Bundesliga - souhrn 17. kola

19.12.2014, 22:22, aktualizováno 21.12.2014, 19:23
Komentáře a souhrny
Wolfsburg porazil Köln a upevnil si druhou příčku. Dortmund nezvládl další zápas, tentokrát prohrál v Brémách a není poslední jen díky Hannoveru, který vyválčil bod ve Freiburgu. Augsburg si vyšlápl na Gladbach. Bayern v Mainzu potvrdil svou suverenitu, Hertha vyhořela doma s Hoffenheimem...

SC Freiburg - Hannover 96 2:2

21.12.2014 17:30

Góly: 45. Mike Frantz, 81. Marc-Oliver Kempf - 83. Leonardo Bittencourt, 90+3. Joselu

Bundesligoví fanoušci si na závěr roku 2014 ani nemohli přát napínavější zápas. Poslední Freiburg vedl doma proti Hannoveru už 2:0, Die Roten však nakonec dokázali vyrovnat. Poslední tři góly přitom padly v závěrečných deseti minutách..

Hosté si bodový zisk určitě zasloužili, v úvodu byli dokonce lepším týmem a vedoucí branka Mikea Frantze tak přišla jako blesk z čistého nebe. Deset minut před koncem potom zvýšil na 2:0 hlavičkující Marc-Oliver Kempf a zdálo se být rozhodnuto; hosté se však nevzdali, snížili prostřednictvím střídajícího Leonarda Bittencourta (83') a po hrubce gólmana Romana Bürkiho nakonec v nastavení vyrovnával Joselu.

Domácí kouč Christian Streich přivítal zpět v sestavě trojici opor Frantz, Darida, Schmid, přesto se však Freiburgu zpočátku nedařilo dostat do optimálního tempa. Už po šesti minutách mohl Hannover vést, kdyby Lars Stindl dal své střele větší razanci. Velké problémy dělal domácí obraně zejména silný Jimmy Briand. Bürki se poprvé předvedl proti Joseluově ráně.

Na domácí straně se poprvé dostal ke slovu Darida, který po čtvrthodině hry pálil těsně nad; jinak ale tlačil nadále především Hannover a Joselu mohl skórovat po přízemním pasu Miika Albornoze. V ten okamžik to vypadalo, že se pouze čeká na gól v Bürkiho síti - bezradní hosté pouze sledovali, jak se na ně valí jeden útok za druhým. Úspěch však nepřicházel, ačkoliv Briand hlavou nastřelil tyčku a totéž se o deset minut později povedlo i Joseluovi.

A pak, zničehonic, udeřil Freiburg. Schmidův dalekonosný přímý kop ještě zlikvidoval hostující strážce Ron-Robert Zieler, když se však po Günterově přihrávce dostal ke střele Frantz, byl už bezmocný. Místo aby tak Hannover v poločase zaslouženě vedl, inkasoval potupný "gól do šatny". Pro psychiku týmu asi neexistuje horší situace.

Freiburg vstřelená trefa naopak (pochopitelně) nakopla a do druhé půle vběhl mnohem aktivněji. Streichovi svěřenci mohli zdvojnásobit vedení už ve 46. minutě, kdy po ráně Felixe Klause zazvonila tyč pro změnu za Zielerem; Darida ještě dorážel, mladý gólman si však se situací nakonec poradil. Po deseti minutách usilovného tlaku, který nicméně další větší šance nepřinesl, se Klaus rozhodl vzít věci do vlastních rukou a prokličkoval hostující obranou; nebýt Marcelova zásahu na poslední chvíli, jistě by skóroval.

Domácí potřebovali vyhrát, aby opustili potupnou poslední příčku v tabulce, a nutno přiznat, že na tom po změně stran velmi usilovně pracovali. Najednou to byl Zieler, kdo se musel mít ustavičně na pozoru - Mehmediho dělovku ještě vyrazil do břevna, na Kempfovu hlavičku po rohu však už nestačil. Domácí vedli 2:0, měli zápas pod kontrolou a do konce zbývalo pár minut.

Štěstěna se však dnes rozhodla, že bude měřit oběma stejně. V celém druhém dějství bezzubý Hannover najednou po druhé inkasované brance zčistajasna udeřil - tři minuty po Kempfově zásahu nabil Stindl Bittencourtovi a hostující křídelník snížil na 1:2. To se psala 83. minuta. Vyrovnání měl na noze aktivní Briand, který však svoji šanci zahodil. Rozhodnout tak musel až Joselu, i když s notným přispěním nešťastníka Bürkiho - domácí gólman vyrazil míč přímo na kopačky soupeře, který darovaným gólem nepohrdl a stanovil skóre na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 0:5

21.12.2014 15:30

Góly: 23. John Brooks (vl.), 26. Sejad Salihović (pen.), 39. Sejad Salihović (pen.), 74. Sven Schipplock, 84. Sebastian Rudy

Dvě penalty, jeden vlastní gól a je z toho večer, na který se pokusí v Berlíně do nejrychleji zapomenout. Drtivou domácí prohra 0:5 s Hoffenheimem nečekal vůbec nikdo, snad ani ti nejoptimističtější hostující fanoušci. Herthu potopil její bývalý hráč, expert na standardní situace Sejad Salihović..

Třicetiletý záložník totiž proměnil oba pokutové kopy; ještě předtím poslal TSG do vedení vlastní brankou John Anthony Brooks. V samém závěru pak debakl ještě dokonali Sven Schipplock a Sebastian Rudy. Hertha přitom nezačala vůbec špatně; koneckonců neprohrála předchozí dva duely, a dnes zpočátku hrozila zejména po pravém křídle, kde se pohyboval Änis Ben-Hatira. Hostující gólman Oliver Baumann však zasahovat nemusel.

Na druhé straně se jako první pokusil prosadit Schipplock - jeho rána zdálky se však mezi tyče nevešla. Další šanci Kevina Vollanda potom zhatila teč bránícího Marcela Ndjenga. Hoffenheim se z nepovedeného začátku rychle oklepal a brzy převzal kontrolu nad zápasem, do vedení jej však dostala šťastná náhoda, když si Brooks srazil do vlastní sítě Vollandův pas.

Brooks byl vůbec smutným hrdinou zápasu; to on krátce poté spáchal penaltový faul, když ve vápně nedovoleným způsobem zakročil proti Schipplockovi. Salihović následně z bílého puntíku zvýšil na 2:0. Ve 39. minutě pak už bylo prakticky rozhodnuto - tentokrát se faulu v zakázané zóně dopustil Nico Schulz, obětí byl Andreas Beck a úspěšným exekutorem opět bosenský playmaker. Hoffenheim za celou první půli nevstřelil gól ze hry, přesto však o pauze vedl už 3:0.

Hertha se po změně stran ukázala jako bojovný tým, který nerad skládá zbraně, a stejně jako tomu bylo na samém začátku, rychle převzala iniciativu. Hosté v této fázi prakticky vůbec nedrželi míč a soustředili se na bránění náskoku a na brejky. Přes veškerou optickou převahu však Luhukayově týmu chyběla větší agresivita ve finální fázi; pouze Ben-Hatira v 55. minutě po Schulzově pasu těsně minul.

Nizozemský stratég se proto rozhodl oživit hru vysláním Salomona Kaloua s Valentinem Stockerem; oba borci přišli na hřiště zhruba po hodině hry v jasné snaze hrát "vabank" a pokusit se s výsledkem ještě něco udělat. To samozřejmě mělo za následek otevření obrovských oken v obraně - a Hoffenheim toho s pomocí šikovných brejků využíval. Salihoviće o hattrick obral pouze gólman Thomas Kraft, proti Schipplockovi však byl už i on bezmocný; hostující forvard zvyšoval na 4:0 po Firminově pasu.

A tak zatímco Hertha se v improvizované, hyper-ofenzivní sestavě marně snažila docílit alespoň konsolidačního gólu, hosté udrželi pozornost až do konce a podařilo se jim ještě zvýšit na konečný pětibrankový rozdíl. Další brejk vedl Firmino a míč se dostal až do vápna k Rudymu, který zblízka pohodlně dorážel. Hoffenheim tak vůbec poprvé v bundesligové historii porazil svého soka o pět gólů.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 2:1

20.12.2014 18:30

Góly: 16. Bas Dost, 78. Naldo - 11. Dominic Maroh

Fotbalisté Wolfsburgu dokázali napravit předchozí dva remízové výsledky a tentokráte v domácím prostředí potvrdili úlohu favorita, když porazili Kolín 2:1. Jejich výhra se nerodila lehce, stejně jako naposledy v zápase s Dortmundem vsítil rozhodující branku Naldo a podruhé v řadě se tak stal hrdinou svého týmu. Vlci zakončili letošní rok na druhém místě se čtyřiatřiceti body, nováček z Kolína je prozatím jedenáctý s devatenácti body.

Hosté se přitom dostali do vedení už v 11. minutě, kdy se trefil Dominic Maroh. Ten po centru Halfara elegantně zpracoval míč a napálil ho k tyči, gólman Benaglio sice ránu tečoval, ale gólu už zabránit nedokázal. Nicméně Wolfsburg v žádném případě zbraně nesložil a o pět minut později dokázal vyrovnat Bas Dost. Nizozemský kanonýr si udělal místo v pokutovém území po centru Junga a prudkou hlavičkou poslal balón za gólmana Horna.

Domácí mohli otočit vývoj tohoto duelu krátce po odehrané dvacetiminutovce, kdy po dalším centru z pravé strany hlavičkoval Malanda a Horn famózně zasáhl na brankové čáře, následná dorážka skončila nad hostující svatyní. Ještě do poločasu zahrozili jednou hosté, když zhruba deset minut před přestávkou vystřelil Halfar a jeho dobrý pokus nakonec skončil těsně nad horní tyčkou. Po změně stran se hrálo velmi opatrně a hosté pečlivě bránili.

Dlouho drželi hráče Wolfsburgu v šachu, ovšem v 78. minutě z ničeho nic rozhodl Naldo. Po rohovém kopu z levé strany si udělal místo v pokutovém území a krásnou hlavičkou zamířil přesně ke vzdálenější tyči, gólman Horn byl naprosto bez šance. Další možnosti byly k vidění až v samém závěru utkání. Kolín musel otevřít svou hru a v 88. minutě toho málem využil Dost, jenže nezakončil přesně stejně jako o několik okamžiků později De Bruyne.

V nastaveném čase pak na druhé straně stanul před Benagliem zcela osamocený Ujah, avšak nakonec po souboji s domácím gólmanem spadl. Kolínu to nebylo nic platné, rozhodčí pokutový kop neodpískal. Po více jak měsíční pauze vyzvou Vlci na konci ledna v domácím prostředí mistrovský Bayern a bude to tedy souboj prvního celku tabulky se druhým, Kolín bude bojovat o důležité body na půdě konkurenčního Hamburku.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - SC Paderborn 0:0

20.12.2014 15:30

Góly: -

Oba dva konkurenti v boji o záchranu nedokázali ve svém vzájemném souboji skórovat a rozešli se spolu smírně po bezbrankové remíze. Stuttgart tak po minulé výhře v Hamburku bodoval podruhé v řadě a se ziskem sedmnácti bodů je patnáctý, nováček z Paderbornu se nachází na deváté pozici s devatenácti body. V hostujícím dresu nastoupil v základní sestavě český záložník Adam Hloušek a odehrál celý zápas.

Zajímavé situace byly k vidění převážně v prvním poločase, po změně stran se oba výběry soustředily hlavně na defenzivní úkoly a nechtěly udělat chybu. Do první velké možnosti se dostali domácí po necelé čtvrthodině hry. Po přihrávce Schwaaba se prodral před brankáře Kruseho nabíhající Werner, jenže v rozhodující moment balón minul. VfB pokračovalo v mírném tlaku i nadále a v 17. minutě znovu zahrozilo.

K přímému volnému kopu těsně před hranicí pokutového území se postavil Didavi a Kruse tentokráte famózním zákrokem vyrazil balón. Po dvaceti odehraných minutách zahrozil na druhé straně Stoppelkamp, jenže z bezprostřední blízkosti poslal míč pouze do boční sítě. Stuttgart byl v dalších minutách nebezpečný hlavně ze standardních situací. Zhruba deset minut před koncem vypálil z volného kopu opět Didavi a Kruse fantastickým zásahem na poslední chvíli vytěsnil míč na rohový kop.

Největší šanci utkání domácí spálili ve 42. minutě. Po dlouhém překvapivém pasu Sakaje do pokutového území z levé strany hlavičkoval jeden z hostujících hráčů směrem na vlastní branku do protipohybu gólmana Kruseho a míč se nakonec odrazil od tyče k hráči Paderbornu, který ho okamžitě odkopl do bezpečí. Vfb i po změně stran kontrolovalo průběh hry a snažilo se útočit po křídlech, s přibývajícím časem si však také dávalo pozor na zadní vrátka.

Ve druhém dějství se v podstatě neurodila jediná gólová možnost, ani jeden z gólmanů neměl výraznější práci. Vzhledem k aktuální situaci určitě berou bod oba výběry, nicméně vzhledem k našlapanému spodku tabulky to nic neřeší a o udržení se tak bude hodně bojovat ve druhé polovině soutěže. Stuttgart ji započne na konci ledna v domácím prostředí se silným Gladbachem, Paderborn zavítá na půdu konkurenčního Mainzu.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Dortmund 2:1

20.12.2014 15:30

Góly: 3. Davie Selke, 62. Fin Bartels - 69. Mats Hummels

Borussia Dortmund pukla i v zápase proti Werderu Brémy! A pokud Freiburg vyhraje nad Hoffenheimem, stráví svěřenci Jürgena Kloppa zimu na poslední příčce Bundesligy! Asi nebude nikterak překvapivé, že takovouto první polovinu sezony žlutomodří nepamatují!

Přitom se nedá říci, že by se kádr nějak razantně obměnil. Lewandowski sice zmizel do Bayernu, nicméně za něj příšli Ciro Immobile a Adrián Ramos, tedy dva útočníci s výbornou reputací z italské, resp. německé ligy. Oba se navíc představili v dresu svých zemí na letošním mistrovství světa. K tomu z Manchesteru United přišel zpět Shinji Kagawa. Jenže Borussia i s takovouto útočnou silou tápe. Osmnáct vstřelených branek je na takhle věhlasný klub, který ještě před dvěma třemi lety proháněl všechny včetně Bayernu Mnichov, rozhodně velmi málo.

Velkou čáru přes rozpočet připravil na Weserstadionu domácí Werder už ve 3. minutě, kdy po parádní přihrávce za obranu nádherně obstřelil Mitchella Langeraka mladíček s obrovským potenciálem (a českou matkou) Davie Selke - 1:0. Do konce zápasu v tu chvíli pochopitelně zbývalo ještě dost času. A zvláště když se přihlédne ke skutečnosti, že Dortmundští při předchozích dvou "výletech" do Brém pokaždé nasázeli pět branek, měli příznivci klubu stále důvody k optimismu.

Jenže Kloppova družina si za celý první poločas nevytvořila nějakou zaznamenáníhodnou šanci. Naopak domácí ještě párkrát zazlobili, byť také ne natolik, že by gól visel ve vzduchu. Teprve až po hodině hry se svěřenci ukrajinského kouče dočkali znovu. Selke na pravé straně hřiště "vymotal" jednoho z obránců, utekl po lajně a poslal do vápna přesný přízemní pas mezi bránící hráče a brankáře, přičemž Fin Bartels už měl úlohu natolik jednoduchou, že stačilo jen pohodlně po zemi uklidit míč do branky - 2:0.

Davie Selke mohl nedlouho poté korunovat svůj povedený výkon druhou přesnou trefou, jenže tentokrát neuspěl. Zhruba o čtyři minuty později se Dortmundu podařilo zásluhou Matse Hummelse snížit. Střelec rozhodující branky ve čtvrtfinále MS proti Francii se až příliš snadno zbavil Theodora Gebre Selassieho, našel si ideální prostor pro zakončení a hlavou zamířil naprosto přesně za záda Raphaela Wolfa - 2:1.

Kdyby měl býval Shinji Kagawa přesnější mušku, mohli brát hosté alespoň bod. Jenže japonský reprezentant v dobré pozici přestřelil. Takže kouzlo Viktora Skripnika znovu zafungovalo. Od nástupu do funkce hlavního trenéra v domácím prostředí se svým týmem ještě neprohrál. Zato Borussii Dortmund bylo v této části sezony prakticky jedno, kde hrála. Jürgen Klopp má tedy do jara rozhodně hodně o čem přemýšlet.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2:1

20.12.2014 15:30

Góly: 20. Markus Feulner, 51. Raúl Bobadilla - 3. Max Kruse (pen.)

Trenér Borussie Mönchengladbach, Lucien Favre, varoval své svěřence před tím, že i když Augsburg prohrál poslední dva zápasy, stejně je třeba si na něj dát setsakramentský pozor od první do závěrečné minuty. A to i přesto, že lépe už toto utkání pro Hříbata snad ani začít nemohlo.

Už ve 3. minutě, tedy ve stejné době, kdy v tomto kole v Brémách skóroval domácí Davie Selke, zahrál ve vlastním vápně hráč s úžasným jménem Jan-Ingwer Callsen-Bracker a kopala se penalta. Exekuce se ujal Max Kruse a proměnil vcelku bezpečně - 0:1. Jenže vedení hostům nevydrželo ani dvacet minut. Pak totiž přišla na pořad dne první přesná letošní trefa Markuse Feulnera.

Centr Alexandra Essweina z pravé strany chtěl napálit do branky Halil Altintop. Jenže míč zasáhl tak, že se odrazil na druhou stranu. Shodou šťastných okolností však právě do míst, kam dobíhal Feulner, jehož rána halfvolejem zapadla přesně k levé tyči - 1:1. Po půhodině hry mohli jít do vedení znovu hosté. Avšak poté, co si obrana nedokázala optimálně poradit s přímým kopem, napálil Roel Brouwers zblízka přímo Alexe Manningera.

Šest minut po začátku druhé půle tak šli do vedení domácí. Velká chyba jednoho z obránců znamenala, že Esswein dostal na pravé straně hřiště moře prostoru pro náběh k pokutovému území a přihrávku do něj. Raul Bobadilla to pak trefil parádně pod břevno - 2:1. Řada byla tedy na Borussii, jenže jako první mohl zdvojnásobit vedení Altintop. Yann Sommer jej však vychytal.

Poslední slovo měl znovu Bodadilla. Ovšem tentokrát z toho byla jen boční síť, byť někteří příznivci domácích už se začali radovat. Augsburg si tak připsal na konto devátou výhru v sezoně a jistojistě přezimuje na šestém místě. A rozhodně není bez zajímavosti, že jako jediný bundesligový celek během podzimní části letošní sezony ani jednou neremizoval! Oproti tomu Borussia Mönchengladbach bude po polovině sezony čtvrtá, jelikož Bayer Leverkusen alespoň remizoval s Eintrachtem Frankfurt.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 1:1

20.12.2014 15:30

Góly: 83. Karim Bellarabi - 36. Alexander Meier (pen.)

Závěrečné kolo první poloviny sezony nepřineslo mnoho přesných gólových zásahů. Hned dvě utkání sobotního programu skončila bezbrankovou remízou. V BayAreně sice padly dva góly, ovšem vzhledem k tomu, že se utkala dvě výrazně ofenzivně naladěná mužstva, se od tohoto duelu rozhodně v Německu čekalo více.

V první půlhodince stál za zmínku snad jenom pokus hostujícího Lucase Piazóna z přímého kopu, přestože s ním neměl Bernd Leno sebemenší potíže. Při další standardní situaci už zkoušel štěstí kolega Haris Seferović a nastřelil břevno. Záhy, konkrétně v 36. minutě, si vybral slabší chvilku domácí obránce Tin Jedvaj, když ve vlastním pokutovém území stáhl pronikajícího Takashiho Inuie.

Penaltu s velkým přehledem proměnil Alexander Meier a se střinácti trefami si pojistil vedení v tabulce střelců. Ve druhém poločase přišly na řadu dobré chvíle Leverkusenu, ovšem ke škodě svěřenců Rogera Schmidta se ujala jenom jedna. Po chybě Slobodana Medojeviće, který jen chviličku předtím vystřídal Takeshiho Inuie, přihrál rychle Lars Bender na pravý kraj pokutového území Karimu Bellarabimu.

Ten si s míčem seběhl až do vápna, zamířil na bližší tyč a prostřelil Tima Hidebranda, díky čemuž zaznameal svůj osmý gól v sezoně. V 83 minutě se tedy zrodil konečný stav - 1:1. Více branek už tedy nepadlo. Možná ovšem mohlo, kdyby býval přišel na trávník Václav Kadlec dříve, než v poslední minutě nastavení. Frankfurt je prozatím sedmý, ovšem předstihnout jej mohou ještě jak Hoffenheim, tak Hannover.

Oproti tomu Bayer Leverkusen se díky zaváhání Borussie Mönchengladbach vyšvihnul na třetí místo, kde jistojistě setrvá až do 18. kola. A protože v základní skupině Ligy mistrů obsadil druhou, postupovou pozici, bude na jaře pokračovat i v nejprestižnější klubové soutěži, kde mu los přisoudil úřadujícího španělského šampiona, tedy Atlético Madrid.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hamburger SV 0:0

20.12.2014 15:30

Góly: -

Schalke bylo doma proti trápícímu se Hamburku podle očekávání lepším týmem a sahalo po vítězství, nakonec však doplatilo na mizernou produktivitu a musí se spokojit s neuspokojivou remízou 0:0. Ta pochopitelně vyhovuje více hostům, kterým se v tuhém boji o záchranu hodí každý bod z podobně těžkého duelu..

Domácí dokonce dvakrát trefili brankovou konstrukci; na druhou stranu je však říct, že i Hamburk se po matné první půli zvedl a Lewis Holtby sahal po gólu, který by mu zajistil senzační výhru. V úvodu nicméně vládli domácí - samotný Klaas-Jan Huntelaar letos vsítil více branek než celá Zinnbauerova jedenáctka dohromady, a dnes mohl přidat další. Jeho hlavička se však odrazila od břevna. Neuspěl ani Tranquillo Barnetta, který mířil hlavou přímo do připraveného gólmana Jaroslava Drobného.

Tentýž osud potkal i další střelu Huntelaara - a to se psala teprve devátá minuta. Po čtvrthodině hry mělo Schalke 69% držení míče, ale obrana v čele s českým gólmanem odolávala a nepřišel si na ni ani Felipe Santana, který na zadní tyči hledal opět nizozemského ostrostřelce. Už tehdy se však na druhé straně rýsovaly problémy. Königsblauen nastoupili s tříobráncovým rozestavením, které nepůsobilo zrovna sebejistě, a málem toho využil Rudněvs - jeho pas našel nehlídaného Jiráčka, ten však přestřelil.

První šance dala Hamburku sebevědomí a hosté vysunuli svůj pressing ve snaze donutit soupeřovu defenzivu k chybám. Domácí zareagovali větší snahou o hru přes křídelní prostory, čehož málem využil Fuchs, který z voleje pálil mimo. Pár vteřin před pauzou pak Rudněvs zahodil dosud největší šanci utkání, sám před gólmanem Ralfem Fährmannem.

Po změně stran hrál Hamburk jako vyměněný - Drobný si sice nejprve musel poradit s ránou Choupo-Motinga (48'), poté ale převzal otěže Zinnbauerův tým. Holtby, sám bývalý hráč Schalke, donutil Fährmanna k dobrému zásahu, a příliš nechybělo ani dalekonosnému pokusu Matthiase Ostrzolka. V 61. minutě se musel vytáhnout blokující Höwedes, opět proti Holtbymu.

Závěrečné fáze zápasu pak nabídly otevřený fotbal ze strany na stranu - Barnettův přímý kop musel likvidovat skvělý Drobný, na druhé straně Fährmann chyboval po Ostrzolkově pasu a málem sám zapříčinil gól ve vlastní síti. Toto zaváhání nicméně napravil dobrými zásahy proti Gouaidovi a Holtbymu. Oba týmy chtěly vyhrát a šance se s blížícím závěrečným hvizdem rychle střídaly. Hrdina zápasu Drobný fantasticky vychytal Choupo-Motinga, a když už českého gólmana překonal Roman Neustädter, odrazila se jeho střela od tyče. Zápas tak skončil nic neřešící remízou 0:0.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 1:2

19.12.2014 20:30

Góly: 21. Elkin Soto - 24. Bastian Schweinsteiger, 89. Arjen Robben

Fotbalisté Bayernu Mnichov zakončili letošní kalendářní rok vítězstvím na půdě Mainzu, nicméně i kvůli četné marodce se na tříbodovém zisku pořádně nadřeli, když rozdílovou trefu vsítili až v 89. minutě. Díky tomu si na čele tabulky vytvořili již čtrnáctibodový náskok a ten bude platný minimálně do sobotního duelu Wolfsburgu s Kolínem. Mainz byl opravdu blízko velkému překvapení, prozatím zůstává s osmnácti body jedenáctý.

Hosté postrádali několik velkých opor a na jejich hře to bylo znát. V samém závěru je nakonec spasil nizozemský ostrostřelec Arjen Robben. V úvodu utkání se hrálo velmi opatrně, a i když favorizovaní hosté měli balón ve své moci, tak hrozil Mainz. Ten vsítil branku již ve 4. minutě, kdy se trefil de Blasis, ovšem kvůli předchozímu ofsajdovému postavení nemohl být gól uznán. Domácí ale byli za svou aktivitu nakonec odměněni ve 21. minutě.

Po centru Okazakiho z pravé strany propadl balón napříč pokutovým území až na zadní tyč, kde se do něj opřel skluzující Elkin Soto. Brankář Neuer sice hlídal situaci u své levé tyče, jenže nedokázal dát včas nohy k sobě a míč mu tak mezi nimi propadl do sítě. Mnichovský celek inkasoval v bundeslize teprve počtvrté v sedmnácti zápasech a poprvé po šesti duelech, jenže s odpovědí na sebe nenechal dlouho čekat.

O tři minuty později se postavil k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů Bastian Schweinsteiger a krásnou střelou otřel balón o levou tyč, který pak následně zapadl za letícího Kariuse. Brankář Mainzu mohl předvést dobrý zákrok, k němu mu chyběly vskutku jen centimetry. V dalších minutách nepřišel žádný drtivý tlak Bayernu a domácí výběr se s přehledem ubránil až do poločasové přestávky.

Domácí se mohli dostat znovu do vedení pět minut po změně stran. Dante nezvládl poziční postavení a s míčem pelášil směrem k Neuerovi rozběhnutý Malli. Ten byl sice nakonec křižován vracejícími se protihráči, i tak ale vypálil a strážce Bayernu famózním zákrokem vytěsnil balón mimo svou branku. Ani v dalších minutách nebyli hosté nijak nebezpeční a s přibývajícím časem byla domácí defenzíva stále pevnější.

Když už se zdálo, že FSV nakonec získá velmi cenný bod, tak si míč pod svou režii vzal Robben a rozhodl páteční předehrávku německé ligy ve prospěch Bayernu. Celou akci započal Ribéry, který získal balón a i přes obležení tří protihráčů dokázal přihrát do pokutového území na Bernata. Ten pak vyslal téměř od brankové čáry z levé strany přízemní centr, který byl následně zpomalen po jednom ze soubojů na hranici brankového území a propadl až na zadní tyč k Robbenovi. Nizozemský reprezentant měl dostatek času na zakončení a poslal míč nad bezmocného gólmana Kariuse - 1:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov17143041:445
2.VfL Wolfsburg17104333:1734
3.Bayer Leverkusen1777328:2028
4.Borussia Mönchengladbach1776425:1627
5.Schalke 041783628:2127
6.FC Augsburg1790822:2127
7.TSG Hoffenheim1775529:2526
8.Hannover 961773721:2624
9.Eintracht Frankfurt1765634:3423
10.SC Paderborn1747621:2619
11.1. FC Köln1754817:2319
12.1. FSV Mainz 051739519:2318
13.Hertha BSC1753924:3518
14.Hamburger SV174589:1917
15.VfB Stuttgart1745820:3217
16.Werder Brémy1745826:3917
17.Borussia Dortmund17431018:2615
18.SC Freiburg1729617:2515

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (215)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už mám nervy no, ten Bayern nestratí body za žiadnych okolností....bezmocnosť

Reagovat
Arne

To jsou prostě roboti, hlavně v hlavách... Oni mají na čele x bodů náskok a stejně po tom vítězství jdou za každou cenu. Pak gól padne a Neuer běží na střídačku, jako kdyby zrovna vyhráli nějaký finále. Pepek je prostě umí udržet hladový. Pokud bude mít na jaře tak poloviční marodku co teď, takže bude mít dostatečný výběr a zároveň nebude muset rotovat, tak může Bayern mít sezónu jako před dvěma lety.

Reagovat
db18

(když to pak neposere náhlou rotací jako v minulé sezoně)

Reagovat
Arne

Na to právě narážím... Pro vás lepší, když to nebude přehánět a okolnosti mu k tomu pomůžou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
czech_mira

Skvěle napsané

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

To mala byť remíza, Mainz hral výborne, ale totálne posrali tú rozohrávku, nechápem čo to vlastne bolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta radost po vítěznym gólu byla fakt parádní, hlavně Manu ...Boateng a Dante škoda slov, snad při každym brejku Mainzu vyvedl jeden z nich nějakou kokotinu, že to snad ani není možný. Bernat super, dneska se mi líbil snad nejvíc

Reagovat
db18

umožnil gólový centr Mainzu

Reagovat
smazaný uživatel

V závěru to odčinil to byl náběh snad ze čtvrtý vlny

Reagovat
smazaný uživatel

ten gol bola chyba Hojbjerga celkom jasna

Reagovat
db18

Já to nestihl celé, tak nevím, co tomu předcházelo, ale Bernat byl dost stažený do středu pole...

Hojbjerg tam nezpracoval balon?

Reagovat
smazaný uživatel

pri zakladaní utočnej akcie lahko važne prihral a tym stratil loptu...inak najslabšie vykony Dante,Hojbjerg, Rafinha uz aby sa Holger vratil

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Robben za Rafinhou

Tak tady to posral Hojbjerg + oba kraje, který nepřepli a čekali, že to někdo uklidí, aniž by jich bylo třeba...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to bude zase napinava liga..

Reagovat
smazaný uživatel

to sis všiml brzo..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz ale paradni vykon.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Arne

Jinak, co říkáte na Kühneho a momentální situaci HSV?

Reagovat
stas87

luxus..o chvilu mu zakazu vstup na stadion a budu nepriatel nr.1 v pristave

Reagovat
db18

Pro CCHF jím byl už na začátku projektu transformace HSV

Reagovat
Arne

No nedivil bych se, kdyby se to samé stalo z Beiersdorfera, protože ten to podle těch letních kroků bral za jistotu, že Kühne tu opci využije a těch 25 mil. klubu "nechá".

No kdyby nakonec nedostali licenci a šli by dolů administrativně, to by teprve byla prča...

Reagovat
stas87

tak dalo sa cakat ze Beiersdorf roztoci peniaze a bude nakupovat,ked odchadzal tak tiez po tom co vyhodil milionov,to ale myslim nastupil Jarchow a Beiersdorfer skoncil..nasmiesnejsie na tom je ze Kühne pchal Magatha do klubu co Jarchow zamietol,ked Jarchow skoncil tak Kühne pochopil ze neziska to s cim do toho isiel a tak chce prachy spät to je proste cirkus kde tie ludske vztahy su na psychiatra

na kazde prasca sa vari voda za tu aroganciu by som in doprial aj 3.ligu

Reagovat
Arne

Je to zajímavě vedený klub, jen co je pravda... Já jen doufám, že naše spolčení s KKR nebude probíhat stejně, jen na delší časový úsek. Ale ono se to asi moc porovnávat nedá.

Reagovat
stas87

neda pretoze vo vasom vedeniu nikto nevalci proti sebe,Preetz aj Luhukay maju stabilnu poziciu a nepracuje sa v Berline pod nezmyselnym tlakom a ocakavanim,ak by ludia v Berline rozmyslali podobne ako v pristave,ktovie aku ligu hrate teraz

povedal by som ze mate aj hodnotnejsi kader takze pripadne peniaze mozte ziskat predajom hracov,v case ked sa podpisovala ta investicia uz sa vedelo vteddy akym sposobom sa to bude vracat,ze proste existuje nejaky plan

Reagovat
db18

Z tohohle pohledu má HSV lepší kádr Behrami, Holtby, van der Vaart (směr Emiráty atp.), Lasogga...

Reagovat
stas87

lenze tym ze HSV sa uz dost dlho placa na samom dne hodnota hracov klesa Vaart to uz ma za sebou a pochybujem ze by siel za viac ako 2,5 mega,Holtby aj Behrami by isli tiez za pakatel pretoze nehraju europu a nemozu si za nich povedat nejaku nezmyselnu ciastku,ktovie ci si Lasogga nepokazil karieru v klube tak aj v repre

Reagovat
db18

Takové hráče najdeš i v Herthě

Reagovat
Arne

Podle individuální kvality hráčů (tak, jak to hodnotí TM) asi jo, i když myslím, že jen těsně... Ale když si vezmeš v potaz, kolik z těch hráčů má dlouhodobé smlouvy a kolik jich končí 2015 (třeba ten Vaart), tak je to zase jiná věc.

Reagovat
db18

Podle TM tam moc velký rozdíl není - ale zase tam jsou někteří hráči dost nadhodnocení

Reagovat
Arne

Naši nebo jejich?

Reagovat
db18

U obou (i když je fakt, že tam hráči tu hodnotu neztrácejí tak rychle) - u vás např. Heitinga, Lusti (kvůli zraněním), Stocker... u HSV zase Jansen, Lasogga...

Reagovat
Arne

Lusti ne a na Stockera je moc brzo... Ale je to hodně spekulativní, no.

Reagovat
Arne

Akorát mám pocit, že oni to taky můžou chtít vrátit a toho podílu v klubu se zbavit, namísto toho, aby ho za nějaký další prachy navyšovali. Určitě to nebude takový narychlo výjeb jako v tuhle chvíli Kühne s HSV, ale jestli to bylo pozitivní nebo negativní dohoda, to si asi řekneme tak za deset let.

Reagovat
stas87

preto prave dufam ze existuje nejaka dlhodoba strategia a plan ako toto prezit relativne v poriadku,nie len ze teraz mame peniaze na investicie do kadra a ked ich uz nemame tak si poziciame dalsie

mne sa to nepaci,poziciavat si a dufat ze to vyjde a budem hrat europu ci teraz kupim za lacno a potom predam,Heitinga ani Kalou su prave tie pripady hracov ktorych bude v buducnu dufam minimum,velke ocakavania a velky plat a vykony rozpacite a tazko sa ich budete zbavovat a to tie prve posily boli dost slubne

Reagovat
Arne

No já taky doufám... Ale problematice nerozumím a Schiller (náš finanční manažer) samozřejmě o tom neřekne půl špatného slova, protože potřebuje maximální důvěru. To doufání je asi to jediný, co zbývá.

Reagovat
stas87

ak by uz ten Schiller mal po ruke nejaky priklad klubu kde tento byznys bol uspesny a on sa inspiroval tak prosim ale o nicom takom neviem,myslim ze to moze dost ovplyvnit buducnost a ambicie klubu,treba len vsetko vidim cierne..

Reagovat
db18

Mělo by to být časově omezený na 7 let - to už je ve smlouvě

Akorát nevím, co bude potom, protože KKR se zabývá koupí, zhodnocením a následným prodejem firem/akcií

Reagovat
db18

Je to blbec no... Přesně kvůli takovým by se nemělo rušit pravidlo 50+1 a netolerovat kluby jako RB Leipzig...

Reagovat
smazaný uživatel

Co se deje?

Reagovat
db18

Celou dobu tlačil HSV do transformace na akciovku(?) a když se tak stalo, tak mu došlo, že za peníze, které chtěl vynaložit získá moc malý podíl klubu, tak na finanční podporu zase kašle...

I díky jeho půjčce v létě je HSV asi o 10 mega nad plánovaným rozpočtem a pro zisk licence hrozí, že budou muset prodat stadion...

Reagovat
db18

resp. pod příslibem finančních prostředků od Kühneho přesáhli rozpočet...

Reagovat
Arne

Tím prodejem stadionu si před lety docela blbě zavařilo BVB, co? Tedy ne tak, že to by je dostalo do problémů, ale že to jenom vše umocnilo a z dlouhodobého hlediska to nijak nepomohlo.

Reagovat
Arne

Ti to stejně asi obcházejí, jak se jen dá... Jinak je vtipný, že ve stejný den dostane Hopp výjimku, kterou si před časem tuším vybojoval Kind.

Reagovat
smazaný uživatel

Hopp ji dostal proto, že sponzoruje (a myslím i vlastní) Hoffenheim někdy od roku 1989. Podobně mají výjimku Wolfsburg a Leverkusen (byly součástí svých koncernů před zavedením pravidla 50+1)

Reagovat
Arne

Právě že zatím nevlastní, o tom to pravidlo je... Jinak Wolfsburg a Leverkusen tu výjimku mají od zavedení toho pravidla (i když u obou to asi taky platilo, těch 20 let), u Hoffenheimu a zanedlouho asi i Hannover (ten Kind) to je díky novelizaci, která proběhla tak dva, tři roky nazpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teda Mainz treba vynachváliť, pred zápasom aj vyjadreniami davali jasne najavo postavenie pevnej defenzívy a možno sme sa väčšina obávali strašného autobusu....nakoniec ukázali perfektný recept na Bayern s vyváženou defenzívou a rýchlym prechodom do ofenzívy

Reagovat
Pipo123

To áno, ale absolútne si ho v závere posrali vlastnou blbosťou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je snaha o rychlý přechod stála bod

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern .... by měli hrát v jiné lize. V nějaké vyrovnanější....třeba v GL.

Reagovat
smazaný uživatel

Daj Bože nech sa už vylieči Badstuber s Martinezom, Dante by si zaslúžil urobiť pá pá.

Reagovat
db18

Škoda, že se zranil Süle

Reagovat
smazaný uživatel

moja reč Dante je uz dlhšiu dobu mimo ak budu všetci zdravý tak si myslím ze on bude ako stoper č. 5

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bernatův náběh je prostě parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Jestli Freiburg vyhraje tak to bude megaepické.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Krása, krása, krása

Reagovat
smazaný uživatel

To už je fakt síla..

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka

Reagovat
smazaný uživatel

Werder

Reagovat
Spasitel

Levekusen a Schalke bieda bieda

Reagovat
smazaný uživatel

ta Borussia už je opravdu vtipná, hlavně když se podívám na počet proher

Reagovat
smazaný uživatel

Co už.. 2. liga taky liga! BVB ein Leben lang

Reagovat
Marv

Reagovat
bayern987

Reagovat
Liquid

přitom skóre nemá Dortmund zas tak tragický, ale ta hra a bodová bilance je hrůzostrašná, Kloppa musí hnát sviňským krokem, nebo to není možný, s tolika reprezentanty být na sestup i po půlce ligy, ale zase bude epický až tento tým na sestup vyřadí Juventus v osmifinále LM

Reagovat
stas87

ked som dneska videl taliana a na druhej strane zelenaca Selkeho..tak sa musim smiat,prial by som Selkemu casom lepsi klub ako Werder,no tak skoro este neprestupi,tak zle ako Immobile nehral ani Lewa v prvej sezone a Lewa ich stal 5 mega a talian 4x tolko

ja dufam ze toto co dnes Dortmund predviedol je to pomyselne dno,ak nie tak sa mozu treba dalsich 10 zapasov motat na uplnom dne a ich absencia v europe ma bude dost mrziet,reci o 4.mieste su definitvne prec,EL este nie a treba sa nejakym sposobom kvalifikuju

sucasny Werder fakt vylozene o tu zachranu nutne nemusi,ak aspon trochu prestanu zmatkovat vzadu a pustat supera do sanci tak z toho spodku mame dost dobre zohraty tim,vrati sa Prödl a di Santo a budeme este o nieco silnejsi,nevidim to tak zle aj ked uz tuto jesen som si tu moznost slagrov v pondelok pripustal

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile nehraje až tak zle, napríklad v stredu podal úplne fantastický výkon po ktorom by ho chcel aj Real....nedáva veľa gólov, ale dáva a stále sa učí nemeckému futbalu, hlavne si ale treba uvedomiť že celý tím je v kríze a zle hrajú všetci, prenáša sa tá situácia BVB proste do výkonov každého hráča, a toto si dosť málo ľudí uvedomuje. Ľudia píšu koľko stál prestup daného hráča, že hraje hovno, ale neberú do úvahy ostatné faktory, ktoré nie sú o nič menej dôležité ako jeho cena a bilancia v predchádzajúcej sezóne....

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

vlozene kolo som nevidel vobec takze nemozem sudit ale za celu jesen teda zahral len v minulom kole?pamätam si Lewu a ten v prvej sezone tak zle fakt nehral,chapem ze sa nedari ale zlomi to on tym ze zacne solovat?chrbtom k branke nespravi nic,vsetky suboje prehra..potom sa nezmyselne stiahne k polovici...proste vsetko naopak,ked si porovnas hru utocnika dnes tak Selke by mal 8 bodov z 10,Immobile 3..ked sa BVB nedarilo tak malo utocnika co slovo utocnik fakt splnal,to dneska nevidim a zlomil som nad nim palicu uz sa z toho nedostane a v lete ci o rok v zime bude rad za navrat do Talianska

Reagovat
smazaný uživatel

4 góly v LM a 3 góly v BL za prvý polrok v Nemecku, kde sa hraje úplne odlišne ako v Taliansku, až tak čierno to nevidím. Mal zápasy kde sa strašne trápil, ale také zápasy mávajú aj lepší hráči, mal zápasy priemerné, a mal síce málo ale fantastických zápasov ako napríklad v stredu. On je bojovník, dostáva sa do šancí a pôjde hore

Reagovat
alcantara

Dostat 4 goly za polsezonu, co k tomu dodat Pep je genius, gratulacia k dalsiemu titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je fakt vtipná sezona v Německu...Bayern, 5 solidních týmů, 3 v pohodě a festival marnosti v čele s Dortmundem.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je samostatná jednotka a všetko ostatné je nadupané neskutočne najvyrovnaješia liga na svete

Reagovat
smazaný uživatel

Z tých TOP európskych súťaži je BL aktuálne určite najvyrovnaješia, nikde nie je taký malý bodový rozdiel medzi tímom na zostúpovej (barážovej) priečke a tímom na priečke do predkola LM. V BL to je aktuálne 10 bodov rozdiel medzi 16.Brémami a 4.Monchengladbachom inkredibl

Reagovat
smazaný uživatel

Však to já nijak nesrovnávám, akorát poukazuju na tn kontrast, Bayern to je koncert, když se podíváš na další tradiční kluby jako Dortmund, Hamburk, Stuttgart, Brémy tak je to zas k pláči.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ, do najbližších rokov nesvitá žiadna zmena v boji o titul. Akurát nechápem, že to bolo možné pred pár rokmi, nemyslím len 2 famózne sezóny BVB, ale aj predtým Wolfsburg, Brémy, Stuttgart, furt sa niekto našiel a teraz nič a Bayern šliape....

Reagovat
Pasha

HSV, Werder a VFB sú k plaču už niekoľko sezón. A voľakedy pravidelní účastníci futbalovej Európy

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

To není vtipná, nýbrž hezká sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Dortmund může na poháry zapomenout ... a jestli budou předvádět ten okresní přebor i na jaře tak budou mistři 2015/2016 ale v 2.Bundeslize

Reagovat
smazaný uživatel

je bezne, ze nejaki hracia stratia formu, vtedy to potiahnu ini hraci atd..ale aby takto bolo mimo cele muzstvo, to som ani nezazil este asi...Hummels neskutocne chyby, Schmelzer totalne mimo, Gundogan nie je ani len tien toho hraca z pred dvoch rokov, velmi zle, ale drzim palce no, dostanu sa z toho, snad..

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkaye bych se zastal.. ten byl mimo jenom dneska. Jinak poslední zápasy měl docela dobré. Hummelsův první zápas po návratu taky skvělý, ale pak pár dnů později zahraje takhle. Takový stoper je ti k ničemu, když se na něj nemůžeš spolehnout a jeden týden hraje fantasticky a další týden hoří.

Je to dáno celkovou situací... Hummels a Ilkay se do své formy dostanou. U Schmelzera si tím nejsem jistý...ten mě letos nepřesvědčil ani jednou

Reagovat
LAM

Pro Dortmund je klika že mají teď pauzu.Trochu si odpočinou,pročistěj hlavy a vyrazej na soustředění před jarní částí.To jim může jen pomoc.Měl by se jim uzdravit i Reus,takže na jaro v plný síle a snad s lepšíma výkonama i výsledkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Werder mě dneska nadchl. Hlavně Selke, toho jsem viděl poprvé a jaký podal výkon

Dortmund marnost a zmar. Nejednotná obrana, pomalý Gündogan na podhrotu a nefungující kraje. Pro 4 obránce Werderu a před nimi hrající 3 záložníky to byla snadná práce a ještě snáz to vypadalo pro útočící trio. Mohlo být hotovo mnohem dřív.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Reagovat
Kepy_FCB

nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Tak FCN nezklamalo a od Furthu taky nic hrozného.

Reagovat
Kepy_FCB

Čekal jsem něco jako proti Aue na začátku sezony.

Reagovat
Kepy_FCB

A z předměstí málo lidí.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych toho Jürgena vyKloppil

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Liquid

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Jürgen Klopp über die Vorrunde: "Die einzig gute Nachricht: Sie ist endlich vorbei."

Reagovat
smazaný uživatel

Vlci do Champions League!!!

Reagovat
bayern987

Reagovat
Hokaido

Klopp out

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund Immobile za 20 melounu

Reagovat
stas87

staraj sa radsej o to aby HSV nehralo o chvilu 3.lig

Reagovat
smazaný uživatel

jednou za sezonu vyhrajete a uz mas velky kecy

Reagovat
stas87

ked nezaplatite Kühnemu tak pojdete do insolvencie nedostanete licenciu tak 3.liga a cus

stale sme na dne ale nehrozi nam to co vam,hrame bez utocnika a stopera a mame rovnako bodov co vy..a to sme nevyhodili tolko peniazi co Beiersdorfer,neuveritelne ze taky bordel co mate vo vedeniu este stale hrate BL,na kazde prasca sa vari voda

Reagovat
smazaný uživatel

Zajici se pocitaji az po honu, kamarade.

Reagovat
stas87

to mi nemusis pripominat aby nepadali SCP,Köln a VfB

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart nepadne

Reagovat
stas87

vam to nefunguje vo vedeniu,im na ihrisku a to dost vyrazne,ako keby si ti hraci nepripustali moznost zostupu a hraju tak stale vklude ze sa nic nemoze stat..oni by isli do baraze a tu by zvladli

Reagovat
smazaný uživatel

Nam vsechno funguje, nic se neboj.

Reagovat
stas87

pride mi to tak ze pred tym zatvaras oci..a to nie je dobry pristup

Reagovat
smazaný uživatel

Nezatvaram, ale nevidim jedinej duvod, proc nad tim premyslet, nemam nejmensi sanci s tim cokoliv delat ani kdybych vymyslel ten nejlepsi plan, proto pockam jak to dopadne a pak to budu hodnotit.

Reagovat
Arne

Píše někdo jako ty...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi hrozný blbeček.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty curacek. A co s tim?

Reagovat
smazaný uživatel

To si na něj ještě hodně mírnej

Reagovat
db18

Lasogga = 10 milionů

Reagovat
smazaný uživatel

Porad mnohem lepsi koupe, nez Immobile a to nemluve o tom, ze i BVB by se hodil Lasogga vic..

Reagovat
Arne

A to jako v čem prosím tě? Vždyť to je taky útočník do vápna...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze byl o polovinu levnejsi a o nic horsi?

Reagovat
smazaný uživatel

A vic by se hodil, protoze je vetsi, silnejsi a zvyknutej na BL.

Reagovat
Arne

Myslel jsem, v čem by se víc hodil BVB Lasogga... Cena je jasná, ale do hry BVB se nehodí stejně tak, jako se nehodil do hry Luhukayovi Herthy a nehodí celkově do fotbalu posledních dvou, tří let, kdy útočníci, co jsou platní prakticky jenom ve vápně, postupně mizejí.

Že je zvyklý na BL, o to nejde, tam jde hlavně o to zvyknutí si na hru BVB... A "větší, silnější", to sis nevymyslel nic lepšího?

Reagovat
stas87

ako by si charakterizoval teda potom di Santa a Selkeho? nesuvisi to az tak tato otazka s temou co preberas s dolarom ale zaujima ma tvoj nazor a pripadne-moze byt Selke casom utocnik pre repre?ja zatial neviem,prial by som mu to ale takych nadeji uz bolo a dneska kopu treba 5.ligu(vas hrac o ktorom si tu daval info nedavno..)

Reagovat
Arne

Na to je moc brzo, ale potenciál na to má... Já ho teda viděl hlavně za tu U19, za Werder asi ještě ne, ale on mi přijde, že může být komplexním útočníkem typu Lewy. Di Santo je techničtější, hraje na velkým prostoru, určitě to není typ Lasoggy, Immobileho nebo Gómeze. Aspoň mi to tak přijde, ty je vidíš každý týden, já jednou za delší dobu.

Reagovat
stas87

na svoju vysku je na tom celkom dobre technicky,chrbtom k branke zahra vyborne a co je hlavne tak nestraca loptu,nakopnes ju a je velka sanca ze ju udrzi,pravda je taka ze dost fauluje a chyti si supera ale nepiskaju mu to zatial,dneska sa Klopp aj Hummels dost hnevali na styl jeho hry

rezervy u oboch vidim v koncovke,vedia dat krasny gol technickou strelou ale dokazu aj nemozne zahodit co je zarazajuce hlavne u di Santa,s pohybom nemaju problem a v napadani rozohravky supera si Selke libuje

Reagovat
db18

Dvojí metr...

Reagovat
stas87

maju Ramosa ktory +-zastane tu istu robotu co Lasogga a nema tolko zdravotnych problemov,v tom by som nejake terno nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Tebe jsou i Kosmonosy malý

Reagovat
monty25

Schalke mě dneska těžce zklamalo. Jediná chyba na tiketu, která mě připravila o celkem pěknou výhru. Když už konečně začnou vyhrávat venku, tak zase ztrácejí doma se soupeři (Köln, Hamburk), které by měli jasně porážet. Dnešní výkon nebyl dobrý. Hlavně ve 2. poločase byl Hamburk chvílemi lepší a Fährmann to tam několikrát podržel. Na druhou stranu, Schalke nastřelilo břevno (Huntelaar ve 2. minutě) a tyč (Neustädter asi 10 minut před koncem). Stačilo, aby to tam jednou spadlo a bylo by to. Kdyby dalo Schalke rychlý gól, tak ten zápas vypadal asi úplně jinak. Ale to jsou jenom kdyby...

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke jsem videl v Paderbornu a vetsi hovno nikdo v BL letos nehral. RdM

Reagovat
monty25

První poločas hrozný, druhý už hráli celkem dobře. Počítají se 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak práve som pozrel na Sport1 zostrih a Schalke včera fantastický zápas čo sa týka šancí, úplny koncert na oboch stranách.

Reagovat
Bayernista18

Já měl Schalke dá gól za 1,12 (1 chyba na tiketu z 18 zápasů, za kilo výhra přes 7 kil).

Reagovat
monty25

Tak to jsi měl ještě větší smůlu... Já měl San Jose (4:3), Schalke a Charleroi (6:0) za tři kila, případná výhra 1470. Dost mě to naštvalo, protože jsem si to počítal a už jsem nevyhrál 12 tiketů v řadě. Tenhle rok to stálo vážně za ho*no.

Reagovat
Bayernista18

Mně se poslední dobou celkem dařilo, ale poslední tikety hrubě nevyšly, Schalke nedalo gól, Atletico neporazilo Hospitalet a Barcelona nedala góla v nějakym venkovnim zápase PD, prohrál jsem skoro všechno a zbyly mi jen 2 kila, tak musim začít jakoby znovu od uplnýho začátku.

Reagovat
monty25

No já jsem v podstatě taky prohrál to, co jsem vyhrál v letech 2012-2013. Na některé tikety jsem se měl vykašlat, ale někdy jsem měl taky pořádnou smůlu.

Reagovat
Bayernista18

No právě, občas vsadíš nějakou sračku, i když víš, že bys to možná neměl dělat, ale třeba teď to Schalke dalo 2 tyče a to je prostě jen smůla, ne špatnej výběr.

Reagovat
Bayernista18

Jinak koukám, že máš jako oblíbenou repre USA, sleduješ třeba i MLS?

Reagovat
monty25

Mám oblíbenou reprezentaci USA, ale ženy (to samé ČR).

Reagovat
Bayernista18

Aha. Možná půjdu na zkoušky do Portlandu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme Dortmund nahoru!!!

Reagovat
smazaný uživatel

BVB sa zdvihne. Urcite. re

Reagovat
bayern987

Oni už moc dolů jít ani nemůžou.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Mužstvo na barážovej priečke stráca 10 bodov na priečku do predkola LM, to je pohoda stačí ti vyhrať 3,4 zápasy po sebe a si hore....lenže tu sa oberajú všetci o body, táto sezóna je neskutočná a najvyrovnanejšia (mimo Bayern) za posledné roky, presne to čo bolo roky v PL, každý môže poraziť každého a pred zápasom nevieš čo môžeš čakať. Proste paráda, ešte nejak zosadiť ten Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze to uz rikaji fanousci dobrych 10 kol a dortmund jeste porad nezacal vyhravat. Aby uz pak nebylo pozde.

Reagovat
CubONE

Aspon BVB potesilo

Reagovat
db18

Ötztunali do Werderu; Petersen do Freiburgu Elia možná zamíří k Saints

Akorát je škdoa Zulechnera, ten už asi šanci nedostane, co?

Reagovat
stas87

Petersen na tvrdo ci hostovacka s opciou? ak by prislo za Eliu aspon 5 mega tak nech ide,do dalsej sezony by sme mali mat o dalsich 6 mega nizsi rozpocet,ak som to pochopil spravne

Reagovat
db18

Hostování s opcí...

Reagovat
HonzaKoller

Spokojil bych se nakonec i se 3 mega, uvidíme, je to anglickej bohatej klub.. Hlavně doufám, že to nebude žádnej provar za půl mega. Petersen do Freiburgu mi přijde jako strašná blbost, to už mohl zůstat u nás.

Reagovat
db18

Co se vlastně stalo, že Bittencourt už dostává prostor jen ke konci zápasů? Vždyť předtím patřil vždy k tomu lepšímu v dresu Hannoveru...

Reagovat
db18

9 tisíc fanoušků BVB v Brémách: http://tinyurl.com/mne6w9s

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě neskutečny

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

ten Freiburg už je k pláči, pokolikáté už dostali vyrovnávací gól v 90.minutě?

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Liquid

Dortmund je mezi nejlepší šestnáctkou v LM, ale mezi nejlepší šestnáctkou v bundeslize chybí

Reagovat
osobnostx

Freiburg je psychicky slabý tým. To je strachu z vítěství, to svět neviděl.

Reagovat
stas87

tak jesen mame za sebou

kto bol podla vas najlepsi hrac na jesen?

ktory gol by ste oznacili za najkrajsi za celu jesen?

kto vas najprijemnejsie prekvapil a kto naopak sklamal?

ktory trener bude na jar ako prvy odvolany?

Reagovat
db18

- Robben

- těžko říct, ale nejspíš Stoppelkamp proti Hannoveru (ale všechny góly si nevybavuji)

- z hráčů nejpříjemněji Rode (z týmů Bayern kvůli dominanci a Augsburg)... zklamaní BVB a... asi Marco Reus

- Zinnbauer nebo Luhukay

Reagovat
stas87

asi tiez Robben,mozno de Bruyne ale ten nemal uplne vsetky zapasy skvele

to by bolo viacej golov,pokusim sa ich napisat z mojho pohladu:

1,Piazon v nadstavenom case proti HSV

2,Junuzovic proti Paderbornu,lepsie to trafit snad ani neslo

3,Calhanoglu proti Schalke,nadherna strela

4,Stoppelkamp

5,Hahn proti Schalke-krasna hlavicka do sibenice

Djourou-na to ako bol vysmievany tak asi najlepsi hrac HSV

Junuzovic-krasne goly z priamych kopov+asistencie,z toho spodku tabulky jednoznacne najdolezitejsi hrac ktory ma obrovsky podiel na brankach svojho timu

Alex Meier a spolupraca so Seferovicom

Wolf..najslabsia jednotka spomedzi vsetkych brankarov

Hummels+Subotic+Weidenfeller..im sa fakt nedarilo nic,v podstate na co siahli to pokazili

Luhukay a mozno Hjulmand,u neho si neviem predstavit ze by vydrzal do konca ligy,FSV pod nim dost tape

Reagovat
db18

Hjulmanda jsem čekal mezi prvníma, teď už si ale myslím, že sezonu by ustát měl...

Reagovat
smazaný uživatel

- Xabi, Neuer a Robben

- Stoppelkamp.. hodně se mi ale líbil i páteční gol Bastiana

- Nejpříjemněji mě překvapili: Rafinha, Kramer a Augsburg

- Zklamal: BVB! ( jmenovitě nejvíce: Kevin, Marcel a za poslední 3 týdny i Klopp)

- Streich

Reagovat
smazaný uživatel

1. Bellarabi, Meier, Robben, Neuer, De Bruyne (všetci približne na rovnakej úrovni)

2. Calhanoglu proti Schalke

3. príjemne prekvapili Djorou, Bellarabi, De Bruyne...

sklamanie: Mkhitaryan, Subotič, Schmelzer...a vlastne celý Dortmund vrátane Kloppa

mám taký ciťák že žiadny

Reagovat
bayern987

-Manu, Robben, Meier

-Basti ,Stoppelkamp

-Xabi nejpříjemněji, BVB zklamání, jmenovitě Reus, Kagawa, Mkhitaryan

- Těžko říct, buď žádný, nebo bych to viděl na Luhukaye.

Reagovat
božský John

Meier (tak dulezitej nikdo asi nebyl)

Piazon

Tyjo asi celkove Paderborn, z hracu Xabi, Kachunga a Bellarabi a zklamal me Stuttgart a cely BVB, hlavne Henrik a obranci

Luhukay

Reagovat
Arne

Robben

Junuzović proti Paderbornu

Bellarabi, Meier /// Kagawa, Stocker

Luhukay, Zinnbauer (nebo Streich, který ale půjde sám zpět k mládeži)

Reagovat
db18

Je možné, že by Luhukaye vyhodili už teď v zimě?

Reagovat
Arne

Řekl bych, že ne, ale u nás nikdy nevíš... Je pravda, že už rok se v podstatě plácáme, hrajeme strašný fotbal a za ten rok na tom bodově je hůř max jenom HSV. Těch argumentů proti Josovi už je hodně a co jsem zběžně koukal, tak celkem dost fanoušků už si jeho odvolání přeje.

Reagovat
db18

Já jen, jestli to k tomu nespěje už po podzimu, ne že by se v půlce přípravy rozhodli ho odvolat (to by se musel asi pohádat s Preetzem, nebo nevim... )

Reagovat
JozkokozleJ

Hraci v poli:

1. Bellarabi, 2. Robben, 3. De Bruyne, 4. Meier, 5. Naldo

Brankari:

1. Neuer, 2. Sommer, 3. Bürki

Gol:

1. Piazon

Prijemne prekvapenie:

1. Bellarabi, 2. Bürki, 3. Beerens

Sklamanie:

1. Stocker, 2. Ginter, 3. Mehmedi

Tip na odvolaneho trenera:

1. Zinnbauer, 2. Luhukay, 3. Stevens

Reagovat
Arne

Vím, že toho Bürkiho dost můžeš... Je hezký, že on chytí dva, tři góly zápas co zápas, ale už připravil Freiburg hloupě o čtyři body v závěrech, to na trojku podzimu není.

Reagovat
JozkokozleJ

Preto je az na 3. mieste

Je pravda, ze sa to poradia golmanov premietla aj sympatia, ale ked nad tym premyslam, prilis vela adeptov tam na prekvapenie nie je, snad Zieler. Inak snad kazdy golman s obstojnou formou mal pocas jesene zavahania (Benaglio, Karius, Leno, ci Horn).

Reagovat
JozkokozleJ

(Na moje prekvapenie, oproti minulym sezonam sa mi zda, ze taky pretlak brankarskych supervykonov pocas tejto jesene nebol.)

Reagovat
smazaný uživatel

Leno mal tých zaváhaní celkom dosť, ten je pre mňa zatiaľ skôr sklamaním. Zielera by som jednoznačne zaradil do najlepšej trojky, ten má výbornú sezónu....

Reagovat
Arne

Tak Benaglio urcite ne Ale Zieler, Karius a Fahrmann, ty bych videl pred nim. Je to subjektivni, ale to v tomhle vlakne prakticky vsechno.

Reagovat
db18

(+ možná Horn, ten taky moc zaváhání neměl - jestli vůbec... )

Reagovat
JozkokozleJ

Benaglio je dlhodoby kiksar, ale tuto polsezonu nemal zlu. Myslim, ze po Neuerovi a Sommerovi ma najlepsiu percentualnu uspesnost, inkasoval malo a aj tych kiksov tolko nemal. Takze az tak by som ho nezatracoval.

Reagovat
Arne

Podle me za posledni ca. dva roky patri k tomu nejhorsimu, co v bundesligovych brankach najdes...

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlasim s tebou. Spomedzi jasnych jedniciek v BL patril posledne roky vzdy k najslabsim. Hodnotil som vsak jesen, ktoru mal celkom podarenu (alebo sa len ostatne jednicky prepadli k nemu ).

Reagovat
Arne

Ale já psal poslední dva roky, tedy ca. jaro 2013 - podzim 2014... Či že tenhle podzim tam mám započítaný. Nepřišlo mi, že by se mu nějak dařilo.

Reagovat
Arne

Jinak koukal jsi ve středu na Frankfurt? Nějaká pozitiva kromě super efektivity byla?

Reagovat
JozkokozleJ

Bohuzial, mal som ine povinnosti. Teda mozno nie bohuzial...

Reagovat
smazaný uživatel

k prekvapeniam (tým príjemným) som ešte zabudol na Seferoviča, od neho som skôr čakal, že sa zaradí na opačný pól, ale zatiaľ je to pre Frankfurt parádny nákup, ak bude pokračovať v doterajších výkonoch, tak čoskoro pôjde vyššie...

Reagovat
smazaný uživatel

Na mojom zozname posíl je hneď na druhom mieste za Kamplom...verím, že v Leverkusene by sa presadil, určite by bol lepší ako Donati a Hilbert...už teraz je na tom kvalitatívne výborne, navyše sa zdá byť celkom inteligentný a pracovitý, bral by som ho všetkými desiatimi...

Reagovat
smazaný uživatel

Christoph Kramer predĺžil zmlúvu s Bayerom Leverkusen až do roku 2019 Snáď sa budúci rok dočkám stredovej dvojky Bender- Kramer, to by bola nádhera

"Mir liegt es wirklich auf dem Herzen gerade nach den letzten Wochen ein paar Sätze loszuwerden."(Vyjadrenie Kramera na Instagrame po predĺžení zmlúvy...)

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslel že hraje za dortmund

Reagovat
db18

Dong Won Ki už je zpátky v Augsburgu - podepsal smlouvu do roku 2018

Reagovat
smazaný uživatel

kludne ten nam bol nanic.. som zvedavy koho kupia ja len dufam ze nie nejakeho debilka okolo ktoreho je teraz boom vid adriano..

Reagovat
db18

*Ji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Kampl do Dortmundu, už je to jasné

Reagovat
smazaný uživatel

Top Hráči : 1.Alex Meier 2.Robben 3.Belarabi

GK:1.Neuer 2.Sommer 3. Fährmann

Gól: Piazon ( proti Hsv )

Jedvaj ( proti Werderu )

Junuzovič ( proti Paderbornu )

Prekvapili v dobrom:

D.Selke

T.Jedvaj

R.Beerens

Prekvapili v zlom:

V.Stocker

C.Immobile

Lassoga / Mkhitaryan

Vyhodení tréneri :

Zinnbauer nahradí ho Labbadia / Rehhagel

Stevens nahradí ho Slomka / Luhukay

Luhukay nahradí ho Keller / Stevens

!!! NIEKTORÉ VECI SOM DÁVAL PODĽA MOJICH SYMPATIÍ !!!

Prekvapili v zlom:

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele