Bundesliga - souhrn 21. kola

02.02.2018, 22:24, aktualizováno 04.02.2018, 19:54
Komentáře a souhrny
Augsburg si poradil s Frankfurtem. Bayern potvrdil pozici jasného favorita na půdě Mainzu. Lipsku v Mönchengladbachu stačil jediný gól. Cenné vítězství ze Schalke si odváží Brémy, Wolfsburg se rozešel smírně se Stuttgartem a Hertha si podělila body s Hoffenheimem. Borussia Dortmund zdolala v předehrávce Köln a na jaře poprvé vyhrála...

Hamburger SV - Hannover 96 1:1

04.02.2018 18:00

Góly: 86. Filip Kostić - 37. Iver Fossum

Hamburk remizoval s Hannoverem. V úplném závěru zápasu dostal zbytečnou červenou kartu stoper Papadopoulos, který bude Hamburku chybět v těžkém zápase v Dortmundu.

Remíza ani jednomu ze soupeřů situaci v tabulce příliš nevyřešila. Hamburk se stále nachází na předposledním místě, tedy v sestupovém pásmu. Na šestnáctý Mainz ztrácí tři body a o udržení se mezi německou elitou ještě na jaře určitě zabojuje.

Hannover se nachází v klidném středu bundesligové tabulky. Před zápasem měl sedmadvacet bodů společně s Herthou Berlín, které se díky remíze o jeden bod vzdálil. Nyní ztrácí Hannover na vysněné evropské poháry pouhých pět bodů a jakožto kandidát na sestup je jedním z příjemných překvapení letošního bundesligového ročníku.

Do první velké šance zápasu se ve 36. minutě dostali hosté. Hannoverský Klaus se prodral k centrovanému míči v bezprostřední blízkosti domácího gólmana, který Klausovu střelu vyrazil dobrým zákrokem na břevno a do zámezí. Z následného rohu se dokázal prosadit Iver Fossum, jenž si dokázal najít odražený míč a zpoza vápna technicky vystřelit.

Do druhého poločasu nastoupil Hannover ještě ve vyšším tempu a v 51. minutě se sám před brankářem ocitl Bebou, který však ve stoprocentní šanci selhal a Mathenia jeho střelu s klidem chytil. V 86. minutě domácí téměř z ničeho vyrovnali. Salihovič poslal z volného přímého kopu míč před bránu soupeře, kde Kostič nekompromisně vymetl síť Tschaunerovy brány.

V úplném závěru zápasu, v 94. minutě se naprosté zbytečnosti dopustil Kyriakos Papadopoulos, který ostřel fauloval, viděl druhou žlutou kartu a zamířil předčasně do sprch. Hamburku tedy tento důležitý stoper nepomůže ve venkovním zápase s Borussií Dortmund.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 3:0

04.02.2018 15:30

Góly: 19. Ja-cheol Koo, 76. Michael Gregoritsch, 89. Marco Richter

Augsburg jasně zvítězil nad Frankfurtem a v tabulce se posunul před Mönchengladbach. Frankfurt promrhal příležitost dostat se na druhé místo a na Augsburg už má po prohře náskok pouhých dvou bodů.

Augsburg se po jednadvaceti bundesligových kolech nachází s jednatřiceti body na sedmé příčce a na šestý Frankfurt, stejně jako na evropské poháry, tedy ztrácí dva body. Stejně bodů jako Augsburg má však Borussia Möchengladbach, která je osmá jen kvůli horšímu skóre. O tři body méně má pak ambiciózní Hoffenheim.

Frankfurt měl lákovou možnost se v případě výhry posunout před čtyři soupeře až na druhé místo, což by ho výrazně přiblížilo k vysněné Lize mistrů. Po prohře však Eintracht "pouze" zůstává na šestém místě a se třiatřiceti body má stále dobrou výchozí pozici pro boj o postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Hned první větší šance zápasu skončila vstřeleným gólem. Ve 20. minutě se po odrazu od jednoho z bránících hráčů Frankfurtu v pokutovém území dobře zorientoval domácí Ja-Čeol Kuo a míč poslal po zemi přímo k protější tyči. Frankfurt mohl na inkasovaný gól odpovědět ani ne o minutu později. Hlavička Luky Joviče překonala domácího brankáře Hitze, nakonec však skončila pouze na tyči jeho brány.

V úplném závěru prvního poločasu se domácí Gregoritsch ocitl v dobré pozici sám před bránou Frankfurtu, jeho střelu však dobře vychytal Hrádecký a do druhého poločasu dal hostům alespoň částečnou naději.

Zpočátku druhého poločasu hrála obě mužstva opatrněji. První velká šance druhé půle přišla až v 76. minutě, kdy Caiuby dobře přihrál Gregoritschovi, který po rychlém zpracování nekompromisně zakončil a navýšil tak vedení Augsburgu na 2:0. V 80. minutě mohl snížit na 2:1 Wolf, ale jeho střela mířila pouze do míst, kde stál připraven brankář Hitz.

V úplném závěru zápasu se sám propracoval do dobré šance domácí Marco Richter a po průniku do pokutového území Frankfurtu také dobře zakončil po zemi k tyči a zpečetil cennou výhru Augsburgu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - RB Lipsko 0:1

03.02.2018 18:30

Góly: 89. Ademola Lookman

Dlouho to vypadalo, že Borussia-Park uvidí bezbrankovou remízu. Jenže v předposlední minutě řádné hrací doby vystřelil Ademola Lookman a zjistil hostujícímu celku tři body.

Jako první se osmělil Marcel Sabitzer, i když jeho střela z dálky v 6. minutě mnoho nebezpečného nepřinesla. Ostatně to samé platilo i o té druhé, kterou ten samý hráč vyslal na brankáře Sippela od nějakých dvacet minut později. Mezitím ještě pálil z otočky Bruma. Na druhé straně hřiště se neujaly pokusy Thorgana Hazarda a Larse Stindla.

Během úvodního dějství stála za zmínku ještě střela Timo Wernera z ostrého úhlu, nicméně ani ona k radosti die Roten Bullen nevedla. Hosté začali aktivněji i druhé dějství. Ani Naby Keita, ani Lukas Klostermann však netrefili balon úplně nejoptimálněji, a tak náhradníkovi za Yanna Sommera nepřidělali příliš starostí.

V jednapadesáté minutě sehráli výbornou akci domácí. Hazard našel Grifa, jenž posunul na Herrmanna, který zcela osamocen gólmana Pétera Gulácsiho nepřekonal. A se svou dorážkou neuspěl ani Stindl. V 74. minutě byla řada znovu na Keitovi, který ale nedokázal ani z bezprostřední blízkosti trefit zařízení.

O chvíli později vyslal na Sippela z nějakých dvaceti metrů výživnou navštívenku Sabitzer, leč muž v rukavicích předvedl vynikající zákrok. A protože Vincenzo Grifo svou šanci taky propásnul, bylo to ještě v 88. minutě bez branek. Poté převzal Ademola Lookman míč od Keity, zaběhnul s ním až do vápna a přízemní střelou na zadní tyč zařídil Lipsku všechny tři body - 0:1.

I proto, že v nastaveném čase selhal Thorgan Hazard. Hasenhüttlův celek tedy bude po jednadvaceti kolech nejhůře čtvrtý. Za týden ho čeká další pozoruhodný duel s Augsburgem. Gladbach zůstane po osmé porážce mimo pohárové příčky. A za týden zajíždí do Mercedes-Benz Areny k utkání se Stuttgartem.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 1:1

03.02.2018 15:30

Góly: 58. Salomon Kalou - 38. Andrej Kramarić (pen.)

Utkání dvou týmů, kterým se v poslední době nedaří dotáhnout zápas do vítězného konce. To bylo střetnutí Herthy s Hoffenheimem. Na kýženou výhru nedosáhl ani jeden z týmů ani dnes a zápas na Olympijském stadionu v Berlíně tak skončil remízou 1:1.

Do první větší šance se dostali domácí, kteří mohli jít ve 31. minutě do vedení po akci, jejímž účastníky byli Peter Pekarík a Davie Selke. Slovenský pravý bek a německý útočník si vyměnili míč a právě reprezentant našich sousedů mohl dostat střelou Herthu do náskoku, jeho rána ale skončila nad Baumannovou brankou.

Ve 38. minutě zfauloval Niklas Stark ve vlastním vápně Schulze a verdikt sudího byl nekompromisní - penalta ve prospěch hostí. K exekuci pokutového kopu se postavil Andrej Kramarič. Útočník Hoffenheimu čekal na gól v nejvyšší německé soutěži více než tisíc minut, i přesto byl však při tomto momentu nekompromisní a poslal suverénní trefou hosty do vedení. Gólman Kraft, jenž v brance berlínských zastupuje zraněného Runeho Jarsteina, sice vystihl směr střely, proti ráně Andreje Kramariče ale neměl sebemenší šanci.

O dvě minuty později mohl zvýšit náskok Hoffenheimu už na dvoubrankový Segre Gnabry, jenž se dostal do nájezd, tváří v tvář Kraftovi ale selhal a do kabiny se šlo za stavu 1:0 pro mužstvo Juliana Nagelsmanna.

V 58. minutě si na centr Lazara ve vápně naskočil Salomon Kalou a přesnou hlavičkou rozradostnil domácí příznivce na stadionu, Hertha srovnala na 1:1. Další branky už zápas nepřinesl a oba týmy si tak body rozdělily.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:0

03.02.2018 15:30

Góly: -

Bayeru se v poslední době daří a proto mu v tabulce před víkendovým kolem patřila druhá příčka hned za Bayernem. Totéž se dá ale říct i o Freiburgu, který byl na pohodlném dvanáctém místě a osm zápasů v řadě svěřenci Christiana Streicha nepoznali přemožitele.

Od vzájemného střetnutí těchto mužstev se čekal především souboj dvou ostrostřelců - na straně domácího celku září Nils Petersen, který se z náhradníka vypracoval do role nepostradatelného muže základní sestavy Freiburgu, a Leona Baileyho. Mladý Jamajčan si v posledních čtyřech duelech drží úchvatný průměr gólu na zápas a branky od něj trenér Heiko Herrlich čekal i dnes.

Ty ale nepřišly. Otevřít skóre mohl v desáté minutě Baileyho spoluhráč Lucas Alario, když k němu do vápna přiletěl zajímavý míč a Argentinec hlavičkoval. Naštěstí pro gólmana Schwolowa, jenž se do sestavy Freiburgu vrátil po zranění, a i pro celou defenzivu domácího týmu, Alariova hlavičkova trefila jen brankovou konstrukci a skóre zápasu se neměnilo.

Stav 0:0 vydržel i do druhé půle. V ní měl v padesáté druhé minutě velkou šanci naopak Freiburg, kdy Haberer vybídl ke skórování Höler, jenž se ocitl sám před brankou hostí. I přesto, že by proti přesné ráně brankář Bernd Leno příliš nesvedl, díky mizerné střele exekutora zakročovat ani nemusel. Höler branku vůbec netrefil.

Další šance už utkání nepřineslo, pouze žluté karty, kterých padlo na obou stranách požehnaně. Gólů se ale fanoušci nedočkali a proto si Bayer veze z Freiburgu bod za remízu 0:0.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 1:2

03.02.2018 15:30

Góly: 24. Jevhen Konopljanka - 79. Max Kruse, 90. Zlatko Junuzović

Velice dobrou sezonu prožívá tým Schalke. Byť bylo angažování kouče Domenica Tedesca, jenž dosud trénoval pouze druholigové Aue, k ambicióznímu klubu z Gelsenkirchenu velkým překvapením, Königsblauen zatím sázka na neokoukaného trenéra vychází. I proto byli Fährmann a spol. na domácím hřišti proti Werderu, jenž naopak bojuje o záchranu, jasným favoritem. Došlo ovšem k překvapení a brémští si i přes fatální hrubku brankáře Jiřího Pavlenky odvezli z Veltins Areny všechny tři body.

Skóre přitom otevřel v pětadvacáté minutě Jevhen Konopljanka. Ukrajinský křídelník využil obřího zaváhání českého gólmana a rozradostnil domácí publikum - Schalke vedlo 1:0. Druhou trefu S04 mohl přidat ve druhém poločase Franco diSanto, střela útočníka Königsblauen z padesáté sedmé minuty se ovšem neujala. V sedmdesáté deváté minutě však dostali hosté velkou šanci se zápasem něco udělat. Po druhé žluté kartě byl hřiště nucen opustit Nastašič a Schalke dohrávalo zápas v deseti.

Už o minutu později početní výhody svého týmu využil Max Kruse a po trefě kontroverzního německého forvarda bylo skóre zápasu 1:1. Už to vypadalo, že si nakonec obě mužstva body spravedlivě rozdělí, to by ale nesměl být na hřišti Zlatko Junuzovič.

Ten nebyl součástí základní sestavy a na plac ho trenér hostí poslal až v sedmdesáté první minutě, což se právě v posledních minutách hry ukázalo jako výborný tah, jenž nakonec rozhodl zápas. V nastaveném čase se totiž střídající hráč dostal ve vápně k míči a dostal míč za nebohého Fährmanna.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 0:2

03.02.2018 15:30

Góly: 33. Franck Ribéry, 44. James Rodríguez

Už málokdo pochybuje o tom, že by mnichovský Bayern někdo připravil o pátý mistrovský titul v řadě. Svěřenci Juppa Heynckese vedli před víkendem tabulku o 16 bodů a v případě vítězství na hřišti Mohuče by mohli svůj náskok ještě o 3 body zvýšit.

Nepřekvapivě šel v zápase do vedení právě Bayern, pro někoho možná překvapivě se tak ale stalo až po více než půlhodině. Konkrétně ve třicáté třetí minutě, kdy ve vápně k odraženému míči dostal Franck Ribéry a nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. Zásluhou zkušeného francouzského křídelníka tak šli hosté do jednobrankového vedení.

Druhý gól mnichovských pak lze nazvat přídomkem do šatny. Padl totiž ve čtyřicáté čtvrté minutě, těsně před odchodem obou týmů do kabin na poločasovou přestávku. Ve vápně si centr letní posily Corentina Tolissa nádherně zpracovala další z nových tváří Bayernu James Rodríguez a efektním způsobem vstřelil druhou branku Bayernu.

Po návratu na druhou půli už Die Roten další góly nepřidali a nepodařilo se snížit ani domácím. Branou neskončila velká šance Thomase Müllera a druhý gól nepřidal ani Franck Ribéry, jenž se ocitl v samostatném úniku, avšak míč si ideálně nezpracoval. Bayern tak veze z Opel Areny pohodlné vítězství 2:0 a neohroženě kráčí za dalším ligovým triumfem.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 1:1

03.02.2018 15:30

Góly: 24. Divock Origi - 60. Mario Gómez

Nový kouč Stuttgartu Tayfun Korkut začal remízou. I proto, že se proti svému bývalému klubu prosadil Mario Gómez. Pro Vlky šlo o dvanáctou remízu, čímž se nemůže pochlubit žádný jiný budesligový tým.

Úvod ve Volgswagen-Areně byl z těch opatrnějších, a tak se diváci dočkali první střely na bránu až ve dvaadvacáté minutě. Na svědomí ji měl Maximilian Arnold a nutno dodat, že pro Ron-Roberta Zielera nebyla nijak složitá. Jenže o chvíli později ztratil balon na vlastní polovině v souboji s Yunusem Mallim obránce Andreas Beck.

Kulatý předmět si pro sebe ukořistil Divock Origi. A třebaže měl po své pravé ruce nabíhajícího spoluhráče, rozhodl se vystřelit zpoza šestnáctky. Dobře udělal, jelikož jeho technická střela se po odrazu dostala až do sítě - 1:0. Parádní zápas hrál v prvním poločase především Yunus Malli, díky jehož neúnavnosti a kreativitě si Vlci připsali v rozmezí deseti minut hned pět šancí.

Neuspěli v nich však ani Stefen, ani Tisserand, ani Origi a ani dvakrát Didavi. Úvodní dějství uzavřel střelou z dálky Anastasios Donis, jenže to by ji musel Koen Casteels opravdu hodně podcenit, aby nadělala nějakou neplechu. Po změně stran přišel na trávník právě místo řeckého útočníka Daniel Ginczek a okamžitě se uvedl dobrým pokusem.

Následně v pádu střílel Benjamin Pavard. Stuttgart se ovšem prosadil až v 60. minutě. Vysoký centr od rohového praporku doputoval k Dennisi Aogovi, který jej nakopnul zpět před bránu, kde míč šikovně tečoval Mario Gómez - 1:1. V 67. minutě se poprvé do nového dresu obléknul Admir Mehmedi, avšak Wolfsburgu to nebylo nic platné.

Dvě dobré příležitosti si totiž ve zbytku zápasu vytvořili akorát borci hájící barvy klubu z Bádenska-Württemberska. Ginczek i Erik Thommy je ale zahodili, takže tenhle duel dvou mančaftů, které jsou namočeny do boje o záchranu, vítěze nepoznal. VfL se příště utká s Werderem Brémy, čili půjde o další pozoruhodný střet, kdežto VfB přivítá v domácí areně Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Dortmund 2:3

02.02.2018 20:30

Góly: 60. Simon Zoller, 69. Jorge Meré - 35. Michy Batshuayi, 62. Michy Batshuayi, 84. André Schürrle

Borussia Dortmund v předehrávce jednadvacátého bundesligového kola těsně porazila Köln. Snový debut v novém dresu přitom zažil Michy Batshuayi, který se podílel na všech třech brankách.

Jako první ovšem střílel z dálky André Schürrle. Na druhé straně se o vzruch před bránou postarali Sehrou Guirassy a Miloš Jojić, přičemž druhý jmenovaný napálil v dobré pozici jen gólmana Bürkiho. Krátce poté chtěl odpovědět Shinji Kagawa. A nutno dodat, že v jeho případě chyběly skutečně jen centimetry, neboť japonský reprezentant nastřelil břevno.

Ve 35. minutě převzal na levém křídle balon Jeremy Toljan a nebojácně si to namířil do pokutového území, kde následně obešel protihráče a přihrál přimo před bránu na malé vápno, takže na úvodní trefu v novém působišti se Batshuayi rozhodně nenadřel - 0:1. V minutě čtyřiačtyřicáté (mimochodem stejné číslo nosí belgický útočník na dresu) se posila prosadila po Toljanově akci podruhé. Bohužel pro Borussii stála tentokrát v nepatrném ofsajdu.

Po změně stran nejprve střílel Guirassy nad, a pak Batshuayie vychytal Timo Horn. Šedesátou minutou započala velice výživná desetiminutovka. Dominique Heintz to prakticky bez přípravy zkusil z hranice velkého čtverce. Bürki vyrazil pouze vedle sebe, kam zrovna dobíhal Simon Zoller a hlavou v poměrně krkolomné pozici vyrovnal na 1:1.

Jenže už za 135 sekund nezachytila obrana domácích dlouhý gólmanův nákop, po kterém stačily dva doteky s balonem, aby se ocitnul Batshuayi sám před Hornem, který zřejmě trochu zaspal s vybíháním a následně po zemi inkasoval - 1:2. Jenže svěřenci Stefana Ruthenbecka to v žádném případě nechtěli zabalit.

V 69. minutě centroval od rohového praporku před bránu Jonas Hector a Jorge Meré přesnou hlavičkou uklidil míč do sítě, přestože kolem něj v tu chvíli stálo hned dvanáct borců - 2:2! Kozli však i po jednadvaceti kolech zůstanou na posledním místě tabulky, o čemž rozhodnul šest minut před koncem řádné hrací doby André Schürrle.

A opět šlo o standardní situaci podání Kölnu. Tentokrát však vyústila v rychlý protiútok, kdy se do rozložené obrany hnalo hned šest hráčů Dortmundu. Mistr světa z roku 2014 převzal kulatý předmět z kopačky Michyho Batshuaye, zkontroloval pozice rozeběhnutých spoluhráčů a vše vyhodnotil tak, že bude nejlepší, když zakončí sám.

Na jeho parádní střelu zpoza obránce nemohl brankář při nejlepší vůli dosáhnout - 2:3. Peter Stöger tedy porazil svůj bývalý klub a díky tomu se ten současný dočasně vrátil na druhou příčku. V příštím kole přivítá v Signal Iduna Parku Hamburk. Köln naopak pocestuje do Commerzbank-Areny ve Frankfurtu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov21172251:1653
2.Bayer Leverkusen2198441:2735
3.RB Lipsko21105633:2935
4.Borussia Dortmund2197545:2934
5.Schalke 042197533:2734
6.Eintracht Frankfurt2196626:2333
7.FC Augsburg2187632:2631
8.Borussia Mönchengladbach2194830:3331
9.TSG Hoffenheim2177732:3328
10.Hannover 962177729:3128
11.Hertha BSC2169628:2827
12.SC Freiburg21510622:3525
13.VfL Wolfsburg21412524:2524
14.VfB Stuttgart21631217:2721
15.Werder Brémy2148918:2620
16.1. FSV Mainz 0521551124:3720
17.Hamburger SV21451217:3017
18.1. FC Köln21341417:3713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (86)

Přidat komentář
off-olda

Konečně pořádný útočník v BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Martas30

Reagovat
Mönchengladbach

Fenin > Batshuayi

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Michy Snad se konečně předvede, co v něm je.

Reagovat
Godwinson

- se

Reagovat
Rudnevs

Parádny zápas! Ale teda výhru som prial Kölnu a dúfam, že i napriek prehre sa do toho boja o záchranu ešte dotiahnu. Už len preto, aby to mohlo byť ešte napínavejšie - posilnený Köln a ich stíhacia jazda s novým impulzom, HSV taktiež s novým impulzom a s nariadenou 8 hodinovou pracovnou dobou, ďalej posilnený Werder, ktorý máva dobré Rückrunde, Stuttgart s Korkutom, posilnený ale stagnujúci Wolfsburg a nakoniec Mainz, kde si fanúšikovia na nete pýtajú koniec Schwarza so Schröderom a zo zostupom dokonca rátajú. Ani si netrúfam tipovať ako to dopadne a to isté nás čaká i v 2. BL!!!

Tie dnešné špeciálne dresy FC mali pripomínať dresy z roku 1962 s originálnym lógom. No neviem, mne osobne sa zas tak nepáčia, ale stále lepšie ako to, čo túto sezónu predvádzali v Stuttgarte...

Inak teda k 2. BL - Marketingové oddelenie Fortuny dalo na sociálne siete fotku Ramana s metlou a s napísom, že Sandhausen zmetú z ihriska. Funkel potom vravel, že sa mu to nepáči a že keby bol tréner Sandhausenu, tak by tým hráčov ešte viac namotivoval... Fortuna si nakoniec pripísala veľmi dôležité tri body, ale taktiež so šťastím - Sandhausen najmä v druhom polčase veľmi tlačil, dokonca mali i penaltu, ale Kister to Wolfovi doslova nahral. To Nürnberg úplne s prehľadom, ale taktiež je pravda, že súčasné Aue nie je zrovna najsilnejším tímom, Drews už to má taktiež nahnuté. Na tribúne v Nürnbergu sedel Magath, Veltman s Tomicom si robili sradnu, že by mohol prebrať Aue, to by ma fakt zaujímalo, keby to tak bolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten boj o záchranu bude letos hodně napínavej. Köln si za dnešní výkon rozhodně sestup nezaslouží...

Reagovat
smazaný uživatel

Aue s Lauternem letos půjdou,bohužel

Za to koště jsem přál Sandhausenu Düsseldorf měl pěkný štěstí

Reagovat
Rudnevs

Mne práve Sandhausen nie je zrovna sympatický, príde mi to tiež ako taký nezaujímavý klub, navyše ten ich BWT-Stadion am Hardtwald je jeden z najhorších a v druhej lige nemá čo robiť. Uznávam, že na to, aký majú rozpočet to tam robia veľmi dobre, ale zasa na druhú stranu môžu ďakovať zebrám, inak by v druhej lige teraz asi neboli. Düsseldorf mi je práve naopak sympatický, čiže i napriek tej metle je to pre mňa jasná voľba. Ale chápem, že nezaujatému fanúšikovi to môže pripadať arogantné, mne to pripomenulo tú provokáciu Bochumu, jak na lavičku hostí dali ten nápis “Punktelieferant”.

Také závery by som ešte nerobil, hoci bohužiaľ najmä Lautern má našliapnuté, zajtra snáď zafunguje ten povestný efekt nového trénera a Lautern metlou zmetie z ihriska Braunschweig! Inak Notzon vravel, že keď sa Strasser uzdraví, tak s ním budú rozprávať o budúcnosti, som zvedavý ako to vyriešia.

Reagovat
smazaný uživatel

No já to mám tak,že když nehraje můj oblíbený klub,tak fandím papírově slabšímu No a po tý metle to bylo tuplovaný Jinak je mi Sandhausen úplně volný a kdyby se Aue nebo FCK zachránil na jejich úkor,jen dobře. Jako nemusím Regensburg a Ingolstadt tak dnes musím uznat,že jsou momentálně v laufu a dneska měl Regensburg v Kielu vyhrát (výjimečně jsem sledoval 2.BL Konferenz).

No zítra nezbývá než věřit,třeba kouzlo nového trenéra MF zabere,ale Braunschweig je povzbuzen vysokou výhrou z Aue,takže psychicky jsou na tom mnohen líp...

Reagovat
Rudnevs

Tak ja mám dosť klubov, ktoré sú mi sympatické a v prípade, že hrajú dva kluby, ktoré sú mi sympatické, tak prajem podľa situácii tomu, ktorý to viac potrebuje. V prípade, že hrajú dva kluby ktoré nepovažujem za zaujímavé, tak to väčšinou ani nepozerám a idem robiť niečo iné. Ale taktiež nie som ten typ, ktorý by prial v každom prípade tomu silnejšiemu len aby sa mohol tešiť z výhry, skôr naopak - Lautern som si obľúbil teraz, HSV keď bojovali o záchranu, Hannover keď zostupoval, TSV 1860 München taktiež v dobách chaosu a následnéjo dvojitého zostupu...

Dnes som 2. BL vôbec nestíhal, ale ten Regensburg ma prekvapuje. Po tom, čo odišiel Herrlich, Pusch a Thommy, som čakal, že to bude boj o záchranu podobne ako v tej sezóne 2012/13. Beierlorzer bol zaujímavá voľba, na akadémii bol najlepší v ročníku a doteraz tréneroval juniorku RB, teraz má konečne šancu naplno ukázať svoj potenciál. V BL ich vidieť nechcem, pre mňa je to taktiež relatívne nezaujímavý tím, čiže ich zostup by mi nejak nevadil, ale to túto sezónu nevidím reálne. Kiel naopak upadá, to je škoda, tí mi prišli celkom sympatickí, takto to nakoniec vyzerá, že do baráže pôjde asi Ingolstadt.

Inak čo si všímam, tak v poslednej dobe je ten Konferenz často i v ponuke na Sport365, to predtým nebývalo! A keď už je reč o tých prenosoch - nevieš, či by v pripade zostupu Lauternu (k tomu snáď nepríde) niektoré zápasy nešli na regionálnej SWR, podobne ako trebárs zápasy Hansy chodia na NDR alebo zápasy Dynama chodievali na MDR?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct,na SWR jsem teď dlouho přenos ze 3.ligy neviděl.Ale jako atraktivní soupeř pro týmy z jiných regionů by ho určitě vysílali na NDR,BR,HR,RBB nebo MDR. Kolikrát jsem viděl,že dávali i dva stejné zápasy na dvou různých kanálech

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já hlavně letos doufám ve 2 místo pro Schalke, nic proti BVB, je to sympatický tým, ale Tadesco si to za svoji práci zaslouží letos, největší překvapení letošní BL je pro mě jednoznačně on jako trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

O LM bude letos velkej boj a Schalke bude rozhodně jedním z horkých kandidátů

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund ma na toho Batshuayia nejaku aj opciu na odkup?

Reagovat
Gedofrey

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

To je velka smola pre Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Někde jsem četl, že by tam nakonec měla být

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, není tam.

Reagovat
monty25

Schalke Takhle se o LM nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Bod s Leverkusenem je cenný!Sice to bylo za cenu sedmi (!) žlutých,ale je to boj o záchranu! A Bailey s Alariem si ani neškrtli

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke Werder

Reagovat
Snatus

Zdravím, jak hrál Darida? Šlo mu to po zranění?

Reagovat
oli9

Werder snad se zachrání

Reagovat
andrew96

Vestergaard Něco jak Cahill, taky schopný couvat až do malého vápna.

Pavlenka se taky zrovna nevyznamenal, nakonec ho ale Fährmann překonal. Důležitá výhra pro Werder.

Derimbay to vypadalo na škaredé zranění.

Reagovat
Mönchengladbach

Hecking VEN!

Reagovat
djwenca

Morávek vždycky si zahraje 3× za sezónu v základu, ale už je v Augsburgu asi 7 let

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda,že už bude mít postavu jak Horváth Ale dneska si svoje odehrál!

Reagovat
dinss

Jak hrál? On se zase zkurvil, že střídal?

Reagovat
smazaný uživatel

Na to,jak hraje málo,tak jsem si všimnul jen jedný zkažený přihrávky,jinak vybojoval několik míčů, pár faulů a dokonce měl gólovou šanci,ale hlavičkoval mimo.Střídal z taktických důvodů,což se vyplatilo,protože ten kluk,co šel za něj, dal v závěru svůj první gól v BL

Reagovat
dinss

Reagovat
$$CaptainKokotko

123startu za 10let v Bundeslize, ty zraneni , ale je fakt dobry, ze se pokazde dokaze vratit a udrzet si misto v tymu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejtalentovanější mladík od dob Rosy. Doteď nezapomenu, jak přihrával Raulovi na gól proti Valencii v sezóně 10-11. Škoda těch zranění, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tabulka sa pekne zamotava.

Reagovat
Spalovač šancí

jj, druhý Leverkusen to má stejně blízko k titulu jako k sestupu

Reagovat
Rudnevs

Teraz zaujímavá scéna v pondelkovej dohrávke DSC Arminia Bielefeld - 1. FC Union Berlin: Union rozohrával posledný priamy kop, Ortega vyzrazil loptu, ktorá sa dostala ku Skrzybskimu a ten strelil gól, lenže gól nebol uznaný, pretože rozhodca po Ortegovom dotyku s loptou ukončil zápas. Samozrejme nasledovali mohutne prostesty snáď od všetkých hráčov Unionu a od fanúšikov “Fußballmafia DFB”.

Podľa mňa tú situáciu nemusel pískať hneď a mohol počkať aspoň na dorážku, každopádne keď už odpískal, tak gól samozrejme neplatí. Toto si rozhodca obháji, ale i tak obrovská škoda pre Union. Výhra by rozhodne prospela, najmä po psychickej stránke, vzhľadom na to, že tá posledná bola ešte pod Kellerom 4.11.2017 proti FC St. Pauli.

Dnes skúsil Hofschneider hrať systém na troch obrancov, po dlhšej dobe sa do zostavy vrátil i skúsený Parensen - ten mal pár strát v rozohrávke, ale inak hral podľa ma dobre, bol úspešný v osobných súbojoch a gól Unionu tiež padol po jeho nákope, i podľa komentátora jeden z najlepších hráčov na ihrisku. Túto sezónu je už boj o postup stratený, práve naopak by sa mohol začať Union pozerať za seba, ich kvalita je síce inde a stále majú pomerne veľký náskok, ale pokiaľ sa nepreberú, tak to môže znamenať i boj o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna konec jsem neviděl,pět minut před koncem se sekl stream Blblo mi to celý zápas,takže jsem měl jen takové útržky.

Union tam měl nechat Kellera,zbytečně zazmatkovali a teď jsou na tom ještě hůř

Reagovat
Rudnevs

Nj, kde sú tie časy, keď sme si mohli vyberať medzi ES2 a Sport1 DE... Je otázne, či by ten postup pod Kellerom dali, teraz sa to už asi nedozvieme, ale tiež by som povedal, že nie. Už pod Kellerom tam boli menšie krízy, pravdepodobne dúfali, že pod Hofschneiderom to nebude, ale naopak je to možno ešte horšie.

Tento rok to už postup nebude a ako som písal - budúci rok to bude oveľa ťažšie, pribudne silnejšie konkurencia, z Bundesligy určite spadnú minimálne dva väčšie kluby, ktoré sa budú chcieť ihneď dostať späť medzi elitu. Snáď sa to tam nezblázni a časom ten zostup dajú, doteraz každým rokom šli nahor a robili to tam rozumne. Podľa mňa je to jeden z najsympatickejších klubov, vzťah fanúšikov s klubom je neskutočný, majú krásny štadión, ktorý postavilo 2 000 dobrovoľníkov z radov fanúšikov, nadšencov alebo i hráčov (Glinker, Gebhardt).

Reagovat
Rudnevs

Oprava - “časom ten postup dajú”

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Horn do Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

Po 14 dnech jsem tu zase s reportem, kdybyste měl někdo chuť

SCHALKE 04 – WERDER BREMEN:

Po krátký přestávce se vydáváme znovu za Werderem. Sice to původně nebylo v plánu, ale dostala se ke mně nabídka lístků a neodolal jsem, protože v Gelsenkirchenu jsem ještě nebyl a lákalo mě to. Jako už skoro tradičně sháníme dva dny před odjezdem čtvrtýho účastníka, protože jeden nejmenovanej pán to taky už skoro tradičně odpíská dva dny před odjezdem. Nakonec se to ale podaří a jedeme opět v silný sestavě. Chci to pojmout trochu víc zážitkově než alkoholicky, proto je mi po zkušenosti z Dortmundu jasný, že kritická chvíle nastane v sobotu ráno, kdy se prostě musíme nejdřív nažrat a ne napustit. Proto nakupujeme zásoby už před odjezdem pro případ, že by se někomu nechtělo do krámu a na řadu by přišel zase chlast. Vzhledem ke vzdálenosti 720 km si řikám, že řidič by mohl chtít vystřídat, tak nebudu cestou popíjet alkoholický nápoje. Asi po 5 km mě ale řidič utvrdí v tom, že vystřídat nechce a v tu chvíli mi zezadu přilítne do ruky voďák a tenhle plán tak bere za svý hned v zárodku. Voďáka cestou ztrestáme, dokonce musíme otevřít druhou lahev, ale přijedu do GE celkem v normálnim stavu. Ubytujem se přes Airbnb a v bytě zjišťujem, že tam běžně žije osoba opačnýho pohlaví s jinou osobou opačnýho pohlaví, je to celkem jasný z obrázků všude po bytě. Nutno dodat, že tohle zjištění je patrný až při bližším zkoumání, protože jedna z osob na těch fotkách nevypadá jako osoba opačnýho pohlaví. Jako bonus máme v bytě i tři kočky a jako velký plus je tam povolený kouření. Pustíme tradiční filmy, dáme pár piv a jdeme spát. Ráno nastává onen kritickej okamžik, ale zvládáme to brilantně a nažerem se! Pak už je na řadě pivo a voďák, kterej nám dělá společnost i při cestě na stadion a ještě přibalíme rum. Celý město je nebezpečně modrý, ale cesta je v klidu, jak je v Německu zvykem. Na stadionu jsme včas a musim říct, že je opravdu nádhernej. Nejsem příznivcem supermoderních stadionů, který připomínaj spíš obchoďák, ale tenhle je sice celej prosklene, jenže působí moderně a zároveň i fotbalově, paráda. Volíme místo uprostřed kotle, kde nám před očima mávaj obří prapory. Házíme to za hlavu a řeknem si, že jednou budem prostě fandit a pak se kouknem na sestřih. Tim pádem vám hru nepopíšu, ale domácí se v první půli dostávají do vedení po obrovský chybě Jirky Pavlenky. Stane se. Jirka to pak v průběhu zápasu zase napraví, takže se nic neděje. Druhou půli se přesunujem na vyší místa k našim německejm kamarádům. Na fotbal už vidět je, ale hru vám zase nepopíšu, protože náš stav se posunul do fáze plechovice. Jeden z nás dokonce sleduje posledních zhruba 20 minut na snipera. Každopádně deset minut před koncem dělá chybu i Fahrmann a Max Kruse vyrovnává. Pak daj domácí tyč, což zjišťuju až den po zápase ze sestřihu a v 93. minutě přijde nejlepší okamžik. Po excelentní přihrávce je Maxi Eggestein u míče dřív než Fahrmann, posílá si ho kolem něj a ten ho sestřelí. Letim asi o 5 řad dolu a slavim penaltu, rozhodčí ale citlivě nechává výhodu, Zlatko Junuzovič dotlačí míč do brány a rozhoduje o naší výhře! Letim o dalších 5 řad dolu, ztrácim šálu a jsem v neuvěřitelný euforii. Když se vyškrábu zpátky nahoru, je konec zápasu. Slavim jak zběsilej, protože je to pro nás strašně cenná výhra. Když opouštíme stadion, je náš stav v další fázi a to kovošrot. Takže cesta domu pokračuje ve znamení dalších oslav, který pokračujou i na bytě. Tam si další z členů naší squadry azzury bere muj telefon a napíše na instagram zprávu Jirkovi Pavlenkovi, ať nám pošle číslo, že s nim potřebujem probrat zápas. Jirka naštěstí nereaguje a timto se mu omlouvám! Sorry Jiří, nebyla to moje iniciativa a velkou roli tam hrál alkohol! Ráno už jedeme domu a cestou ještě dostanem prostřednictvím zprávy vynadáno, že je celej byt plnej piva a zničili jsme i ovladač.

Výjezd to byl parádní. Domácí klub u mě hodně stoupnul, atmosféru a stadion řadim hodně vysoko a určitě se tam někdy rád vrátim. Hru bohužel hodnotit nemůžu, ale výsledek je fantastickej. Možná se to dalo zvládnout bez toho rozlitýho piva, ale to se holt někdy stává, když se vyhraje nečekaně venku gólem v poslední vteřině.

Reagovat
Seydou Doumbia

Screen a ve vlaku přečtu. Jinak nechápu proč někdo nevytvoří cz/sk web, kde by se tyhle články házeli. A třeba u jednotlivých týmů by se psali zajímavosti s čím člověka nepouští na stadion, kolik hodin před začátkem můžeš na stadion a podobné zajímavosti. Samozřejmě takové věci se dají dohledat i na ofiko webech, ale jak koukám každý někde jezdí na fotbal nebo žije v nějaké zemi a tam objíždí stadiony tak by se to určitě chytlo.

Reagovat
HSV1887

ja taky pisu reporty z vyjezdu, ale to neni verejne publikovateny :D

Reagovat
Seydou Doumbia

Klidně nějaké pošli do zpráv. Hodně mě postřehy z jakýchkoli fotbalových výjezdu zajímají.

Reagovat
verv

Na téhle stránce: http://www.supporters.cz/ v sekci Blog fanoušků a špionáž se objevujou nějaký reporty. není to teda tak promakaný jak píšeš ty, ale aspoň něco

Reagovat
Seydou Doumbia

Dík mrknu se. Na to by člověk opravdu musel mít čas aby si s tím pohrál a jelikož já nikdy ani web nezakládal tak nemám ambice se do toho pouštět.

Reagovat
verv

jak říkáš jinak na té stránce je i spousta dalších věcí, třeba super fotoreporty ze zápasů a celkově dost zajímavostí na (nejen české) fanouškovské scéně

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud chceš info o německejch stadionech, napiš mi do zpráv. Reporty píšu spíš z průběhu výjezdů, ale jezdim na Werder už 11 let a projel jsem bez tří stadionů celou BL, tak ti nějaký info dát můžu

Reagovat
Rudnevs

Kľudne to napíš i sem, mňa by to trebárs tiež zaujímalo a taktiež si myslím, že to nikto nebude považovať za zasieranie diskusie.

Reagovat
smazaný uživatel

Musim to dát dohromady. Hodim to třeba pod některý z dalších kol. Potřebuju na to trochu času

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná věc,taky si rád počtu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Ta posrana mafie DFB snad dela vsechno pro to, abychom spadli.. Dve jasny penalty pro nas a on to nepiskne. Na co je tam pak to video??

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy v 8.minutě 2:0 na Leverkusenu...To nevedl ani Bayern v Paderbornu

Reagovat
andrew96

Začal jsem to sledovat v 15. Minutě, Bayer pak zapl a dal krásný gól, pak zase zapl i Werder, hlavně Kainz zatápěl, jeho bombu z 25m parádně napil Leno...ještě to bude zajímavý zápas.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež som to zapol tesne pred tým prvým gólom Brandta. Teraz dal druhý a je zrovnané, zatiaľ je to pekný a zaujímavý zápas! Offensive pur!

Reagovat
JarousFCB

Super zápas... Škoda té neodpískané penalty někdy z 13. minuty... a taky že před prvním a třetím gólem měl Werder kopat roh , ale to už je fotbal. Jinak Jirka i Theo solidní výkon i když u prvního gólu Bayeru měl být Theo IMHO mnohem blíže Branta a Jirka tam při jednom odkopu dost zaváhal a měl velké štěstí. Snad se únava ze včerejšího zápasu moc neprojeví v lize a BVB potvrdí body z Kolína.

Reagovat
smazaný uživatel

Super zápas, bohužel s nešťastnym koncem pro nás. Škoda, rozehraný to bylo dobře. Škoda střely Kainze, byl by to gól měsíce, ale Leno předvedl neuvěřitelnej zákrok… Ještě bych doplnil jednu zajímavost ke včerejšímu zápasu – střelec 2 gólů domácích, Julian Brandt, je rodák z Brém, fanoušek Werderu a v mládí chodil do kotle na Weserstadion. Má doma dres Werderu z každý sezony a vzpomíná na Özila a hlavně Diega, kterej byl jeho vzorem a pak si s nim zahrál ve Wolfsburgu . Vyjadřuje se, že má Werder pořád v srdci a kdyby měl někdy s někym přijít o body, ať je to právě Werder. Podobný je to u Toniho Kroose. Přestože za nás nikdy nehrál, Werderu fandí od mládí, protože jeho prvním vzorem byl Johan Micoud

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě jedna věc k Brandtovi. Hrál za malej brémskej klub Oberneuland a kdysi v rozhovoru říkal, že nabídku z Werderu samozřejmě měl, ale přestože mu srdce řikalo něco jinýho, rozhodl se tehdy jít do Wolfsburgu, protože tam viděl lepší budoucnost a že se třeba jednou Werderu dočká. Dál psal, že byl na Ostkurve třeba při rozlučce Fringse a když mu to čas dovolí, zápas Werderu navštíví. Přijde mi to celkem zajímavý

Reagovat
Rudnevs

Škoda, že tá Kainzova strela neprešla, podľa mňa celkovo hral včera Kainz veľmi dobre, jeho spolupráca s Krusem sa mi páčila. Leno je často kritizovaný za to, že občas pustí lacný gól, ale taktiež občas predvádza výborné zákroky, ako napr. práve proti tej strele Kainza.

To s tým Brandtom a Kroosom sú rozhodne zaujímavé informácie! Taktiež sa pridám a doplním, že fanúšikom Werderu bol v detstve trebárs i Michael Ballack, ktorý dokonca spával v obliečkach Werderu. V detstve taktiež i bývalý brankár Bayernu Stefan Wessels alebo tréner Thomas Tuchel, ten prechovával sympatie k Werderu i ako trener Mainzu a Borussia Dortmund, raz na tlačovej konferencii si pochvaloval Werder a fanúšikov SVW a tak mu zo srandy ponúkali i trénerskú pozíciu, bola z toho potom celkom sranda. A fanúšik Werderu je taktiež moderátor Jörg Wontorra a jeho dcéra Laura - taktiež moderátorka a manželka Simona Zollera, ktorý hrá za Köln.

Reagovat
andrew96

Já nechápu, jak Leno může chytat v krátkém rukávu, kor včera, kdy musela být v Leverkusenu hrozná klemra.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, na Tuchela jsem zapomněl vlastně Ještě bych doplnil, že Willy Brandta, bývalého kancléře. Tady je kompletní seznam prominentních fans Werderu. Sympatie projevili i Nicolas Cage a Bruce Willis, ale pro ty to zřejmě nebude láska až za hrob

https://www.werder.de/forum/threads/prominente-werder-fans.3488/

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, taktiež zaujímé - ďalší bývalý kancelár Gerhardt Schröder je fanúšikom Hannoveru 96 a dokonca je tam šéfom dozornej rady.

Reagovat
andrew96

Agresivní utkání. Divím se, že žlutých karet nebylo víc. Rozhodně ale zajímavý zápas, ve kterém jsou mírně lepší domácí (měli i kopat penaltu), ale i Werder měl své šance.

Reagovat
JarousFCB

To měl i Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Adler takovej zkušenej mazák a udělá takovej kiks

Reagovat
andrew96

Guido

Reagovat
Rudnevs

To bol vtedy od Heidela skvelý kauf, prišiel za 1,5 milióna, teraz stojí 8 mio. €, navyše sa stal obľúbencom fanúšikov, ja ho mám taktiež rád. Ale teda ja som to nestihol, chcel som si to zapnúť na ARD, ale mne sa tam aktualizujú kanály alebo čo...

Reagovat
andrew96

Borec. Perfektně zakončil rychlý brejk. Sice není žádný kouzelník, ale bojovností a zarputilostí jde příkladem. A chorál na jeho jméno je bezva.

Reagovat
Rudnevs

Jj https://youtu.be/XmXOTHXxGjA - tuto to ide priibližne od 1:00.

A medzi fanúšikmi Schalke sa taktiež preslávil i touto šialenou reklamou - https://youtu.be/E8BpRx5Dzgs.

Reagovat
verv

ta reklama je fakt skvělá

Reagovat
verv

ještě kromě Guida skvěle Harit, jak nezazmatkoval ve vápně a založil tu akci.

Reagovat
Rudnevs

Tréner Rasijewski a manažér Hochstätter končia vo VfL Bochum. Toto musí pomôcť všetkým zúčasneným, najmä teda odchod Hochstättera, ten prakticky zavinil odchod kapitalna, vodcu a rodáka z Bochumu Felixa Bastiansa, odchod Hochstättera chceli i fanúšikovia, poslednú dobu tam bol chaos.

Zápas vo Frankfurte som nepozeral. Predsa len, pozerám 2. BL, BL, zostrihy z iných líg, taktiež som občas toho futbalu už presýtený a dnes som chcel zapnúť len GE. Hráč Mainzu Nigel De Jong však vravel, že hrali ako amatéri a že niečo takéto ešte nezažil. V Mainzi to po odchode Heidela nevyzerá dobre. Čo som čítal, tak už sú nespokojní i fanúšikovia - nadávajú na trénera Schwarza i na manažéra Schrödera. Z letných posíl sa vraj dokázali presadiť len Kodro a Adler. Fanúšikovia už rátajú i so zostupom a dokonca i na Facebookovej fanúšikovskej stránke 1. FSV Mainz 05, ktorá nie je závislá od klubu, boli zakázané komentáre. Samozrejme, je to menšina fanúšikov, tá väčšina za klubom stojí, ale i tak je to malý ukazovateľ, že s Mainzom to ide v poslednej dobe dolu kopcom. V lete prišiel Viktor Fischer, ten bol považovaný kedysi v Ajaxe za veľký talent, ale veľa šancí nedostával, pričom keď už šancu dostal, tak nebol zlý - trebárs v pohári proti Kielu strelil dva góly. Nakoniec sa rozhodol pre väčšie herné vyťaženie a kvôli EM prestúpil do FC Kopenhagen. Naopak zimná posila Nigel De Jong sa mi do Mainzu vôbec nehodí, toto neni ich štýl nakupovania. Mainz je síce rival 1. FCK, ale ja tú nenávisť necítim, nie som žiaden fanúšik na život a na smrť, práve naopak - FSV som mal celkom rád, páčil sa mi Heidelov štýl nakupovania a taktiež Opel-Arena. Som zvedavý, ako to tam teraz dopadne.

Reagovat
smazaný uživatel

V Mainzu to pěkně houstne,dnes si dali všechny góly prakticky sami a po zápase si je velmi důrazně žádali fanoušci ke kotli na kobereček.No hráčům se moc nechtělo,šel tam snad jen Bell s Adlerem,víc v televizi vidět nebylo.Ten tým teď vůbec nešlape a navíc dělají školácké chyby...

Reagovat
JozkokozleJ

De Jong snad kazdy zapas zavini gol, tak na jeho mieste by som o amateroch pomlcal. Kazdopadne, pravda je, ze ak bude Mainz pokracovat vo svojich jarnych vykonoch, zostup je velmi realny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas som sledoval...Bolo to ako keby nastúpil prvoligista s tímom čo hrá o záchranu niekde v 3. lige...Mainz sledujem pozorne už od čias Tuchela..Bohužiaľ, túto sezónu to vyzerá na zostup...A čo sa týka De Jonga tak mi tam absolútne nepasuje..Celkovo tá hra od Mainzu je strach a hrôza..Uvidíme ako sa to vyvinie..Každopádne Schwarza stolička drží už len na poslednej nohe, a tá je nalomená..

Reagovat
smazaný uživatel

Schwarzova*

Reagovat
stas87

UZ by tam boli namoceni este viac, ak by prehrali na Weseru...to by sme my mali 22 a oni 19. A oni si vtedy remizu po takom priebehu hry nezasluzili. A ani ich herny prejav neslubuje razantne zlepsenie. Uplne podla mna upustili od aktivnej a natlakovej hry na domacom stadione. Teraz nechavaju supera s loptou na nohe dost casto a sami psoobi smerom dopredu bezradne. A co ich nadalej zraza, tak to su standartne situacie supera. V tomto aspekte hry uz nejaky ten zapas nedokazu poriadne ohrozit supera a sami naopak inkasuju ci pustaju supera do sanci. Aspom taky z nich mam dojem ja.

Reagovat
smazaný uživatel

Los semifinále DFB-Pokal v neděli 18:00 v rámci Sportschau na ARD. V rukou to bude mít brankářská legenda Andy Köpke.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele