Bundesliga - souhrn 18. kola

12.01.2018, 22:24, aktualizováno 14.01.2018, 19:57
Komentáře a souhrny
Köln zásluhou pozdního gólu zvládl porýnské derby s Gladbachem. RB Lipsko si doma pohlídalo zápas se Schalke. Hannover otočil utkání s Mainzem, který vedl už o dvě branky. Bayern Mnichov směřuje za obhajobou titulu a svou suverenitu potvrdil rovněž v prvním jarním zápase, Dortmund naopak jen remizoval s Wolfsburgem...

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 0:0

14.01.2018 18:00

Góly: -

Dortmundu sázka na nezkušený útok nevyšla, v zápase s Wolfsburgem gól nepadl. Pro Wolfsburg je bezbranková remíza s favoritem jedním z nejcennějších výsledků letošního bundesligového ročníku.

Do zápasu s Wolfsburgem naskočili za Dortmund v základní sestavě náctiletí útočníci Alexander Isak a Jadon Sancho, který dokonce ještě ani nedosáhl plnoletosti. Pro oba to navíc byl první zápas v bundeslize, ve kterém nastoupili v základní sestavě. Domácí měli možnost posunout se v tabulce před nenáviděné Schalke, kvůli bezbrankové remíze však zůstávají na čtvrté příčce, která by pro ně i tak znamenala postup do základní skupiny Ligy mistrů, který je cílem Dortmundu v letošní sezóně.

Pro Wolfsburg je bodový zisk ze zápasu z výrazně lépe postaveným mužstvem tabulky příjemným překvapením, po němž se nachází s dvaceti body na dvanáctém místě. Nad "Vlky" ale neustále visí otazník v podobě sestupu, od něhož jsou v současnosti vzdáleni pět bodů, od baráže dokonce pouhé čtyři body.

Dortmund si první velkou šanci zápasu vypracoval ve 22. minutě. Piszczek posílal přímo před brankáře Casteelse prudký přízemní centr, který však Jarmolenko sklepl pouze do zámezí. Ve 37. minutě se do velké šance dostali také hosté. Sám se před brankářem Bürkim totiž ocitl Didavi, s jehož střelou si však švýcarský gólman poradil a vykopl ji z nebezpečného prostoru. Ve 42. minutě si dobře zpracoval Götzeho přihrávku zmiňovaný mladík Isak, který však následnou střelou mířil pouze nad. Do kabin se obě mužstva odebrala bez branek.

Asi tři minuty po začátku druhé půle se Dortmund dostal do další vyložené šance, ale Jarmolenko v klíčový okamžik po Götzeho centru selhal a míč poslal před prázdnou bránou pouze nad. Když trefil v 53. minutě sedmnáctiletý Sancho pouze tyč, přestala většina přítomných fanoušků Borussie věřit, že je možné spálit tolik šancí během jediného zápasu. V 82. minutě byla další ze Sanchových střel vyražena jedním z bránících hráčů nad břevno a nic zásadního se již v zápase nestalo.

K výhře v tomto zápase měla jednoznačně blíže Borussia Dortmund, která doplatila na neproměňování šancí. Do slibných příležitostí se však dostávali i hosté z Wolfsburgu.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 2:1

14.01.2018 15:30

Góly: 34. Frederik Sørensen, 90+6. Simon Terodde - 69. Raffael

Köln ukázal, že to se záchranou myslí vážně. Díky vítěznému gólu z úplného závěru zápasu bere druhou ligovou výhru v řadě.

Na začátku prosince německá média Köln odsuzovala k jistému sestupu. Parta okolo trenéra Ruthenbecka, která za prvních šestnáct kol nasbírala pouhé tři body, se však vzchopila a v posledním zápase podzimu dokázala porazit favorizovaný Wolfsburg. Po výhře nad Mönchengladbachem se sice stále nachází na posledním místě ligové tabulky, na patnáctou příčku, která zajišťuje setrvání mezi německou elitou, už však ztrácí pouhých osm bodů.

Mönchengladbach i přes nečekanou prohru zůstává na šestém místě, které zaručuje účast v evropských pohárech. Na druhé Lipsko navíc Borussia ztrácí pouhé tři body a o Ligu mistrů se tak během jarní části sezóny určitě popere. O bod méně než Mönchengladbach má v současnosti trojice Hoffenheim, Augsburg, Frankfurt.

Do zápasu vstoupili podle očekávání aktivněji hosté a v 16. minutě se také dočkali své první vyložené šance. Přetažený centr do pokutového území propadl až na zadní tyč k volnému Kramerovi, který neváhal a střílel. Mezi tři tyče se však netrefil a Köln rozehrával odkop od brány. Navzdory tomu, že první velkou šanci zápasu měl Mönchengladbach, to byl ale právě Köln, který šel ve 34. minutě do vedení. Centr Miloše Jojiče z přímého kopu propadl až do bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře Sommera, odkud ho do brány doklepl Frederik Sörensen. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí, ale vzhledem k vývoji prvního poločasu byl zápas otevřený.

Na první větší šanci druhého poločasu jsme čekali do 69. minuty, kdy z dobré pozice překvapivě minul hostující Stindl. O necelou minutu později však hosté vyrovnání přeci jenom slavili. Raffael střílel mezi tři tyče, jeho střelu však brankář Horn vyrazil. Na dorážku už byl však domácí brankář krátký a Raffael uklidil míč přímo do odkryté horní části kolínské brány. Už to vypadalo, že se oba týmy rozdělí smírně, což by odpovídalo průběhu zápasu. V úplném závěru utkání však do pokutového území Mönchengladbachu přiletěl centr Konstantina Rausche, který do brány hlavou usměrnil Simon Terodde a v Kolíně nad Rýnem se mohla začít slavit druhá ligová výhra v řadě a naděje na udržení se v německé bundeslize.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Schalke 04 3:1

13.01.2018 18:30

Góly: 41. Naby Keïta, 69. Timo Werner, 71. Bruma - 55. Naldo

RB Lipsko i zásluhou Timo Wernera porazilo Schalke, díky čemuž si od něj vzalo zpět druhou příčku v tabulce. Pro die Königsblauen však pochopitelně není vůbec nic ztraceno.

V úvodních pětadvaceti minutách to byla v Red Bull Areně spíše přehlídka soubojů a špatných přihrávek. V bojovném fotbale nebylo na dobré příležitosti místo. Tu první, leč nepřesnou, si na konto připsal Alessandro Schöpf. O chvíli později zaměstnal Gulácsiho útočník Guido Burgstaller. Schöpfova dorážka zase mířila vedle.

Teprve potom se osmělili domácí. Po Keïtovi vyzkoušel Fährmannovu pozornost Marcel Sabitzer. Následně fauloval ve vlastním vápně Stambouli Jean-Kévina Augustina a kopala se penalta. Sám faulovaný si na ni hodně věřil, ale brankář Schalke jeho špatně kopnutou "pětku" vcelku bez problémů lapil.

Die Roten Bullen si však nemuseli zoufat dlouho. Kevin Kampl našel ve středu hřiště Nabyho Keïtu, jenž z kroku ve vzdálenosti nějakých dvaceti metrů napřáhnul a měl obrovskou kliku, že balon tečoval Naldo do protipohybu muže v rukavicích - 1:0. Většina z té bezmála třiačtyřicetitisícové návštěvy se tedy mohla radovat.

Skvadra Ralpha Hasenhüttla se pak drala ještě více do útoku. Naldo v poslední chvíli uklízel před Sabitzerem, a pak Caliguiri navedl přímý kop Lipska do spojnice vlastní branky. Po změně stran se paradoxně prosadil Tedescův tým. Právě Daniel Caliguiri centroval přesně na v šestnáctce osamoceného Nalda, jenž sice hlavičkoval do země, ale od ní se míč odrazil za Gulácsiho záda - 1:1.

Poté střílel Sabitzer, ale neúspěšně. Vedení si úřadující vicemistr vzal zpátky v 69. minutě. Dvacetiletý záložník Konrad leimer vystihnul Naldovu rozehrávku, načež přiťuknul Sabitzerovi a pelášil do vápna, kam mu spoluhráč poslal parádní oblouček. Rakouský záložník si balon zpracoval a před vyběhnuvším Fährmannem stihnul posunout do středu hriště na Timo Wernera, který uklízel do odkryté klece - 2:1.

A aby toho nebylo málo, už o dvě minutky později přihrál Werner do vápna Brumovi, který s drobnou pomocí od Nalda propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:1. Zbytek zápasu se odehrával v podstatě v režii domácího celku, který si vytvořil další dobré příležitosti. Zůstaly sice nevyužity, ale i tak "Rudí býci" předvedli další velice kvalitní výkon.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 1:1

13.01.2018 15:30

Góly: 63. Theodor Gebre Selassie - 39. Benjamin Hübner

Hoffenheim šel sice na Weserstadionu do vedení, ale přesná trefa Theodora Gebre Selassieho znamenala vyrovnání i dělbu bodů po závěrečném hvizdu. Pro oba celky se tedy vlastně nic nemění, i když není bez zajímavosti, že TSG má na kontě po osmnácti kolech stejný počet bodů, výher, remíz, proher i vstřelených a inkasovaných branek, jako Augsburg.

Jako první se v brémském stánku osmělil po jedenácti minutách hostující Dennis Geiger. Domácí stihli odpovědět ještě v úvodní dvacetiminutovce. Dobrou práci předvedl Ishak Belfodil, načež pobídnul Floriana Kainze. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti byl však zblokován. Rodák ze Štýrského Hradce se rozhodnul vyzkoušet pozornost Olivera Baumanna i o nějakých šest minut později. Bohužel pro celek Floriana Kohfeldta mířil nad.

Do konce úvodního dějství se staly ještě dvě zaznamenáníhodné situace. V té první selhal proti svému bývalému klubu nynější hráč Hoffenheimu Serge Gnabry. Ve 39. minutě už ale šel jeho zaměstnavatel do vedení. Sám se pod to podepsal asistencí, když přesným centrem posadil balon na hlavu Benjamina Hübnera, který v tu chvíli stál na malém vápně, tudíž pro Jiřího Pavlenku šlo o neřešitelný rébus - 0:1.

Druhý poločas začali o něco aktivněji borci v Zelenobílí. Nicméně s dalekonosnými pokusy Maximiliana Eggesteina a Philippa Bargfredeho neměl Baumann žádnou starost. V 63. minutě už to byl docela jiný příběh. Po Eggesteinově rohovém kopu se štěstím propadnul balon až k českému reprezentantovi, který jej s přispěním břevna dostal za brankovou čáru - 1:1. Znovu tak potvrdil, že při standardních situacích svého týmu je nebezpečím pro soupeřovu obranu.

Už o pouhé dvě minutky později mohlo být všechno zase jinak, nebýt výtečného zákroku Jiřího Pavlenky, který skvěle vychytal Andreje Kramariće. Poté našel Kruse spoluhráče Niklase Moisandera, jehož střelu zblokoval Kevin Vogt na tyč. Jérome Gondorf po svém příchodu hru Werderu sice oživil, nicméně gólový efekt nepřinesl. Do konce utkání naopak ještě znamenaly vzruch pokusy Polanského a Kramariće, byť za zády českého brankáře taky neskončily.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1:1

13.01.2018 15:30

Góly: 28. Sébastien Haller - 51. Robin Koch

Freiburg remizoval ve Frankfurtu a stále se drží v nesestupovém pásmu. Domácí o výhru přišli kvůli gólu z druhého poločasu a na pozice, zajišťující evropské poháry, se tak zatím nepodívají.

Frankfurt byl v zápase favoritem a po zisku jednoho bodu se nachází na deváté ligové příčce se sedmadvaceti body. Pro Freiburg je jakýkoliv bodový zisk úspěchem a s dvaceti body mají na třináctém místě náskok čtyř bodů na Brémy, pro které by šestnáctá příčka znamenala baráž o udržení.

Do první velké šance zápase se dostal již v desáté minutě favorizovaný Frankfurt. Dobrou křižnou přihrávku dostal Hrgota, ale jeho střela našla pouze gólmana hostujícího celku. Ve 25. minutě nasměroval domácí Wolf přesný centr před bránu Freiburgu, Chandler se však hlavou mezi tři tyče netrefil. O necelé tři minuty se již stav zápasu měnil. Chandler poslal míč před bránu hostů, kde ho ztečoval Sebastian Haller a poslal tak Frankfurt do vedení. Po vstřeleném gólu se Frankfurt více zaměřil na defenzívu a žádné další významné akce jsme se již do konce zápasu nedočkali.

Do druhého poločasu nastoupili hosté s obměněnou sestavou, přičemž Mohamed Dräger vystřídal Poláka Bartosze Kapustku. Defenzivní styl hry se Frankfurtu nevyplatil. Již v 51. minutě se totiž po rohovém kopu dostal k míči v pokutovém území Frankfurtu Robin Koch, který hlavou nekompromisně skóroval k tyči a srovnal tak stav utkání. Vyrovnávací gól hru ještě více zpomalil a od jeho vstřelení začaly hrát defenzivně oba celky. Až přibližně deset minut před koncem začal Frankfurt riskovat, aby bral ze zápasu všechny tři body. V 85. minutě se však domácí nedokázali prosadit při přečíslení dva na jednoho. V 89. minutě nedosáhl na míč před prázdnou bránou Boateng a hosté se mohli začít radovat ze zisku jednoho bodu.

S remízou jsou určitě spokojenější hosté, kteří si v zápase vypracovali pouhou jednu větší šanci. Frankfurt naopak může spytovat svědomí za ustrašený styl hry po vstřeleném gólu. Další zápas čeká Frankfurt příští sobotu, kdy se představí na hřišti Wolfsburgu. Freburg hostí ve stejný den ambiciózní Lipsko.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Hamburger SV 1:0

13.01.2018 15:30

Góly: 45. Ja-cheol Koo

Jen jednu branku viděli diváci ve WWK Aréně. Domácí Augsburg udolal jedinou brankou v závěru prvního poločasu severoněmecký Hamburk. Autorem trefy se stal Koo Ja-cheol.

Hamburk sice začal v Bavorsku hodně aktivně, ovšem s první stoprocentní příležitostí přispěchali až domácí. Rána Caiubyho ale minula branku a po čtvrthodině hry zazdil nadějné přečíslení Gregoritsch. Hamburk hrál vyrovnanou partii, před golmanem Hitzem však nebyl dostatečně důrazný a vlastně žádnou vyloženou šanci si v prvním poločase nevypracoval.

Vyrovnaný první poločas směřoval k nerozhodnému konci, když v jeho poslední minutě šel Augsburg zničehonic do vedení. Centr Caiubyho přistál přesně na hlavě Koo Ja-cheola a Augsburg vedl 1:0!

Augsburg si po změně stran hubený náskok bez problému hlídal, dokonce měl o něco větší držení balónu. Bohužel druhý poločas ve WWK Aréně spíše nudil. Počet vyložených příležitostí byl velmi malý. Výjimkou byla 76. minuta a tutová šance Gregoritsche, která skončila na brankové konstrukci. Hamburk měl velké štěstí a ještě se udržel ve hře o body, nicméně žádný závěrečný nápor se z jeho strany neuskutečnil. Čtyři minuty před koncem sice došlo k velké radosti, nicméně gól z ofsajdu nebyl hostům uznán. Sudí Gräfe ještě nastavil pět minut, ale ani během nich se Hamburk na nic nezmohl.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 3:2

13.01.2018 15:30

Góly: 33. Niclas Füllkrug, 38. Niclas Füllkrug (pen.), 75. Niclas Füllkrug - 26. Yoshinori Muto, 31. Alexander Hack

Hannover dokázal udolati Mainz, přičemž ve 31. minutě nabral dvougólovou ztrátu. Mainz se po druhé prohře v řadě pohybuje pouhý bod od sestupového pásma.

Domácí, jakožto nováček letošního ročníku bundesligy, svými výkony překvapují. Jeden z kandidátů na sestup se pohybuje na desáté bundesligové příčce s šestadvaceti body a na šesté místo, které zajišťuje účast v evropských pohárech, navíc ztrácí pouhé dva body, stejně jako na třetí Dortmund, který má však zápas osmnáctého kola teprve před sebou.

Do zápasu vstoupil navzdory očekávání lépe Mainz. Quaison poslal míč z levé strany do vápna Hannoveru, odkud skóroval po dobrém zpracování Jošinori Muto. Ani ne o pět minut později přišla pro Hannover další ráno. Ve 31. minutě totiž Brosinski z volného přímého kopu centroval do pokutového území domácích a Alexander Hack usměrnil míč hlavou do Esserovy brány.

Přehlídka gólu prvního poločasu však neskončila. Ve 33. minutě se totiž hlavičkou prosadil domácí Niclas Füllkrug a snížil na 1:2 z pohledu svého týmu. Ve 35. minutě střílel zpoza vápna hostující Bakalorz, jehož střelu však Esser vyrazil. O přibližně dvě minuty později fauloval ve vlastním pokutovém území Nigel de Jong a rozhodčí správně nařídil pokutový kop pro Hannover, který ve 38. minutě úspěšně proměnil Füllkrug.

Zatímco první poločas byl atraktivní a gólově nabitý, v tom druhém jsme na první větší šanci čekali až do 59. minuty. Tehdy mohl totiž Füllkrug zkompletovat hattrick. Proti tomu byl však hostující brankář Zentner, který Füllkrugovu střelu vyrazil na roh. V 75. minutě se však Niclas Füllkrug přece jen dočkal. V pokutovém území Mainzu se totiž dostal k odraženému míči, se kterým si hravě poradil a zkompletoval svůj hattrick. V zápase se již nic zásadního nestalo a Hannover si na své konto připsal cenný obrat.

Další zápas odehraje Hannover v rámci 19. bundesligového kola, příští neděli, na hřišti Schalke. Mainz se představí již o den dříve, neboť v sobotu bude hostit Stuttgart.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hertha BSC 1:0

13.01.2018 15:30

Góly: 78. Niklas Stark (vl.)

Jediná trefa rozhodla o tom, že všechny tři body zůstanou ve Stuttgartu. Bohužel pro Herthu si ji v 78. minutě vstřelil nebohý Niklas Stark.

První moment, který alespoň trochu zvedl diváky a divačky ze sedadel, se odehrál až ve 23. minutě, kdy po Leckieho přihrávce napálil Valentino Lazaro vnější stranu tyče. Poté přišly chvíle jubilanta Salomona Kaloua, který nastoupil ke svému stému bundesligovému duelu. Nejprve ztroskotal na Ro-Robertu Zielerovi, a následně jeho prázdnou svatyni přehlavičkoval.

Ještě mezitím se stihnul prosadit Mario Gómez. Bylo by to hezké skórovat hned v prvním střetnutí ve staronovém působišti, jenže obávaný forvard stál v ofsajdu. Ve druhé půli to nebyla příliš atraktivní fotbalová podívaná. Nicméně, jak už bylo uvedeno, jednu branku téměř vyprodaná Mercedes-Benz Arena viděla.

Daniel Ginczek přihrál do vápna Gómezovia Niklas Stark ve snaze zastavit balon přeloboval vlatního brankáře - 1:0. Ve zbytku zápasu si domácí víceméně pouze hlídali vedení a soupeře do žádných větších příležitostí nepouštěli. Pranic nepomohl ani příchod Vedada Ibiševiće, který do hlavního města Německa zamířil před dvěma lety právě ze Stuttgartu.

VfB tedy připisuje šestou výhru v sezoně a nastřádalo už 20 bodů. Za týden se utká s Mohučí. Hertha naopak nenavázala na vítězství nad RB Lipsko, připsala si šestou porážku a stále hledá stabilní formu. Třeba by se k ní mohla odrazit za týden, kdy na Olympijský stadion přijede ambiciózní Borussia Dortmund.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 1:3

12.01.2018 20:30

Góly: 70. Kevin Volland - 32. Javi Martínez, 59. Franck Ribéry, 90. James Rodríguez

Bayern Mnichov si poradil s Leverkusenem a po čtyřech neúspěšných pokusech tak v BayAreně poznal radost z výhry. Situace se tak na druhém až osmém místě po osmnáctém kole rozhodně ještě více zamotá.

O první příležitost se už ve 4. minutě postaral Franck Ribéry. Bernd Leno ale mohl pro tuto chvíli zůstat v klidu. Velikánskou šanci měl v závěru úvodní dvacetiminutovky domácí Dominik Kohr, nicméně jeho hlavička se mezi tři tyče těsně nevešla. Ve 32. minutě šli hosté z bavorské metropole už do vedení.

Od rohového praporku centroval Arjen Robben. Vidalovu hlavičku sice zastavil Sven Bender, jenže balon se odrazil k Javimu Martinezovi, pro něhož nebyl problém tvrdou ranou překonat z hranice malého čtverce domácí jedničku - 0:1. Španělský fotbalista se mohl podruhé radovat o šest minut později, nicméně minul, tak jako následně kolega Süle.

O vyrovnání se snažil v 55. minutě Leon Bailey. Nejprve utancoval Süleho, ale svou střelu nasměroval pouze do břevna. Takže podruhé udeřil Bayern. Ribéry převzal na levé straně balon od Jamese Rodrígueze, vcelku nerušeně doběhnul do vápna, kde míč zaseknul a po zemi zacílil přesně na bližší tyč - 0:2.

Teprve potom se radovali dieWerkself. Havertz našel na hranici šestnáctky Kevina Vollanda, jenž postupně obešel Alabu, Ribéryho i Vidala a díky vydatné teči už dvakrát zmiňovaného Niklase Süleho snížil na 1:2. Herrlichovi svěrenci ožili a díky Vollandovi a o chvíli později Alariovi se jim málem podařilo vyrovnat.

Nakonec však přišla první minuta nastaveného času a s ní přímý kop z nějakých osmnácti metrů, který s naprostým přehledem uklidil svou levačkou kolumbijský šutér James Rodríguez přes zeď do levé šibenice - 1:3. Pro Heynckesův tým to byla čtrnáctá výhra. Tu patnáctou bude chtít přidat za týden proti Brémám. Leverkusen zajíždí do Hoffenheimu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov18142240:1244
2.RB Lipsko1894530:2631
3.Schalke 041886429:2430
4.Borussia Dortmund1885539:2429
5.Bayer Leverkusen1877435:2628
6.Borussia Mönchengladbach1884628:3028
7.TSG Hoffenheim1876528:2327
 FC Augsburg1876528:2327
9.Eintracht Frankfurt1876521:1927
10.Hannover 961875627:2826
11.Hertha BSC1866626:2624
12.VfL Wolfsburg18311421:2120
13.VfB Stuttgart18621014:2120
14.SC Freiburg1848618:3220
15.1. FSV Mainz 051845921:3117
16.Werder Brémy1837814:2116
17.Hamburger SV18431115:2615
18.1. FC Köln18231312:339

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
Heresy

super bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem na ZDF. Nevite, kdo bude v CR vysilat Bundesligu? Je to uz trapne kurva

Reagovat
Tuxedo

Nakoniec všetko kúpi DIGI

Reagovat
OnderCZ

Aspoň, že na ZDF. Ale zlaté víkendy s Eurosportem, to byla vždy lahoda. Parádní komentátoři, jedni z nejlepších v CZ/SK. Připravení, věcní, nesršeli zbytečnými lacinými vtipy, dobře se to poslouchalo, člověk se na to prostě vždy moc těšil. Jo, streamy pro mě nejsou problém, koukám i tak, ale prostě klasika je klasika, věnoval jsem tomu mnohem víc času,když to měl Eurosport.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze to s komentatormi bolo myslene iironické

Reagovat
bobis21

Me komentátoři na ES2 taky vyhovovali asi nejvice z cz/sk

Reagovat
smazaný uživatel

nemeli chybu. Informovani, bylo znat, ze je to bavi a meli prijemnej prednes. Skoda, ze uz ES ztratil prava na Bundesligu

Reagovat
Adyss

a kedy sa to zasa vráti na E2??

Reagovat
jany kozak

Reagovat
OnderCZ

Nebylo, na nic si nehráli a bylo to prostě fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Já na to už nemám tolik času a dřív přece jen místo hledání streamu bylo jednodušší si pustit TV.

Reagovat
smazaný uživatel

Joooo dali to

Reagovat
JackDaniels.

Gebre sa triafa pomerne casto na obrancu

Reagovat
Snatus

Darida nic? Čekal jsem ho už v základu.

Reagovat
db18

Jak chytal Pollersbeck?

Reagovat
HSV1887

moc prace nemel, za gol nemohl

Reagovat
db18

Díky, takže zůstane jedničkou?

Reagovat
Rudnevs

Pravdepodobne áno, však Gisdol ho určil ako novú jednotku v bráne HSV, včera chytal tiež celkom solídne. Mathenia je štatisticky jeden z najhorších gólmanov v Bundeslige a v Hinrunde urobil pár chýb, napr. proti Mainzu alebo Hannoveru.

Reagovat
db18

Reagovat
dinss

To co chytil Pavlenka bylo neskutečný.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Lipsko

Reagovat
Liquid

skvěle Lipsko jen tak dál

Reagovat
HSV1887

Jestli budem hrat takhle, tak letos fakt spadneme

Reagovat
Adyss

už by bylo na čase

Reagovat
smazaný uživatel

Laimer hral pravého beka?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ano, hral RB. Bola to jeho hlavna pozicia, ale mal znacnu volnost, lebo casto sa tam objavoval Kampl a Sabitzer. Ale primarne bola pozicia RB jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky. Sabitzer hráva ofenzívneho záložníka?

Reagovat
JozkokozleJ

Ano, väcsinou z pravej strany. Niekedy ho postavia aj vedla utocnika.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Deľba bodov zaslúžená a predpokladaná, ono vždy je to 1:1, alebo bláznivý zápas o 8-mich góloch...bolo vidno že slová o poctivej zimnej príprave boli na mieste. Bartels tej hre chýba to je citeľné, avšak treba povedať že Belfodil sa snažil a robil to najlepšie čo vie - držal loptu, keď to bolo treba. Druhý polčas z našej strany lepší, ale aj o tom prvom sa nedá povedať že by bol vyslovene z našej strany zlý. Nemal som zlý pocit ani z jedného hráča, Junuzovič to celé odohral podsunutejší ako zvyčajne, ale neskalmal, po určitom čase už ani nevidím odchod Grilitscha práve do Hoffe ako tragédiu, do stredu poľa máme kvalitných ľudí, posledné týždne o tom presviedča aj Gondorf ( toho som si obľúbil najmä vo Fife najnovšej ). Strach o to či sa zachránime nemám, avšak priznám sa na začiatku sezóny som si od toho sľuboval viac. Jediné čo si dlhodobo drží špičkovú úroveň sú fanúšikovia, Kohfeldt ma už svoj pokrik a páči sa mi myšlienka komentátora na štadióne aplaudovať po dobrom zákroku brankárovi, vtipná je najmä tá výslovnosť : " Žiží.... divácky doprevadzané Pavlenkaa a jeho samotné výkony vo mne vyvoláva pocit zakaždým, aj keď len z gauča sa k nim pridať. A aj keď má česká repre občas v poli pusto, na čiare sú vždy pripravení kvalitní brankári.

Reagovat
stas87

V prvom polcase sme sa nevedeli presadit do sanci. Vela hracov sa do utoku nezapajalo a Kruse bol velmi hlboko stiahnuty medzi stredakmi, takze nemal cas sa rozbehnut dopredu a skusit zakoncit ci poslat nebezpecnu prihravku. A bolo tam celkom dost priestoru na krajoch ihriska po tom, co sa Gebre a Augustinsson zapojili do utoku, ale nepodarilo sa ani odcentrovat ci zakoncit. A prave v tychto chvilach to dost horelo. Inak to bolo skor o taktike ako o nejakej vyrazne ofenzivnej hre. Ked obaja zakladali utok, tak najcastejsie to bola vymena medzi stopermi ci strednym zaloznikom a potom spätna prihravka na brankara a nakop, kedze napadanie supera bolo vysoko a kombinacia nebola mozna.

V prvom polcase nas ich stred chvilami prehraval. Prislo mi, ze Rupp, Geiger aj Grillitsch viac behali, mali loptu viac na kopackach a boli schopni posielat prihravky na kraje, odkial mali Zuber aj Kaderabek centrovat. Tam neodohral dobru cast zapasu taky Bargfrede, nezachytaval superov a bol casto mimo hru. A Eggestein sa na moj vkus dost casto zabudal hore pri Belfodilovi a ked sa tam ocitol Kruse, tak aj pri nom.

V druhom polcase to uz od nas bolo viac zodpovedne a prevaha TSG sa v strede vytratila. Bargfrede pridal a Eggestein uz nebol tak rozlietany vpredu. On to vlastne aj umoznil sam Nagelsmann stiahnutim Geigera. Tym nasej hre dost pomohol, pretoze od toho momentu sme az na tu jednu sancu Kramarica boli my timom, co hra doma a chce vyhrat, chce sa tlacit do utoku a chce rozhodnut. Oni naopak cakaju len na brejk, nie je tam snaha supera zamknut a vytvarat si sance. To si u TSG vsimam uz nejaky cas, ze ak je po polcase priaznivy stav pre nich, tak upusti od aktivnej hry a dohravaju to na brejkov. Ak by mohol v sobotu nastupit Delaney, som si isty, ze by sme im zatopili podstatne viac.

S Gondorfom suhlasim, jeho vykony idu hore. Osobne ho nemam rad kvoli minulosti a tomu, ze hral za Darmstadt. Ale ked naskoci do hry, tak prinesie ozivenie a je vidiet. Na zaklad to ale nie je, pretoze on nepracuje dostatocne intenzivne smerom dozadu. A to je vidiet aj vtedy, ked nastupi z lavicky. Musim ale napisat, ze proti Hoffenheimu tam mal jeden vyborny defenzivny zakrok, ked na poslednu chvilu odpratal loptu za vapno. Tam ale fauloval Zlatko a oni mali priamak. Ten ale Kramaric napalil nad.

Tesi ma aj posun v hre Kainza. Vyzera to, ze sa uz dobre zapaja do kombinacie s Augustinssonom a uz tam nie je tolko nepochopenia ci zlych nabehov a zlych prihravok. V com ale musi pridat a to enormne je to, ze on pri braneniu supera len tienuje. Nejde mu do tela, nehra agresivne a skor caka, ze loptu vybojujeme a hned ju posleme na kridlo ci do behu. Skratka to z jeho strany nie je aktivna defenziva, skor pasivna. Bartelsa nenahradi, v tom mu podla mna brani jeho ego a to, ze nie je tak timovy hrac ako Fin. Belfodil je fajn, pokial ma udrzat loptu a pockat na podporu. Ale nikdy to nebude hrac, co da 10+ golov za sezonu v BL. Na to je malo technicky a chyba mu sebavedomie prejs 1 na 1 a kvalitne zakoncit. Kohfeldt prave spolieha na jeho schopnost loptu udrzat proti presile, preto hra na ukor Arona alebo mladeho Eggesteina. Som zvedavy, dokedy bude mat Johannes trpezlivost a bude verit slubom Baumanna a Kohfeldta o tom, ze ma na svoju sancu cakat. Odtihnut pripravu s ackom je fajn, ale on podpisoval novu zmluvu aj preto, ze dostane nejake minuty uz tuto sezonu. Viem ze sa hra o zachranu, ale to by nemal byt dovod, preco by nemohol dostat 20+ minut aspon raz za tri zapasy.

Reagovat
Werkrider

TVL ten Leverkusen je tak pozliepaný, že je to až nechutné. Aspoň mám ten pocit. Nikto tam nehraje za tým, väčšina hráčov ho pokladá za prestupovú stanicu a srdce je tu tam ... som dosť sklamaný.

Reagovat
johnn

Je tam Lars Bender a Kiesling,Aranguiz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ved proti Bayernu to nebolo vobec zle. Je pravda, ze trebars Bailey asi posobi, ze sa uz vidi v PL, ale inak v piatok celkom makali. Ta obrana je vsak prekliatie Leverkusenu. S. Bender je uprostred obrany proste zly a aj Tah robil mnozstvo chyb a celkovo mi nepride, ze by casom naberal tu suverenitu, ktora sa od neho asi cakala.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolín

Reagovat
cologneFC

D E R B Y S I E G E R !

Reagovat
db18

Kolínek

Reagovat
godwood

Reagovat
vladino10

Reagovat
andrew96

Reagovat
db18

Jinak trochu nechápu, že pásku ve Wolfsburgu nedostal Arnold...i když jí Verhaegh s největší pravděpodobností má jen pro dnešek...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak abych se vrátil ke včerejšímu zápasu. Bürki naprosto famózní, 2 wondersavy, vysoký balóny všechny jeho. Nejlepší hráč na hřišti. Obrana držela taky slušně, Sokratis vypadá, že se zvedá. Toprak to samý. Weigl výborný. Shinji jako by tam ani nebyl. Gotze hruzostrasnej vykon, nemá na základ. Sancho tam měl několik fatalnich ztrát, ale taky pár dobrých věcí. Je mu 17, to je pochopitelný. Isak se s debutem vypořádal celkem slušně, ale na zaklad to jeste dlouho nebude. A ted ten hlavní...Yarmo Člověk by čekal, že v jeho letech už bude řešit situace s klidnou hlavou, ale on je splasenej jak 15tiletej kluk

Reagovat
Centrofixka

V podstate so všetkým súhlasím až na Weigla, mne sa on už po niekoľký X v tomto ligovom ročníku nepáčil, ten chlapec stratil celkovo formu oproti minulému roku, ani včera nezahral dobrý zápas, zase musím spomenúť, že nerozumiem ako 22 ročný profesionálny športovec nevládze behať, keď stratí loptu je koniec, kondične na veľmi zlej úrovni. Naopak Mario Gotze včera odohral podľa mňa po zranení celkom dobrý zápas, nebolo to bez chyby, ale hral slušne.

Reagovat
smazaný uživatel

U Weigla je to těžký, on tam dělá spoustu tý černý práce a ta není pro oko diváka zase tak vidět. S formou šel dolů to souhlasím, ale zrovna proti Vlkům to tam docela rozbíjel. Veze se prostě se špatnou formou celého týmu. V těchlech chvílích právě čekáš, že za to vezmou ti zkušení hráči jako Shinji, Gotze a dá se říct i ten Yarmo a zvednou to. Ale všichni tři akorát k pláči...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem zapomněl na Toljana a Dahouda. Ani jeden z těch dvou nemá na to hrát v klubu jako je BVB. Zvlášť Dahoud teda, to je obyčejnej posouvač balónu, jakmile má dát nějakou průnikovku, končí to velkým zklamáním...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hral Sancho?

Reagovat
smazaný uživatel

Na svůj věk a první zápas celkem slušný. Měl tam hodně ztrát, ale snažil se, netrefil prázdnou bránu. Takovej o něco horší Pulisic. Potenciál tam ale je obrovskej

Reagovat
smazaný uživatel

Hral vľavo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jako stylem hry bych ho přirovnal k Alexisovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele