Bundesliga - souhrn 3. kola

14.09.2018, 22:24, aktualizováno 16.09.2018, 20:00
Komentáře a souhrny
Stuttgart si veze bod z Freiburgu za remízu 3:3. Nerozhodně skončil i druhý nedělní zápas mezi Brémami a Norimberkem. Bayern Mnichov porazil i Leverkusen a je stále stoprocentní, Bayer naopak stále čeká na první bod a podobně je na tom i Schalke. Dortmund si poradil s Frankfurtem a RB Lipsko přehrálo Hannover, Hertha v závěru dvakrát přišla o výhru ve Wolfsburgu...

SC Freiburg - VfB Stuttgart 3:3

16.09.2018 18:00

Góly: 1. Jérôme Gondorf, 52. Jérôme Gondorf, 81. Luca Waldschmidt - 44. Emiliano Insúa, 49. Mario Gómez, 56. Mario Gómez

Celkem šest branek a vyloučení domácího Stenzela nabídlo Bádensko-Würtemberské derby mezi Freiburgem a Stuttgartem. Už první poločas nabídl dvě branky, ale po změně stran se mezi oběma týmy strhla nekompromisní přestřelka. V závěru zápasu uviděl červenou kartu Stenzel.

Bádensko-Würtemberské derby ani nemohlo začít líp. Už po šedesáti sekundách rozjásal zaplněný Schwarzwald-Stadion hlavičkující Jerome Gondorf, když mu do vápna poslal milimetrově přesný centr Frantz. Po rychle vstřelené brance sice dalších gólovek ubylo, ale jinak mělo utkání výborné tempo. Ve 36. minutě nezužitkoval samostatný únik na Zielera Petersen a Freiburg to vzápětí mohlo mrzet. Těsně před odchodem do šaten totiž Stuttgart zasypal vápno Freiburgu rohovými kopy a srovnal na 1:1. Obrana Freiburgu nedokázala odvrátit hrozící nebezpečí a Emiliano Insúa dobrou ranou z voleje překonal Schwolowa.

Krátce po změně stran dokonce VfB strhlo vedení na svojí stranu. Gónzalez výborně sklepl balón na Maria Gómeze a ten nadvakrát poslal balón za Schwolowova záda. Stuttgart se z vedení radoval jen tři minuty, protože následně se postavil ke standardní situaci opět Jerome Gondorf a nádhernou ranou z přímáku nedal Zielerovi šanci.

A divoká pasáž zápasu nebrala konce. Za další čtyři minuty Stuttgart zase vedl, když centr Insúy uklidil do sítě hlavou opět Mario Gómez. V 62. minutě pořádně protáhl Schwolowa Beck a divákům se derby prostě muselo líbit. Freiburg se snažil o vyrovnání a dočkal se deset minut před koncem. Luca Waldschmidt se krásně uvolnil kolem Insúy a nekompromisní ranou srovnal na 3:3.

Jen o dvě minuty později Stenzel zbytečně fauloval Gonzáleze a sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil, čímž začala hostující přesilovka. Stuttgart už ale obranu Freiburgu zaskočit nedokázal a derby tak skončilo smírem 3:3.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 1:1

16.09.2018 15:30

Góly: 26. Maximilian Eggestein - 90+2. Virgil Misidjan

Český reprezentační brankář Jiří Pavlenka se vrátil mezi tyče Werderu Brémy a nechybělo mnoho, aby čistým kontem přispěl ke konečnému vítězství. Na Wasserstadionu se ale nakonec dělily body, neboť na trefu Eggesteina odpověděl ve druhé minutě nastavení Misidjan. Do hry zasáhli i další čeští reprezentanti Theo Gebre Selassie a Ondřej Petrák.

První poločas žádnou ofenzivní podívanou nepřinesl a nejlépe o tom ilustruje statistika počtu střel. Na branku šla za pětačtyřicet minut jen jedna jediná a to z kopačky domácího Eggesteina. Naštěstí pro Werder ale byla gólová. Střílet se pokoušel i Kruse, ale hradbu těl stojících před sebou nepropálil. To nejdůležitější se tedy odehrálo ve 26. minutě. Klaassen si vyměnil balón s Eggesteinem a druhý jmenovaný se pak rozhodl na hraně pokutového území vypálit a udělal dobře. Eggesteinova rána zapadla přesně do šibenice a Bredlow plachtil vzduchem zcela marně. Werder byl po celý první poločas výrazně lepším týmem, diktoval tempo, ale málo zakončoval. Jiří Pavlenka, který se vrátil do branky Werderu po utrpěném otřesu mozku, zatím nemusel vůbec zasahovat.

Brémy začaly lépe i druhý poločas, ovšem po hodině hry zatopili Pavlenkovi hosté. Shodou okolností to byl český záložník Ondřej Petrák, který z malého vápna propasíroval balón do sítě, ovšem ze vstřelené branky se pro ofsajdové postavení nemohl radovat.

Domácí dlouho drželi ofenzivní choutky Norimberku na uzdě, až čtvrthodinu před koncem vyslal důrazné varování Löwen, jehož střela skončila těsně vedle. Norimberk v závěru zápasu vrhl veškeré síly do útoku a nakonec se dočkal vyrovnání. Dlouhý nákop do šestnáctky parádně sklepl Ishak pro Misidjana a ten s dostatkem času propálil Pavlenku na přední tyči. Brémy tak přišly v nastavení o výhru a doma s bavorským celkem jenom remizovaly.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 2:1

15.09.2018 18:30

Góly: 3. Matthias Ginter, 76. Patrick Herrmann - 90+3. Breel Embolo

Hříbata ve vyrovnaném utkání přetlačila Schalke 2:1 a zůstávají neporažena. Domácí celek navíc poskočil na čtvrtou příčku, zatímco Königsblauen se dál trápí a bez jediného bodu jsou až patnáctí. Mönchengladbach poslal brzy do vedení Matthias Ginter a čtvrthodinu před koncem navýšil vedení Patrick Herrmann. Schalke stihlo v nastavení jen snížit, trefil se Breel Embolo.

Schalke nebylo horší, naopak Gladbachu bylo více než vyrovnaným soupeřem, ovšem silně se trápilo v koncovce a navíc nevstoupilo do zápasu vůbec ideálně. Hříbatům stačily tři minuty, aby rohový kop Hofmanna uklidil hlavou do sítě Matthias Ginter. Rychlá branka posadila domácí do sedla, nicméně k dalšímu výraznému ohrožení branky nedošlo. Po půlhodině hry se připomnělo i Schalke a skóre se mohlo měnit opět po rohovém kopu. Tentokrát se k hlavičce dostal Salif Sané a Yann Sommer musel vytasil skvělý zákrok. Velmi blízko vyrovnání byli Königsblauen čtyři minuty před odchodem do šaten, po výborné přihrávce se hnal na Sommera Burgstaller, jenže netrefil branku a tato příležitost musela později hosty pořádně mrzet.

Dvě neproměněné gólovky stály Schalke hodně, navíc nezůstalo jen u nich. Mark Uth krátce po změně stran rozvlnil síť, ovšem stál v ofsajdu a tak se neuznané brance nemohl divit. Schalke každopádně přitápělo pod kotlem, ale bez výsledku.

Čtvrthodinu před koncem přišla klíčová fáze zápasu. Nejprve Hofmann z vyložené pozice trefil brankovou konstrukci a hned o dvě minuty později zvýšil na 2:0 Patrick Herrmann. Centr zleva si Pléa nedokázal pořádně zpracovat, ale to nevadilo, neboť hned v závěsu pálil přesně zmiňovaný Herrmann. Dvoubrankové manko bylo pro Schalke příliš. Ve třetí minutě nastavení už jen zkorigoval konečný výsledek parádní dělovkou do šibenice Breel Embolo.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:1

15.09.2018 15:30

Góly: 10. Corentin Tolisso, 19. Arjen Robben, 89. James Rodríguez - 5. Wendell (pen.)

Šlágr německé Bundesligy mezi Bayernem Mnichov a Leverkusenem skončil i přes rychlé vedení Farmaceutů výhrou bavorského velkoklubu. Bayern na proměněnou penaltu Wendella rychle odpověděl a za pouhých třináct minut výsledek otočil. Do střeleckých análů se postupně zapsali Tolisso, Robbén a James Rodríguez. Radost z výhry trenéru Kovačovi poněkud kazí vážné zranění Corentina Tolissa.

Bayern nezačal proti Leverkusenu vůbec dobře a soupeři velmi brzy dovolil zahrávat pokutový kop. Po pouhých 120 sekundách zahrál ve vápně rukou Thiago Álcantara, ale Kevin Volland Manuela Neuera překonat nedokázal. Ke smůle Bayernu však sudí viděl prohřešek jeho hráčů a penaltu nařídil opakovat. Sám Volland si už po druhé netroufnul a penaltu přenechal Wendellovi, který nezaváhal!

Rychlá branka byla jakýmsi rudým hadrem na býka. Bayern okamžitě přidal plyn a za pár minut už vedl. Nejprve parádní souhry s Müllerem využil v šestnáctce důrazný Corentin Tolisso a o chvíli později potrestal špatné odvrácení Taha ranou z voleje Arjen Robbén. Další ránu schytal Leverkusen formou zranění, Lars Bender musel přenechat místo Julianu Brandtovi. Bayern po otočení výsledku ubral na aktivitě a do konce prvního poločasu výsledek kontroloval. Těsně před jeho koncem utrpěl vážné zranění kolene Corentin Tolisso, takže i Niko Kovač musel střídat.

Ve druhém poločase už viděla Allianz Aréna jasnou převahu Bayernu, ovšem dlouho bez gólového vyjádření. Leverkusen byl každopádně stále ve hře o body, ale situaci si zkomplikoval vyloučením Karima Bellarabiho deset minut před koncem. Ofenzivní hráč Farmaceutů ostře zajel do Rafinhy a sudí s ním neměl slitování. Rafinha navíc musel pro další zranění střídat.

O vítězi utkání definitivně rozhodl až minutu před koncem James Rodríguez. Celou akci rozjel Robbén, který kolmici vysunul Álcantaru a jeho centr James hlavou usměrnil za Hradeckyho záda. Bayern nakonec porazil Bayer Leverkusen 3:1 a dál neohroženě kraluje Bundeslize.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Hannover 96 3:2

15.09.2018 15:30

Góly: 9. Yussuf Poulsen, 40. Timo Werner, 63. Timo Werner - 13. Niclas Füllkrug, 65. Miiko Albornoz

Do třetice všeho dobrého to vyšlo. Lipsko ve 3.kole Bundesligy poprvé vyhrálo, když doma zvládlo přestřelku s Hannoverem. Red Bull pokaždé v zápase vedl, jenže Hannover vždycky dokázal zareagovat a naději na body držel až do závěrečného hvizdu.

Zápas začal hodně zdivoka a velké šance i góly na sebe nenechaly dlouho čekat. V 5.minutě vlétl do šestnáctky Hannoveru Werner a nechybělo mnoho, aby se Lipsko po jeho střele ujalo vedení. Domácí si museli počkat ještě další čtyři minuty, než si Yussuf Poulsen počkal na tečovaný balón a zblízka hlavou doklepl balón do prázdné branky.

Z vedení se Red Bull radoval pouze čtyři minuty. Asano pořádně provětral lipskou defenzívu a jeho následný zblokovaný centr napálil nechytatelně pod břevno Niclas Füllkrug! Po půlhodině pak mohl vrátit vedení na stranu Lipska Werner, ale podobně jako při první akci zápasu netrefil zařízení. Chvíle Tima Wernera přišla až pět minut před přestávkou. Forsberg využil chyby ve středu hřišti a rychle vysunul rozeběhnutého Wernera, který zkušeně prostřelil brankáře Essera. A s Hannoverem to mohlo vypadat do přestávky ještě hůře, kdyby proti Poulsenovi nevytáhl skvělý zákrok Esser.

Tak jako tak měli hosté po změně stran co dělat, aby dohnali jednobrankovou ztrátu. V 56.minutě nebezpečně hlavičkoval Anton a Gulácsi výborně zasáhl. V 63.minutě domácí znovu zafungovala spolupráce Forsberga s Wernerem a druhý jmenovaný přízemní střelou podél brankáře zvýšil už na 3:1.

Hannover ale po druhé v tomto zápase dokázal bleskurychle odpovědět. O dvě minuty později vyslal skrytou a těžko chytatelnou střelu Miiko Albornoz a hosté byli zpátky ve hře o body. Lipsko se v závěrečné fázi utkání dobře bránilo, přesto nakonec mohlo o výhru přijít. Ve čtvrté minutě nastavení předvedl Hannover velký závar ve vápně a Gulácsi se musel hodně činit a rovněž mu i na brankové čáře pomohl Konaté. Lipsko vše přežilo a nakonec získalo tři body.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2:1

15.09.2018 15:30

Góly: 87. Anthony Ujah, 90+3. Alexandru Maxim - 82. Dong-won Ji

Naprosto nečekaný závěr zažili diváci na stadionu v Mohuči, kde domácí tým hrál s konkurenčním Augsburgem více jak 80 minut bez branek. Ale v závěrečné desetiminutovce padly hned góly tři a to ještě neuvěřitelným způsobem. Hosté vedli, nicméně domácí dokázali záhy srovnat a o svém těsném úspěchu 2:1 rozhodli trefou střídajícího Alexandra Maxima v nastavení. FSV díky tomu zaznamenal již své druhé vítězství v novém ročníku.

V souboji dvou neporažených výběrů se shodným bodovým ziskem začal lépe FC, který už v 8. minutě rozvlnil síť. Gregoritsch obdržel přihrávku do běhu, obešel protihráče a pak z dvanácti metrů prostřelil gólmana Müllera. Jenže branka nebyla uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení rakouského forvarda, což si rozhodčí Petersen dodatečně zkontroloval u videa. Další zajímavý okamžik nastal po necelé půl hodině hry.

Krásný centr z levé strany obdržel do pokutového území domácí Mateta, avšak jeho následná hlavička nakonec těsně prosvištěla kolem vzdálenější konstrukce. Za další dvě minuty se zjevil tváří v tvář proti brankáři Gieferovi důrazný Quaison, načež ho zblízka šajtlí nepřekvapil. Z pohledu prvního poločasu to bylo vše, další nebezpečí vzniklo po hodině hry. Blízko otevření skóre byl hostující Koo.

Ten si ve středu šestnáctky naskočil na parádní pas Schmida z pravého křídla a perfektně mířil přímo pod horní tyčku, nicméně Müller se vytasil s fantastickým zákrokem jednoruč a balón vytěsnil nad horní tyčku. V 63. minutě napřáhl z hranice pokutového území domácí Malong a jeho projektil minul pravou šibenici jen o několik decimetrů. Pak už padaly pouze branky, první krok k případnému úspěchu udělal Augsburg v 82. minutě.

Dong-Won Ji se ani ne po devíti minutách strávených na trávníku odhodlal ke střele z dobrých třiceti metrů a skákavý míč přeci jen zapadl k levé tyči. Neuběhlo ani pět minut a bylo srovnáno. Anthony Ujah po přímém volném kopu využil špatného vyběhnutí Giefera a hlavou zblízka dotlačil balón do branky. Hostující strážce zasahoval nejistě i ve třetí nastavené minutě po autovém vhazování a míč vyboxoval jen na kopačku Maxima, který mu ho z osmnácti metrů po zemi vrátil do sítě a rozhodl tak o osudu sobotního utkání.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:2

15.09.2018 15:30

Góly: 87. Yunus Malli (pen.), 90+3. Admir Mehmedi - 61. Javairô Dilrosun, 90+1. Ondrej Duda

Minutu před koncem zápasu to vypadalo, že Hertha přiveze z Wolfsburgu všechny body. Branka Dilrosuna ale nakonec nebyla jediná. V posledních minutách se utkání nezvykle zvrtlo a nakonec skončilo dělbou bodu za konečnou remízu 2:2.

Volkswagen Arena se stala dějištěm velmi zajímavého utkání, které vítězě nepoznalo. Wolfsburgu jednoznačně patřil začátek, tlak který si vytvořil byl místy až drtivý, jenomže žádná gólovka k vidění nebyla a tedy i žádný gól. Ve 4.minutě se sice z těžké pozice pořádně opřel do balónu Roussillon, ale tvrdá rána si cestu mezi tři tyče nenašla. Wolfsburg hostům vůbec nepůjčoval balón a obléhal jarsteinovu branku, avšak bez žádného efektu. Těsně před koncem prvního poločasu ojediněle zahrozili Berlíňané, ale s hlavičkou Kaloua neměl Casteels problémy.

Ani začátek druhého poločasu nenasvědčoval žádným ofenzivním výpadům. V 64.minutě však zmrazil Volkswagen Arenu Javairo Dilrosun. Obrovskou chybu vyrobil Roussillon, takže Hertha rychle kvapila na Casteelse a Dilrosun se rozhodl nepřihrávat, sám zakončil a udělal dobře! Hosté pak drželi Wolfsburg na uzdě a zdálo se, že nejtěsnější vedení uhájí.

V 89.minutě úplně zbytečně fauloval Maier Ginczeka a sudí po shlédnutí videa nařídil pokutový kop. Otázkou konzultace totiž bylo, zdali faul proběhl v pokutovém území či ještě mimo. Yunus Malli sice zvolil stranu kam Jarstein skákal, ale jeho střela byla natolik přesná a razantní, že jí brankář Herthy nemohl chytit.

V nastaveném čase se pak děly neuvěřitelné věci. V jeho třetí minutě podstřelil z volného přímého kopu zeď slovenský záložník Ondrej Duda a Hertha znovu ve Wolfsburgu vedla. Hostující fanoušci už slavili výhru, ale nákop VfL, vyhraný hlavičkový souboj Brookse a zakončení špičkou kopačky v podání Admira Mehmediho znamenali další a tentokrát už konečné vyrovnání na 2:2.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - TSG Hoffenheim 2:1

15.09.2018 15:30

Góly: 45. Alfredo Morales, 88. Dodi Lukebakio (pen.) - 86. Reiss Nelson

Generálka na Ligu mistrů Hoffenheimu vůbec nevyšla a Bádensko-Würtemberský celek prohrál 1:2 na hřišti Fortuny Düsseldorf. Tým Juliana Nagelsmanna měl sice územní převahu, ale dvě minuty před koncem se provinil faulem ve vlastní šestnáctce a rozhodující pokutový kop proměnil Lukebakio. Fortuna si připsala první vítězství po svém návratu do nejvyšší soutěže.

Hoffenheim tedy až těsně před koncem ztratil alespoň bod, který jen dvě minuty před tím pracně naháněl. Utkání začalo poměrně dost opatrně a především hosté, kteří drželi častěji balón na svých kopačkách se do žádného zběsilého útočení nepouštěli. Divákům se tedy tato pasáž hry nemohla líbit. Vysvobodit je mohl z nudy Andrej Kramarić, který spálil stoprocentní příležitost. Joelinton dlouho držel balón, zatáhl jej do šestnáctky a na malém vápně našel nikým neobsazeného Kramariće. Ten měl navíc dostatek času, jenže zakončoval rovnou a vůbec netrefil branku! Jen o pár minut později musel výrazně zasahovat Rensing a i tato šance zůstala nepotrestána. Hoffenheim to těsně před koncem prvního poločasu pořádně zamrzelo. Zimmerův nádherný centr doplachtil na hlavu Alfreda Moralese a Fortuna Düsseldorf vedla 1:0.

Přestože to vůbec nevypadalo, dostal se Hoffenheim do potíží a na začátku druhého poločasu měl velké štěstí, že znovu neinkasoval. Golman Baumann předvedl výborný skok proti hlavičce jednoho z domácích. Následně se na hrací ploše dlouho nic nedělo a až deset minut před koncem orazítkoval břevno hostující Florian Grillitsch. Na druhé straně ho jen o chvíli později napodobil Lukebabio a pak se hra zase rychle přestěhovala před Rensinga.

TSG se nakonec dočkalo vyrovnání v 86.minutě, kdy obrana Fortuny nedokázala odkopnout balón do bezpečí a Reiss Nelson v šestnáctce neomylně zakončil! Remíza 1:1 ale dlouho nevydržela. V šestnáctce Hoffenheimu došlo k penaltovému zákroku, což sudí zaregistroval a foukl do píšťalky. Dodi Lukebabio sice zvolil stranu, kam skákal Baumann, hostujícího brankáře ale překonal a rozhodl o vítězství Fortuny Düsseldorf 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 3:1

14.09.2018 20:30

Góly: 36. Abdou Diallo, 72. Marius Wolf, 88. Paco Alcácer - 68. Sébastien Haller

Dortmund podle očekávání zvítězil nad Frankfurtem. V zápase se za něj trefili tři různí hráči a Borussia nakonec zvítězila 3:1.

Hráči Dortmundu dominovali v zápase s Frankfurtem ve všech sférách. Více drželi míč, víckrát vystřelili na branku, měli více rohů a to nejdůležitější - vstřelili více gólů. Hostům se sice ve druhém poločase podařilo vyrovnat, Dortmund však výše zmíněnou herní převahu nakonec přetavil v góly a vyhrál 3:1.

Začátek první půle byl opatrný a obě mužstva se s rozehrávkou zdráhala. Až v 36. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce domácí Abdou Diallo. Hlavičku sice brankář Trapp vyrazil, odražený míč si však znovu našel Diallo a tentokrát už se z nemýlil a z bezprostřední blízkosti míč usměrnil do odkryté části brány.

Do konce prvního poločasu už se nic nestalo a do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí. První půle však příliš atraktivní z pohledu fotbalu nebyla a zaplněný Signal Iduna Park se tedy spíše nudil.

Do druhé půle naskočili hosté z Frankfurtu v mnohem vyšším tempu a bylo na nich vidět, že chtějí vyrovnat, k čemuž jim výrazně napomáhala i dortmundská pasivita. A v 68. minutě se to skutečně podařilo. Danny da Costa se po krásné individuální akci s míčem propracoval na pravou stranu hřiště a následně míč nacentroval do pokutového území, kde si ho našel hostující útočník Sébastien Haller, který bez rozmyslu sklepl míč ke vzdálenější tyči. Bylo vyrovnáno.

Po vyrovnávacím gólu však přišel další herní obrat a Dortmund se probudil, jelikož chtěl tři body. O necelé čtyři minuty později od vyrovnávacího gólu se v pokutovém území hostů dostal k míči Marius Wolf, který po skvělém zpracování vystřelil po zemi ke vzdálenější tyči a vrátil Borussii vedení.

Skóre upravil na konečných 3:1 v 88. minutě Paco Alcácer, jenž se do míče opřel zpoza vápna a jeho technická střela skončila v síti. Cennou asistenci u třetího gólu Borussie si připsal teprve osmnáctiletý Jadon Sancho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33009:29
2.Borussia Dortmund32107:27
3.VfL Wolfsburg32107:47
4.Hertha BSC32105:27
 Borussia Mönchengladbach32105:27
6.1. FSV Mainz 0532104:27
7.Werder Brémy31204:35
8.FC Augsburg31114:44
 Fortuna Düsseldorf31114:44
10.RB Lipsko31115:74
11.TSG Hoffenheim31025:63
12.Eintracht Frankfurt31024:53
13.Hannover 9630213:42
14.1. FC Norimberk30212:32
15.SC Freiburg30124:81
16.VfB Stuttgart30123:71
17.Schalke 0430032:60
18.Bayer Leverkusen30032:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
andrew96

Velkou část jsem sice sledoval na půl oka, ale moc se mi to nelíbilo. Schmelzer hoří jak Breno, záloha slabá, Dahoud si to neměl pořádně s kým dát. Ještěže Sancho ukázal svou genialitu. A gratulace všem třem střelcům, jen tak dál.

Reagovat
wishmaster

Obrana Akanji - Diallo vyzerala celkom pevne, čo je po rokoch príjemná zmena. Pizcek a najmä Schmelzer začínajú nestíhať tempu Bundesligy. Zaloha včera katastrofa, Delanay aj Dahoud neviditeľny bez snahy o nejakú nebezpečnejšiu prihrávku. S Witselom to vyzeralo hneď inakšie. Larsen nepresvedčil, napriek tomu Jadon, to už bolo o inom, skvelé striedanie Favreho. Philipp katastrofa, bez záujmu o hru. Nabudúce snáď Paco základ

Reagovat
davios

Musím říct, že jsem Dortmund zase tolik nesledoval v poslední době a když jsem se podíval na základní sestavu tak jsem víc než půlku nezna l... nemohl by být někdo tak hodný a ve zkratce mi napsat něco o těch nových hráčích? (starou gardu samozřejmě znám), díky

Reagovat
Beči

Předpokládám, že jde o tyto hráče:

Akanji - Loni přišel z Basileje, odehrál cca 10 zápasů, letos už se s ním počítá do základu a zatím hraje velmi dobře.

Diallo - Loni měl skvělou sezónu v Mainzu, a vypadá to, že v dobrých výkonech bude pokračovat, stoperská dvojice Akanji - Diallo se zatím jeví výborně.

Delaney - Posila z Werderu, kde hrál docela dobře, ale v Borussii musím říct zatím pod očekáváním.

Wolf - Má za sebou podařenou sezónu ve Frankfurtu, může nastoupit na více pozicích, co vím a zatím nehraje špatně.

Larsen - Tuším odchovanec (pokud se mýlím, opravte mě). Mladý nadějný, zatím ale spíš hráč do rotace.

Sancho - V podstatě to samé, mladý a nadějný křídelník, včera ukázal, že jako žolík už by mohl být dost důležitým hráčem.

Alcácer - Přišel z Barcy, kde moc šancí nedostával, ale když už nastoupil, zahrál většinou celkem dobře. Předtím hrál ve Valencii, kde pravidelně střílel okolo patnácti branek za sezónu. Rozhodně má na to, aby hrál základ na úkor Phillipa.

Reagovat
davios

Tak Alcacera jsem zachytil přes Valencii i Barcu, spíš mi šlo o ty které jsi vypsal... Jinak jestli dává Dortmund zase šanci odchovancum tak je to super a doufám, že e se chytí... Má reálné s tím kádrem hrát o 2-3 místo, nebo spíš letos ještě ne?

Reagovat
Beči

O 2-3 místo si myslím klidně hrát mohou. O titul ale nejspíš ne, Bayern je prostě o level výš.

Reagovat
vladino10

tak ked sa pozrieme na to, ze leverkusen a schalke maju po troch kolach 0 bodov a pred sebou este aj poharovu europu, tak dvaja celkom vazni konkurenti o to druhe miesto na tom su celkom bledo..

podla mna na to druhe miesto maju, obrana im drzi a aj ked to v utoku drhne, tak maju individualnu kvalitu na to aby nejaky ten gol dali, plus ocakavam, ze ked sa zohraju, tak aj ten utok bude lepsi..

uvidime ci niekto nevystreli zazracne hore tuto sezonu, ale asi by som ich celkom favorizoval na tu 2.-3. priecku..

Reagovat
Adyss

“Paco Alcacer má za sebou premiéru v německé bundeslize. Útočník Dortmundu se podílel brankou na vítězství Borussie nad Frankfurtem. Ze zápasu si podle trenéra Luciena Favre přinesl ale bohužel také zranění kotníku.“

Ja to jebem

Reagovat
Ferguson6

Duda kráľ strelcov

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen po troch zápasoch nula na konte, to je s týmto kádrom proste neprípustné. Ak sa nevyhrá o týždeň s Mainzom, nech ide Herrlich von, ja by som ho najradšej vyhodil už teraz.

Duda sa začína chytať, len tak ďalej...

Reagovat
20fredy20

plesaty riadne trafil

Reagovat
Liquid

Leverkusen sestup?

Reagovat
RadekVonCZE

Dudu vám fakt závidím

Reagovat
Rudnevs

Čítal som komentár jedného fanúšika z Anglicka, ktorý navštívil piatkový zápas Union - Duisburg, a ten si to nevedel vynachváliť, vravel, že to bolo ako keby šiel do najlepšieho podniku, v ktorom kedy bol, a tam ako keby práve bežal futbalový zápas. Písal tam, že by sa v tomto malo Anglicku od Nemecka ešte veľa čo učiť. Čítať takéto komentáre vždycky poteší.

Ten zápas som inak včera pozeral taktiež a súhlasím, že atmosféra parádna, ostatne ako vždy na Alte Försterei... Union ma trochu sklamal, smerom dopredu by som čakal väčšiu kreativitu, trochu mi to pripomínalo minuloročné trápenie. Našťastie to vytrhával Gogia, ten tam pekne vetral Wolzeho a cez neho šlo všetko nebezpečné. Potom bohužiaľ Union dostal po individuálnych chybalch hlúpy gól (Redondo hlúpo stratil loptu, keď sa tam motal ako po troch pivách a následne to hlúpym výbehom dorazil Gikiewicz), čo Duisburg opäť vrátilo do hry. Aby som to celkovo zhodnotil, tak remíza zaslúžená, ale výkon Unionu ma trochu sklamal.

Reagovat
bayern987

Tolisso na půl roku out.

Reagovat
vladino10

+ kym dozenie treningove manko a dostane sa do formy tak ma asi viac menej po sezone..

hlavne to neuponahlat ako s holgerom, ktory sa vyliecil a dve kola na to uz hraval 90 minutove porcie..a po odchode z bayernu ho tie zranienia "presli"..

a aj ked ma tu asi zozeriete, tak nakoniec mozno bude vacsi problem absencia rafinhu- idu anglicke tyzdne a momentalne mame na 2 kraje obrany iba 2 hracov a ako vieme, alaba nechodi daleko po zranenie..

Corentina zvladneme (aj ked serie ma to, uz minulu sezonu sa mi zacinal velmi pacit), do tej zalohy je tam vela kvalitnych hracov a rafinha sa snad da rychlo dokopy..

Reagovat
Bastaron

Líp než Rafinha tam zahrajou na kraji i hráči z juniorky a dokonce se možná nebudou bát něco vymyslet dopředu.

Reagovat
vladino10

Áno, to určite

Ten hejt naňho odkedy posunul lahma do zalohy (za čo mohol tréner a nie on) a kvôli jednej chybe proti realu je neskutočný, pritom výkony má na lavickara dobre a pred rokom nám proti seville zachránil prdel..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Celkově pro někoho nesympatický hráč

Reagovat
vladino10

Ja ho tiež nemám nejak extra rád, ale uznávam ho, že sedí, drží hubu a keď ho treba tak si svoje odohrá tak, že nie je treba plakať za tým za koho zaskakuje..

Reagovat
Bastaron

To jo, spíš ne každý je zaslepený jenom proto, že pro někoho je sympatický, ale vidím co hraje a to s tím Realem byla úplná třešnička.

Reagovat
vladino10

Ja neviem, tak mi pošli nejaký prípad kedy naposledy urobil nejakú defenzívnu minelu okrem toho realu, dozadu proste drží a ani s tým realom som necítil ako nejaké oslabenie, že hrá, bránil dobre a od hráča z lavičky asi nemožno čakať, že bude hrať ako marcelo..hral o dve triedy lepšie ako Bernat..ale tak fajn, asi som zaslepený rovnako ako štyria tréneri- Guardiola, Ancelotti, Heynckes a Kovac- lebo pod všetkými štyrmi bol vždy druhou voľbou na PO, pod Heynckesom bol dokonca druhou voľbou na PO aj na LO..

Ale keď už píšeš, že vôbec chýbať nebude a nahradí ho niekto z juniorky, tak mi môžeš rovno napísať kto a skús ešte dodať, kto sa z tej juniorky naposledy výraznejšie v Bayerne presadil..

Reagovat
Rudnevs

Tak nevravím, že niekto z rezervy je lepší hráč než Rafinha, ale v podstate minimálne na ligu nejak extra Rafinha chýbať nebude, pretože v lige by ste všetkých prešli i keby na tej pozícii hral nejaky ten mladík z Regionalligy a i keby ste náhodou s niekym zaváhali, tak je to aj tak jedno, pretože ostatné tímy, ktoré sú aspoň papierovo najbližšie k tomu, aby vám konkurovali, strácajú pravidelne.

Inak podľa mňa je veľká škoda, že v poslednej dobe sa v Bayerne z juniorky nikto nepresadil... Dôvodom je asi kombinácia toho, že tí hráči nedostali poriadnu príležitosť a toho, že tam nie je poriadna kvalita. Snáď sa celkovo po nepodarenom WM zvýši kvalita nemeckej výchovy hráčov a rôznych mládežníckych programov.

Reagovat
vladino10

Ako jop, jasné, mňa iba zarazilo bastaronove "lepšie ako rafinha zahrajú aj hráči z juniorky", čo je samozrejme hlúposť..

Toho, že by to bol v bl extra problém sa nebojím, skôr sa bojím toho, že by z tej juniorky neprišiel nikto, alaba hral všetko a nerotoval by..čo by sa nám na jar mohlo škaredo vrátiť..

Ono je podľa mňa problém aj inde- ja mám pocit, že kedysi tie kádre veľkoklubov proste boli slabšie..v reale kedysi hraval lass, momo, granero, v Bayerne pranjic, ottl atď..to teraz tie veľkokluby majú v kádri v základe 11 top hviezd a ďalšie 2-3 hviezdy na lavicke- a tam mas veľmi obmedzený priestor dať šancu niekomu.mlademu, vo veľkokluboch nabitých hviezdami nie je priestor na chyby ktoré mladí hráči robia..+ peniaze- pre veľkoklub je lacnejšie kúpiť hotového hráča alebo hráča ktorý sa už niekde chytil ako dať šancu niekomu novému kto môže urobiť chybu a môžeš kvôli nemu dostať góly..

Kto z tých veľkoklubov vlastné naposledy priniesol top hráča ktorý sa v ňom bez hosťovaní atď presadil?možno sa nájdu nejaké príklady, ale veľa toho nebude si myslím..

Je celkom vtipné, že všade kam prišiel Van Gaal sa nejaki odchovanci "zrodili"- v Bayerne tuším vytiahol mullera s alabom, v united lindgard a rashford.. možno fakt iba stačí aby mal tréner gule a začal niekomu dávať pravidelne šancu..

Reagovat
Rudnevs

Van Gaal gule rozhodne mal a nebál sa to ukázať, Luca Toni by mohol rozprávať... Uli Hoeneß raz van Gaala opísal ako “menschlich eine Katastrophe”. Každopádne hoci ho nemám rád, za to vyťahovanie tých odchovancov ho chválim, okrem Alabu a Müllera nasadzoval i Badstubera, Krafta a Contenta. Je asi fakt, že možno stačí tréner, ktorý je pripravený vsádzať na mládež a ukázať mladíkom dôveru a môže to ísť.

Ja osobne by som tam tých mladíkov skúšal dávať na Bundesligu, kde Bayern bohužiaľ minimálne túto sezónu opäť nebude mať konkurenciu... K tomu by ale bolo treba aby i tie hviezdy dokázali prijať menej času na ihrisku a pochopili, že treba myslieť i na budúcnosť a prinajlepšom aby miesto hnevania sa ešte pomohli tým mladým hráčom integrovať sa do prvého tímu. Prípadne nejake hosťovanie v inom tíme BL by tiež bola možnosť, Kroosovi, Lahmovi alebo Alabovi to pomohlo.

Napriek tomu, čo som písal hore, že za posledné roky úroveň nemeckej mládeže klesla, tam pár zaujímavých hráčov v mládeži máte a dať im šancu by možno stálo za to. Trebárs teraz v lete prišiel Paul Will, bývalý kapitán U19 v Lauterne, veľký talent, ktorý mal možnosť podpísať profesionálny kontrakt v Lauterne, odmietol to a odišiel do Bayernu s tým, že sa chce presadiť tam. Očividne si verí, fanúšikovia Lauternu boli však poriadne sklamaní. Ďalej trebárs Adrian Fein, ten patril medzi najlepších hráčov minuloročnej Regionalligy Bayern, má profesionálnu zmluvu a Salihamidzic vravel, že sa budú snažiť ho postupne dostávať do prvého tímu. A asi najväčší talent je Oliver Batista Meier, prišiel taktiež Kaiserslauternu, mnohí mu veria, že sa dokáže presadiť v áčku, je kreatívny a rýchly, povahovo skôr uzavretý, rád nakupuje v Stierblut a chce urobiť všetko preto, aby sa dostal do áčka. Ďalej trebárs Hoffmann, Mai, Awuodja, Früchtl alebo Evina, niektorí z nich sa v áčku už i mihli.

Reagovat
vladino10

vedel som, že sa "chytis" tých gul

Heh.. Asi si zachytil čo robí Robben ak si tréner dovolí ho za rozhodnutého stavu stiahnuť z ihriska, Boateng sa tiež svojho času vehementne sťažoval keď nebol týždeň po zranení v zaklade a to sú iba takí čo to povedia na plnú hubu do médií, ktovie kolkym to potom vadí v pozadí..ťažko sa mi predstavuje, že by ti mladí začali dostávať nejaké väčšie šance v BL (ak to nebude vynútené)..veď len tá zaloha, sanches odohral v BL zatiaľ 0 minút a ked začnú anglické týždne, tak vtedy až dostanú minúty všetci, ale miesto navyše tam nie je..v obrane možno, Mai vyzeral v BL dobre minulú sezónu a máme iba troch stoperov..Friedl je na hosťovaní vo werdere, zatiaľ nedostal poriadne šancu a zrejme mu ostáva iba čakať či sa niekto zraní/stratí formu..ani tie hosťovania nie sú úplný ideal, tie kluby kde ti hráči sú nemaju motiváciu stavať cudzieho, načo keď z neho nič nebudú mať, musel by o triedu prevyšovať ostatnych čo v klube majú na jeho post..

Čo som sledoval prípravu bayernu, tak žiadny z tých mladíkov nejak nevynikal od ostatných- respektíve aj keby tých hráčov nepoznám, tak si myslím, že sa pár minút trafim ktorý z nich je rezerva a ktorý prvý tím..nikto kto by si v tých zápasoch nejak vehementne pýtal miesto v 1. Tíme, aj keď samozrejme je to ťažké v takom veku dorovnať na pľaci robbena napr..

A aj tí hráči možno maju prehnane sebavedomie- ja neviem, ak by som si mal vybrať tak vezmem profesionálny kontrakt v lauterne..a ak sa presadim tam, tak si ma určite niekto v BL všimne..ale s bayernom, respektíve štartovať kariéru v rezerve veľkého klubu je podľa mňa dosť veľký risk..

Inak z tých talentov som si teraz spomenul nás gaudina- ako uchvátil keď odohral po MS 2014 v základe bayernu zopár zápasov, vyzeral veľmi dobre..šiel na hosťovanie do švajčiarska a odvtedy o nom ani chýru, ani slychu..

Reagovat
REPLIKATOR

Škoda Brémy. Pavlenka to asi měl mít, šlo to na přední tyč.

Reagovat
20fredy20

tak dat na ligu trio obrancov a tak posetrit alabu s kimmichom

Reagovat
Werkrider

Heoness žiada pre Bellarabiho tvrdý trest Ach tá irónia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele