Bundesliga - souhrn 29. kola

17.04.2015, 22:28, aktualizováno 19.04.2015, 19:24
Komentáře a souhrny
Wolfsburg se rozešel se Schalke nerozhodně, Brémy ovládly derby s Hamburkem. Augsburg porazil VfB. Dortmund vyhrál nad Paderbornem a dotahuje se k pohárovým příčkám, na které ztrácí pět bodů. Bayern veze tři body ze Sinsheimu, Leverkusen rozstřílel Hannover a Mainz zvládl důležité utkání na půdě Freiburgu. Hertha remizovala s Kölnem...

VfL Wolfsburg - Schalke 04 1:1

19.04.2015 17:30

Góly: 78. Kevin De Bruyne - 53. Leroy Sané

VfL Wolfsburg remizoval se Schalke, ovšem nadále si udržuje sedmibodový náskok před dvojicí Bayer Leverkusen-Borussia Mönchengladbach. Zároveň to znamená, že Bayernu Mnichov stačí jedna jediná výhra k obhajobě titulu.

Wolfsburg překvapivě prohrál v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy s Neapolí, a to výsledkem 1:4, který zřejmě posune dál italský celek. Z jeho přístupu si Schalke evidentně vzalo příklad, ale přesto si větší šance vytvořili domácí. Aktivní byli především André Schürrle a Kevin De Bruyne, leč jejich snahy k brance nevedly.

V 53. minutě se tedy radovali hosté. Leroy Sané převzal na vlastní polovině míč, nikterak se nerozpakoval a doběhl s ním až do vápna Vlků, kde si se štěstím poradil s obránci a zamířil do pravého dolního rohu, přičemž Diego Benagliho byl v ten moment v pohybu na druhou stranu - 0:1. Švýcarský brankář ještě u rozhodčího Christiana Dingerta reklamoval ruku útočícího hráče, ale gól platil.

Poté to znovu zkoušel Schürrle, nicméně balon do brány nedostal. To se povedlo až v 78. minutě jeho spoluhráči De Bruynemu, který zpoza pokutového území uklidit míč po zemi k pravé tyči - 1:1. V samotném závěru mohli svěřenci Dietera Heckinga změnit remízový stav. Jenže to by musel střídající Josuha Guilavogui lépe naložit s De Bruyneho centrem.

Schalke tedy nadále drží pozici zaručující účast v Evropské lize. Na Champions League už to v příští sezoně nevypadá, jelikož konkurenti na třetím a čtvrtém místě mají dvanáctibodový náskok. Die Königsblauen jsou na tom stejně jako Augsburg, což znamená, že mají čtyři bodíky k dobru na dotírající Werder Brémy.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hamburger SV 1:0

19.04.2015 15:30

Góly: 84. Franco Di Santo (pen.)

Werder Brémy těsně přehrál Hamburk, který tak pět kol před závěrem letošní bundesligové sezony okupuje poslední místo. Naopak svěřenci Viktora Skripnika si nadále mohou dělat zálusk na evropské poháry.

První šance byla k vidění v polovině prvního poločasu. Van der Vaart ostře vystartoval na Jannika Vestergaarda, který záhy musel střídat, nicméně ještě předtím mohl poslat hosty do vedení volej Zoltána Stiebera, kdyby byl ovšem přesnější. Na druhé straně to před pauzou zkoušel Davie Selke, ale ani jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

O další větší šanci se postaral střídající Levin Öztunali, jenže Adlera, který v brance severoněmeckého celku dostává v závěru sezony přednost před Jaroslavem Drobným, ke škodě příznivců Werderu nepřekonal. To nejdůležitější se na Weserstadionu odehrálo až s příchodem závěrečné desetiminutovky.

V 82. minutě fauloval Valon Behrami ve vápně Zlatka Junuzoviće. Hamburkská jedenadvacítka, jež právě dnes oslavila třicáté narozeniny, tak vyfasovala od rozhodčího Starka červenou kartu a kopala se penalta. Behramimu se však příliš nechtělo ze hřiště, takže exekuce se Franco Di Santo ujal až o dvě minuty později.

Argentinský střelec si s přehledem poradil a vsítil tak svou třináctou branku v sezoně - 1:0. Obnovená premiéra Bruna Labbadii na lavičce HSV tedy kouči nevyšla a ve zbývajících pěti utkáních, přičemž v tom prvním čeká Augsburg, musí bodovat. Jinak by klub z přístavního města mohl poprvé v historii spadnout do druhé Bundesligy. Naopak Brémy už se těší na též sestupem ohrožený Paderborn.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfB Stuttgart 2:1

18.04.2015 18:30

Góly: 7. Tobias Werner, 73. Raúl Bobadilla - 22. Daniel Ginczek

Augsburg rázně uťal sérii nepovedených zápasů a po domácí výhře 2:1 nad Stuttgartem výrazně oživil své šance na postup do pohárové Evropy; nyní mají svěřenci Markuse Weinzierla na sedmý Hoffenheim náskok už pěti bodů. Hosté naopak zůstávají v sestupovém pásmu..

Domácí byli v zápase aktivnějším týmem a po zásluze šli do vedení díky trefě Tobiase Wernera. Vyrovnávací trefa Daniela Ginczeka přišla trochu nečekaně, nicméně nutno uznat, že povzbuzený Stuttgart následně mohl skóre i otočit; místo toho však Raúl Bobadilla v 73. minutě rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Bavorsku.

Týmům ze spodní poloviny tabulky se v sobotu obecně nedařilo, takže případný úspěch mohl hostům výrazně pomoci. To by ale museli začít mnohem lépe a neinkasovat už v sedmé minutě - gólman Sven Ulreich se vydal z vlastního vápna, aby hlavou odklidil míč před dotírajícím Bobadillou, podařilo se mu však pouze přihrát Alexandru Essweinovi, který nacentroval na pohodlně dorážejícího Wernera.

Augsburg hrál v úvodním dějství opravdu dobře a dával tak zapomenout na špatné výkony z posledních týdnů, zvýšit na 2:0 se mu však nepodařilo, ačkoliv Werner měl v 17. minutě další dobrou šanci; tentokrát ho zarazil zdvižený praporek pomezního. Když proto Ginczek na zadní tyči po Kostićově přihrávce vyrovnával na 1:1, bylo to velké překvapení - do té doby se Švábové pouze bránili.

Sám Ginczek mohl dokonce přidat další trefu, těsně před pauzou však tváří v tvář gólmanu Marwinu Hitzovi neuspěl. Vyrovnávací trefa stuttgartskému sebevědomí vyloženě prospěla; svěřenců Huuba Stevense bylo najednou plné hřiště a Augsburg si musel dávat velký pozor. Jenže v dnešním zápase zkrátka fotbalová Štěstěna neodměňovala ty, kteří by si to zasloužili. Domácí, stejně jako předtím jejich soupeř, vytěžili další branku prakticky z ničeho - čtvrt hodiny před koncem vypálil Daniel Baier, Ulrich míč pouze vyrazil k Markusi Feulnerovi, a jeho pas našel před prázdnou bránou volného Bobadillu.

Hosté se nevzdali naděje na body a v závěru se pokusili soupeře zatlačit do defenzivy, tento plán jim však úplně nevycházel; naopak Augsburg se několikrát vydal do nebezpečných brejků. Ani jeden z týmů však už další branku přidat nedokázal.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 2:3

18.04.2015 15:30

Góly: 81. Admir Mehmedi, 90. Jonathan Schmid - 39. Shinji Okazaki, 45. Shinji Okazaki, 83. Yunus Malli

Freiburg po delší době opět zaváhal s přímou konkurencí, když doma po prohře 2:3 odevzdal Mainzu všechny body. Hosté vedli v poločase už o dvě branky díky trefám Shinji Okazakiho; po změně stran sice snížil domácí Admir Mehmedi, následně však vstřelil vítězný gól Yunus Malli. Finální trefa Jonathana Schmida už pouze upravila výsledek.

Svěřenci Christiana Streicha vstupovali do utkání v dobré formě (sedm bodů z posledních tří zápasů) a na hřišti to zpočátku bylo vidět - podařilo se jim zatlačit Mainz do obrany a vypracovali si i několik slibných šancí. Mehmedi však v 10. minutě ztroskotal v přímém souboji s gólmanem Lorisem Kariusem, a když o osm minut později hostující gólman kapituloval, zachránilo jej po Günterově ráně břevno.

Zdálo se, že je pouze otázkou času, než domácí vstřelí zasloužený vedoucí gól; místo toho se však zničehonic radovali hosté, a to hned při svém prvním ofenzivním pokusu. Jairo si na pravé straně zpracoval dlouhý pas z hloubi pole a nacentroval na zadní tyč, kde číhal připravený Okazaki a propálil gólmana Romana Bürkiho. Ještě do poločasu pak japonský forvard udeřil i podruhé, když po rohovém kopu využil chyby bránícího Nikolče Noveského.

Také po změně stran byl obrázek na hřišti podobný - Freiburg, tentokrát navíc poháněn vědomím, že musí dorovnávat dvougólový deficit, začal mnohem aktivněji a nutil soupeře bránit v bloku. Hostující obrana však držela pevně, a když konečně kapitulovala, psala se už 81. minuta; Mehmedi vypálil k zadní tyči a nedal Kariusovi žádnou šanci.

Domácí fanoušci vycítili naději na body, tu se však Mainzu podařilo zchladit takřka okamžitě, konkrétně o tři minuty později - Brosinského pas našel hlavu Malliho a bylo to 1:3. Ani za tohoto stavu se však Freiburg nevzdal a v infarktovém závěru se i nadále hnal za vyrovnáním. Přestože však Schmid po Petersenově centru snížil na 2:3, na finální (zasloužený) úder už domácím nezbýval čas.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Köln 0:0

18.04.2015 15:30

Góly: -

Na Olympijském stadionu v Berlíně se gólově neprosadila ani Hertha, ani Köln. Oba celky tedy nadále setrvávají v dolní polovině tabulky.

Rozhodně to nevypadalo, že by tým z hlavního města Německa hodlal za každou cenu využít výhody domácího prostředí. Na druhou stranu Kozli si toho také zřejmě nevšimli a opatrnou hru soupeře nepotrestali. První, vcelku nesmělý pokus vyslal na hostujícího brankáře Horna obránce Sebastian Langkamp. Následně se ke střele odhodlal Per Skjelbred, ovšem netrefil zařízení.

Svěřenci Petera Stögera si nejnebezpečnější příležitost prvního poločasu nechali až na jeho závěr. Hlavička Dominika Maroha však mířila těsně nad břevno. Po hodině hry si solidní příležitost vypracoval třiadvacetiletý japonský útočník Genki Haraguchi, jenže ani on neuspěl. Na řadě tedy znovu byli hráči Mohuče.

Jmenovitě Anthony Ujah, jenž přinutil Thomase Krafta k dobrému zásahu. Více vyložených šancí už ale k vidění nebylo. Oba protivníci proto mají ve zbývajících pěti kolech stále o co hrát. Sedmibodový náskok na barážovou pozici se možná může na první pohled zdát dostatečný, ale ve hře je ještě celých patnáct bodů.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:2

18.04.2015 15:30

Góly: 38. Sebastian Rode, 90. Andreas Beck (vl.)

Fotbalisté Bayernu Mnichov dokázali napravit své středeční zaváhání z Porta a v Rhein-Nacker Aréně zvítězili 0:2. Nutno dodat, že vítězství se nerodilo vůbec lehce a Hoffenheim mohl zejména v první půli několikrát skórovat. Cestu za třemi body nastartoval výstavním způsobem Sebastian Rode, v samém závěru navýšil stav ukázkovým vlastencem Andreas Beck.

Hoffenheimu dělal zejména v prvním poločase velké problémy aktivní Mitchel Weiser, jenž nastoupil na pravém křídle, a debutant v základní sestavě, levý bek Toljan, s ním měl hodně práce. V 10. minutě se sice ještě k jeho centru Lewandowski nedostal, zanedlouho se už ale polský reprezentant ocitl v první velké šanci zápasu, když hlavičkoval těsně nad.

Po půlhodině hry vyrobil další obrovskou minelu Dante a díky jeho zaváhání uháněl Anthony Modeste sám na Neuera, tváří v tvář devětadvacetiletému gólmanovi ovšem neuspěl, když ho trefil do pravé nohy. Skóre se měnilo až za osm minut později. Müllerovu střelu zpoza šestnáctky ještě výborně vyrazil Baumann, k odraženému míči se však ještě dostal Lewandowski, elegantní patičkou přihrál Rodemu, který se perfektně uvolnil a skvěle technicky provedeným obstřelem rozvlnil síť.

Za chvíli bylo zase hodně rušno před Neuerem, nebezpečnou příležitost nakonec zhatil Badstuber, když jednoznačně nedovoleným způsobem poslal k zemi Vollanda, píšťalka sudího Stielera ovšem k nelibosti domácích příznivců zůstala němá. Pep Guardiola si tak v této chvíli pořádně oddychl, o přestávce ale musel řešit další komplikaci. Po ostrém zákroku Rudyho z 19. minuty sice ještě Juan Bernat dokázal dohrát první poločas, do druhého dějství už ho však nahradil Boateng. Početná marodka Bayernu se tak rozrostla o další jméno.

V 59. minutě se blýskl parádní individuální akci střídající Thiago Alcantara, jehož střelu dokázal Baumann reflexivně vyrazit a bývalá jednička Freiburgu si fantasticky poradila i s dorážkou Thomase Müllera. Na druhé straně po ztrátě míče právě Thiaga vypálil ze střední vzdálenosti Polanski, balón se ale naneštěstí pro něj točil směrem od hostující svatyně. Těsně vedle mířil z přímého kopu také Rudy.

Guardiolova ekipa se nechtěla spokojit s pouze jednogólovým náskokem a v závěru se snažila přidat pojišťující druhou branku. V 88. minutě se ještě Lewandowskeho tečovaný pokus mezi tři tyče nevešel, v nastaveném čase se Bavoři přece jen mohli radovat. Po průniku Thomase Müllera si jeho pobídku před branku srazil trochu nešikovně do vlastní sítě nešťastný Andreas Beck a uzavřel tak skóre na konečných 0:2.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hannover 96 4:0

18.04.2015 15:30

Góly: 20. Ömer Toprak, 40. Julian Brandt, 49. Kyriakos Papadopoulos, 70. Stefan Kießling

Bayer Leverkusen doma nepřipustil jakékoliv překvapení a smlsnul si na Hannoveru. A protože Borussia Mönchengladbach jen remizovala s Frankfurtem, mají oba celky na kontě stejný počet bodů, a tedy i stejnou šanci na přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Svěřenci Rogera Schmidta si toho byli velmi dobře vědomí a v podstatě už od začátku utkání šli za vítězstvím. Zlobil především Hakan Calhanoglu, jehož přímé kopy vyvolaly v pokutovém území soupeře vždy zmatek. První gól však padl po dvaceti minutách hry z kopu rohového. Zásluhou stejného hráče, jehož centr zblízka neomylně usměrnil do branky Ömer Toprak - 1:0.

Po dalším přímém kopu solidně hlavičkoval Kyriakos Papadopoulos a následně to Calhanoglu zkoušel sám, leč nepřesně. Domácí to však nemuselo příliš mrzet, neboť ještě před pauzou zvýšili svůj náskok. Stefan Kiessling prodloužil na do vápna nabíhajícího kolegu Juliana Brandta, jenž střelou do pravého dolního rohu překonal Ron-Roberta Zielera - 2:0.

Záhy po změně stran se mohl do listiny střelců zapsat i Kiessling, jenže hlavou trefil pouze břevno. Naštěstí na malém vápně číhal na odražený balon Papadopoulos a nekompromisně jej napálil do sítě - 3:0. Nakonec se dočkal i Kiessling, který dokázal, že je stále obávaným kanonýrem, nikoliv ovšem penaltovým exekutorem, neboť právě po jeho zaváhání vypadl Bayer z Ligy mistrů.

Proti Hannoveru se však žádná "desítka" nekopala. Naopak v 70. minutě mu Lars Bender naservíroval balon přímo před bránu tak, aby stačilo jen nastavit levačku - 4:0. Jenže opakované záběry ukázaly, že se jednalo o ofsajd, a to dokonce dvojnásobný. Gól tedy platit neměl a hráči Hannoveru se právem hněvali. Rozhodčí Siebert už ale své rozhodnutí nezměnil.

Což o to, Leverkusenští by nepochybně zvítězili tak jako tak, zvláště když v závěru chyběl tečované střele Karima Bellarabiho jen malinkatý kousek, ale v případě Tayfuna Korkuta a spol. může hrát každá inkasovaná branka velkou roli. Vždyť v tuto chvíli mají pouze dvoubodový náskok na Paderborn, jenž se nachází na barážové pozici.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - SC Paderborn 3:0

18.04.2015 15:30

Góly: 48. Henrich Mchitarjan, 55. Pierre-Emerick Aubameyang, 80. Shinji Kagawa

Borussia Dortmund na vlastním stadionu potvrdila roli favorita a nováčka z Paderbornu porazila zaslouženě 3:0. Všechny góly si svěřenci Jürgena Kloppa schovali až do druhého dějství a měli na nich podíl především Aubameyang s Mchitarjanem, kteří si oba připsali jeden gól a jednu asistenci. Třetí branku přidal deset minut před koncem Šindži Kagawa.

V prvním poločase byl Dortmund aktivnějším celkem, na nějakou stoprocentní příležitost si ale domácí příznivci museli dlouho počkat. V úvodu vypadala nejzajímavěji střela Gintera, kterou zlikvidoval brankář Kruse. V 11. minutě pak hlavičkoval Sokratis Papastathopoulos, naštěstí pro Paderborn těsně vedle.

Největší šanci první půle měl na svědomí Aubameyang, jenž se po vynikající Kagawově přihrávce řítil z úhlu sám na Kruseho, při zakončení si však nepočínal dobře a jeho nepovedeným lob vytáhl zkušený gólman na roh. Krátce po změně stran už si ale gabonský útočník počínal mnohem lépe, když z pravé strany centrem našel hlavu Henrika Mchitarjana, který zblízka rozvlnil síť - 1:0.

Netrvalo to dlouho a na světelné tabuli už u domácího celku svítila dvojka. Matthias Ginter výbornou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování na hranici ofsajdu postaveného Aubameyanga, jemuž se tentokráte už lob přes padajícího Kruseho podařil - 2:0. Borussia mohla skóre brzy ještě navýšit, Blaszczykowski však z hranice penalty brankáře nepřekonal a Ginterův tečovaný pokus skončil nad.

Třetí trefy se žlutočerní přece jen dočkali. Na dlouhý pas si v 80. minutě naběhl Kagawa, poradil si s křižujícím obráncem a překonal bezmocného Lukase Kruseho. Dortmund se tak přiblížil sedmému Hoffenheimu na jediný bod a v závěru sezóny se pokusí zabojovat o pohárové příčky. To Paderborn patří k největším kandidátům na sestup.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 0:0

17.04.2015 20:30

Góly: -

V předehrávce 29. kola branka nepadla. Diváci v Commerzbank-Areně v souboji domácího Frankfurtu s Borussií Mönchengladbach se však rozhodně nemohli nudit, zajímavých příležitostí totiž bylo k vidění poměrně dost. Frankfurt má ale bez svého elitního kanonýra problém se střílením gólů a na dle statistik nejlepšího brankáře Bundesligy, Yanna Sommera, si Seferović aspol. nepřišli.

Hned v úvodu dal o sobě zmiňovaný třiadvacetiletý švýcarský forward, jenž nastoupil na hrotu útoku společně s kolegou Valdezem, vědět, když pálil jen těsně nad. Na opačné straně hřiště mohl otevřít skóre hrdina Borussenderby Patrick Hermann, jenže toho nadvakrát vychytal skvělý Trapp a podržel svůj tým. Ve 21. minutě pak mířil kousek vedle Fabian Johnson.

Po půlhodině hry musel poprvé naplno své nesporné kvality ukázat Yann Sommer. Bývalá jednička Basileje k nelibosti domácích fanoušků bravurně zlikvidovala hlavičku svého krajane a kamaráda z reprezentace Seferoviće a i kvůli tomuto zákroku se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran musel proti dalším pokusu Seferoviće zasahovat pozorný Sommer a Eintrachtu nebylo přáno ani v 70. minutě, když obrovskou šanci zahodil nepřesným zakončením záložník Stefan Aigner. V samotném závěru se mohl stát hrdinou Thorgan Hazard. Mladší bratr slavnějšího Edena z londýnské Chelsea ovšem v nastaveném čase v nadějné pozici nedokázal propasírovat míč skrz dvojblok zadáku Frankfurtu.

Dělba bodů je vzhledem k průběhu utkání poměrně spravedlivá. Hosté z Vestfálska mohou kvůli remíze po tomto kole přijít o svůj dvoubodový náskok na čtvrtý Leverkusen, který se na Gladbach v případě vítězství nad trápícím se Hannoverem bodově dotáhne.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov29234276:1373
2.VfL Wolfsburg29187463:3161
3.Bayer Leverkusen29159556:3154
4.Borussia Mönchengladbach29159544:2254
5.Schalke 0429119938:3242
6.FC Augsburg291331336:3742
7.Werder Brémy291081144:5738
8.TSG Hoffenheim291071243:4737
9.Borussia Dortmund291061338:3736
10.Eintracht Frankfurt29991151:5736
11.1. FSV Mainz 0529713940:4134
12.1. FC Köln298101129:3534
13.Hertha BSC29971334:4534
14.SC Freiburg296111229:3929
15.Hannover 9629781432:4929
16.SC Paderborn29691425:5627
17.VfB Stuttgart29681532:5326
18.Hamburger SV29671616:4425

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Marcelo nemá o zájemce nouzi. Zájem má Doprtmund ... Už nenakladajte tomu Dortmundu toľko, maju toho dost aj tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund si naklada sam

Reagovat
smazaný uživatel

který Marcelo?

Reagovat
Arne

Stoper z Hannoveru.

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem si to.. ok

Reagovat
Murtago

bohužel Marcelo Moreno už není takový terno jako bejval

Reagovat
smazaný uživatel

Lička

Reagovat
Arne

0:0, očekávaný výsledek a asi i zasloužený... Sice jsme byli lepší a měli dobrý šance, na druhý straně byla ta penalta, takž asi v pohodě. Škoda ale, že nemáme o dva, tři body víc, takhle ta záchrana vzhledem k losu není ještě úplně v suchu.

Reagovat
Werkrider

Fakt škoda, zrovna proti * som Vám to želal. Najbližšie tri zápasy bude mať Hertha peklo a musí sa snažiť prekvapiť. Ale o moc horšie ako Hamburg a H96 na tom herne nemôžete byť. Veľa šťastia.

Reagovat
db18

Bayern v dalším zápase bude rád, když složí sestavu, tak třeba BSC překvapí.

Reagovat
Werkrider

Na to sa spolieham aj ja, keďže Werkself hrajú vždy s rovnakým súperom ako Hertha len o týždeň neskôr. V pohári sme si to vyskúšali, sú poraziteľný v tomto stave tak dúfam, že Bayern body pustí aj nám aj Herthičke

Reagovat
Arne

No to tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko, Bayern kdyz vyhraje tak slavi titul a to si doma nenecha ujit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ty pocty ...

Reagovat
stas87

Druhy polcas uz som tomu nevenoval 100% koncentraciu.Preco Hertha nehra viac aktivne?Domaci zapas,Köln ma loptu a kombinuje..nikto nenapada,len sa hraci presuvaju podla toho kam ide prihravka.Beriem,ze Dardai zlepsil defenzivu a prinasa to body,no zapas doma a smerom dopredu ziadna hitparada.Dnesna vyhra by vam este tu poziciu o kus vylepsila.

Reagovat
smazaný uživatel

TO je dobrá otázka do celej sezóny na Herthu, prečo nehrajú aktívnejšie jednak nato nemajú ofenzívu, resp tí hráči nemajú taký charakter v sebe, aby vybehli na hocikoho napríklad aspoň doma

Reagovat
Arne

Sorry, jsem si toho včera nevšiml... Mně přijde, že jsme aspoň ve druhým poločase byli poměrně aktivní, pár šancí tam z toho bylo. Celkově je to málo, to je pravda, ale jde nám jen o záchranu. Pokud se to povede a Pál zůstane, budu mít na podzim trochu jiný nároky a budu chtít, abychom si Werderem pohrávali jako v srpnu. (plus samozřejmě tři body)

Pravda, že ve Stuttgartu, Hannoveru a včera se dalo vyhrát... Mít o čtyři body víc, záchrana by už byla v kapse.

Reagovat
stas87

Takze vravis,ze ti staci odohrat jeden podareny zapas v auguste,s Werderom? a kde su predpovede platkov,co nas pasoval na jasny zostup?

Prvy polcas,teda aspon prvych 20 minut,ziadna aktivita od vas.Hostia si to tukali medzi stopermi,viac tento casovy usek nepriniesol. Som zvedavy ako Pal zapracuje cez leto.Nemuseli by ste sa podstatnu ciast sezony motat dole.

Reagovat
Arne

Jenom priklad Spolu s domacim zapasem proti HSV to byla asi nejlepsi hra za celou sezonu.

Reagovat
stas87

Viem. Ti novi treneri(Skripnik,Schmidt,Dardai)budu mat cas na pripravu.Som zvedavy,kto si z nich v buducej sezone povedie najlepsie.Dardai by kvoli vam opustil miesto u repre?Neviem aku mate presne s nim v tomto dohodu.

Reagovat
Arne

Pokud má v létě dáme profi kontrakt, tak automaticky se vyváže od reprezentace... Micha na to podle všeho myslel a dal do dohody s maďarským svazem takovou klauzuli.

Reagovat
cologneFC

Bol som tam, zapas bol neskutocne pretaktizovany, akoby sa dohodli, ze beru po bode. Myslim, ze sa zachranime obaja. Buduci vikend mate tazky zapas, treba sa sustredit na ten dalsi. My mame tych, co nemaju fanusikov :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem možno to je len môj pocit od TV, ale zdá sa mi že sa im o dosť zlepšila atmosféra doma, vyzerá to viac vyburcované a má to kvalitné grády čo sa týka hlasitosti v poslednom období. Ale ťažko súdit od TV. Osobne mi Leverkusen až tak nevadí, sú vo veľmi náročnej geografickej polohe, to je ich nevýhoda. Bayer ich vlastne založil a je s nimi spätý celú históriu, proste pohoda

Reagovat
cologneFC

Ved ja netvrdim, ze maju zlu atmosferu. Ale keby mali 50tis stadion, tak je poloprazdny. Nejde ani tak o geograficku polohu ako o to, ze ich vlastni jeden koncern. To iste ako Hoffenheim, Wolfsburg, Leipzig. Skratka toto im ine timy davaju vyzrat. Je mi luto ked vidim, ze na vyjazde LM v Monacu maju 150 ludi... Frankfurt mal v Bordeaux 15tis. A to je sakra rozdiel. Ved oni nevypredaju ani sektor hosti u nas. A maju to k nam 20km...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ze zranenych uz by mohl/mel hrat za Bayern v odvete s Portem?

Reagovat
db18

Schweinsteiger, Ribéry, Lahm, Xabi... možná Bernat

Reagovat
pawelFCB

pro Dortmund v EL

Reagovat
db18

Ideálně, aby z těch "přímých" pozic vyjelo Schalke a díky poháru se tam pak kvalifikoval ještě Eintracht/Werder

Reagovat
pawelFCB

Asi tak... Mě se to Schalke pod Di Matteem nelíbí a Dortmund by určitě v EL zahrál lépe než oni. Z té druhé dvojice raději Werder...

Reagovat
smazaný uživatel

radsi Enitracht..

Reagovat
pawelFCB

Od fanouška HSV to chápu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně přesvědčívá výhra

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart i Hannover začínám se obávat o záchranu obou. Ale snad to pořád vyjde na ideální scénář -> přímý sestup Paderborn + HSV, a jeden z prvních dvou jmenovaných to pak bude muset ukopat v baráži. .

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vidím na Paderborn a Hannover alebo HSV. Stuttgart sa prebudil a posledný mesiac vidieť neskutočne odhodlanie a nabudenos to zachrániť, čo v Hamburgu nevidieť určite.

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg pod slušným tlakem, když zespoda se tlačí Borussie s Hoffenheimem

Reagovat
stas87

Este tri goly Franca a da ich rovnako ako cely Hamburg. Ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Ještě že jsi pro to srovnání použil Di Santa a ne Lewu, protože tam by to byla ostuda spíš pro něj..

Reagovat
stas87

Lewa este asi 4 goly do konca ligy stihne,ci Hamburg,to je otazka.

Ked si pozriem ich los-FCA,S04,FSV,SCF a VfB,tak len FSV nema o co hrat.Bohuzial pre nich,cestuju do Mainzu.Stuttgart to musi zvladnut.Paderborn hra s nami,tam musi brat 3 body.So zvyskom tazko uhraju nejaku vyhru.VfB ma okrem Schalke,priame konkurenty.Uz vcera nehrali zle,kvalitu dopredu maju a niektori ich hraci maju slusnu formu..

Reagovat
smazaný uživatel

Prehodiť Stuttgart za Paderborn a liga môže skončiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Okazaki je ale šutér měl by přestoupit dokud na to má věk

Reagovat
smazaný uživatel

V zime mal ísť do PL, ale v poslednej chvíli sa v Mainzi rozhodli, že ho nemôžu pustiť, lebo to nestojí za tie peniaze, keďže by nestihli priniesť náhradu. A urobili dobre, možno by hrali o prežitie bez neho.

Reagovat
smazaný uživatel

kam (klub) ?

Reagovat
smazaný uživatel

chcel ho Leicester

Reagovat
smazaný uživatel

Ti koupili Kramariće

Reagovat
db18

Chtěli ho k němu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť mají Ullou a myslim i Nugenta (ten teda nic moc ale stejně)?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa nemýlim, tak Kramariča kúpili až po tom, čo im Mainz zamietol Okazakiho...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak to bolo.

Reagovat
db18

Raději ne... ještě by ho zase chtěli cpát na křídlo...

Reagovat
db18

Sané dal svůj třetí bundesligový gól v 10. zápase - stejně jako jeho otec.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom šprinte cez polovičku ihriska perfektne ustal tie súboje a s prehľadom to zakončil mňa hlavne potešilo že už je späť Draxler.

Reagovat
smazaný uživatel

:O tak Schalke dneska zabralo

Reagovat
db18

To ještě nemají náhradu? Tak to by s tím sestupem klapnout mohlo.

Reagovat
opretis

co máte proti Hannoveru?

Reagovat
db18

Má nesympatický vedení, které působí jako nádor rostoucí do formy Hoffenheimu, Wolfsburgu, Red Bullu...

Reagovat
opretis

Wolfsburgu ti vadí jejich spojení s automobilkou? Vždy´t je to pěkný, W plus W Red Bull chápu, to je škaredý...a Hoffenheim?

Reagovat
db18

Podobné, jako Red Bull, jen to je aspoň místní osoba/firma (to je ale jen malinkaté plus) a ne cizí firma, ale svým jednáním narušují trh soutěže, aniž by k tomu využívali zdroje z vlastního hospodaření (zimní přestupy Hoffenheimu v 2. lize)

Reagovat
opretis

oká... já Bundesligu nesleduju, přeju Dortmundu a Freiburgu a občas na ně mrknu...o tom Hoffenheimu moc nevím. Ale Wlky si neumím představit jinak než s tím W na hrudi no

Reagovat
smazaný uživatel

To je Volkswagen a nie Wolksvagen

Reagovat
opretis

ale je tam W ne V

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele