Bundesliga - souhrn 24. kola

10.03.2017, 22:25, aktualizováno 12.03.2017, 19:29
Komentáře a souhrny
Bayern po bezproblémové výhře nad Frankfurtem navyšuje svůj náskok na čele, protože RB Lipsko padlo doma s Wolfsburgem. Ani ono samo se ale třást nemusí, neboť Dortmund nezvládl zápas v Berlíně. Darmstadt vykřesal jiskru naděje proti Mohuči. Leverkusen remizoval s Brémami, Schalke přejelo Augsburg a HSV si poradilo s Gladbachem...

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 2:1

12.03.2017 17:30

Góly: 36. Filip Kostić, 80. Bobby Wood - 22. Andreas Christensen

Hamburk si minulý víkend na domácím stadionu vyšlápl na Herthu a v dobrých výkonech pokračuje i nadále. Po vítězství 1:0 proti berlínským, které HSV zajistil Albin Ekdal, tentokrát přístavní celek přivítal hosty z Gladbachu, kteří mají pod Dieterem Heckingem velmi slušnou formu jak v Bundeslize, tak v pohárové Evropě.

I vstup do utkání se lépe povedl fotbalistům hostí. Ve dvacáté třetí minutě šel Gladbach do vedení po brance Andrease Christensena. Ten se do míče opřel ve vápně hlavou a brankář Adler byl proti jeho hlavičce krátký.

O pět minut později se podařilo Hamburku vyrovnat, gól však nebyl domácímu celku rozhodčím uznán. Přihrávka na útočníka HSV Bobbyho Wooda totiž mířila do ofsajdu.

HSV tak na 1:1 srovnal až v minutě třicáté šesté. To poslal Diekmeier povedený vzdušný pas na Kostiče a bývalý hráč Stuttgartu nádhernou hlavičkou poslal míč do sítě za Sommerova záda.

Těsně před odchodem na poločasovou přestávku mohl vedení na stranu Gladbachu znovu strhnout Christoph Kramer, tváří v tvář Adlerovi ovšem napálil míč pouze do gólmana Hamburku.

V osmdesáté minutě HSV rozhodl o svém vítězství. Míč se po nešťastné teči Christensena dostal na kopačku Bobbyho Wooda a forvard Hamburku poslal přístavní celek do vedení 2:1.

Hamburk tak podruhé v řadě vyhrál a byť stále zůstává na barážové pozici, od Wolfsburgu a Werderu Brémy už Gisdolovo mužstvo dělí jen horší skóre.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Augsburg 3:0

12.03.2017 15:30

Góly: 4. Guido Burgstaller, 29. Guido Burgstaller, 34. Daniel Caligiuri

Do Veltins Areny za Schalke, kterému se v domácí lize příliš nedaří, zavítal v neděli odpoledne Augsburg, jenž má naopak po Manuelem Baumem velmi slušnou formu.

Začátek utkání se však výborně povedl Königsblauen. Už ve třetí minutě rozehrál Johannes Geis rohový kop do vápna a na zadní tyči míč do sítě pohodlně doklepl Guido Burgstaller - zimní posila z druholigového Norimberku si tak připsal další přesný zásah v nejvyšší německé soutěži.

Stejný hráč se prosadil v utkání i podruhé. Psala se dvacátá devátá minuta po výtečné individuální akci Choupo-Motinga, jenž Burgstallerovi předložil v šestnáctce míč na stříbrném podnose a Schalke šlo už do dvougólového vedení.

O dvě minuty později mohl Augsburg snížit, rozhodčí totiž v jeho prospěch odpískal pokutový kop. Po Höwedesově faulu se k penaltě postavil kapitán FCA Paul Verhaegh, avšak vynikl proti němu Ralph Fährmann.

O tři minuty později se naopak míč zatřepetal v síti na druhé straně. Sead Kolašinac poslal výtečný centr do vápna na Daniela Caliguiriho a posila z Wolfsburgu třetí brankou rozhodla o vítězství Schalke.

Ve čtyřicáté minutě mohl alespoň snížit z dobře rozehraného přímého kopu Stafylidis, avšak Fährmann střelu levého beka hostí vytáhl na roh.

Druhý poločas už žádné branky ani na jedné straně nenabídl. Schalke tak porazilo FCA 3:0 a kouč Königsblauen Markus Weinzierl zaznamenal proti svému bývalému celku výhru, jež Schalke zajistila důležité tři body.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - 1. FC Köln 2:2

11.03.2017 18:30

Góly: 42. Dario Lezcano, 69. Romain Brégerie - 15. Anthony Modeste (pen.), 60. Anthony Modeste

Anthony Modeste stále může doufat v korunu krále střelců. Ingolstadtu nasázel dvě branky a svému týmu pomohl k remíze.

Jak Darmstadt, tak Ingolstadt potřebují nutně bojovat, aby udrželi Bundesligu i pro příští sezonu. Není proto divu, že o první příležitost zápasu se postaral v 9. minutě domácí Alfredo Morales. Jenomže jeho hlavička nakonec Petera Stögera na lavičce příliš nevystrašila. To ve 14. minutě mohl sledovat, jak Almog Cohen ve vápně trefil loktem Yuyu Osaka. Co na tom, že to bylo nechtíc.

Kopala se tedy penalta. Martin Hansen sice Modesteho úmysl přečetl, avšak míč mířil až příliš blízko k tyči, takže mohli jít Kozli do vedení - 0:1. Ve 35. minutě chtěl odpovědět Markus Suttner. Timo Horn však dával pozor a jeho pokus vyrazil. O sedm minut později byl už ovšem na střelu Daria Lezcana krátký. Paraguayský útočník si dvakrát parádně narazil se Sonnym Kittelem a bylo vymalováno - 1:1.

V 60. minutě o sobě dal vědět znovu Francouz Anthony Modeste. Miloš Jojić mu poslal skvělou přihrávku za obranu. Třetí nejlepší bundesligový kanonýr předvedl ukázkové zpracování a chladnokrevné zakončení, i když klidně mohl volit přihrávku na zcela neobsazeného Yuyu Osaka. Tahla akce zkrátka nemohla skončit jinak, než gólem v Hansenově síti - 1:2.

Vedení Kozlům vydrželo pouhých devět minut. Pak se do odraženého balonu vně pokutového území opřel Romain Brégerie a jeho přízemní střela pravačkou nadělala Hornovi takové problémy, že ji smolně propustil do brány - 2:2. Nutno dodat, že přes ten shluk před sebou stojících těl toho příliš neviděl.

Do konce zápasu zaujala už jenom situace z 82. minuty, ve které se v šestnáctce střetli domácí brankář s Artjomsem Rudnevsem. Kolínští hráči se dožadovali penalty a s ní dost možná jubilejní dvacáté trefy pro Modesteho. Rozhodčí Zwayer ale nechal pokračovat ve hře. Die Schanzer se v příštím kole utkají s Borussií Dortmund, Köln doma přivítá Herthu Berlín.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 3:0

11.03.2017 15:30

Góly: 38. Robert Lewandowski, 41. Douglas Costa, 55. Robert Lewandowski

Další suverénní vítězství má na svém kontě mnichovský Bayern. Lídr ligy vyhrál doma nad Eintrachtem 3:0 a jeho náskok v čele tabulky je díky překvapivému domácímu zaváhání Lipska proti Vlkům z Wolfsburgu po dnešku už desetibodový.

Do vedení přitom mohli jít hosté z Frankfurtu. To by ale nesměl být na trávník Mats Hummels. Právě německý stoper ve službách Bayernu se stal v devatenácté minutě hrdinou okamžiku, když neskutečným obranným zákrokem zabránil hostujícímu týmu ve vstřelení gólu.

Po parádní kolmici si to na branku proti Neuerovi nikým nehlídán a neatakován šinul Branimir Hrgota, jenž gólmana domácích obešel a už a už to vypadalo na snadný gól do prázdné branky, avšak v tom se do situace parádním a čistým skluzem vložil Hummels a forvardovi Eintrachtu míč vypíchl.

Sedm minut před koncem poločasu pak šel Bayern do vedení, když Mats Hummels ukázal svůj um i v ofenzivní činnosti. Jeho dlouhý balon za obranu si parádně zpracoval Lewandowski, nabídl ho Müllerovi, ten mu laskavost oplatil a polský forvard tak přidal svůj další bundesligový gól.

O tři minuty později byl náskok Bayernu už dvoubrankový - další trefu domácího mužstva po přihrávce Davida Alaby do pokutového území obstaral Douglas Costa, jenž dnes dostal na levém křídle přednost před Franckem Ribérym.

Ve druhém poločase se pak o třetí branku Bayernu postaral opět nejlepší střelec dosavadního průběhu Bundesligy - po centru Robbena z pravého křídla do vápna si míč parádně zpracoval Lewandowski a Bayern tak po zásluze porazil Eintracht 3:0.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Dortmund 2:1

11.03.2017 15:30

Góly: 11. Salomon Kalou, 71. Marvin Plattenhardt - 55. Pierre-Emerick Aubameyang

Zajímavý duel nabídl v sobotu odpoledne stadion v Berlíně. Domácí Hertha, jež v domácím prostředí pravidelně boduje a především díky vynikající bilanci ze zápasů, jenž hostí, se vyskytuje v první polovině tabuly, tu přivítala Dortmund, jenž v týdnu s přehledem postoupil přes portugalskou Benfiku do čtvrtfinále Ligy mistrů.

V Berlíně to ovšem v první půli od BVB žádná sláva nebyla a byli to naopak domácí, kdo více útočili. Z toho také pramenil zasloužený první gól Herthy, jenž dal po příšerné chybě Matthiase Gintera v rozehrávce Salomon Kalou a k radosti domácích fanoušků šli fotbalisté BSC do vedení.

Do druhého dějství už vykročil Dortmund aktivněji, což vedlo i k vyrovnávacímu gólu. Ten přišel v padesáté šesté minutě a nemohl se o něj postarat nikdo jiný než Pierre-Emerick Aubameyang. Největší ofenzivní hvězda hostí tak pokračuje v souboji o titul krále střelců, jež vede s Robertem Lewandowskim.

O dvě minuty později mohl Dortmund zápas i otočit, avšak Castro tváří v tvář Jarsteinovi selhal a balon mezi tři tyče nedostal. To samé se přihodilo v sedmdesáté minutě i Aubameyangovi, který v jasné šanci na malém vápně další gól nepřidal.

O minutu později naopak vítězný gól vstřelil Hertha. Po faulu těsně před vápnem si balon k rozehrání postavil Marvin Plattenhardt a parádní trefou podruhé v utkání překonal Bürkiho. Vyrovnávací branku se už BVB přidat nepodařilo a Hertha tak slaví cenné tři body, naopak Dortmund už na druhé Lipsko ztrácí po dnešku šest bodů.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - 1. FSV Mainz 05 2:1

11.03.2017 15:30

Góly: 5. Aytaç Sulu, 12. Sidney Sam (pen.) - 45. Robin Quaison

Darmstadt ještě zbraně neskládá. Dokázal si poradit s Mohučí. A to i přesto, že hrál téměř půl hodiny v početní nevýhodě.

První branka padla už v 5. minutě. Mario Vrančić zvednul u rohového praporku ruku na znamení signálu, načež poslal míč přímo do vápna na hlavu Aytaca Sulu - 1:0. Obránce, který dal v uplynulém ročníku úctyhodných sedm gólů, se v této trefil poprvé. Už za dvě minutky mohlo být srovnáno, nicméně Daniel Heuer Fernandes parádně vychytal Stefana Bella.

Atraktivní podívaná na Stadion am Böllenfalltor pokračovala i nadále. Gondorf udělal ve velkém čtverci kličku Ramalhovi, kterému nezbylo, než protihráče faulovat. Sidney Sam se ujal exekuce pokutového kopu. Lössl sice vystihnul směr střely, nicméně na míč nedosáhnul - 2:0. V ten moment to pro die Lilien vypadlo k radosti Torstena Fringse velmi dobře.

Ve 21. minutě to mohlo být ještě veselejší, ale rozhodčí po souboji Gondorfa s Córdobou další penaltu ve prostěch domácích nepísknul. Pískat se mělo i na druhé straně, protože Sandro Sirigu zřejmě zasáhnul balon ve vápně rukou. Avšak skóre se před změnou stran ještě jednou měnilo. O nepopulární "šatňák" se postaral Robin Quaison, když dorazil po rohovém kopu pokus Pabla De Blasise - 2:1.

Ve druhém poločase chtěl jako první dát gól Vrančić, ale nedopadlo to. Následně došlo na nedorozumění mezi Ramalhem a Bellem, z čehož ovšem Sven Schipplock vytěžil akorát přímou střelu do Jonase Lössla. Poté inkasoval Mario Vrančić v rozmezí sedmi minut hned dvě žluté karty a musel ze hřiště.

Přesilovku odstartoval ranou zdálky Danny Latza. Těsně ale minul. Na druhé straně protáhnul svým přímým kopem hostující jedničku Hamit Altintop. Ve vyložené příležitosti neuspěl ani Bojan Krkić. V samotném závěru ještě fauloval Stefan Bell a podobně jako Vrančić vyfasoval červenou kartu. Na výsledku se ale už vůbec nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 1:1

11.03.2017 15:30

Góly: 56. Maximilian Philipp - 60. Andrej Kramarić

Freiburg sice nad Hoffenheimem vedl, nicméně nakonec si oba soupeři body rozdělili. Ty úplně nejdůležitější okamžiky se odehrály v rozmezí dvou minut.

O první šanci zápasu se postaral v 9. minutě domácí Mike Frantz. Na hranici pokutového území to ale netrefil úplně podle představ. Poté se do vápna dostal Andrej Kramarić, načež posunul balon Sandro Wangerovi, jehož ovšem vychytal střelecký úhel zmenšivší Alexander Schwolow. Za chvíli střílel sám Kramarić, ale jeho pokus ve správný moment zblokoval Schuster.

Chorvatský útočník byl hodně vidět i nadále. Ve 25. minutě rozehrával přímý kop. První pokus skončil ve zdi, následný úchvatný halfvolej vyrazil Schwolow s vypětím všech sil na tyč. Převahu TSG mohli korunovat úspěchem Stefan Zuber a Jeremy Toljan, nicméně se tak nestalo. Za Freiburg se toužil prosadit Maximilian Philipp, leč Baumann vyrážel na roh.

Po změně stran se pořádně opřel do balonu Zuber a brankář musel boxovat. Šestapadesátá minuta přinesla první trefu utkání. Niederlechner si vřítil do šestnáctky, kde jej nedovoleně atakoval Kevin Vogt. Philipp se ujal nařízené penalty a kvůli Oliveru Baumannovi ji neproměnil. Bohužel pro hosty ale neodvrátil exekutorovu šťastnou dorážku - 1:0.

Hned za čtyři minuty si však na druhém konci hrací plochy udělal prostor Kramarić, i když se tím vyhnal z vápna. Přesto vyslal na zadní tyč parádní střelu, která i díky spolupráci s vnější stranou tyče zapadla k údivu téměř všech do brány - 1:1. Ve zbytku tohoto klání měli více příležitostí Hoffenheimští, leč tu největší spálil Janik Haberer, když trefil pouze levou tyčku.

Tým Juliana Nagelsmanna zůstává čtvrtý, přičemž stáhnul náskok Dortmundu na jeden jediný bod. Ovšem zároveň se musí mít na pozoru před dotírající Herthou Berlín, která právě Černožluté v rámci tohoto kola porazila. Příště na Hoffenheim čeká bayer Leverkusen. Freiburg zajíždí do WWK Areny v Augsburgu.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfL Wolfsburg 0:1

11.03.2017 15:30

Góly: 9. Mario Gómez

Do konce letošního ročníku Bundesligy zbývá odehrát rovných deset kol. Ale jelikož Lipsko nestačilo na Wolfsburg, má Bayern na čele desetibodový náskok. Další obhajoba titulu tedy zdá se býti naprosto jasnou záležitostí.

Ve 2. minutě rozehráli hosté po autovém vhazování velice pěknou akci, kterou střelou z hranice šestnáctky zakončoval Yannick Gerhardt. Úplně mu ale nesedla, takže na Pétera Gulácsiho nevyzrál. To se totiž povedlo až Mariovi Gómezovi o sedm minut později. Situaci dva na jednoho řešil Daniel Didavi přihrávkou do vápna na účastníka EURA 2012, který si míč šikovně posunu a zblízka skóroval - 0:1.

V závěru úvodní čtvrthodinky to zkoušel Diego Demme, leč neúspěšně. Na dalších patnáct minut byl od velkých příležitosti klid. Poté se o slovo po další atraktivní akci na jeden dotek přihlásil Yunus Malli a pořádně protáhnul domácího gólmana. V devětatřicáté minutě poslal dobrý balon na Forsberga spoluhráč Timo Werner, nicméně švédskému záložníkovi chyběl krůček.

Po změně stran pálil jako první Werner, ale nad bránu. V 54. minutě se odehrála naprosto zběsilá situace. Didavi nejprve na hranici šestnáctky trefil skákavý balon, který přeloboval Gulácsiho, ale odrazil se zpět od tyče k Didavimu, který doběhnul na malé vápno a vypadalo to, že Wolfsburg půjde do dvoubrankového trháku. Nicméně šestadvacetiletý Maďar dorážku fantasticky lapil a poradil si i s druhou dorážkou, kterou měl na svědomí Gómez.

Ve zbytku zápasu se ke střelám dostal akorát Sabitzer, nicméně ani jedna Koena Casteelse výrazněji neohrozil. Die Roten Bullen si tedy připisují druhou domácí porážku, jíž budou chtít odčinit za týden v Brémách. Vlci pod novým koučem znovu bodovali, ale rozhodně ještě nemají vyhráno. Už příští duel s Darmstadtem bude hodně důležitý.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 1:1

10.03.2017 20:30

Góly: 7. Kevin Volland - 79. Claudio Pizarro

Páteční bundesligová předehrávka bývá synonymem nudy, tentokrát však úvodní utkání dalšího fotbalového víkendu v Německu nabídlo vskutku interesantní podívanou. Už po dvou minutách mohl jít do vedení Werder, když po rohovém kopu hlavičkoval český pravý bek Theo Gebre Selassie, gólman Leverkusenu Leno si však s jeho pokusem poradil.

O pět minut později naopak propukli v jásot fanoušci domácího mužstva. Zatímco střela Juliana Brandta skončila na břevně Wiedwaldovy branky, následná hlavička dobíhající Kevina Vollanda už za zády německého brankáře skončila a Bayer vedl 1:0.

Ve třicáté prvé minutě mohl na rozdíl dvou branek zvýšit Wendell, avšak se střelou levého beka Werkself si Wiedwald poradil a další gól do své sítě nepřipustil. První poločas tak už žádný další gól nenabídl.

V sedmdesáté šesté minutě jediný český zástupce na trávníku Gebre Selassie hřiště opustil a nahradil ho ofenzivní veterán Claudio Pizarro. Ten se za projevenou důvěru kouči odvděčil, když po třech minutách pobytu na hrací ploše vstřelil vyrovnávací gól Werderu. Velkou zásluhu na brance na 1:1 měl přitom Bauer, jehož střelu právě Pizzarro do Lenovy sítě tečoval.

Velké drama pak nabídl úplný závěr pátečního bundesligového střetnutí. Nejprve byl na konci základní hrací doby poslán ze hřiště po druhé žluté kartě Wendell, jenž fauloval Eggesteina, domácí se však i přes dohrávání v deseti dostali k pokutovému kopu.

V devadesáté páté minutě šel totiž ve vápně k zemi Henrichse a rozhodčí situaci posoudil jako penaltovou. Toprakovi se však střela z puntíku nepovedla a brankář Wiedwald tak svému mužstvu zajistil bod za remízu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24185160:1359
2.RB Lipsko24154543:2549
3.Borussia Dortmund24127553:2743
4.TSG Hoffenheim241012245:2542
5.Hertha BSC24124832:2640
6.Eintracht Frankfurt24105926:2735
7.1. FC Köln24810633:2734
8.SC Freiburg241041031:4134
9.Borussia Mönchengladbach24951030:3332
10.Bayer Leverkusen24941137:3931
11.Schalke 0424861031:2730
12.1. FSV Mainz 0524851133:4029
13.FC Augsburg24771023:3328
14.VfL Wolfsburg24751222:3426
15.Werder Brémy24751231:4426
16.Hamburger SV24751224:4626
17.FC Ingolstadt 0424541523:4119
18.SV Darmstadt24431717:4615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (93)

Přidat komentář
Snatus

Koukal jsem, a Gebre celkem slabý, to takhle hraje pořád?

Reagovat
smazaný uživatel

...na úrovni Sparty nebo Slávie

Reagovat
smazaný uživatel

Zasluzena plichta vskutku hrozny zapas, da sa povedat piatkova klasika, to co oba timy stvarali, hlavne v zavere bolo az na neuverenie. Werder bojoval viacej si myslim. Leverkusen ma stastie ze Korkut ich povedie iba do konca tejto sezony, vobec si nedokazem predstavit zeby tento clovek dokazal doviest niekam k uspechu bundesligove muzstvo. Inak znovu potvrdili ze na zahravanie pokutovych kopov su borci s Leverkusenu "experti" inak penalta jasna, trochu som sa obaval ze to skonci ako v zapase Hertha x Bayern. Inak dufam ze Gebre za ten zakrok na Lena nebude mat nejaky problem s disciplinarkou...

Reagovat
OnderCZ

Myslím, že by neměl mít, nebylo to nic zase tak vážného. Potrestán byl, žlutá to byla, ale víc asi ne. Šel po míči, pak tam měl nohu, trochu neohrabaně zkoušel uhýbat, ale úmysl v tom nebyl. Tohle by se trestat nemělo podle mě. Jinak jsem rád, že Leverkusen z té penalty nedal, výhru by si dneska moc nezasloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Bod beriem, na vyhru to dnes nebolo. Delaney za tu chvilku ukazal, ze ak Fritz ukonci karieru, tak on jeho miesto s prehladom zastane. Vynikajuci nakup, za to Baumann zasluzi palec hore. V lete by mal prist ten Augustinsson, takze dalsie posilnenie a verim, ze udrzime este aspon na jednu sezonu Gnabryho.

Chvilami nas domaci prehravali a vytvorili si tlak, ale nejakym sposobom dokazeme bodovat, aj ked sme herne horsi. To je prijemna zmena po zapasoch, kde sme boli aktivnejsi, dominovali sme na lopte, vytvarali sme si sance ale trebars sme len remizovali ci prehrali, kedze nas super vyucil z efektivity. Taky trosku pristavnicky styl. Oni boli jasne horsi, ale dokazali si haluzacky uhrat body aspon na tu baraz a preto su stale v BL.

Nouri tu defenzivu dal dokopy ovela rychlejsie ako som si myslel, rozdiel oproti Skripnikovi tam je jasne vidiet, uz to nie je ten dobre znamy chaos, pozicne spatna hra ale uz sa brani v bloku, defenzivna stvorka spolupracuje a DM uz tolko neotvaraju priestor, skratka tam nie su take diery ako v minulosti. Smerom dopredu sa na to da pozerat pomerne slusne, takze s tym strelit gol problem nemame. A aj to podla mna hra v nas prospech v tej bitke o zachranu, lebo si vyhry uhrame cez utok.

Ta penalta bola hlupa a Maxi neodohral dobry zapas, to je treba na rovinu priznat. Takto podobne sa odpalil pod Viktorom v Berline a dlho sa do zostavy nepozrel, dufam ze sa historia nebude opakovat. Felix zasa podrzal, konecne je na neho spolahnutie a uz to nie je len najhorsi brankar v BL co sa tyka percentualnej uspesnosti.

Reagovat
Rudnevs

Od Leverkusenu som čakal viac. Treba zobrať do úvahy, že je piatok a že im to proti Werderu v poslednej dobe veľmi nejde, ale od nového trénera som čakal aspoň nový impulz. Navyše ešte za neho musia Kaiserslauternu platiť.

Výkon Werderu najmä v druhom polčase sa mi páčil, hrali bojovne. Dobre hral Delaney a Bartels. Pizarro opäť v správny čas na správnom mieste a za hrdinu bude Wiedwald.

Ešte by som sa vrátil k 2.BL zápasu St. Pauli - Eisern Union. Musím pochváliť zo strany domácich Sahina a Möllera Daehliho a zo strany hostí Poltera a Kroosa, ktorému tá zmena klubu neskutočne pomohla. V Berline je dokonca kapitán. Skvelý zápas aj podpora fanúšikov, akurát jeden fanúšik Unionu žiaľ prepadol cez plot a musel byť prevezený do nemocníce.

Reagovat
smazaný uživatel

To moje ocakavania od Leverkusenu sa splnili na jednotku

Reagovat
Hurrikane

Weiser čtyři měsíce nehrál a hned v prvním zápase nám předvedl komickou vložku Co to jako mělo být v tom souboji s Dembelém

Reagovat
REPLIKATOR

Lidský odpad

Reagovat
Mates_Matesović

Chtěl si zkusit jaké to je být jako jeho vzor Tomáš Kuča

Reagovat
smazaný uživatel

vymaštěnec už od pohledu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

úplný šašo

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
smazaný uživatel

To je pako, ještě přímo před rozhodčím.

Reagovat
db18

Ale zajímalo by mne, kde přišel k té jizvě, protože z téhle situace to být nemohlo...

https://pbs.twimg.com/media/C6p5-CzWcAARYMw.jpg:large

Reagovat
smazaný uživatel

to si udělal po zápase sám v šatně, aby nevypadal jako úplný blbec

Reagovat
smazaný uživatel

To som raz spravil na zakladke po telocviku

Reagovat
smazaný uživatel

to mě nepřekvapuje

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Arne

Proč by nemohlo? To video nahoře je krásně střižený, aby Mitch vypadal jako idiot, ale i když to nevypadalo, tak ho Dembele trefil.

Reagovat
andrew96

Zklamání, zvlášť, když po vyrovnání chybělo málo k obrátce, nakonec to dopadlo naopak. Schürrle na křídle je zbytečný Schürrle, Gonzo taky dnes neměl svůj den, s Ginterem si po zápase museli domácí plácnout. Chválím Shinjiho, ten si řekl o základ, ale moc tomu nevěřím, protože TT.

Zápasy s Herthou mě baví. Škoda, že to poslední dobou musí narušit nějaký ochotník (Langkamp, Weiser).

Reagovat
Hokaido

Kramarič

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

To je chytré nezadat si žádné oblíbené kluby, aby se ti nikdo nemohl vysmívat.. I když teda trochu srabacke

Reagovat
smazaný uživatel

smarty jako Dominik Hašek

Reagovat
smazaný uživatel

Real, Bayern a Sparta - proste kralovske kluby

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a je cas sa po case vratit na poharove priecky come on FC!

Nasa zostava: Horn - Olkowski, Maroh, Heintz, Hector - Jojic, Lehmann, Hoger, Rausch - Osako, Modeste

Navrat marodov nas snad pomoze. Dnes to vyzera na normalne rozostavenie

Reagovat
Werkrider

Weiser just went full Suarez.

Reagovat
smazaný uživatel

Darida náš s týmem nejlépe umístěný, hrající, Čech a reprezentant

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to bída.

Reagovat
Rudnevs

Kadeřábek?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

V BL

Reagovat
smazaný uživatel

na světě, protože Arsenal ani zdaleka nemá na to,aby porazil Borussii

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

a Plašil nejlepší

Reagovat
stas87

Mainz to zasa nezvladol, mozno ze aj tam popremyslaju nad buducnostou trenera.. Ten odchod Heidela s nimi otriasol viac ako som si myslel. Ja z nich mam taky dojem, ze tym ze je to jadro timu dlho pokope, tak sa neposuvaju vpred ale stagnuju, ich hra sa stala pomerne dobre citelnou a teraz bez Malliho su na superovej polke neskodni, nemaju tma hraca jeho typu a je to poznat. A zacinaju robit viac chyb vzadu, dost ich to zraza. Takze pre Bayer uz bude podla mna pomerne lahke ho pretiahnut, budu mat noveho trenera, sam Schmidt novu motivaciu a Mainz mozno zasa vytiahne niekoho z vlastnych zdrojov.

Reagovat
Rudnevs

Ak myslíš len ten dnešný zápas, tak tam to mali extrémne ťažké. Darmstadtský boli strašne namotivovaný najmä kvôli akcii "Du musst Kämpfen".

Reagovat
stas87

Nn, ten som ani nevidel. Ale podla herneho prejavu FSV na jar to tak na mna posobi. Zufalo potrebuju nejakeho tvorcu hry, lebo do ofenzivy je to od nich fakt spatne. Aj Muto a aj Cordoba by potrebovali prihravku do nohy a idealne do behu. Ked si pozries ich hracov do utoku, tak vsetci celkom dobre po individualnej stranke ale ziadny vylozeny mozog, ziadny hrac typu Malliho ci Junuzovica.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mame neskutocne stastie, fakt extremne nezasluzeny bod pre nas. Nic sme dneska nehrali, Tony ich vyskolil s efektivity a striela mu to nadalej,co ma pochopitelne tesi. Ingolstadt moze pokojne vyhrat, vyrovnane na 2-2 bolo stastne, Horn spravil chybu. Inak mal aj velmi vela dobrych zakrokov, takze za navrat aj napriek chybe. Objektivne sa mi vykon Audi celkom pacil, v tej hre smerom dopredu bol celkom napad,ale ta priepast na nezostupove miesto uz zacina byt tiez dost velka. Jar zatial nemame zrovna vydarenu, snad nas nepotka taka seria ako SGE posledne zapasy. Toto kolo je nasim stastim ze stracala aj konkurencia

Reagovat
smazaný uživatel

krásnej boj neboj o titul tohle kolo

Reagovat
Liquid

nazdar sráčové, nevím zdali se to tu již řešilo, situace, že si oblíbený Red Bull vybojuje přímou účast v LM jak každým kolem reálnější, v Rakousku vede Salcburk, nějak si neumím představit, že by prostě zakázali postup 1 z nich, snad nehrozí nějaký nebezpečný precedenc

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hrat v CL len jeden z nich. Pravdepodobne ten z Leipzigu, jeden dovod je ze sa do neho cpe viacej penazi a Salzburg je len jeho "farma". A druhy je ten ze sa skratka Salzburg do CL nedostane tak ci tak. Ako by povedal fanusik Rapidu ci Austrie - Europu si za prachy nekupis (s vynimkou Barcelony samozrejme...)

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Liquid

A co když Lipsko skončí v LM 3. a v EL tak bude moci narazit na Salcburk, který v EL bývá úspěšný?

Reagovat
smazaný uživatel

To teda vobec netusim ako to bude UEFA riesit. Zarucene to vyriesi vsak tak, aby futbal co najviac utrpel.

Reagovat
Liquid

takže do dalšího kola pak nasadí Celtic,aby se Red Bully nehádali

Reagovat
smazaný uživatel

To by bolo skvele riesenie

Reagovat
OnderCZ

Já vím, že se to nestane a nějak se to nakonec ošetří nebo do LM nepůjde Salzburg. Ale byla by to opravdu sranda, kdyby RB do LM nakonec nemohl a jaký ryk by se spustil od těch všech pseudofanoušků. To bych si opravdu užíval.

Reagovat
smazaný uživatel

UEFA má v pravidlech, že v případě stejného vlastníka jde pouze jeden do evropských pohárů. Prvním kritériem je level soutěže (tým kvalifikovaný do LM má přednost před týmem kvalifikovaným do EL), druhým pořadí v lize (tým, který ve své lize skončil výš, jde do soutěží), třetím pak pořadí v žebříčku zemí podle koeficientu (jde klub z vyšší soutěže). Protože Lipsko BL vysoce pravděpodobně nevyhraje, tak v případě titulu Salzburgu, měl by jít Salzburg. Ale v Salzburgu Red Bull tvrdí, že není majitel ale pouze sponzor (což samozřejmě nevadí). Uvidíme, jak to bude pořešené od UEFA

Reagovat
Arne

Prý je tam hranice 30 % a Red Bull má v Salzburgu pravděpodobně už méně, takže jsou asi v pohodě.

Reagovat
db18

Myslím, že by se od Salzburgu nebo Lipska ještě musel distancovat Oliver Mintzlaff, který je v RB zaměstanný jako "Red Bull Head of Global Soccer", který je zatím zodpovědný za všechny plechovkové kluby a v Lipsku je snad myslím jediným členem představenstva.

Reagovat
db18

Aha, tak to by podle všeho mělo taky řešit to, že je RB pouze sponzorem a Mintzlaff tak už v RB Salzburg nemá slovo...

Reagovat
Arne

Prý Salzburg mezi ty kluby už nepatří - kluby, nad kterými má Mintzlaff dozor... Radši i vyklidil svůj kancl v Salzburgu, takže se už distancoval.

Reagovat
Liquid

díky všem za vysvětlení, ač fanda RB Lipska, tak Mateschitz samozřejmě tahá za nitky v obou RB

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele je vypatlanec no

Reagovat
Jardman

to si udělal sám, aby nevypadal jako dement

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to byla prasarna od Dembeleho...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzera to akoby sa posmykol na ture v Tatrach

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bylo proti 12-ti těžký. Stejně jsme ale nic neměli. Byla to bída, jedinej Shinji něco zahrál...

Reagovat
LidoOP

Borussia v LM válí a v lize ztrácí proti mnohem slabším týmům

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytočne Herthu podceňuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha nie je slaba, skoro vyhrala proti Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale niečo na tom bude.Poraziť Benficu(ktorá má bez debaty oveľa kvalitnejší aj skúsenejší tým ako Hertha),aby potom prehrali s Herthou

Reagovat
Basty

Zdálo se mě to nebo ten druhý gol modesteho byl z ofsidu ? Mě to bylo jedno mě to jen potěšílo vyhrál jsem tim nějaké ty drobáky

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelé ako sme opäť zosilnili pod Carlom.Presne vieme čo chceme hrať,kedy loptu podržať,kedy sa tlačiť dopredu...Za posledných 5 zápasov skóre 22:1 Dúfam že v tom budeme pokračovať aj naďalej,mám len trochu obavy z repre prestávky

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

německá mašina no

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Mates_Matesović

Hamburk

Reagovat
smazaný uživatel

HSV a Schalke vyborne vykony u oboch a uplne zasluzene vitazstva. Schalke jasne ovladno zapas. HSV - BMG uplne blaznivy prvy polcas, Adler zopar skvelych zakrokov a aj HAmburg utocil, spravne neuznane goly ich nastastie nepolozili. Nechcem svoje hejterske prispevky preniest aj sem, ale som nejako nuteny sa vratit ku zapasu Barcelony s PSG, ktory tiez piskal Aytekin ( ) ako aj tento. Nejak sa dneska velmi vyrazne pochlapil, viacmenej vsetky rozhodnutia spravne (pred tym ako Wood skoroval sa penalta pisknut dala v porovnani s tym ake pisknul v CL) co ma znovu len utvrdilo v tom, ze to v utorok nebola nahoda.

Reagovat
HSV1887

Ten prvni gol neuznanej, jsem rval jak banda svini, ale spravne ho neuznal, byl to Abseits.. No a pak uz nevim :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

HSV

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach vy ste curaci

Reagovat
andrew96

Letos může jít do baráže mančaft s hodně body na kontě.

Reagovat
HSV1887

Heeeeeeeey HSV !!! Jsem az ted zjistil, ze jsme vcera vyhrali :-D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele