Bundesliga - souhrn 1. kola

24.08.2018, 22:36, aktualizováno 26.08.2018, 20:00
Komentáře a souhrny
Dortmund ve šlágru kola rozstřílel RB Lipsko. Mainz nejtěsnějším možným rozdílem porazil Stuttgart. Gladbach zdolal Leverkusen, tři body mají rovněž Augsburg, Wolfsburg, Frankfurt a Hertha BSC. Brémy se v malém severoněmeckém derby rozešly smírně s Hannoverem. Páteční předehrávka přinesla vítězství mnichovského Bayernu nad Hoffenheimem...

Borussia Dortmund - RB Lipsko 4:1

26.08.2018 18:00

Góly: 21. Mahmoud Dahoud, 40. Marcel Sabitzer (vl.), 43. Axel Witsel, 90+1. Marco Reus - 1. Jean-Kévin Augustin

Poměrně výživný zápas viděl tradičně vyprodaný Signal Iduna Park v Dortmundu. Domácí v něm nečekaně hladce přejeli RB Lipsko, které přitom od první minuty vedlo.

Z časomíry uteklo teprve jednatřicet sekund, když po sérii odrazů pobídnul Yussuf Poulsen kolegu Jean-Kévina Augustina, který využil nepozornosti Manuela Akanjiho a pravačkou skóroval - 0:1. Borussii trvalo dvacet minut, než se pokusila odpovědět. Reusova snaha přišla ještě vniveč, avšak o chviličku později putoval balon po rychlé akci od nohy Philippa na levé křídlo ke Schmelzerovi, jehož centr si našel Mahmoud Dahoud. Ač nebyl ve snadné pozici, dokázal vyrovnat - 1:1.

Osmadvacátá minuta mohla přinést druhou trefu pro Augustina, kdyby jej famózně nevychytal Bürki. Emil Forsberg si tak na první asistenci nového ročníku bude muset počkat minimálně do duelu s Fortunou Düsseldorf, který je na programu za týden. Ve 36 minutě to švédský reprezentant zkusil sám. Jeho rána ale domácí jedničku nevylekala.

Pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se ujal Marco Reus rozehrávky standardní situace. Marcel Sabitzer vyskočil o něco dříve/později než měl, a tudíž hlavou tečoval kulatý předmět mimo dosah Pétera Gulácsiho - 2:1. Za tři minuty nejprve maďarský gólman vyrazil hlavičku Thomase Delaneyho, jenže pouze k Axelu Witselovi, který tak mohl z bezprostřední blízkosti akrobaticky zakončit - 3:1.

Nezlvádnutý závěr první půle znamenal, že die Roten Bullen budou mít před sebou náročnou misi. V 50. minutě Lukas Klostermann z úhlu nechal vyniknout muže v rukavicích. Pak servíroval Reus pro Dahouda, jenž jakoby na druhý gól v zápase zrovna neměl náladu. Až v 67. minutě o sobě dal vědět Timo Werner, který o poločase nahradil Sabitzera.

Jeho druhá možnost vypadala lépe, leč přesto se musel - stejně jako spoluhráč Bruma minutku poté - sklonit před uměním brankáře Černožlutých. Jejich vítězství dokonal v nastaveném čase Marco Reus, když přízemní střelou k pravé tyči zakončil protiútok vedený talentovaným Jadonem Sanchem. Lucien Favre tedy může být po návratu do Bundesligy velice spokojen, zatímco Ralf Rangnick si jistě představoval jiný start.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1:0

26.08.2018 15:30

Góly: 76. Anthony Ujah

Na úvod nové sezony stačil Mohuči jediný gól k tomu, aby přehrála Stuttgart. Nebylo to až takové překvapení, neboť VfB naposledy na stadionu tohoto soupeře vyhrálo v září roku 2005.

Jako první zaměstnal domácího brankáře Floriana Müllera po ztrátě ve středu hřiště Nicolás González. Výborný zákrok o šest minut později nemusel zopakovat, jelikož Gentner mířil z nějakých jedenácti metrů těsně vedle. Zanedlouho zaváhal Pablo Maffeo a s trestem mohl přijít Mateta, kdyby si ovšem počínal v zakončení přesněji.

Pak zahrával Gonzalo Castro standardní situaci, která se snesla až k Mario Gómezovi, jenž stál už v obtížnější pozici, takže Tayfun Korkut musel být nadále trpělivý. Během úvodního dějství se odehrály ještě tři zaznamenáníhodně věci. Zaprvé, Gbamin si smolně poranil stehenní sval a musel střídat. Zadruhé, přímý kop Brosinskiho musel vyrážet Ron-Robert Zieler. A zatřetí, případnou nadějně vyhlížející dorážku znemožnil de Blasisovi včasným zásahem Emiliano Insúa.

Také po změně stran udržovali aktéři vysokou úroveň a Gómez si připsal další zajímavou příležitost. Po hodině hry se ke slovu dostal asistent u videa. Balon z hlavičky Pabla de Blasise totiž ve stuttgartské šestnáctce dopadnul na ruku Emiliana Insúy. Rozhodčí Daniel Siebert ovšem nechal pokračovat ve hře.

V 67. minutě přišel na hrací plochu navrátilec z čínské Superligy Anthony Ujah a během deseti minut rozhodnul. Ještě předtím to Holtmann zkoušel z dálky, leč nepřesně. V šestasedmdesáté minutě dotíral Quaison na Badstuber tak důrazně, že hostující obránce ztratil balon, načež zmíněný švédský fotbalista natáhnul Zielera až ke svým nohám. Následovala přihrávka na Ujaha, který mohl v pohodě zamířit do odkryté klece - 1:0.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2:0

25.08.2018 18:30

Góly: 55. Jonas Hofmann, 58. Fabian Johnson

Mönchengladbach vyhrál nad Leverkusenem. Nejdřív domácí nedali penaltu, poté rozhodli v druhém poločase během tří minut.

Důležitou výhru z vyrovnaného souboje si připisuje Borussia Mönchengladbach. Zápas byl vyrovnaný, mírně navrch v něm přesto měl Mönchengladbach. Leverkusen hrál laxně a vypracované šance neproměňoval.

První šanci si vypracovali hosté, a sice ve 32. minutě. Henrichs nahrával po zemi před bránu domácích, kde si míč našel Kevin Volland, který se však nedokázal trefit do odkrytého prostoru a stoprocentní šanci neproměnil. Ve 36. minutě zahrál Henrichs ve vlastním pokutovém území rukou a Mönchengladbach kopal penaltu.

Tu neproměnil pětadvacetiletý Belgičan Thorgan Hazard a pokračovalo se tedy za bezbrankového stavu, který vydržel až do konce poločasu. V 53. minutě se hráči Leverkusenu opět provinili ve vlastním pokutovém území a Borussia zahrávala další penaltu. Tentokrát si k penaltovému puntíku stoupl sám faulovaný Hofmann a z jedenácti metrů se nemýlil.

O tři minuty později navíc navýšil na 2:0 pro domácí po narážečce s Raffaelem Fabian Johnson a hosté už věděli, že dnes to budou mít se ziskem bodů složité. V 69. minutě nahrával domácí Hoffman dobře Raffaelovi, jeho následnou střelu z ostrého úhlu však brankář hostů Ramazan Özcan vyrazil.

Zápas už skončil rozdílem dvou gólů a Mönchengladbach si hned na úvod bundesligového ročníku připisuje cenné tři body. Leverkusen naopak odjíždí domů s nepořízenou a o nápravu se pokusí příští sobotu proti Wolfsburgu. Mönchengladbach se ve stejný den představí v Augsburgu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Norimberk 1:0

25.08.2018 15:30

Góly: 27. Vedad Ibišević

Hertha hubeně zvítězila nad nováčkem z Norimberka, který v závěru zápasu neproměnil penaltu. Norimberk se až na posledních deset minut k ničemu nedostal.

Zápas Herty s Norimberkem byl po jediném gólu domácích nudný. Hertha neměla problém s bráněním a do útoku se příliš nehrnula, nepotřebovala to. Norimberk naopak také bezhlavě neútočil, protože se bál, aby neinkasoval znovu. Útočně začal Norimberk hrát v posledních deseti minutách a nebyl daleko od vyrovnání.

Hned první velká šance zápasu skončila gólem. Ve 27. minutě prošel skvěle domácí Lazaro z pravého rohu až do pokutového území Norimberka a přihrál prudce po zemi před bránu, kde si míč našel bosenský útočník Vedad Ibiševič, který neměl problém s doklepnutím míče do prázdné brány.

Do konce poločasu jsme nebyli svědky žádné další šance a poločas tedy skončil 1:0. V podstatě celý druhý poločas byl velmi opatrný, až v 82. minutě se stala událost, která mohla Norimberku přinést alespoň bod. Po přezkoumání videa rozhodčí Tobias Welz nařídil pokutový kop za hraní domácího Karima Rekika rukou ve vlastním vápně.

K penaltovému puntíku se po dlouhém rozhodování postavil Ishak, který pálil k levé tyči, kdy byl však připraven gólman Jarstein. Jarstein se díky chycené penaltě stal hrdinou domácích fanoušků po výhře nad ambiciózním nováčkem ze severu Bavorska.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hannover 96 1:1

25.08.2018 15:30

Góly: 85. Theodor Gebre Selassie - 76. Hendrik Weydandt

Brémy remizovaly s Hannoverem, vyrovnávací gól dal Gebre Selassie. Lepším týmem byli domácí, kteří doplatili na neproměňování šancí.

Dva týmy ze severního Německa se rozloučili v prvním kole bundesligy smírně. Pod dohledem zkušeného rozhodčího Felixe Brycha proběhl neatraktivní první poločas, v němž obě mužstva hrála opatrně a nikdo si nevypracoval žádnou vyloženou příležitost. Do kabin se tedy o poločasové přestávce odebrala obě mužstva za bezbrankového stavu.

To do druhého poločasu vstoupil brémský Werder o poznání aktivněji a hned ve 48. minutě se dostal do první velké šance zápasu. Ke střele se dostal levý obránce Werderu Augustinsson, míč však proletěl jen těsně kolem pravé tyče. V 70. minutě se ocitl před odkrytou bránou domácí Claudio Pizarro, v těžké pozici však hlavičkoval pouze nad.

Po soustavném tlaku se Brémy dostaly v 76. minutě do další šance, tentokrát mířil Pizarro nad nohou po centru z levé strany hřiště. A téměř okamžitě se projevilo fotbalové pravidlo "nedáš, dostaneš". V 77. minutě totiž Hannover vstřelil první gól utkání jako blesk z čistého nebe. Po skvělé přihrávce od Beboua se ocitl před brankářem Pavlenkou Weydandt sám a z bezprostřední blízkosti se nemýlil.

V 85. minutě přišel do pokutového území Hannover centr z levé strany, po kterém hlavičkoval do brány Theodor Gebre Selassie. Rozhodčí ještě na videu přezkoumával možný ofsajd, nakonec však gól uznal a bylo tedy vyrovnáno.

V 90. minutě byli domácí kousek od obratu utkání, ale Pizarro trefil míč do třetice nad, tentokrát znovu hlavou. Zápas tedy skončil remízou 1:1, se kterou jsou určitě spokojenější hosté, kteří si vypracovali pouhou jednu vyloženou šanci za celý zápas.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0:2

25.08.2018 15:30

Góly: 10. Nicolai Müller, 82. Sébastien Haller

Eintracht Frankfurt dal zapomenout na nezdar z německého Superpokalu a do ligy vstoupil na hřišti Freiburgu vítězně. Pod dvougólovou výhru držitele německého Pokalu se podepsali Nicolai Müller a Sébastian Haller. Druhý jmenovaný byl první hvězdou zápasu, neboť sám na první branku ještě přihrával.

Jak se dokáže Eintracht oklepat z debaklu od Bayernu Mnichov? Odpověď ležela na Schwarzwald Stadionu ve Freiburgu, kam Eintracht zavítal už pod novým koučem. Freiburg mohl jít hned v úvodu do vedení, kdyby Niederlechner přesněji zakončil nečekanou kolmici od Frantze. Vzápětí musel Rönnow předvést dva dobré zákroky, a to po střele Stenzela i dorážce Petersena. Zahozené šance musely domácí SC později pořádně mrzet. Zvláště když už v 10. minutě Eintracht z první velké šance udeřil. Haller nádherně patičkou přiťukl balón Müllerovi, který z hranice vápna přízemní střelou k tyči poslal hosty do vedení. Po půlhodině hry měl na kopačce druhý gól Gaćinović, jehož střele scházely centimetry.

Freiburg vstoupil aktivněji i do druhého poločasu, ovšem opakoval se scénář z první půle. Vepředu zkrátka nebyl tolik nebezpečný, natož efektivní. Niederlechner v dobré pozici přestřelil a i další střelecké pokusy končily často mimo. Zkrátka snaha domácích vycházela vniveč.

Eintracht v tomto zápase vyučoval efektivitu. Osm minut před koncem De Guzmán z první posunul balón lépe postavenému Sébastianu Hallerovi, který ho s ledovým klidem poslal za Schwolowova záda. Freiburg se i za tohoto stavu sympaticky nevzdával, snažil se i v nastavení, ale defenzívu hostů prostě nepřelstil. Frankfurtský celek si tak hned v prvním kole odváží cenné tři body.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Schalke 04 2:1

25.08.2018 15:30

Góly: 33. John Brooks, 90+4. Daniel Ginczek - 86. Nabil Bentaleb (pen.)

Wolfsburg loni zachraňoval bundesligovou příslušnost v baráži, ale do nové sezony vykročil důležitým vítězstvím nad Schalke 04 2:1. Volkswagen Aréna viděla první branku už v prvním poločase a postaral se o ní po rohovém kopu John Brooks, pár minut před koncem srovnal z penalty Nabil Bentaleb a v nastaveném čase strhl výhru na stranu Vlků Daniel Ginczek.

Schalke bylo před zápasem mírnějším favoritem, i když co se týče kvality kádru, Wolfsburg o tolik nezastává. Loňská sezona byla z pohledu Vlků hodně nepovedená, v té nové by se přeci jenom mohlo blýskat na lepší časy.

A Vlci začali dobře, agresivně a Schalke do ničeho nepouštěli. Po dvaceti minutách se postarali o krásný fotbalový moment exekutor přímého kopu William a brankář Fährmann, který jeho pokus skokem a konečky prstů vyškrábl. Aktivnější Wolfsburg se pak zcela zaslouženě ujal vedení. Na rohový kop Maximiliana Arnolda si naskočil John Brooks a Fährmann tentokrát inkasoval. Volkswagen Aréna propukla v radost. Schalke se ani do konce prvního poločasu neprobudilo a bylo jasné, že po změně stran bude mít honičku.

Königsblauen si minulou sezonu zajistili Ligu mistrů a rozhodně měli kvalitu na to se zápasem něco udělat. Ale Wolfsburg hrál dobře, kontroloval hru a navíc šel po hodině hry do početní výhody. Stoper Matija Nastašič uviděl během dvou minut žlutou i červenou kartu a musel předčasně do sprch.

Dobře rozehrané utkání si Wolfsburg naprosto zbytečně zkomplikoval, z pokutového kopu pár minut před koncem vyrovnal Nabil Bentaleb. Vše tak směřovalo k nerozhodnému výsledku, ovšem další změnu přinesl nastavený čas. Camachův krásný centr zasáhl Gerhardt hlavou jen do výtečného Fährmanna a dorážející Daniel Ginczek rozpoutal dlouhotrvající zelenou radost. Wolfsburg porazil Schalke 2:1.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg 1:2

25.08.2018 15:30

Góly: 39. Benito Raman - 57. Martin Hinteregger, 76. André Hahn

Nováček z Augsburgu vstoupil do soutěže prohrou, ačkoliv vstřelil první gól zápasu. Augsburg neprohrál první kolo bundesligy po dlouhých šesti letech.

Atraktivní zápas sledovaly zaplněné tribuny düsseldorfské ESPRIT Areny, ve které bylo podle německého tisku přes 42 tisíc diváků. Ačkoliv je Düsseldorf nováčkem soutěže, v zápase byl mírným favoritem, především kvůli absenci opor Augsburgu.

Augsburg mohl jít do vedení již v 18. minutě, kdy střílel slibně z dálky Hinteregger. Jeho ránu však na poslední chvíli vyrazil na roh brankář Fortuny Düsseldorf Rensing. Ve 29. minutě kopal Augsburg rohový kop, z něhož přišel centr do pokutového území domácích. Tam si míč našel hlavou jeden z hostujících hráčů a nasměroval ho přímo do sítě, z brankové čáry však na poslední chvíli míč vykopl Hoffmann.

Byl to však Düsseldorf, kdo šel po chybné rozehrávce hostující defenzivy do vedení. Zimmermann centroval z pravé hranice vápna prudce před bránu, kde si míč našel hlavou Benit Raman a vstřelil tak první bundesligový gól Düsseldorfu po více než pěti letech.

Augsburg se ale nevzdal a do druhé půle nastoupil v ještě větším tempu. V 57. minutě centroval hostující Schmid z pravé strany na malé vápno, kde si míč našel hlavou Martin Hinteregger a usměrnil ho do odkryté části brány. A i třetí gól zápasu byl vstřelel hlavou. V 76. minutě centroval útočník Augsburgu Richter do pokutového území Düsseldorf, odkud hlavičkoval Hahn přímo do brány.

V závěru zápasu musel vytáhnout hostující brankář Giefer dobrý zákrok proti tečované střele Zimmermanna, zápas už však skončil 2:1 pro hosty, kteří si vezou do Augsburgu tři cenné body. Zápas byl kuriózní tím, že všechny tři góly byly vstřeleny hlavou.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 3:1

24.08.2018 20:30

Góly: 23. Thomas Müller, 82. Robert Lewandowski (pen.), 90. Arjen Robben - 57. Ádám Szalai

Bundesliga začala a začala výhrou Bayernu. Tak nějak už klasický začátek nové ligové sezony v Německu. Tentokrát však dostali mnichovští losem poměrně těžkého soupeře a nejednalo se tedy o žádnou jednoznačnou záležitosti jako v případě předchozích duelů s Werderem Brémy či HSV. Hoffenheim Kovačovy svěřence potrápil.

Právě souboj dvou mladých trenérských talentů, Nika Kovače coby novice na lavičce Mnichovanů a Juliana Nagelsmanna, který naopak v Hoffe stráví poslední sezonu než odejde do Lipska, byl jedním z leitmotivů pátečního zápasu na úvod nového ročníku. Důvod k radosti měl dříve první jmenovaný - ve dvacáté třetí minutě zahrál Joshua Kimmich parádně rohový kop a následně se prosadil obvyklý podezřelý Thomas Müller. Bayern po gólu jednoho z nejzkušenějších borců v týmu vedl 1:0.

Vedení si Kovačovo mužstvo odneslo i do kabin, ale ve druhém dějství pak inkasovalo. V padesáté sedmé minutě srovnal na 1:1 Adam Szalai a zápas byl znovu dramatický. Krátce předtím přitom Bayern, konkrétně šutér Robert Lewandowski, gól vstřelil, kvůli ofsajdu, v němž polský forvard byl v době času nahrávky Kimmicha, ale správně nebyl uznán.

V sedmdesáté minutě šel Franck Ribéry hodně ochotně k zemi po střetu ve vápně s Nordtveitem a rozhodčí k nelibosti fanoušků hostí odpískal pokutový kop pro Bayern. K jeho exekuci se postavil Lewandowski a tentokrát už jeho branka platila - z penaltové značky Baumanna na druhý pokus, neboť se kop opakoval kvůli předčasnému vyběhnutí Robbena, překonal.

Pak Bayernu neuznali další branku, tentokrát byl nešťastným mužem Müller. Bayern se přesto gólu dočkal, v nastaveném čase výhru 3:1 pečetil Arjen Robben a Bayern slaví tři body na úvod sezony.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund11004:13
2.Bayern Mnichov11003:13
3.Borussia Mönchengladbach11002:03
 Eintracht Frankfurt11002:03
5.FC Augsburg11002:13
 VfL Wolfsburg11002:13
7.1. FSV Mainz 0511001:03
 Hertha BSC11001:03
9.Werder Brémy10101:11
 Hannover 9610101:11
11.Fortuna Düsseldorf10011:20
 Schalke 0410011:20
13.1. FC Norimberk10010:10
 VfB Stuttgart10010:10
15.TSG Hoffenheim10011:30
16.SC Freiburg10010:20
 Bayer Leverkusen10010:20
18.RB Lipsko10011:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
PavlíčeQ

Takový neslaný, nemastný, ale 3 body z toho jsou. Mrzí ztráta Kinga, snad to fakt nebude na dlouho

Ještě 33 krůčků k dalšímu titulu

Reagovat
robbik

No v pripade Bayernu tech krucku bude stacit tak 27 a bude rozhodnuto

Reagovat
db18

Thomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Kepy_FCB

Bavorské mauzoleum zase ligu zválcuje ale v LM max ČF.

Reagovat
smazaný uživatel

To se jim to bude válcovat, když jim budou sudí pomáhat tak jak dneska.

Reagovat
Bastaron

Myslíš pomáhat tak, že jste měli dohrávat v 10ti?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, třeba tak, že vůbec nařídil tu penaltu za skok té krysy. A když už, tak docela nefér, že jí nechal opakovat, když se proti pravidlům provinil tým co jí zahrával.

Reagovat
Bastaron

Penalta neměla být, ale v 10ti jste hrát taky mohli+gól po teči Mullera měl taky platit.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta prý byla opakovaná kvůli tomu že golman Hoffenheimu při kopnutí penalty nestál na brankové čáře, taky jsem se divil.

Reagovat
dave30

Kdyby bez videa pískl nepřímák proti Bayernu za předčasné vběhnutí (které musel vidět), tak nikdo nic neřekne. Jestliže to šel konzultovat na video, tak musí posoudit i nepatrné posunutí brankáře a vběhnutí obránců (i když bylo výrazně menší, než toho útočníka).

Reagovat
Kepy_FCB

Tak asi byla obava že budou mít horší rozjezd jako loni.

Nechápu lidi který tahle liga baví a to mě před cca 5 lety též bavila.

Reagovat
blackhawk88

ja nechapem ludi, ktorych ta liga nebavi a i tak ju sleduju

Reagovat
smazaný uživatel

Ja taky nechapu lidi, kteri dobrovolne ziji na Ostravsku, ale nepisu to do diskuzi o ocelarnach

Reagovat
smazaný uživatel

ten tupec je z Chebu, na Baník přilezl skrz tu jejich bývalou družbu...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

posledních 25 minut bylo hodně vtipných, včetně typického Mullerova gólu, i když nebyl uznaný

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ja spis nechapu, jak by ta ruka mela byt, kdyz tohle neuznani.. Vzdyt i ten mic trefil loket, ktery byl maxímalne u tela

Reagovat
db18

Reagovat
Kepy_FCB

Jinak kdyby sestoupili poslední 3 jak jsou teď v té tabulce tak by to bylo moc fajn!

Reagovat
smazaný uživatel

DneskaMOTM Muller zaslúžene

Reagovat
Carrick

Baumann takhle dobře chytává standardně?

Reagovat
smazaný uživatel

Treti gol nedal Goretzka, ale Robben.

Reagovat
Kily

Reagovat
Rudnevs

Z oficiálneho Twitteru DFB: Ohne Worte, was sich der Verein „Deutsche Sprache“ leistet. Der DFB bekommt den Titel „Sprachpanscher des Jahres“ verliehen für ein Motto, das nicht vom DFB stammt. Nochmal zum Mitlesen: Best Never Rest ist das Motto eines DFB-Partners. Soviel Ahnungslosigkeit macht sprachlos!

Najlepšie na tom celom je, že sa takýto komentár začína slovami “Ohne Worte” a končí “sprachlos”...

Reagovat
blackhawk88

Coman vraj bude chybat 3 mesiace

Reagovat
db18

No tak aspoň doufám, že se mezitím prosadí Gnabry.

Reagovat
dave30

Mám dotaz k pravidlům. Pokud se nepletu, tak při porušení pravidel pri pokutovém kopu útočící stranou (předčasné vběhnutí) se pokutový kop opakuje pouze, pokud je proměněný. Pokud není, kope se nepřímý volný kop proti útočícímu mužstvu. A Bayern tu penaltu neproměnil...

Reagovat
db18

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pokutov%C3%BD_kop

Kop skončil brankou (i když až těsně potom), proto se opakovalo. Kdyby nedal ani z dorážky, tak by měl Hoffenheim nepřímý volný kop.

Reagovat
dave30

Vždyť to tam píší. PK neskončil brankou (vyražením míče PK končí). Rozhodčí si to ale zřejmě obhájí, protože předčasně vběhli i obránci (i když útočník byl daleko před nimi).

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta prý byla opakovaná kvůli tomu že Baumann nestál na brankové čáře

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak to teda vidíte?

1.Bayern

2.Lipsko

3.Leverkusen

4.BVB

5.Schalke

6.Hoffenheim

7.Werder

8.Mgladbach

9.Stuttgart

10.Frankfurt

11.Wolfsburg

12.Hertha

13.Hannover

14.Dusseldorf

15.Augsburg

16.Norinberk

17.Mainz

18.Freiburg

Reagovat
db18

Já čekám sestup Frankfurtu, příchodem Kostiće to mají zpečetěné.

Reagovat
Seydou Doumbia

To je něco jako Fer? Šel do Norwiche, QPR a Swansea a se všemi spadl.

Reagovat
db18

Už spadl se Stuttgartem a taky Hamburkem, což bylo téměř nemožné... A Frankfurt jsem na sestup tipoval už dřív, kvůli pohárové zátěži, měnícímu se trenérovi a teď i několika hráčům vyřazených z kádru... Kostic to jen dodělal.

Reagovat
Rudnevs

Tak takých hráčov je viac, z nedávnej minulosti si vybavím trebárs Klausa (zostúpil s Fürthom, s Freiburgom i s Hannoverom), rekordmani sú Stephan Paßlack, Jürgen Rynio a Andreas Keim - tí zostúpili z Bundesligy za svoju kariéru hneď päťkrát.

Zaujímavo s Kosticom obchoduje Fredi Bobic, ten ho kúpil do Stuttgartu za 6 mio. €, následne ho Stuttgart (hoci to tam už Bobic nebol) predal za viac než dvojnásobok... Teraz Kosticovi klesla cena a Bobic ho opäť kupuje (zatiaľ je to hosťovanie za 1,5 mio. €, ale má i opciu vo výške 6,5 mio. €) a ani by ma neprekvapilo, keby ho predali z nejakym pekným ziskom. Skoro ako s akciami...

Reagovat
db18

Když na něj budou mít peníze...

Ale myslím, že prodají Rebiće s obrovským ziskem a za utržené peníze pak uplatní opci na Joviće a pokud se chytna, tak i na Kostiće.

Reagovat
db18

Ale celkově teda:

1. Bayern

2. BVB

3. Schalke

4. RB

5. Leverkusen

6. Stuttgart

7. Werder

8. Hoffenheim

9. Gladbach

10. Hannover

11. Hertha

12. Düsseldorf

13. Freiburg

14. FCN

15. Augsburg

16. Mainz

17. Wolfsburg

18. Frankfurt

Reagovat
Elliasson

Lipsko na druhém místě ani omylem letos ne.

Reagovat
mayday

Taky si myslím.

Reagovat
monty25

Schalke To nám ta Bundesliga pěkně začala...

Reagovat
andrew96

Byl to celkem nekoukatelný zápas, Schalke mě zklamalo.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Gladbach - Leverkusen bol dnes pekný zápas, prvý polčas trochu nudnejší, Leverkusen bol lepší, druhý polčas bol však parádny... Gladbach bol v ňom jasne lepší, hral pekne a dynamicky, bol to taký typický výkon starého dobrého Gladbachu v Borussia-Parku. Kombinácia Raffaela s Johnsonom pri druhom góle bola parádna.

K tretej lige - TSV 1860 München dnes vyhral proti Aalenu 4:1 (resp. 1:4 - hralo sa v Aalene), zápas som síce nevidel, každopádne videl som niektoré predošlé zápasy a TSV hrá parádne... Nebyť tých zbytočných last minute inkasovaných gólov by teraz mohli byť v tabuľke oveľa vyššie a i tak si myslím, že majú na to, aby bojovali o postup.

Naopak nie som si istý, či sa to isté dá povedať i o Lauterne... Dnes som pozeral určitú časť derby s KSC, výsledok celkom odráža dianie na ihrisku - bola to nuda. Remíza s Karlsruhe neni vyložene zlý výsledok, ale ani to Lautern nevytrhne. Som zvedavý, dokedy sa bude držať Frontzeck, jeho pozícia začína byť nahnutá...

Reagovat
stas87

Weiche Flensburg - Bremen -:- (-:-)

Chemie Leipzig - Paderborn -:- (-:-)

Ulm - Düsseldorf -:- (-:-)

Wehen - HSV -:- (-:-)

SV Rödinghausen - Bayern -:- (-:-)

Kiel - Freiburg -:- (-:-)

Bielefeld - Duisburg -:- (-:-)

Heidenheim - Sandhausen -:- (-:-)

Leipzig - Hoffenheim -:- (-:-)

Köln - Schalke -:- (-:-)

Hannover - Wolfsburg -:- (-:-)

Darmstadt - Hertha -:- (-:-)

Gladbach - Leverkusen -:- (-:-)

Augsburg - Mainz -:- (-:-)

Dortmund - Union

Rostock - Nürnberg

Zreb Pokalu, pre nas dobre. Zaujimave zapasy, len mi tam chyba Fürth.

Reagovat
Rudnevs

Ten Flensburg, čo ste dostali vy, je mimochodom zaujímavý klub... Minulý rok vyhrali Regionalligu Nord, akurát v baráži narazili na silný Cottbus. Teraz vyradili z DFB-Pokalu Bochum. Trénuje ich Daniel Jurgeleit, ktorý kedysi ako hráč Homburgu odohral 120 minút v pamätnom zápase, v ktorom Homburg vyprevadil z Pokalu Bayern. Zo zápasu s Bochumom si spomínam na jeden oekný záber - padol gól pre Flensburg a celá lavička sa rozletela oslavovať, jediný Jurgeleit ostal stáť na mieste s kamennou tvárou...

Pozeral som sa na ich káder - poznám odtiaľ Empena a Kellera, obaja odohrali v 2. BL pár minút za St. Pauli. Ostatní hráči tiež väčšinou prešli juniorkou St. Pauli, HSV alebo Kielu. Mohli by napododobniť Kiel a ísť postupnou cestou trochu vyššie, aspoň do tej tretej ligy. Flensburg je jedno z najväčších miest v spolkovej krajine Schleswig-Holstein a trebárs v hádzanej hrá tím z Flensburgu i z Kielu Bundesligu. Schleswig-Holstein je zatiaľ jediná spolková krajina, kde sa futbalová Bundesliga ešte nehrala, som zvedavý, kedy a kto to zmení, zatiaľ vyzerá byť najbližšie Kiel.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak v samotném Flensburgu sídlil po pádu Berlína velkoadmirál Karl Dönitz, nový říšský prezident, v té námořní škole, nevím jestli tam ještě stojí

Reagovat
adoxx

Dneska skvěle Kampl, Augustin, Klosterman, Saracchi,Werner který to příjemně oživil a taky Gulacsi, bohužel ale přece jenom dostal 4 goly špatně nehráli ani Forsberg s Demmem Kdo se mi nelíbil byla stoperská dvojice, špatná rozehrávka a docela často chyby v obraně, jde vidět, že je ještě hodně mladá Na druhé straně BVB podalo zkušenej výkon, po prvním goole začali hrát a Lipsko se vlastně k ničemu nezmohlo, ikdyž pár šancí tam bylo, kdo ví jak by to dopadlo kdyby Augustin proměnil ten únik na brankáře V druhým poločase už sice Lipsko tlačilo a mělo tlak, ale BVB hrálo tak jak potřebovalo a rychlými protiútoky hrozilo i v druhém poločase, na konci už byla obrana otevřená a Sancho s Reusem toho využili Ze hrou jsem spokojený s výsledkem už méně, tak snad to příště dopadne lépe

Reagovat
andrew96

Witsel dělá vše pro to, abych ho měl rád. Dle sestřihu tam měli Akanji i Diallo slabé chvilky, snad na tom ještě zapracují. Dahoud přispěl k brance Lipska, což pak vynahradil při prvním a čtvrtém gólu BVB. Philipp podle známek nic moc, možná by se příště mohl zkusit na hrotu Reus. A Sancho do základu!

Reagovat
Rudnevs

Marco Bode vo včerajšej talkshow Jörga Wontorru o Claudiovi Pizarrovi: “Rozmýšľame, že by sme ho budúcu sezónu poslali na hosťovanie, aby sa ďalej rozvíjal.” Dobrý nápas, Bayern by mal trebárs záujem...

BVB paráda, zápas som síce nevidel (po prvom polčase v Mainzi som bol tou nudou tak otrávený, že na ďalší futbal som nemal náladu), ale výsledok je skvelý a dnes na Spiegeli som čítal niečo v zmysle, že opäť bavia fanúšikov a opäť hrajú pekný futbal... Snáď im to vydrží čo najdlhšie a snáď mi pekne vyvrátia tú moju kritiku na ich (ne)koncepčnú prácu.

Jeden pekný obrázok zo včerajška - parádna ukazovacia tabuľa a parádny výsledok: https://pbs.twimg.com/media/Dli7ni8XsAEHCAz?format=jpg

Teraz som sa pozeral na Kicktipp a tretie miesto vôbec nie je zlé, naopak ma hnevá 2. BL, tam som hlboko v poli porazených, snáď mi to dneška HSV v zápase s Arminiou trochu vylepší.

Reagovat
smazaný uživatel

No já jsem spokojen s oběma,neumím totiž vůbec tipovat

O víkendu jsem byl pryč,neviděl jsem vůbec nic,skouknu dnes NITRO-teda jestli u toho neusnu.

Jinak pomalu počítám s tím,že jestli se nevyhraje ve Cvikově,tak to bude poslední zápas MF na lavičce Lauternu.

Reagovat
Rudnevs

“ve Cvikově” Musel som sa ísť na fck.de pozrieť, že s kým to ten Lautern vlastne hrá...

Frontzeck snáď čoskoro poletí, ako záchranca nebol zlý, ten zostup neni jeho vina, ale dlhodobé a koncepčné riešenie to neni... Koho by si chcel miesto neho? Mňa ako prvý napadol Jeff, ten ale už žiaľ nie je voľný, pred pár dňami sa vrátil do Foly Esch.

To Nitro by som si možno pozrel taktiež, ja som tento víkend totiž dosť zanedbal 2. BL, vlastne som videl len prvý polčas zápasu Köln - Aue (kde sa potvrdili moje slová, že Terodde je oveľa lepšia voľba než Cordoba)... Zostrih z niektorých zápasov by ma zaujímal, trebárs ten Union - St. Pauli, taktiež by ma zaujímalo to Dynamo, tam som čakal, že zafunguje efekt nového trénera, ale žiaľ prehrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,Zwickau počesku A vzhledem k tomu,že Lauternu se výjezdy do Ost zrovna moc nedaří,tak je to docela dost možný. Jeff už je pryč,snad bude zdravotně v pořádku... Nemám moc přehled,který z trenérů,který by byl ochoten převzít FCK a zároveň to bylo v možnostech klubu. Bral bych někoho,kdo je nějakým způsobem spojen s FCK,jako byl třeba Jeff.Přijali ho pozitivně i fans a to je pro nového trenéra do začátku taky plus.Na druhou stranu může přijít nějaký noname a vyhrát deset zápasů v řadě,to bych se taky nezlobil Jako zvedl Korkut Stuttgart a nikdo ho tam nechtěl

Dynamu se ta rošáda s trenéry zatím nevyplatila,podle mě se příliš unáhlili.Ale asi je to vypadnutí v prvním kole poháru hodně rozčílilo...

Reagovat
Rudnevs

Ja som na tom podobne, tiež nemám vytipované žiadne konkrétne mená... To je ostatne i celkom prirodzené, je na to ešte skoro, momentálne ešte ani médiá nevytiahli žiadne mená.

Trebárs TSV, čo je vedľa Lauternu jeden z mojich ďalších obľúbených klubov, dlhé roky menilo trénerov bez koncepcie - od pádu do druhej ligy do pádu z druhej ligy sa tréner menil dvadsaťkrát a po páde do Regionalligy prišiel Bierofka, čo je skvelý tréner, koncepčné riešenie, hrdina pre fanúšikov a symbol vzostupu. Tí tam teraz majú skvelý tím, hneď 20 hráčov pochádzajúcich z Bavorska, to je proste paráda.

A chcem tým povedať to, že by som si prial, aby i Lautern mal svojho Bierofku... V TSV som však už v roku 2016 vedel, že ich Biero raz povedie a že bude vynikajúci, v FCK tam nikoho takého nevidím. Možno to nebude hneď po Frontzeckovi a tento trénerský kolotoč ešte chvílu potrvá, ale prial by som si, aby i Lautern našiel nejakeho dlhodobejšieho trénera.

Teraz som sa pozeral na výsledky luxemburskej ligy a pozerám, že Jeff si pri premiére pripísal tri body... Naopak F91 s tou ich nemeckou ekipou senzačne prehrali. Inak už za necelú hodinu štartuje pondelková dohrávka druhej Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad najdou nějakého toho "Bierofku z Betzenbergu" Zatím můžeme být rádi aspoň za Gerryho,který s FCK prožil skoro celý život.

Na HSV jsem koukal,nebýt tý penalty na 3:0 tak jsem v Kicktippu trefil

Reagovat
Rudnevs

Jj, Gerry, to je legenda... Ja som videl len nejaku časť prvého polčasu, ten prvý gól bol taký nejaky podivný, ale HSV bolo lepšie a páčila sa mi scéna, ako Holtby oslavoval s dresom Samperia. Potom mi ale začalo liezť na nervy, že mi ide zvuk ďaleko pred obrazom, tak som to vypol. S Kicktippom som na tom rovnako, taktiež som mal 2:0.

Teraz mimochodom už beží to Nitro... Mne sa veľmi páči ten formát, že to nie sú len za sebou idúce zostrihy ako trebárs na DSF alebo že to nie je len talkshow na štýl Doppelpassu, oni to proste spojili a to sa mi na tom páči. Navyše majú pekné štúdio s barom, s fanúšikmi a s tým pekným zeleným podsvietením, moderuje to Laura Wontorra a navyše je dneska hosťom Simon Rolfes, toho som ako hráča mal rád.

Freund tam zo začiatku ukazoval taktiku s pressingom Leipzigu, hneď som si spomenul na legendárnu scénu ako v roku 1998 prišiel do štúdia ZDF vtedy mladý tréner Ulmu Ralf Rangnick, ktorý tam začal na takú tabuľu vysvetľovať strašne zložitým spôsobom tú taktiku s tým pressingom, s ktorou bol v Ulme mimoriadne úspešný a v Nemecku za to dostal prezývku “der Fußballprofessor”.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky koukám,snad vydržím do konce...Dělají to dobře,mají svůj styl,je to takový pestrý a to se mi líbí. Jediná nevýhoda je ten pozdní začátek,ale zase tam aktuálně můžou zařadit i tu pondělní dohrávku 2.BL.

Reagovat
Rudnevs

Jj, ten čas je nevýhoda, nedá sa to pozerať pravidelne, ale inak je to paráda...

K samotnému obsahu - veľký palec dole pre Frankfurt za to, čo predvádzali pred druhým gólom vo Freiburgu... Tí by mohli padnúť do 2. BL, SGE ako klub je v pohode, ale ten ich momentálny káder, tomu sa nedá priať. Teraz je trend vykupovať mladíkov z Francúzska - pri súčasnom šialenom trhu je to taká diera na trhu, ktorú bundesligisti našli a dá sa na tom pekne zarobiť (Diallo, Pavard), ale všetkého veľa škodí a Frankfurt to podľa mňa s tými zahraničnými hráčmi už dosť preháňa. Na to isté nedávno doplatilo Dynamo, ktoré s tou francúzsko-africkou ekipou zostúpilo. Naproti tomu Freiburg s jedenástimi Nemcami v základe, to je proste paráda!

Union inak paráda, Andersson mi robí radosť, mal som ho rád už v Lauterne a teraz mu to pekne strieľa za ďalší môj obľúbený klub... St. Pauli naopak ukázalo, že napriek dobrému začiatku to na postup nebude, minimálne pod Kauczinskim podľa mňa nie, tomu osobne moc neverím. Tá obrana bola šialená, obzvlášť pri jednom z tých gólov Anderssona.

Inak okrem rozprávkového Weydandta boli priljemným prekvapením i mladíci z Gladbachu Flo Neuhaus (tomu ten rok vo Fortune prospel po všetkých stránkach a teraz je z neho hotový hráč) a Beyer.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,bylo to nefér,měli balón vrátit,ale jinak si to SC prohrál sám,Petersen nedal do prázdný brány... Asi chyběl na lavičce trenér Streich Taky je mi milejší,když má tým na hřišti většinu domácích hráčů,i pro vlastní fans je to vždycky pozitivní.

To St.Pauli nevím,podle mě má tak na střed tabulky,zvlášť letos s HSV a Kölnem jako hlavními favority,jsem zvědav,jestli tam k nim vyplave někdo nečekaný.Třeba ten Union vypadá fakt pěkně.

Jinak už po prvním kole se dost kritizují rozhodčí a VAR,je pravda,že např. ve Wolfsburgu se ten sudí moc nepředvedl

Reagovat
Rudnevs

Union vyzerá dobre, oni za posledné roky robia neskutočný progres a skôr či neskôr sa do tej Bundesligy dostanú... Tí by boli veľkým prínosom (okrem už často spomínaných parádnych fanúšikov a kultového statusu) i tým, že by Bundesliga mala opäť mestské derby. To St. Pauli by bolo taktiež veľkým prínosom, ale súhlasím, že tí si s postupom ešte počkajú, túto sezónu to nebude, ten káder na to neni, v obrane im podľa mňa navyše bude chýbať Lasse...

Vraj sa vyvodia dôsledky a pri videu údajne končí Stark... Dosť sa kritizuje i ten zápas v Münchene, tá situácia s Riberym, to proste faul nebol, to je úplne jasné, ani Niko Kovac by to nepískal. Vtedy sa VAR ani nepoužil. Hoffenheim mal dobrú druhú polovicu a keby sa tá penalta nepískala, tak by celý zápas mohol skončiť inak. Bayern má v Nemecku mnoho fanúšikov, ale fanúšikovia ostatných klubov ho moc nemusia (ja sa radím do druhej skupiny) - Lautern a jeho Betzelied je snáď najlepším príkladom. Práve preto to pochybenie berú ľudia ešte negatívnejšie...

Reagovat
smazaný uživatel

No všechny ostatní musí štvát,když několik let v kuse dominuje lize jen jedno stejné mužstvo Podobně je to v Itálii s Juventusem.Taky už bych byl rád,kdyby v obou ligách už konečně vyhrál někdo jiný.Kdokoliv

Reagovat
Rudnevs

V Taliansku je podľa mňa strašná škoda, že v poslednej dobe trocha upadli AC i Inter, oba kluby mám celkom rád (Inter o niečo radšej - Klinsmann, Matthäus, Brehme > Bierhoff, Lehmann, Ziege ) a prial by som im návrat k úspechom, ideálne aby poriadne popreháňali Juventus...

Reagovat
blackhawk88

Rudy prave absolvuje zdravotnu prehliadku v Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Lol - nováček z Augsburgu FCA 4ever

Reagovat
Rudnevs

Pokiaľ sa môžem spýtať - čo ťa vedie k tomu, že fandíš práve FCA?

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatickej klub s českou stopou, pohodoví fans, nádherný město kousek od ČR - zkrátka srdcovka

Reagovat
Rudnevs

Mne FCA nejak extra nevadí, ale nikdy ma nezaujali a ani by mi nevadilo keby spadli... Každopádne tie kluby, čo máš medzi vedľajšími obľúbenými, sú absolútne parádne, všetkým trom taktiež prajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Augsburgu trochu přišel na chuť,vloni měli výbornou sezonu, líbilo se mi,jak se zachovali k Morávkovi,když marodil s kolenem a oni mu v tý době prodloužili smlouvu.Četl jsem s ním několik rozhovorů a moc si pochvaloval rodinné prostředí v klubu a vážil si toho,jak se k němu v jeho situaci zachovali.Mají i sympaťáka trenéra,i když bývalý gólman,tak má s týmem úspěchy.Jen škoda,že Finnbogason hodně marodil,jinak klidně mohli bojovat i o poháry Líbí se mi trio Caiuby-Koo-Gregoritsch,vloni byli hodně góloví a na kraji obrany Max,syn bývalého kanonýra Schalke a Gladbachu.A jsem zvědav,jestli Giefer dokáže nahradit Hitze v bráně.

Reagovat
stas87

Rudy oficalne v S04. Celkom skoda, ze o nom Baumann neuvazoval..ale asui urcite by dal prednost timom, co hraju pohare.

Reagovat
db18

Navíc dostane plat asi 5 mil. € ročně.

Reagovat
cologneFC

https://www.express.de/sport/fussball/tv-quoten-eingebrochen-haben-die-zuschauer-die-lust-an-der-bundesliga-verloren--31171986

Čo hovoríte na tento prepad v sledovanosti bundesligy v TV? Čím to podľa vás je? Ja vidím 5 hlavný príčin:

1. strata atraktivity (víťaz je jasný)

2. príliš vysoký počet “koncernových” mužstiev, ktoré nelákajú

3. Köln a Hamburg v 2. lige ( okrem nich aj absencia mužstiev ako napr. Kaiserslautern, 1860 a pod.)

4. video (v Nemecku veľmi kritizované a podľa prieskumu narastá počet odporcov)

5. výbuch Nemecka na MS

Reagovat
Rudnevs

Rozhodne zaujímavá téma! Podľa mňa tak nejak všetko dokopy, najväčší dôvod je podľa mňa ten prvý asi i preto si ho ostatne dal na začiatok... Všimol som si, že keď stúpal Dortmund, tak stúpala i atraktivita a konkurencieschopnosť celej ligy a keďže mal Bayern konkurenciu, ktorá ho prinútila zlepšovať sa, tak stúpal i Bayern.

Nedávno to vravel i “der weiße Brasilianer” Ansgar Brinkmann - deti, čo teraz idú do školy, už nepoznajú ani iného majstra než Bayern... Jasné, Bundesliga je stále super, tie štadióny, tá návštevnosť, tá organizácia, tá atmosféra, ten boj o záchranu, to všetko je jednoducho paráda, ale ten boj o titul tam jednoducho chýba, to zas nie že nie.

A s tými tradičnými klubmi taktiež súhlas, to proste ľudia, čo nepoznajú kultúru nemeckého futbalu nepochopia, ja sa som to tiež kedysi nechápal, ale teraz jednoducho vidím, že tie tradície sú veľmi dôležité (čím zas nevravím, že to treba hrotiť, nenávisť je prehnaná a tie prehnané akcie fanúšikov neschvalujem, ale na druhú stranu chápem, že je i istý obranný mechanizmus proti tomu, aby nevznikali ďalšie podobné kluby).

Tie tradičné ľudové kluby tých ľudí ťahajú oveľa viac než koncerny, ostatne vidím to i sám na sebe, keď kvôli klubom ako Lautern alebo TSV pozerávam i tretiu ligu... Zároveň si však myslím, že v Nemecku tých klubov nie je zas až toľko a i tie, čo tam sú, sa snažia prezentovať relatívne rozumným spôsobom. Podľa mňa ten balanc medzi komerciou a tradícou zatiaľ i vďaka fanúšikom v Nemecku držia na prijateľnej úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím,je to nějaké srovnání po prvním kole s minulou sezonou...

Myslím,že důležitější bude srovnání návštěvnosti na stadionech,která podle mě bude pořád výborná,možná trošku nižší díky sestupu HSV a Kölnu.

Možná sledovanost stoupne s horším počasím,ale Němci jsou držáci a na fotbal budou chodit i v mrazech a vánicích

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trochu nechápu tu velkou chválu na Dortmund. Přijde mi, jako by ti, kdo chválí, ten zápas neviděli. Jasně, BVB udělilo Lipsku ohromnou lekci z produktivity, ale že by ho nějak přehrávalo, se mi úplně nezdálo. Naopak Bürki několikrát vytáhl neskutečný zákrok, kdy prakticky zamezil jasnému gólu. Posily zahrály dle mého dobře, zejména Witsel se mi fakt líbil. Diallo taky super. Jako tým tomu ale stále něco chybí. Rozhodně to nebyl ten cvrkot jako pod Tuchelem nebo Kloppem, jak už jsem tady někde četl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele