Bundesliga - souhrn 20. kola

10.02.2017, 22:28, aktualizováno 12.02.2017, 19:26
Komentáře a souhrny
Hamburk překvapivě veze tři body z Lipska a posouvá se do bezpečnější zóny. Dortmund pro změnu odjíždí s prázdnou ze hřiště Darmstadtu. Tři body slaví rovněž Leverkusen a Borussia Mönchengladbach, mnichovský Bayern v závěru urval výhru v Ingolstadtu. Schalke si poradilo s Herthou. Páteční předehrávku mezi Mainzem a Augsburgem ovládli domácí...

SC Freiburg - 1. FC Köln 2:1

12.02.2017 17:30

Góly: 32. Vincenzo Grifo, 77. Maximilian Philipp - 39. Anthony Modeste

Köln propásnul příležitost vrátit se zpět na pohárové příčky. Tentokrát nestačil na Freiburg, který na svého soupeře ztrácí už jenom tři body.

Hostující Leonardo Bittencourt nastoupil ke svému stému utkání v Bundeslize a v 19. minutě sledoval, kterak míči po Torrejónově hlavičce zabraňuje v cestě do sítě branková konstrukce. Kozli zahrozili až ve 27. minutě, ale Hector po Osakově centru hlavou bránu netrefil. Další akce už byla ke škodě celku z města nad Rýnem gólová.

Vincenzo Grifo dostal hodně prostoru, takže si došel až do vápna. Vypálil a balon se po teči opřel o spodní stranu břevna, dopadl na zem a odrazil se zpoza brankové čáry zpět do hřiště. Dalo by se napsat, že šlo o podobnou trefu, jakou zaznamenal Frank Lampard na mistrovství světa v Jihoafrické republice v osmifinále s Německem, akorát s tím rozdílem, Grifovi byla uznána - 1:0.

Že by si ale mohli Freiburgští dlouho jásat, to rozhodně ne. Už za sedm minut bylo totiž srovnáno. Jonas Hector přihrál na hranici šestnáctky Bittencourtovi, který ostrou přízemní střelou protáhnul Schwolowa, jenž tedy balon pouze vyrazil a pro dobíhajícího Anthonyho Modesteho už nebyl vůbec žádný problém zacílit do odkryté klece - 1:1.

Francouzský útočník se prosadil už pošestnácté a chybí mu jediný zásah na Pierra Aubameyanga, který vévodí tabulce střelců. Po dvaceti kolech mohli mít oba na kontě stejný počet branek, nicméně akce z 50. minuty tohoto duelu nakonec nebyla oceněna třešničkou v podobě gólu. Ten rozhodující padnul v minutě sedmasedmdesáté.

A většina příznivců na Mage Solar Stadionu se mohla radovat, protože si ho připsal Maximilian Philipp. Vincenzo Grifo parádně zakroutil přímý kop. Thomas Kessler jej s vypětím všech sil zastavil, ale protože obrana zaspala, Köln prohrál. Příště se bude muset proti Schalke předvést v lepším světle. Freiburg zajíždí do Hamburku.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 2:1

12.02.2017 15:30

Góly: 50. Maximilian Arnold, 73. Daniel Didavi - 26. Steven Zuber

Důležité vítězství si připsal Wolfsburg. Nutno dodat, že bylo zároveň i nečekané, protože se teprve podruhé v sezoně stalo, že Hoffenheim nezískal ani bod.

Hosté se pokusili o nebezpečnou akci už v první minutě, ale nakonec z toho vůbec nic nebylo. O patnáct minut později už to bylo zajímavější, protože Kerem Demirbay trefil z přímého kopu břevno Benagliovy branky. Hosté byli za svou snahu odměněni ve 26. minutě. Právě Demirbay poslal do vápna pěknou přihrávku Zuberovi, jenž přízemní střelou na vzdálenější tyč poslal TSG do vedení - 0:1.

Ve druhém poločase začali lépe domácí. Čtyři minuty po jeho začátku se v jedinečné příležitosti ocitnul Daniel Didavi, nicméně na svou trefu si ještě musel počkat. Zato jeho spoluhráč Maximilian Arnold se prosadil hned minutu poté. Ricardo Rodríguez z levé strany centroval do šestnáctky. Balon hodně nepřesvědčivě odvrátil Niklas Süle, takže mohl záložník Wolfsburgu z nějakých dvaceti metrů half-volejem prásknout do míče a ten se zastavil až v síti - 1:1.

Střelec gólu se rozhodnul, že Olivera Baumanna pořádně protáhne i dvě minutky poté. Pak přišly v celkem rychlém sledu šance Amiriho, Didaviho a dvě Demirbaye. Další branka tedy padla až v 73. minutě. Znovu za to mohl nedůraz domácích. Míč se po hlavičce jednoho z obránců dostal ke Knochemu, jenž ho poslal před bránu, kde chladnokrevně před Baumannem dorážel Daniel Didavi - 2:1.

Nakonec z toho byl vítězný gól, jelikož hosté se dostali akorát k příležitosti Marka Terrazzina, která však zůstala nevyužita. Vlci tedy poskočili na rozdíl šesti bodů od prozatím barážových Brém a příští týden zajíždějí do Dortmundu. Hoffenheim zůstává pátý, ale i třetí Eintracht Frankfurt má pořád na dohled. O víkendu doma přivítá poslední Darmstadt.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 2:0

11.02.2017 18:30

Góly: 41. Guido Burgstaller, 62. Leon Goretzka

Sobotní program 20. kola 1. Bundesligy přinesl několik nečekaných výsledků. Mezi ně můžeme zařadit i vítězství Schalke, které letos jinak zůstává hluboko za očekáváním, nad Herthou. Berlíňané nevyužili zaváhání svých konkurentů a namísto poskočení až na třetí místo v tabulce mohou po neděli klesnout až na sedmé.

Stará dáma přitom ve Veltins Areně nezačala vůbec špatně a po čtvrthodině hry mohla jít do vedení. Rychlý brejk táhl Niklas Stark, vysunul rozběhnutého Salomona Kaloua, bývalý útočník Chelsea však z úhlu přestřelil. Poté už se ale do zakončení častěji dostávali Königsblauen - především pak Leon Goretzka. Talentovaný středopolař nejprve z dálky povedenou ranou orazítkoval tyč, o chvíli později ho zase v souboji tváří v tvář vychytal brankář Jarstein.

Skóre se poprvé měnilo krátce před odchodem na poločasovou přestávku. Nabil Bentaleb využil rozhozené defenzivy soupeře, pěkným obloučkem oslovil Guida Burgstallera a lednová posila z Norimberku z druhého doteku propálila Jarsteina.

Zlepšení hry Herty nepřinesl ani Vladimír Darida, který o půli vystřídal nevýrazného Švýcara Valentina Stockera. Naopak Schalke pokračovalo v dobrém výkonu a v 62. minutě přidalo pojišťující branku. Aktivní Leon Goretzka vnikl do otevřené obrany, elegantně se dokázal uvolnit a křížnou střelou na zadní tyč rozradostnil zaplněný stadion v Gelsenkirchenu podruhé.

Hosté si sice v závěru vytvořili několik zajímavých příležitostí, Ibišević však ztroskotal na Fährmannovi a Pekarík z nadějné pozice prostor mezi třemi tyčemi minul. Schalke tak porazilo Herthu 2:0.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:0

11.02.2017 15:30

Góly: 5. Javier Hernández, 63. Javier Hernández, 78. Kevin Volland

Frankfurt zatím patří k hodně příjemným překvapením letošního ročníku. Na duel s Leverkusenem však nebudou ve městě s třetím největším letištěm v Evropě vzpomínat v dobrém.

Pořádná komplikace pro družinu Nika Kovaće nastala už v 5. minutě. Kai Havertz až nečekaně snadno projel mezi čtyřmi hráči Eintrachtu, načež byl jeho pokus zblokovaný tak, že se balon snesl k Javieru Hernándezovi, který povedeným half-volejem propálil Lukase Hradeckyho - 1:0. Mexický forvard to zkoušel i o deset minut později.

Na svůj druhý zásah si ale musel počkat až do druhého poločasu. Pak přišly dvě chvíle Bernda Lena. Nejdříve přečetl ve vyložené situaci úmysl Mijata Gacinoviće, a potom famózním způsobem zneškodnil volej Branimira Hrgoty. V první půli to ještě zkoušel Karim Bellarabi, avšak skóre zůstalo až do 63. minuty neměnné.

Ještě předtím však zahrávali domácí rohový kop, po kterém byly na poslední chvíli zblokovány pokusy Bellarabiho, Chicharita a Brandta. Poté poslal do hry chorvatský kouč dalšího ofenzivního hráče. Ale jak bylo uvedeno, nebylo to nic platné. Po hodině hry totiž poslal Kevin Kampl parádní pas doprava na Bellarabiho, který z první nahrával před bránu, kde stál mexický reprezentant, který se vůbec nerozpakoval a z voleje mířil přesně na vzdálenější tyč - 2:0.

Teď už to měl Frankfurt hodně složité. A o patnáct minut později už to byla v podstatě neřešitelná situace. Byla to podobná situace, jako při druhém gólu. Akorát s tím rozdílem, že Bellarabi centroval už od postranní čáry, a Kevin Volland byl o chlup rychlejší než Hradecky - 3:0. Ten potom ještě musel svépomocí vychytat Havertze a Juliana Brandta, aby ten výsledek pro Orly nebyl ještě krutější.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Bayern Mnichov 0:2

11.02.2017 15:30

Góly: 90. Arturo Vidal, 90+1. Arjen Robben

V netradičním rozestavení, hned se čtyřmi středními záložníky a žádným typickým křídelním útočníkem nastoupil k sobotnímu zápasu na hřišti Ingolstadtu mistrovský Bayern. Ve dvacáté první minutě mohli jít hosté do vedení, Lewandowskému ale v další brance proti svému oblíbenému soupeři (proti bavorskému rivalovi se Polákovi v dresu Bayernu tradičně daří) zabránil skluzem Marvin Matip.

Ve čtyřicáté osmé minutě mohl teprve podruhé v sezoně vstřelit gól Thomas Müller, ale míč téměř z brankové čáry na poslední chvíli vykopl Florent Hadergjonaj. V padesáté čtvrté minutě mohl jít do vedení domácí tým, když Brégerie po rohovém kopu pálil v šestnátce a jeho střelu tečoval Matthew Leckie. Míč však skončil nad břevnem Neuerovy branky. Pak se na hřiště konečně dostali dva typičtí křídelníci, Douglas Costa a Arjen Robben namísto středopolařů Xabiho Alonso a Joshui Kimmicha. Sedm minut před koncem základní hrací doby mohl Bayern dostat do vedení znovu polský kanonýr, avšak jeho střela před vápnem pouze orazítkovala tyč branky Ingolstadtu.

Už už to vypadalo na bezbrankovou remízu, ale pak zaúřadoval takzvaný "Bayern-Dusel", tedy rozhodování zápasu v posledních minutách. Nejprve v devadesáté minutě dostal míč za Hansenova záda Arturo Vidal, a definitivně k radosti příznivců hostí vítězství Bayernu zpečetil o malou chvíli později Arjen Robben. Zkušený Nizozemec přišel na hřiště místo Kimmicha, před vápnem si přihrál s Douglasem Costou a svou typickou střelou určil konečné skóre utkání na 2:0 pro hosty.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 0:1

11.02.2017 15:30

Góly: 12. Thorgan Hazard

Werder opět nezvládnul domácí zápas a prohrál. Tentokrát byli úspěšnější borci hájící dres Borussie Mönchengladbach. O jedinou trefu utkání se postaral ještě v úvodní patnáctiminutovce Thorgan Hazard.

Zároveň se jednalo o první větší příležitost tohoto klání. Rychlý brejk zastihnul obrahu domácích nezformovanou, takže mohl Christoph Kramer posunout doprava na zcela volného Hazarda, který byl sice z úhlu, nicméně přesto se mu podařilo míč trefit tak, že proletěl kolem hlavy Felixe Wiedwalda, byť se jednička brémského celku snažila, co mohla - 0:1.

Nedlouho poté sehrál povedenou akci Werder. Na jejím konci stál Fin Bartels naprosto osamocen před Yannem Sommerem, nicméně švýcarský brankář svůj tým hodně podržel. Na druhé straně to zkoušel Herrmann, ale nezadařilo se. Pak se do míče opřel Bartels a jenom o malý kousíček minul bránu. Více zaznamenáníhodného se během úvodního dějství neudálo.

Po změně stran se na hřišti objevili jak Theodor Gebre Selassie, tak Claudio Pizarro. První šanci ovšem obstaral po šikovném přiťuknutí od Fabiana Johnsona André Hahn. Ocitnul se zcela sám na hraně šestnáctky. Možná, že mohl s balonem ještě jít blíže k brémské svatyni, nicméně rozhodnul se střílet a s touto variantou Felix Wiedwald počítal.

Vychytal i Hazarda v 75. minutě. Ale protože nedlouho předtím neproměnil svou hlavičku v gól peruánský šutér Pizarro, vrátili se svěřenci Alexandera Nouriho zpět na barážovou pozici.

Hříbata naopak bodoval počtvrté v řadě a díky tomu budou po tomto kole maximálně desátí. Příště doma přivítají Lipsko, zatímco celek z Weserstadionu pocestuje do Mohuče.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Borussia Dortmund 2:1

11.02.2017 15:30

Góly: 21. Terrance Boyd, 67. Antonio-Mirko Čolak - 44. Raphaël Guerreiro

Coby jednoznačný favorit přijeli do Darmstadtu fotbalisté Borussie Dortmund. Do první velké šance se však v utkání dostali domácí - už v páté minutě mohl jít Darmstadt do vedení, když když si musel s prudkou hlavičkou Boyda v šestnátce poradit až svým zákrokem Roman Bürki.

Další velkou příležitost si hráči Lilien připsali už za pouhé dvě minuty - z pravé strany se do vápna dostal Rosenthal, jehož střela orazítkovala tyč branky švýcarského gólmana ve službách BVB.

V minutě dvacáté první se už ale Darmstadtu povedlo branku vstřelit. Na centr Hellera si ve vápně naběhl Terence Boyd, jenž přesnou trefou dostal outsidera k radosti místních diváků do vedení.

O tři minuty později mohl vyrovnat Marco Reus, když šel sám v nadějné příležitosti na gólmana, tváří v tvář Esserovi ale zklamal a napálil balon jen do gólmana Darmstadtu.

Těsně před odchodem na poločasovou pauzu se však Dortmundu přece jen podařilo srovnat krok. Emre Mor sklepl míč do běhu Raphaelu Guerreirovi, a mladý Portugalec Essera přesnou trefou překonal a určil poločasový výsledek na 1:1.

Obecně se čekalo, že v druhé půli Tuchelovi svěřenci strhnout vítězství na svoji stranu, ale naprostý opak byl pravdou. Sam našel v šedesáté sedmé minutě přihrávkou střídajícího Čolaka a ten dostal Darmstadt znovu do vedení.

Ve zbývajícím čase už Dortmund vyrovnávací gól vstřelit nedokázal a senzace je tak na světě- Darmstadt bere z utkání proti favoritovi všechny tři body, naopak Dortmund je zklamán.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Hamburger SV 0:3

11.02.2017 15:30

Góly: 18. Kyriakos Papadopoulos, 24. Walace, 90. Aaron Hunt

O udržení bojující Hamburk potvrdil domácí vítězství nad Leverkusenem a Lipsku na jeho hřišti vrátil podzimní prohru 0:4. Svěřenci trenéra Ralpha Hasenhüttla totiž před vlastními fanoušky podlehli Rothosen překvapivě 0:3 a prohráli tak podruhé v řadě.

Velká část německých fanoušků Lipsku jejich letošní nevídané úspěchy nepřeje vzhledem k "umělému" původu klubu a nyní by se dalo říct, že konečně dochází na jejich slova "Lipsko brzy ztratí dech." Nicméně nováček nejvyšší soutěže ani dnes nepodal špatný výkon, více držel míč, jenže byl zoufale neefektivní. Vždyť z patnácti střel se ani jedna nevešla mezi tři tyče!

Naopak Hamburk těžil především ze standardním situacím a díky účelnému fotbalu podruhé za sebou nejenže vyhrál, ale navíc udržel i čisté konto. První gól vsítil v 18. minutě Kyriakos Papadopoulos, když si naskočil na přesný centr Nicolaie Müllera od rohového praporku a prudkou hlavičkou nedal Gulácsimu, který už před tím předvedl dobrý zákrok proti Woodovi, žádnou šanci.

Takřka totožná situace se opakovala šest minut nato, roh opět zahrával Müllera, tentokráte našel hlavu Walace a ten zajistil hostům dvougólový náskok. Hosté byli postupem času stále více nervózní, což se projevovalo i při některých sporných výrocích rozhodčího. Vázla navíc také souhra v útočné fázi a Rothosen chodili do rychlých brejků.

Otevřená obrana nechávala prostor pro samostatné nájezdy, jeden takový ještě neproměnil Dennis Diekmeier, když Gulácsiho sice přeloboval, míč však skončil na břevně. Lépe se již vedlo v samém závěru Aaronu Huntovi, který další rychlý protiútok zakončil bezpečně střelou do odkryté brány. Jednoduchou pozici mu připravil znovu Nicolai Müller, jenž si tak dnes připsal hned tři asistence.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2:0

10.02.2017 20:30

Góly: 31. Levin Öztunali, 62. Jairo (pen.)

Souboj třináctého celku tabulky s desátým přinesla pravidelná páteční předehrávka dalšího bundesligového víkendu. Mohuč doma v Opel Areně přivítala Augsburg, jenž před týdnem senzačně dotáhl do vítězného konce napínavé utkání s Werderem Brémy.

A lépe vstoupili hosté i do utkání dnešního. Ve dvacáté osmé minutě měl první výraznější šanci utkání na své kopačce Daniel Baier - záložník Augsburgu střílel před vápnem a jeho tečovaná rána nadělala domácímu gólmanu Jonasi Lösslovi poměrně velké problémy, gól z toho však nebyl.

O tři minuty později se ovšem k radosti mohučského kotle a velké většiny stadionu prosadili hráči FSV. Brejkovou situaci Mohuče v gólovou přihrávku přetavil Jhon Cordóba, jenž hlavou posunul míč do vápna, kam si pro něj došel Levin Öztunali. Ten si balon nechal spadnout na zem a pak hlavičkou tváří v tvář Hitzovi vstřelil první branku zápasu.

V padesáté deváté minutě dostali domácí možnost zvýšit svůj náskok prostřednictvím pokutového kopu. Gólman hostí Hitz totiž v šestnáctce poslal k zemi Cordóbu a kromě žluté karty pro strážce augsburského brankoviště sudí ukázal též na penaltovou značku. K exekuci desítky se postavil Jairo Samperio a přízemní střelou doprostřed branky vstřelil druhý gól Mohuče.

Další zajímavé momenty už první utkání dvacátého bundesligového víkendu nepřineslo, a Mohuč tak získává z utkání proti Augsburgu tři body - gólman Jonas Lössl, jenž je letos jedničkou po odchodu Lorise Kariuse do Liverpoolu, navíc udržel čisté konto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov20154145:1249
2.RB Lipsko20133436:2042
3.Eintracht Frankfurt20105525:1835
4.Borussia Dortmund2097440:2334
5.TSG Hoffenheim20810236:2134
6.Hertha BSC20103727:2333
7.1. FC Köln2088429:1832
8.SC Freiburg2092926:3429
9.Bayer Leverkusen2083931:2927
10.Borussia Mönchengladbach2075822:2726
11.Schalke 042074924:2125
12.1. FSV Mainz 052074929:3525
13.FC Augsburg2066818:2424
14.VfL Wolfsburg20641019:2822
15.Hamburger SV20541119:3519
16.Werder Brémy20441224:4216
17.FC Ingolstadt 0420431317:3215
18.SV Darmstadt20331414:3912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2.první komentář v řadě

Reagovat
smazaný uživatel

Frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Suverenne najlepsi moment dnesneho zapasu bolo,ked komentatori na ES2 okomentovali toho chytraka co si v 87.minute vybehol dat selfie na travnik

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hurrikane

Dnešní Augsburg by porazil i Baník, největší tragéd Bobadilla nemá ani na Urgelu!

Reagovat
db18

Pls... zůstaň u Realu Madrid...

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt ma pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

za Bobadillu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec som sa rozhodol pre SVW-BMG. Tuna zvykne padat dost golov,tak snad i dnes

Reagovat
manuelo neuero

padlo jich nejmín

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten García (Santiago) je tragický...teším sa na ten deň až zoblečie náš dres a prenechá miesto Augustinnsonovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk

Reagovat
smazaný uživatel

a Dortmund taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Tuchel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

HSV

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
andrew96

Reagovat
vladino10

co hecking, tusim ty si jeho prichod kritizoval (ak ma pamat neklame, ak hej tak sry), uz sa zacinate zmierovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Hecking je vskutku strasny nesympatak,dost som o tejto volbe pochyboval, ale vyhral s nimi tri krat v rade. Na pohare to asi pravdepodobne stacit nebude (skor sa dostanu cez Pokal do EL), ale myslim ze take 8.miesto spravia. O tyzden hraju proti ShitBullu, ktory prehral dva krat v rade, takze min. bod moze ostat doma nastane buducu nedelu cas,ked druhy krat v zivote budem fandit uhlavnemu rivalovi

Reagovat
smazaný uživatel

Stöger je větší nesympatak. Ten by potřeboval facky aby se netvářil jak kokot...

Reagovat
smazaný uživatel

Peto? tak to je taka pokludna povaha

Reagovat
Mönchengladbach

Nene, to si mě s někým pleteš.

Reagovat
vladino10

Gladbach trenéra dlouho nehledal, dohodl se s Heckingem

Mönchengladbach22.12.2016 17:56#

Toto se nelíbí uživateli Mönchengladbach

Toto som si zrejme pamatal iba..hej, kritika to nie je, ale ten prejav negatívnej emócie voči jeho menovaniu som si pamatal..

Reagovat
vladino10

Čo sa to v dortmunde oproti minulej sezóne zmenilo, že teraz prehraju s darmstadtom a majú problém porazit werder s červenou kartou?

Reagovat
Mönchengladbach

Hummels, Gündoğan, Mkhitaryan...

Reagovat
vladino10

To mi je jasné

Ale tie výkony aj tak nezodpovedajú kvalite kádra

Reagovat
Mönchengladbach

Letošní BL připomíná loňskou PL, akorát Lipcester odpadl(o), no.

Reagovat
smazaný uživatel

S nimi by mozno neprehrali v Darmstadte,ale tiez by to na boj o titul logicky nestacilo.

Reagovat
Mönchengladbach

Poslední čtyři sezóny mají celkově dost na houpačce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne mi pride ze od tej tragickej jesene 2014/15 celkovo vskutku hrozne stagnuju a to aj napriek vlanajsej dobrej sezone. A hrozne mi chybaju tie casy,ked za Kloppa hralo BVB tempo fotbal.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Zmenil sa hlavne Tuchel ( ). Este v uvode sezony to islo, aj potom mali jeden dobry vysledok (vyhru nad Bayernom) ale hraju neuveritelne hovno povacsinou. Defenziva je velmi priechodna a naprosto katastrofalne hraje hlavne Bartra. Zhorsilo sa aj spravanie hracov, hrozne vela hadok,pri ich zapasoch ci clovek pripada akoby sledoval sranda ligu. Vsetci sa hadaju s rozhodcom, rozhadzuju s rukami ...potom casto TT experimentuje s rozostavenim hracom, viz. Durm proti Lipsku. A samozrejme to rozostavenie hracom nesedi ale nedochadza mu stale,ze by mal prejst na normalne 4-2-3-1. Dembele hraje v podstate sam, nikomu neprihrava a v poslednom case tie jeho kusky zrovna uspesne niesu. No a Aubis uz zacina mat hviezdne maniere,co sa potvrdilo aj pocas vypadnutia Gabonu po skupine APN...

Dufam ze som na nic nezabudol

Reagovat
Bayern +

Ale i tak dúfam, že nás Arsenal v stredu trochu pomotá... Našťastie máme Hummelsa, to je zatiaľ nákup jak sviňa.

Reagovat
db18

No, problém je, že hrajem první zápas doma... to nás vždy v LM tlačilo k tomu, abychom nepříznivý výsledek z venku otočili v kanonádu a jasný postup...

Reagovat
PV-maister

Právě mě se zdá, že špatně zvládáme dvojzápasy s prvním venku, viz. všechny zápasy proti Španělům a naše neschopnost jim dát u nich gól nás stála vždy postup..

Reagovat
vladino10

neviem, ono sa to asi s väčšinou názorov rozchádza, ale podľa mňa je odveta vonku výhodou..

Keď doma dostaneš v prvom zápase gól, tak sa s tým do odvety môžeš ešte nejak vyrovnať a pripraviť sa na to, za to dostať nejaký náhodný gól v odvete u seba doma môže znamenať parádny prúser..a častokrát sa stáva, že pri prvom zápase vonku sa tím uspokojí s remízou napr 1:1 a potom keď v odvete inkasuje, tak sa moze triasť celý zapas, lebo keby super pridá aj druhý, tak je v podstate hotovo..

Proste odveta vonku môže znamenať, že stále sa dá prípadný zly výsledok z domáceho zápasu zvrátiť, keďže ti stačí rovnako gólov ako ti dal doma super..tiež uz ked musíš hrať vabank v odvete vonku, tak tá skutočnosť, že zrejme padne viac golov (keďže hráš vabank) je v tvoj prospech..

Také domáce kanonady môžu fungovať proti portu alebo sachtaru, ale s atleticom alebo barcou asi nie..

Každopádne, vzhľadom na to, ze podľa mňa má bayern o dosť kvalitnejší káder, tak by sa cez arsenal malo prejsť, koľko hráčov odtiaľ by malo na terajší bayern?

A aj keď tá hra vyzerá ako vyzerá, tak aspoň v mojich očiach vyzerá obrana celkom pevne, s tým sa dá uhrať aj v takejto forme niečo, stale lepšie keď funguje obrana a nefunguje útok ako opačne..

Reagovat
AndR

Podle mě je obrana Bayernu strašně zranitelná. Javimar a Hummels se mi pospolu nelíbí, přijdou mi typologicky jako stejní hráči. Nehledě na to, že Hummels mi celkově nesedí a nadávám na něj celý zápas hned po Xabim a nebýt Benatia věčně zraněný, tak by u mě vyhrál on.

Rychlí hráči Arsenalu byli problém i s Boatengem v předešlých ročnících a tahle statická stoperská dvojka podle mě může spíše shořet. Do toho se obávám, že zase dostane přednost Xabi a budeme ještě více statičtí a zranitelní při těch výpadech Arsenalu.

Ale Bayern+ výše hodnotí Hummelse naopak strašně pozitivně, tak jsem na něj asi jen vysazený za jeho ublíženost, když tehdy v Bayernu šanci nedostal a tvrdil, jak je pro něj Dortmund jediným týmem, aby si to po výpadku Dortmundu najednou rozmyslel ....

Co ostatní, jak hodnotíte Hummelse v Bayernu? Jsem k němu nefér?

Podle mě dělá dost chyb a pozičně je to guláš. Hlavně teda kvůli té kombinaci s Javimarem, dělají to samé a vytvářejí díry, které oak nestačí lepit.

Reagovat
vladino10

tak co sa hummelsa tyka, nejak extra som sa nanho nezameriaval (aj tak si podla mna vsetci vsimame uz iba xabiho ), ale nevsimol som si zatial ziadnu jeho hrubku v bayerne, ani nemam v hlave nejaky gol ktory by bol vyslovene jeho..takze za mna v pohode, on je proste spickovy stoper, ja mam z neho prave pocit, ze vzdy je tam kde ma byt, vyhrava hlavy a suboje..

za mna tiez top kauf, ale hovorim, to pisem skor pocitovo, nejak som sa nanho nezameriaval pocas zapasov..

a co sa obrany celkovo tyka, rychlost urcite nie je top prednostou javiho aj hummelsa, ale ta obrana neprepadava ako za pepa, nevalia sa na bayern take sialene protiutoky ako za pepa, co sa obrany tyka tak aspon mne to naozaj pripada stabilnejsie (logicky, kedze predtym sa casto v podstate do zalohy pri tlaku stahovali aj stoperi dost vysoko)

vzhladom na to ako (ne)funguje stred pola tak obrana je v pohode..

samozrejme ale zrkadlo bude zrejme az arsenal, dost bude zalezat ci bude aspon trochu ten stred fungovat, uvidi sa..ale tazko sa mi predstavuje, ze by bayern dostal viac ako jeden gol..ale fakt, uvidime, ked ma clovek taketo silne reci a prognozy vo veciach do ktorych sa vyzna iba na krcmovej urovni, tak to casto dopadne uplne opacne..

Reagovat
vrabejka

Říkal jsem to před měsícem zopakují to znovu: Tuchel OUT!

Teda pokud chce Dortmund příští sezónu hrát aspoň EL

Reagovat
Mönchengladbach

Říkám to teď a za měsíc to zopakuji znovu: Hasenhüttl OUT!

Teda pokud chce Lipsko příští sezónu hrát aspoň EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám to teď a za měsíc to zopakuji znovu: vrabejka OUT!

Teda pokud chce BL sekce mít úroveň diskuze aspoň EL

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

BVB Lipsko 7 bodovy naskok vykon Bayernu

Reagovat
db18

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke aktivnejsie v uvode ...zda sa ze otukavanie je konecne u konca.

Reagovat
Kily

Papadopoulos solidně, až bude hrát Hamburk se Schalke, tak na něho jakožto na střelce gólu bude kurz tak 1,05

Reagovat
Rarášek

Reagovat
raduinho

Bayern

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

St.Pauli sledujem snad po druhy krat v sezone (prvy krat to bolo proti Vfb v uvodnom kole) a popravde sa cudujem,ze su v 2.BL na poslednom mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

St.Pauli dobry vykon aj ked ten druhy gol bola velka chyba obrany Dynama

Reagovat
cologneFC

Takto vyzera divacky zaujem o kluby ako Wolfsburg, Hoffenheim, Ingolstadt, Leverkusen a pod.

https://twitter.com/lostinnippes/status/830790675717292032

Reagovat
smazaný uživatel

Oficialna navsteva 23 148 divakov. Slabota. Ale treba zdoraznit slovo "divakov". Na tychto umelinach moc vela fanusikov asi nenajdeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Werkrider

Čo s tým má Leverkusen?

Reagovat
cologneFC

S tymto zapasom nic.

Reagovat
Werkrider

A inak? Prečo si ho spomenul? Lebo domáca návštevnosť 95%+ a keď som bol v Kolne (alebo inde) na Leverkusen tak to na nezáujem nevyzeralo :)

Woflsburg, Ingolstadt, Hoffe jasne, ale Leverkusen si tam zatiahol zbytočne lebo ho nemáš rád, čo chápem.

Reagovat
cologneFC

To nie je o tom ci mam Leverkusen rad alebo nie. Pozri si tabulku vyjazdov fanusikov za minuly rok. Niektore muzstva tam nemaju ani len priemer 2tis na zapas. A to je hrozne malo. Preto som tam napisal aj Leverkusen. Taktiez si pamatam vyjazd Leverkusenu v LM do Monaca. Bolo tam 98 fanusikov... Frankfurt bol v Bordeaux v pocte vyse 10tis. A naozaj to nie je kvoli tomu, ze by som Leverkusen nemal rad. Je to jedine koncernove muzstvo, ktore dokazem akceptovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Werkrider

Teraz chápem. Myslel som, že píšeš o diváckom záujme o Leverkusen, nie o počte fans na výjazdoch. A Frankfurt chápem, keď už sa tam dostali tak si to chceli užiť.

Reagovat
cologneFC

Zaujem o Leverkusen je, ved je to dobre muzstvo. Ja vacsinou myslim fans co za nimi stoja a podporuju ich. Vyzera, ze chytate teraz formu. Snad vas udrzime pod sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moje nervy ...tak aspon urvat bod. Inak velmi pekny futbal sa hra

Reagovat
flamengo

Pekne Schalke, Wolfsburg, Freiburg :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kolín hroznej v útoku. Ti kluci by dneska nettefili ani prázdnou bránu. Freiburg hrál sice hovno, ale Kessler jim daroval 3 bodíky...

Reagovat
Rudnevs

Tak to určite nie, Kessler správne vyrážal do strany. Už to, že chytil Grifov priamak bol parádny zákrok. Phillipa si mali postrážiť hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jak to vyrážel....tohle brankář nemůže udělat. A ten přímák by nejspíš skončil vedle...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pali ma povedat zeby Freiburg vyhral zasluzene,to urcite nie. Remiza by bola asi spravodlivejsia, samozrejme som chcel tri body. Dost sanci sme nevyuzili bohuzial, snazili sme sa o vyhru ale Freiburg bol obdobne hladny. Zapas to kvalitny isto bol. Nevadi, kolo je aj o tyzden a tentokrat Schalke doma, zislo by sa vyhrat :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pali ma povedat zeby Freiburg vyhral zasluzene,to urcite nie. Remiza by bola asi spravodlivejsia, samozrejme som chcel tri body. Dost sanci sme nevyuzili bohuzial, snazili sme sa o vyhru ale Freiburg bol obdobne hladny. Zapas to kvalitny isto bol. Nevadi, kolo je aj o tyzden a tentokrat Schalke doma, zislo by sa vyhrat :D

Reagovat
johnn

Zaujímavé že od Lipska po Koln vsetci prehrali,

Reagovat
db18

Stejně jako v minulé sezoně - ani letos se do Evropy nikomu nechce... Takže se tam stejně ještě dostane "klasika" v podobě Bayeru, Gladbachu a Schalke...

Reagovat
Uwe háže buly

Snad max bych byl zvědavej na Koln nebo Herthu.

Reagovat
db18

U SCF doufám, že se tam nedostanou, sice měli tenkrát v EL smůlu, ale to je pak potopilo i v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Na 3. a 4. miesto snad Hertha + my, do EL Dortmund a Frankfurt, pokial by sa slo zo 7.miesta do predkola tak asi Leverkusen

Reagovat
Uwe háže buly

Bayern a limonády maj lm asi jistou, pak bych tam chtěj Dortmund a Koln/Hertha, el Hertha/Koln, Leverkusen a Gladbach. Frankfurt podle mě by hnedka prodal hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt sa cez leto podla mna uplne rozpadne. Ostanu tak Hradecky s Meierom. Budu zase hrat o zachranu. Ci uz postupia do poharov alebo nie.

Reagovat
flamengo

Prognostik?

Reagovat
johnn

Hertha a Koln chcu hrat LM. Hertha cez pohar uefa nepresla ani predkolo , a Koln ked bude hrat ligu m.tak padnu do 2 bund.Len skazia koeficient bundesligi.Dortmund pojde 3 miesta a 4 bude Leverkusen.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa tak isto bojim ze ked postupime do poharov, skoncime ako nedavno Hertha, Frankfurt, Freiburg ci posledne Augsburg to je u tychto priemernych klubov vzdy rizikoo no

Reagovat
smazaný uživatel

Nie som si tak isty, ani im sa velmi nechce nakoniec vsetkym vypecie Freiburg a pozrie sa do CL

Reagovat
andrew96

No radši tuto klasiku a k nim třeba Frankfurt než aby tam naleteli Kolín, Hoffe, Hertha najednou a hned zase vyletěli.

Reagovat
db18

Hertha se tenkrát celkem držela, ne? Já bych klidně byl pro Frankfurt (kdyby udrželi ty hráče z hostování, jinak radši ne...) a jednoho z dvojice Köln/Hertha... + doplnit klasikou (hlavně Schalke, které by po návratu Cokeho s Embolem mělo být ještě silnější a třeba by udrželi i Kolasinace)

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke a Gladbach sa do EL mozu dostat pokojne cez pohar vobec by som sa nedivil pokial by Schalke postupilo cez Bayern,v lige v tejto sezone neboli ani raz sparingpartnerom

Reagovat
andrew96

Letos se taky drželi no Souhas s tím, ad tam kdou aspoň 4 týmy, u kterých je víceméně jistota postupu ze skupin plus týmy "na zkoušku".

Reagovat
db18

Hm, letos jsem už zapomněl, že tam byly... tohle končení v předkolech bývala spíš parketa FSV Mainz...

Reagovat
db18

Mezitím, co se v BL řeší bannery směřované proti RB, socky ze St. Pauli se vytasili s tímhle transparentem:

https://www.facebook.com/Traditionsvereine/photos/a.373410626119295.1073741828.373398352787189/1102334916560192/?type=3&theater

(v překladu: "Už vaši prarodiče pro Drážďany hořeli")

Reagovat
smazaný uživatel

typicky zobraci s Mull an Tor. Banda nadrogovanych opic...

Reagovat
smazaný uživatel

pro nacimrdy z Dynama stouchanec tak akorat

Reagovat
smazaný uživatel

stouchanec? Pre boha, sak toto nepatri na futbal ...kvoli takym idiotom ako su "fans" St. Pauli aby sa clovek bal na futbal chodit...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

1. FC Koln06.02.2017 15:30#

Samozrejme ze mozu ...pozri Rudnevs,mas deti? Ja nie, ale urcite by som na takyto rozhodne velmi rizikovy zapas nebral. Obzvlast ako fanusik RB. Nie zeby som sa chcel utocnikov zastavat, len jednoducho hovorim ze ako fanusik RB by som male decko do Dortmundu urcite nezobral a to este po skusenosti ake mali RattenBall fans ked hrali na HSV.

... tak si vyber.

Reagovat
smazaný uživatel

Si navstivil efsearch?

Reagovat
db18

6 dní... to si člověk takové blbosti ještě pamatuje.

Reagovat
smazaný uživatel

este stastie ze len blbosti,ja uz som sa bal ze si stas mysli ze som to myslel vazne

Reagovat
Jeňa

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Reagovat
bayern987

Reagovat
Jeňa

Reagovat
frankiefcb

prasata, lidský odpad

Reagovat
smazaný uživatel

Co čekáš od vyjebané, vysmažené antifácké opice. HAHA ANTIFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Priemerne IQ tejto tupej bandy je niekde okolo 30. SCHEISS ANTIFA!

Reagovat
cologneFC
Reagovat
smazaný uživatel

Alles Gute! Nur der erste FC Köln!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele