Bundesliga - souhrn 13. kola

24.11.2017, 22:26, aktualizováno 26.11.2017, 19:54
Komentáře a souhrny
Hertha veze body z Kölnu, zatímco Hamburk si poradil s Hoffenheimem. Bláznivé derby viděl Dortmund, nad Schalke vedl už 4:0, přesto nakonec bere jenom bod. Bayern odjíždí s prázdnou z Gladbachu, RB Lipsko porazilo Werder a vrací se na druhé místo tabulky, Leverkusen uspěl ve Frankfurtu...

1. FC Köln - Hertha BSC 0:2

26.11.2017 18:00

Góly: 17. Vedad Ibišević, 64. Vedad Ibišević (pen.)

Hertha BSC udolala poslední Köln, jehož fanoušci se začínají smiřovat s přestupem. Dva góly vstřelil kapitán hostů, Vedad Ibiševič. Zápas, který řídila rozhodčí Bibiana Steinhausová byl ukázkou atraktivního fotbalu na obou stranách.

Do vypjatého zápasu dvou týmů ze spodních pater tabulky vstoupila aktivněji berlínská Hertha, která šla již v sedmnácté minutě do vedení, které jí zajistil Vedad Ibišević, když se nejrychleji dostal k míči odraženém od brankáře Kölnu Timo Horna. Ve 25. minutě měli "die Geißböcke" na dosah vyrovnávací branku když se Guirassy po rychlé výměně míče s Pizarrem rázem ocitl před brankářem Jarsteinem sám. Se situací si ale poradit nedokázal a jeho střela vůbec nezamířila mezi tři tyče. Ani ne o minutu později mohla navýšit skóre Hertha. Skjelbred přesně centroval do šestnáctky Kölnu a našel hlavu Ibiševiče, jehož prudkou ránu včas vykryl Horn. Do kabin šla družstva za stavu 0:1 a hráči Kölnu dobře věděli, že se zápasem ještě něco mohou udělat.

Do druhého poločasu už nenastoupil za Köln Miloš Jojić a za Herthu Sebastian Langkamp, neboť je vystřídali Tim Handwerker, respektive Jordan Torunarigha. V úvodních patnácti minutách druhého poločasu dostal Köln svého soupeře pod tlak, který v šedesáté minutě vyústil velkou šancí na vyrovnání. Po několika přihrávkách se míč dostal až k Timu Handwerkerovi, který se ale trefil pouze do dobře postaveného brankáře Jarsteina. V 64. minutě hostujícího Leckieho podrazil v vlastním pokutovém území kolínský Meré a rozhodčí Steinhausová správně nařídila pokutový kop pro hosty.

Penaltu s přehledem proměnil Vedad Ibišević, který se díky druhému vstřelenému gólu stal ústřední postavou utkání. Po druhém gólu se domácí jakoby smířili s prohrou a žádnou další šanci si již nevypracovali.

Hertha tedy i bez opory v podobě Vladimíra Darida Köln porazila a dostala se na jedenáctou příčku, přičemž na šesté místo, jenž zajišťuje vysněné evropské poháry, ztrácí pouhé tři body. Köln se naopak krčí na úplném dně bundesligové tabulky. Se dvěma body se příznivci "Kozlů" pomalu ale jistě smiřují se sestupem, ačkoliv dnes jejich hráči nehráli tak špatný fotbal.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 3:0

26.11.2017 15:30

Góly: 6. Kevin Akpoguma (vl.), 76. Filip Kostić, 88. Gideon Jung

Hamburk vyzrál na Hoffenheim a porazil ho vysoko, 3:0. Tým ze severního Německa se díky výhře odlepil ze sestupových pozic.

V zápase Hamburku s Hoffenheimem byl již od začátku mírným favoritem domácí. Hoffenheimu docházely především ke konci zápasu síly, neboť ve čtvrtek odehrál těžký zápas Evropské ligy v Braze. Hamburk dokázal doma vyhrát podruhé za sebou a nachází se o dva body před šestnáctým Freiburgem.

Již ve třetí minutě se do větší šance dostali hosté, když se míč nebezpečně odrazil od Gnabryho, ale v síti nakonec neskončil. V šesté minutě se již skóre zápasu měnilo. Hamburský Douglas Santos poslal míč po zemi do chumlu, před branku Hoffenheimu, a tam se míč odrazil do brány od Kevina Akpoguma, který si vstřelil vlastní gól. Ve 39. minutě mohl Hamburk svůj náskok navýšit. Na bránu totiž z levé strany střílel Filip Kostič, ale brankář Baumann míč jen tak tak vyrazil na roh. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Již od začátku druhého poločasu začal Hoffenheim hrát více otevřeně, na což málem doplatil již ve 49. minutě. Bobby Wood se dokázal zbavit všech obránců Hoffenheimu, ale střílel pouze do tyče Baumannovy brány. V 69. minutě slibně střílel hamburský Arp, ale Baumann znovu skvělým zákrokem vyrazil míč na roh. V 71. minutě bylo málem vyrovnáno. Střela hostujícího Marka Utha nevypadala tak nebezpečně, ale když ji jeden z hráčů tečoval, směřovala přímo do brány. Tam míč na poslední chvíli vyrážel na roh brankář Mathenia.

V 75. minutě se v Hamburku mohlo začít slavit. Filip Kostič překvapil rychlým rozehráním přímého kopu a míč nasměroval přímo do branky Hoffenheimu. Když v 88. minutě navýšil skóre na 3:0 po přihrávce Diekmeiera Gideon Jung, bylo jasné, že tři body zůstanou v Imtech Areně.

Tři body posunuly Hamburk ze sestupových pozic. Hoffenheim Se nyní drží na sedmé příčce, se ztrátou pouhých čtyř bodů na čtvrté místo, které zajišťuje vysněnou Ligu mistrů. Šanci na nápravu budou mít svěřenci kouče Nagelsmanna příští sobotu, kdy se doma představí proti silnému Lipsku. Hamburk se představí již příští pátek, kdy sehraje předehrávku čtrnáctého bundesligového kola ve Freiburgu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 2:1

25.11.2017 18:30

Góly: 39. Thorgan Hazard (pen.), 44. Matthias Ginter - 74. Arturo Vidal

Bayern porazí téměř každého. I německý velkoklub má ale ve své domácí soutěži dlouhodobě neoblíbeného soupeře. Tím je Mönchengladbach, který často dovede favorita oloupit o důležité body. To se opakovalo i v sobotu odpoledne, když do Borussia-Parku dorazili mnichovští coby lídr bundesligové tabulky.

A nezačalo to ani tentokrát pro Die Roten zrovna ideálně. Ve třicáté osmé minutě zasáhl jeden z hráčů Gladbachu ve vápně ruku stopera Bayernu Niklase Süleho a sudí byl nemilosrdný. Ukázal na penaltový puntík a proti vedoucímu celku ligy se zahrával pokutový kop.

K exekuci se postavil Thorgan Hazard, mladší bratr hvězdy londýnské Chelsea, a možností dostat svůj tým proti Bayernu Mnichov do vedení nepohrdl. Poslal míč k pravé tyči Ulreichovy branky a byť německý gólman, jenž v brankovišti Bayernu supluje zraněného Manuela Neuera, směr jeho střely vystihl, rána křídelníka Gladbachu byla natolik prudká, že cestě míče do sítě nezabránil.

Ještě do poločasu přidal druhý zásah domácích bývalý stoper Borussie Dortmund Matthias Ginter a bylo jasné, že mnichovské ve druhé půli nečeká lehká práce. Po návratu z kabin se jim podařilo snížit, když gól na 1:2 dával v sedmdesáté čtvrté minutě Arturo Vidal.

Vyrovnávací branku už ale mnichovští nepřidali a Jupp Heynckes tak coby staronový kouč slavného celku zaznamenal první porážku, Gladbach naopak slaví cenné vítězství nad favoritem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Schalke 04 4:4

25.11.2017 15:30

Góly: 12. Pierre-Emerick Aubameyang, 18. Benjamin Stambouli (vl.), 20. Mario Götze, 25. Raphaël Guerreiro - 61. Guido Burgstaller, 65. Amine Harit, 86. Daniel Caligiuri, 90+4. Naldo

Bláznivé odpoledne v Dortmundu. Jinak Revierderby mezi Borussií a Schalke popsat nejde. Domácí vstoupili do utkání výborně, když už ve dvanácté minutě skóroval Aubameyang. O šest minut později měli diváci v Signal Iduna Parku další důvod k radosti, když si po standardní situaci BVB míč do vlastní branky srazil Benjamin Stambouli.

Za další dvě minuty pak Aubameyang našel v pokutovém území Maria Götzeho, jenž hlavičkou poslal míč za Fährmannova záda a po dvaceti minutách hry svítilo na ukazateli skóre neskutečných 3:0 pro domácí celek.

Hitparáda Dortmundu nekončila, o pět minut později sehráli Žlutočerní další skvělou akci, na jejímž konci byl Raphael Guerreiro. Portugalský univerzál překonal kapitána Schalke v brance počtvrté a vypadalo to na velký debakl hostujícího mužstva.

Pak se ale na Vestfálském stadionu začaly dít věci. Po hodině hry nejprve na 1:4 korigoval Guido Burgstaller, který parádně překonal bezmocného Weidenfellera. Na rozdíl dvou branek pak o čtyři minuty později snižoval Amine Harit a v 72. minutě putoval předčasně do šaten Aubameyang.

V osmdesáté šesté minutě dal třetí gól Schalke Daniel Caligiuiri a fanoušci Dortmundu se museli začít strachovat o svou výhru. Jak se pak ukázalo v nastaveném čase, dělo se tak oprávněně. Neuvěřitelné se stalo skutečností, ve čtvrté minutě nastaveného času se ve vápně ve vzdušném souboji se Zagadouem prosadil Naldo a brazilský stoper srovnal na konečných 4:4.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Werder Brémy 2:0

25.11.2017 15:30

Góly: 34. Naby Keïta, 87. Bernardo

Duel Lipska s Werderem měl pochopitelně jasného favorita v podobě domácího celku, kterému před začátkem kola patřila v bundesligové tabulce druhá příčka za Bayernem. To, kdo bude v utkání hrát prim, se ostatně ukazovalo už od prvních minut.

Už v šesté minutě hledal Emil Forsberg ve vápně Tima Wernera, německý kanonýr se ale k radosti Jiřího Pavlenky v brance Brém v míči nedostal. O jedenáct minut později se pak český gólman blýskl skvělým zákrokem. Po levém křídle obraně Werderu utekl Diego Demme a zkoušel Pavlenku překonat, bývalý strážce svatyně v Baníku Ostrava či pražské Slavii ale míč poslal mimo branku.

Na gól si tak Lipsko muselo počkat až do třicáté čtvrté minuty. To se k balonu dostal na hranici šestnáctky Naby Keita a přesnou ranou zpoza vápna dostal domácí celek do vedení. Pavlenka se po míči natahoval, na střelu středopolaře, jenž příští rok přestoupí do Liverpoolu, ale nedosáhl.

O výhře domácích bylo definitivně rozhodnuto dvě minuty před koncem základní hrací doby. K odraženému balonu se před vápnem dostal Bernardo. Střela pravého beka RB mířila přesně k pravé tyči Pavlenkovy brány a český gólman podruhé a naposledy lovil míč ze své sítě.

Lipsko získalo očekávané tři body a díky zaváhání Bayernu v Gladbachu snížilo svou ztrátu na čelo tabulky.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 2:1

25.11.2017 15:30

Góly: 51. Nils Petersen, 90+1. Florian Kath - 90+2. Emil Berggreen

Hektický závěr na Schwarzwald-Stadionu vyšel lépe pro domácí Freiburg. Streichův tým však bude po třinácti kolech nejlépe patnáctý.

Už ve 2. minutě pálil z dálky Levin Öztunali, jenže těsně minul. Na druhé straně vymyslel Petersen přihrávku pro Haberera, nicméně ani z tohoto mráčku nezapršelo. Převahu si však udržovali hosté a v rozmezí dvaceti minut si prostřednictvím Jean-Philippe Gbamina, Dannyho Latzy a Alexandru Maxima vytvořili hned pět velmi dobrých příležitostí. Žádná z nich se díky Schwolowovi neujala.

Ve 37. minutě střílel Viktor Fischer a Robin Koch jeho pokus na poslední chvíli zblokoval. Dorážku pak Maxim nasměroval nad. Co se SC týče, za zmínku v prvním poločase stály akorát přímý kop Juliana Schustera a střela Nilse Petersena. Druhou pětačtyřicetiminutovku začli aktivněji domácí a byli za to odměněni vedoucí trefou.

V 51. minutě se Danny Latza chtěl vyvarovat složité rozehrávce, takže zvolil naslepo malou domů. A neudělal dobře, protože míč Zentnerovi ukradnul Petersen a mohl v poklidu cílit do prázdné - 1:0. Pak centroval Günter na Serdara, jehož střelu brankář s námahou vytěsnil do bezpečí. Schuster a Koch poté pálili nad.

Gbamin v další situaci dalekonosným pokusem málem pořádně nachytal Schowolowa. Ten naopak mohl v 74. minutě děkovat Kenanu Kodrovi, že hlavičkoval přímo do jeho náručí. V první minutě nastaveného času viděl Günter na ofsajdové linii Floriana Katha, který se tak mohl řítit sám na Zentnera. Udělal mu kličku a i když se dostal malinko z úhlu, akci dotáhnul do úspěšného konce - 2:0.

A dobře udělal, protože ihned po rozehrávce přiletěl míč do šestnáctky Freiburgu, kde se nejlépe orientoval Emil Berggreen, bleskově se otočil a po zemi zamířil přesně k pravé tyči - 2:1. Více toho ale hráči nestihli, takže Freiburg slaví výhru. Za týden přivítá doma v důležitém utkání Hamburk. Na Mohuč čeká Augsburg.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0:1

25.11.2017 15:30

Góly: 76. Kevin Volland

Bayer Leverkusen zvládnul další duel v Commerzbank-Areně a posunul se na pohárové příčky. Pro Eintracht však pochopitelně vzhledem k vyrovnanosti soutěže také není nic ztraceno.

Zápas nakonec nabídnul pouze jednu jedinou trefu, ale to neznamená, že by to byla nějaká jó fotbalová nuda. O první pokus utkání se zasloužil Marc Stendera. Na druhé straně přihrával Julian Brandt do výborné pozice Lucasi Alariovi. Argentinský útočník však netrefil balon zrovna tím nejideálnějším způsobem.

Dále si vzal slovo Admir Mehmedi, čímž započal jasnou převahu hosujícího celku. Ve 29. minutě hlavičkoval Alario do levé tyče. Jen o chvíli později pálil pravačkou naopak do té druhé. Mezitím se ještě stihnul mírně ustřelit Brandt. A nedlouho před poločasovým hvizdem dvakrát ztroskotal na Hradeckym pozdější hrdina Kevin Volland.

Po změně stran se Frankfurt připomněl prostřednictvím Ante Rebiće. Jeho ránu ale Bernd Leno výborně vykryl. Totožná situace se opakovala v 60. minutě. Následně měla Leverkusenská jednička kliku, když po souboji Hallera s Retsosem nezakončil přesně Mijat Gaćinović. Pak přišel místo Alaria na hřiště Karim Bellarabi, načež hned připravil vyloženou příležitost pro Kaie Havertze, který ji ovšem odmítnul.

V 76. minutě se chtěl po individuální akci prosadit Gaćinović, jenže stratil balon, čímž dal soupeři šanci na rychlý kontr. Po Brandtovi a Havertzovi se kulatý předmět dostal k Mehmedimu, jenž z levé strany nacentroval do vápna, kde číhal osamocený Mehmedi. Rozhozená obrana mu poskytla dostatek času ke zpracování, načež spolehlivě propálil Lukase Hradeckyho - 0:1. Více toho borci na trávníku už nestihli, takže Bayer připisuje pátou výhru v této sezoně.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 2:1

25.11.2017 15:30

Góly: 51. Michael Gregoritsch, 78. Alfred Finnbogason - 40. Daniel Didavi

Augsburg si poradil s Wolfsburgem a v tabulce opět poskočí vzhůru. Vlci naopak zůstávají těsně nad sestupovými vodami. Svůj podíl na tom má i Maximilian Arnold, který se nechal vyloučit hned po jedenácti minutách.

Jako první testoval Koena Casteelse Daniel Baier. O chvíli později adresoval Gregoritsch svou přihrávku za obranu Finnbogasonovi. Arnold zatáhnul za záchrannou brzdu a rozhodčí Tobias Stieler zapískal. Nejprve udělil hostujícímu fotbalistovi žlutou kartu, jenže o malou chvilku později své rozhodnutí přehodnotil a poslal Wolfsburg do deseti.

Veliká čára přes rozpočet pro tým Martina Schmidta znamenala, že převahu získávali die Fuggerstädter. Finnbogason však mířil těsně mimo. A za nějakých dvacet minut jej napodobil Gregoritsch. Poté islandský reprezentant přinutil Casteelse k výbornému zákroku, načež mohlo paradoxně udeřit na druhé straně.

A byla to trefa, kterou si Marwin Hitz rozhodně za rámeček nedá. Robin Knoche přťuknul Danieli Didavimu, který si řekl, že zkusí štěstí zpoza šestnáctky. Nebyla to nijak razantní střela, nicméně brankář Augsburg s ní měl přesto tak veliké problémy, že mu vypadla z rukavic a došourala se až za brankovou čáru - 0:1.

Augsburg však zachoval klid a byl za to po zásluze odměněn hned na začátku druhého dějství. Po pobídka Erika Thommyho se ještě Gregoritsch neradoval, avšak o tři minutky později už byl přesný. Od Finnbogasona přezval balon zhruba v prostoru mezi malým čtvercem a penaltovým puntíkem, načež si udělal prostor a prostřelil Casteelse - 1:1.

Jeho protějšek Hitz si jistě velmi oddychnul. Po hodině hry se zase připomenul rozhodčí Stieler. Aktivní Gregoritsch zavelel ke kontru, v jehož závěru servíroval pro Caiubyho. Ten se ve vápně potkal s brankářem a sudí nejprve ukázal na značku pokutového kopu. Videozáznam ovšem ukázal, že hostující hráč nejprve zasáhnul balon, takže se žádná penalta nekonala.

V 72. minutě skončila tečovaná Thommyho střela těsně vedle. Za chvíli už to ale bylo pro Augsburg o poznání veselejší. Centr z pravé strany převzal na hranici pokutového území Gregortisch. Pak posunul za sebe na Philippa Maxe, jenž vyslal přízemní balon před bránu, kde byl Finnbogason důraznější než Uduokhai, takže Casteels neměl nárok - 2:1.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfB Stuttgart 1:1

24.11.2017 20:30

Góly: 76. Niclas Füllkrug (pen.) - 25. Takuma Asano

Bundesliga nabídla svým fanouškům tradiční páteční předehrávku, v níž se střetli oba nováčci. Hannover se Stuttgartem v minulé sezoně bez potíží propluli druhou Bundesligou a zajistili si přímý postup o patro výše. I v nejvyšší soutěži zatím předvádějí oba celky velmi dobré výkony a jsou velmi daleko od příček, které by znamenaly ohrožení jejich příslušnosti mezi německou fotbalovou elitou, a proto jejich vzájemný zápas sliboval dobrou podívanou.

V trochu lepší formě šel do zápasu Stuttgart, což potvrdila i dvacátá pátá minuta duelu, kdy se svěřenci Hannese Wolfa dostali do vedení 1:0. Na začátku byl střelecký pokus Christiana Gentnera. Ránu zkušeného německého středopolaře gólman Hannoveru Tschauner vyrazil před sebe, kde ale číhal připravený Takuma Asano. Hosté rozvlnili síť branky H96 a otevřeli skóre.

Na 2:0 mohl o chvíli později zvyšovat Özcan, s jeho střelou si ale Tschauner poradil. V sedmdesáté páté minutě byl pak Ostrzolek faulován ve vápně a domácí Hannover dostal šanci vyrovnat na 1:1. K pokutovému kopu se postavil Nicklas Fullkrug a hlavu si rozhodně s penaltou nelámal. Poslal na bránu dělovku do pravého horního rohu branky VfB a Zieler mohl lovit míč ze své sítě.

O tři minuty později mohl tři body přece jen k hostům přiklonit Aogo. K němu se dostal míč ve vápně po centru Insuy, jeho rána však skončila nad břevnem a zápas tak skončil remízou 1:1. Oba sympatičtí nováčci Bundesligy si body ve vzájemném duelu rozdělili spravedlivě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1392231:1029
2.RB Lipsko1382322:1526
3.Schalke 041373320:1424
4.Borussia Mönchengladbach1373323:2224
5.Borussia Dortmund1363433:2021
6.Bayer Leverkusen1355326:1820
7.TSG Hoffenheim1355321:1820
8.FC Augsburg1354418:1519
9.Eintracht Frankfurt1354414:1319
10.Hannover 961354416:1619
11.Hertha BSC1345418:1917
12.VfB Stuttgart1352613:1617
13.1. FSV Mainz 051343614:1915
14.VfL Wolfsburg1328317:1914
15.Hamburger SV1341813:2013
16.SC Freiburg132569:2511
17.Werder Brémy131578:168
18.1. FC Köln1302114:252

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Očekávaná remíza, oba týmy spokojené. Dneska slabší utkání ale to se prostě čekalo. Zítra čekám od některých zápasu lepší fotbal, větší napětí a více zážitků.

Reagovat
andycek1

Cawte, minulý víkend som navštívil od 17-20 novembra Dortmund tak vám sem hodím menší report ako to všetko prebiehalo prečo zrovna Dortmund.

Potom čo som vlastne s otcom ktorý nikdy v živote nebol na velkom futbale a som ho zobral na Real Madrid minulý rok tak som chcel frajerke splniť letieť lietadlom a mala to ako narodeninový darček. Hľadal najlacnejšie možné letenky. Z BA vyšiel iba Londýn a jediný futbal s ktorým som to chcel spojiť bol Arsenal-Spurs a každý vir ako to chodí zo vstupenkami na Arsenale a ešte k tomu keď sa tam hrá Nord-London derby. Tak tá možnosť padla a z Budapešť kde je základná Ryanairu aj Wizzairu tak sú tam lacné letenky. A najlacnejšie return tickets boli Sarajevo, Dortmund a Bukurešť. Sarajevo a celkovo Bosna ma dosť lákala ale nakoniec vyhrala Dortmund síce nato som mal hneď zlý pocit že mi nejdú kúpiť vstupenky na Schalke keď som plánoval navštíviť ich domáci zápas s Hamburgrom. Neakceptovali mi ani jednu z kariet takže si dajte bacha keď budete niekedy plánovať cestu do Veltins Areny.

V tom prvom odstavci som sa dosť zbytočne rozpísal o začiatku cesty. Ale keď sme leteli z Budapešti o 6:45 tak to nebol najpríjemnejší odlet a keď viem že budom sme prišli o 1:00 v noci na bus stanicu Nepliget a žiadny bus neisiel na letisko tak sme si do 4 ráno chodili po nočnej Budapešti ale teraz už k výletu a hlavne zápasu!!!

Od Dortmundu slm nič neočakával povedal som si že mesto sa nebude chytať na Mníchov alebo Berlin ktoré som videl ale nakoniec som bol príjemné prekvapený že tak zelené mesto si sám nepamätám kedy som videl naposledy odporúčame a to fakt! Westfalen park za 1,50€ mimo sezónu prázdny park u Floriam turm(ktorá sa rekonštruuje) čiže na nej sme neboli ale ten park je jedna veľká nádhera avo vnútri sme stretli iba 5 ľudí, bývali sme cez Airbnb za 30€ na noc v úplnom centri mesta na Markische straße. Takže úplne super ešte v ten deň bola stadium tour v Signal Iduna Parku kde sme mali rezervované vstupenky dopredu cez net stáli 12€ dajte si pozor iba dve prehlidky jedna v sobotu a jedna v nedeľu sú v angličtine a keď my sme nemali vtedy času tak sme boli jediný nie Nemci. A inak návšteva múzea Borusseuma je oddelená od prehliadky treba ju navštíviť predtým lrbo vás tam nemusia pustiť my sme ju navštívili deň a nato a predajca sa tam trošku sťažoval ale nakoniec v pohode a k tomu je to Borusseum úplne zašite v takom rohu málokto si ho tam všimne, inak z prehliadky som toho veľa nemal frajerka niečo preložila ale tak zážitok pekný to Borusseum sklamanie, kabíny tiež priemerné ale tunel a striedačky boli výborné ale najväčší dojem urobila Curva Süd to tam musí byť peklo cez zápas in až vtedy si človek uvedomí aká je obrovská. Inak v Dortmundu odporúčam centrum mesta všetky 4 kostoly, menšie sklamanie Botanická záhrada, Hrad Bondenswijgh ktorý je 7 km od Dortmundu a ešte Rathaus v centre. no chcem sa dostať k zápasu keď som nemohol kúpiť vstupenky tak jediné čo mi ostalo bolo viaggogo bohužiaľ takže vstuoenky ktoré som chcel za 35€ na jedného na sedenie tak som platil 65€. Vstuoenky som ai vyzdvihol v zamockom hotely Schloss Berge neďaleko Veltins Areny. Nominálna hodnota na vstupenke bola 15,50€ takže trošku si na mne zarobili. Inak Veltins Arena je dosť ďaleko od centra teda od Hbf hlavne. No na zápase sa to pkamly schádzalo. Akože kontroly prísne veľké + bolo to že keď som si tašku alebo vodu nemohol zobrať na štadión tak mi to nevyhodili ale dali mi to takého kontajnera a na vstupenku mi nalepili číslo takže organizácia 10/10 my Slováci sme ešte 100 rokov za opicami v tomto. Snicla 4€ pivo veľké inak 4,20 € takže také typické na futbale PS. Na Reale som platil za 3 dcl Coca-Coly 3€. Hneď ako sme prišli do sektoru dali sme sa k stene nechceli sme zavádzať v supporte. Hneď na začiatku vypustili pyro ale na moje zdanie som od supportu HSV čakal viac bolo nás tam 4 000 ale okrem 3-4 choralov nič viac akože snažili sa celý zápas ale mal som vyššie očakávania predsa od nich pk tých článkoch čo som čítal. Možno doma sú lepší. S04 tiež som čakal viac ale keby mám hodnotiť tak 8/10 pre Nordkurve ale na Legiu to nemá. Zápas pekný hore-dole ale predsa S04 bolo lepšie minimálne o 1 gól škoda keby Hunt trafí gól namiesto tej tyčky inak by to možno vypadalo. Štadión je nádherný s tým sa fajn architekti to klobúk dole. Taká pikoška bola že keď si pozvali nejakých hostí tak tipovali zápasy tento zápas, Bremy-Hannover, a BVB-S04 Jeden tipol remízu to v pohode a jeden dal na BVB a hneď ho vypískali a hneď nato ukázali ukážky zo zápasu Stuttgart-BVB to sa zasa začali všetci radovať, a najviac to explodovalo keď ukázali tabulku po zápase. Celkovo hodnotím ten zápas veľmi dobre 9,5/10 úžasný zážitok Schalke mi vždy bolo najbližšie z Bundesligy už len skrz to ako sa všetci zviezli na tej vlne popularity BVB. Inak ďalší trip plánujem na jar nejaký víkend keby mal niekto záujem môžeme spojiť sily. Neviem čo to ešte bude návrhy odo mňa boli Bilbao, Nice a Marseille, Bordeaux, Dusseldorf s Duisburgom a Monchengladbachom, Hamburg a Bremy, Hannover a Wolfsburg.

Keby niekto má fakt reálny zaujem tak môžeme osobne si všetko sám vybavujem to ubytovanie cez Airbnb, letenky tiež sám, strava tiež.

PS. Viem že je tam hlavne na začiatku veľa blbosti a rozpísal som sa úplne zbytočne ale ja som taký básnik ale fakt ziadne hejty kebybsa dali nie som žiadny bloger keby nejaké otázky tak sa určite ozvite

Reagovat
vladino10

Takže frajerka mala sen letieť lietadlom, tak si ju zobral na futbal?

Inak

Reagovat
andycek1

Akože ona má rada cestovanie aj futbal občas si so mnou pozrie aj Juve a v lete chce ísť so mnou na Juve takže nebolo to iba o tom futbale kvôli nej sme zasa išli do tých parkov a záhrad Inak ešte k tomu transferu z letiska nenechte sa o*ebať. ten bus čo ide priamo každú polhodinu na Hbf stojí 8,50€ a talčia tam každého turistu, hneď vedla je ešte jedno nastupište a tam vás zavezie bus na Aplerbeck-Sud to je posledná zastávka na Stadt-bahne a odtial sa dostanete práve lahkým metrom do mesta behom pár minút a stojí 1,60€!!! Takže to je pekný rozdiel

Reagovat
smazaný uživatel

ma dobre poresene

Reagovat
Rudnevs

Keď nakonci celý štadión spieval “Die Nr.1 im Ruhr sind wir!”, tak to bola parádna atmosféra i z obrazovky, nie ešte priamo na štadióne. Štadión krásny, to rozhodne súhlasím, všeobecne všetky štadióny postavamé tou firmou Waltera Hellmicha sa podarili (Schalke, Aachen, St. Pauli, Duisburg, Ingolstadt, Warschau) - snáď až na BRITA-Arenu vo Wiesbadene.

Btw. Curva Süd? Sme snáď niekde v Taliansku?

Reagovat
andycek1

Jaj sorry Sud tribune No ten štadión je nadhera a tá pozápasová oslava no krása to treba zažiť! Inak chcem sa vrátiť do tej oblasti ale teraz do Dusseldorfu a ist na Gladbach prípadne ten sever spojiť HAmburg+Brémy alebo Hannover+Wolfsburg.

Ty pridávaš samé články o BL. Aj si niekde bol na futbale ??

Reagovat
Rudnevs

Jj, bol som, ale zatiaľ iba v Bavorsku - na Bayerne a na Ingolstadte, samozrejme na atraktívnych súperov, tj. Hannover a Schalke. Články na EF nepridávam, to si ma s niekym pletieš. Inak hore v tom chorály mám chybu, samozrejme to má byť “Die Nr.1 im Pott sind wir!”

Reagovat
andycek1

SUper ja som bol iba v Allianz arene iba na stadium tour Ale aj nad tým som premýšľal ist cez flixbus do Mníchova

Reagovat
smazaný uživatel

Allianz Arenu nebrat. Je tam jedna z nejhorších atmosfér v Bundeslize... Ty lidi tam jsou z většiny diváci a ne fanoušci. Byl jsem s Werderem na 90% BL stadionů, tak můžu porovnávat. nej atmosféra venku za mě Köln a Frankfurt. Nejhorší Hoffenheim, Bayern. Ale zase je pravda, že většinou jsem v sektoru hostů a blbě se to hodnotí. V Brémách je to super, ale v tom jsem neobjektivní a hodnotit to teda nebudu. Teď jsem byl poslední víkend v Lipsku a musim říct, že i když mi ten klub obrovsky vadí, tak to tam nebylo až tak strašný, jak jsem čekal. Na druhou stranu zase žádnej zázrak, ale lepší než třeba Hoffenheim. Teď se chystám poprvé do Dortmundu a ještě na pohár do Brém, pak nějaký zápasy v druhý půlce. Určitě chci Stuttgart venku, doma Köln a ještě nějakej další domácí, ještě uvidim.

Reagovat
andycek1

Ja teraz plánujem a neviem kma v máji, a ostalo mi buď Nemecko niekam to je jedno či Mníchov, Kolín, Hamburg alebo Hannover, potom Neapol, Florencia, Rím, Nice+Marseille alebo Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

dusseldorf je super ! ja tam chodim kazdy rok koncom rok na compamed/medica, najvacsi medicinsky veltrh v europe a stadion je uprostred veltrzneho centra. raz bol otvoreny, sme sa isli s kolegom pozriet a uplna parada. zhora, ked nad nim letis, lebo letisko je blizko, tak vyzera ako mikrocip))) skoda, ze nikde sa tam nehral futbal v tom case ked som tam bol, urcite by som to spojil s veltrhom. ,

Reagovat
Rudnevs

Ten štadión je krásny, mne sa tiež veľmi páči. Zaujímavé je to nepravidelné rozmiestnenie sedačiek, aby opticky nepôsobil štadión prázdny. Na 2.BL je trochu predimenzovaný, takže väčšinou chodí tak polovica.

Reagovat
Zark

nefrajeř

Reagovat
osobnostx

Tady to není omezený na 160 znaků ???

Reagovat
Elliasson

Dortmund je velmi zajímavé město. Byl jsem tam když mi bylo 13, ale dobře si pamatuji jednu věc, která mě zaujala. Dortmund je v podstatě spojení několika okolních vesnic.

Reagovat
andycek1

Celé to Severné Porýnie-Vestfálsko je spojenie veľkých miest a DOrmtund nie je pospájaný ale je to samostatné mesto ale hneď za ním sú ďalšie a najväčšie sú tie polmilionové mestá ako práve Dortmund, Essen, Duisburg, Dusseldorf samozrejme najväčšie mesto Koln

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
johnn

Hmm pekne si to opísal ako si bol Dortmunde Ale dnes Leverkusen dúfam že vyhrá aby sa dostal do Lm.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Mne je z nich do revu, už druhý týždeň za sebou mi ujebali

Reagovat
smazaný uživatel

jebne ma z nas...vyhadzat celu obranu a zacat to vzadu budovat od zaciatku

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund ujebávači tiketov inak Schalke

Reagovat
monty25

Přišel Harit a zbytek zápasu Schalke vyhrálo 4:0. Náhoda? Nemyslím si...

Reagovat
smazaný uživatel

hrál skvěle.. šikovný hráč

Reagovat
vladino10

Prečo vlastne sedel on aj goretzka?

Do tých striedaní schalke nedokázalo v strede vôbec podržať loptu a zmohli sa iba na nakopy dakam doprdele čo Dortmund v pohode zbieral..

Harit a Goretzka ktorí vedeli loptu podržať a potiahnuť oproti tomu vyzerali ako z iného sveta

Reagovat
monty25

Nevím, Harit seděl i minule celý zápas. Příště už musí být v základu...

Reagovat
SpartaOvenka

Můžu se tě zeptat, jak hrává Meyer? Koukal jsem, že konečně začal více nastupovat po tom loňském i začátkosezonním paběrkování, je to můj velmi oblíbený hráč

Reagovat
monty25

Já zase nesleduju Schalke každý zápas, ale o Meyerovi tady minule dobře psal Rudnevs...

Reagovat
SpartaOvenka

Dík, kouknu

Reagovat
stas87

Zasluzena prehra, mali viac sanci ale to hlavne ku koncu, ked sme to otvorili. Werner, Forsberg a Kampl neviditelni, keby Keita neda prvy gol, tak aj on bol celych 90. minut naprosto k hovnu. Eggestein si ho nakonci potom krasne vychutnal a Keita neunasal, ze si ho povodil taky bazant. Druhy gol zbytocny...predchadzal tomu roh a neobsadeny hrac za vapnom, prvu strelu Pavlenka vyrazil na roh, no po nom zasa z rovnakej pozicie strielal Bernardo a teraz sa uz trafil. To je neskutocna chyba, ked si desat hracov nedokaze postrazit vlastnu 16ku a dostanu odtial gol. To clovek nepochopi...co je take zlozite si tam postavit hraca, ktory tie odvratene lopty posbiera, pripadne dostane pod tlak toho hraca co na tu loptu caka? Opticky to bolo dlhu dobu vyrovnane, oni v kombinacii este horsi ako my ale co ma neprijemne prekvapilo, tak to je to, ze nasi s loptou na nohe takmer kazdu akciu zazdili tym, ze nedokazali prihrat vcas. Skratka ta rychlost rohodnutia co s loptou..a to domaci mali ovela lepsie a preto vyhrali. V tomto vynikal hlavne Bartels a taky Gebre v prvom polcase mohol 2x krasne odcentrovat ale myslim, ze oba centre trafili prveho supera. Ked tento problem neodstranime, tak gol mozme dat len po strele z dialky ci standartke. Tych brejkov tam dnes bolo dost, vyriesili sme ich ale zle a Gulacsi si pripsal az na dve ci tri situacie pomerne snadnu nulu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě škoda, protože se tam dalo vyhrát. V druhý půli mi to přišlo, že o oni jen drželi výsledek. Bohužel jsme se do moc šancí nedostali. Ale z tribuny mi to přišlo, že se celou druhou půli hrálo na jednu branku. Ale pohled z tribuny je zkreslenej, to je pravda, navíc jak člověk věří, tak to možná vidí trochu jinak... Ale určitě bych neřekl, že jsme byli nějak horší a ten zápas neodpovídal tomu, že oni jsou druhý a my druhý od konce...

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava, dalo se tam remizovat. Na výhru to zase nebylo

Reagovat
andrew96

Viděl jsem jen sestřih, první dva góly neměly platit, jinak těžko hodnotit, ale toto prodrbat...

Někdo prosím odkaz na faul Kehrera z 1. půle, kdy měl jít ven, Aubovy obě žluté a Sokratisovu simulaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Auba šel za zbytečnej faul. Castro měl být taky venku. Sokratis divadlo, se divim, že to takovej chlap má zapotřebí

Reagovat
Liquid

paráda - Dortmund v krizi jako prase a Red Bull vám uniká přátelé

Reagovat
samson192

myslel som že len 2:0 v polčase je zradné ale už aj so 4:0 je problém vyhrať?

Reagovat
DieFohlenBMG

4:0 je dvojnásobně nejhorší stav

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

BvB aka Liverpool style.

Reagovat
Rudnevs

Gladbášek

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
andrew96

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

S tou zostavou som to tak nejak cakal, ale aspon to bude zaujimavejsie. A tesim sa uz na PSG, ci vobec mame aj nejaky plan B.

Reagovat
db18

Na dva plány nemáme dost hráčů... už teď je dost pravděpodobný, že budem hrát bez křídel.

Reagovat
Bayern +

Prekauč vedenia... Bolo nad mraky jasné, že na Robbery sa spoliehať na sto percent nedá. A to patrím medzi ich najsilnejších obhajcov a sympatizantov.

Reagovat
db18

Mne naštval hlavně Brazzo, který se na základě pár videí na youtube rozhodl, že Lemar nemá na Bayern...

No, ale jsem zvědavý, co z toho pak vyleze pod novým trenérem, kdybychom dotáhli Goretzku, tak by možná i stálo za zvážení to stavět na 3-5-2 (druhý útočník Thomas) a na čistokrevný kraje se vykašlat... protože z nich nám asi stejně zůstane jen Coman a jinak bychom měli středáky pomalu ideální do rolí falešných křídel (Goretzka, James) nebo jako carrilero (Vidal, Rudy, Tolisso)

Určitě by to teda bylo levnější. A kdyby vyšel Nagelsmann, tak by mu to taky hrálo do karet. Ale byl by to docela risk, protože bychom pak neměli druhý plán.

Reagovat
vladino10

A čo od toho očakávaš?

Už s anderlechtom sme sa na to vykašľali, s parizom nepôjde o nič.. Priateľský zápas

Reagovat
BílíAndelDrcKo

načo sa to vlastne aj hrá....iba žeby nie

Reagovat
vladino10

O čo teda pôjde?

Aký tam vidíš dôvod neposetrit hráčov a nasadiť zostavy v plnej sile?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

o prestíž a vrátit im prehru? šetrenie hráčov mi nevadí ale vykšlat sa na zápasy LM je dehonestácia tej sutaže. Tak teda ani nehrajme skupinové fázy.

Reagovat
vladino10

dehonestacia súťaže..keď sa raz už o nič nehrá, tak sa o nič nehrá, nechápem čo to má s celou skupinovou fázou..

Chcieť niekomu vrátiť prehru je pekný argument, iba by ma zaujímalo či z toho niekto bude mať radosť, keď porazí súpera hrajúceho na pol plynu pre ktorého bude priorita aby sa nikto nezranil..

Okrem toho Bayern má zranenu polku hráčov, takže nejaký zápas v ktorom o nič nejde nemôže byť prioritou..

A toto sa deje každý rok, že tie posledné zápasy v skupine už občas vyzerajú všelijako (pred rokom Bayern Atletico), takže nerozumiem čomu sa cudujes..

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

To ťažko, pretože ak už niečo nazvať priateľskými zápasmi, tak to je každoročné 30. až 34. kolo BL. Ale určite nie zápas proti takému top top tímu, ako je PSG a ešte k k tomu v CHL.

Bayern je klub, ktorý vždy musí ísť do takýchto zápasov s cieľom vyhrať ich. Alebo bude lepšie dostať 0:5 a v osemfinále aj Besiktas bude väčší favorit než my?

Reagovat
vladino10

A ten zápas pred rokom s atleticom si videl?

Alebo pred dvoma so zahrebom?

Reagovat
db18

Taková klasika v Gladbachu no... Aspoň se nad sebou snad někteří zamyslí...

Reagovat
smazaný uživatel

Veru tak

Reagovat
Heresy

bayern hral pomerne dobre a ten tlak poslednich 20 minut byl neuveritelny skoda jen ze ztoho dali jenom jeden gol ,, a wriedt byl velice dobry snad mu jupp da vice sanci

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg dnes skvelé 3 body, snáď im ten výsledok pomôže do ďalšieho priebehu sezóny.

Leverkusen konečne na pohárových priečkach Po tom katastrofálnom úvode sezóny to má v posledných dvoch mesiacoch veľmi dobrý trend čo sa výsledkov týka, zlepšila sa najmä defenzíva, aj keď stále tam vidím veľké rezervy. Budúce kolo by bolo skvelé poraziť BVB a preskočiť ich v tabuľke, myslím, že momentálne je to veľmi hrateľný súper a treba ich tragické rozpoloženie využiť. Výborne sa chytil Volland, ktorý dáva góly a rozhoduje zápasy, konečne ! Neviem, či je to zásluha Herrlicha, ten sa ale do toho každopádne začína dostávať a snáď mu to vydrží, tie poháre proste treba túto sezónu za každú cenu vykopať.

BVB je na samom dne a vidím to tak, že tam treba človeka, ktorý zásadným spôsobom spraví poriadok v kabíne a od základov prekope herný systém a predovšetkým konečne vytvorí nejakú defenzívu. Bosz s tou obranou nepohne, ten tam bude už len paberkovať do konca roka a potom ho podľa mňa vymenia...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Hertha teď se jen rozloučit s EL výhrou. P.S. škoda že v Bundeslize chybí Union Berlin, to by byly zápasy

Reagovat
Rudnevs

Union je veľmi sympatický, podľa mňa ešte sympatickejší než Hertha. V sezóne 08/09 začali prestavovali štadión a prakticky až na strechu (tú im robila slovenská firma) robili všetko dobrovolníci - fanúšikovia, nadšenci a dokonca aj hráči - napr. Marco Gebhart a Jan Glinker. Okrem toho že ten štadión sa im neskutočne podaril, tak sa im tú sezónu podarilo i vyhrať 3.ligu a postúpiť do druhej.

Odvtedy ten klub stúpa, každý rok sa zlepšuje káder a posledné dve sezóny to už je boj o postup. Túto sezónu ten postup možno ešte nevyjde, ale do pár sezón tam podľa mňa budú. Mimochodom v pláne je už i ďalšia prestavba štadiónu, podľa ktorej by mal štadión splňať podmienky pre BL a podľa plánov bude vyzerať fakt super. https://youtu.be/rSs4Cn8UqO0

Reagovat
andycek1

Inak ako to vyzerá s tou Herthou ide stavať ten nový štadión vedľa Olympijského už??

Reagovat
smazaný uživatel

Plán je, aby stál v roce 2025. Ale tato informace byla na jaře někdy. Nakolik se to rozběhlo, to nevím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele