Bundesliga - preview 5. kola

19.09.2017, 08:14, aktualizováno 20.09.2017, 09:00
Previews
Köln potřebuje konečně uspět a Frankfurt by mohl být pro porýnský celek ideálním protivníkem. Zatím skvěle se prezentující Hannover se představí na půdě Freiburgu, Hamburk hostí dortmundskou Borussii a Hertha si to rozdá s Leverkusenem. Středeční program nabízí rovněž střetnutí Mainzu s Hoffenheimem...
1. FC Köln - Eintracht Frankfurt  (středa 18:30)
Vskutku příšerný začátek sezony zažívají fotbalisté Frankfurtu. Zatímco loni svěřenci Petera Stögera skončili v tabulce na výborném pátém místě, což jim zajistilo i účast v základní skupině Evropské ligy (kde už na sebe stihli upozornit minulý týden, když jich na Emirates Stadium dorazil mnohonásobně vyšší počet, než měli koupených vstoupenek), letos je to zatím v podání Kozlů, kterým už chybí přestoupivší kanonýr Anthony Modeste, velká bída.

1.FC nemá po čtyřech odehraných kolech jediný bod a v tabulce nejvyšší německé soutěže se krčí u samého dna. Ani Eintracht si nemůže zrovna pískat, neboť se mu dosud povedlo nasbírat pouze čtyři body, za což trenér Kovač vděčí především venkovní výhře s Gladbachem. Orli dávají především málo branek, v tom by jim mohl pomoct návrat Carlose Salceda. Mexický reprezentant nebyl Eintrachtu k dispozici kvůli zranění ramene, nyní je však už fit a připraven naskočit d ohry.

Do defenzivy se zřejmě vrátí kapitán Japonska Makoto Hasebe, zatímco Gelseon Fernandes se zřejmě posune o řadě výše do zálohy. Na marodce Eintrachtu stále je kapitán Alex Meier, se zády marodí Regäsel a stejný problém má i Marco Fabián.

Domácím bude chybět levý bek a reprezentant Německa Jonas Hector, kterého trápí zraněný kotník.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Klünter, Jorge Meré, Heintz, Rausch - M. Lehmann, Höger - Risse, Bittencourt - Cordoba, Osako
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Hasebe, Salcedo - Chandler, Fernandes, Willems - Gacinovic, Rebic - K.-P. Boateng, Haller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.24 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Bayer Leverkusen  (středa 20:30)
Nepříliš povedený vstup do nového bundesligového ročníku zažívají oba dnešní soupeři. Jak berlínská Hertha, tak Leverkusen určitě chtěli být po čtyřech odehraných kolech výše, než na jedenácté, respektive třinácté příčce tabulky. Oba týmy tak chtějí z Olympijského stadionu v Berlíně tři body. V pozici lehkého favorita půjdou do zápasu zřejmě domácí - jednak se jim s domácím publikem v zádech dlouhodobě daří a navíc trenér Pál Dárdai v nedělním utkání s Hoffenheimem, ze kterého Hertha získala bod, šetřil některé opory, které s největší pravděpodobností nastoupí v základní sestavě dnes.

Jen na lavičce prožili duel s TSG kanonýr Vedad Ibiševič, ofenzivní univerzál Salomon Kalou, český dříč ve středu pole Vladimír Darida a stoper, jenž může zahrát i na pozici defenzivního středopolaře Niklas Stark. To Heiko Herrlich, jenž je od nové sezony pánem lavičky v Leverkusenu, žádné velké změny v sestavě po suverénní výhře 4:0 nad Freiburgem dělat nemusí. K dispozici Bayeru navíc stále není Lucas Alario - letní posila Werkself nemůže nastoupit kvůli protestům ze strany argentinské fotbalové asociace.

Co se týče dalších absencí, nemohou se hosté v hlavním městě spolehnout na služby beka Jedvaje, domácím bude zase chybět útočník Julian Schieber, jenž má zraněné koleno a mladý forvard a německý reprezentant do 21 let Davie Selke - novou posilu z Lipska poslal na marodku zraněný kotník.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt - Darida, Skjelbred - Leckie, Kalou - Ibisevic, Esswein
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Retsos, S. Bender, Wendell - Kohr, Aranguiz - Bellarabi, Brandt - Havertz, Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.50 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Hannover 96  (středa 20:30)
Výtečný vstup nováčka do sezony - tak lze označit dosavadní jízdu Hannoveru bundesligovou kampaní. Tradiční německý celek se mezi ligovou elitu vrátil po roční pauze a vede si zatím výborně. Ze čtyř zápasů získal tým Andreho Breitenreitera deset bodů a dosud nepoznal hořkost porážky. Nyní ho čeká výjezd na hřiště Freiburgu. I celek od Černého lesa má za sebou výtečný ročník po návratu do první Bundesligy, když svêřenci Christiana Streicha skončili loni v tabulce sedmí.

Letos to zatím taková sláva v žádném případě není - Brazilci z Breisgau, jak se fotbalovému klubu z Freiburgu říká, získal ze čtyř duelů pouze dva body a v tabulce mu patří předposlední příčka. Proti H96 navíc bude Freiburg postrádat celou řadu hráčů, které do hry nepustí zranění - mimo jsou Gulde, jehož trápí zraněná záda, Abrashi, který má zraněný kotník, a problémy se svalem má stoper Kempf, jenž zazářil na nedávném mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

Pozor si freiburgská defenziva bude muset dávat zejména na Martina Harnika - forvard Hannoveru dal už v tuto chvíli v letošní sezoně více gólů, než za celou předloňskou sezonu, kdy hrál nejvyšší německou soutěž za VfB Stuttgart.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Lienhart, Schuster, Söyüncü - P. Stenzel, C. Günter - Höfler, Frantz - Haberer, Kent - Niederlechner
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Korb, S. Sané, F. Hübner, Ostrzolek - Schwegler - Anton, Bakalorz - Harnik, Karaman - Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.27 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Borussia Dortmund  (středa 20:30)
Druhý tým bundesligové tabulky, kterým je dortmundská Borussia, si jede pro další body do přístavu. Ten si zatím nevede vůbec špatně a byť se HSV obvykle v tabulce pohybuje okolo barážového šestnácté pozice, zatím se mu za čtyři kola povedlo nasbírat šest bodů a je osmý.

Proti BVB, která se v případě vítězství může dostat zpět do čela tabulky před Bayern, to však nebude jednoduché. Mimo jiné také proto, že by se po dlouhých měsících měl na hřišti v dresu Schwarzgelben Julian Weigl. Toho zranění v závěru sezony připravilo o Konfederační pohár v Rusku i úvodní utkání nového ročníku, při domácí demolici Kolínských Kozlů 5:0 už však byl mladý německý středopolař na lavičce a je velmi pravděpodobné, že do dnešního mače na hřišti Hamburku už muž s číslem 33 na dresu zasáhne přímo.

To se ovšem nedá říct o jeho kolezích Reusovi, Guerreriovi, Durmovi či Rodemu. Mimo je také kapitán Marcel Schmelzer a postupně se do tréninku vrací Andre Schürrle. K dispozici naopak Boszovi bude Američan Pulisic, který se tak na hřišti potká se svým krajanem a kolegou z reprezentace, forvardem HSV Bobbym Woodem.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, K. Papadopoulos, Jung, Douglas Santos - Ekdal, Walace - Hahn, Holtby, Salihovic - Wood
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Toprak, Zagadou - Sahin - Castro, M. Götze - Yarmolenko, Aubameyang, C. Pulisic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.29 - 5.37 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim  (středa 20:30)
Čtyři odehrané zápasy, tři body, patnáctá příčka. To jest nepříliš povedený start do nového bundesligového ročníku v podání fotbalistů Mohuče. To Nagelsmannův Hoffenheim navazuje na výbornou poslední sezonu, v tabulce se drží na předních pozicích a k tomu si připsal třeba i překvapivý skalp mnichovského gigantu z Allianz Areny.

Zajímavostí je, že v dosavadním průběhu sezony vyprodukovali Die Nullfünfer daleko více střel na bránu než jejich dnešní soupeř - zatímco Mohuč pálila na bránu v třiapadesáti případech, Hoffenheim pouze v třiceti šesti. I přesto vyšli hráči FSV ve třech ze čtyř utkání gólově naprázdno, zatímco nový gólman Mohuče Rene Adler inkasoval v každém ze zápasů.

Na utkání proti Mohuči má každopádně dobré vzpomínky Julian Nagelsman. Mladý trenér TSG, o němž se v poslední době silně mluví coby o nástupci Carla Ancelottiho na lavičce mnichovského Bayernu (přičemž sám kouč tyto spekulace výrazným způsobem přiživil), totiž proti FSV oslavil své vůbec první bundesligové vítězství coby trenér, když v únoru 2016 Hoffenheim Mohuč porazil.

Jestli by se však měl z Nagelsmannova mužstva trenér domácích Sandro Schwarz na někoho zaměřit, je to bezpochyby Mark Uth. Forvard Hoffenheimu má na Mohuč pifku a proti žádnému jinému bundesligovému celku nevstřelil více branek, než proti FSV, kdy rozvlnil síť už v pěti případech.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Adler - Balogun, Bell, Diallo - Donati, Brosinski - S. Serdar, Latza - Öztunali, Fischer - Muto
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Nordtveit, Vogt, B. Hübner - Zuber, N. Schulz - Grillitsch - Rupp, Nad. Amiri - Uth, Wagner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.53 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart  (úterý 18:30)
Borussia Mönchengladbach bude chtít navázat na cennou remízu z Lipska. Stuttgart minule dokázal porazit Wolfsburg, avšak proti Gladbachu se mu v poslední době příliš nedaří.

"Hráči konečně začali předvádět to, co od nich očekávám. Ten zápas byl hodně důležitý. A pokud bychom proti Stuttgartu ukázali to, co v Lipsku ve druhém poločase, nemělo by být tak těžké uhrát nějaké body," prohlásil Dieter Hecking, jemuž se zatím nedaří navázat na předchůdce Luciena Favreho a Andrého Schuberta.

Před nejbližším duelem řeší hned dva problémy. Koleno Yanna Sommera totiž nebyl zcela v pořádku a zřejmě až v úterý se ukáže, jestli bude moci hrát. Otazník visí i nad Jonasem Hofmannem, který se zatím prezentoval dobrý mi výkony a jeho případná absence by při formě ostatních mohla být znát. Tím spíše, že chybějí Tobias Strobl, Josip Drmić, Ibrahima Traoré a Lászlo Bénes. Také start Vincenza Grifa by ještě mohl být uspěchaný.

Hannes Wolf zase postrádá kapitána a ikonu celku z Bádenska-Württemberska Christiana Gentnera, jehož v souboji kolenem sestřelil brankář Vlků Koen Casteels. Srážka vypadalo opravdu hrozivě, ale sám hráč všem vzkázal, že mu už je mnohem lépe. "Přeju spoluhráčům, aby se jim zápas s Gladbachem vydařil a jsem přesvědčený o tom, že se k nim brzy zase připojím," vzkázal.

Vedle něj nenastoupí taky Emiliano Insúa, Carlos Mané, Matthias Zimmermann a Chadrac Akolo. Připraven by naopak měl být Holger Badstuber, a tak Orel Mangala, jenž by měl naskočit do středu záložní řady. Nedá se však očekávat, že by Gentnera plnohodnotně nahradil, stejně tak je zřejmé, že Simon Terodde s největší pravděpodobností neobstará podobný počet branek, jako v minulosti Vedad Ibišević nebo Daniel Didavi.

"Tři zápasy v jednom týdnu jsou samozřejmě výjimečné, ale věřím, že je zvládneme. I mladí hráči v kádru pracují na trénincích výborně a plně se soustředí na utkání s Gladbachem. Jsem přesvědčený o tom, že pro dobrý výsledek půjdou až na hranici svých možností," říkal odhodlaně Hannes Wolf. Z Borussia-Parku se však vozí body velmi obtížně.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Kramer, Zakaria - Herrmann, Hazard - Stindl, Raffael
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Pavard, Kaminski - Beck, Aogo - Mangala, Ascacibar - Donis, Brekalo - Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.06 - 5.01
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - Bayern Mnichov  (úterý 20:30)
Jednoznačným šlágrem vloženého kola Bundesligy je souboj dvou celků, které spolu ještě v ne tak dávné minulosti bojovali o Meisterschale. V posledních letech se však nůžky mezi Bayernem a Schalke poměrně značně rozevřely a zatímco Bavoři mohou příští rok oslavit šestý mistrovský titul v řadě, Schalke hledá kouče, který by na lavičce ambiciózního celku vydržel déle než jednu sezonu - Markus Weinzierl, který mužstvo nedovedl ani na příčky zajišťující účast v evropských pohárech, to evidentně nebyl.

Domenicu Tedescovi, jenž před svým angažmá u Könisblauen trénoval jen ve druhé nejvyšší soutěži, se příliš nevěřilo, zatím si však ale coby lodivod Schalke počíná výborně - po čtyřech odehraných zápasech mají Fährmann a spol. na svém kontě devět bodů, zatímco loni svítila po čtvrtém kole u loga týmu kulatá nula.

I přes povedený vstup do sezony bude v zápasu favoritem mnichovský celek, který se ovšem nebude moci opřít o svou obvyklou jistotu v brankovišti. Neochvějná jednička Bayernu a kapitán německé reprezentace Manuel Neuer si obnovil zranění nohy a dle prvních odhadů bude svému týmu chybět hned několik měsíců, do branky se tak proti Schalke zřejmě postaví Sven Ulreich.

Dalším absentérem na straně Bavorů je David Alaba, Tedesco bude postrádat Alessandra Schöpfa, jenž má problémy se zády.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Kehrer, Naldo, Nastasic - D. Caligiuri, Stambouli, Oczipka - Goretzka - Harit, Konoplyanka - G. Burgstaller
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Javi Martinez, Hummels, Rafinha - Tolisso, Thiago - Robben, T. Müller, F. Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.95 - 4.32 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - RB Lipsko  (úterý 20:30)
RB Lipsko ukazuje, že druhá příčka z minulé sezony nebyla náhodná. Podařilo se udržet klíčové hráče, včetně Emila Forsberga a Nabyho Keïty, takže není divu, že klub míří zase tabulkou vzhůru. Augsburg zatím shromáždil stejný počet bodů, nicméně z dlouhodobějšího hlediska bude chtít především zachránit setrvání mezi elitou.

Proti Eintrachtu Frankfurt předvedli svěřenci Manuela Bauma bojovný výkon, který nakonec přinesl ovoce v podobě druhé výhry v sezoně. "Celý týden jsem to pilně trénoval, takhle si přehodit balon na pravačku a z dálky vypálit na bránu. Bylo to chtěné. Navíc to nebylo poprvé, co se mi ve Frankfurtu povedlo takhle zakončit," pochvaloval si Caiuby, díky jehož nádhernému gólu Fuggerstädter v Commerzbank-Areně zvítězili.

"Je to pro mě hodně speciální týden, když nastoupím proti svým bývalým klubům," řekl Rani Khedira. "Moje srdce je rozhodně více spjato se Stuttgartem, kde jsem fotbalově vyrostl a stal se profesionálem. Pro novou sezonu máme jasný plán, díky kterému to soupeři proti nám rozhodně nebudou mít jednoduché," pokračoval bratr mistra světa Samiho.

Proti Lipsku by neměl chybět v záložní řadě, ačkoliv pokud se Baum rozhodne pro rozestavení 3-4-2-1, mohl by zastat post středního obránce. V základu s největší pravděpodobností nastoupí i zkušená dvojice Cauiby a Michael Gregoritsch. O branky by se měl zase starat prozatím čtyřgólový Alfred Finnbogason.

V minulé sezoně si RB Lipsko udrželo neporazitelnost až do posledního hracího dne podzimní části, kdy nestačilo na Bayern Mnichov. V aktuálním ročníku nestačilo hned v prvním kole na Schalke, ale pak porazilo Freiburg a Hamburk a remizovalo s Gladbachem, kde to však herně nebylo úplně ono. Snad za to mohl i náročný střet s Monakem v rámci Ligy mistrů, který rovněž skončil dělbou bodů.

"Augsburg je rozhodně silným protivníkem. Vzpomínám si na ten zápas před rokem. Udělají všechno pro to, aby zůstaly nějaké body doma. Počítám, že budou spoléhat na rychlé kontry, takže je musíme přehrát především v záložní řadě a být kreativnější," uvažoval před utkáním padesátiletý trenér Ralph Hasenhüttl.

Do WWK Areny se nepodívají Naby Keïta, a také dvojice mladíků, kteří dosud nastoupili ke všem utkáním, tedy Dayot Upamecano a Lukas Klostermann. Do hry by se tedy měl dostat kupříkladu nejen Marvin Compper, nýbrž i Marcel Sabitzer a Yussuf Poulsen, který by měl podporovat prozatím čtyřgólového Timo Wernera.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Gouweleeuw, Khedira, Hinteregger - Opare, Max - D. Baier - Heller, Koo, Caiuby - Finnbogason
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Orban, Upamecano, Halstenberg - Demme, Ilsanker - Sabitzer, Bruma - Ti. Werner, Y. Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.54 - 2.23
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - Werder Brémy  (úterý 20:30)
Wolfsburg a Werder nezažily povedený vstup do sezony. Tým Alexandra Nouriho dokonce stále čeká na první výhru.

Proti Schalke neměl daleko alespoň k bodu, nicméně sedm minut před koncem udeřil Leon Goretzka. "Z té porážky se musíme co nejdříve oklepat a koncentrovat se na Wolfsburg. Věřím tomu, že se nám podaří sehrát dobrý zápas. Uvidíme, jsme připraveni na všechno," řekl trenér Nouri, který - tak jako před rokem při svém debutu - nastoupí proti Martinu Schmidtovi, jenž v týdnu převzal žezlo od Andriese Jonkera.

Theodor Gebre Selassie by neměl chybět na pravé straně brémské zálohy. Zato Niklas Moisander, Zlatko Junuzović a Max Kruse, tedy tři nesmírně důležité články obvyklé základní sestavyzůstávají mimo hru. Poslední jmenovaný by přitom mohl kvůli zlomenině klíční kosti chybět až několik měsíců. V úvahu jakožto náhradníci přicházejí Florian Kainz či Jérome Gondorf, a také Ishak Belfodil.

"Léto jsem využil k odpočinku, ale měl jsem neustále zabalený kufr. Sportovní ředitel Olaf Rebbe mě kontaktoval už v zimě, ale chtěl jsem zůstat loajální vůči Mohuči. Po prvních dnech v novém působišti mám ze všeho dobrý pocit, i když vím, že nás čeká hodně tvrdé práce. Je třeba probudit tým a zažehnout fotbalovou vášeň," prozradil Schmidt.

Pro svůj první zápas nebude moct využít služeb Johna Brookse, Jeffreyho Brumy a Maria Gomeze. Yunus Malli by tedy se svým přístupem neměl chybět v základní sestavě, ačkoliv se ještě uvidí, jaké zvolí nový kouč rozestavení. Čas na změny nebyl prakticky žádný, ale nejen v Bundeslize se už několikrát prokázalo, že k započetí úspěšné série stačí někdy samotná změna trenéra. Bude to platit i tentokrát?
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Knoche, Camacho, Uduokhai - Verhaegh, Gerhardt - Guilavogui, Arnold - Didavi - Dimata, Origi
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Ro. Bauer, L. Sané, Veljkovic - Gebre Selassie, M. Eggestein, Augustinsson - Kainz, Delaney - Bartels, Belfodil
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.65 - 3.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund431010:010
2.Hannover 9643105:110
3.Bayern Mnichov43019:39
4.Schalke 0443017:39
5.TSG Hoffenheim42206:38
6.RB Lipsko42118:57
7.FC Augsburg42117:47
8.Hamburger SV42024:56
9.VfB Stuttgart42023:56
10.Borussia Mönchengladbach41215:55
11.Hertha BSC41214:45
12.Bayer Leverkusen41128:84
13.Eintracht Frankfurt41122:34
14.VfL Wolfsburg41122:54
15.1. FSV Mainz 0541033:73
16.SC Freiburg40221:82
17.Werder Brémy40132:61
18.1. FC Köln40041:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (152)

Přidat komentář
stas87

Slabe Bremy...ktore maju smolu v koncovke, inak hraju vyrovnane zapasy zatial s kazdym superom a drzali cez 70.minut nula nula s Bayernom. Vobec by ma neprekvapilo, ak by Nouri minimalne zo zaciatku prisiel branit remizu a pribeh bol taky, ako v zapase proti TSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajete špatně roky, co odesel Ailton.. Tehdy se hrál fotbal v Bremam ale ty casy jsou zatím pryč

Reagovat
Arne

Analýza jako svině.

Reagovat
Kily

takové hospodské kecy, žádné překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec neposlouchejte tady ti tipery, ti netrefi vodu z lodi

Reagovat
Kily

takovou sebekritiku bych od někoho jako ty nečekal

Reagovat
OnderCZ

Jinak k dnešní 2. BL - hodně nahnuté to má v Lauternu Norbert Meier, pokud dnes nezvítězí, kolují informace, že bude odvolán. Bohužel k nějaké konsolidaci a postupnému návratu do BL má Kaiserslautern hodně daleko. A pokud to půjde takhle dál, už to letos ani nebude boj ve středu tabulky, ale od začátku o udržení. Zbývá jen doufat.

Reagovat
Rudnevs

Meier tomu tímu dokázal dať nový impulz, prvých pár zápasov hrali super, akurát potom sa efekt nového trénera vytratil a túto sezónu to už je regulérne trápenie. Na zápas s Aue som zvedavý, ale podľa mňa je odvolanie Meiera už len otázka času. Okrem toho fanúšikovia FCK vyčítajú Meierovi zlé výkony na ihriskách súpera a jeho základné zostavy - najmä neustálu prítomnosť Osaweho v nich.

Čo sa týka postupného vzostupu alebo dokonca návratu do BL to tiež nevidím moc ružovo. Hlavný problém je nedostatok peňazi a celkom vysoké dlhy. Do roku 2019 majú vrátiť pôžičku 6 miliónov, to bude veľká výzva. Našiel som článok z minulého roku, kde stojí že Lautern má vrátane tejto pôžičku dlhy okolo 13 mio. € (nie je to oficiálne číslo, oficiálne sa to asi nikde ani nezverejňuje). Navyše mestu platia celkom vysoký nájom za Betzenberg. Aj peniaze napr. z predaju Kocha išli na splácania dlhov.

Reagovat
smazaný uživatel

A problémy jsou i personální.Mám pocit,že po odchodu Kuntze to tam jede tak nějak setrvačností samo.Viz. střídání trenérů,neustálé hledání sportovního manažera.A nechuť bývalých hráčů a místních legend jít do toho a pomoci taky asi leccos naznačuje...

Reagovat
Rudnevs

Športový manažér už je nájdený - nedávno to prebral Boris Notzon, ktorý bol doteraz hlavný scout a analitik. Inak čo sa týka tých legiend, tak trebárs v zime mal o to miesto trénera po Korkutovi záujem Sforza, ale vedenie si radšej zvolilo Meiera. Na fanúšikovskej stránke sa už diskutuje i o novom trénerovi ktorý to preberie po Meierovi a tiež padajú mená bývalých hráčov ako Labbadia, Sforza, Strasser, Bugera, Klose.

Reagovat
smazaný uživatel

Labbadia bude asi spíš přání než reálná možnost... U Kloseho jsem ani nevěděl,že má trenérskou licenci

Reagovat
Rudnevs

Všetky tie mená sú len priania ktoré som vytiahol z diskusie fanúšikov, spomínal sa tam napr. aj Weinzierl, Lieberknecht (tiež bývalý hráč FCK) alebo Schubert. Seriózne špekulácie na weboch typu Bild alebo Kicker ešte neprebehli. Klose ani Bugera práveže licenciu nemajú, ale to je im tam asi jedno.

Prečo Labbadiu nevidíš ako reálnu možnosť? Veď v HSV odvádzal dobrú robotu, kým mu to tam Beiersdorfer neznechutí. Podľa mňa je momentálne v situácii, že ešte stále by na Lautern mal a už veľa lepších ponúk mať asi nebude, takže by tú prácu asi vzal.

Reagovat
smazaný uživatel

No myslím si,že spíš čeká na nabídku z BL... A jestli by ho třeba FCK oslovil v případě,že by Meiera odvolali,to by mě pak zajímalo,jestli by do toho šel. Jinak v HSV i v Leverkusenu odváděl dobrou práci a myslím,že fans Lauternu by za ním určitě stáli,jako s bývalým hráčem by s ním měli větší trpělivost než teď s NM.Určitě by to tam dokázal ze začátku vyhecovat,podobně jako Franz Straka

Reagovat
smazaný uživatel

No Meier hraje regulérně o angažmá.Ztráta,kterou nabral,už je velká a tlak se zvětšuje.Večer to bude možná zlomový zápas,mančaft potřebuje první výhru.Tím nechci říct,že bude klid,naopak. Letos to bude boj o holý život.

Reagovat
Rudnevs

Kühne končí v HSV.

Reagovat
cologneFC

Tiež som to už čítal. Som zvedavý čo teraz s nimi bude.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV su kto?

Reagovat
smazaný uživatel

hamburg jasne :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Ták, Manu až v lednu. To bude zvláštní podzim, každopádně Svenovi věřím

Reagovat
OnderCZ

Nezapomeňte na kicktipp.

Reagovat
PavlíčeQ

Ulreich - Kimmich, Martínez, Süle, Rafinha - Rudy, Tolisso - Coman, Müller, James - Lewandowski.

Reagovat
vladino10

Vyzerá to, že ribéryho začíname odstavovat (myslím, že správne) na vedľajšiu koľaj..

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle Schalke nevyhraje...

Reagovat
PavlíčeQ

Ta sestava co byla o víkendu vypadala super. Tahle vypadá všelijak

Reagovat
db18

Až na Rafinhu je skvělá...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem je trochu přecenil.

Reagovat
db18

Záloha ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím nikdy nefungovala.

Reagovat
vilp

http://www.marca.com/en/football/real-madrid/2017/09/19/59c105f5468aeb66488b4616.html

Tohle jste četli, Bavoři? Hodně vtipné, kór pokud se podívám, jak si zatím Kroos s Götzem od té doby vedou.

Reagovat
db18

Nic nového pod sluncem...

Reagovat
vilp

Asi ne, ale o tom názoru, že Toni nebyl TOP hráč, jsem nevěděl...

Reagovat
db18

Rudy

Lewa sólista

Reagovat
pepinho2

Krásná střela

Reagovat
SpartaOvenka

Ten záběr do místnosti s videem, kde nikdo není

Reagovat
db18

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
PavlíčeQ

Jasná penalta, nevim na co potřeboval video

Reagovat
PavlíčeQ

JAMEEES

Reagovat
db18

Ale jinak je až nechutně pomalý...

Reagovat
smazaný uživatel

To není nic nového.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke slabé Zrovna Jamesovi darují gól.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo ho tam nehlídal.

Reagovat
db18

To jo, ale nechápu to "zrovna Jamesovi"

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám ho rád. Nemá být v Bayernu, patří do Španělska...

Reagovat
20fredy20

Presne , tiez mi absolutne v bayerne nesedi

Reagovat
20fredy20

Robbery a Vidal posetreni tak parada, robben a vidal najlepsi hraci nech si oddychnu

Reagovat
db18

Rudy > Vidal

Reagovat
TonCZek

Reagovat
20fredy20

Tak to ani nahodou Vidal je stroj vsak ide kazdy zapas na 110% a ked nehral proti hoffenheimu tak si nas tam tocili ako nic

Reagovat
PavlíčeQ

Arturo je super dokud nedostane žlutou, pak je to s nim o nervy

Reagovat
20fredy20

V lige za bayern nnedostal ani jednu cervenu a v lm dostal proti realu co ani dostat nemal a mne sa to prave lubi ze aj ked ma zltu ide naplno a bojuje stale

Reagovat
db18

Právě... i když má žlutou, tak do toho chodí jak idiot (a proti Realu už měl být venku daleko dřív )

Reagovat
PavlíčeQ

No já vim, že nedostal, ale vždycky si přinejmenším o tu druhou koleduje

Reagovat
vladino10

No ja si pamätám minimálne jeden zápas, keď ho guardiola striedal v 20. minúte, lebo uz mal žltú kartu a do subojov chodil ako idiot..

Proti realu mal byť vonku uz dávno predtým ako tu červenú reálne dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Asi sotva, Vidal je srdciar ktorý každý zápas odmaká pre mužstvo na 100 percent :)

Reagovat
20fredy20

Oprava kazdy suboj na viac ako 100% borec strasny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

ak chces mat kvalitnu lavicku, tak aj ona musi hrat, zachvilu dalsi zapas v buli tak LM .. nahusteny program, konecne ma aj kto nastupit z lavicky, co na bayern je neobvykle a uvidime ako dlho ten stav vydrzi

Reagovat
blackhawk88

konecne..2. zapas v rade, kedy sa Bayern snazi hrat priamociarejsie

Reagovat
smazaný uživatel

Leona je v Schalke škoda, je potřeba ho co nejrychleji vysvobodit.

Reagovat
20fredy20

A este wernera a nech poliak ide aj s jamesom do realu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bude hodně drahý.

Reagovat
db18

Radši Wagnera...

Reagovat
20fredy20

Staci ked lewandowski sa zacne chovat normalne lebo hrac je neskutocny

Reagovat
db18

(když zrovna nemá krámy, jako teď... )

Reagovat
20fredy20

Aj to sklepnutie tolissovi to nevie asi nikto tak sklepnut prsiami

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Ale miesto koho s ním?

V tej zálohe to máme poriadne narvane..

Reagovat
db18

LAM Goretzka, CAM Müller, RAM Coman/James

Reagovat
vladino10

A myslíš, že by to mohlo fungovať?

James je viac stredový hráč ako krídlo, goretzka to isté..ako nemám ho veľmi nasledovaneho, tak si rád nechám rozšíriť obzor, ja by som samozrejme zaňho bol iba rád, ak by sme ho mali kam dať..Lebo ako ďalší záložník by bol asi viac menej zbytocný

Reagovat
db18

Takhle to hrával Carlo v Realu... a tuším že i v AC. jeden "klasický" střed a dvě falešný křídla.

Reagovat
SpartaOvenka

Jojo, tuším, že na křídle se střídali Seedorf, Pirlo a někdy i třeba Gattuso

Reagovat
stas87

Spatny vykon od nas, moc spatny. Bez utocnika, takze nakopy na Bartelsa absolutne k nicomu..az sa cudujem, preco na najmensieho hraca nakopavame. Prve ohrozenie branky az v 43.minute po rohu...Oni vyhravaju 1-0 ale nemaju vobec snahu pridat druhy gol. Fakt ma nebavi pozerat sa na to, ako si stoperi 10x po sebe vymeni loptu, potom prihraju strednemu zaloznikovi a ten namiesto toho aby sa otocil a skusil ju poslat dopredu, tak sa ako najväcsi trapak otoci smerom k vlastnej branke a prihrava zasa stoperom ci brankarovi. Fakt demencia od nich, kedze my ich vobec neohrozujeme a oni su posrati pridat druhy gol. Didavi naprosto k hovnu, ten snad nebol u lopty a nic neurobil. Od nich hra dobre Malli, po dlhej dobe kvalitny vykon zatial.

Reagovat
stas87

Bartels dal gol...........hlavou.

Reagovat
stas87

Co Bayern? Naprosto dominuje a kontroluje hru? Doteraz nechapem, ako sme so Schalke mohli prehrat. Ukacko a Stambouli nehraju, takze aspon nejaky posun v ich hre.

Reagovat
20fredy20

Neni to dominancia schalke malo 2 obrovske tutovky a bayern 2 sance 2 goly

Reagovat
db18

No, zrovna Bentaleb to dneska posral...

Reagovat
db18

A Ukrajinec nastupuje...

Reagovat
vladino10

Nie je to nejaká absolútna dominancia, bayern má dosť problémy v rozohrávke ktoré znásobuje aj sven v bránke..schalke malo 2 golovky, bayern asi 4 a k tomu zopár nádejne vyzerajúcich situácii, celkom pekný výkon a pozeratelny futbal..

Reagovat
20fredy20

Dneska sa mi najviac pozdava tolisso

Reagovat
Jardman

Coman si neskutečně vodí Kehrera

Reagovat
20fredy20

Coman si vodi kazdeho ale finalna faza vacsinou 0 bodov

Reagovat
db18

Každý si vodí Kehrera...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PavlíčeQ

Embolo

Reagovat
20fredy20

Tak toto bude ohen na streche,ze ho dal dole.

Reagovat
db18

Reagovat
20fredy20

Ullreich

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
PavlíčeQ

Zatím výbornej

Reagovat
Bastaron

Coman je nejvíc pán❤

Reagovat
blackhawk88

James

Reagovat
db18

Další krásný balon Jamese... fakt škoda, že není rychlejší...

Reagovat
20fredy20

Rychlost ako jarda kuzel a to doslova

Reagovat
db18

Do teď jsem si toho ale fakt nevšiml... v repre vypadal docela čile...

Reagovat
20fredy20

Kridlo nemoze nikdy hrat jedine CAM

Reagovat
smazaný uživatel

To už vůbec. Tam je obsazeno.

Reagovat
PavlíčeQ

Přihrávka a zakončení

Reagovat
db18

Reagovat
cologneFC

Veľa ľudí nás už odsúdilo do bojov o záchranu, ale dovolím si tvrdiť, že väčšina nevidela ani jeden náš zápas. V Dortmunde sme vybuchli, to bez debaty, v tých prvých troch sme boli ale vyrovnaným súperom a dokonca s lepšími zápasovými štatistikami. Hrá sa ale na góly a tie zatiaľ nedávame. Dnes je najvyšší čas to zmeniť, ale bude to ťažké. Ak však predvedieme znova výkon ako v prvých troch zápasoch, tak vyhráme. Trošku sa popracovalo v pondelok a utorok na psychike a zakončení. Snáď sa to dnes prejaví. Môj tip 2:0 FC.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni vědí proč a já vás odsuzují dnes. Do píči s vámi nedáš gól nehrajes fotbal

Reagovat
johnn

Leverkusen dúfam že vyhráme tip 2:4

Reagovat
Heresy

nechapu nektere nazory na jamese vcera byl rozhodne nejlepsi na hristi za takove snazive hrace by sme meli byt radi ...

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
cologneFC

Načo je videorozhodca keď robí takéto chyby? Aj v Dortmunde aj teraz!

Reagovat
cologneFC

V štúdiu je ako expert Markus Merk. Jednoznačne povedal, že to penalta nemala byť v žiadnom prípade. Naopak pred chvíľou bola nám odopretá jasná penalta po faule na Bittencourta. Znovu to potvrdil aj Merk. Ešte raz sa pýtam, načo je videorozhodca?????

Reagovat
db18

ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak muze za tohle pisknout penaltu? Dyt to nebyl ani faul a navic jeste ruka utocnika..

Reagovat
smazaný uživatel

Cawte fans Dortmundu Práve som pozeral na livesport.cz zostavu Borussie na dnešný zápas v Hamburgu a všimol som si početnú maródku. Chcem sa spýtať niekoho, kto fandí a pravidelne sleduje dianie v klube Borussie, štart ktorých hráčov je o týždeň v LM prakticky vylúčený ? Za Real sú to momentálne Benzema, Kovačič a Theo Hernández.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kolin letos dolů, neskutečný či hrají, větší špínu sem viděl jen na pražským nádraží na hajzlech

Reagovat
smazaný uživatel

20let fanda BVB .nebude hrat na 100 procent reus,guerreiro,rode,schmelzer.proste z tech co tam vidis max nastoupi toljan gotze zacal trenovat andy schurrle a bartra spis ne.jinak typ neprohra nasich.umime na real hrat a mame sirokej kadr.doma sme opravdu silny i tak.urcite real neodveze 3body.BVB OLEEE

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak vidim ze si pro real tes se v utery na ct 4 na westfalsky peklo

Reagovat
smazaný uživatel

1. ČT4 nemám, ale určite budem niekde pozerať 2. Teším sa. Zápasy nemeckých klubov s Realom sú vždy zaujímavé. 3. Vďaka za info

Reagovat
smazaný uživatel

Nemas zac .hlavne smaznete 2krat totac at je klid, my jim doma ukazeme jak se spravedlive vyhrava .

Reagovat
smazaný uživatel

Shinjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! A zase po centru Yarmolenka

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

Se mi ten yarmolenko libi snad vic nez dembele co si kopne az po novym roce .to byl top prodej i bez vetsich bonusu zrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne nam ho faulujou teda

Reagovat
smazaný uživatel

však si je tam vodí, jak malé děcka, tak nezvládají..

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobrej fakt technika parada uplne

Reagovat
smazaný uživatel

ty krávo.. tohle pálení šancí nás bude mrzet..

Reagovat
db18

Kdy do HSV přišel Salihović?

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj pridame ve druhy pulce

Reagovat
smazaný uživatel

Ted v lete z gallenu tusim

Reagovat
smazaný uživatel

nějakej normální stream na BVB ?...všechno se mi to nějak seká

Reagovat
stas87

Ja som vedel, ze sa Jarmolenko presadi hned po prichodu. Uz cca rok spät som pisal, ze si ho viem predstavit v BVB a ze by pre nich bol hrac hned do zakladnej zostavy. On je daleko lepsi hrac ako Konopljanka, je viac timovejsi a nemysli si o sebe, ze je majster sveta. Ved aj jeho prva veta na tlacovke bola, ze sa musi naucit jazyk, aby zapadol do timu a chapal pokyny trenera. Som za neho rad, ze ma nesklamal a mal som teda dobry odhad.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to už je i více než rok, že jsme o něm tady několikrát mluvili. To už budou možná i 2 roky

Reagovat
smazaný uživatel

Rojadirecta

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha - Leverkusen Tip EF: 2

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobrej.technika centry beh a vi co dela to presne potrebujem.dembele problemovej hrac sem rad ze sme ho prodali a jeste za takovou raketu.sem zvedav jestli za nej vubec nekdy budou bonusy kdyz je zranenej.hlavne jak se zranil...je jeste mladej ake hlavne ze uz ma dres barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Yarmo další áčko

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaaaaaa parada

Reagovat
smazaný uživatel

Jj borecek

Reagovat
smazaný uživatel

Yarmolenko to jinej pán než Dumbelé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reus a schurrle to budou mit pak tezky dostat se do takovy nabity sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

Toprak dneska naprosto bezchybný výkon. Silný v soubojích, dobré postavení a konstruktivná rozehra. Tohle jsme si od něj slibovali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jo zatim je vybornej a zagadou na to ze stal 250 tisic eur asi tak vyborny.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kraso copa to nedal ted auba

Reagovat
smazaný uživatel

Super vykon neni co dadat.v utery musime real znicit

Reagovat
smazaný uživatel

Pulisick je rychlý jak průjem.. neuvěřitelné

Reagovat
Visca el barca

Co je zase s Gotzem??

Reagovat
smazaný uživatel

v zápase CL proti tottenhamu dostal od Dembeleho loket do zubů a prý mu to některé zuby úplně "posunulo" od té doby přišel o 2 zápasy. Na víkend už by měl být ready

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neco ze zubem se mu stalo kdyz hrali na totaci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele