Bundesliga - souhrn 34. kola

20.05.2017, 17:33
Komentáře a souhrny
Borussia Dortmund porazila Werder a udržela třetí místo před Hoffenheimem, který se rozešel smírně s Augsburgem. Drama ve spodní části tabulky končí úspěšně pro Hamburk, díky brance ze závěru porazil Wolfsburg a odsoudil ho k účasti v baráži...

Bayern Mnichov - SC Freiburg 4:1

20.05.2017 15:30

Góly: 4. Arjen Robben, 73. Arturo Vidal, 90+1. Franck Ribéry, 90+4. Joshua Kimmich - 76. Nils Petersen

Bayern si v závěru sezony poradil naprosto v pohodě s Freiburgem, kterému nasázel hned čtyři branky! První poločas ještě takovou smršť nenabídl, ale ve druhé půli už se trefili Vidal, Ribéry a také Kimmich, který zakončil debakl hostí. Freiburg končí po drtivé porážce až na sedmém místě.

K utkání s hosty nastoupila obvyklá sestava Bayernu s hvězdami jako Vidal, Robben, Müller, Coman, Lewandowski, Boateng nebo Alonso s Lahmem. Freiburg kontroval Habererem, Höflerem, Frantzem s kapitánskou páskou, Grifem, Philippem, Niederlechnerem.

Už ve čtvrté minutě bylo jasné, kdo že bude na hřišti pánem. Hřištěm se jako uragán prohnal nizozemský rychlík Arjen Robben, který nedal obráncům před sebou šanci. Jeho tvrdá rána zapadla přesně k tyči a ani pohotový zákrok brankáře Schwolowa nestačil na udržení čistého konta - 1:0 pro domácí ekipu.

Ta samozřejmě dál pokračovala v exhibičním tempu. V desáté minutě musel trenér Carlo Ancelotti sáhnout k nouzovému střídání, protože se mu zranil Jérome Boateng. Na jeho místo nastoupil Joshua Kimmich. Nizozemský rychlík Robben to zkoušel ranou zpoza vápna, ale trefil jen prvního obránce před sebou. Vidal o chvíli později posunul míč na Lewandowského, který se pokoušel pálit z otočky, ale mířil mimo.

Po třiceti minutách se k parádní hlavičce dostal střídající mladík Kimmich, jenže jeho zakončení bravurně zlikvidoval skvělý brankář Schwolow. Pár minut před koncem první půle Lewandowski číhal na hranici šestnáctky, ale nezakončil přesně. Polského střelce našel hned zkraje druhé půle Vidal, jenže Lewandowski pálil jen do brankáře Schwolowa. Bayern byl neustále aktivnějším celkem a svému soupeři téměř nic nedovoloval.

Ze střední vzdálenosti napřáhl hostující kapitán Frantz, jenže jeho rána skončila na hranici vápna blokem obránců Bayernu. Dvacet minut před koncem Bayern pojistil svou výhru druhou branku. Robben našel osamoceného Artura Vidala, který napřáhl a poslal balon s menší tečí k tyči!

Jenže hosté neměli v úmyslu se vzdát a začali hrát. O pouhé dvě minuty později se domácí obrana nestihla vrátit, Nils Petersen dostal krásnou nahrávku ze strany a prostřelil brankáře Toma Starkeho! Najednou Freiburg dostal křídla a pochopil, že i Bayern je zranitelný.

Proti tomu se ale domácí rázně ohradili v samém závěru utkání. Když běžela první minuta nastavení, Robben předložil těžkou přihrávku spoluhráči Ribérymu, který to sice měl na dlouhou nohu, ale ve skluzu dokázal dostat míčdo sítě - 3:1 pro Bayern.

A nebylo to všechno, protože o tři minuty později domácí definitivně ukončili trápení Freiburgu. Klouzající mladík Joshua Kimmich se prosadil po dalším rychlém a perfektně zvládnutém kontru a rozhodl o vysoké výhře domácích - Bayern vyhrál 4:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 4:3

20.05.2017 15:30

Góly: 32. Marco Reus, 42. Pierre-Emerick Aubameyang, 75. Marco Reus (pen.), 89. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.) - 7. Zlatko Junuzović, 46. Fin Bartels, 68. Max Kruse

Borussia Dortmund nakonec doma uhrála konečné třetí místo, ale k výhře nad Werderem Brémy měla chvílemi hodně daleko. Rozhodnutí thrilleru, v něžm padlo sedm branek, se diváci dočkali až v samém závěru, kdy se z druhé domácí penalty prosadil Pierre Aubameyang. K jeho dvěma gólům stejný počet vlastních příspěvků přidal ještě Marco Reus.

Borussia zvládla hodně dramatickou přestřelku s Werderem a nestranný divák musel být nadšen. Dočkal se sedmi branek, mnoha akcí a skvělé podívané jako takové. Domácí publikum se dočkalo svých miláčků, mezi nimiž od prvních minut nechyběli Ginter, Papastathopoulos, Dembèlé, Şahin, Kagawa, Guerreiro, Aubameyang nebo Reus. Za hosty nastoupili například Gebre Selassie, Delaney, Junuzović, García nebo Kruse.

Domácí začali hodně zostra. Borussia rozehrála rohový kop a po hlavičce obránců Sokratise Papastathopoulose se na vzdálenější levé tyči ocitl v obrovské šanci Pierre-Emerick Aubameyang. Ten však trefil jen brankáře Felixe Wiedwalda! O pár chvil už se skóre měnilo. Fin Bartels poslal před bránu z pravé strany šestnáctky nebezpečnou přihrávku a s ní si ještě Durm poradil. Na dorážku Zlatka Junuzoviće už ale obrana Dortmundu neměla nárok.

Borussia prohrávala a začala tlačit. Sokratis poslal do šestnáctky z pravého křídla parádní centr na hlavu Pierra Aubameyanga, který však hlavou minul. O chvíli později Marco Reus postupoval obranou až k vápnu a z úhlu jeho centr málem zapadl do brány! Tlak Vos pokračoval a Wiedwald musel zasahovat dobrým zákrokem proti ráně Raphaëla Guerreira zpoza šestnáctky.

Ousmane Dembèlé rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a hlavou minul břevno Matthias Ginter. Po 30ti minutách už to Borusii vyšlo. Šindži Kagawa narýsoval parádní nahrávku na Marca Reuse, který se štěstím propasíroval míč do sítě - 1:1.

Hned poté si Zlatko Junuzović naběhl do šestnáctky na skvělý pas za obranu, jenže Roman Bürki proti němu rychle vystartoval. Ousmane Dembèlé našel v šestnáctce Pierra Aubameyanga, který pár minut před koncem první půle strhl vedení na stranu domácích!

Start do druhé půle vyšel mnohem víc hostům. Max Kruse si na levé straně hřiště naběhl na krásný pas a udělal ve vápně zasekávačku obránci. Následně našel zkušeného záložníka Fina Bartelse, který prostřelil vše před sebou - 2:2. Raphaël Guerreiro z levé strany pokutového území a ostrého úhlu posílal do vápna, ale předvedl se brankář Wiedwald!

Po hodině hry dokázal Max Kruse po nahrávce Zlatka Junuzoviće přehodit vybíhajícího brankáře Romana Bürkiho a hosté vedli o jednu branku! Jenže dlouho se z vedení neradoval. Lamine Sané fauloval ve vápně Marca Reuse a pískala se penalta. K ní se postavil samotný Marco Reus a bez větších potíží prostřelil brankáře Wiedwalda - 3:3.

Borussia náhle chytila druhý dech a pokračovala v náporu. Do konce utkání jí zbývalo ještě dost času na případný obrat. Krátce poté pálil zpoza šestnáctky přesně k levé tyči po zemi Šindži Kagawa a Wiedwald musel zase zasahovat. Osudová chvíle přišla pár minut před koncem.

Už se zdálo, že domácí nedosáhnou na výhru. Philipp Bargfrede však v 88. minutě fauloval aktivního Pulišiće ve vápně a sudí pískal druhou penaltu pro domácí! K ní se postavil Pierre Aubameyang a přesnou ranou poslal do vedení Borussii! Ta už vedení udržela do konce a bere tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SV Darmstadt 2:2

20.05.2017 15:30

Góly: 50. Thorgan Hazard, 65. Raffael - 63. Sven Schipplock, 90. Marcel Heller

Po vzájemné remíze si ani jeden celek v tabulce nepolepšil. Zatímco Darmstadt ani nemohl, protože o jeho posledním místě bylo dávno rozhodnuto, Mönchengladbach ještě usiloval alespoň o konečné sedmé místo, jenže k tomu potřeboval nutně vyhrát. Čtyřiapadesátitisícová návštěva na Borussia-Parku byla svědkem celkově čtyř branek.

Domácí přitom od tříbodového výsledku nebyli daleko. Dvakrát se jim podařilo dostat do vedení, dvakrát ale soupeř dokázal srovnat, přitom Marcel Heller zařídil poslední přesný zásah tohoto souboje v poslední minutě. Kdyby Die Fohlen přece zvítězili, posunuli by se aspoň na osmou pozici, takhle však zůstali jen na svém.

Hazard byl první, kdo se dostal do větší příležitosti, v 6. minutě zkusil překvapit hostujícího gólmana Daniela Heuera zakončením z poměrně těžkého úhlu, a jeho levačka nakonec skončila na rukavicích jeho protivníka. Ve 23. minutě mířil velmi dobře na bližší tyčku Stindl, i v tomhle případě si však Daniel Heuer skvěle poradil.

Borussia byla směrem dopředu i nadále aktivnějším a kreativnějším mužstvem, Johnson se pravačkou snažil propálit Daniela Heuera, ten ale zase parádně zasáhl. A když ani Hofmann jedenáct minut před přestávkou z blízkosti nevyzrál na stále výtečně chytajícího Daniela Heuera, museli si diváci na góly počkat až do druhého dějství.

V 50. minutě se již Mönchengladbach ujal zcela zaslouženého vedení. Hazard původně svým centrem do brankového území hledal své spoluhráče, nakonec však ani nemusel, jelikož míč trošku překvapivě skončil v síti. Darmstadt odpověděl v 63. minutě hodně šťastným způsobem, hlavička Colaka se totiž odrazila od Schipplocka za brankovou čáru.

Jenže nerozhodný stav nevydržel dlouho a jen o dvě minuty později Borussia znovu kontrolovala průběžný rezultát. Hofmann svým pasem zprava našel hlavu Raffaela, jenž z blízkosti pohotově zacílil. V poslední minutě určil konečnou plichtu Heller, jenž stál ve správnou chvíli na správném místě a prosadil se snadnou střelou z dorážky.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2:6

20.05.2017 15:30

Góly: 71. Mitchell Weiser, 86. Sami Allagui (pen.) - 5. Javier Hernández, 31. Kai Havertz, 45+1. Kai Havertz, 64. Stefan Kießling (pen.), 81. Charles Aránguiz (pen.), 90. Joel Pohjanpalo

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 2:0

20.05.2017 15:30

Góly: 43. Jonas Hector, 87. Yuya Osako

Kolín nad Rýnem si v příští sezóně zahraje Evropskou ligu. Freiburg totiž nedokázal uspět na půdě mistra ligy z Bayernu, takže konečné tři body dopomohly domácím k posunutí se na konečnou pátou pozici. Dokonce se jim podařilo předskočit v tabulce také Herthu, která úplně selhala s souboji s Leverkusenem.

Die Geissböcke neměli před utkáním nic ve svých rukou, protože však předvedli oproti svým protivníkům, s nimiž usilovali o evropské poháry, asi nejoptimálnější výkon, radovali se z konečného úspěchu. Mainz, který ještě bojoval o to, aby nespadl na barážovou šestnáctou pozici, skončil nakonec s notnou dávkou štěstí patnáctý.

V úvodu tohoto souboje si oba celky vytvořily po dvou slušných příležitostech. Zprvu se ukázal jako hodně aktivní domácí Modeste, jenže ve slušné pozici nakonec neuspěl, na druhé straně si Córdoba navedl míč na hranici šestnáctky a zkusil vypálit svou pravačkou, potřeboval však svou střelu stlačit pod břevno, aby ohrozil gólmana Horna.

Situaci mohučskému výběru následně zkomplikovalo zranění Baloguna, jehož už po osmnácti minutách hry nahradil Hack, nicméně v defenzivních činnostech si vedl tenhle náhradník solidně. Kolín nad Rýnem se směrem dopředu dlouho nemohl prosadit, soupeř slušně bránil a snaž až Osako ve 36. minutě trošku zazlobil, jenže mířil z dálky pouze nad bránu.

Dvě minuty před přestávkou přece jenom došlo ke změně bezbrankového skóre. Osako předal míč Hectorovi, ten levačkou z levé strany z hranice pokutového území vypálil svou levačkou a jeho nepříliš čitelné a nepříjemné zakončení brankář Huth prostě neudržel v náruči. Po přestávce se hosté na nějaké vyrovnání nezmohli.

I nadále působili v ofenzívě dosti bezradným dojmem, v 63. minutě se po rychlém brejku naopak mohl prosadit Jojič, avšak ten svým nepřesným pokusem odmítl náskok navýšit. Definitivně rozhodnuto bylo tři minuty před koncem druhé půle. Jojič zprava přihrál do středu na Osaku, jenž si sám před Huthem v koncovce věděl rady.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 2:1

20.05.2017 15:30

Góly: 32. Filip Kostić, 88. Luca Waldschmidt - 23. Robin Knoche

Hamburk se díky domácí výhře v posledním kole Bundesligy zachránil v nejvyšší soutěži, zatímco Vlci budou muset do baráže. Rozhodlo o tom napínavé utkání, které sice od začátku vyznívalo lépe pro hosty, ale za domácí se nakonec prosadili Filip Kostić a Luca Waldschmidt, který dvě minuty před koncem rozhodl.

Domácí Hamburger SV nastoupil v obvyklé sestavě, v níž nechyběli Sakaj, Papadopoulos, Ekdal, Jung, Müller, Holtby, Kostić nebo Wood. Hosté se spoléhali na hráče jako Casteels, Jung, Knoche, Wollscheid, Gustavo, Guilavogui, Błaszczykowski, Malli, Ntep nebo Mario Gómez, který opět vedl ofenzivní linie.

Wolfsburg byl v úvodu zápasu mnohem aktivnější než domácí celek. Při rohovém kopu číhal právě Gómez na zadní tyči, ale těsně před ním odehrál míč obránce Mavraj. Malli hledal o chvíli později Gómeze, ale nebyl přesný. Na další centr od Malliho si naběhl Jakub Błaszczykowski, který pěkně protáhl domácího gólmana.

Tlak se Vlkům povedl a vyplatil. Po dlouhém autu se dostal k centru Sebastian Jung, který našel přesným balonem Robina Knocheho. Ten se před brankářem nemýlil a hosté vedli o jednu branku!

Jenže vedení hostům netrvalo moc dlouho. Po třiceti minutách hry se k míči dostal mladík Filip Kostić, který přesnou ránou do protipohybu brankáře srovnal skóre na 1:1.

Wolfsburg ke konci prvé půle opět hrozil a Malli se dostal do nadějné pozice, ale pravačkou nasměroval míč jen vedle levé tyče. Patnáct minut před koncem se Gregoritsch zapojil do hry a rozehrál volný přímý kop. Jeho dělovka šla však jen do středu branky, kde byl připravený Casteels.

Když už se zdálo, že se body budou dělit, Hamburk rozhodl. A postaral se o to Luca Waldschmidt, který dal svou první trefu v sezoně! Schoval si ji do samotného závěru toho nejdůležitějšího utkání v sezoně. Coby střídající hráč po pár minutách na hřišti umístil přesný centr do vápna hlavou pod břevno - 2:1.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Schalke 04 1:1

20.05.2017 15:30

Góly: 41. Pascal Groß - 2. Donis Avdijaj

Oba celky, které letos neprožily povedenou sezónu, se na závěr rozloučily smírným výsledkem. Zatímco Ingolstadt byl již předem odsouzen k pádu do nižší soutěže, Schalke letos nevybojovalo evropské poháry, a nakonec v tabulce zůstalo na desátém místě. Hosty poslal do vedení Donis Avdijaj, za domácí srovnával Pascal Gross.

Tenhle duel byl v kontextu posledního kola pochopitelně sledován pouze z ústranní. Bavorský celek se po pěti zápasech bez tříbodového výsledku chtěl rozloučit s fanoušky a celou Bundesligou alespoň svou čestnou devátou výhrou v sezóně, nicméně konečný stav zcela odpovídal průběhu hry. Die Königsblauen ještě usilovali o vyšší umístění, ale marně.

Do utkání daleko lépe vstoupilo mužstvo trenéra Markuse Weinzierla. Předvedlo výtečnou kombinaci na jeden dotek, Goretzka následně přistrčil míč do středu na rozeběhnutého Avdijaje, který střelou pod vyběhnuvšího gólmana Nylanda pohotově skóroval. Navýšit náskok pak mohl Goretzka, avšak na Nylanda nevyzrál.

Domácí se poprvé výrazněji osmělili po čtvrthodině hry. Suttner rozehrál přímý volný kop velmi dobře a svou střelou pořádně provětral rukavice brankáře Fährmanna. Vyrovnáno nakonec bylo čtyři minuty před obrátkou. Naldo ve vápně trefil do obličeje Lezcana, sudí Willenborg nařídil pokutový kop a Gross snadno proměnil.

I začátek druhé půle lépe vyšel Schalke, už ve 49. minutě se mohlo opětovně ujmout vedení. Goretzka se dostal k zakončení pravačkou, jenže ze slušné pozice trefil pouze blokujícího obránce Brégerieho. Ještě lépe si počínal Naldo jen o minutu později, avšak mezi třemi tyčemi si proti němu velmi dobře počínal Nyland.

V 52. minutě naopak zahrozil Ingolstadt, jenže ani Kittel, ani Lezcano nevyzráli na pozorně zasahujícího Fährmanna. Tu největší možnost, jak potěšit domácí fanoušky, měli Die Schanzer v 64. minutě. Gross byl ve vápně stažen za dres Stamboulim, ten uviděl červenou kartu, jenže nařízenou penaltu pak nezužitkoval Lezcano.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 0:0

20.05.2017 15:30

Góly: -

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - RB Lipsko 2:2

20.05.2017 15:30

Góly: 83. Jesús Vallejo, 90. Danny Blum - 25. Marcel Sabitzer, 56. Yussuf Poulsen

Reportáž z utkání připravujeme.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov34257289:2282
2.RB Lipsko34207766:3967
3.Borussia Dortmund341810672:4064
4.TSG Hoffenheim341614464:3762
5.1. FC Köln341213951:4249
6.Hertha BSC341541543:4749
7.SC Freiburg341461442:6048
8.Werder Brémy341361561:6445
9.Borussia Mönchengladbach341291345:4945
10.Schalke 043411101345:4043
11.Eintracht Frankfurt341191436:4342
12.Bayer Leverkusen341181553:5541
13.FC Augsburg349111435:5138
14.Hamburger SV341081633:6138
15.1. FSV Mainz 05341071744:5537
16.VfL Wolfsburg341071734:5237
17.FC Ingolstadt 0434881836:5732
18.SV Darmstadt34742328:6325

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
Venny

Nevíte proč nehrál Kadeř?

Reagovat
stas87

Posledne tri zapasy a tri prehry pri skore 9-13. Nevadi ze ta EL nakoniec nevysla, za tuto jar som na tim hrdy. Ukazali sme, ze dokazeme zahrat dostojne s kazdym timom v BL vratane Bayernu. A na jar sme prehrali celkom sedem zapasov a sest z nich bolo o gol. Takze sme mali aj kusok smoly ale to je skratka futbal. Celkom v nasich zapasoch padlo 125 branek a celkove skore je len -3, znatelny posun oproti minulym sezonam.

Reagovat
smazaný uživatel

jo Bremy sly dost nahoru,

Reagovat
TheTopFootbaler

Pravdu díš, vstřelili jste jen o pět gólů méně než druhý tým, ale zase jste inkasovali nejvíc z celé BL. Za mě máte ale , příští rok ta Evropa snad klapne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg sestup

Reagovat
db18

Snad v baráži dojde na derby

Reagovat
stas87

Moj sen pred poslednym kolom bol, ze skoncite trebars aj na tom siedmom mieste, BVB vyhra pokal a HSV dnes remizuje a pojde do baraze. Z tohto scenara nakoniec nemusi vyjst ani jedno. Prilis neverim Eintrachtu, ze by ich vyraznejsie potrapil, pretoze cakam, ze sa Gomez rozstriela v barazi.

Reagovat
db18

Proto doufám, že BTSV napraví minulé kolo (mají KSC, tak by těch 6 kousků dát mohli) a Hannover padne se Sandhausenem a pak si postup zajistí přes baráž... (i když proti VfL moc nevěřím nikomu )

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno dojde k prekvapeniu, ja v to dufam. Skoda ze sa do baraze nedostal Ingolstadt, tam by mal EIntracht urcite vacsie sance...

Reagovat
Rudnevs

Derby by mohlo byť teoreticky proti Hannoveru, aj proti Braunschweigu. Aj keď fanúšikovia ani jedného z týchto tímov to nemajú za "pravé" derby - jednoducho Wolfsburg ignorujú, nepovažujú to za klub. Samozrejme dúfam, že postup klapne pre Hannover a Braunschweig prehrá baráž s Wolfsburgom. Zaujímavé je, že Sandhausen by v prípade prehry mohol zarobiť 200 000 (ako dodatok za Hübnera v prípade postupu Hannoveru).

Reagovat
FC Porto FC

Wolfsburg sestup ať je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Uuuf, sranda by to bola, ale myslim, ze Vlci to vyhraju.

Reagovat
Realita

Hamburg prostě nesestupitelný :)

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg zostup

Hodnotenie sezony:

Zo sezonou sme spokojny. Mi sme ju odohrali velmi dobre, dva krat sme remizovali s BvB a raz dokonca s Bayernom v AA co som necakal. Herny prejav bol o dost lepsi a utocnejsi nez posledne dve sezony aj ked sa vyskytlo niekolko zapasov kde sme hrali podobne hrozne. Uvidime ako sa nam podari zvladat EL ale velmi sa tesim na konfrontaciu s ostatnymi timami v Europe, dufam ze v lige nebudeme mat vyraznejsie potiaze s udrzanim.

Pre mna najprijemnejsie prekvapenia sezony bola jarna jazda Werderu, Freiburg a Hoffenheim. Celkom ma sklamal Dortmund,po minulej sezone som cakal ze sa budu bit o titul, nakoniec mozu byt radi za tretie miesto. Uvidime v lete budu mat asi vypredaj, je tam pretlak a mozno skonci TT. V tejto sezone muzstvo zastagnovalo a vymenu by som nevidel ako uplne zly krok. Hlavne pokial by prisiel trener ako Favre.

HSV sa dlho hladalo az sa naslo som rad ze ostavaju BL, na jesen som ich za tu sracku asi az prehnane hejtoval, ale oni skratka BL nikdy neopustia,patria do nej :) uz len verit ze Wurstburg spadne aj ked Eintracht to bude mat tazke,uvidime ako su na tom zo sebavedomim po zapase na Arminii...

Minula sezona bola krasna, tato nebola o nic horsia. Formu a konstatnost s minuleho rocnika si okrem Bayernu udrzala iba Hertha. Bol to tam sviezi vietor ze o pohare namiesto klasiky hrali Kolin, Freiburg, hertha, Hoffe a chvilu aj Frankfurt s Werderom miesto klasiky (Schalke, Leverkusen, Gladbach, Wolfsburg). Uz len verit ze prava ostanu Eurosportu aj na dalsie sezony

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Přetlak máš jenom v záloze a i tak to na nějaký výprodej nevidím. Odchod Park, Rode, Sahin ( ), hostovačka Merino, možná Mor. Dost možná se bude muset investovat do útoku, jestli odejde Auba (sen je Lacazette, ale zde není BVB příliš velký hráč), přijde Toprak...a to je tak asi všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Dahoud

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

S Nurim sa predlzila zmluva, ale on viacej je zraneny nez hraje. Mor by na hostovacku mal ist, je to mlady chalan, potrebuje sa viac ukazat (najlepsie v nejakom inom klube BL) a potom bude mat mozno prinos pre Dortmund. Rode bol totalne nezmyselny prichod, Park detto, obaja musia odist. Shinji ostane naviac ked sa este stale nevie ako bude s Mariom. Merino si myslim ze odide, sam vraj chce, inak uvidime. Pokial pride nejaka vyssia ponuka tak Aubis asi odide, PSG urcite este siahne do vrecka. Tak dobrych utocnikov je moc, Laca by bol paradny kauf, naviac by sa do BL podla mna hodil...

Reagovat
andrew96

No jo, vlastně Nuri podepsal + teda přijde ještě Mahmoud. Tak když jsem si to prošel ještě jednou, tak asi odchod Schürrleho by mě tolik nebolel. Je to sympaťák a bojovník, ale moc mu to nešlo a navíc byl dost zraněný. Na základ to asi nikdy nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Dahouda som osobne moc zvedavy, on ale hra tu istu poziciu ako Weigl ci? Ten je teraz zraneny, je tu moznost zeby v lete odisiel? Nebolel, na druhu stranu Schurrle dokaze zahrat aj utocnika. Inak ked sme pritom tak v pripade toho zeby Auba zostal/alebo by sa zohnala nahrada typu Laca, mozno by na hostovanie mohol aj Isak

Reagovat
andrew96

Dahoud není tak defenzivně laděný, naopak je tvořivější, může hrát i ofenzivního střeďáka pod hrotem. Samotný Weigl má smlouvu ještě na 4 roky a zrovna u něho nemám pocit, že by se pobláznil z první větší nabídky kterou by dostal a ani nemá důvod odcházet, v Dortmundu je klíčový chlap, v této sezoně se několikrát ukázalo, že i nepostradatelný. Takové postavení by v jiném klubu asi neměl.

Já bych radši, aby už hrával Isak, skákal by tam za Aubu/posilu. Z tohoto pohledu nemá André v klubu budoucnost, protože na křídlech jsou lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas

Reagovat
Centrofixka

Dahoud je náhrada za Ilkaya, Weigl + Dahoud budú hrať najskôr spolu

Reagovat
Uwe háže buly

naprosto ideální dvojička.

Reagovat
checitto

hezké zhodnocení.. ja bych k příjemným překvapením přidal RB, ale chápu, že to u tebe neprojde

Kozlům gratulace k EL, snad tam něco předvedete

ad BVB - přetlak možná, ale bohužel víceméně průměrných až lehce nadprůměrných hráčů (nebavím se o potenciálu, ale současné výkonnosti), top je tam Auba, který možná odejde, Marco, u nějž nikdo neví, jak dlouho vydrží zdravý, Dembele a Weigl, zbytek prostě ne, i když klidně brzy to může být jinak... odchod TT by mně osobně absolutně nevadil, fotbal pod ním se mi prostě nelíbí, to jeho nablblý rozestavení upřímně nenávidím a osobně věřím, že ta tragická obranná hra je z velké části chyba jeho systému

Reagovat
smazaný uživatel

V minulej sezone sa mi futbal pod TT pacil, muzstvu dal novy impulz, do poslednych kol boli v hre o titul. Ta hra dopredu sa skludnila, hrali viac s drzanim lopty ako pod Kloppom. Hrali pod celkom normalnym rozostavenim. Lenze tohto roku je to bieda, neviem co cieli timto rozostavenim, jasne, rozumiem ze musi rotovat zostavu hlavne v zalohe ale aj tak ...presne ako pises a suhlasim, ten system muzstvu nesedi.

Reagovat
stas87

A este jedna statistika nasej sezony. Prehrali sme 15 zapasov ale devät z nich bolo o gol. Klasicky sme ale tiez dostali sestku od Bayernu ci 4-1 v Gladbachu. Cloveka to moze na konci sezony mrzet, ale tiez tam boli zapasy, kde sme boli horsi mancaft ale dokazali sme to urvat za tri body ci z toho bola aspon plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk jediná jistota v BL

Reagovat
stas87

HSV to nakoniec zvladlo. Cg k zachrane. Tato sezona z tych ich barazovych bola podla mna od nich najlepsia. Dokazali si to uhrat hlavne doma, kedze mali doma 28b a FCI napriklad 17, vlci 18, FCA a Darmstadt 21. Vonku ale tragedia, len dve vyhry a styri remizy, pokial by dokazali uhrat viac ako 10b, tak v tom nie su namoceni do posledneho kola.

Kluc k uspesnej zachrane podla mna bol v tom, ze dotiahli Papadopoulosa a Mavraja. Odpalili tak trageda Djouroua a Clebera a hned to bolo lepsie. Co je ale u nich najviac smiesne, tak to je produktivita. Ich najlepsi strelec ma len sedem golov. A vlastne produktivita je podla mna väcsi problem ako defenziva, pretoze ked v tejto sezone vyhrali zapas, tak 5x dokazali udrzat nulu. V minulosti ale tu baraz uplacali aj s 25 brankami za 34 zapasov.

Otazka od buducnosti je, ci to Kühneho bude nadalej bavit. Pretoze do nich strka miliony euro bez valneho vysledku. Posledny väcsi prestup od nich bol asi predaj Hakana do Bayeru, inak uz nic. A zo sucasneho kadra nikto za 10 mega a viac nepojde, pretoze ti tahuni uz maju vsetci viac ako 25 rokov a po tej biede co predvadzali po celu sezonu to na nejaky prestup za peknu sumu nevidim. Takze ak to zhrnem, tak letos is tu baraz naozaj nezasluzili a hrali o niec malo lepsie ako minule sezony.

Reagovat
Kucka

ani vyhypovaný Kostić nepůjde dráž?

Reagovat
stas87

Vobec, hral priserne tristvrte sezony, v zivote uz asi nesplati to, co za neho dostalo VfB. Jediny hrac do ofenzivy, ktory fakt ovplyvnil ich pocet bodov, bol Müller. Ak by ho nemali, tak skonci pod FCI.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Zajtra s 2.BL na ES bude tiez konferenz? Inak v barazi moze pokojne skoncit aj Kaiserslautern. Celkom ma v tretej lige mrzi ten Magdeburg inac, skevele rozohrana sezona, co som pozeral tak poslednou dobou dost remiz, asi to ich stalo tu baraz uvidime co Jahn, ten ich stadion sa mi paci a boli by prijemne ozivenie druhej BL, Magdeburg by bolo vsak pre mna vacsie. No snad sa podari v buducej sezone.

Reagovat
Bayernista18

Bundesligový zápasy je radost sledovat, reklama na fotbal.

Reagovat
fenixLFC

hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

sou to jebaci

Reagovat
smazaný uživatel

chod sa vygrciavat inde prosim, najlepsie do PL sekcie. A hlavne zajtra fandi, uz je na case aby si Liverpool zahral CL

Reagovat
fenixLFC

mozem byt v ktorejkolvek sekcii chcem

Reagovat
smazaný uživatel

A ja ti to zakazujem ako? len neviem naco grcias, sledujes ich vobec poriadne?

Reagovat
fenixLFC

pretoze im prajem zostup, pridu mi ako nemecky sunderladn, kazdy rok hraju o zachranu a furt to nejakym zázrakom na poslednu chvilu zachrania

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ano posledne roky hraju tradicne do poslednych kol o zachranu, minulu sezonu s toho bol 10. flek ale ani to neboli v nejakom extra klude, ten naskok na baraz tiez nebol velky. Ani ten futbal nebyva nejaky krasny, Kuhne tam do toho jebe prachy bez efektu. Ale tak stale je to dinosaurus, myslim si ze do BL HSV patri ...mna skor mrzi a stve ze sa rok co rok tak trapia, treba tam zapracovat.

Reagovat
fenixLFC

a to je dalsia vec, niekto hra niekolko rokov totalnu sracku a zachranuje sa zázrakmi ale vsetci sa z toho budu tesit, lebo je to tradicny klub keby je to hocikto iny tak sa to bdue ponimat uplne inak

Reagovat
stas87

U HSV je to o to väcsi hanba, pretoze su druhe najväcsie mesto Nemecka s velkym potencialom. A oproti napriklad Bremam maju ovela lepsiu moznost ziskat silnejsich sponzorov. Mat take moznosti ako oni taky Freiburg, tak hraju kazdy rok o pohare. Takze jedine co im ostalo, su hodiny na stadione a to, ze nikdy nehrali druhu ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Niezeby som sa s toho tesil, nie som fanusik HSV ktovie, mozno by im pad do druhej ligy pomohol aby sa zacali veci diat. Na druhu stranu dnes je taka doba, druha liga je extremne vyrovnana rok co rok. Pred sezonou sa cakalo ze Hannover a Stuttgart postupia bez akychkolvek komplikacii, lenze potrapilo ich snad kazde muzstvo a postup si zaistili az minule kolo...cize mozno by ani to nepomohlo. Je to kazdopadne skoda ze sa tak trapia, lebo ako pise stas, maju moznost ziskat silnych sponzorov a potencial tam urcite je. Bol by som rad aby hrali aspon stred tabulky, bohuzial sa tak len tak skoro neudeje

Reagovat
smazaný uživatel

Záchrany HSV na poslední chvíli v posledních ročnících jsou sice zajímavé, ale vzhledem k historii klubu nedůstojné.

Reagovat
Spalovač šancí

Hamburg to tedy dost těžce nezvládl

Reagovat
dinss

Může mi tu někdo napsat jak hrál Darida po celou sezonu? Má už čas Berlín opustit a posunout se. Měl by na to?

Reagovat
smazaný uživatel

Stabilne patril do zakladu a hral povacsinou dobre. Tak ako pisem v Berline hraje zaklad, zahraje si s nim v Europe, uz druhu sezonu hraju o pohare, on ani moc nema dovod odchadzat myslim si... zalezi opustit kam.

Reagovat
dinss

Pro něj i pro naší repre by bylo dobře, kdyby hrál v týmu, který hraje LM.

Reagovat
Rudnevs

Klassenerhalt! Ale zápas som nevidel, bol som v Ingolstadte na zápase so Schalke a užil som si to!

Reagovat
smazaný uživatel

V kotli Schalke alebo na sedenie?

Reagovat
Rudnevs

5 sedačiek od kotla domácich a musím povedať, že atmosféra parádna (hoci som si vedomý, že na Dynamo, Union a pod. to nemá)... Napriek zostupu sa kotol Ingolstadtu lúčil s hráčmi ešte asi 10 minút po konci zápasu, dalo by sa povedať že oslavovali zostup. Groß, Roger a Hinterseer sa dočkali parádnej rozlúčky a napriek odchodom ich sú stále miláčikovia fanúšikov.

U Schalke musím povedať, že stále dosť žijú tou dobou Assauera a Stevensa... Vidieť bolo mnoho dresov z tej doby, ešte so sponzorom Kärcher, resp. Veltins. Taktiež bolo vidno aj tohtoročné dresy, ale s menami ako "Sand", alebo "Büskens". V ich fanshope som si kúpil šál "Eurofigther" z menami hráčov z roku 1997 a v priľahlej krčme si púštali "Ebbe, Ebbe Sand" - prerobenú verziu pesničky od Boney M.

Inak štadión pekný, rovnako ako všetky od firmy Hellmich (ešte Schauinsland Reisen Arena, Veltins Arena a nový Millerntor).

Reagovat
smazaný uživatel

super. Kolko fans Schalke zhruba bolo?

Inak ako si na zapas isiel? Listky si kupoval cez klub? Prespis v Nemecku alebo uz sa vracias na Slovac?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Nezostúpiteľný Hamburg

Reagovat
Knight_in_fire

Lewemu Auba zajebał korunu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

Hambac

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha Hoffenheim

Reagovat
Kepy_FCB

VW v barazi

Reagovat
smazaný uživatel

FCA 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

VW

Reagovat
smazaný uživatel

Ten stadion v Sandhausene dost sialeny, oba kotle na jednej tribune...

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je proste druha BL...neskutocna drama tak to ma byt fans Hannoveru to s oslavami mierne prehanaju

Reagovat
smazaný uživatel

Sankt Pauli!

Pekná bodka za úspešnou záchranou bez nejakých nervov v posledných kolách. Len škoda, že derby nebude už budúcu sezónu. Tak o rok a v prvej!

Reagovat
db18

Baráž o druhnou ligu mezi Regensburgem a 1860

Reagovat
Uwe háže buly

Oba by měli hrát druhou ligu nehrál nedávno Regensburg dokonce čtvrtou?

Reagovat
db18

Jo, minulý rok. Po postupu se jim podařilo projít rovnou do baráže...

Reagovat
pistacik11

Tak ale není to tak dávno, čo hrali aj druhú

Asi si skočím do rg na futbal, ináč tréner brankárov je tam Slovák

Reagovat
Rudnevs

8 000 fanúšikov Hannoveru + priateľky/manželky hráčov na pätnásťtisícovom Hardtwalde, čiže vlastne domáci zápas a samozrejme treba to aj patrične osláviť! Spolu s VfB - ktoré po desiatich rokoch opäť oslavuje titul - je to asi tá najlepšia možná dvojica na postup.

Reagovat
db18

http://www.mopo.de/26938792?dmcid=sm_tw

Tohle je skvělý Hráči HSV chtěli slavit udržení, ale pořadatelé je nepoznali, tak je chtěli vyvést ze stadionu

Reagovat
smazaný uživatel

a možno si usporiadatelia povedali že pre taký klub ako je HSV nie je čo oslavovať v tomto prípade

Reagovat
h8_sfatto

ostuda Wolfsburg, klasika Hamburk a výprask pro Daridu s Pekárikem, který maj štěstí, že Freiburg neměl šanci.....jedinej Ingolstadt dokázal slušně potrápit Bayern a je out, tomu říkám liga a Carlo holt narazil,tak snad aspon Juve to oplati za nej za Italii

Reagovat
HSV1887

To co jste si prali, se zase nesplnilo.. wir sind weiter UNABSTEIGBAR :) NUR DER HSV !!! IMMER ERSTE LIGA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapenie sezóny-Hoffenheim,Lipsko.sklamanie sezóny-Bayer,Wolfsburg

Reagovat
vodka

dotaz, sledoval někdo Mainz? Jak to tam šlo Bojanovi? Gólově bída, ale on je stejně ideální jako podhrot...

Reagovat
db18

On hrával jako podhrot... ale já viděl jen ty první zápasy, a tam se ještě hledal a nebylo to ono, i když bylo vidět, že má na víc, než co ukazuje...

Reagovat
vodka

díky, škoda, já ho mám strašně rád a sympaťák na pohledání, ale od toho zranění je dost v prdeli, sem doufal, že se v německu chytne...

Reagovat
db18

Na to by podle mne potřeboval aspoň ještě roční hostování, tohle bylo takové moc narychlo a než si sedne s novým týmem a rozehraje se, tak už mu hostování zase končí a jde zpátky do Anglie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele