Bundesliga - souhrn 17. kola

15.12.2017, 22:24, aktualizováno 17.12.2017, 19:56
Komentáře a souhrny
Bláznivé utkání mezi Hannoverem a Leverkusenem nabídlo remízu 4:4. Hertha i v deseti nasázela RB Lipsko tři branky a vyhrála. Bayern v nastavení přežil penaltu a zaznamenal další výhru. V nastavení se naopak měnily stavy na jiných stadionech a o dva body díky tomu přišly Frankfurt, Werder a Freiburg. První výhru sezony zaznamenal 1. FC Köln, Dortmund utrhl výhru nad Hoffenheimem...

RB Lipsko - Hertha BSC 2:3

17.12.2017 18:00

Góly: 68. Willi Orbán, 90+2. Marcel Halstenberg - 5. Davie Selke, 31. Salomon Kalou, 51. Davie Selke

Hertha i v deseti porazila Lipsko. Dvěma góly se blýskl Davie Selke. Výhra posunula berlínský tým před zimní přestávkou na desáté místo. Lipsko se naopak propadlo po sérii špatných výkonů až na páté místo, přičemž vylnou část podzimu okupovalo druhou příčku. Od vysněné Ligy mistrů se Hertha nyní nachází pouhé čtyři body.

Zápas pro favorita v podobě domácích nezačal dobře. Již v páté minutě pronikl míč po zemi hluboko do pokutového území Lipska, kde ho našel Davie Selke, který již neměl problém skórovat. O necelé dvě minuty později však přišla pro Herthu komplikace. Torunarigha velmi hrubým zákrokem složil k zemi Timo Wernera a rozhodčí Willenborg ho správně vyloučil. I přes oslabení to byla ve 31. minutě právě Hertha, kdo vstřelil gól. Salamon Kalou si vě vápně naskočil na centr a hlavičkou míč usměrnil do rohu Gulácsiho brány. Ve 37. minutě se do obrovské šance dostalo Lipsko. Po rohovém kopu si v pokutovém území Herthy našel prostor ke střele Demme, jeho střela však mířila pouze do břevna. Ve 44. minutě se po dobrém uvolnení neprosadil domácí Keita, v úplném závěru prvního poločasu pak Timo Werner.

Do druhého poločasu vyslali domácí mladého útočníka Jean-Kevin Augustina, ani on však pomoci nedokázal. V 51. minutě totiž Hertha Berlín dala gól na 3:0, když po rohovém kopu z první vystřelil osamocený Selke a vstřelil tak druhý gól v zápase. V 62. minutě útočil Selke na hattrick, ale jeho rána trefila pouze tyč Gulácsiho brány. V 68. minutě dal šanci Lipsku Willi Orbán, který dal gól po centru Brumy. V 80. minutě běžel sám na bránu střídající Augustin, ale míč vystřelil přímo do dobře postaveného brankáře Jarsteina, z následné dorážky se netrefil ani Naby Keita. V 92. minutě se Lipsko dočkalo vstřelení kontaktního gólu, ale na body už bylo příliš pozdě. Na 2:3 snižoval Halstenberg hlavičkou.

Lipsko tedy na pozicích zajišťujcí základní skupinu Ligy mistrů překvapivě nepřezimuje a trenér Hasehüttl má po prohře s oslabeným týmem svým svěřencům co vyčítat. Hertha naopak slaví překvapivou porážku a po špatném startu do letošního bundesligového ročníku se vrací do hry o evropské poháry.

V prvním jarním kole bude Lipsko hostit 13. ledna Schalke. Ve stejný den se Hertha představí na hřišti Stuttgartu.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 4:4

17.12.2017 15:30

Góly: 12. Ihlas Bebou, 20. Niclas Füllkrug (pen.), 45. Felix Klaus, 83. Julian Korb - 11. Julian Brandt, 25. Admir Mehmedi, 47. Leon Bailey, 67. Leon Bailey

Bayer Leverkusen sehrál s domácím Hannoverem skvostné utkání, které muselo bavit všechny diváky. Padlo v něm totiž osm branek, po čtyřech do každé sítě! Ačkoli domácí po změně stran vedli, museli nakonec dotahovat svého soupeře, v jehož dresu se parádním výkonem blýskl mladík a autor dvou branek Leon Bailey.

Tak to byla podívaná! Dramatické momenty, neustále atraktivní hra bez známek nudy a především to, proč většina fanoušků chodí na fotbal - množství branek. Začalo se pěkně zostra a v první větší šanci utkání Lucas Alario jen těsně nedosáhl na prudký pas od Juliana Brandta. Leverkusen působil hodně dravým dojmem a především jeho aktuální série vstřelených branek v 21 bundesligových je skvostná.

Navíc už v 11. minutě pokračovala, protože Lars Bender z pravé strany nacentroval míč přesně na kopačku mladého útočníka Juliana Brandta, který se nemýlil a poprvé překonal brankáře Philippa Tschaunera! Jenže o pouhou minutu se radovali také domácí. Korbův dalekonosný centr z pravé strany si uvnitř šestnáctky našel robustní útočník Ihlas Bebou a hlavou poslal balon přesně k tyči - 1:1.

V 18. minutě se živelné tempo valilo kupředu a další brance pomohl faul ve vlastním vápně Bayeru. Tah poslal k zemi Felixe Klause, což sudí ještě zkontroloval u videa. Nakonec pískal pokutový kop a k jeho exekuci se postavil útočník Niclas Füllkrug, který střelou do protipohybu brankáře Lena poslal do vedení domácí celek - 2:1.

Jenže o pár minut později domácí v rozehrávce pod tlakem chybovali a těžit z toho mohli zase hosté. Celek z Leverkusenu rozjásal rychlou akcí Karim Bellarabi, který následně uvolnil sprintujícího Admira Mehmediho. Jeho střela z úhlu možná nebyla prudká, ale přesto ji brankář Tschauner neuhlídal a pustil - 2:2.

Následovat mohl brzy další zásah. Henrichs našel povedenou kolmicí rozběhnutého Brandta, který ještě předkládal balon na Alaria, jenže proti němu se vyznamenal brankář Tschauner. Když už se zdálo, že se oba kluby dostanou do šaten za remízového stavu, hosté chybovali v rozehrávce. Do rychlého protiútoku se vydal Niclas Füllkrug, který patičkou vyzval ke střele Felixe Klause a ten se nemýlil - 3:2!

Hosté museli s výsledkem něco udělat, takže se na hrací plochu dostal mladík Leon Bailey. A byl to tah vskutku mistrovský, protože Baileymu stačila jediná minuta! Mladý rychlík utekl po levém křídle, zpracoval si povedenou kolmici od Havertze a prostřelil vše před sebou - 3:3!

A zdaleka to nebyl konec. Opět u míče Leon Bailey, další rohový kop domácích a pokažená rozehrávka. Pak už "jen" stačilo dotáhnout do konce rychlý brejk, což se Baileymu povedlo parádně - 4:3.

Od té doby se Bayer neustále snažil odskočit svému soupeři na vyšší rozdíl. Střídající Bailey mohl dokonat hattrick, tváří v tvář Tschaunerovi ale poslal míč o pár centimetrů vedle levé tyče! Tschauner se rovněž vytáhl proti ráně Bellarabiho. Hlavička Alaria zase mířila těsně nad! A pak přišel trest. Bebou nahrál na Juliana Korba, který už se trefil a sedm minut před koncem zajistil týmu bod.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 2:1

16.12.2017 18:30

Góly: 63. Pierre-Emerick Aubameyang (pen.), 89. Christian Pulisic - 21. Mark Uth

Dortmund otočil utkání s Hoffenheimem a přezimuje na příčkách, které mu zajišťují účast v evropských pohárech. Hoffenheim se naopak propadl na sedmé místo a o Ligu mistrů bude muset ještě zabojovat. Čelo německé ligy je velice vyrovnané, tedy kromě suverénního Bayernu. Mezi druhým a osmým místem je totiž rozdíl pouhých dvou bodů a po půlce sezóny tak má na Ligu mistrů stále naději třeba Hertha, která se nachází na jedenáctém místě a na čtvrtou příčku ztrácí sedm bodů.

Hráči Hoffenheimu před zápasem věděli, že Dortmund není v dobrém rozpoložení a na pokyn trenéra Nagelsmanna hráli již od začátku zápasu velmi ofenzivně. To přineslo své ovoce již ve 21. minutě, kdy Pavel Kadeřábek ve vápně Dortmundu skvěle přihrál na Marka Utha, který už pouze s úsměvem na tváři doklepával do prázdné brány. Hoffenheim se od vstřelené branky dopředu již tolik netlačil a více se zaměřil na defenzivu.

V 50. minutě mohli jít hosté do dvougólového vedení. Demirbay centroval na Amiriho, jehož střelu si však pohlídal brankář Bürki. V 62. minutě došlo k další stěžejní události zápasu. V pokutovém území Hoffenheimu byl totiž faulován Shinji Kagawa a rozhodčí Osmers správně nařídil penaltu, kterou vzápětí proměnil Pierre-Emerick Aubameyang. V 79. minutě mohl vítězný gól utkání vstřelil český obránce Pavel Kadeřábek, který si v pokutovém území Dortmundu dobře přehodil míč na levou nohu, ale jeho následná střela vůbec nesměřovala mezi tři tyče. Ke konci zápasu byl aktivnější Hoffenheim ale v 89. minutě to byli právě domácí, kdo se radoval. Kagawa centroval do vápna Hoffenheimu, kde si skákavý míč našel mladík Christian Pulisic, který obloučkem přehodil brankáře Baumanna a následně elegantně doklepl do prázdné brány. V 94. ještě tutovou šanci na potvrzení výsledku promrhal Aubameyang a zápas tedy skončil 2:1 pro domácí.

Dortmundu se podzim příliš nevydařil, ale zakončují ho pozitivně. Hoffenheim byl bodům blízko, ale nakonec doplatil na žalostné neproměňování šancí. 14. ledna přivítá Dortmund Wolfsburg. O den dříve, tedy 13. ledna, se Hoffenheim představí na hřišti šestnáctých Brém.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1:0

16.12.2017 15:30

Góly: 67. Christian Clemens

Köln udolal Wolfsburg, připisuje si první ligovou výhru v sezóně a oživuje naději na udržení. Wolfsburg naopak dál klesá tabulkou a nyní se nachází s devatenácti body na dvanáctém místě. Köln nyní ztrácí na patnáctou, nesestupovou, příčku jedenáct bodů, což v půlce sezóny není manko, které by se nedalo dohnat. Köln už navíc nehraje Evropskou ligu a bude se tedy moci zaměřit pouze na bundesligu.

V prvním poločase se fanoušci nudili a žádný atraktivní fotbal neviděli. Až ve 34. minutě pronikl do pokutového území Wolfsburgu z pravé strany Klünter, ale brankář Casteels vychytal jak primární střelu, tak následnou dorážku a Köln tak pouze rozehrával od rohu. Až do konce poločasu se nic zásadního nestalo a skóre utkání tak bylo po nudném prvním poločase 0:0.

V 67. minutě Jojič skvěle nahrál před branku Casteelse, kde si míč našel Christian Clemens a pohotově umístil míč do branky Wolfsburgu. Köln tak vedl 1:0 a domácí příznivci cítili, že první ligová výhra v letošní sezóně není daleko. Žádnou větší šanci jsme až do konce zápasu neviděli a Köln tak skutečně bral první tři ligové body.

Domácí fotbalisté prokázali, že na bundesligu mají a i přes početnou marodku jsou schopni hrát dobrý fotbal. Wolfsburg se v zápase nedostal do jediné větší šance a zaslouženě odjíždí domů s prázdnou. 14. ledna bude Wolfsburg zajíždět na horkou půdu do Dortmundu a pokud jeho hráči nezmění přístup, bude se domů vracet znovu z prázdnou. Köln ve stejný den přivítá doma Borussii Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 2:2

16.12.2017 15:30

Góly: 2. Philipp Bargfrede, 17. Ishak Belfodil - 70. Robin Quaison, 90+3. Fabian Frei

Brémy nad Mainzem vedly 2:0 a mohly se dostat ze sestupových pozic. Pak ale přišel zkrat a dva obdržené góly, které znamenají setrvání na šestnácté příčce. Mainz se nyní nachází o dva body před Brémami, na patnáctém místě. Stejně bodů jako Brémy, tedy patnáct, má navíc ještě další silný hráč v podobě Hamburku. Werder bude ale přes všechny snahy přezimovat na sestupových pozicích.

Brémy si v poslední době připsaly skalp Stuttgartu nebo silného Dortmundu a proti Mainzu tak byly favoritem. Werder šel do vedení již ve druhé minutě, kdy po přihrávce Thomase Delaneyho zpoza vápna vystřelil Bargfrege, jehož střela mířila přímo do levé části Zentnerovy brány. V 6. minutě se do dobré pozice dostal hostují Öztunali, jehož rána však trefila pouze břevno Pavlenkovy brány. V 17. minutě se mohla radost Brém znásobit. Ishak Belfodil totiž poslal z houfu hráčů v pokutovém území Mainzu hlavou míč přímo do brány brankáře Zentnera, který již nezmohl vůbec nic. Ve 26. minutě mohly Brémy vést 3:0. Eggesteinovu dobrou ránu však vychytal Zentner. Ve 34. minutě se skvělým zákrokem blýskl český brankář Jiří Pavlenka, jenž si skvěle poradil s ránou de Blasise.

Další stěžejní okamžik přišel až v 70. minutě. V první šanci druhého poločasu s totiž objevil hostující Quasion, jenž tváří v tvář Pavlenkovi překonal českého brankáře a srovnal tak na 2:1. V 75. minutě mohl dvougólový náskok Werderu vrátit Belfodil, ale jeho hlavičku Zentner vychytal. V úplném v závěru utkání v nastaveném čase centroval před bránu Brém Pablo de Blasis, jehož centr našel přímo před brankářem Pavlenkou Fabian Frei, jenž prudkou střelou mířil přímo pod břevno.

Brémy tedy po dobrém výkonu berou pouze jeden bod a přezimují na neoblíbené šestnácté pozici. V prvním lednovém zápase přivítají 13. ledna doma Hoffenheim. Mainz se ve stejný den představí na hřišti nováčka z Hannoveru.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 2:2

16.12.2017 15:30

Góly: 1. Luka Jović, 66. Sébastien Haller - 82. Breel Embolo, 90+5. Naldo

Schalke ve Frankfurtu vyrovnalo díky dvěma gólům ze závěru utkání. Minimálně do zítřka se tak tým z Gelsenkirchenu nachází na druhém místě. Rozhodující bude pro přezimování Schalke výsledek nedělního zápasu Lipska s Herthou, přičemž v případě výhry Lipska se Schalke posune na třetí místo. Pro svěřence trenéra Tedesca by bylo ale i to úspěchem, neboť fotbalisté Schalke mají v letošní sezóně za cíl postup do Ligy mistrů, pro který Schalke musí skončit v nejlepší čtyřce. Frankfurt se i po remíze nachází na pohodové sedmé příčce.

Za mírného outsidera utkání byl považován Frankfurt, ale byli to právě domácí, kdo šel již v první minutě do vedení. Gacinovič poslal přihrávku do pokutového území Schalke a jeho krajan Luka Jovič již neměl problém doklepnout míč do odkryté části brány. Na další velkou šanci jsme čekali až do 36. minuty, kdy Schalke zahrozilo střelou Harity, kterou však brankář Hradecky zkušeně chytil. V úplném závěru prvního poločasu mělo Schalke další možnost vyrovnání, střelu Schöpfa však znovu dobře zneškodnil Hradecky.

V 65. minutě došlo k navýšení stavu utkání. Gacinovič dobře pronikl do šestnáctky Schalke a následně centroval přímo před bránu, kde působivou patičkou zakončil do prázdné brány Sebastien Haller. V 82. minutě snížil stav na 2:1 Švýcar Breel Embolo, jenž ve skluzu doklepl Burgstallerův centr do odkryté brány. V 95. minutě srovnal skóre utkání na konečných 2:2 Naldo, jež přesně střílel z hranice pokutového území.

V prvním jarním kole bude Frankfurt 13. ledna hostit jihoněmecký Freiburg. Schalke se ve stejný den v přímém souboji o druhé místo představí na hřišti ambiciózního Lipska.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 3:3

16.12.2017 15:30

Góly: 2. Alfred Finnbogason, 90+1. Alfred Finnbogason, 90+3. Alfred Finnbogason - 20. Christian Günter, 48. Nils Petersen, 66. Nils Petersen

Freiburg v Augsburgu v 90. minutě vedl o dva góly, přesto odjíždí pouze s jedním bodem. Hattrickem se v zápase blýskl Islanďan Finnbogason. Remíza ani jednoho ze soupeřů v tabulce zásadně neposunula. Freiburg by se v případě výhry dostal před Wolfsburg, ale kvůli remíze se stále s devatenácti body nachází na sedmnáctém místě. Augsburg je se čtyřiadvaceti body na devátém místě, přičemž od vysněné Evropské ligy je vzdálen pouhé tři body.

Zápas začal lépe pro favorizovaný Augsburg. Již v první minutě totiž Caiuby nahrál do vápna Finnbogasonovi, jehož první střelu brankář Schwolow vyrazil, na následnou dorážku byl však i on krátký. Augsburg tak již ani ne po minutě hry vedl a hráči mohli být rádi za pohodový vstup do utkání. V desáté minutě málem náskok narostl, ale Gregoritsch v klíčovém okamžiku bránu přestřelil. Ve 22. minutě se do dobré příležitosti dostal hostující Günter, který místo obehrávání soupeřů zvolil střelu na zadní tyč, která skončila až v brance soupeře. Až do konce poločasu k žádné větší šanci nedošlo a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Hned na začátku druhého poločasu šli do vedení hosté. Obrat se podařil po rohovém kopu, z něhož se po teči v pokutovém území podařilo skórovat Petersenovi. Když dal v 66. minutě gól na 3:1 znovu Petersen, vypadalo to, že Freiburg poveze domů cenné tři body, o to víc, že stejné skóre platilo i v 90. minutě. V 93. minutě však po centru Maxe hlavičkoval do brány Finnbogason a svým druhým gólem v zápase snížil nepříznivé skóre utkání. O necelou minutu později mohly v Augsburgu propuknout oslavy naplno, Finnbogason totiž další přesně mířenou hlavičkou zamířil do sítě a hráči Freiburgu jen nevěřícně kroutili hlavou, jaký náskok promrhali.

S remízou jsou tedy určitě spokojenější domácí, kteří sice šli do vedení již v první minutě, ale pět minut před koncem prohrávali 3:1. Příští ligový zápas odehraje Augsburg 13. ledna s Hamburkem. Freiburg se ve stejný den představí na hřišti Brém.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:1

16.12.2017 15:30

Góly: 79. Thomas Müller

Bayern hubeně zvítězil ve Stuttgartu, který v závěru utkání neproměnil penaltu. V atraktivním zápase si hosté upevnili svou pozici na čele bundesligy. Náskok na druhé Schalke činí po sedmnácti zápasech jedenáct bodů. Stuttgart si naopak připisuje čtvrtou prohru v řadě a ligovou tabulkou se propadá. Nyní se nachází se sedmnácti body na čtrnáctém místě, s náskokem pouhých dvou bodů na šestnácté Brémy, pro něž by současná pozice znamenala baráž.

Do vedení se málem favorit v podobě Bayernu dostal již v první minutě. Robert Lewandowski se v šestnáctce Stuttgartu dostal do velké šance, ale jeho následná střela mezi tři tyče nemířila. V sedmé minutě se do velké šance dostal také Stuttgart. Simon Terodde patičkou přihrál na Akola, jehož střelu po zemi brankář Ulreich vyrazil mimo bránu. Ve 21. minutě se k míči v šestnácte Stuttgartu znovu dostal Lewandowski. Jeho povedený střelecký pokus však na poslední chvíli vyrazil brankář Zieler. Ve 36. minutě málem skóroval hostující Tolliso, ale Zieler Stuttgart znovu podržel. Ve 40. minutě se do velké série šancí dostali hosté, ale finální střela Matse Hummelsa do prázdné brány trefila pouze jednoho z bránících hráčů. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu, se kterým byli určitě spokojenější domácí.

Přibližně čtvrt hodiny po začátku druhého poločasu se dostal Bayern do dvou tutových šancí. Nejdřív vychytal Zieler Comanovu nebezpečnou ránu, poté se do brány po přihrávce od Vidala netrefili Lewandowski, ani James Rodríguez. V 79. minutě se již skóre utkání měnilo. Kingsley Coman vyslal přihrávku do pokutového území Stuttgartu, kterou pohotově našel Müller. Thomas Müller po bleskovém zpracování vyslal střelu, na kterou byl i Zieler krátký a oslavoval tak vítězný gól zápasu. V úplném závěru zápasu odpískal rozodčí Ittrich penaltu, po zákroku Niklase Süleho, který místo míče trefil nohu jednoho z domácích hráčů. Sudímu pomohl v tomto případě s rozsudkem videorozhodčí. Akolo však z penalty trefil pouze dobře postaveného Ulreicha a zápase tedy skončil 1:0 pro hosty.

Šanci na přerušení série proher má 13. ledna, kdy se v prvním jarním kole představí doma proti berlínské Hertě. Ještě předtím se však příští úterý představí na hřišti Mainzu v rámci poháru. Bayern se v poháru potká příští středu s nenáviděným Dortmundem. První jarní kolo pak sehraje 12. ledna v Leverkusenu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 3:1

15.12.2017 20:30

Góly: 9. Thorgan Hazard, 74. Raffael, 79. Raffael - 53. André Hahn

Borussia Mönchengladbach zvládla předehrávku 17. kola proti Hamburku a zvítězila 3:1. Hříbata se tak minimálně na několik hodin posunula na pozice zaručující Ligu mistrů a vytvořila tlak na největší konkurenty v čele s Borussií Dortmund.

Borussia byla v zápase s Hamburkem v roli velkého favorita a tu začala naplňovat hned v samotném úvodu utkání. Po Oxfordově ráně ze sedmé minuty se rozezvučelo břevno a jen o tři minuty později už domácí Borussia-Park jásal nadšením. Raffael šikovně prostrčil balón na volného Thorgana Hazarda, který překonal Matheniu. Hamburk byl od začátku pod tlakem, přesto mohl brzy vyrovnat, nebýt výborného obraného zákroku Larse Stidla na vlastní brankové čáře.

Jinak Hříbata pokračovala v náporu, ale výraznější vedení jim prozatím nebylo přáno. Střelu Cuisance zastavila znovu branková konstrukce, přesněji levá tyč. Zvýšit nedokázal ani po změně stran v další stoprocentní příležitosti Thorgan Hazard a následně platilo staré pravidlo "nedáš-dostaneš". André Hahn si seběhl na perfektní kolmou přihrávku Hunta a střelou mezi nohy překonal brankáře Sommera.

Mönchengladbach na nic nečekal a Hamburk pořádně zmáčkl. Proti Raffaelovi výtečně zasáhl Mathenia a měl i další zákroky. Tlak Borussie ale hosté nemohli dlouho ustát a nakonec skutečně v 74. minutě znovu inkasovali. Grifo přihrál rozeběhnutému Raffaelovi, který uklidil balón na přední tyč a vrátil vedení na stranu domácích. Raffael se do konce zápasu prosadil ještě jednou, když vytěžil z vynikající práce Thorgana Hazarda, který se zbavil brankáře a Raffaelovi naservíroval balón před prázdnou branku. Hříbata nakonec vyhrála zcela zaslouženě 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov17132237:1141
2.Schalke 041786328:2130
3.Borussia Dortmund1784539:2428
4.Bayer Leverkusen1777334:2328
5.RB Lipsko1784527:2528
6.Borussia Mönchengladbach1784527:2828
7.TSG Hoffenheim1775527:2226
8.Eintracht Frankfurt1775520:1826
9.FC Augsburg1766527:2324
10.Hertha BSC1766526:2524
11.Hannover 961765624:2623
12.VfL Wolfsburg17310421:2119
13.SC Freiburg1747617:3119
14.VfB Stuttgart17521013:2117
15.1. FSV Mainz 051745819:2817
16.Werder Brémy1736813:2015
17.Hamburger SV17431015:2515
18.1. FC Köln17131310:326

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
penepi

kedy by mal byt Benes fit?

Reagovat
Mönchengladbach

Po svátcích.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Realita

Hrál HSV vůbec někdy nahoře?

Reagovat
andrew96

Já byl právě zvyklý sledovat HSV na špici a v UEFě.

Reagovat
stas87

Papadopoulos najhorsi hrac HSV. Nejde len o ten vitazny gol, dneska neposobil vobec istym dojmom a od zaciatku sa hadal a nekoncentrova na hru. Tazke sklamanie z jeho strany. Hunt je v hre nevyrazny, clovek si ho nevsimne ale potom naprosto spravne vyhodnoti situaciu a prihra do golovky. Kostic je len tien toho hraca z VfB..tam mu to islo, lebo cela zaloha vtedy dokazala superov prehrat a vytvarat si sance. Sucasna zaloha HSV je strasne slaba, nevidim v nej jedineho hraca, ktory by si dokazal udrzat formu a potiahnut ich, ked to ten tim potrebuje. Ku zvysku sa nema cenu vyjadrovat, vsetci zahrali tak, ako som ocakaval.

Ked hraju ti traja vpredu, tak je istota, ze Gladbach da gol. Ale konkretne Hazarda zachranuje fakt len produktivita. On tie situacie casto uplne zajebe tym, ze namiesto narazacky ci prihravky z plnej zacne solovat a loptu strati. No a Wendt ked sa ho vyda podporit, tak len bezmocne rozmachne rukami a musi zasa sprintovat dozadu..fakt radost mat takeho spoluhraca pred sebou. Lenze on da skratka gol ci na neho prihra a Hecking mu to toleruje. Aj preto si myslim, ze sa z Gladbachu neposune, na tu top uroven tie situacie riesi tragicky.

Cuisance a Oxford zahrali dobre proti Ekdalovi s Jungom. Sice Oxford s Elvedim urobili chybu na polke pri gole na 1-1, ale inak pohybom a kontrolou lopty dominovali. V tom strede zalohy dokazali loptu podrzat a rozohrat. Cuisance tam mal myslim jednu ci dve pekne kolmice, takze nehral vylozene posuvaca lopt. Hostia nakoniec mohli odist aj s väcsim poctom golov, pretoze jediny hrac, ktory nesklamal bol Mathenia. Stale z toho timu necitim chut a tuzbu vyhrat, skratka okrem Papapdopoulosa a dajme tomu Mavraja tam nie je hrac, ktory by sa o ten vysledok porval. A ked prehravaju, tak posobi dost zufalo a hraju vylozene na nahodu. To po istu cast sezony nevadi, pokial si ten tim nieco nahra do zaciatku. A to sa presne stalo im, v prvych kolach posbierali celkom dost bodov ale od tej doby uz nic a su v tom zasa az po usi.

Reagovat
Werkrider

Naprosty suhlas s Papadopulosem. Potreboval by byt trochu menej horkokrvny grek ktorý mele hubou viac nez nohami. Za tie roky v nemecku pochytil len malo tej mentality ktora robi z hracov v bundeslige spicku. A to nie ze by na to talent nemal.

Reagovat
stas87

Aby som ho ale len nekritizoval, tak svoju kvalitu ma a medzi stopermi v BL je to lahky nadpriemer. Celkom skoda, ze ho tak casto trapili zdravotne problemy v minulosti, pretoze talent mal velky a aj ho na zaciatku dokazal naplnit. Preto som zvedavy, ako sa adaptuje Retsos. V stredu proti SVW odohral vynikajuci zapas, bol vzdy tam kde mal byt, hral na istotu a nepustal sa do kravin. Je celkom rychly, takze u neho nehrozi napriklad to, co u Saneho. Ze ho jednoducho super rychostne prevalcuje, dostane sa pred neho a potom ostava uz len faulovat. Ani s loptou neposobi ako kopyto, myslim si, ze toto bol od Völlea dost dobry transfer. Lepsi ako Alario..ale toho sudit nedokazem, pretoze zapasy Bayeru nesledujem, len zostrihy a z toho clovek nie vzdy pozna, ako ten hrac posobi cely zapas. Ked Bayer viedol, tak sa skusene zatiahol a prepol na 5-4-1 a to pre nas bol koniec. Okrem Maxiho hlavicky z 32.minuty a zblokovanej strely Juna sme nemali vobec nic. Defenzivne skvele takticky zvladnute, vidno ze Herrlich dokaze dobre rozohraty zapas dohrat do konca.

Reagovat
czech_mira

Děje se něco už sakra ohledně vysílacích práv na Bundesligu nebo opravdu neuvidíme celý ročník? Na co se čeká?!

Reagovat
smazaný uživatel

Ulreeeeeeeeeeich!

Reagovat
db18

Reagovat
blackhawk88

Uz len kvoli tomu celozapasovemu piskotu som mu velmi prial, aby tu penaltu chytil..paradne im zatvoril usta... super Sven

Reagovat
PavlíčeQ

Dnes to bylo fakt těžký, ale 3 body jsou doma. James mě opět zklamal a Ulreich hrdina dne

Jinak polovina sezóny za náma. Začátek sezóny dost vlažnej, naštěstí pak přišel Jupp a body přibývaly, nakonec z toho je slušnej náskok do druhý poloviny sezóny. Titul na dobrý cestě a v osmifinále LM Besiktas, už teď se těšim na jaro

Reagovat
vladino10

Ten jamesov záver bol tragikomicky..

Ale nahraval tam tolissovi keď šiel sám na bránu, takisto tá nahrávka na lewu v prvom polčase do čistej golovky bola myslím od neho..vklude mohol mať dve asistencie..za mňa fajn až teda na ten koniec..

Reagovat
PavlíčeQ

Jo ta akce pro Tolissa byla super, ale mě hlavně dostal ten závěr, co tam předvedl. Ještě, že Sven chytil tu penaltu.

Reagovat
monty25

Schalke Když vystřídal Harit a Frankfurt dal na 2:0, tak jsem si říkal, že už je to hotový a přepnul jsem na hokej. Pak se podívám na livesport a 2:2. Schalke opravdu není radno odepisovat...

Reagovat
stas87

To fakt dokaze len Werder, stratit jasne vyhraty zapas. Keby to v polcase bolo 5-2, nikto nemoze povedat pol slova. Druhy polcas strasny, hraci sa bali o vyhru a uz sa uplne vytratila dominancia z prvej polky. Strasne chybal Max a Zlatko, oni by prave za stavu 2-0 podrzali loptu a ukludnili hru. Pripadne by z brejku pridali treti gol a bolo by po zapase. Takto tam nebol jediny hrac, ktory by tu hru skludnil, podrzal loptu a pripadne vybojoval faul. Nechapem preco siel dole Bargfrede, kym bol na ihrisku, tak sme ovladali stred ihriska.

Mainz. Zapas nezabalili, aj po gole na 1-0 hned za par minut trafil Öztunali brvno a potom De Blasisa v ojedinelej sanci vychytal Pavlenka. Ale skratka my mali viac sanci, hlavne v prvom polcase. tam sme ten zapas mali rozhodnut. Uz tie dva rohy po sebe rozohrate nakratko medzi Hajrovicom a Belfodilom bola picovina, ta ustrachanost bola jasne vidiet. Keby radsej rozohrali roh klasicky s Delaneym, Veljkovicom a Mosianderom vo vapne. Mozeme si za to sami a o to viac to mrzi, ze VfB nakoniec prehralo s Bayernom. Takto su medzi nami a FSV zasa dva body a sme na barazi. Mozno by stalo za to, angazovat este jedneho skuseneho hraca do zalohy ci utoku, kludne nech pride na ihrisko v priebehu zapasu ale pomoze udrzat vysledok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to na jar vidím tak, že trio Bargfrede, Delaney, Eggestein, pokiaľ im to zdravie dovolí povinná 90 minútová jazda, lebo ak nevieme dominovať v najrozhodujúcejšich chvíľach a minútach pred vlastným pokutovým územím, musíme robiť poriadok už v strede hracej plochy a hrať to na prepínacie fázy, či Delaney, Eggestein, ale aj Bargfrede ukázali že to vedia aj dopredu. Vyhratý súboj v stredovej časti poľa, podržanie lopty Kruseho, alebo Belfodila, ten si to vie tiež postráziť a búšiť súpera aby sa v niektorých fázach hry nedostal za polovicu a keď už viac verím že Pavlenka vychytá samostatný nájazd ako že si obrana poradí s nakopávanou loptou...

Reagovat
stas87

Hoffenheim, Schalke, Frankfurt a Mainz. Vies co maju spolocne? Ze nam dokazali dat gol v poslednej desatminutovke...a tieto prehry ci remizy nam komplikuju zivot. To nemozem nazyvat nahoda, to uz je neschopnost. Sezonu spät sme takto pokazili klasicky doma s Mainzom zapas a prehrali 1-2. Goly? 86. De Blasis a 90. minuta Öztunali. Doma s Eintrachtom nas v 90. minute zostrelil Barkok a prehra 1-2. V 89. minute v Dotmunde penalta po picovine Gnabryho a prehra 4-3, V Augsburgu gol Bobadillu v 90+4. V nas prospech sme to loni zlomili proti vlkom a otocili v poslednych piatich minutach. a v Ingolstadte pri one-man show Maxa, tam tie goly daval v 81., 87. a 90+4 do prazdnej branky. Takze zapasov kde sme stratili body v zavere bolo viac, ako ked sme ziskali. To ukazuje na slabu koncentraciu v zavere a individualne chyby. A tiez to naznacuje, ze sa bojime o vysledkok poslednych 15 minut namiesto toho, aby sa pridala pojistka. Toto odlisuje spicku od priemeru, pretoze tie timy z vrchu tabulky neznaju strach o vyhru a neodkopavaju len lopty daleko od svojej branky. Je to zalezitost sebavedomia a to ma u nas len Kruse a Zlatko.

Ta trojka je dobra, su v nej vsetci zohrati a potom to vyzera dobre aj v zapasoch. Vyborne vykony podava Eggestein, ten za posledny rok herne dost vyskocil a tie minuty si jednoznacne zasluzi. Preto ma mrzi, ze podobny hrac nam utiekol do Sinsheimu, pricom v nasom drese poriadne nic neukazal ale hlavne ze povedal, ze neodide kym Werderu nespalti doveru. Herne klub neprerastol, ale asi videl sancu hrat EL a aktualne lepsi klub, tak chcel ist. Netusim co si Kohfeldt s Bargfredem urobili, ze ho pravidelne posiela dole ako prveho. Po jeho odchode uz ten blok nebol kompaktny a vytratila sa aj agresivita. Mainz vycitil sancu a zacal nas prehravat. Dobre videli a vedeli, ze ked ti traja hraju spolu, tak nebudu mat cas na to, zalozit kombinaciu cez stred, preto nakopavali alebo skusali hrat cez Holtmana a ten mal presprintovat beka. Inak si prilis akcii nevypracovali. Ved aj to brvno Öztunaliho bolo mysim po slabom odkope Moisandera. Som sklamany a to dost. Nie z toho ze sme dostali gol v poslednej minute. Ovela viac ma stve, ze si tie sance vytvorime aj bez dvoch klucovych hracov do ofenzivy, ale nedokazeme supera dorazit. Ak by bol polcas 3-0, tak verim ze uz to dohrame do konca aj s tou zostavou, co hrala vcera.

Reagovat
db18

Kölle

Thomas

Sven!

Reagovat
Liquid

já to říkám furt, Brémy spadnou

Reagovat
OnderCZ

Spíš bych se bál o HSV, Werder to na jaře v pohodě ukope.

Bojím se ještě o Freiburg, ale snad to zvládnou. HSV a bohužel asi i Köln dolů, i když v téhle situaci bych asi raději viděl v 2. BL Mainz než Köln. Ale Köln to bude mít na jaře hrozně těžké, leda chytit dobrou formu, vyhrát první tři kola a vše může být jinak.

Reagovat
stas87

Je pravda, ze jar v nasom podani je lepsia ako jesen. Takze to ma ako fanusika trosku ukludnuje. Pre nas bude cez zimu klucove najst nahradu za Bartelsa. Objavila sa spekulacia, ze v nasom hladaciku je Höler zo Sandhausenu. Zmluvu by mal mat do leta 2018, cize pre nas aj vyhodna situacia v tom, ze odstupne bude nizke. Hraca typu a charakteru Bartelsa tazko zozenieme, ale nam to prave vyslo s Bartelsom a Schalke s Burgstallerom. Hölera som nikdy hrat nevidel, to sa kludne priznam. Ale ak by dokazal aspon ciastocne nahradit Fina a sem tam dat gol, nehneval by som sa. Cesta angazovania hraca v uvodzovkach bez mena mi pride lepsia, ako skusit dotiahnut zvucnejsie meno za viac peniazi. Uz sme to pred casom skusili s Obraniakom a vysledok bol jeden dobre zahraty trestnak proti Gladbachu, inak nic a na konci jari boli obe strany spokojne, ked hrac odisiel. Netusim co sa stane cez pauzu v FSV, HSV ci vo VfB, ale kvalitou kadra za nimi nezaostavame a povedal by som, ze nas futbal nie je zalozeny na nahode, ze su tam jasne dane systemove prvky a ze ta kvalita tam je. Takze verim, ze mozme urobit nejaku dlhsiu bodovu seriu a z toho pasma zostupu sa dostaneme do coskoro do bezpecia.

Reagovat
Rudnevs

Keby si sa nejakého fanúšika Sandhausenu opýtal, že ktorý z ich hráčov má na to, hrať v budúcnosti Bundesligu, tak by jeden z menovaných hráčov bol určite Höler. K špekuláciám o SVW sa Höler nevyjadroval odmietavo - povedal, že jeho cieľom je Bundesliga a vo Werderi by bol bližšie k svojej rodine (je z Achimu, to je blízko Bremenu). Ďalej sa špekuluje o Kingsley Schindlerovi z Kielu. Lepší druholigoví hráči by imho nemali mať problém presadiť sa v Bundesligovom klube na spodku alebo v strede tabuľky a Höler so Schindlerom do kategórie “lepší druholigoví hráči” patria.

Reagovat
stas87

Vidis, ten Achim mi vypadol. Ja som niekde cital, ze pochadza zo severu. Osobne by som ho zobral radsej ako Shindlera. Ty sledujes 2.BL viac ako ja, kto ti tam pride na takej urovni, ze by nemal problem hrat okamzite BL, ked by prisiel cez zimnu pauzu teraz?

Reagovat
Rudnevs

Záleží podľa toho, na akú pozíciu by ste chceli toho hráča kupovať. Bartelsova primárna pozícia je pravé krídlo, ale vie zahrať aj naľavo a aj na hrote. Schindler je pravé krídlo, ale trebárs ten Höler je hroťák. Pokiaľ by ste teda chceli pravé krídlo, tak okrem Schindlera pripadá do úvahy ešte Salli z FCN a Skrzybski. Ako ľavé krídlo je zaujímavý Hedlund, ktorý dokáže zahrať rovnako ako Bartels na všetkých troch ofenzívnych pozíciách. Ďalej Duljevic, ten dokáže hru rozhýbať, je šikovný na lopte, ale v niektorých situáciách je jeho hra kontraproduktívna - napr. proti Düsseldorfu vyhrávalo Dynamo 3:1 a Duljevic skúšal stále nejake pätičky a kľučky na vlastnej polovici čo často viedlo k strate lopty, nakoniec ho Neuhaus stiahol. Potom ma ešte napadá Lewerenz z Kielu. Na pozíciu hrotového útočníka je v 2. BL dosť adeptov - Ishak, Ducksch, Teuchert, Hennings, Polter, Raman, Lezcano, spomínaný Höler a možno Voglsammer.

Taktiež som samozrejme nevidel každý zápas a niektoré menej zaujímavé tímy nepozerám takmer vôbec, ale tak toto je taký zoznam hráčov, ktorí by mali na to, nahradiť v zime Bartelsa. Možno som niekoho napísal navyše, možno som niekoho prehliadol, prípadne nech ma niekto opraví. A ešte jedna vec - nebral som ohľad na dostupnosť tých hráčov, niektorí budú dosť drahí alebo ich nebudú chcieť vôbec pustiť.

Reagovat
stas87

Vylozene na post Bartelsa, cize hraca co zahra jeho poziciu plus kludne aj druhu stranu. Skrzybski podla mna na tuto uroven nema, toho Salliho som nevidel nikdy. Duljevica nie, je to hrac, co by si plnil defenzivne povinnosti a na klucky a päticky nie je v BL prilis miesta. Ten Hedlund by mohol byt zaujimavy typ. Sledujes Union pravidelne? No a z toho zoznamu co mas dole v prvom odstavci, tak by fajn bol asi len Lezcano.

My to mozme riesit hostovackou s opciou do konca sezony. A ta hostovacka by vlastne bola celkom fajn, pretoze by ten hrac musel do konca sezony makat a nemohol by si byt isty svojou poziciou. A radsej dam 300 tisic za hostovacku teraz, ako ho kupovat hned za 4x tolko. Tie ceny ber s rezervou, neviem ci je to vobec realne.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa by mal tiež ten Duljevic ešte nejaku dobu zostať v Dyname, je síce šikovný, ale ešte sa potrebuje chvílu vyhrať, nevyše prišiel ešte len v lete. Jj, Union sledujem pravidelne, najmä zápasy na Alte Försterei sú zážitok. Hedlund je super. Minulú sezónu ešte neukázal tú formu z Elfsborgu (hoci mne sa aj tak v niektorých zápasoch celkom páčil), dokonca myslel aj kvôli rodinným problémom na odchod, ale Henrik Pedersen (Kellerov asistent) ho presvedčil aby ostal a túto sezónu bol zatiaľ jedným z ťahúňov celého Unionu. Pedersen mu pomáhal s rodinnými problémami, s jazykom, s hrou... teraz to bude musieť dávať aj bez neho, pretože Pedersen bol vyhodený spolu s Kellerom, ale vraj už vie oveľa lepšie nemecky, ako keď prichádzal. Dobrý je ešte aj Gogia - na toho som zabudol, keď som menoval tých hráčov, čo by mali na BL... Vie zahrať na oboch krídlach, už sa ukázal minulý rok v Dyname, potom sa ale zranil. V lete Dynamo s Unionom tak trocha obišli Brentford a Gogiovi sa v Unione zatial darí, i keď teraz má posledné zápasy celý tím trocha krízu.

Reagovat
smazaný uživatel

James naprosto tragickej.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci zlatí, len tak tak.

Reagovat
Bastaron

To je Kroos na fotce ne?

Reagovat
OnderCZ

Werder po podzimu nakonec výše než HSV A za výhru BVB jsem dnes také rád, Stöger začal dobře, dvě výhry, ačkoliv nebyly nějak hezké, tak se prostě počítají a základ na zimní přestávku je dobrý. Jen to kazí Schalke před nimi, jsou moc vysoko

Pořád nechápu Papadopoulose, ten hráč je myšlením tak jednoduchý, až to bolí. Ale do HSV sedí, tam si ho mohou nechat. Přitom kvality by měl, fotbalista je to dobrý, stoper, co si své uhraje, kvalitní hlavičkář při rohových kopech, umí se prosadit. On má na to být kvalitním hráčem, jenže je to jen jednoduchý Řek, co si umí hrát na pseudosvalovce, křičení na soupeře a rozhodčí, místo, aby se soustředil na svůj růst.

Reagovat
Rudnevs

K tomu Papadopoulosovi - Kicker teraz vydal pár najlepších hlášok za Hinrunde a jedna z nich bola od Gomeza o Papadopoulosovi “Keď dostane úder do chrbáta, tak sa chytá za ucho. A keď dostane úder do hlavy, tak sa chytá za koleno.”

Reagovat
OnderCZ

Četl jsem to už také, někdo to překládal na web bundesliga-czsk.cz. Mimochodem, nepřispíváš tam také už náhodou? Jinak je to trefné vyjádření, Papadopoulos není špatný fotbalista, ale je to prostě klaun

Reagovat
Rudnevs

Jj, prispievam, zatiaľ to neni nič extra, ale však ja sa zlepším! Mimochodom, to prekladanie článkov z nemčiny je taktiež skvelý spôsob ako sa v nej zdokonalovať.

Papadopoulos bol najmä v Schalke parádny, potom sa zranil a už to s ním išlo dolu vodou, teraz v HSV to už neni top stopér ako v S04, ale stále hrá podľa mňa dobre. Imho je to podobný hráč ako napr. Kevin Großkreutz - identifikuje sa s klubom, vlastní fanúšikovia ho musia milovať, ale tí ostatní, tí už moc nie... Celkom sa ale čudujem, že ten jeho najväčší herecký výkon ostal aspoň tu na Eurofotbale prehliadnutý - https://youtu.be/8cPjlduInHU.

Reagovat
vladino10

Kolín

Reagovat
stas87

Füth. Uplne rovnaka situacia ako vcera Werder. Mohi si oba pomoct vyhrou a vyhnut sa tak zostupovemu pasmu ci barazi a nic. Zapas Greutheru som teda nevidel, len vysledok. Statisticky ale Darmstadt dominoval, tak mozno ze zasluzena remiza.

Reagovat
johnn

Bailey veľmi rýchly hráč Leverkusen hral druhý polčas výborne mal tam dva veľké šance Bailey mohol dať hetrik ale netrafíl.Bellarabi konečne dobré zahral mal tam páru šanci ale nedal škoda inak bol dobrý zápas hlavne druhý polčas

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska tenhle a včera Augsburg-Freiburg.Parádní zápasy!

Reagovat
Rudnevs

Prestup Wagnera do Hoffenheimu je vraj spečatený. Oficiálne to má byť budúci týždeň. Prestupná čiastka vraj 12 mio. € + bonusy za určitý počet odohraných zápasov.

Reagovat
cologneFC

Do Bayernu

Reagovat
Rudnevs

Jj, samozrejme, z Hoffenheimu do Bayernu.

btw. gratulácia k trom bodom

Reagovat
cologneFC

Dakujem

Reagovat
Arne

Fußballmafia DFB!!!

První půlka z naší strany fantazie, lepší to v 10 proti 14 zatím být nemohlo... Ale i když je RB ne zrovna ve formě, tak furt budeme rádi za bod. Pál nechal dva dny trénovat do plna, takže v téhle situaci nejpozději v 70. minutě odejdeme fyzicky. A pokud by to náhodou nestačilo, to trio klanů ve světle modrým určitě něco vymyslí.

Reagovat
andrew96

Krize? 3. místo v suchém triku. Stöger

Reagovat
smazaný uživatel

este sa neraduj v stredu dostaneme 5 kusov

Reagovat
bayern987

Reagovat
andrew96

Nečekám zázraky, ale hráči se teď snad vrátili do pohody, hlavně včerejší výhra urvaná na konci byla důležitá, a pod Stoegerem to takové kotle nebudou. Třeba CaptAm dvakrát uteče.

Reagovat
Arne

Hrdinové! Selke je jasný (škoda že to nekorunoval hattrickem), ale co dnes předvedli takoví Stark a Lusti, to bylo neuvěřitelný. Hlavně Lusti potěšil, konečně vypadá po dlouhé době zase k světu.

Reagovat
stas87

Si spokojny zatial so Selkem? Po tom mizernom prestupe sa mu zasa vratila chut do hry. Ja by som skusil zasa ist po Di Santovi. Na hostovacku s opciou. S Krusem by im to mohlo sediet. Ale uz mame Belfodila.

Reagovat
REPLIKATOR

Lipsko

Reagovat
Uwe háže buly

Takhle by ta tabulka mohla zustat.

Reagovat
Werkrider

Lipsko by som vymenil s Herthou alebo Eintrachtom este.

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko za Werder.

Reagovat
Werkrider

Aspoň z diaľky reálne som to myslel. :P

Reagovat
dinss

Škoda, že náš svaz Selkeho neoslovil dřív jak Německo.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, taková útočná selka krev a mlíko by se hodila

Reagovat
Arne

OH tým se počítá za áčko? Ale i když by nám hodně pomohl, tak bych ho nechtěl, ten se podle mě necítí být Čechem ani trošku.

Reagovat
dinss

Přečti si s ním rozhovory...

Reagovat
Arne

Takže cítí? Musím se přiznat, že jsem nic nezaznamenal a nějak se mi do nějakého hledání nechce... Mohl bys mi to shrnout?

Reagovat
vladino10

malo by to mat nejake hranice, ako pise arne dole, predsalen, repre nie su kluby..ak chalan nema s ceskom takmer nic spolocne, nevie ani jazyk..

Reagovat
Rudnevs

Česky rozumie takmer všetko a hovoriť vie tiež do istej miery, do pätnástich rokov tam trávil takmer všetky prázdniny, jeho starý otec je Čech, v mladosti ho veľmi podporoval a hrával s ním futbal, ešte teraz raz/dvakrát do roka na sviatky navštívi rodinu v Česku.

Povedal by som, že k Česku má určitý vzťah. Určite to neni tak, že s ním nemá nič spoločné, ale jednoducho je Nemec, cíti sa byť Nemec a chce sa presadiť za Nationalelf. Takto to i sám povedal.

Reagovat
vladino10

Ale, ja som myslel, že mu iba našli niekde ďaleko české korene, tak ho chcú narvat do repre..

Potom odvolavam, vďaka za info Rudy

Reagovat
JozkokozleJ

Ak sa nemylim, tak priamo matka je Ceska. Otec z Etiopie. Kdejaky Nemec by povedal, ze nema pravo pomyslat na Die Mannschaft

Reagovat
Rudnevs

To hej, nemýliš, ale on sám sa narodil priamo v Nemecku a žije tam celý život. Nemám rád tieto národnostné debaty, ale imho má oveľa väčšie “právo” reprezentovať Nemecko ako Česko alebo Etiopiu.

Reagovat
dinss

Přesně jak jsi napsal. Nicméně je dobře, že sám hráč se cítí být Němcem a chce svou zemi reprezentovat ikdyž nemá své místo jisté a není to jak u jiných hráčů viz. Zaha. Ovšem zkusit jsme to mohli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele