Bundesliga - souhrn 12. kola

22.11.2014, 17:30, aktualizováno 23.11.2014, 19:25
Komentáře a souhrny
Hertha veze tři body z Kölnu. Dortmund neudržel vedení a z Paderbornu si odváží pouze bod za remízu 2:2. Bayern rozstřílel Hoffenheim, tři body ze hřiště soupeře si odváží Frankfurt a Leverkusen. Schalke vyhrálo nad rozjetým Wolfsburgem, severoněmecké derby ovládl Hamburk...

VfB Stuttgart - FC Augsburg 0:1

23.11.2014 17:30

Góly: 72. Paul Verhaegh (pen.)

Fotbalisté Stuttgartu nezvládli domácí důležité vystoupení s Augsburgem a stále se nacházejí na posledním místě tabulky s pouhými devíti body. Dnes jim osud rozhodně nepřál, už po necelé půlhodině hry hráli v deseti po vyloučení Daniela Schwaaba a jedinou branku inkasovali zhruba dvacet minut před koncem z pokutového kopu. Hosté se tak díky tříbodovému zisku posunuli na solidní šesté místo s osmnácti body.

Úvodní dvacetiminutovka byla velmi opatrná z obou stran, do první možnosti se dostali domácí přesně po uplynutí této doby. Po přímém volném kopu si udělal v pokutovém území prostor Baumgartl a nebezpečně hlavičkoval, nicméně brankář Hitz byl připraven a míč bez problémů zkrotil. Jeden z důležitých momentů byl k vidění ve 27. minutě, kdy Schwaab podrazil nešetrně Altintopa a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch.

O tři minuty později se hosté mohli dostat do vedení, když po Babově centru do středu pokutového území vypálil velmi nebezpečně Bobadilla a brankář VfB Ulreich si na své konto připsal velmi dobrý zákrok. Poté se až do konce úvodního dějství hrálo bez šancí a další příležitost byla k vidění zhruba deset minut po přestávce. Feulner se uvolnil na hranici pokutového území a vystřelil velmi dobře, gólman Ulreich famózně vyrazil míč na roh.

Přesně v polovině druhé půle se do balónu opřel Altintop a byla to vskutku stoprocentní příležitost, nicméně obětaví domácí hráči nakonec zabránili na brankové čáře gólu. Rozhodující moment se zrodil v 71. minutě, kdy po centru z pravé strany zahrál v pokutovém území rukou český krajánek Adam Hloušek a byl správě nařízen pokutový kop. Balón si poté na penaltový puntík postavil Paul Verhaegh a chladnokrevně zakončil do protipohybu Ulreicha k pravé tyči.

Hosté pak s přehledem bránili těsný náskok, měli o jednoho muže v poli navíc a Stuttgart do ničeho vážnějšího do konce utkání nepustili. Naopak ve třetí nastavené minutě mohl ještě zvýšit vedení Augsburgu střídající Caiuby, který do té dobyl nepobyl na hřišti ani pět minut, ale po dlouhém sólu zamířil z hranice vápna jen do boční sítě. Český obránce Hloušek odehrál celé utkání a vyjma smolného penaltového momentu předvedl slušný výkon.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Werder Brémy 2:0

23.11.2014 15:30

Góly: 84. Artjoms Rudņevs, 90+3. Raphael Wolf (vl.)

Souboj tradičních pohárových aspirantů, kteří se však nyní pohybují u dna ligového pelotonu, nakonec ovládl Hamburk, který se tím dostává o dva body před svého věčného rivala. Brémy jsou těsně nad chvostem.

Hamburk začal aktivně, snažil se držet na soupeřově polovině, ovšem k ohrožení branky SVW se dostával poskrovnu. První nebezpečná akce tak na sebe nechala čekat celých jedenáct minut: Van der Vaart rozjel nadějnou možnost pro Gouaidu, novice v základní sestavě Rothosen, ovšem Wolf byl na místě. Nebezpečných možností jsme mnoho neviděli, mičuda se pohybovala nejvíce uprostřed pole.

Po půlhodině hry měl z ničeho nic dobrou možnost Junuzović, ovšem na pozorně reagujícího Drobného si nepřišel. Prakticky nato zahrozil po dobré individuální akci na druhé straně Holtby, ale také při této akci byl úspěšnější strážce brémské svatyně. Do pauzy už se nic nestalo.

Ve stejném duchu se pokračovalo po změně stran. Nebezpečně vypadal průnik Ostrzoleka, avšak dobrým zákrokem celou situaci vyřešil García. Hodně neviditelný byl, podobně jako ve většině zápasů Werderu, Izet Hajrović, kterého tak záhy na hrací ploše nahradil Cédric Makiadi.

I s přibývajícím časem se hrálo takřka bez nebezpečných šancí na obou stranách. Jednu z mála příležitostí měl opět Junuzović, ale ze standardky si na Drobného nepřišel. Josef Zinnbauer reagoval příchodem Artjomse Rudņevse, jenž vystřídal Lewise Holtbyho. Kýžený tlak HSV se však nekonal, spíše naopak. Otevřít skóre mohl hlavičkující García, ale český brankář ve službách Hamburku si také tentokrát dokázal poradit! Domácí se však nakonec přece jen dočkali: Götz našel uvnitř šestnáctky Rudņevse, jenž nezaváhal a z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 1:0.

Brémy reagovaly zvýšenou aktivitou, ovšem možnou snahu o vyrovnání zabrzdilo vyloučení kapitána Clemense Fritze. Krátce nato si pak navíc po spolupráci Lasoggy s Arslanem vstřelil vlastní branku Wolf, čímž bylo o dalším vítězi ostře sledovaného "Nordderby" jasno.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hertha BSC 1:2

22.11.2014 18:30

Góly: 58. Anthony Ujah - 28. Roy Beerens, 86. Marcel Ndjeng

Hertha v kolínském RheinEnergie Stadionu vyválčila vítězství, přiblížila se Kozlům na rozdíl jediného bodu a má jistotu, že po třinácti kolech nebude okupovat ani sestupové, ani barážové místo.

Přestože se Salomon Kalou nechal slyšet, že po návratu z Afriky, kam jej zavolaly reprezentační povinnosti, mu nic nebrání v tom, aby vyběhl na trávník od samého začátku, trenér Jos Luhukay jej poslal na hřiště až sedm minut před vypršením řádné hrací doby. Místo něj začal v základu Julian Schieber.

Že by se ale tenhle Němec dostal do nějaké vyložené příležitosti, to se rozhodně napsat nedá. Naopak to byli hráči domácího celku, kdo měl v úvodu ke gólu blíže. Úplně nejblíže pak po necelých dvaceti minutách hry, jenže duo Ujah-Olkowski si se situací dva na jednoho zdaleka neporadilo podle ideálních představ.

V 28. minutě tak lovil míč z branky Timo Horn. Roy Beerens si celkou rychlou akci sám založil a sám si ji taky zakončil, když si ve vápně tak trochu po Messiho vzoru vyčíhal na ten správný moment pro zakončení, přičemž však spolupracoval s tyčí - 0:1. Domácí byli evidentně po inkasované brance poměrně zaskočení a k výraznější aktivitě se dostali až se začátkem druhého poločasu.

Zaslouženého vyrovnání se ovšem dočkali až po necelé hodině hry. Yuya Osako poslal parádní pas do uličky Anthonymu Ujahovi, který běžel prakticky přes půlku hřiště sám na brankáře Thomase Krafta a přesnou střelou do pravého dolního rohu se mu jej podařilo překonat - 1:1. Jen tři minuty poté přišel do hry Peter Niemeyer a hned se mohl zapsat do listiny střelců. Horn byl ovšem proti a jeho střelu konečky prstů vytěsnil mimo.

Nedlouho poté mohl svou druhou branku v zápase přidat Ujah, jenže jeho střele zabránilo v cestě do sítě břevno. V 86. minutě zahrával přímý kop z dobré pozice Marcel Ndjeng a byl to právě Anthony Ujah, který balon ve zdi tečoval tak, že na něj prostě Timo Horn nemohl dosáhnout - 1:2. Hertha si tedy připsala důležitou výhru.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Borussia Dortmund 2:2

22.11.2014 15:30

Góly: 60. Lukas Rupp, 81. Mahir Sağlik - 12. Pierre-Emerick Aubameyang, 45. Marco Reus

Borussia Dortmund sice nad Paderbornem vedla už o dvě branky, nicméně domácí - tak jako v letošní sezoně už několikrát - pořádně zabojovali a nakonec vybojovali cennou remízu.

S rozporuplnými pocity bude na tento zápas vzpomínat Marco Reus. Tenhle vynikající ofenzivní záložník sice nejprve v závěru poločasu vstřelil druhou branku Dortmundu, nicméně v 67. minutě musel být střídán, jelikož si zřejmě opět poranil kotník. Ovšem ne ten, kvůli kterému zmeškal mistrovství světa v Brazílii.

Reus mohl skórovat už na samém začátku utkání, ale jeho pokus se neujal. Promarněná příležitost jej však, stejně jako jeho spoluhráče a trenéra Kloppa, nemusela dlouho mrzet, protože už po dvanácti minutách hry šla Borussia do vedení. Erik Durm nacentroval z levé strany před branku, kde číhal Pierre-Emerick Aubameyang. Na první pohled to vypadalo jako snadná záležitost. Nicméně centr byl poměrně prudký, ale gabonský útočník jej přesto dokázal z voleje přesně usměrnit - 0:1.

Domácí pak začali být aktivnější a nebyli tolik zalezlí. Obránce soupeře zaměstnával především Süleyman Koc. Jenže žádnou vyloženou příležitost si nevypracoval. A tak přišla na řadu ona zmiňovaná chvíle Marka Reuse. Po nepovedeném odkopu se hosté ujali míče na polovině Paderbornu. Následovala přihrávka na Aubameyanga, který nečekaně vybídl ke skórování do vápna si nabíhajícího Reuse, a než se Lukas Kruse nadál, už se mu balon třepetal v síti - 0:2.

Snížení přišlo na pořad dne po hodině hry, kdy rychlý protiútok zakončil Lukas Rupp poté, co elegantně obešel jednoho z obránců Dortmundu a v naprostém klidu překonal Weidenfellera - 1:2. Vedení pak vydrželo žlutočerným ještě jednadvacet minut. Potom kopal Koc rohový kop a Mahir Saglik se prosadil hlavou - 2:2.

SC Paderborn tedy po třinácti kolech setrvá ve středu tabulky a příště vyzve Werder Brémy, kterému se příliš nedaří. Oproti tomu soupeř ze Severního Porýní-Vestfálska s největší pravděpodobností znovu spadne do sestupové zóny. Ještě před utkáním s Eintrachtem Frankfurt se střetne s Arsenalem v rámci Ligy mistrů, ovšem tam už mají svěřenci Jürgena Kloppa postup jistý.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 1:3

22.11.2014 15:30

Góly: 60. Ceyhun Gülselam - 46. Stefan Kießling, 58. Heung-min Son, 71. Karim Bellarabi

Leverkusen se přibližuje Lize mistrů. Dnes svěřenci Rogera Schmidta zvládli na jedničku těžký zápas v Hannoveru, vyhráli 3:1 a přerušili tak soupeřovu úspěšnou sérii. Všechny branky padly ve druhé půli, kterou hosté zcela ovládli; postarali se o ně probuzený kanonýr Stefan Kiessling, Heung-Min Son a Karim Bellarabi. Na druhé straně pouze snižoval Ceyhan Gülselam.

Reprezentační pauza přišla pro Bayer v pravý čas; ambiciózní celek totiž začínal ztrácet půdu pod nohama a přestávka mu viditelně prospěla. Dnes to bylo jasné od úvodních minut - doma velice silný Hannover se na soupeřův nástup nechytal. Naopak Leverkusen dával zřetelně najevo, že nehodlá zakončit další zápas s nulou na kontě vstřelených gólů. Jako první na sebe upozornil Hakan Calhanoglu, který dvakrát pokoušel štěstí zdálky; Kiessling zase v brzké šanci po perfektní přihrávce Bellarabiho trefil pouze boční síť.

Teprve poté se ke slovu dostal i Hannover, který byl před zápasem v roli lehkého favorita. Uzdravený kapitán Lars Stindl však svoji šanci zahodil a proměnit nedokázal ani Joselu. Die Roten začali na hřišti postupně dominovat, ovládali držení míče a deset minut před pauzou mohli udeřit, nedorozumění mezi Berndem Lenem a Robertem Hilbertem však nepotrestali.

Po změně stran byl nicméně na koni opět Leverkusen, který začal druhou půli ještě agilněji než tu první - a brzy přišla i gólová odměna. 13 minut po opětovném rozehrání už domácí prohrávali o dvě branky - nejprve se zblízka prosadil Kiessling po přízemním pasu Gonzala Castra, poté se s fantastickým finišem z hranice vápna přihlásil o slovo Son.

Domácí nicméně nesložili zbraně a po hodině hry dokázali vstřelit kontaktní gól, když Gülselam hlavou uklidil do sítě přímý kop Hiroshi Kiyotakeho. Kýžené vyrovnání však nepřišlo, naopak Leverkusen svůj náskok ještě pojistil - Bellarabi se v 73. minutě skvěle uvolnil a suverénně propálil bezmocného strážce Rona-Roberta Zielera. Leverkusen předvedl ve druhém dějství velice dobrý výkon a tři body si připisuje zcela po zásluze.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg 2:2

22.11.2014 15:30

Góly: 27. Júnior Díaz, 88. Stefan Bell - 30. Jonathan Schmid, 58. Admir Mehmedi

Fotbalisté Freiburgu potvrdili zlepšenou formu na půdě konkurenčního Mainzu a dlouho sahali po třech bodech, nakonec se museli smířit jen s jedním, když inkasovali v 88. minutě. V tuto chvíli tak potřetí v řadě neprohráli a se ziskem dvanácti bodů se prozatím nacházejí na třináctém místě tabulky. Mainz má o čtyři body více a patří mu osmá pozice. Český krajánek v dresu hostů Vladimír Darida odehrál celé utkání, obránce Pavel Krmaš zůstal jen na lavičce.

V úvodní polovině prvního poločasu se hrálo velmi opatrně a domácí Mainz se v podstatě dostal do vedení ze své první vážnější možnosti. Ve 27. minutě po přímém volném kopu Geise z pravé strany se na hranici brankového území ocitl zcela osamocený Júnior Díaz a tvrdou ranou nedal gólmanovi Bürkimu žádnou šanci na úspěch. Ihned na to mohl stejný hráč zvýšit vedení Mainzu, jenže po dalším centru hlavičkoval jen těsně vedle.

Z následné akce vystřelil z osmnácti metrů obránce Bungert a jeho pokus minul bližší tyč o pár decimetrů. Hosté dokázali vyrovnat z ničeho nic přesně po půl hodině hry. Po nadýchaném centru z pravé strany si udělal místo Jonathan Schmid a svou prudkou hlavičkou z osmi metrů zamířil přímo k levé tyči, gólman Karius se jen proletěl vzduchem - 1:1. Až do přestávky se nic zajímavého nepřihodilo a Freiburg otočil výsledek po necelé hodině.

Opět z úvodní výraznější možnosti druhé půle tentokráte skóroval Admir Mehmedi, který po centru od rohového praporku vyskočil u bližší tyče nejvýše do vzduchu a úspěšnou hlavičkou zamířil do horní poloviny branky, brankář Karius byl i tentokráte bez šance. V dalším průběhu hosté skvěle bránili a nepouštěli Mainz do žádného zakončení, vyrovnat mohl zhruba čtvrthodinu před koncem Okazaki.

Ten se dostal do zakončení z velké blízkosti po dlouhém autovém vhazování, jenomže trestuhodně netrefil branku. Domácí fotbalisté ze svého tlaku přeci jen dokázali vytěžit vyrovnávací gól dvě minuty před koncem. Strůjcem tohoto úspěchu byl Okazaki, který odcentroval z brankové čáry z levé strany na zadní tyč a tam dokázal usměrnit míč do prázdné branky hlavičkující Stefan Bell. Žádné další vzrušení k vidění již nebylo a oba týmy si na dělbu bodů určitě stěžovat nemohou.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1:3

22.11.2014 15:30

Góly: 5. Håvard Nordtveit - 54. Marc Stendera, 57. Alexander Meier, 73. Takashi Inui

Fotbalisté Gladbachu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita proti Frankfurtu a v domácím prostředí mu podlehli po výsledku 1:3. Po porážce s Dortmundem tak zaznamenali druhý neúspěch a tentokráte na domácí půdě, v tabulce se i tak prozatím udrželi na třetím místě s dvaceti body. Naopak Eintracht díky skvěle zvládnuté druhé půli vybojoval nesmírně cenné tři body a s patnácti body poskočil prozatím na dvanácté místo.

Český útočník Václav Kadlec se v dresu Frankfurtu nevešel ani na lavičku náhradníků. Domácí se přitom dostali do vedení již v 5. minutě a vypadalo to, že vše půjde podle očekávání. Z první vážnější akce utkání se prosadil Håvard Nordtveit, který vypálil z dvaceti metrů a jeho ránu tečoval jeden z hostujících obránců nešťastně do protipohybu gólmana Wiedwalda, který v žádném případě nemohl zareagovat.

Ovšem více jak padesátitisícové publikum si na další zajímavější moment muselo počkat až do 28. minuty. Po přímém volném kopu hostů se k zakončení dostal Alexander Meier a jeho dobrý pokus dokázal u pravé tyče brilantně zlikvidovat gólman Sommer. Zhruba o pět minut později mohl vedení domácího výběru zvýšit Hahn, jenomže zcela osamocen v pokutovém území trefil pouze boční síť.

Další akce byly k vidění až po změně stran a jako první vážněji zahrozili hosté. Po krásné kolmici do pokutového území se ocitl zcela sám před domácím gólmanem Seferovič, avšak zhruba z osmi metrů ho nedokázal překonat. Nicméně aktivnímu Eintrachtu se podařilo vyrovnat v 54. minutě. Po přihrávce přes celou šířku vápna vypálil z hranice pokutového území z levé strany Marc Stendera a jeho krásná střela zapadla přesně ke vzdálenější tyči.

Za další tři minuty se hosté dokonce dostali do vedení. Gólman Sommer fantasticky vyrazil ránu z deseti metrů do strany, jenže tam číhal kapitán Eintrachtu Meier a s přehledem dorazil balón do sítě - 1:2. O vítězi utkání bylo definitivně rozhodnuto necelých dvacet minut před koncem. Po mizerné rozehrávce Sommera a nádherné přízemní kombinaci vypálil z dvaadvaceti metrů nikým nehlídaný Takaši Inui a jeho skvělá rána zapadla přímo k pravé tyči.

V samém závěru mohl zvýšit vedení hostů Kittel, gólman Sommer ale tentokráte jeho pokud s vypětím všech sil odvrátil na rohový kop. Ve třetí nastavené minutě se pak ještě po druhé žluté kartě předčasně pakoval do sprch Xhaka a dovršil tak hodně nepovedený druhý poločas domácího celku.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3:2

22.11.2014 15:30

Góly: 11. Eric Choupo-Moting, 22. Eric Choupo-Moting, 25. Christian Fuchs - 37. Ivica Olić, 74. Nicklas Bendtner

Schalke zvládlo těžký domácí test proti rozjetému Wolfsburgu, urvalo výhru 3:2 a ukončilo tak vítěznou sérii Vlků. Nový kouč Roberto Di Matteo vyhrál doma i počtvrté v řadě, hosté naopak padli poprvé po šesti triumfech. Rozhodnuto bylo už po půlhodině hry, kdy se dvakrát prosadil Eric-Maxim Choupo-Moting a jednou Christian Fuchs; Vlci sice snížili po trefách Ivici Oliće s Nicklasem Bendtnerem, ale vyrovnat už nedokázali.

Výlet do Gelsenkirchenu měl představovat skutečný test schopností, Wolfsburg však do utkání nevstoupil vůbec dobře - jeho záloha nedokázala odstavit Marka Högera, který tak měl dostatek času vymyslet parádní pas na Choupo-Motinga. Kamerunský forvard zpracoval míč ve vápně a nechytatelnou ránou propálil bezmocného Diega Benaglia.

Svěřence Dietera Heckinga však brzký inkasovaný gól nepoložil a po spolupráci dvou Chorvatů málem dokázali vyrovnat; Perišić nacentroval na Oliće, ten však pálil těsně mimo. Naopak fanoušci na druhé straně se po krátké chvíli opět radovali - famózní míč z kopačky Kevina-Prince Boatenga dolétl až k Choupo-Motingovi, který nezaváhal a poslal jej za Benagliova záda podruhé.

To však stále nebylo vše - pouhé tři minuty po druhé brance přišla třetí, tentokrát po excelentně zahraném Fuchsově přímém kopu. Wolfsburg byl na kolenou. Zdálo se, že výhru Schalke už nic a nikdo nesebere, nicméně Vlci ukázali obdivuhodné odhodlání a ještě před pauzou dokázali vsítit důležitý kontaktní gól: Olić se dostal ve vápně k odraženému míči a pohotově snížil na 1:3.

Po změně stran se diváci chvíli nudili; nikdo nechtěl udělat chybu, která by mohla potenciálně rozhodnout. Snaha Wolfsburgu o vyrovnání však začala být brzy evidentní. Perišićův přímý kop minul brankovou konstrukci doslova o centimetry, zatímco Olić sice hlavou dostal míč za záda Ralfa Fährmanna, branka však nebyla uznána pro ofsajd. Aktivnější a odhodlanější Vlci soupeře zatlačili a další míč na trase Perišić - Olić musel odvracet heroickým zákrokem Felipe Santana.

Dvacet minut před koncem se Hecking rozhodl stáhnout Oliće a vyslat na hřiště Bendtnera, který je v poslední době v dobré střelecké formě. A dánský reprezentant to potvrdil i dnes - na hřišti byl teprve několik minut, když si naběhl na dlouhý míč z hloubi pole a nasadil Fährmannovi jesle. 3:2. Vlci se málem dočkali i vytouženého vyrovnání, Naldo však v infarktovém závěru hlavičkoval pouze do břevna.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 4:0

22.11.2014 15:30

Góly: 23. Mario Götze, 41. Robert Lewandowski, 82. Arjen Robben, 87. Sebastian Rode

Bayern potvrdil roli favorita, před vlastními fanoušky rozstřílel Hoffenheim 4:0 a nadále zůstává neporažen. Hosté sice v Allianz Areně začali zostra a dokázali soupeře potrápit, ještě v první půli však inkasovali dvě branky od Maria Götzeho a Roberta Lewandowského a nakonec museli dohrávat v deseti. Jasné vítězství mnichovských v závěru potvrdili Arjen Robben a Sebastian Rode.

Pep Guardiola se rozhodl vyslat na hřiště extrémně ofenzivní sestavu, v níž nechyběli ani Franck Ribéry s Arjenem Robbenem, kteří se na hřišti sešli poprvé od 29. dubna. Sázka na útok se ovšem zpočátku Bayernu vyplácela jen napůl - úřadující mistr se sice hnal dopředu při každé příležitosti, jenže vysoký pressing Hoffenheimu mu dělal velké problémy. Hosté si také připsali první velkou šanci zápasu, když Niklas Süle vybojoval míč a založil protiútok, z něhož Tarik Elyounoussi centroval na volného Modesteho; francouzský forvard však ze skvělé pozice hlavičkoval mimo.

Svěřenci Markuse Gisdola následně mohli potrestat chyby Manuela Neuera s Juanem Bernatem, místo toho však inkasovali. Bayern se rozhodl zůstat v klidu a nechat soupeře "vybláznit", a poté udeřil - Götze převzal míč nějakých 30 metrů od brány a vyslal na Olivera Baumanna famózní střelu, která zapadla přesně do vinglu. Do té doby se Guardiolův tým omezoval na "házenou" kolem hoffenheimského vápna, záblesk geniality německého reprezentanta však rozhodl.

Hosté se však s tímto stavem odmítali smířit a nadále útočili. Neuer dnes nevypadal zrovna ve formě, nicméně naštěstí pro domácí odolal a se všemi hoffenheimskými pokusy se vypořádal. Pojistku domácímu vedení pak dal ještě v první půli Lewandowski, když na zadní tyči uklidil hlavou do sítě Robbenův pas.

Po změně stran Bayern zvýšil tempo a zatlačil protivníka do defenzivy, gólman Baumann si však se střelami Ribéryho s Götzem poradil. Herně nicméně domácí vypadali lépe než v první půli a dávali jasně najevo, že nechtějí připustit žádné drama. Ne že by se Hoffenheim nesnažil - jde koneckonců o mužstvo, které umí v první řadě útočit, což málem potvrdil Volland (Neuer však jeho střelu vyrazil). Vůbec největší šanci na snížení zahodil Szálai, jehož rána z bezprostřední blízkosti mířila nepochopitelně přímo na Neuera.

V samém závěru však Bayern definitivně rozhodl. Nejdříve domácí fanoušci mohli oslavit soutěžní návrat Bastiana Schweinsteigera, který se objevil na hřišti poprvé od finále mistrovství světa s Argentinou, a poté přišlo zvýšení na 3:0 - po krásné týmové akci se prosadil Robben. Finální ránu statečně bojujícímu Hoffenheimu zasadil Rode, jemuž nabil navrátilec Schweinsteiger. V poslední minutě byl ještě za nebezpečný faul vyloučen Szálai, na výsledku - pro hosty trochu nespravedlivém - se však už nic nezměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1293031:330
2.VfL Wolfsburg1272324:1223
3.Borussia Mönchengladbach1255216:920
4.Bayer Leverkusen1255220:1620
5.Hannover 961261510:1419
6.FC Augsburg1260615:1218
7.Schalke 041252517:1717
8.TSG Hoffenheim1245317:1817
9.1. FSV Mainz 051237215:1416
10.SC Paderborn1244418:1816
11.1. FC Köln1243512:1315
12.Eintracht Frankfurt1243520:2415
13.Hertha BSC1242617:2214
14.SC Freiburg1226413:1612
15.Hamburger SV123366:1412
16.Borussia Dortmund1232714:1911
17.Werder Brémy1224614:2610
18.VfB Stuttgart1223714:269

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Schalke I kdyz teda druhy polocas wolfsburg tlacil. Nevi nikdo jestli prvni gol wolfsburgu byl offside nebo ne ?

Reagovat
monty25

Nebyl to ofsajd.

Reagovat
db18

Po 12. kole jen 3 obdržené branky

Reagovat
smazaný uživatel

Ked takto vydržíme tak titul předsedo titul

Reagovat
smazaný uživatel

HSV má iba o jeden gól viac. škoda že len vstrelených

Reagovat
Spalovač šancí

Otázkou je, jestli je taková dominace k něčemu vůbec dobrá. Viz minulá sezona, kdy od zápasu, ve kterém Bayern získal titul, totálně poklesla v lize morálka. A dojeli na to v LM.

Reagovat
db18

Tam to vykolejilo kvůli špatné rotaci - celou sezonu hrál jeden tým - a po zisku titulu najednou začal hrát úplně jiný tým BL a jiný LM

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund sestup.

Reagovat
placa

Sni dál

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že ne. To by německá asociace nedovolila.

Reagovat
placa

Tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Jinak dobře, že se Schweini dává do richtigu, musí se mu dávat POMALU více a více času na placu. Už, aby se uzdravili i ostatní, ta síla na marodce je obrovská.

Robben se mi zdál ještě rychlejší než dříve, naproti tomu Ribéry už přesprintuje málokoho.

Komentátor pořád mluvil o rohách Bayernu, prý během zápasu oslavili jubilejní stý a nedali z rohů zatím nic. Tam bych viděl slabost. Ty rohy byly vždy tragické. Tehdy ve finále proti Chelsea měl Bayern nějakých 16, 17 rohů, zatímco Chelsea se na konci chopila svého prvního rohu a hned srovnala. Na to nemohu zapomenout. To je potřeba vyřešit.

Jinak Neuer mě baví, doufám, že se mu za ty výkony dostane nějakého velkého ocenění.

Reagovat
Arne

Je pravda, že rohy byly největší slabinou Juppova týmu... Nedávno sem někdo (asi db18) házel srovnání a Pepek je statisticky zlepšil, aspoň tedy v minulé sezóně.

Reagovat
db18

O moc to ale nebylo...

...a teď je to mizerný, ale taky je to daný tím, že v minulé sezoně dal Basti několik golů hlavou, ale letos nastoupil poprvé až dneska... k tomu chybí i Javi a odešel Mandžukić

Reagovat
Arne

Já už si úplně nevzpomínám, ale já si to vyhodnotil tak, že to je jediná věc, kterou bez diskuse zlepšil. Ten Mandžukić je fakt, Lewa je komplexnější, ale ve vzduchu v šestnáctce na něj nemá.

Reagovat
Arne

Ta jeho patička je ale trochu příliš, tímhle stylem brzy dojde na nějakou hovadinu a jeho gól... Nicméně aspoň budou mít Kenneth, kiwwi a podobní experti trochu radosti.

Ten zákrok proti Szalaiovi neuvěřitelný, ale to už bylo hlavně o štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Patička byla o hubu. Szalaiova střela zase o štěstí. Souhlas. Jen se prostě bavím, protože to je zápas co zápas nějaká show. Naposledy minulé kolo.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Neuer je tak rychlej a pozičně skvělej, že to "štěstí" prostě má, ve dvojzápase proti Římu chytil deset golů

Reagovat
Arne

Tak jasně... Ale máš zákroky, jako třeba teď proti Szalaiovi nebo proti Gervinhovi v Římě, kde to štěstí potřebuješ.

Reagovat
Kenneth

31:3.. Sranda liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Apropo docela by mě zajímal tvůj názor na Hoenesse.

Reagovat
bayern987

Reagovat
JozkokozleJ

A este, ci podla teba ma Neuer sancu vyhrat GB...?

Reagovat
smazaný uživatel

...a když už jsme v laufu, tak jak nahlížíš na Alonsa?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic netrva vecne.

Reagovat
db18

11 > 12

42 > 31

11 < 3

________

+31 > +28

Která liga je teda směšnější?

Reagovat
Kenneth

Hezky sis to vypočítal, ale něco ti tam chybí. Ve španělský lize není od 7. kola rozhodnuto o titulu.

Reagovat
db18

Máš pravdu, Atletico zvládne titul obhájit.

Nicméně jsem reagoval na skore, jelikož si se smál jemu a ne tomu, jestli je rozhodnuto o titulu, nebo ne.

Reagovat
godwood

PL

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je i s Bayernem, důkazem toho je, že Real vypráskal minulej rok všechny top týmy německa.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo - Dortmund fakt vypráskali! Vždyť ani teďkom ještě nechápou, jak to vlastně postoupili. Měli by Mkhitaryanovi líbat nohy do konce života, že je takový palič

Reagovat
Kenneth

Tak jako vy Di Máriovi....

Reagovat
smazaný uživatel

jo.. protože díky němu jsme postoupili do semifinále

navíc se to nedá ani trochu srovnávat. Mickie pálil 100x víc:

http://www.youtube.com/watch?v=2fttT5bRAb0

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš vůl..

Reagovat
bayern987

To dementního kreténa nevnímej....

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň že jsi sebekritickej.

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Tvůj mozek má asi malou kapacitu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ten tvůj zcela určitě.

Reagovat
bayern987

Argument jak ze školky....

Reagovat
smazaný uživatel

Merle 22.11.2014 23:05

Reagovat
bayern987

Ty jsi trotl, to že řeknu že to byl argument jak ze školky, ještě neznamená, že v té školce musíš být. Použij mozek. A nechápu čemu se tak přihlouple tlemíš, jestli si tím dodáváš sebevědomí.... nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě jak jsi hloupej.

Reagovat
bayern987

Neuer.... Nejlepší brankář současnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

tak se na ně musí

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Tak to neni problém uznat, že v momentální konkurenci je nejlepší. I když bych ho chtěl docela vidět pod obranou United, jestli by toho chytil tolik, co aktuálně čape De Gea. Ono je vtipný spíš to "nejlepší brankář historie", což tu někteří vyvolávali

Reagovat
Arne

Reagovat
bayern987

Za pár let proč ne....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chytl by toho víc a ještě by přidal nějaké úspěšné hlavičkové souboje, když by suploval stopera..

Reagovat
smazaný uživatel

Real: 46 - 11

Reagovat
bayern987

Reagovat
monty25

Těch prvních 25 minut vyšlo Schalke (a hlavně Choupo-Motingovi) náramně. Pak už to teda taková paráda nebyla a trochu jsem se obával, že to ještě ztratíme. Nakonec se to ale povedlo udržet a výhra nad silným Wolfsburgem je určitě cenná (a já mám aspoň bod v tipovačce).

Každopádně je zvláštní, že Schalke je doma 3. nejlepší tým a venku 3. nejhorší... Příští týden hrajeme LM i Bundesligu doma, tak by bylo dobré udržet na obou frontách domácí neporazitelnost (i když proti Chelsea to bude těžké).

Reagovat
db18

To bude tím, že na stadion chodíte novou šachtou místo tunelem

Reagovat
monty25

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

24. pro Lorda Bendtnera

Reagovat
smazaný uživatel

99. pre Oliča

Reagovat
bayern987

To je neskutečný, ona už tu zase bleje ta Madridská špína.

Reagovat
stas87

tym ze na nich reagujes bude znamenat len dalsie komentare k Bayernu a Nemecku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

"Hertha si nezasluhovala vyhrát, ale Kolín si zasloužil prohrát" - pod to bych se podepsal.

Ten náš herní projev je tak hrozný, že by se pomalu mělo vážně uvažovat, jestli je Jos pořád ten pravý... Celkově mám smíšený pocity, protože ty tři body jsme potřebovali jako sůl, ale velká většina toho ostatního je prostě špatně. K výhře nám musí pomoct dva haluzácký tečovaný góly, a i když vedeme nad podobně marným týmem jako my, tak si to necháme vzít takovou chuťovkou, jakou jsme předvedli před vyrovnáním.

Je tu spousta důvodů na přemýšlení... Každopádně na to přemýšlení máme čas, protože teď z těch tří kol (Bayern, obě Borussie) bude každý bod jen bonusem.

Reagovat
JozkokozleJ

Jak za ten citat, tak za ostatne.

Luhukay urcite dostane priestor na jar, uz len z dovodu, ze v lete sa mu vyrazne obmenil kader. Pamätam, ked dorazil do Herthy, na 2.BL, vravel, ze hra bude mat tvar a poriadok az niekedy v oktorbri a tak aj bolo. Tu konci november a progres v hre ziadny. Tiez ma pomaly opusta viera v to, ze on je ten pravy a to ho mam celkom rad. Dnes som si vsimol, ze po goloch vobec nevyzeral, ze by sa radoval, vyzeral tak, ze mu len spadol dalsi kamen zo srdca.

Dalsi aspekt je ten, ktory casto spominame pri Werdere, ze posily prisli zo zahranicia, teda neboli zvyknute na styl a tempo BL a toto hraje pri zohravani sa tiez vyraznu ulohu.

Reagovat
Arne

Ten zazněl na ES2, aby nedošlo k mýlce...

Právě že tehdy něco řekl a ono se tak skutečně stalo, plus ten proslov po zápase ve Frankfurtu... Tím dal najevo, že ví, co dělá, získal si hráče, vedení i fanoušky... Momentálně to ale vypadá, že moc neví, co dělá, neví, jak z toho ven a plácá se v tom společně s hráči. Já ho mám taky rád a mrzelo by mě to, kdyby musel jít, ale už to čím dál víc vidím jako docela reálnou možnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa do konca sezóny určite vydrží, ide o to, že sú tímy, ktoré sú na tom ešte o poznanie horšie ako Hertha a žiadny zostup nehrozí. Pred začiatkom sezóny po tých nákupoch sa možno vytvorila ilúzia, že by sa možno mohlo hrať o Európu, ale nato bol ten zásah do kádra príliš silný.

Ak ukončíte sezónu niekde od 10-14 miesta, tak si myslím, že bude ešte relatívna spokojnosť...

Reagovat
Arne

Pokud budeme hrát takhle a budeme v blízkosti sestupových pozic, tak v únoru/březnu ten vyhazov klidně může přijít... To rozmezí 10. až 14. místo by stačilo, ale víceméně to znamená boj o záchranu.

Reagovat
Arne

Jinak ty posily - právě že ti, co přišli ze zahraničí, jsou zatím platnější než domácí posily... Co mi dost dělá starosti, je to, že budeme úvod jara bez Kaloua. Zvlášť po tom, co dnes (ne)předvedl Schieber.

Reagovat
smazaný uživatel

Berens a Kalou sú výborní, ale čo Stocker? ten asi zaostáva za očakávaniami, nie? a Heitinga? ten nehráva ani v základe, prišiel len ako backup, alebo zatiaľ nepresvedčil?

Reagovat
Arne

Stocker špatný... Už ta částka tří milionů eur (nakonec to zřejmě bylo ještě méně) vyvolala pochybnosti a zatím to z jeho strany je fakt šílený. Heitinga většinu odehrál v základu, měl dobrý i špatný zápasy, radši bych ho viděl stabilně na lavičce, ale není to z jeho strany až tak hrozný.

Když si vezmeš domácí posily, tak Hegeler, Plattenhardt a nakonec k tomu spěje i Schieber, všecko hrůza.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zaujímavé no, Stocker bol vo Švajčiarsku hviezda, čísla mal veľmi solídne...človek by čakal, že problém bude v adaptácii na BL, ale iní hráči so Švajčiarska s tým problém nemali/nemajú- Rodriguez, Shaqiri, Drmič, Sommer, Burki... dúfam, že predsa len ešte pôjde hore, v Baseli som ho mal rád a bola by škoda, keby sa vrátil späť o úroveň nižšie...

Hegeler nebol žiadna sláva ani v Leverkusene, bol som celkom rád, že ide preč, síce sa s ním dali zalepiť takmer všetky diery v zostave, ale kvalita mu proste chýbala...

A ten Schieber, zo začiatku vyzeral tak sľubne, ale veľké očakávania som od neho nemal, stále mi príde ako skôr typ pre druhú BL, Kalou je proste kvalitou inde...

Reagovat
JozkokozleJ

To mas pravdu. Beerens a Kalou sa chytili, aj ked od Kaloua cakam este viac. Heitinga a Haraguchi ako na hojdacke, skor teda zle. Stocker zatial uplne zle. Domace posily dost zle (od Schiebera som prilis vela necakal a Hegeler by sa na stoperovi chytit mohol).

Reagovat
smazaný uživatel

Čo povedať k dnešku...Leverkusen potešil, výborný výkon v druhom polčase a konečne výhra, navyše na pôde Hannoveru, to sa cení... mrzí ma, že Drmič naskočil zase len na posledných 7-8 minút, určite mohol ísť do hry už oveľa skôr... Potešil Hilbert, ten by asi mal hrať na RB pravidelne namiesto Donatiho...

Spokojný s dneškom ale rozhodne nie som, BVB totižto zase zlyhali na plnej čiare, to je až neuveriteľné, ako môžu pustiť proti nováčikovi dvojgólové vedenie po polčase, ja neviem, čo viac by ešte v Dortmunde chceli. Navyše ďalšie Reusove zranenie, to je zlý sen. A to som už bol po polčase spokojný a v domnení, že BVB je konečne späť. A ono je to snáď ešte horšie.

Čo už, ostáva naďalej makať na tréningoch, pilovať tú tragickú defenzívu ako aj strašidelné premieňanie šancí a dúfať, že Marco nebude mimo nadlho. To by bol už vážne klinec do rakvy.

Reagovat
bayern987

Leverkusen Tipuji že i v LM se dostanou hodně daleko.

Reagovat
JozkokozleJ

Na SportBilde ohladom moznych zmien pocas zimy bol prave Hilbert tym, s ktoreho odchodom sa pocita, resp. moze si hladat novy klub. Vcera zahral vcelku dobre, ale vyrobil tam jednu obrovsku hrubicu, po ktorej Kiyotake spalil tutovku.

Inak Bayer ma zaujem o hostovanie Montoyu z Barcelony.

Reagovat
Arne

Montoya prý nikam nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som Hilberta nechal ako backup a predal Donatiho Fiorentine, keď ho chcú.

Úplne ideálny by bol Cedric Soares zo Sportingu, ale ten pravdepodobne padol, keďže práve podpísal novú zmlúvu so šialenou výkupkou...

Montoya by mohol byť riešenie, ale Barcelona ho zrejme na prestup nepustí a hosťovanie by zase len oddialilo problém. Sám som zvedavý, ako to RB vyriešia. Možno sa tam udomácni Jedvaj...

Reagovat
MadMrJacky

Ten Reus je asi největší smolař ever A za ten faul na něj měla jasně padnout červená...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
stas87

to proste zaboli ked im darujeme gol a druhy padne ta kokotsky,na miesto toho aby ti styria sasovia schytali posmech celeho Nemecka to Wolfovi vypadne kusok za ciaru..

klasicky remizovy zapas ktory skonci vyhrou jedneho timu,strasna skoda,myslim ze absencia Prödla s di Santom to rozhodla,Petersen nehrava a do dnesneho zapasu nebol prave vhodna volba,mal nastupit od zaciatku radsej Elia,na druhej strane neviditelny Holtby a Lasogga,no co ideme dalej,na jar dostanu za usi a dufam ze prehra na Weseru ten paklub neposle tentoraz do baraze ale rovno do druhej ligy,bude aspon od tych cirkusakov pokoj

Reagovat
smazaný uživatel

no o ten zostup bude este boj a kludne sa moze stat ze pojde aj werder aj hsv

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, dúfal som v aspoň bod pre Werder, prehra v derby psychike nepomôže a do ďalších kôl to bude zase o niečo ťažšie...

Ten Di Santo naozaj chýba, neveril som mu a nemyslel si, že od neho niekedy budú Brémy tak závislé, ale žiaľ, je to tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi psychicky narušený jedinec.

Reagovat
stas87

to som a nepotrebujem aby mi to niekto pisal ale ked uz je to vonku tak mi napis este nieco o mne,zaujal si ma tak smelo do toho,neboj sa

Reagovat
db18

V čem by byl lepší Elia, který byl donedávna vyřazen z kádru?

Reagovat
stas87

ze by preto lebo ma ovela väcsiu zapasovu prax? ja som ani nic od Petersena neocakaval,este k tomu ked ho mal doplnat Hajrovic

Reagovat
smazaný uživatel

HSV !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hovna bez sance..

Reagovat
stas87

pekne si zhodnotil vykon domacich

Reagovat
smazaný uživatel

potrefena husa se ozvala..

Reagovat
stas87

ja som v klude,prehra zaboli ale neznamena to vypadnutie z BL

Reagovat
smazaný uživatel

no jeste ne, to si jeste par kol musis pockat

Reagovat
smazaný uživatel

nechaj ho, nech si užije, veľa dôvodov na radosť asi nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

Takmer mi ten tip na 0-0 vyšiel

Je smutné, v akom hlbokom lese sú oba tradičné severské kluby a ako vyzerá súčasné Nordderby, jedno veľké, preveľké trápenie...

Posledné sezóny boli veľmi zlé, ale teraz som si istý, že minimálne jeden to schytá a padne a vzhľadom k veľkému rozdielu v kvalite kádrov to vidím skôr na Werder

Urobiť 12 bodov so šiestimi gólmi je celkom umenie, HSV je na tom po katastrofálnom úvode ešte celkom dobre a ešte väčšia sranda je, kde a s kým tie body urobili

Werder bohužiaľ bez investície do kádra nemá šancu, vidím to s nimi dosť blede, pred sezónou som dúfal, že posledné miesto obsadí bezkonkurenčne Paderborn a o baráž sa zvyšok pobije, teraz je to ešte ťažšie, keď sú "voľné" oba zostupové priečky. Uvidíme, čo Stuttgart, kedy sa z toho dna vyhrabú, ak vôbec...

Reagovat
stas87

jj prave o to je to smutnejsie ze 6 golov im staci na 3 vyhry a este k tomu so supermi ktori ak by bolo vsetko v BL normale si idu do pristavu pre jasne tri body s vykonom na pol plynu..v tomto maju kurevske stastie,chytit Bayer vo forme na zaciatku sezony tak je to za polhodinu 0:3 a cau

ja to nevidim tak cierne,Skripnik zamakal na obrane,uz nerobime kraviny okolo vlastneho vapna a dokazeme sa prokombinovat na superovu polovicu,zivotne teraz bude dolezite porazit Paderborn,aj v dalsich zapasoch sa da bodovat,dnesnu haluz co mal Hamburg nebude mat vecne,oni padnu drzkou na dno este tuto jesen

Djourou za mna MOTM,k nicomu nas nepustil,to ako bol mohutne kritizovany ho dost nakoplo,posledne zapasy ma vyborne,taktiez rozhodcovi,pustal tie suboje ale nezvrhlo sa mu to a piskal citlivo,tak by to malo byt

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, zápas s Paderbornom bude ohromne dôležitý, akurát sa obávam, aby to neboli ďalšie 3 body pre nováčika, im vychádza zatiaľ asi všetko. Budem dúfať, že sa podarí Werderu ich poraziť, veľmi by to pomohlo...

Ja dúfam, že vedenie sa v zime pokúsi získať nejakého hráča, ktorý by to kvalitou zdvihol aspoň trochu nahor, skvalitniť aspoň jeden post, kľudne aj na hosťovanie ako v prípade KdB...

Skripnik to bude mať s týmto materiálom veľmi ťažké, ale nie nemožné...ak Di Santo udrží formu a postaví okolo neho slušný, nepriepustný stred a zlepší tú defenzívu, tak to ešte môže výjsť, myslím tú záchranu...

Djurou, klepal som si na čelo keď v lete uplatnili tú opciu, ale nakoniec možno ešte budú radi, aj keď stále mu neverím na konzistentne dobré výkony, snáď mi ukáže, že sa mýlim...

Reagovat
db18

Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Sice mi Dortmund dojebal tiket, ale zase se krásně kouká na tu tabulku

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kenneth

Derbysieger. HSV nikdy nespadne.

Reagovat
smazaný uživatel

NIkdy?? Tento rok bude 17. a bude pokoj. musím ale uznať že je zázrak že majú aspoň tých pár bodov, takému Eintrachtu Frankfurt by to stačilo max. na posledné miesto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele