Bundesliga se zlepšuje po technické stránce, říká Darida

26.05.2017, 22:34
Rozhovory
Čtvrtou sezonu v nejvyšší německé soutěži má za sebou Vladimír Darida. Šestadvacetiletého středopolaře teď čekají utkání za reprezentaci, ještě předtím se ale podívá na finále národního poháru - očekávané vítězství Dortmundu totiž jeho Herthu posune do základní skupiny Evropské ligy. O tom i mnohých dalších věcech český záložník hovořil v exkluzivním rozhovoru pro náš server...

Po loňském sedmém místu letos skončila Hertha v Bundeslize šestá, ale na podzim se nějakou dobu pohybovala i na třetí pozici. Je tedy konečné umístění v klubu důvodem ke spokojenosti?

Víceméně stejně jako loni jsme celou sezonu těžili z toho, že se nám povedl podzim. První polovina sezony byla výborná. Původní plán před sezonou bylo získat nějakých 45 bodů a pohybovat se kolem osmého, devátého místa. Po povedeném podzimu jsme si řekli, že bychom se rádi umístili do šestého místa. To se nakonec povedlo, ale stejně jako loni jsme v posledním zápase přišli o ještě lepší umístění, takže se teď musíme spoléhat na Dortmund, aby vyhrál pohár a mohli jsme jít rovnou do skupiny Evropské ligy.

Jak jste zmínil, zítřejší finále DFB Pokalu rozhodne o tom, jestli postoupíte rovnou do základních skupin EL a nebo budete absolvovat dvě předkola, přičemž loni jste hned v prvním z nich skončili na mužstvu Brondby. Je to tedy velký důvod proč fandit Dortmundu, co?

To rozhodně je. Není příjemné hrát navíc čtyři zápasy v předkolech, i se základní skupinou Evropské ligy je těch zápasů hodně a příští rok navíc kvůli mistrovství světa nebude prakticky žádná zimní přestávka. Proto bychom byli moc rádi, kdyby Dortmund vyhrál a my šli rovnou do skupin.

Sezonu jste nakonec zakončili na 49 bodech, se ztrátou třinácti bodů na čtvrtý Hoffenheim. Čím si vysvětlujete, že se Hoffe sezona takhle povedla, zatímco vy nebo Eintracht jste na výsledky z první části sezony nenavázali?

Hoffenheim měl vážně fantastickou sezonu. Vyhli se nějaké větší krizi, jeli stále na vítězné vlně a když to srovnám s námi či Frankfurtem, jak jste říkal, tak u obou mužstev přišla na jaře série špatných výsledků. U nás to byly především venkovní zápasy, v nichž se nám nedařilo a člověk to pak měl v hlavě, když jsme jeli ven a věděli jsme, že musíme bojovat. TSG se takové krizi vyvarovalo.

Právě venkovní zápasy byly největším letošním problémem Herthy - zatímco doma se vám dařilo a prohráli jste před vlastním fanoušky jen čtyřikrát, z toho dvakrát v posledních dvou domácích utkáních, venku to byla mizérie a čtvrtá nejhorší bilance ze všech bundesligových mužstev.

Opravdu těžko hledat příčinu toho, proč se nám venku tak nedařilo. Mančaft se oproti loňsku téměř nezměnil a loni jsme takové problémy neměli, tam byla ta bilance domácích a venkovních utkání víceméně stejná. Zřejmě je to o tom, že se týmu nepovedou dva tři zápasy, začne se o tom mluvit a psát, člověk to pak má v hlavě a na mužstvu pak leží deka. To nás samozřejmě pak stálo ještě lepší umístění v tabulce.

Sezona se výtečně povedla nováčkovi z Freiburgu, který skončil sedmý a pokud zítra BVB uspěje, pak si stejně jako vy zahraje Evropskou ligu. Jak vy sledujete dění ve svém bývalém klubu? Po sestupu v klubu zůstal trenér Streich, který je nejdéle sloužícím koučem ze všech bundesligových trenérů a narozdíl od jiných mužstev, kde se trenéři mění často, mu vedení dalo důvěru, což se jim vyplatilo.

Jsem za ně hrozně moc rád. Sledoval jsem je už loni v druhé lize. Je tam spousta výborných lidí, ať už od trenéra Streicha, jak jste říkal, až po hráče nebo lidi ve vedení. Je to víceméně svým založením rodinný klub a je tam moc příjemná atmosféra. Nemají přitom žádné hvězdné hráče, na čemž ale oni nechtějí stavět - dávají šanci mladým hráčům, co budou bojovat pro mužstvo a to se jim vyplácí.

Nicméně, má Freiburg vůbec zájem Evropu hrát? Přece jen, pro slabší bundesligové celky to může být dvojsečné, kvalita kádru není taková a často ten boj na dvou frontách končí tak, že to mužstvo pak bojuje v lize o záchranu.

To je samozřejmě pravda. Já sám jsem si to zažil první sezonu v Německu, kde jsme po výborné sezoně hráli Evropskou ligu, nicméně doma jsme hráli o sestup. Těch zápasů je hodně a pokud se nepovede podzim, je velmi těžké dohánět to na jaře, obzvláště pro slabší celky. Takže popravdě ani nevím, co si oni přejí, zda by radši hráli Evropskou ligu, a nebo se soustředili jen na jednu soutěž.

Většinu sezony jste odehrál v rozestavení 4231 na pozici ofenzivního záložníka a zápasů v klasickém středu zálohy jste odehrál minimum. Nicméně, na CM jste odehrál například poslední tři utkání, kde místo vás hrál na desítce v jednom případě Stocker a ve dvou Kalou. Kde se vám tedy hraje lépe a jak se ohledně vašeho postu bavíte s koučem Dárdaiem?

Osobně nevidím problém v tom, jestli hraju šestku nebo podhrota. Těch úkolů se moc nemění a trenér ví, že nemám problém hrát na obou postech. Když má nějakou jinou myšlenku, chce například, aby spolu vepředu hráli Kalou s Ibiševičem, tak mě dá dozadu a když hrajeme defenzivněji, tak se hraje na jeden hrot a já hraju pod ním. Já jsem rád, že v té sestavě vždycky jsem (úsměv), a snažím se odvést co nejlepší výkon pro tým.

Řešíte tedy otázku vašeho ideálního využití na hřišti i s trenérem repre Jarolímem?

Samozřejmě jsme se o tom bavili. Trenér se mě ptal, co je pro mě lepší a řekl jsem mu víceméně to samé - že nemám problém ani s jedním a je mi to prakticky jedno.

Největším překvapením ročníku je bezpochyby druhé místo pro Lipsko. Jak se vám proti talentům typu Wernera a Sabitzera hraje a vnímáte nějak kontroverzi, která kolem klubu je a mnohým německým fanouškům komerční původ mužstva vadí?

Ono je to složitější. Na jednu stranu má samozřejmě Lipsko jinačí možnosti než většina ostatních klubů v Bundeslize. Na druhou stranu peníze nejsou všechno a u spousty klubů jsou ty peníze také a jen je kluby nedokáží investovat, jak by měly. Naopak když se podívám na práci Rangnicka, tak odvádí v Lipsku fantastickou práci. Podařilo se mu složit tým ze sice na Bundesligu trochu dražších, ale jinak výborných hráčů, kde si všechno sedlo. Hrát proti Lipsku je nesmírně náročné, všichni jsou tam rychlí, jsou na tom výborně technicky a na to, jak mladý mančaft to je, jsou velmi takticky vyspělí. Jejich výsledky jasně ukazují, jak jsou silní a pokud dokoupí ještě pár hráčů, protože je přece jen čekají nyní tři soutěže, můžou určitě konkurovat Dortmundu a pomalinku šlapat na paty i Bayernu. Co se týče původu klubu, osobně s tím problém nemám. Není to sice tradiční klub, ale není to první ani poslední mančaft, který takhle vznikl, takže to nijak víc neřeším.

Naproti tomu naprosto shořela mužstva, která dle všech předpokladů měla bojovat o evropské poháry - Leverkusen, Schalke, Gladbach, Wolfsburg dokonce hraje baráž. Jak je to možné?

Těžko říct. Všem těmhle klubům se nepovedl podzim a pak už to holt nedohnaly. Na druhou stranu, pro ostatní týmy včetně nás to bude příští sezonu o to náročnější. Všechna tato mužstva se budou moci soustředit jen na Bundesligu a určitě nebudou chtít zažít druhý takovýhle rok, takže situace na hořejšku tabulky bude podle mě nesmírně vyrovnaná.

Máte za sebou čtvrtou sezonu v Bundeslize. Jak se za dobu vašeho působení celá soutěž změnila?

Podle mě se především liga zlepšila po technické stránce. V Německu jsou na tom všechny mančafty výborně fyzicky, všechny týmy dokážou běhat a chodit tvrdě do soubojů, ale třeba ve druhé lize je vidět, že hráčům chybí technika a určitá kvalita do útoku. V první lize už je ale kvalita výborná a je tu plno výtečných hráčů, takže mají diváci možnost sledovat zápasy nejen ve velkém tempu a nasazení, ale vidí i krásné akce dopředu. Zejména v té ofenzivní pasáži se Bundesliga pořád zlepšuje a vyvíjí.

Když přejdeme k reprezentaci, vy jste v národním dresu poprvé výrazněji zazářil na Euru v Polsku. Tam se nyní koná mistrovství Evropy jednadvacítek, kde na český tým čekají ve skupině Němci a dva vaši spoluhráči by měli patřit k tahounům mužstva. Bavili jste se o tom nějak se Starkem či Weiserem, vnímají ten turnaj jako možnost se ukázat a třeba se i posunout do většího klubu?

Popravdě jsme se o tom moc nebavili. Do konce sezony jsme řešili jenom Herthu a konečné umístění v tabulce a na nároďák nepřišla řeč. Po posledním zápase ligy pak oba dva hned odletěli, nejspíše mají nějaké soustředění. My ostatní jsme tu pak ještě zůstali trénovat a dnes jsme hráli přátelák.

U Weisera ještě zůstanu. Už druhou sezonu za sebou odvádí výborné výkony, umí zahrát na pravém beku i křídle, je rychlý. A v Bayernu skončil kariéru Lahm. Nebyl by právě on ideální náhradou? Případně máte jiný návrh, kdybyste si měl zahrát na skauta?

Popravdě teď netuším, kdo by Lahma mohl nahradit. Když už ale zmiňujete Weisera, to je samozřejmě výborný hráč. Letos bohužel laboroval se zraněním, takže neodehrál celou sezonu, pokud ale byl k dispozici, tak byl nesmírně cenným hráčem pro mužstvo a velmi nám pomáhal co se týče ofenzivy. To, co dovede s míčem v rychlosti je výborné, takže si ho určitě dokážu v Bayernu představit. Navíc tam už působil, takže ho určitě sledují a uvidíme, o koho projeví zájem.

Česko momentálně žije bojem o mistrovský titul. Vy pochopitelně přejete Plzni, ale ve svých rukou má vše pražská Slavie. Zvládne to, a nebo klopýtne?

Samozřejmě fandím Plzni, ale myslím, že Slavie si takovou tou nervozitou, že mohou něco dokázat, prošla už v tom zápase s Duklou. Podruhé už se jim to podle mě nestane a oslaví titul, i když bych to samozřejmě přál Viktorce.

Viktorku jste před čtyřmi lety opouštěl za trenéra Vrby. Ten se teď do Plzně vrací, ale za tu dobu se v Plzni vystřídalo šest trenérů. Proč se Plzni po Vrbovi nepodařilo najít toho správného kouče?

Těžko říct. Nejspíš v klubu po odchodu trenéra Vrby nenašli to, co by Viktorce nejvíce vyhovovalo, snažili se najít nějaké řešení, ale nakonec ho našli až zase v trenéru Vrbovi.

Čeká Vás reprezentační zápas s Norskem, kde je reprezentační jedničkou brankář Herthy Rune Jarstein. Proběhly nějaké hecovačky z vaší či jeho strany?

Ty víceméně probíhají už od losu, kdy nás nalosovali do skupiny. Samozřejmě se hecujeme a doufám, že mu dám nějaký gól a že tam vyhrajeme, abych od něj pak nemusel celý rok poslouchat žádné řeči. (úsměv)

Co od toho utkání vlastně čekat?

My už teď ke každému zápasu musíme přistoupit velmi zodpovědně, protože jsme doma párkrát ztratili, což nebylo ideální. Každé zaváhání teď může být fatální, proto ty body teď musíme přivést odjinud.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (90)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dokaz to.

Reagovat
smazaný uživatel

Darida moc mu to prajem, snad v Europe nieco dokazu

Reagovat
Bandita_Harry

no tato sezona nic moc

Reagovat
Error

Rozhovor s fotbalistou o fotbale, pekne.

Reagovat
spider_8

S tím Lipskem to řekl celkem výstižně. Evidentně to není jenom o penězích, protože kluby jako Hamburk, Schalke nebo Wolfsburg jich mají taky plno a jsou na tom bídně.

A chválím za rozhovor. Konečně byl někdo schopný položit konkrétní a zajímavé otázky. Potom i ten fotbalista odpovídá jinak a nepapouškuje jenom tradiční klišé.

Reagovat
Usty

Reagovat
Kang & Kodos

Chybí mi tam otázka typu "jak se cítíte" nebo "jak byste popsal svůj gól".

Reagovat
spider_8

Jak se vám dnes hrálo?

Reagovat
Kang & Kodos

Prohráli jste 0:4, dal jste si vlastní gól a dostal červenou kartu. Jak velké je to zklamání?

Reagovat
ratusek

Zklamání je to velké (ticho). "No, tak to ještě rozveďte"

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte si, že jste týmu tou červenou kartou ublížil?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
db18

"nemrzí vás, že váš gól nestačil ke třem bodům?"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96
Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
OnderCZ

Určitě dobrá práce od redaktora, kvalitní otázka je základ. Ale nevěřím, že všichni hráči by odpovídali takhle zajímavě, takže i Darida má na tom velký podíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oboji

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oddy

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Nihilister

s tím Lipskem to zhodnotil jako rozumný člověk bez emocí a nějakýho hejtu.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

za ten druhy odstavec

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Rudnevs

Schalke by som tam nezaraďoval, čítal som rozhovor asi z pred roku s Petrom Petersom (finančný predseda) a finančný plán Schalke je zameraný na zníženie dlhov. Od vrcholu v apríli 2010 znížili dlh o 100 miliónov. A netreba zabúdať, že Gazprom je len sponzor, S04 od Gazpromu dostáva 20 miliónov ročne.

Skôr by som menoval druholigový TSV 1860 München, ktorý minul cez leto takmer 10 miliónov € a s hráčmi ako Olić, Liendl, Aigner, Matmour, alebo Boenisch bojuje v baráži o održanie v 2.BL.

Inak súhlasím, dobré otázky od redaktora a dobré odpovede od Daridu, pekné čítanie. S Daridom robil zaujímavý rozhovor aj Michal Šíma.

Reagovat
spider_8

Ale drahé přestupy provádějí neustále - Bentaleb, Stambouli, možná Konopljanka, dříve Geis, Nastasič nebo Huntelaar.. Jasný byly tam i velké prodeje, ale ten klub evidetně operuje s velkými částkami a moc se to na výsledcích neprojevuje. A podle jmen tipuju, že i výdaje na platy budou dost vysoké.

Navíc do těch dluhů se taky nějak museli dostat

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhu stranu Huntelaar bol skvely kanonier vo svojich casoch a napriklad Bentaleb od svojho prichodu hraje tiez vyborne, v buducnu moze byt hlavna opora

Reagovat
spider_8

Jo, ale výsledkově je nikam neposunuli.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt no. Clovek by cakal ze budu bojovat aspon o stvrte miesto. Na to kader maju. Uvidime, mozno to v buducej sezone bude po vysledkovej stranke lepsie. Co sa herneho prejavu tyka tak v tejto sezone bol urcite zaujimavejsi nez za Kellera, Breitenreitera ci Di Mattea.

Reagovat
Rudnevs

Až na sezónu 2013/14 sú od odchodu Magatha na prestupovom trhu každú sezónu v pluse. Tí vyššie menovaní hráči až na Huntelaara mohli prísť vďaka odchodom Draxlera a Saného. Je pravda, že tie drahšie prestupy sa Schalke zatiaľ až na výnimky veľmi nedaria, ale zasa to vyvažujú výbornými prestupmi za menej peňazí (napr. Schöpf, Burgstaller, Caligiuri, Goretzka) a najmä výbornou prácou s mladíkmi.

Reagovat
spider_8

Jak píšu výš, přesto se nedokázali výsledkově nikam posunout.

Reagovat
Rudnevs

Ale debata je o tom či má Schalke toľko peňazí ako Wolfsburg, alebo Hamburg a či ich toľko míňa. Mimochodom, Bentaleb je podľa mňa dobrý kauf a aj keď Konoplyanku vykúpili, tak ho chcú predať, keby sa im na tom podarilo ešte zarobiť, tak to by bol Heidelov ďalší Meisterstück.

Reagovat
spider_8

No právě a Schalke ty peníze prostě má, investuje je, ale výsleky se nedostavují. To jak je získaly je už druhá věc.

Reagovat
Rudnevs

To sa ešte uvidí, Schalke má od tejto sezóny nového trénera aj športového riaditeľa, ktorí patria k špičke ligy. Táto sezóna bola ich prvá, dal by som im ešte čas. V každom prípade, Schalke tie peniaze získali za vlastných mladíkov a nie od bohatého mecenáša, alebo bohatej automobilky.

Reagovat
spider_8

Tak já mluvím o dlouhodobějším stavu, protože Schalke patří mezi nejbohatší kluby v Německu už nějakou dobu. Ale pokud se jim teď začne dařit, tak budu jedině rád.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
andrew96

Reagovat
fenixLFC

rozhovor fajn ale tato otazka: Je to tedy velký důvod proč fandit Dortmundu, co? je proste na

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
OnderCZ

Rozhovor na úrovni, který jsme si s chutí přečetl. Daridu mám celkově rád, je to inteligentní kluk, i to jak odpovídá a celkově mluví, je to prostě fajn a tak nějak si myslím, že do toho BL prostředí i patří. Nevím, jestli na to má, ale ještě bych mu přál, aby si zahrál za nějaký klub, který bude v BL hrát absolutní špičku. Každopádně je to momentálně jeden z našich nejlepších hrajících českých fotbalistů, už několikátým rokem dokazuje, že si svoje odehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

ma podla teba na vacsi klub ako je Hertha? Mam na mysli napr. Dortmund, Schalke ci Gladbach, myslis ze by tam hral zaklad?

Reagovat
smazaný uživatel

Základ by asi nehrál, pro něj je klub jako Hertha ideální, jeho strop.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate suhlasim, naviac sa Hertha ako taka stabilizovala, vyzera ze pokial chlapci ostanu pokope tak by mohli i v dalsich sezonach hrat medzi 5-9. miestom...

Reagovat
smazaný uživatel

Vybornej rozhovor, ze kteryho se clovek vazne neco dozvi doporucoval bych preposlat kozohorskymu s kalousem

Reagovat
stas87

Ono je to složitější. Na jednu stranu má samozřejmě Lipsko jinačí možnosti než většina ostatních klubů v Bundeslize. Na druhou stranu peníze nejsou všechno a u spousty klubů jsou ty peníze také a jen je kluby nedokážou investovat, jak by měli. Naopak když se podívám na práci Rangnicka, tak odvádí v Lipsku fantastickou práci. Podařilo se mu složit tým ze sice na Bundesligu trochu dražších, ale jinak výborných hráčů, kde si všechno sedlo.

V tom ja osobne vidim jediny ich prinos pre BL. Ze tie peniaze investovali do hracov, co im pomohli vykopat skupinu CL a urobili tak 100x lepsiu robotu ako blazon Kühne v HSV. Ale nie je to len o HSV, aj Werder si zil nad pomery a vyhadzoval a rozhadzoval kde sa dalo a potom prisla kruta rana. Rozpocet padol zo 60 mega na 35 skokovo a klub to stalo pät rokov roboty, aby si opät vybudoval renome ake mal v minulosti. VfB na to doplatilo zasluzenym zostupom, pretoze oni mali vybornych hracov v mladezi a aj ich dokazali predat ale nakupill len priemerakov a casom ich ten pad dostihol.

Bohuzial, toto je asi jedine plus ich ucasti v BL. A vlastne este to, ze cesi uz na BL nemusi jazdit len do Berlina ale do dalsieho mesta.

Reagovat
Raul07

Ale exse říkal... jinak super rozhovor

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej rozhovor, chválím Uměl bych si Vláďu představit v BVB, kdo ví, třeba na to brzo dojde...

Reagovat
Bayernista18

Nejlepších rozhovor na EF.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Darida snad nechápe kulturu BL že se zastáva Lipska jak je to jen možné.

Reagovat
Bakary3

Super rozhovor

Reagovat
smazaný uživatel

Vic takovychto veci

Reagovat
Rišan

Uměle vyvolaná kampaň proti Lipsku, kterou článek správně koriguje, mi trochu připomíná kampaně proti ruským sportovcům - kromě politiky jde o přezíraný a podceňovaný Východ. Už proto Lipsku přeju a doufám, že se byrokratům z UEFA nepodaří z formálních důvodů zmařit jeho účast v LM. Stačí mi už to, jak se podařilo z podobných, tedy v podstatě politických důvodů těžce zasáhnout nejvýznamnější německou firmu Volkswagen a tím i srazit Wolfsburg, bezkonkurenční rallyovou stáj vW atd!

Reagovat
smazaný uživatel

kampan proti Lipsku ziadna vyvolana nebola. Ak by ta to realne zaujimalo, tak ti to skusim priblizit. Lipsko ludia nemaju radi preto, lebo je to klub bez tradicie ale hlavne preto lebo Red Bull ho zalozil kvoli reklame. Red Bull urobil aj dalsie svinstva vo futbale, mam na mysli Salzburg. Naviac, nezacali v najnizsej sutazi ale rovno v piatej lige s kapitalom, cize mali velku vyhodu oproti klubom s 4tej, tretej ligy a druhej BL. Preto to ludi stve. Co sa tyka kampane voci Rusku a ruskym sportovcom suhlasim, je to kvoli politickym shitom zapadu. Napriklad aj tie skandaly v biatlone, ja to sice nesledujem, ale myslim ze African Fourcade dopuje. Ale Lipsko s politikou nic nema. Teda mozno ich "fans" ano, som pocul ze su to dalsie slnieckarske fetky...

Reagovat
smazaný uživatel

Vy dva a milovaní, čestní, krásní, hrdí Rusové, kterým se jen nespravedlivě ubližuje. V Soči čistí, atleti čistí, všichni čistí. To je jako číst Rudé Právo z 50. a 70.let.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mikelinos

"ja to sice nesledujem, ale myslim ze African Fourcade dopuje"... LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
David143

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
andrew96

Reagovat
ttopi

Dost zvláštní důvody pro to, nemít někoho rád. Představ si, opravdu si to jen představ, že se hodláš založit třeba fotbalový klub a máš k tomu dost prostředků. Opravdu bys začal někde v nejnižší soutěži a plácal se tam s tlustýma dědkama, co choděj do práce a o víkendu hrajou fotbal? Když jsou peníze, musí se začít co nejvýš a co nejrychleji jít nahoru. Je to logické. Já souhlasím s názorem, že ta antikampaň je trochu komická. Naopak, ukaž mi klub, kterej vznikl na louce a po pár letech konkuruje týmu jako je Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze ti nechapes nemecku futbalovu kulturu? Je to nefer voci ostatnym klubom, ktore museli zacinat od nuly.

Bayernu nekonkuruje nikto, to ze boli tri kola pred Bayernom a dalsie 4 tesne za nim neznamena konkurenciu v boji o titul...

Reagovat
ttopi

Nechápu něměckou kulturu, nežil jsem tam. Ale i tak mi to přijde trochu hloupé. Je to skoro jakoby podnikatel nemohl koupit rovnou nějakou větší firmu, ale musel začít někde s večerkou.

Reagovat
OnderCZ

Takhle to není, pleteš jablka a hrušky dohromady.

Reagovat
ttopi

Obojí je ovoce, jde o princip.

Reagovat
OnderCZ

Ale každé chutná a vypadá jinak. Ano, právě, že jde o ten princip.

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju, když se lidi zastávaj státem organizovanýho dopingu Kua důkazů je víc než dost, argument, že se to dělá jinde, neznamená, že by Rusko neměli potrestat

Reagovat
smazaný uživatel

To je sice fakt, ale mali by potrestat aj inde

Reagovat
Kily

doping se v myšlení lidí dostal na stejnou úroveň jako simulování

Reagovat
Detektiv

Super rozhovor!

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga patří s PL mezi dvě nejzajímavější ligy na světě. Jen škoda, že se zatím nedaří konkurovat Bayernu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Vincenzo Grifo prestupuje do Mönchengladbachu! Parádna posila, tak snáď Borussia bude opäť hore a Freiburg to až tak nepoznamená, oba sú to sympatické kluby!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ThePigFeathers

Maxwell novým rekordmanem v počtu trofejí

Nový rekord včera stanovil Maxwell, jehož PSG ve finále Francouzského poháru porazilo 1:0 Angers. Zkušený brazilský obránce získal svou již 37. trofej, více primátů ve své sbírce žádný jiný fotbalista nemá.

No tak to bych do něj neřekl :D ale jako klobouček ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
h8_sfatto

Red Bull zaplatil první postřik trávníku ve východním Německu....technické zlepšení jako kráva

Reagovat
smazaný uživatel

A to s tema silnejma klubama, ze pristi rok mimo evropu budou mrte silny o pohary, je fakt, bude to naslapany

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesaci nikdy nebudete mit na velkou ANGLII

Reagovat
flamengo

Možno nie. V každom prípade včera som tam bol a slzy boli.

Máms voje dôvody fandiť Franfurtu , je tam láska, emócie, všetkpo od srdca, potom je obrovský fancklub , ktorý sa volá TABUĽKA, Dortmund, Bayern, Real, arcelona a podobn´é hovná, kmde sa penmalty pískajú 20 m od brány a tí mdriuhí sa nečudujúB, lebo sú taaké isté sračky.

Dortmund fans kým bola remíza boli o ničom : Vyzerá to, že keĎ nevedú, tak sú fans o hovne.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate suhlas len by som urcite nepovedal ze BvB fans su uplne o hovne.Oni fandi, len uz su skratka zvyknuty na to ze hraju v spicke. Si pamatam ze v sezone 14/15 ked bol tim na spodku tak fandila cela sudtribune, od kedy sa ale znovu dari tak fandi len spodok je to tim hlavne ale je jasne, su aj o dost lepsi ultras. Napriklad v Koline ziadny rozdiel v atmosfere ci sa dari alebo nie.

Bayern, Real, Barcelona...su to velkokluby. Ako aj tieto kluby maju takych fanusikov ako si ty, ktory klubu fandi cely zivot,miluju ho od srdca....lenze je ich malo. Lebo su to velkokluby. Naviac na tychto stadionoch nie je atmosfera pretoze je tam vela tzv. sportovych turistov. No a vsetci vieme ze dochodcovia a matky s detmi ti atmosferu nespravia ani keby ze ich je 90 tisic ze ano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele