Bundesliga - souhrn 25. kola

02.03.2018, 22:23, aktualizováno 04.03.2018, 19:52
Komentáře a souhrny
Bayern naplnil roli favorita ve Freiburgu a upevnil si vedoucí pozici. Köln neudržel vedení nad Stuttgartem a nakonec odešel s prázdnou. Dortmund se rozešel smírně s RB Lipsko, tři body pro změnu slavily Leverkusen, Hoffenheim, Frankfurt a Schalke. HSV si nepomohlo bezbrankovou dělbou s Mainzem, nerozhodně pak skončila i páteční předehrávka mezi Gladbachem a Brémami...

SC Freiburg - Bayern Mnichov 0:4

04.03.2018 18:00

Góly: 25. Alexander Schwolow (vl.), 28. Corentin Tolisso, 54. Sandro Wagner, 69. Thomas Müller

Bayern vysoko zvítězil ve Freiburgu a upevnil si tak svou suverénní pozici na čele bundesligy. Náskok na druhé Schalke nyní činí rovných dvacet bodů a devět kol před koncem soutěže je Bayern téměř jistým mistrem Bundesligy.

Freiburgu se naopak nechtěná baráž přiblížila, neboť šestnáctý Mainz bodoval, když bezbrankově remizoval v Hamburku. Na baráž má nyní Freiburg náskok pouhých čtyři bodů, v příštím kole ho navíc čeká těžký zápas na hřišti Herthy Berlín.

Navzdory tomu, že byl Freiburg v zápase outsiderem, to byl právě on, kdo se dostal do první velké šance utkání. Ve 12. minutě se Höler ocitl z ničeho nic před brankářem Bayernu Ulreichem, míč však mezi tři tyče usměrnit nedokázal. Ve 25. minutě nahrával Hummels Müllerovi, který po několika odrazech míče od ostatních hráčů balón propal za záda brankáře Schwolowa, který si dal vlastní gól a poslal tak Bayern do vedení.

Přibližně o tři minuty později přidal bavorský velkoklub druhý gól. Tentokrát vystřelil Tolisso z velké dálky a s jeho střelou k pravé tyči brankář Schwolow nic neudělal. Ve 31. minutě střílel z voleje Alcantara, jeho střela však doletěla pouze do zámezí.

Necelých deset minut po začátku druhého poločasu přidal Bayern třetí hřebík do rakve Freiburgu. Tehdy se totiž k odraženému míči ve skrumáži před bránou domácích dostal Wagner, který míč poslal přímo do odkryté části brány. V 69. minutě poslal míč do brány Freiburgu z ostrého úhlu Thomas Müller a dal tím definitivně gólovou tečku za tímto zápasem.

Ve zbývajících dvaceti minutách se již nic zásadního nestalo a Bayern si tak veze pohodovou výhru z Freiburgu, který bude muset ve zbytku jara o udržení ještě hodně zabojovat.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfB Stuttgart 2:3

04.03.2018 15:30

Góly: 7. Claudio Pizarro, 86. Miloš Jojić - 45. Mario Gómez, 45+2. Mario Gómez, 57. Andreas Beck

Köln doma v napínavém zápase podlehl Stuttgartu. Vítězný gól utkání vstřelil útočný veterán Mario Gomez.

Köln se mohl v případě výhry odlepit poprvé od podzimu od bundesligového dne a jít v tabulce před předposlední Hamburk. Hamburk se nyní o remíze s Mainzem nachází o bod před Kölnem a "Geißböcke" tak stále zůstávají poslední.

Stuttgart se naopak díky výhře sestupovým starostem vzdálil a díky zisku tří bodů se dostal před Hertu Berlín, Hannover, i Augsburg. Na vysněné evropské poháry nyní ztrácí pouhých šest bodů a ve zbytku jara o ně určitě zabojuje.

Domácí byli v zápase mírným favoritem a v 7. minutě šli také do vedení. Osako nahrál míč na Claudia Pizzara, který se po zemi trefil přímo ke vzdálenější tyči. Ve 27. minutě mohl Stuttgart skóre zápasu srovnat, Badstuber se však z voleje mezi tři tyče netrefil. V 37. minutě se domácí radovali z druhého gólu, který byl však posléze odvolán kvůli útočnému faulu Kölnu.

Ve 45. minutě se Stuttgartu podařilo vyrovnat, a to po Thommyho přihrávce do vápna a následné překvapivé střele Maria Gomeze. Aby toho pro domácí nebylo málo, v nastaveném čase první půle přidal Mario Gomez i druhý gól, tentokrát po polostřele, kterou absolutně nezvládl domácí brankář Horn.

V 58. minutě šli hosté do dvougólového vedení. Beck poslal po přihrávce od Thommyho míč po zemi ke vzdálenější tyči a vstřelil tak třetí gól svého týmu v utkání. V 87. minutě přišla poslední zápletka utkání, a to když se Kölnu podařilo snížit na 3:2. Pátý gól utkání vstřelil Miloš Jojič z volného přímého kopu. Vyrovnat už se však Kölnu nepodařilo a z důležitého zápasu se Stuttgartem tak nemá ani bod, ačkoliv v utkání vedl.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Dortmund 1:1

03.03.2018 18:30

Góly: 29. Jean-Kévin Augustin - 38. Marco Reus

Šlágr 25. kola německé Bundelsigy svého vítěze neměl, domácí Lipsko se rozešlo smírně s konkurenčním Dortmundem po výsledku 1:1. Zajímavý byl hlavně první poločas, kde se diváci dočkali obou regulérních branek a také dvou neuznaných gólů hostujícího celku. RB se v tabulce nachází na šesté pozici s devětatřiceti body, jeho ztráta na druhé Schalke činí šest bodů. Dortmundu patří třetí místo s dvaačtyřiceti body a za Schalke je tak o jediný bod.

První větší možnost byla k vidění po deseti minutách hry, kdy se po velké hrubce hostující defenzívy zjevil ve velké příležitosti Werner. Ten střílel z dvanácti metrů z mírného úhlu, brankář Bürki jeho úmysl přečetl a balón brilantně vyrazil před sebe, kde se ho ujali jeho spoluhráči. Neuběhla ani minuta a na druhé straně pálil nebezpečně Batshuayi, jehož ránu výtečně odvrátil připravený gólman Gulácsi.

Po čtvrthodině hry dopravil Dortmund míč do sítě, ale poprvé se radoval předčasně. Marco Reus na pravé straně uvolnil kolmicí rozběhnutého Schürrleho. Ten poté přihrál před branku, kde snadno rozvlnil síť Batshuayi. Byl to právě Schürrle, nad kterým zhruba o půl metru sklapla ofsajdová past. Ve 25. minutě nastala podobná situace. Reus si vyměnil míč s Batshuayiem a zamířil ke vzdálenější konstrukci, jenže byl v ofsajdu o necelý metr.

Lipsko dokonale prorazilo za další čtyři minuty, do vedení ho dostal Jean-Kévin Augustin. Teprve dvacetiletý francouzský útočník si po ztrátě Reuse ve středu hrací plochy naběhl na skvělou kolmici od Keity a pravačkou chladnokrevně obstřelil vyběhnuvšího Bürkiho. Hosté po inkasované trefě ještě přidali a vyrovnat se jim podařilo do poločasu. Svou předchozí minelu napravil Reus a ve 38. minutě vsítil svůj třetí ligový gól tohoto ročníku.

Ten po dlouhém zranění letos odehrál teprve čtvrtý zápas v nejvyšší soutěži a znovu ukázal, jak je pro Borrusii důležitý. Nyní se vyhnul ofsajdovému postavení o milimetry, po načasované přihrávce od Dahouda obešel Gulácsiho a ve skluzu bez potíží skóroval. Ve druhé půli tempo hry opadlo a v jediné gólovce se objevil Batshuayi. Belgický reprezentant měl před sebou po nahrávce z levého křídla odkrytou branku, ale v tisíciprocentní šanci míč trestuhodně vůbec netrefil.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 1:0

03.03.2018 15:30

Góly: 37. Marko Pjaca

Schalke nakonec nejtěsnějším možným rozdílem přehrálo Herthu a vyšvihlo se zpět na druhé místo tabulky. Stará dáma bude naopak mít po pětadvaceti kolech pouze šestibodový náskok na sestupové pásmo.

Jako první z gólmanů musel zasahovat už po necelých třech minutách Rune Jarstein, když bylo zapotřebí zkontrolovat nevyzpytatelný Caliguiriho centr. Činit se musel i v 6 minutě, kdy proti němu nebezpečně napřáhnul Franco Di Santo. Jeho protějšek nejprve vyrážel Selkeho pokus nad břevno, a poté musel likvidovat Leckieho přímý kop.

Následně měl blízko ke gólu Salomon Kalou. Stav ale zůstal nadále bezbrankový. To platilo až do sedmatřicáté minuty. Daniel Caligiuri centroval z pravého křídla. Di Santo na sebe natáhnul Rekika a Starka, takže kulatý předmět propadnul až k Markovi Pjacovi, jenž z první přízemní střelou překonal norského brankáře - 1:0.

Hráči Schalke se dokázali prosadit podvaadvacáté v řadě a po zásluze odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem. Mezi 60. a 70. minutou si hosté vypracovali hned čtyři dobré příležitosti. Neuspěl však ani Lazaro, ani Lustenberger, ani Pekarik a ani Rekik, jehož hlavička měla k rozvlnění sítě nejblíže.

Pál Dárdai poslal na hřiště čerstvé ofenzivní borce, včetně Vedada Ibiševiće. Na skóre už se ovšem do konce utkání nic nezměnilo. Berlínský celek tedy bude doufat, že domácí střetnutí s Freiburgem dopadne za týden lépe. Die Königsblauen oproti tomu zajíždějí k duelu do sestupem ohrožené Mohuče.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 1:0

03.03.2018 15:30

Góly: 39. Danny da Costa

V utkání Frankfurtu s Hannoverem byl favorit jasný. Zatímco Eintracht bojuje o evropské poháry, Hannover se coby nováček drží v klidném středu tabulky. To potvrdil také úvod zápasu, když se do první větší šance v patnácté minutě dostali právě domácí.

Marius Wolf vyzval ke skórování ve vápně Anteho Rebiče, jenž hlavičkoval, s jeho zajímavým pokusem si ale gólman Hannoveru Tschauner poradil a stav utkání se neměnil. Na další větší příležitost si pak museli diváci na stadionu Orlů počkat až téměř do závěru prvního dějství duelu.

Jen pár minut před koncem prvního poločasu se ale Eintracht přesto dočkal. Po rohovém kopu, který rozehrával Jonathan de Guzmán, se míč dostal k Dannymu da Costovi, s jehož hlavičkou už si na rozdíl od té Rebičovy gólman hostí rady nevěděl.

V osmdesáté druhé minutě mohl Eintracht své vedení zvýšit, když šel sám na Tschaunera Haller, na brankáře Hannoveru ale nevyzrál a druhý gól nepřidal.

Eintracht tak vyhrál nad Hannoverem nejmenším možným rozdílem a připsal si důležité tři body v boji o druhé místo v tabulce. To teď drží Lipsko a tým Nika Kovače na něj ztrácí jediný bod.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 0:2

03.03.2018 15:30

Góly: 30. Andrej Kramarić, 50. Serge Gnabry

Hoffenheim po dvouzápasovém půstu naplno bodoval a nadále zůstává ve hře o poháry. Pro Augsburg naštěstí tato porážka vlastně vůbec nic neřeší. Nadále setrvá v klidném středu tabulky.

Na první pokus mezi tři tyče se ve WWK Areně čekalo bezmála dvacet minut. Z dálky jej na Marwina Hitze vyslal Andrej Kramarić. Prakticky totožná situace se opakovala jen o několik desítek sekund později. Jediný rozdíl spočíval v tom, že střílejícím byl tentokrát Serge Gnabry. Na druhé straně hřiště se neúspěšně osmělil Jonathan Schmid.

Blizoučko ke gólu měl po necelých devětadvaceti minutách hry Lukas Rupp. Nagelsmannův tým jeho neproměněná příležitost však dlouho mrzet nemusela. Už za minutu totiž centroval Hübner a Andrej Kramarić skóroval hlavou z nějakých čtrnácti metrů - 0:1. Pro chorvatského střelce to byla šestá trefa v posledních pěti zápasech.

Do konce úvodního dějství měl ještě velkou šanci Rupp, nicméně k další změně stavu došlo až po změně stran. Do rozhozené augsburgské obrany pronikli Kramarić a Gnabry, přičemž po jednoduché narážečce dovezli balon v podstatě až do kuchyně - 0:2. Nutno dodat, že tady kompletně zaspala celá obrana, včetně brankáře Hitze.

Že by se v následujících minutách Fuggerstädter nějak probudili, to se napsat nedá. Jejich nejužitečnějším hráčem se málem stal Nico Schulz, když zpětnou malou domů dosti potrápil Olivera Baumanna. Ten samý hráč mohl o dvě minutky později skórovat do správné sítě. Jeho pokus z druhé vlny však domácí jednička zastavila.

V 70. minutě se prosadil Shawn Parker. Bohužel pro Baumovu skvadru stál v ofsajdu. Do konce utkání to ještě hlavou zkoušel Michael Gregoritsch a po něm selhali Schulz a Uth. Hoffenheim tedy může jít do střetnutí s Wolfsburgem s větším klidem. Augsburg se potká s Hannoverem, který doposud nasbíral stejný počet bodů.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 0:0

03.03.2018 15:30

Góly: -

Hráči německého Hamburku mohli vykřesat reálnou naději na přímou záchranu nebo alespoň na baráž proti velkému konkurentovi z Mohuče. Jenomže neproměnili velké množství obrovských příležitostí, po hodině hry nedali pokutový kop a ve zbývající půlhodině navíc nevyužili ani početní převahu. V souboji šestnáctého týmu se sedmnáctým tak vítěz znám nebyl po bezbrankovém výsledku, ztráta SV na udržení stále čítá sedm bodů.

Hamburk v dosavadním průběhu Bundesligy získal pouhých osmnáct bodů a ve zbývajících devíti kolech ho čeká hodně těžká práce. Mohuč se naopak dotáhla na patnáctý Wolfsburg a bod si odvezla domů s neskutečným štěstím. Domácí vstoupili do utkání s obrovským nasazením a v úvodní desetiminutovce si vytvořili dvě dobré příležitosti. Nejprve zahrozil v 5. minutě Schipplock, který se po zaváhání protihráče zjevil osamocen na pravé straně.

Poté zkusil tvrdě vypálit ke vzdálenější konstrukci, ovšem brankář Müller celou situaci výborně přečetl a jednoruč vyrazil balón na rohový kop. Za další tři minuty se musel Müller blýsknout podruhé. Tentokráte odvracel do zámezí ránu Walace ze střední vzdálenosti, která směřovala do pravého dolního rohu. V polovině úvodního dějství spálil další stoprocentní příležitost aktivní Schipplock, jenž v tomto klíčovém souboji neměl potřebné střelecké štěstí.

Přihrávka Jatty z pravé strany šestnáctky prošla právě až na kopačku devětadvacetiletého domácího útočníka, jehož následná bomba z osmi metrů byla tečována do horního okraje břevna, od kterého se míč odrazil do prostoru za brankou. Kuriózní moment se zrodil ve 24. minutě. To totiž skóroval nejlepší kanonýr Hamburku Filip Kostič, po průniku na pravém křídle obstřelil vyběhnuvšího Müllera.

Jenže tento gól uznán nebyl, rozhodčí Schmidt ho po poradě s videem kvůli ofsajdu odvolal. Domácí pokračovali v tlaku i nadále, tři minuty po přestávce vypálil z dvaceti metrů van Drongelen a míč se otřel o břevno, smůla SV nebrala konce. Ta vyvrcholila po hodině hry, kdy Leon Balogun ve vlastní šestnáctce jasně srazil k zemi střídajícího Waldschmidta.

Po druhé žluté kartě byl vyloučen a navíc Mohuč čelila pokutovému kopu. K němu se postavil Kostič a neudělal to příliš dobře. Jeho přízemní střelu k levé tyči vyrazil hrdina Müller před sebe ke svým dobíhajícím spoluhráčům. Domácími tento moment značně otřásl, ve zbývajícím průběhu totiž ztratili elán a i přes snahu se do žádné gólovky již nedostali. Hosté po zbytek utkání poctivě bránili a za svou práci byli odměněni.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1:2

03.03.2018 15:30

Góly: 79. Admir Mehmedi - 31. Lucas Alario (pen.), 78. Julian Brandt

Závěrečných deset minut mohl být Bayer ve Volkswagen Areně trochu nervóznější. Ale nakonec se podařilo vybojovat jedenáctou výhru v sezoně, které jej udržuje v kontaktu s příčkami zaručujícími Ligu mistrů. Wolfsburg naopak zůstává pouze o skóre nad barážovou pozicí.

Die Werkself začali pěkně zostra. Už v první minutě si Lars Bender vyměnil balon s Lucasem Alariem a svou ranou jen těsně minul Casteelsovu svatyni. O chvíli později se chtěl proti svému bývalému klubu vytáhnout Admir Mehmedi. Jeho střela však nemohla Lenovi nijak uškodit. Do konce úvodní desetiminutovky se stihnul připomenout ještě Kevin Volland, ale taky ztroskotal na muži v rukavicích.

Následně poslal gólmanovi výživnou navštívenku Maximilian Arnold. Na druhé straně zase hlavou nemířil přesně Alario. Jeho chvíle v tomto duelu však přišla. Byl to právě Arnold, kdo nezachytil šikovnou kličku Kaie Havertze a ve vlastní šestnáctce ho poslal k zemi. Penaltové exekuce se za pískotu tribun ujal argentinský útočník a s přehledem zaznamenal svou šestou trefu v sezoně - 0:1.

Leverkusenští začali dobře i druhou půli. Pět minut po jejím začátku orazítkoval Charles Aránguiz z přímého kopu břevno. Tečovaný pokus Juliana Baumgartlingera pak skončil těsně vedle tyče. V dalších minutách se spíše rozdávaly karty. Výjimku před brankou tvořil akorát nepřesný Origiho pokus.

Dva góly však diváci ještě viděli. Didavi z dálky sice neuspěl, ale díky ukázkové narážečce s Alariem mohl Julian Brandt dokonat sám před brankářem svůj povedený lob - 0:2. Hráči Bayeru byli zřejmě přesvědčení, že teď už dotáhnou tenhle duel k vítěznému konci. Avšak ihned po rozehrávce přiťuknul Dimata na hraně šestnáctky Admiru Mehmedimu, jehož střela byla dostatečně razantní, aby propadla až za Lenova záda - 1:2.

Švýcarský reprezentant mohl skórovat i podruhé, kdyby trefil balon krátce poté, co měl třetí branku Leverkusenu na kopačce Volland. V 88. minutě přišel na trávník Stefan Kiessling a připsal si tak na konto jubilejní čtyřstý start mezi německou elitou. Nepříznivý stav byl moc na Williama, který si v závěru vyšlápnul na Vollanda, vyfasoval druhou žlutou a tím pádem červenou kartu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 2:2

02.03.2018 20:30

Góly: 5. Denis Zakaria, 33. Niklas Moisander (vl.) - 59. Thomas Delaney, 78. Aron Jóhannsson

Brémy po povedeném druhém poločase remizovaly v Mönchengladbachu. Po pětatřiceti minutách sice domácí vedli 2:0, dvanáct minut před koncem však dokázal srovnat Johansson.

Werder se díky zisku jednoho bodu vzdálil přímému sestupu na deset bodů, na konkurenční Freiburg však stále ztrácí dva body, na Stuttgart dokonce tři. Dva body za Werderem se navíc nachází ambiciózní Wolfsburg, který prožívá mimořádně nevydařenou sezónu.

Mönchengladbach se po zápase s outsiderem z Brém mohl přiblížit vysněné Lize mistrů, po remíze na ni však ztrácí čtyři body a všem jeho konkurentům zbývají jejich zápasy pětadvacátého kola ještě odehrát. Přesně tři body za Mönchengladbachem se navíc nachází silné trio v podobě Augsburg, Hoffenheim, Hannover.

Mönchengladbach byl v zápase favoritem a podle očekávání šel také v 5. minutě po první velké šanci utkání do vedení. V 5. minutě se totiž do dobré pozici dostal z ničeho nic Zakaria, který chytře obstřelil českého brankáře Pavlenku. V 16. minutě mohli hosté srovnat, Augustinssonovu nebezečnou střelu, která by pravděpodobně skončila v síti, však tečoval mimo tři tyče jeden z domácích obránců.

Ve 24. minutě po líbivé individuální akci střílel brémský Belfodil a jeho střelu po teči bránícího hráče brankář Sommer s problémy vyrážel. Navzdory tlaku Brém to byl ve 33. minutě právě Mönchengladbach, kdo vstřelil gól. Po centru Borussie z pravé strany si totiž míč nešťastně srazil do vlastní sítě Moisander, který tak poslal Mönchengladbach do dvougólového vedení.

Ve 38. minutě mohl snížit Bargfrede, který se však z dobré pozice mezi tři tyče netrefil. V 59. minutě přišla zápletka v utkání. kruseho centr z rohového kopu totiž brémský Delaney dokázal hlavou usměrnit mezi tři tyče a snížil na 2:1. V 63. minutě domácí brankář Sommer s obtížemi vytáhl střelu Johanssona nad břevno a Brémy začaly stupňovat tlak.

Dlouhý tlak proměnil Werder v gól v 78. minutě, kdy Eggesteinovu nahrávku do vápna domácích sklepl Gondorf na Johanssona, který již neměl problém míč prudce poslat do odkryté části brány. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a Brémy si tak z Mönchengladbachu vezou cenný bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov25203259:1863
2.Schalke 0425127639:3043
3.Borussia Dortmund25119550:3142
4.Eintracht Frankfurt25126733:2742
5.Bayer Leverkusen25118645:3341
6.RB Lipsko25116838:3439
7.TSG Hoffenheim2598840:3835
8.Borussia Mönchengladbach251051033:3735
9.VfB Stuttgart251031223:2933
10.FC Augsburg2588933:3232
11.Hannover 962588932:3532
12.Hertha BSC25710830:3131
13.SC Freiburg25611825:4229
14.Werder Brémy25691024:3027
15.VfL Wolfsburg25413828:3325
16.1. FSV Mainz 0525671229:4225
17.Hamburger SV25461518:3518
18.1. FC Köln25451624:4617

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Hecking ven!

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Zo srdca ten gol Aronovi prajem. Vzdy som vedel, ze to v nom je a ze je otazka casu, kedy trenerovi dokaze, ze ma na to, hrat v zakladnej zostave. A ked sa to nahodou nepodari, tak ako zolik z lavicky je velmi platny. Bohuzial, ta hlupa penalta vo Freiburgu mu dost ublizila v ociach Kohfeldta. Ale dnes mu tie striedania vysli. Aron gol a pomohol mu ho pripravit Gondorf. Podla mna spravne vyhodnotil aj to, ze poslal Bauera dole. Ten dlho nehral a nebol istota smerom dozadu, podla mna spolocne s Bargfredem dnes asi najhorsi hraci od nas. Preco vlastne striedal Bauer? Mne to na 4-5 minut druhej polky vypadlo, tak neviem ci to nebolo pre zranenie alebo pre jeho vykon.

Inak mali mat domaci penaltu? Islo o situaciu, kedy Hazard poslal center na zadnu zrd a tam hlaivckoval domaci hrac a lopta trafila ruku Eggesteina. Ale Eggestein nemohol nic ine urobit, pretoze na loptu nedociahol a bol v prirodzenom pohybe, kedze chcel hlavickovat. Po konzultacii s videom nakoniec ostal domacim roh. Ja by som to nepiskol ako penaltu, pretoze Eggestein mal jednoznacne snahu tu loptu odohrat pri vyskoku.

Mame nakoniec bod, ale...my sme chceli tie dva navyse narozdiel od domacich. Takze nad jednym bodom neohrnujem nos, na druhu stranu som citil, ze k vyhre mame blizsie. Aj tak je to ale po rokoch debaklov na ihrisku Gladbachu uspech. Asi ich dobehla Csaplarova pasca. V dalsom kole mame doma Köln...a v tomto zapase budem dost rozpolteny. Pretoze nechcem, aby kozli spadli do druhej ligy. Tym prajem ten pad najmenej z tych timov, co sa placaju dole. A este nieco mi dnesny zapas ukazal. Celkom dlho Borussiu kritizujem za to, ze nedokaze hrat plnych 90.minut na vyhru ale ma len dobre useky hry, kde si vytvara sance a dokaze ich premenit. A dnes to bolo presne to iste. Z prvej akcie skorovali ale prestali hrat. hra sa vyrovnala ale potom zasa chvilku zapli a dokazali dat druhy gol. Neviem preco to tak je, ale s takym vypadkom oni tie pohare uhrat nemozu. A uplne rovnake veci predvadza TSG. Akonahle nema Hofenheim priestor na to, aby udrel z brejku ale ma utocit do plnych, tak ten tim netusi co hrat a je to dost rozpacite.

Delaneyho gol bol pekny, o tom ziadna. Ale co malo znamenat to, ze s Delanyem nikto(!!) ale fakt nikto nesiel do suboja a nechali ho uplne volneho? To je regulerne na pokutu. Takze bod mame a za to som rad. Teraz este aby konkurencia na spodku v tomto kole nebodovala a budem spokojny.

Reagovat
smazaný uživatel

Všimni si při tom gólu, že s ním byl původně Oxford (BMG hraje osobku při standardkách), Delaney se od něho těsně před kopem odpoutal a když si toho Oxford všiml, hned za ním utíkal, jenže se mu krásně a zcela úmyslně postavil do cesty hráč Werderu (Veljkovič). Tím získal Delaney prostor a Oxford po gólu jen rozhazoval rukama... Takže hlavně skvěle takticky zahrané od Werderu.

Reagovat
stas87

Mas pravdu, ja ked padne nas gol, tak si zakricim a nevsimam si ako ten gol padol. Teraz kukam na zostrih a v momente kedy Max kopol do lopty, tak Veljkovic sa postavil pred Oxforda tak, ze ho pri utocnom rohu bude branit. Ako keby utocil Oxford a nie Veljkovic.

https://www.youtube.com/watch?v=1Vk_Mkw90E4

Cas 0:47...taktiez signal, ktory sme viackrat uz pouzili. Z rohov sme dali a davame celkom dost golov. Ono ked mas v time Prödla ci Vestergaarda a exekutora v podobe Juna ci Kruseho, tak sanca ze padne gol sa zvysuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Uf Hříbata si to teda pekne presrali.

Reagovat
fenixLFC

Tak snad mainz za tri body

Reagovat
db18

Ve Wolfsburgu se vůbec nic nezměnilo... 7 žlutých za poločas

Reagovat
Adyss

hurá zlo nedalo penaltu a sú zase o nieco bližšie zostupu

Reagovat
HSV1887

zavri hubu ty zkurvenej curaku, abys chcipl

Reagovat
Adyss

bye bye

Reagovat
Jardman

Ten sestup vám může jen prospět

Reagovat
Adyss

presne tak.. zahrajú si medzi seberovnými

Reagovat
vladino10

Reagovat
cologneFC

Ja Hamburgu teda vôbec nefandím, ale je to jeden tradičný klub zo skvelými fans. Také mužstvá budú v bundeslige chýbať. Určite by som bol radšej keby sa zachránili. Viem, že hrajú hovno už dlhé roky. Ale je mi smutno, že zostupujú takéto kluby a namiesto nich sú tam všelijaké koncernové mužstvá. Pozrite sa len na dnešný zápas Wolfsburg-Leverkusen. Tá návšteva je hanba a výsmech! Radšej HSV čo hovno hrá ako prázdne tribúny.

Reagovat
HSV1887

die besten Fans in der Liga :( bin so traurig :(

Reagovat
fenixLFC

Radswj timy co hraju normalny futbal nez tragedi ktorych jedinou prednostou pre udrzanie sa je to ze nikdy nevypadli

Reagovat
cologneFC

Tak s týmto absolútne nesúhlasím. Neviem či chodíš v Nemecku na zápasy, ak nie, tak sa prosím nevyjadruj k niečomu o čom toho veľa nevieš. No offense.

Reagovat
vladino10

a čo takto mať dobrých fanúšikov aj dobrý futbal?

Takýto preplesk im snáď pomôže aby sa trošku zdvihli, veď to je rok čo rok neskutočná tragédia, keby hrajú všeky kluby to čo hsv, tak tam nemáš ani tých fanúšikov..

A ak sa v tom klube ani po zostupe nič nezmení, tak si asi iné nezasluzia..

Reagovat
cologneFC

Trochu sa asi nechápeme. Ja sa nezastávam HSV. Veď nech vypadnú. Píšem, že je mi ľúto ak namiesto takýchto klubov hrajú bundesligu také tímy ako Wolfsburg, Lipsko, Hoffe a pod. Ty nevidíš ako takéto kluby ťahajú ligu smerom dole? Klesá záujem v TV napríklad. Taký HSV si pozrie každé kolo v TV cca pol milióna divákov. Zápas Hoffenheim-Wolfsburg sledovalo menej ako 5000 divákov. Na to poukazujem. Je to tragédia pre bundesligu.

Reagovat
vladino10

Jop, nečítal som ten tvoj posledný komentár v uplne správnom kontexte..

Chápem čo píšeš a aj máš pravdu, napríklad ten gól lucu waldschmidta v poslednom kole minulej sezóny, tuším proti vfl ktorým si hsv zaistil zotrvanie v bl..tú atmosféru na štadióne a radosť bolo cítiť aj z televízora.. Avšak ja dúfam, že im ten zostup pomoze- ako impulz k nejakej zmene (neviem, nevidím dovnútra klubu, zaujímal by ma pohľad užívateľa HSV1887)..

Neviem no, aj pre fans HSV, sledovat a zažívať rok čo rok toto, ten klub si zaslúži viac a keď sa to už ťahá toľko rokov, tak aspoň pre mňa ako človeka čo do toho moc nevidí je každý impulz dobrý (aj keď samozrejme, zvesenie hodín musí byť pre skalného ťažké)..

Lebo povedzme si úprimne- aj keby tie koncernove celky nesleduje vôbec nikto, tak ten futbal robia momentálne bohužiaľ lepšie..

Reagovat
cologneFC

Ide mi o to, aby tú ligu hrali normálne kluby a nie tie umelé výtvory z Lipska alebo Hoffenheimu. Ja osobne si nemyslím, že práve oni robia najlepšie futbal, majú iba jednu a hlavnú výhodu pred ostatnými - finančný tok. A je im jedno, že futbal nehrajú pre ľudí, hlavne, že sa predáva výrobok, ktorý prostredníctvom futbalu predávajú. Alebo v prípade Hoffe, že sa naplnila túžba jedného človeka priviesť tím zo svojho rodiska do ligy. Bundesliga tým naozaj trpí, všetci sa sťažujú, že napr. v Anglicku sú vyššie výnosy z TV práv. Lenže TV v Nemecku nezaplatia takú sumu, keď zápas bude namiesto pol milióna divákov sledovať iba 5000 divákov. A môžu hrať akýkoľvek pekný futbal. Je to tak v každej krajine. Ani v Anglicku by tolko neplatili, keby tam nehrali kluby, na ktoré sú diváci zvedavý. Je skrátka hanbou, keď si v Nemecku bundesligový zápas zapne menej ako 5000 ľudí. A to pritom hrajú tímy, o ktorých hovoríš, že robia futbal najlepšie. Pre koho ten futbal vlastne robia? Asi som už odpovedal na začiatku, nie je to pre ľudí. Ale preto, aby predali svoj produkt.

Reagovat
vladino10

Nepísal som, že koncerny robia futbal najlepsie, písal som, že ho robia lepšie ako hsv..taký hoffenheim pokiaľ viem nerobil nejaké veľmi veľké nákupy, respektíve robil nákupy, ktoré by mohlo urobiť aj hsv..lenže to je momentálne skôr pohrebiskom hracov- kto príde, tomu sa nedarí..časté zmeny trénerov, koncepcia..o tom hovorim a z tohto hľadiska podla mňa ten hoffenheim futbal lepšie robí..

Ja sa absolútne nesnažím povedať, že hoffenheim má byť v 1. BL a HSV nie, iba píšem, že pokiaľ bude to čo som hore písal robiť hoffe lepšie ako HSV, tak bohužiaľ budú vyššie bez ohľadu na to či majú fans alebo nie..takisto rozumiem, že pre bl by bolo lepšie ak by tam bol ten HSV, lenže..počet bodov v tabuľke sa na to či si koncern alebo nie nepozerá..

Reagovat
cologneFC

Veď ja chápem čo píšeš. Ide o to, že tieto kluby skrátka obchádzajú platné pravidlá v nemeckom futbale. Niektoré majú výnimku a niektoré skrátka klamú. Dopláca na to aj tvoj Bayern a nožnice sa budú otvárať stále viac. Mne je jedno či tam je nejaký Hamburg, ale namiesto "normálnych" klubov tam skrátka tie koncernové nemajú čo hľadať. Dobre to robia napríklad aj vo freiburgu. Ale vieš prečo nikdy neuspejú? Pretože nikdy nebudú mať toľko peňazí ako napríklad Hoffe. Lipsko je druhý rok v lige, prvý rok eufória a teraz už nevedia vypredať štadión. Ale ich to netrápi, reklama na RB je v LM a to je dôležité. Takáto filozofia je chorá. Futbal sa má hrať pre ľudí, a nie pre reklamu.

Reagovat
fenixLFC

to ako tim hra je ovela dolezitejsie nez to ci ma vela fanusikov. to ze mu fandi kopec ludi z neho lepsi klub nerobi. a najvyssiu ligu by mali hrat najlepsie timy, nie najpopularnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

Samozrejme. Súhlasím s tým, že tam majú byť najlepšie kluby, veď o tom je futbal.Mne nevadí ak postúpi do ligy napr. St. Pauli, aj keď má menej fanúšikov ako HSV. Vadia mi koncernové kluby. Pretože pre nich je futbal iba pomôcka k vyššiemu predaju ich výrobkov. A nezaujímajú ich ľudia. A pokiaľ viem, tak futbal sa má hrať pre ľudí. Koncern môže prispievať na chod klubu, ale nemal by ho vlastniť a určovať pravidlá. O tom je zatiaľ futbal v Nemecku. A snáď to tak aj zostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

..inak ja ale súhlasím so všetkým čo píšeš, lenže pokiaľ sa v tom Hamburgu niečo nepohne, tak tie koncerny proste budú herne a tabuľkovo lepšie..

Reagovat
cologneFC

Ešte raz, mne nejde o HSV. Mám ich na háku. Ide mi o bundesligu ako celok.

Reagovat
Jardman

Eintracht

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Reagovat
HSV1887

Veril jsem...uz bohuzel neverim :( takovejhle zapas proste musis vyhrat a ne tam nechat dva body.....

Reagovat
Rudnevs

Tak dnes som všetky tie zápasy o 15:30 prespal... HSV je škoda, bod je málo, zvlášť keď mali penaltu a hrali presilovku. Samozrejme, ešte nezostúpili, ale tá strata na baráž je veľká. Uvidíme, no.

Nürnberg ma dnes sklamal, raz za sezónu im človek praje a oni to takto dos... Fürth má teraz celkom formu, budúce kolo to tam bude veľmi ťažké, zvlášť oni sú doma veľmi silný (v domácej tabuľke im patrí 5. miesto).

Inak pred zápasom Leipzig - Dortmund som na sport365 našiel zápas maďarskej ligy Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC, tak som to zo srandy nachvílu zapol a pozerám, že Puskás Akadémia FC má veľmi zaujímavý štadión.

https://www.archdaily.com/538826/pancho-arena-tamas-dobrosi-doparum-architects/53f2c8bfc07a80388e000467-pancho-arena-tamas-dobrosi-doparum-architects-photo

Reagovat
smazaný uživatel

Ohledně HSV - mám dojem že dost lidí nepřeje Hamburku, protože po sestupu by se mohl pročistit a vrátit silnější.

Ohledně Puskás Akadémia - pokud se nemýlím, tak je to nový klub, podporovaný Orbánem. Zřejmě proto si může dovolit zajímavou architekturu.

https://zpravy.idnes.cz/viktor-orban-madarsko-felcsut-lorinc-meszaros-fld-/zahranicni.aspx?c=A170920_170746_zahranicni_aha

Reagovat
Rudnevs

Díky za info ohľadom tej Akadémie, to som nevedel!

Čo sa týka toho HSV, tak skôr mi príde, že mu ľudia neprajú, pretože už viackrát sa zachránil na poslednú chvílu i to väčšinou dosť šťastným spôsobom, často mení trénerov, míňa veľké peniaze a i napriek tomu nič nehrajú a každoročne je to trápenie (zas treba uznať, že za poslednú dobu mali dve sezóny, v ktorých hrali celkom obstojne a v pohode uhrali stred tabuľky, ale inak je to skôr teda len to trápenie).

Naopak si myslím, že keby spadli do 2. BL, “prečistili” by celý ten klub, začali by rozumne nakupovať i hospodáriť s financiami a o rok sa vrátili naspäť, tak by začalo byť HSV obľúbenejšie.

Reagovat
HSV1887

nam se smeje cely Nemecko..bohuzel popravu :(

Reagovat
smazaný uživatel

S tím sestupem si to neber ode mě osobně - po tom, co se HSV pročistí, tak se na něj budeme těšit stejně jako na Stuttgart a Hannover.

Reagovat
HSV1887

my si ten sestup bohuzel zaslouzime.. uvidime, co prijde no, asi musime fakt sestoupit, abychom se vzchopili.

Reagovat
smazaný uživatel

Club mě včera naštval,podobně jako Dynamo v pátek Ale Fürth je v laufu a bude to tam zatraceně těžký!

Reagovat
Rudnevs

Nj, ostatné výsledky Lauternu moc nenahrávajú...

Inak ako tu bola vtedy debata o zimných posilách a ja som písal, že by Thommy pre Lautern nebol skutočná posila, tak sa mi to pekne vypomstilo... Za VfB zatiaľ hrá vynikajúco a dnes mal asistenciu pri každom góle.

Reagovat
smazaný uživatel

Bodík z Leipzigu dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

No tohle kolo velká bída rozhodčí! V pátek dokonce ani podle VAR nenařídili jasnou penaltu pro Gladbach za ruku Eggesteina (a to přeju Werderu),včera pomezní nevidí dvoumetrový ofsajd (!!!) a gól HSV musí anulovat až VAR,Frankfurt dá jediný gól zápasu z rohu,který nebyl (opět velké pochybení pomezního,míč šel do autu evidentně od kopačky domácího Wolfa) a konečně gól Reuse z těsného (ale bohužel...) offsidu,který ani VAR neodhalil... Ale tady lze polemizovat o tom,že v Kolíně nemají narýsovanou tu ofsajdovou linii... No snad se dneska nedočkáme dalších minel...

Jinak mě včera zaujal mimořádný výkon 20-tiletého brankáře Müllera z Mainzu,který chytá Regionalligu za rezervu a včera ve své premiéře vychytal HSV včetně Kostičovy penalty.

Reagovat
stas87

Pockaj s tym sudom ohladne Maxiho. On tou rukou zaheal, to bolo evidentne. Ale mal zaujem tu loptu odpratat prec hlavou, akurat ten center podskocil a ak bol v pohybe, tak logicky mal roztiahnute ruky. A hrac Gladbachu mu ju trafil. S tym Eggestein nic urobit nemoze, pretoze nema sancu tie ruky stiahnut tak, aby sa tej lopte vyhol. Takze ziadny umysel zabranit lopte v ceste do siete nemal. Priznavam, ze sa ho zastavam, kedze je to hrac SVW, ale fakt ti toto pride ako jasna penalta? Mne to tsk jednoznacne nepride.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě že úmysl nikdy nikomu nelze dokázat a ani ho nikdo nepřizná! Byla to jeho hloupost,jít takhle rukama proti míči,musel vědět,že jde do rizika a může ho to trefit. Jaká ruka by se teda potom měla pískat,když tohle ne? Opakuju,taky Werderu přeju,ale když by za tohle neměla být penalta,tak už asi za nic...

Reagovat
vladino10

Reagovat
stas87

Nenazyval by som to hlupostou..hlupost je, ked napriklad pri priamom kope vyskocis s rukou nad hlavou a lopta ta trafi, alebo mas snahu zblokovat center ale ruku mas od tela a lopta ta trafi. O to mi hlavne ide, pretoze to, co urobil Eggestein, podla mna hlupost nie je. Len mal smolu, ze o par centimetrov tu loptu netrafil. Keby to bol naopak hrac domacich, ktory by ten center podskocil, tak by som tiez na to nepozeral, ako na jasnu penaltu, to mi ver. Ked sa Werderu pomoze, tak to nemam problem priznat.

Reagovat
Arne

Podle mě rozhodčí v Hamburgu udělali vše správně - když si nebyli jistí, že ten míč šel od Schipplocka (myslím, že to byl on) a ne od bránícího, tak to pustili a pak nechali prověřit... Sice je to krutý vůči HSV, resp. útočícímu mužstvu obecně, kdy se raduje a pak o ten gól "přijde", ale lepší než to utnout jako třeba týden zpátky v Kolíně.

Müller byl famózní... A nejenom tou penaltu a dalšími zákroky, ale celkově tím pohybem a řečí těla. Nedivil bych se, kdyby už tam Zentnera nebo Adlera už nepustil.

Reagovat
Rudnevs

Tak teda Kießlingovi sa nakoniec podarilo dosiahnúť tých 400 zápasov v Bundeslige.

Reagovat
stas87

„Prime-Time“-Tabelle

Platz Mannschaft Prime-Time-Spiele

1. FC Augsburg 24(12)

2. Eintracht Frankfurt 22(13)

3. FSV Mainz 22(9)

4. TSG Hoffenheim 21(13)

5. SC Freiburg 21(9)

6. VfB Stuttgart 19(11)

7. VfL Wolfsburg 19(10)

8. Hannover 96 19(9)

9. Hamburger SV 18(8)

10. Bayern München 17(9)

11. Hertha BSC 17(8)

12. Bayer Leverkusen 16(8)

13. SV Werder Bremen 15(7)

14. FC Schake 04 14(6)

15. Borussia Mönchegladbach 13(8)

15. Red Bull Leipzig 13(8)

17. 1.FC Köln 13(5)

18. Borussia Dortmund 11(5)

Prve cislo znamena, kolkorat nastupil tim v sobotu od 15:30 v hlavnom vysielacom case a cislo v zatvorke znamena, kolko z toho poctu zapasov v sobotu od 15:30 bolo na domacom ihrisku.

V sezone by malo ist o pät zapasov z 306 za celu sezonu v pondelok...a vraj je to tak preto, lebo sa tak ma pomoct timom, ktore hraju vo stvrtok EL. Ale co ma spolocne poharova europa so zapasom SVW-Köln? Ved kozli davno v nej nie su a Werder si moze o poharoch len snivat. To iste bude v 30.kole zapas medzi Mainzom a Freiburgom. Ale problem s tymto u Bundesligy je v tom, ze si to kluby sami odsuhlasili.

Styri nase ultras skupiny a jedna od kozlov uz vyhlasili na pondelkovy zapas bojkot. A ked hral Dortmud s Augsburgom, tak prislo len 54 tisic ludi. Nabuduce uz snad taku kraviny kluby nedohodnu. Ja chapem, ze snaha TV o vysielani co najviac zapasov ma svoju logiku. Ale tradicia je Samstag 15:30. A cez to by nemal ist vlak, koniec diskusie. Jeden zapas v piatok vecer staci, to je myslim prijatelny ustupok. Sucasna zmluva skonci v roku 2021...a uz teraz sa fanusici obavaju, ze tie pondelky budu v TV castejsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Scheiß Kommerz!

Reagovat
vladino10

Protestuje sa kvôli tradíciám alebo kvôli tomu, že to je pondelok?

Reagovat
stas87

Ide o pondelok. Ten je vyhradeny pre jeden zapas 2.BL.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele