Bundesliga - souhrn 34. kola

12.05.2018, 17:27, aktualizováno 12.05.2018, 17:27
Komentáře a souhrny
Freiburg si poradil s Augsburgem a udržel svou příslušnost k německé elitě, do baráže jde Wolfsburg, o patro níže sestupuje Hamburk. Hoffenheim porazil Dortmund, jde do Ligy mistrů a na milionářskou soutěž se může těšit i Borussia. Těsně za ní zaostal Leverkusen, šestou příčku uhájilo Lipsko...

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 1:4

12.05.2018 15:30

Góly: 21. Corentin Tolisso - 5. Daniel Ginczek, 42. Anastasios Donis, 52. Chadrac Akolo, 55. Daniel Ginczek

Hodně nečekaný výsledek mělo utkání mezi Bayernem Mnichov a Stuttgartem v Allianz Areně. Hosté svého soupeře, který rozhodně nenastoupil s B týmem, dokonale zaskočili koncentrovaným výkonem okořeněným čtyřmi brankami. Díky tomu obsadili Švábové v konečném zúčtování sedmou příčku.

A to neznamená nic jiného, než že budou muset fandit Bayernu, kterému přichystali jedinou domácí prohru v sezoně, ve finále DFB-Pokalu, neboť právě vítězství bavorského celku nad Eintrachtem Frankfurt je posune do Evropské ligy. VfB šlo za vítězstvím už od 5. minuty, kdy se Anastasios Donis vyhnul Thiagovi a Rafinhovi, aby mohl doběhnout do vápna a jako na zlatém podnose naservírovat balon pro Daniela Ginczeka, jenž pohodlně doklepnul za záda bezmocného Svena Ulreicha - 0:1.

Heynckessova skvadra nechtěla zůstat pozadu dlouho, ale na první příležitost si musela počkat až do jednadvacáté minuty. Přitom hned byla gólová. Lewandowski obral o balon Badstubera, načež se mu trochu zamotal pod nohama. Možná fauloval Zielera, nicméně zkušený rozhodčí Stegemann nechal pokračovat ve hře, takže Corentin Tolisso doklepával do odkryté klece - 1:1.

Oba borci podepsaní pod vyrovnávací trefou si pak vytvořili další tři dobré možnosti. Jenže to vypadalo, že se předhánějí v tom, kdo tu svou efektivněji zahodí. Na druhé straně nastřelil Ulreicha aktivní Daniel Ginczek. Své druhé trefy se však měl dočkat až deset minut po startu druhé pětačtyřicetiminutovky.

V závěru té úvodní si musel vzít slovo Donis. Po menší chybce utekl obraně a pelášil si to na brankáře. Těsně před ním si balon předkopl o něco více, leč Ulreich trochu zaváhal, což se mu stalo osudným, jelikož hráč Stuttgartu mířil vedle něj přesně na vzdálenější tyč - 1:2. Být v mnichovské svatyni Manuel Neuer, s velikou pravděpodobností by se svým stylem hry tuhle šanci ustál.

Prakticky okamžitě po změně stran byla odpověď na Javim Martínezovi, jenž ovšem srovnání skóre s díky odmítnul. A to se hrubě nevyplatilo, protože za pět minut převzal míč na levém křídle Emiliano Insúa, aby jej bezchybně nacentroval na Chadraka Akola, jehož hlavička nepostrádala razanci - 1:3. Jestli si někdo za svůj přístup a za svou trpělivost v dresu Stuttgartu zasloužil gól, tak je to bezesporu právě třiadvacetiletý rodák z konžské Kinshassy.

A čtvrtý hřebíček na sebe nenechal dlouho čekat. Bayern se ani nestačil vzpamatovat, když si Erik Thommy na penaltovém puntíku pohlídal ofsajdovou hranu a mezi tři tyče vyslal nepříjemnou hlavičku. Muž v rukavicích ji skvěle zastavil, jenomže nelapil, což byla voda na mlýn pro dorážejícího Daniela Ginczeka - 1:4.

VfB Stuttgart a jmenovitě především Tayfun Korkut zaslouží za svou práci obrovskou pochvalu a uznání. Tohle (celkově patnácté) vítězství bylo takovou třešničkou na dortu, přičemž je velice reálné, že v první sezoně po postupu dosáhne - byť tedy s pomocí - na pohárové umístění. Mnichovský klub nemusí smutnit, protože celou soutěž opět opanoval s obrovským náskokem a zaslouženě získal osmadvacátý titul.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 3:1

12.05.2018 15:30

Góly: 26. Andrej Kramarić, 63. Ádám Szalai, 73. Pavel Kadeřábek - 58. Marco Reus

Hoffenheim si v příští sezoně zahraje Ligu mistrů! Rozhodla o tom domácí výhra nad Borussií Dortmund 3:1, po které smutní pátý Bayer Leverkusen. K výhře Kraichgauer přispěl brankou i český zadák Pavel Kadeřábek. TSG obsadilo celkové třetí místo, Dortmund je čtvrtý a milionářská soutěž mu navzdory porážce také neunikne.

Místenky do Ligy mistrů jsou rozdány a radovat se může i Hoffenheim, který prožil ještě povedenější sezonu, než tu minulou. Domácí potřebovali k jistotě vyhrát a proti nim stála Borussia Dortmund.

Vestfálský celek vstoupil do zápasu hodně rozpačitě a často chyboval, což dávalo naději na rychlé kontry v podání Hoffenheimu. První pozdrav směrem k Bürkimu vyslal Schulz, ale jeho střela nebyla ani přesná a ani razantní. Na druhé straně se opřel do balónu Guerreiro a Baumann musel vytasit mnohem těžší zákrok. Guerreiro byl ve střelbě hodně pilný, oba akteři si celou situaci zopakovali a opět z ní vzešel lépe brankář domácích. Ostřelovaná pokračovala i ve 20. minutě, tentokrát napřáhl Kramarič a Bürki ránu ztlumil. O šest minut později ale Bürki chyboval a úplně volný Kramarič okamžitě trestal. Měl spoustu času zamířit k tyči a tak také učinil. Hoffenheim vedl nad Dortmundem 1:0!

Ještě do konce prvního poločasu mohl zvýšit Szalai, stejně jako vyrovnat Schürrle, ale ani jeden z nich ve vyložené šanci neuspěl. Také druhý poločas přinesl zajímavou podívanou a šance byly k vidění na obou stranách. Nejprve po Kadeřábkově průvanu zakončoval neúspěšně Szalai a o pět minut později Borussia srovnala. Guerreiro si v rychlosti vyměnil balón s Reusem a druhý jmenovaný ho zblízka dotlačil za Baumannova záda. Stav 1:1 posouval do Ligy mistrů vedle Dortmundu také Leverkusen a Hoffenheim na to musel reagovat.

A zareagoval jak nejlépe mohl, za pět minut si totiž vzal vedení zpátky. Kramarić krásnou přihrávkou vysunul Ádáma Szalaie a ten obloučkem překonal Bürkiho. TSG znovu vedlo a v 73. minutě si výsledek definitivně pojistilo. Schwarzgelben nebyli schopni uhasit závar před vlastní brankou, až Pavel Kadeřábek napálil odražený balón do branky a i s pomocí Bürkiho rukavic zvýšil na konečných 3:1. Ihned po závěrečném hvizdu vypukla obrovská radost hráčů i fanoušků Hoffenheimu, jejich klub si totiž poprvé zahraje Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - RB Lipsko 2:6

12.05.2018 15:30

Góly: 4. Vedad Ibišević, 64. Salomon Kalou - 2. Dayot Upamecano, 7. Ademola Lookman, 22. Jean-Kévin Augustin, 49. Timo Werner, 54. Jean-Kévin Augustin, 82. Bruma

Parádní duel s osmi brankami byl v rámci posledního bundesligového kola k vidění na Olympijském stadionu v Berlíně. Už po sedmi minutách hry byl stav 1:2 pro hosty z Lipska, kteří následně přidali ještě další zásahy, a v celkovém zúčtování jim patří šestá příčka. Hertha nakonec bere desátou a bude doufat, že ročník 2018/2019 bude z její strany vydařenější.

Jak naznačeno, na první gól se nemuselo čekat ani dvě minuty. Kevin Kampl rozehrával z pravé strany rohový kop, na který si ve shluku těl nejvýše naskočil Dayot Upamecano a Rune Jarstein plachtil vzduchem zcela zbytečně - 1:0. Domácí dlouho s deficitem nezůstali, protože došlo na stejnou situaci. Akorát s tím rozdílem, že centroval Marvin Plattenhardt a hlavou, byť v tomto případě hodně zblízka, zakončoval Vedad Ibišević - 1:1.

Sedmá minuta znamenala další změnu skóre. Die Roten Bullen možná až zbytečně kombinovali, ale na druhou stranu se dostali až do vápna, kde zvolil Ademola Lookman jednoduchou kličku a tvrdé zakončení na bližší tyč - 1:2. Po této smršti se hrálo celých patnáct minut bez vstřelené branky, ba i výraznější šance.

Pak ale Timo Werner šajtlí posunul na Jean-Kévina Augustina, jenž z hranice šestnáctky pravačkou přeci jen propálil Jarsteina - 1:3. Tím výčet gólu za první poločas skončil, ovšem vzruch přinesla ještě sedmatřicátá minuta, ve které Karim Rekik orazítkoval svou hlavičkou tyč a z následné dorážky trestuhodně přestřelil Jordan Torunarigha, na jehož obranu hovoří nízký věk (20) a fakt, že na hřiště chodí především s defenzivními úkoly.

Druhý poločas začal podobně, jako ten předchozí. Neuběhly ještě ani čtyři minuty a Timo Werner doběhnul do vápna, kde využil nedůrazu Vladimíra Daridy k tomu, aby zakončil pravačkou po zemi naprosto přesně ke vzdálenější tyči - 1:4. Dvaadvacetiletý útočník nakonec nastřádal třináct gólů a v Rusku by tedy rozhodně neměl chybět.

Ve čtyřiapadesáté minutě sledoval, kterak se jeho spoluhráči díky čtyřem přihrávkám propracovali od poloviny hřiště až do vápna, kde to Jean-Kévin Augustin opět jistil střelou na vzdálenější pravou tyč - 1:5. Druhou trefu v zápase oslavil stejně, jako kupříkladu Brian Laudrup na mistrovství světa 1998 ve čtvrtfinále proti Brazílii.

Ale pojďme zpět do hlavního města Německa, kde bylo na Staré dámě, aby se probrala a alespoň zmírnila hrozící debakl. V 64. minutě to byl nejprve Mathew Leckie, kdo orazítkoval spodní stranu břevna a jen několik málo sekund poté znovu poslal ideální balon do vápna Plattenhardt, čehož využil Salomon Kalou. Na jeho razantní hlavičku z malého vápna neměl Péter Gulácsi nárok - 2:5.

Jenomže družina Ralpha Hasenhüttla tohoto odpoledne ještě neměla dost. Portugalec Bruma si navedl balon do rohu pokutového území, odkud vyslal technickou střelu přesně ke vzdálenější tyči - jak také v tomto utkání jinak, že ano?!? To se psala dvaaosmdesátá minuta a i po těch zbývajících svítil na ukazateli skóre stav 2:6. RB Lipsko se tedy zase zaslouženě stane německým zástupcem v evropských pohárech.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 2:0

12.05.2018 15:30

Góly: 49. Nicolas Höfler, 65. Tim Kleindienst

Až poslední kolo rozhodlo o tom, že si nejvyšší soutěž v příští sezoně zahraje i Freiburg. Augsburg cestoval do Bádenska-Würtenberska bez větších ambicí, čehož domácí dokonale využili a dvěma brankami ve druhém poločase zvítězili 2:0.

Freiburg potřeboval doma získat alespoň bod, aby se vyhnul nepříjemné baráži a nakonec má všechny tři. Domácí začali poměrně opatrně, vědomi si důležitosti zápasu nechtěli udělat chybu, jenomže přesně to byla voda na mlýn Augsburgu, který neměl vůbec co ztratit. První šanci tedy měli Bavoři, ale ránu Schmida vyrazil Schwolow na rohový kop. Bohužel z prvního poločasu to bylo všechno, taktikou svázané utkání, zejména ze strany Freiburgu diváky zrovna dvakrát nebavilo.

Druhý poločas začal ve stejném duchu, ale Freiburgu se podařilo vstřelit v 50. minutě gól a tím zápas dostal úplně jiný rozměr. Do Petersenova centru se skluzem položil Nicolas Höfler a "Breisgauští Brazilci" vedli 1:0. Až vstřelená branka jim rozvázala nohy a na branku Augsburgu se valil další a další útok.

V 64. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Gulde a jen těsně minul hostující svatyni. Za další dvě minuty pláchl obraně Tim Kleindienst a šikovnou přízemní střelou už zvýšil na 2:0. Kleindienst měl ještě jednu možnost skórovat, ale výsledek 2:0 už se do konce zápasu nezměnil. Freiburg se díky výhře definitivně zachránil.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 1:0

12.05.2018 15:30

Góly: 26. Guido Burgstaller

Fotbalisté Schalke udělali tečku za mimořádně povedenou sezonou a doma udolali jedinou brankou Burgstallera Eintracht Frankfurt. Čerstvému vicemistrovi už o nic nešlo, ale Eintracht ještě mohl vybojovat pohárovou Evropu. To se nestalo.

Eintracht mohl začít lépe, ale šanci, kterou měl v 8. minutě zápasu Mijat Gaćinović, výborně vyškrábl Ralf Fährmann. Schalke bylo v tomto ohledu efektivnější a ve 26. minutě vstřelilo vlastně jedinou branku zápasu. Caligiuriho dlouhý centr na malé vápno prodloužil hlavou do sítě Guido Burgstaller a Hradecky tady neměl nárok.

Zajímavé je, že oba trenéři sáhli k poločasovému střídání. Svojí porci minut dostal také náhradní brankář Schalke Alexander Nübel, který nahradil zkušeného Fährmanna. Nübel ale neměl tolik práce, protože Frankfurt byl směrem dopředu bezzubý.

V 67. minutě měl Burgstaller další velkou šanci, dostal se až do blízkosti Hradeckyho, ale ten výborně zasáhl. Až čtvrthodinu před koncem ukázal své dovednosti i Nübel, těžkou ránu Rebiće vyškrábl na rohový kop. Z něho pak odmítl vyrovnání da Costa, který branku vůbec netrefil. Schalke už si vedení vzít nenechalo a titul vicemistra stvrdilo další výhrou.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hannover 96 3:2

12.05.2018 15:30

Góly: 3. Lucas Alario, 18. Lucas Alario, 55. Julian Brandt - 90+1. Niclas Füllkrug, 90+4. Martin Harnik

Bayer Leverkusen potřeboval vyhrát 5:0, aby v případě zaváhání Borussie Dortmund, ke kterému opravdu došlo, poskočil na post zaručující start v Lize mistrů. V BayAreně nakonec pět branek skutečně padlo, avšak pouze proto, že Herrlichovi svěřenci vypustili závěr zápasu.

Podobně jako třeba v Berlíně při střetnutí Herthy s Lipskem, i na stadionu die Werkself se na úvodní zásah nečekalo dlouho. Už ve 3. minutě se dlouhý balon od Charlese Aránguize snesl k Lucasi Alariovi, jehož levačka byla vůči Michaelu Esserovi nekompromisní - 1:0. Hned poté fauloval ve vápně Sebastian Maier Juliana Baumgartlingera, který si dobře pokryl míč.

Rozhodčí Guido Winkmann nařídil penaltu, ke které se postavil Wendell a přízemní střelou vedle pravé tyče potvrdil, že tahle sezona mu opravdu nevyšla. Domácí se však nenechali zaskočit a nadále nenechávali obraně hostujícího celku vydechnout. Brandt mířil z voleje nad, a v osmnácté minutě lehce zazmatkoval Matthias Ostrzolek, což vyústilo v mizernou malou domů, kterou před vybíhajícím brankářem sebral Alario a následná klička způsobila, že uklízel do prázdné - 2:0.

V devětadvacáté minutě se štěstí odklonilo od Martina Harnika, jenž ve výtečné pozici zblízka přestřelil. Že se jednalo o zcela výjimečnou situaci, ukázali ve zbytku poločasu Aránguiz, Havertz a Brandt. Nikdo z nich však neuspěl. Z herní převahy die Werkself vytěžili jenom dvě branky, což bylo pro Hannover ještě vcelku milosrdné.

Po změně stran Lucas Alario dvakrát propásnul hattrick. Takže další zářez patřil Julianu Brandtovi, jemuž do uličky mezi obránci adresoval z první přihrávku ve středovém kruhu stojící Lars Bender. Dvaadvacetiletý útočník si pohlídal ofsajdovou hranu, a protože Esser šel na zem o něco dříve, než by bývalo bylo zapotřebí, musel potřetí lovit kulatý předmět ze své svatyně - 3:0.

O čtyři minuty později se duel těchto dvou borců opakoval, tentokrát však vyšel ve prospěch toho, jenž hájí barvy klubu z Dolního Saska. Následně zase selhal Alario. V 83. minutě šel z placu Lars Bender a přišel Stefan Kiessling, což byla pro fanoušky a fanynky veliká událost, jelikož tenhle fotbalista, který se za těch dvanáct roků stal klubovou legendou, po sezoně téměř jistě skončí s profesionální kariérou.

Za dvě minuty došlo v pokutovém území Breitenreiterova týmu ke kontaktu mezi Ihlasem Bebouem a Karimem Bellarabim, načež rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Stefan Kiessling už si nesl míč, jenže po poradě s kolegou u videa se žádná "pětka" nekonala. Domácí věděli, že o výhru by je mohl připravit už asi jenom zázrak.

A málem na něj došlo, jelikož v první minutě nastaveného času obrana pouze vyklusávala, díky čemuž do velkého vápna nabíhající Niclas Füllkrug přetavil přihrávku od Martina Harnika ve snižující gól, čímž potvrdil dobrou formu z posledních týdnů - 3:1. A hned po rozehrávce se v šestnáctce ocitnul Linton Maina, jenž si mohl vybírat ze dvou před brankou stojících spoluhráčů. Nakonec zakončoval hned ten první, tedy Martin Harnik - 3:2.

Hannover tedy v konečném zúčtování sesbíral dostačujících devětatřicet bodů a s šestibodovým náskokem na baráž obsadil třináctou příčku. Pátý Leverkusen sesbíral stejný počet vítězství, remíz i proher jako Dortmund a Hoffenheim, takže Liga mistrů unikla skutečně jen o malinkatý kousek. Na druhou stranu se i tak po roční pauze vrátí do BayAreny mezinárodní fotbal.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 2:1

12.05.2018 15:30

Góly: 11. Aaron Hunt, 63. Lewis Holtby - 28. Josip Drmić

Historicky první sestup Hamburku do nižší soutěže je skutečností. HSV sice zvládl svůj zápas s Mönchengladbachem, jenže potřeboval pomoc posledního Kolína a ta nepřišla. Utkání provázely nepokoje fanoušků i zásah policie.

Severoněmecký celek si o sestup koledoval už v minulých sezonách a tentokrát už mu neunikl. Před zápasem s Hříbaty byl v těžké pozici, musel totiž vyhrát a doufat, že Kolín uspěje ve Wolfsburgu.

Jenomže z Wolfsburgu hned ze začátku začaly chodit špatné zprávy, což velmi nelibě nesli fanoušci v chozech. Hamburk jinak začal velmi dobře a v 10. minutě měl po ruce Zakaríii k dispozici pokutový kop. Aaron Hunt ho v pohodě proměnil a HSV vedl 1:0. Pak se ale zatáhl a Mönchengladbach začal tvořit, stupňoval tlak a ve 28. minutě vyrovnal na 1:1. Josip Drmić se dostal do individuálního úniku, ve vápně nepřihrával ale zakončil povedenou střelou pod břevno. Hamburk se s tímto výsledkem nemohl spokojit a před koncem poločasu si vytvořil dvě slibné příležitosti, které však gólem neskončily.

Hamburk navázal ve druhém poločase náporem a brankář Sommer musel několikrát výtečně zasahovat. Z Wolfsburgu navíc přišly další špatné zprávy a sestup začal nabývat reálnějších kontur. Tlak HSV byl obrovský, domácí hráli dobře a v 63. minutě si vzali vedení zpátky. Lewis Holtby se po přihrávce Ita trefil přesně ke vzdálenější tyči a Sommer se mohl natahovat jak chtěl.

Domácí si byli vědomi své pozice a někteří to navzdory vedení přestávali zvládat. V 71. minutě předvedl zbytečný šlapák Bobby Wood a Hamburk dohrával v početní nevýhodě. Vedení nicméně držel až do posledních minuty, kdy na scénu přišli nespokojení fanoušci, kteří zaházeli hrací plochu dýmovnicemi a na trávník musel vběhnout i kordon policistů. K vidění byli těžkooděnci, koně i policejní psi. Sudí Brych zápas neukončil, počkal si až se situace za zhruba osmnáct minut uklidnila, pak nechal rozehrát a teprve pak naposledy pískl do píšťalky.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 1:2

12.05.2018 15:30

Góly: 12. Jean-Philippe Gbamin - 23. Florian Kainz, 79. Theodor Gebre Selassie

Mohuč se před vlastními fanoušky sice dostala do vedení, ale Werder dokázal skóre otočit. Vítěznou trefu si připsal na konto Theodor Gebre Selassie, jenž se v uplynulém ročníku prosadil celkem třikrát.

Oba kluby měly jasné setrvání v soutěži už před tímto duelem, takže mohly hrát v klidu a uvolněně. Bote Baku ve 12. minutě centroval z pravé strany, Ludwig Augustinsson odrazil balon pouze na hranici šestnáctky, kde se do něj levačkou opřel Jean-Philippe Gbamin. Jiří Pavlenka toho přes obránce mnoho neviděl, tudíž inkasoval, přestože si na letící předmět sáhnul - 1:0.

O čtyři minutky později mohlo být vyrovnáno, kdyby nebyl projektyl Milota Rashici zblokován. Die Nullfünfer tedy udrželi náskok až do 23. minuty. Tehdy výborně načasoval svůj přízemní centr do vápna Maximilian Eggestein, jehož mladší bratr Johannes přišel mimochodem na hřiště v sedmašedesáté minutě.

Obrana zmíněný míč nezachytila, takže mohl skórovat jak Florian Kainz, tak Thomas Delaney. Zatímco druhý jmenovaný se do centru pokládal hlavou, ten první volil zakončení pravou nohou, což se ukázalo býti správným řešením - 1:1. V závěrečných dvou minutách úvodního dějství si družina Sandro Schwarze, hodlající navázat na historickou výhru na stadionu v Dortmundu, vytvořila ještě tři dobré příležitosti.

Ve dvou měl prsty Yoshinori Muto. Nejprve se nezadařilo hlavou, a poté za záda českého brankáře neprošla ani jeho dobrá rána. Pablo de Blasis následně na míč nedosáhnul. Do šaten se tedy šlo za remízového stavu. Ten vydržel i po dvou nemastných neslaných pokusech Maxe Kruseho. Kapitán brémského výběru si zanedlouho vylámal na Florianu Müllerovi se svým přímým kopem zuby znovu.

Prakticky hned z protiakce měli hosté obrovskou kliku, že Öztunali napálil po přiťuknutí od de Blasise pouze břevno. Kainz hodně zlobil mohučskou obranu, ale do větší šance se nedostal. Na rozdíl od Kruseho, Gondorfa a Friedla, jejichž střely z různých důvodů (zblokování, nesrovnaný krok, velká vzdálenost) nemohly gólmana ohrozit.

Naopak velice blízko další brance utkání měl Gerrit Holtmann a výborný zákrok musel předvést Maximilian Eggestein. Rozhodnutí tedy padlo až nějakých deset minut před vypršením řádné hrací doby. Kainz tentokrát rozehrával od rohového praporku rovnou na Theodora Gebre Selassieho, jenž ani nemusel jít do výskoku a přesto se zblízka prosadil hlavou - 1:2.

Vyprodaná Opel-Arena v ten moment ztichla, avšak v nastaveném čase ji mohl rozveselit Muto, kdyby ovšem jeho možnost zase nepřitáhla branková konstrukce. Mohuč však nemusí smutnit, jelikož od srpna začne svou desátou bundesligovou sezonu bez přerušení. Ne všichni hráči obou celků budou mít přes léto volno, jelikož mají ve svých řadách reprezentanty, které čeká cesta na světový šampionát do Ruska.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 4:1

12.05.2018 15:30

Góly: 1. Josuha Guilavogui, 54. Divock Origi, 71. Robin Knoche, 90+1. Josip Brekalo - 32. Jonas Hector

Wolfsburg svou povinnost porazit Kolín zvládl a vyhnul se přímému sestupu, vyhráno ale ještě nemá, neboť ho čeká ošemetná baráž. Vlci sice rychle vedli, ale o vítězství rozhodli až po změně stran, když do sítě Kolína nastříleli další tři branky.

Vlci na dálku soupeřili s Hamburkem, ale pokud by své utkání zvládli, jejich výsledek je vůbec nemusel zajímat. A domácí začali, jak nejlépe mohli. Už po šedesáti sekundách práskl do balónu Joshua Guilavogui a gólman Horn nemohl nic dělat. Přesně tohle Wolfsburg potřeboval a i nadále měl dobré šance. Origi si na Horna nepřišel a Brekala ve vyložené příležitosti zastavil jeden z obránců Kolína.

Výrazně lepší VfL nedokázal skóre navýšit a ve 32 .minutě z první šance Kolína inkasoval. Nutno podotknout, že Kozlové předvedli krásnou akci, kterou z ostrého úhlu zakončil padáčkem Jonas Hector.

Domácí se nenechali rozhodit a i když poločas zakončili remízou, po změně stran si vzali vedení zpátky. Kolínu naprosto selhal ofsajd systém a po přesné přihrávce se řítili na osamoceného brankáře Horna hned tři hráči. Divock Origi vstřelil gól a vše potvrdilo i video.

V 71. minutě už byl Wolfsburg nesmírně blízko výhře, po centru zprava hlavičkoval k tyči Knoche a domácí vedli 3:1. V první minutě nastaveného času pak završil výsledek Josip Brekalo, který postupoval na Horna z úhlu, zasekávačkou se zbavil obránce a střelou na zadní tyč dal na konečných 4:1. Wolfsburg tak čeká baráž.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov34273492:2884
2.Schalke 0434189753:3763
3.TSG Hoffenheim341510966:4855
4.Borussia Dortmund341510964:4755
5.Bayer Leverkusen341510958:4455
6.RB Lipsko341581157:5353
7.VfB Stuttgart341561336:3651
8.Eintracht Frankfurt341471345:4549
9.Borussia Mönchengladbach341381347:5247
10.Hertha BSC3410131143:4643
11.Werder Brémy3410121237:4042
12.FC Augsburg3410111343:4641
13.Hannover 96341091544:5439
14.1. FSV Mainz 0534991638:5236
15.SC Freiburg348121432:5636
16.VfL Wolfsburg346151336:4833
17.Hamburger SV34871929:5331
18.1. FC Köln34572235:7022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
Realita

Nevíte, proč HSV - BMG nedohráno?? Spadly hodiny na stadioně??

Reagovat
smazaný uživatel

Ultras, bordel, policajti, klasika.

Reagovat
HSV1887

Vzdyt se dohromady nic nestalo..cekal jsem vetsi bordel.

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Proc asi, kdyz poprve v historii sestupujou... Obcas to chce zapojit hlavu.

Reagovat
SuperFrankie

BVB by šlo do LM i bez těch dvou gólů Hannoveru, ne?

Reagovat
Realita

já nikdy nikde nevím, kde se hraje na skore a kde na vzájemné zápasy. Řekl bych, že BL na vzjemné a i kdyby na skore, nebýt těch 2gólů, i tak by byl BVB o gól lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna v BL se hraje na to skóre, ale taky v tom mám často zmatek

Reagovat
Realita

A dá se to někde najít? Já i spekuloval o sestupu WOLF x HSV, takže tam ani nestačila remíza s Kolnem. Jinak tedy to vypadá, že Leverkusen hrál vabank na skore, proto dostal ty dva kusy...

Reagovat
Rudnevs

V Bundeslige sa hrá na skóre.

Leverkusen by šiel do Champions League, keby dal ešte dva góly... Istú dobu to vyzeralo, že to nie je nemožné, potom im však asi trochu došli sily a Hannover začal byť naopak nebezpečnejší, pekne to tam pozdvihol ten mladík Maina.

HSV potrebovalo na záchranu prehru Wolfsburgu, v prípade remízy by sa zachránil taktiež Wolfsburg.

Reagovat
Liquid

za stavu 3:0 v 82.minutě svítila na livesportu penalta pro LEV a že jí půjde kopat Kissling...v té situaci by LEV stačil už přidat jen 1 gól a žádný nedostat, pak si jim ale zranil černoch a HAN toho využili na 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bolí, ale HSV si za ten sestup může jenom samo... jako každý dinosaurus, i tenhle "dino" podlehl své zkáze. Pro Hamburg na hovno sezóna, HSV o patro dolů, Altona do Oberligy... doufám, že aspoň Kiel setne Wolfsburg v baráži

Reagovat
smazaný uživatel

Schaaalkeeeeeeeeeeeeee! Zrovna takova sezona a na ES nebyla Bundesliga,...Dortmund krasne ctvrte misto, Hamburk dole... krasne se na to diva.

Reagovat
monty25

Náskok osm bodů na třetího je paráda. Škoda, že Bayern je momentálně v nedohlednu, ale návrat Schalke do LM mě hodně těší.

Reagovat
Realita

Už bych jim ale ten titul přál.. Neuvěřitelné, že ještě nikdy takovýto klub neopanoval domácí soutěž

Reagovat
Rudnevs

Nemali k tomu ale ďaleko - v sezóne 2000/2001 sa stalo Schalke na 4 minúty majstrom... Schalke hralo doma na Parkstadione proti Unterhachingu a potrebovalo výhru a zároveň prehru Bayernu v Hamburgu. Schalke prehrávalo s Unterhachingom 0:2 (jeden z gólov dal už v tretej minúte dnešný tréner Hannoveru Breitenreiter), ale nakoniec to obrátili a vyhrali 5:3. Zápas sa skončil a začali oslavy, keďže Hamburg vyhrával nad Bayernom 1:0. Lenže nikto si neuvedomoval, že sa v Hamburgu ešte hrá. V nastavenom čase chytil malú domov brankár HSV Matthias Schober a z následného nepriameho kopu strelil gól Patrik Andersson... Oli Kahn vtedy predviedol legendárnu oslavu gólu s rohovou zástavou.

Na Parkstadione v GE sa oslavy náhle premenili na plač a bezmocnosť... Pamätné sú zábery, na ktorých sú Huub Stevens s celým tímom na tribúne a plačú. Vtedajší kapitán Tomasz Waldoch to celé na vlastné oči nevidel - v 20. minúte sa totiž zranil a musel byť ošetrovaný v útrobách. Keď za ním prišiel novinár, ktorý s ním, ako s kapitánom majstrov, chcel robiť rozhovor, Waldoch už začínal, následne však prišiel Oliver Reck, ktorý ho upozornil že zápas v Hamburgu ešte beží.

Jedným z tých plačúcich fanúšikov na hracej ploche bol i, vtedy ešte tínedžer, Manuel Neuer... V sezóne 2008/09, keď už Neuer chytal, si v Allianz Arene dovolil menšiu satisfakciu, keď sa po výhre Schalke rozhodol ísť oslavoval s rohovou zástavou v štýle Olivera Kahna z roku 2001. Zaujímavé je, ako to celé dopadlo - Neuer sa nakoniec tiež stal hráčom Bayernu.

Reagovat
Realita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, vyzerá to na ďaľšiu posilu pre Königsblauen - dohodnutý je údajne príchod nemeckého reprezentanta do 21 rokov Suata Serdara za 10,5 mio. € z Mainzu. Hráva ZM, čiže posila na post, ktorý Schalke posilniť potrebuje. To vyzerá celkom zaujímavo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud má zrovna Schalke sesadit Bayern na trůnu, tak budu rád

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
HSV1887

Mrdat nejaky cigansky Schalke, si vemte nase hodiny, budou ukazovat, jak dlouho jste v Bundeslize neziskali titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeř

Reagovat
Bastaron

Takovou nákladačku co jsme dostali už si ani nepamatuju v BL.

Reagovat
vladino10

Wolfsburg, myslím prvý zápas letnej časti 2015

Reagovat
Bastaron

To jo, ale myslel jsem doma.

Reagovat
Bastaron

To se ještě dá, myslel jsem to spíš jako v té expresce.

Reagovat
Liquid

Hoffenheim v LM ale škoda že Leverkusen nepřeskočil Dortmund, který byl v LM těžce bídný letos

Reagovat
vladino10

A hoffenheim bude podobný si myslím..odíde gnabry, odíde uth..

Na druhej strane možno dobre pre BL, že Dortmund je až 4.- určite majú väčšiu šancu prejsť predkolom ako hoffe..

Reagovat
Rudnevs

Z Bundesligy idú štyria priamo.

Reagovat
vladino10

Aha, jasné, zabudol som, že sa to mení, myslel som, že to je rovnako ako pred rokom

A aj som sa čudoval, že to je 1:3 a v 93. minúte si v pohode striedali brankárov, ale tak..už aspoň viem

Reagovat
Liquid

Uth jde kam ?

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke, zadarmo, končí mu zmluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfal som, že Dortmund zvládne v Sinsheime aspoň remizovať, ale zase len ukázali svoju tragickosť, ktorá ich sprevádza celú sezónu. Aj tak si ale Leverkusen prehrali tú LM sami, bol tam už dostatočný náskok, ale tá zbytočná domáca prehra so Stuttgartom a potom remíza v minulom kole v Brémach, to boli straty, ktoré rozhodli.

Celkovo to piate miesto pre Leverkusen s rovnakým počtom bodov ako tretie miesto nevyzerá až tak zle, obzvlášť po tom katastrofálnom úvode Herrlichovho angažmanu. LM ale bude zase výrazne chýbať, tak snáď sa podarí uhrať čo najlepší výsledok aspoň v tej EL.

Hoffenheim zase neskutočný výsledok, Nagelsmann je famózny. Po tom, čo stratili Rudyho, Suleho či Wagnera skončiť ešte vyššie ako vlani, to je obdivuhodný počin. Dortmund má ideálneho kandidáta na lavičku rovno pod nosom, ani tomu Favremu by som neveril tak, ako práve Nagelsmannovi.

Reagovat
vladino10

Reagovat
maras93

Jen ať si vezmou Favreho. Pro mě spíš bude zajímavé sledovat, jak si Nagelsmann poradí s Hoffenheimem v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne Hamburg dole

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
mayday

HSV je mi líto, ale nefunguje to tam delší dobu a ten pád o patro níž třeba pomůže. Po delší době jsem mrkl na tabulku 2.BL a do třetí sestupuje Kaiserslautern... Taky škoda.

Reagovat
Rudnevs

Jj, oboch je škoda, Lautern ešte pred dvadsiatimi rokmi senzačne vyhral Bundesligu, následne však v 1. FCK urobili veľké chyby a nabrali finančnú stratu, ktorej sa nezbavili doteraz... Každopádne oproti ostatným klubom majú teraz výhodu v tom, že môžu začať plánovať na 3. Ligu s náskokom, pár hráčov je už dohodnutých - naposledy prišiel André Hainault z Magdeburgu. Chvílu tuším hrával i českú ligu za Spartu...

Reagovat
mayday

Ten Kanaďan? Jo jo, hrál i za Most tuším. No je to škoda, Lautern jsem vždy počítal mezi nejtradičnější německý kluby, pád do trojky je velká škoda. Doufám, že se jim i HSV povede hned postup zpět.

Reagovat
Realita

a za Most

Reagovat
fenixLFC

hambuuuuuuurg konecne inak celkom slaba zostava BL v *L*M na buduci rok, dortmund sa snad spamata ale inak vybrakovyne schalke a hoffnehiem skoda hovorit...mal tam byt bayer

Reagovat
Liquid

Lipsko místo Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Tahni do plynu

Reagovat
fenixLFC

nemozem, tam to teraz obsadil hamburg

Reagovat
Rudnevs

Je to škoda, od nástupu Titza sa Hamburg opäť vzchopil, Holtby sa stal kľúčovou postavou, niektorí hráči, ktorých výkony neodpovedali platu, prestali dostávať príležitosti a naopak ich začali dostávať niektorí mladíci... Taktiež sa v tíme zlepšila atmosféra a s tým prišli i výsledky. Jediné, čo mal za posledné týždne Wolfsburg oproti Hamburgu k dobru, boli tie dva body. Je to dlhodobý proces, podobne ako v prípade Kaiserslauternu, každopádne si myslím, že s Hoffmannom by bola stabilizácia možná i v prípade záchrany. Bohužiaľ, k moci sa dostal prineskoro... Snáď teda prídu tie správne kroky a následná stabilizácia v tej 2. Bundeslige.

Hodiny budú bežať do 30. júna, dovtedy bude HSV totiž oficiálne bundesligista... Je teda 49 dní na premyslenie, čo s nimi bude ďalej. Isté je, že v súčasnej podobe ostať nemôžu. Možnosti sú viaceré, podľa Bildu budú odteraz ukazovať čas od založenia klubu. Maskot Dino Hermann by mal ostať.

Každopádne ma zaujala predzápasová odpoveď modelky Michaely Schäfer na otázku, prečo by sa HSV malo zachrániť: “Der HSV schafft es, weil der HSV genauso in die Erste Liga gehört wie Silikon in meine Brüste!”

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud zůstane dobrá atmosféra, tak Hamburk se vrátí, i kdyby zůstali jen no name hráči.

Reagovat
Rudnevs

Tak ono to s tými niemandmi, ktorých poznajú len fanúšikovia Bundesligy, môže fungovať častokrát lepšie, než s hráčmi typu Walace, Lasogga a podobnými preplatenými hráčmi...

Každopádne druhú ligu netreba podceniť, budúci rok bude obrovská konkurencia - zostupuje i silný Köln, ktorý má navyše výhodu v tom, že mohli začať plánovať s predstihom. Možno pôjde dole i finančne silný Wolfsburg a samozrejme netreba zabúdať na momentálnych druholigistov, každý rok niekto prekvapí. Ani nehovorím o tom, že i tímy zo spodku tabuľky sú schopné v pohode poraziť tímy, ktoré patria medzi špičku 2. BL. Prechádzka ružovou záhradou to rozhodne nebude.

Reagovat
rezba

HSV je mi líto tradiční klub, ale zachraňovat se od nekonečna nejde... Sleduji jen sice okrajově, každopádně sezonu 13/14 si pamatuji moc dobře a nebýt Lasoggy, hodiny by se zastavily už dávno(ale je mi jasné, že poznámka plat x výkony je myšleno na poslední dvě? sezony). Snad brzy povstanete z popela

Reagovat
Rudnevs

To máš vlastne pravdu, tú prvú sezónu mal skvelú... Potom ho HSV vykúpilo natrvalo a už to išlo od desiatich k piatim.

Reagovat
smazaný uživatel

O to jde. "Niemandové" mají často lepší vztah ke klubu a motivaci než žoldáci.

Jen je problém, že dnešní svět nadržuje žoldákům, protože je kolem nich aura výjimečnosti, že musí být za každých okolností lepší.

Dle mého názoru může třeba český národní tým být úspěšný i s hráči z 3. Ligy / Regionalligy, pokud trenér najde vhodné hráče, kteří sedí do taktiky a mají chuť hrát za tým.

Reagovat
HSV1887

Titz prisel asi moc pozde.. Boli to, strasne. Ich kann damit iwie net klarkommen, es kommt wie ein Traum vor.. Serou me HSV Fans, jak jdou proti ultras. Jsem radsi odesel pryc ze stadionu, kdyz skoro celej Nord rve wir sind Hamburger und die nicht. Melo to tam vic horet a poradnej Platzsturm, vzdyt prepisujem vic nez stoletou historii, to nejde jen tak prejit..

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu konspirace - nechce Bayern pomoct Stuttgartu do Evropy?

Reagovat
Liquid

to uvidíme jak přistoupí k Pokalu

Reagovat
Rudnevs

Tak jasné, Bayern neprehráva každý deň a takýmto výsledkom už vôbec nie, ale prečo by im chceli pomôcť? Možno keby mali nejaku družbu, tak by som to pochopil, ale oni sa skôr moc nemusia...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, kdyby místo Stuttgartu hrála Bochum, tak je to asi jiná...

Jinak nevíš zda má Bayern má přátelské vztahy s dalšími kluby? V poslední době (10-15 let) hráli přáteláky proti Duisburgu, Drážďanám, St. Pauli, často aby pomohli těm klubům z dluhů.

Chtěli jim prostě pomoct nebo mají nějakou družbu?

Reagovat
Rudnevs

Tých klubov, ktorým Bayern pomohol bolo viacero, kvôli družbe to nerobia... Okrem VfL Bochum mali družbu ešte kedysi s Herthou BSC. Plus fanúšikovská skupina Schickeria München má dobré vzťahy s fanúšikmi Bordeaux, St. Pauli, FC Carl Zeiss Jena a SS Sambenedettese.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Bayern hraje v rámci International Champions Cupu proti PSG v Klagenfurtu. Má se hrát 21.7.

Tušíte, kolik by měly stát lístky? Dá se očekávat nával (vyprodáno za 5 minut), nebo spíš bude dostatek lístků? Bude hrát aspoň někdo ze základní sestavy (zápas se hraje týden po finále MS)?

Doufám, že půjde lístky sehnat mnohem snáz než na zápas Bundesligy v AA, kde musí losovat majitele lístků, což je celkem problém pokud těch vstupenek chci více.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím že v Paderbornu můžou poděkovat majiteli 1860 München, díky jeho lakotě je zachránil od sestupu do Regionalligy (a třech sestupů v řadě) a teď se vrací do 2. Bundesligy.

Nebyl na tom podobně před časem Darmstadt?

Reagovat
Rudnevs

Jj, Darmstadt sa podobne v 3. Lige zachránil v sezóne 2012/13, keď nešli dole, lebo Kickers Offenbach nezískal licenciu... Ďaľšiu sezónu prišiel postup do 2. BL, keď v baráži porazili Bielefeld, vtedy to bola celkom dráma, na Alme dával gól v posledných minútach Elton da Costa.

Momentálne bojujú o záchranu v 2. Bundeslige a spolu s nimi ešte ďaľších 5 tímov (Fürth, Braunschweig, Aue, Dresden, Heidenheim), to bude ešte zajtra zaujímavé... Zajtra sa budú mimochodom na Böllenfalltore lúčiť s tou ich staromódnou Gegengerade. Po konci sezóny sa zbúra a začne stavba novej.

Inak s Paderbornom postupuje Magdeburg, ktorý i vyhral 3. Ligu, tí majú skvelých fanúšikov, i ten postup patrične oslávili, Magdeburg je ďaľšie zatraktívnenie už tak atraktívnej 2. Bundesligy... A TSV 1860 München vyhral Regionalligu Bayern a budú hrať baráž o postup proti Saarbrückenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Kiel zvítězí v baráži a najdou vhodný stadion.

Loni se spekulovalo, že Volkswagen uplatil Braunschweig (zvýšením sponzorských darů), aby to pustili Wolfsburgu...

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Minulú sezónu som bol ešte tak nejak nerozhodný, Braunschweig tiež moc nemusím, čiže mi tá záchrana VfL nakoniec nejako ani nevadila... Teraz prichádza v podobe Kielu oveľa sympatickejší súper.

Najbližší štadión, ktorý spĺňa podmienky DFL, je v Lübecku... Bolo by veľmi zaujímavé, keby nakoniec hrali tam, kapacitu síce má dostatočnú, ale tiež je to taký “alte Schule Stadion” a navyše medzi Kielom a Lübeckom je rivalita. Z týchto spomínaných dôvodov to prave nie je moc pravdepodobné, ale bola by to sranda, keby hrali Bundesligu zrovna tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká možnost je teď nejpravděpodobnější? Millerntor?

Reagovat
db18

Volksparkstadion, aby mohly dál běžet hodiny.

Ale myslím, že případně můžou zažádat i o výjimku (pod nějakou podmínkou), tu měl myslím i Darmstadt, který měl taky malý stadion.

Reagovat
Rudnevs

Volksparkstadion práve asi nie, HSV to odmietlo, pretože hráči Kielu a Hamburgu použilvajú rovnaké tréningové a zápasové trakty a tým pádom by v prípade zápasov Kielu nebolo možné zabezpečiť adekvátne priestory pre hráčov HSV...

Podmienku majú na druhú ligu, ale na prvú im ju nechcú udeliť... Generálny riaditeľ Kielu Schwenke však stále dúfa, že sa nejak dohodnú a že výnimku dostanú. Darmstadt výnimku dostal, ale Böllenfalltor splňal viacero podmienok, ktoré štadión Kielu nesplňa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Tak jste se dockali.. skoda ze nebyl na stadione vetsi bordel, tech par delobuchu a dymovnic bylo nic. Hruza, kam az jsme to dotahli.. Tzt. NUR DER HSV !!!

Reagovat
Rudnevs

Vyzerá to tak, že problém s hodinami je vyriešený... Ukázalo sa, že Bild mal pravdu - na hodinách je nápis “Tradition seit” a hodiny po novom zaznamenávajú čas od klubového vzniku.

- https://pbs.twimg.com/media/DdESYdsWAAAj2nQ?format=jpg

Zachvílu mimochodom začína 2. Bundesliga, kde ešte prebehne zaujímavý boj o záchranu... Komu prajete záchranu a komu naopak zostup? Pre mňa je priorita, aby sa zachránilo Dynamo, z tých ďaľších by mohlo ostať Aue... Naopak zostup Braunschweigu, Fürthu ani Heidenheimu by mi vôbec nevadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty hodiny vyřešili šalamounsky

Záchrana jednoznačně pro Dynamo a Aue,ostatní ať se "podělí" o zbytek Ani Darmstadt by mi nijak extra nechyběl...

Reagovat
Rudnevs

Tiež som si vravel, no... Neviem, či by jednoducho nebolo fakt lepšie ich demontovať a nájsť im nejake čestné miesto v klubovom múzeu. Proste, že by si v HSV povedali, že áno, je to naša história, sme na to hrdí a už nám nikto nevezme, že sme z tých začínajúcich klubov vydržali najdlhšie, ale už je to proste za nami a môžme ísť ďalej.

Darmstadt som mal rád, keď senzačne postúpili, vtedy som im veľmi prial, nehrali síce pekne, ale bol to proste taký návrat do minulosti, bola tam kopa kopa zaujímavostí, fanúšikovia boli v eufórii a jedným z najvernejších bol ťažko chorý Johny Heimes, ktorý ten postup oslavoval na vozíčku spolu s tímom, počas tej sezóny zomrel a následne po ňom na rok pomenovali štadión... Každopádne sa mi fakt nepáči, ako to tam za tú poslednú dobu vedú, Meier s Fachom sa tam absolutne nehodili... Každopádne ten klub ako taký si stále ponechal niečo z toho sympatického, čo ich zdobilo pred dvomi rokmi a na úkor toho Braunschweigu, Fürthu alebo Heidenheimu by som im tú záchranu i prial, ale pokiaľ spadnú, tak to zas taká tragédia nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

No potom,co sestoupil FCK už mi líto nikoho nebude

Reagovat
stas87

Tak som vcera zasa po case vyrazil podporit SVW na stadion. Posledne kolo, idealne pocasie na futbal a aj na to, dostat do seba nejake to pivo a vodku s dzusom. Z Prahy to do Mainzu trva pät a pol hodiny, takze priestor na to, aby sa clovek dostal do futbalovej nalady tam je dost velky. Cesta ubeha prijemne, sem tam sa zastavime na benzinke a dame sa do reci s ludmi, co taktiez maju pauzu. Prvy kto je ochotny prehodit s nami nejake to slovo je postarsi chlap. Z rozhovoru s nim sme sa dozvedeli, ze je to oddany fanusik HSV, ktory ale zije medzi Kölnom a Gladbachom. Samozrejme padne nejake to slovo k rivalite HSV-SVW a on sam vravi, ze tomu zostupu nejde neustale utekat a ze tento rok to nezvladnu. Bol dost sklamany a znechuteny a tak si dokonca zrusil aj Dauerkarte po rokoch.

Take male spestrenie cesty je hotel Hilton pri dialnici u Frankfurtu, dost nezvycajna stavba:

https://skift.com/wp-content/uploads/2013/08/hiltonhotels.jpg

Dorazime do Mainzu nejake dve hodiny do zapasu. Auto nechavame na opustenom parkovisku kdesi za mestom a jedine co cloveka zaujme na tom mieste je to, ze tam ma obrovsku halu DeutschePost. Na odporucanie kde zaparkovat sa spoliehame na info, ktore poskytuje Werder na svojich strankach. U parkoviska uz su pripravene autobusy ktomu aby priviezli ludi na stadion. Cesta trva cca 30 minut a stadion je vidiet z dialnice ale cele sa to musi obchadzat. Ked nas uz teda autobus vysadi, tak clovek vidi posledny panelak, asfaltku ku stadionu a role. Je to fakt uplne smiesne, ze okolo stadiona nic nie je a clovek sa nema ako inak zabavit.

Pred stadionom mame dohovoreny zraz s fanusikmi Werderu, ktori nam maju predat listkov a my naopak mame niektore navyse, ktore sa snazime udat aby finacna strata bola co najnizsia. Na listku je vyslovene napisane, ze na stadion mimo sektory Werderu nie je mozne prist s dresom ci salou SVW. Skutocnost je taka, ze sa clovek musi smiat, ked vidi aka bola skutocnost. Medzi domacimi v cervenom je cely jeden sektor nasich a kazdy nas fanusik nemal jediny problem.

Zapas utecie strasne rychlo, clovek nevie co ma skorej robit. Ci sledovat hru alebo natacat video zo sektoru SVW. Rychlo inkasujeme prvy gol a mna napada, ze to bude moj treti zapas Werderu a zasa to bude prehra a vyhry sa snaf uz ani nedockam a budem na nu cakat do nasledujucej sezony. Nastastie sa podari o desat minut neskor vyrovnat Kainzovi a cierne myslienky uz ma nenapadaju. Support je vynikajuci, takze citim, ze nemozeme dnes prehrat a minimalne remiza bude. Vplyvom vypiteho alkoholu pred zapasom a aj pri zapase mi nepochopitelne unika brvno Öztunaliho a tuto vec sa dozviem az po zapase v aute. Theo nakoniec po rohu posiela loptu hlavou do siete a dari sa obrat skore. Na uplnom konci este Muto trafi zrd ale tri body uz uhajime a ja si mam moznost zakricat Auswärtssieg!!!

Na zaciatku zapasu ukazuju vysledky z inych stadionov, takze clovek ma dokonaly prehlad a prve nadsenie sa spusti po tom, co na tabuli ukazu, ze vlci vyhravaju 1-0. Sektorom opakovane znie Endlich zweite liga, Endlich zweite liga, Endlich zweite liga HSV, pripadne Zweite liga Hamburg ist dabei.

Zapas konci a my sa vydavame na zastavku cakat na bus. Po ceste sa ku nam pripoji asi desatrocne deti, ktorym sa tie dva pokriky strasne paci a sami zasa rozjedu dalsie kolo skandovania.

Cesta spät ubeha prijemne, dopija sa vodka s dzusom ale tentoraz je vodky uz pre istotu menej. Jedine spestrenie je to, ze pred benzinkou stretavame zasahovu jednotku policie, ktora kontroluje mercedes s albanskou spz. Takze vyjazd vynikajuci, na buduci sezonu uz sa dohodnu vyjazdy do Nürnbergu, Augsburgu, Berlina, Leipzigu a urcite minimalne jeden na Weser a dost mozno aj do Veltins Areny. Ak to bude mozne, tak aj na zapas Köln-HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Braunschweig dolů a Aue do baráže... Snad to KSC dají...

Reagovat
Rudnevs

Tak ten zápas Darmstadt - Aue, to bolo niečo... Aue bolo celý zápas oveľa lepšie, súpera v niektorých fázach pekne tlačili, neuznali im regulérny gól, čistú penaltu ani spornú penaltu a nakoniec dostali gól v posledných minútach po tom, čo tá lopta prešla hráčovi na čiare pomedzi nohy napriek tomu, že bol na kolenách...

V baráži budeš priať KSC?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene,asi jsem to blbě napsal,měl jsem na mysli,že Aue to KSC dá

Jinak ten zápas byl naprosto skandální,aby v takovém utkání rozhodčí neviděli míč půl metru v bráně a jasnou penaltu,to mi hlava nebere... A ten gól,to bylo z kategorie kabaretu

Reagovat
Rudnevs

Jasné, už chápem... Hneď mi to nejako nesedelo, vzhľadom na to, že si prial Aue záchranu a že KSC je rival Lauternu.

Dám to už do jednej reakcie - ohľadom toho, čo píšeš dole ohľadom tej Bundesligovej baráže a ARD... Bohužiaľ ARD na túto sezónu práva na baráž nemá, dokonca ani Sky nie, čiže bude to iba na nemeckom platenom Eurosporte. Snáď to bude aspoň v ponuke na sport365. Baráž o druhú ligu vysiela naštastie ZDF.

Inak každopádne prajem Kielu, tí hrajú pekný futbal, i dnes sa predviedli, prídu mi sympatickí a celkovo som fanúšikom tých Nordklubov... Nemal by som nič proti, ani keby sa v Bundeslige etablovali na dlhšie, ale na takéto úvahy je samozrejme ešte priskoro.

Reagovat
smazaný uživatel

No letos je v těch přenosech akorát tak guláš Tak ve čtvrtek budeme holt muset žhavit internet Přiznám se,že s tím ZDF jsem nějak nepočítal,takže díky za info Ještě jsem trochu doufal v regionální programy NDR nebo SWR,kde běží 3.liga a kdysi jsem takhle sledoval postup Dynama přes Osnabrück na MDR.

"Čápům" bych to taky moc přál,ale myslím,že to vlci urvou podobně jako loni.

Reagovat
Rudnevs

Tak pozerám, že Erzgebirge Aue podalo sťažnosť na DFB kvôli tomu včerajšiemu zápasu... Dokonca nejaky pan Andrä z mestskej rady Aue podal tresné oznámenie na mestské zastupiteľstvo Darmstadtu pre podozrenie z podvádzania.

Inak Moritz z Lauternu pravdepodobne posilní HSV... A dnes taktiež skončili dvaja tréneri - tým prvým je po desiatich rokoch Lieberknecht z Braunschweigu a tým druhým je Hofschneider z Unionu. V Unione sa navyše menia ľudia (končí Schulte a na nižšiu pozíciu ide Munack) i na ďaľších pozíciách, snáď sa im tá prestavba podarí a v dohľadnej dobe postúpia.

Reagovat
smazaný uživatel

No je to zajímavý,kdyby Aue díky tomu Fantomgólu zremizovalo,tak se zachránilo a do baráže by šel Fürth.Stejně si myslím,že už to DFB nechá,max. potrestá rozhodčí,což bude Aue platný jak mrtvýmu zimník...

V Lauternu asi můžeme očekávat větší vlnu odchodů,hráčů jako Spalvis asi moc nebude

Lieberknechta je mi jako bývalého hráče FCK trošku líto,spíš jsem očekával,že s nimi půjde i to 3.ligy.

Ten Union taky,místo o postup nakonec byli rádi za záchranu...Bůh ví,jak by to dopadlo,kdyby Keller zůstal...

Reagovat
Rudnevs

Okrem Spalvisa predlžil zatiaľ ešte Fechner (to je ten bez charakteru )... U Anderssona s Osawem to vyzerá na odchod, to je celkom škoda, hoci sa to dalo čakať. Mať na tretiu ligu útok Osawe - Spalvis - Andersson, to by bol proste luxus. Inak síce je to už jedno, ale i tak je pozitívne, že tie zostávajúce zápasy Lautern všetky vyhral a že sa i fanúšikovia dôstojne rozlúčili... A samozrejme súhlasím s transparentom fanúšikov - “Solang’s im Deutschland Fußball gibt, gibt es auch den FCK”

Jj, Lieberknecht je Pfälzer a hrával i za FCK... Moc toho neodohral a strelil síce len jeden gól, ale ten bol s kategórie parádnych. Lieberknechta mi je taktiež ľúto, že po tom všetkom nakoniec dopadol takto, ale ten zostup Braunschweigu ma inak nejak moc nemrzí (no, stas má asi pravdu, že tie moje sympatie sa nevzťahujú na úplne všetky Nordkluby)...

Ja som tú výmenu zo začiatku nechcel odsudzovať, ale nakoniec musím uznať, že ťah s Hofschneiderom sa nepodaril... Avšak trúfam si povedať, že ten postup by asi nevyšiel ani s Kellerom, i pod ním tam mali menšie výsledkové krízy. Toto je správny ťah, Hofschneiderovi to ako nevyšlo, ale pozitívne je to, že ostáva v klube pracovať na inej pozícii.

Reagovat
smazaný uživatel

A já žil celou dobu v domnění,že je Fechner na hostování stejně jako gólman Müller

Reagovat
cologneFC

A Digi Sport to nebude dávať? Tiež to v programe nemajú.

Reagovat
stas87

Ale Werderu neprajes, tak neklam.

Reagovat
cologneFC

Ja budem fandiť Aue, ale iba kvôli výjazdu tam. Predsa len, je to oveľa bližšie

Reagovat
smazaný uživatel

Přehled barážových utkání:

17.5. Wolfsburg-Kiel 20:30 hod.

18.5. Karlsruhe-Aue 18:15 hod.

21.5. Kiel-Wolfsburg 20:30 hod.

22.5. Aue-Karlsruhe 18:15 hod.

Baráž o BL vždycky dávalo ARD,ale zatím to v programu nemají...

Reagovat
cologneFC

Odpoveď z Digi:

Dobry den, vysielanie tohto zapasu zatial nie je potvrdene. Ak bude, dame o tom vcas vediet.

Reagovat
cologneFC

Nova info z Digi:

Potvrdené, baráž o udržanie budeme vysielať vo štvrtok od 20:30 na DS3

Reagovat
smazaný uživatel

Mě konkrétně to není nic platný,já mám O2...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele