak fakt sú takí dobrí?

Lebo ja som videl snáď iba tottenham- a tam to vyzeralo rovnako ako minulú sezónu- zbytočne držanie lopty a čakanie na to, kedy ju super vezme a do otvorenej obrany skoruje..

Ako inak hrajú v bl?

Reagovat
Rudnevs

Tak teraz si uvedomujem, že som s tými superlatívami možno trochu prestrelil, lebo ich konfrontáciu s naozaj silným tímom - s Tottenhamom som nevidel. Ale dnes proti Kölnu aj v 2.kole proti Herthe sa mi ich výkon páčil, hrali pekný futbal.

Reagovat
vladino10

Tak potom treba dúfať, že ten zápas so spurs proste iba nevyšiel

Sakra normálne ma to štve, že mám túto sezónu celkom mizerný prehľad o bl..kedysi som si pozrel aj schalke napríklad alebo bayer, "lebo to dávali"..a kukat tímy ktoré ma zaujímajú az tak sekundárne na streamoch sa mi nechce, snáď sa tie práva čoskoro nejak vyriešia..

Dik rudy

Reagovat
Rudnevs

Ani neni veľmi začo, veď som prakticky nič nepovedal - väčší prehľad bude mať niekto, kto fandí primárne BVB.

Inak ak sa ti nechce pozerať BL zápasy na streamoch, tak si pozri aspoň nejaké zostrihy, tie bývajú v televízii.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti slabším tímom to funguje ok, tá záloha so Sahinom, Dahoudom, Kagawom či Castrom úplne v pohode stačí, je dosť kreatívna a ovládanie lopty je na perfektnej úrovni. Ofenzívna trojka funguje skvele, nech nastúpi v hocijakom zložení a Jarmolenko zatiaľ vyzerá na skvelú posilu. Bosz sa snaží hrať podobný futbal ako s Ajaxom a zatiaľ to vychádza, akurát proti silnejším súperom podľa mňa tá záloha bude mať trošku problém, čo sa ukázalo aj v zápase s Tottenhamom. Celkovo defenzíva nie je zďaleka tak kvalitná ako ofenzíva. Možno sa to zlepší návratom Guerreira, ale celkovo tá obrana nemá až tak veľkú individuálnu kvalitu a trochu problém je aj v zálohe, kde sú všetci tí hráči skvelí s loptou a v hre dopredu, ale proti silnejším tímom to bude celkom horieť, chýba tam nejaké kvalitné DM, Weigl je skvelý rozohrávač, ale v defenzívnej práci proti top tímom bude mať veľké problémy a ostatní (Dahoud, Castro, Sahin, Kagawa, Goetze) sú všetko ofenzívnejšie typy CM či AM, takže za mňa tam chýba jedno naozaj kvalitné DM typu Kanté, či aspoň Vidal alebo Rudy v Bayerne, proste hráč, ktorý by to dokázal obehať v tom strede aj bez lopty a vypomôcť defenzíve...

Reagovat
JozkokozleJ

Zapas s Tottenhamom bol dost nestastny a obraz hry vysledkom toho, ze Spurs boli takmer cely zapas vo vedeni. Zatiahli sa pred vlastnu sestnastku a Dortmund tak musel zväcsa hrat do plnych. A defenzivne i ofenzovne ma Tottenham znacnu kvalitu na to, aby ten zapas za takych okolnosti vyznel nepriaznivo pre Borussiu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham je prakticky na rovnakej úrovni ako BVB, takže tam je v podstate každý zápas 50 na 50. Myslel som to skôr všeobecne, kde podľa mňa bude problém v tých ťažších zápasoch...

Reagovat
vladino10

Vďaka obidvom

Reagovat
smazaný uživatel

já taky doufám, ale to už tady několikrát bylo. dokud budou tyhle výkony střídat s těma, co předvedli kolo zpět, jak to tak už několik sezon bylo, tak nemaj nárok

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund parádna paľba, 10:0 po štyroch kolách

Reagovat
smazaný uživatel

Veľká škoda tej zbytočnej straty s Freiburgom

Reagovat
smazaný uživatel

A úplně zbytečné. Tam nám ta červená karta pro Freiburg spíše uškodila

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, hlavne keď veľkú časť zápasu hrali presilovku. Na druhú stranu to tak či tak šľape až prekvapujúco dobre, som na nich zvedavý proti silnejším mužstvám...

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund hra pohladny natlakovy futbal,to sa musi pacit kazdemu,ale myslim si ze titul zostane v Mnichove,aj ked to nebude taka jednoznacna jazda ako za Guardiolu

Reagovat
smazaný uživatel

Schmadtke chce podat protest proti uznanému gólu na 2:0 a žádá opakování zápasu Jako po zápase,kterej jsem projel jednoznačně 5:0 a vystřelil jednou na bránu,bych zalezl do šatny a přemýšlel,co jsem asi udělal špatně.Po takovém výkonu bych hledal chyby někde jinde...

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

ti jsou fakt k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

ako keby bol rozdiel či to skončí 4 alebo 5:0

Reagovat
Rudnevs

Mierne to pripomína situáciu z roku 1997 - TSV 1860 München hralo proti Karlsruhe, v 88. minúte vyhrávalo TSV 2:1, ich hráč Abedi Pele sa dopustil faulu a rozhodca Michael Malbranc ho odpískal. Sean Dundee odpískanie nepočul/nechcel počuť a strelil gól na 2:2. TSV sa tiež sťažovalo u športového súdu DFB a DFB nariadila opakovať zápas, FIFA však opakovanie zamietla. Neskončilo to dobre pre samotného Malbranca, ten obvinil vtedajšieho šéfa DFB Brauna že ho údajne nútil ku krivej výpovedi v snahe vyhnúť sa problémom s Fifou. Komisia rozhodcou rozhodla, že si Malbranc už prvú a druhú ligu nezapíska a Malbranc štyri mesiace po osudovom zápase ukončil rozhodcovskú kariéru a neskôr sa stal generálny riaditeľ fanshopov HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to teď připomínají,aby se z toho nestal precedens a po každém ligovém kole nechtěl někdo opakovat zápas Podobně tři roky předtím Helmerův "Fantomgól" proti Norimberku,ale tam to bylo evidentní pochybení rozhodčího...

Reagovat
Rudnevs

Ten Helmerov gól sa zasa spomínal v roku 2013, keď Kießling strelil ďalší "Phantomtor" proti Hoffenheimu.

Inak tiež súhlasím že tá žiadosť o opakovanie je smiešna. Síce ide o princíp, ale neverím že im to uznajú, je to skôr taký zúfalý pokus.

Reagovat
smazaný uživatel

No řekl bych,že po zavedení VAR je ještě víc diskuzí kolem sporných situací než předtím

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna po takovym zápase chce opakovat, to mu asi slušně šibe

Reagovat
OnderCZ

Letos bude podle mě hodně zajímavý boj o záchranu. Jak to předloni odnesli dva tradiční týmy Stuttgart a Hannover, tak letos se obávám, že „vyletí“ také někdo sympatický. Hodně se bojím o Mainz, je to tým, který poslední sezony hrál jeden rok výš, blíž pohárům, další zase o něco níž, ale ten střed si držel. Tuhle sezonu čekám spíš těžký boj - nový trenér, žádné větší jméno v týmu, bude to spíš o disciplíně a týmovosti.

Nic jednoduchého nečeká ani 1. FC Köln. Čtyři kola za námi, nula bodů, pokud se ve středu nechytí doma s Frankfurtem za tři body, tak se dostane do těžké pozice i Stöger. Ono to není o tom, že by ho někdo vyhazoval, podle mě by to i byla chyba, ale ve středu remizovat, pak v neděli jet do Hannoveru s jedním bodem po pěti kolech a Hannover je navíc celkem rozjetý a body zatím moc neztrácí. Takže pokud bude mít 1. FC Köln po šesti kolech jeden nebo tři body, nebude to pro hráče, ani trenéra nic moc dobrého. Diváckou podporu ten tým jen tak neztratí, to je výhoda, ale problém je EL a našlapaný program, sám jsem na to zvědavý. Kolínu jsem EL přál a doufám, že se zvednou, podzim v EL si užijí a na jaře i se Stögerem uhrají klidný střed tabulky.

Ale koho tedy nechat spadnout? Nevadil by mi Frankfurt, ani Wolfsburg, jenže si myslím, že zrovna tyhle dva týmy body sbírat budou a zachrání se. Reálně to tedy vidím bohužel na někoho ze čtveřice Mainz, Freiburg, Augsburg a Werder. Ale kromě Augsburgu by mě mrzel asi každý z nich.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele