Bundesliga - preview 34. kola

12.05.2018, 09:10, aktualizováno 12.05.2018, 09:10
Previews
V bundeslize se rozhodne v posledním kole o Lize mistrů - Hoffenheim svede přímý souboj s Dortmundem a v závětří ještě číhá Leverkusen, jenž přivítá Hannover - i o sestupu a baráži. Na dálku se o ně utkají Hamburk, který hraje s Mönchengladbachem, a Wolfsburg, jenž hostí poslední Köln. Ve stejný čas se hrají i všechny ostatní zápasy.
Bayern Mnichov - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Také zápas Bayernu se Stuttgartem by měl v rámci posledního budesligového kola stát za to. Domácí jej dohrávají už jenom z povinnosti a můžou si ho bezstarostně užívat, kdežto VfB po výborných jarních výkonech stále bojuje o Evropskou ligu.

Ačkoliv aby na ni dosáhlo, muselo by vyjít hned několik dalších okolností. I tak mohou být Švábové s první sezonou po postupu spokojení. Připsali si zatím čtrnáct vítězství, přičemž dokázali vyzrát i na Leverkusen a o minulém víkendu na Hoffenheim, čímž ukončili jeho devítizápasovou sérii bez porážky.

"Musím svému mančaftu vyseknout obrovský kompliment za to, jak přistupoval v poslední době k zápasům. Po té červené kartě to bylo hodně těžké. Ale naštěstí máme Maria Gómeze, který nepotřebuje mnoho šancí k tomu, aby dal gól. Rozhodně se jedná o rozdílového hráče," pochvaloval si Tayfun Korkut.

Carlos Mané, Andreas Beck a vykartovaní Santiago Ascacibar a Dennis Aogo svým spoluhráčm v Allianz Areně nepomůžou. Trenér má však k dispozici adekvátní náhradu, ať už se jedná o Timo Baumgartla, Benjamina Pavarda, Holgera Badstubera, Christiana Gentnera či Chadraka Akola. Korkut tedy možnosti má, akorát Bayern se nebude chtít loučit z další mistrovskou sezonou porážkou. Kupříkladu před rokem nadělil Freiburgu čtyři branky. Trefil se tehdy i Franck Ribéry, jenž v týdnu o rok prodloužil smlouvu. Prchnout původně chtěl Jérome Boateng, avšak podle posledních zpráv si všechno rozmyslel. A navíc i přes těžké zranění stihne mistrovství světa, což se nedá úplně tvrdit o Manuelu Neuerovi.

"V tuto chvíli opravdu nejsem schopný říct, jestli si v Rusku zahraju. Myslím, že není pravděpodobné chytat na závěrečném turnaji, když jsem byl od září bez herní praxe," prohlásil dvaatřicetiletý brankář s tím, že zůstává v kontaktu s Joachimem Löwem. Kouč Bayernu Jupp Heynckess naznačil, že by si eventuálně mohl jeho svěřenec stoupnout mezi tři tyče ve finále DFB-Pokalu, ve kterém se jeho tým 19. května utká s Eintrachtem Frankfurt.

Vedle Boatenga s Neuerem nebudou k dispozici ani Kingsley Coman, Arturo Vidal, Arjen Robben, Franck Ribéry a Juan Bernat. Neměl by to být žádný větší problém, jelikož německý mistr má kádr dostatečně široký. Navíc se vrací David Alaba a střed pole mohou eventuálně posílit Sebestian Rudy a Corentin Tolisso. Bayern tady přeci jen zůstává mírným favoritem.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha - Javi Martinez - James, Thiago - T. Müller, F. Ribery - Lewandowski
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Pavard, Badstuber, Insua - Gentner, Mangala - Donis, Er. Thommy - Ginczek, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.82 - 14.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Hoffenheim přivítá v prestižním souboji Borussii Dortmund. Pokud tým z jihu Německa vyhraje alespoň o dva góly, posune se před Dortmund na třetí místo.

V tuto chvíli se totiž Hoffenheim nachází s dvaapadesáti body na čtvrtém místě a na třetí Dortmund ztrácí tři body. Při výhře o dva a víc gólů tak nejen dorovná bodový rozdíl, ale také překoná ten gólový. Body jsou v tomto zápase extrémně důležité pro oba týmy v rámci boje o Ligu mistrů, jelikož pátý Leverkusen má stejně bodů jako Hoffenheim a šesté Lipsko je pouhé dva body za ním.

Dortmund si pravděpodobně Ligu mistrů uhájí, neboť gólový rozdíl Leverkusenu je příliš malý. Stát se však může cokoliv. Před posledním bundesligovým kolem je však jisté, že Dortmund se tabulkou nahoru neposune, druhé Schalke má totiž náskok komfortních pěti bodů a letos v tabulce skončí před odvěkým rivalem z Dortmundu.

Minulou sobotu Hoffenheim poměrně překvapivě prohrál na půdě Stuttgartu a připsal si tak první bundesligovou prohru od půlky února, kdy padl na půdě Schalke. Před prohrou 2:0 ve Stuttgartu navíc přišly skvělé výhry s Hamburkem, v Lipsku a s Hannoverem.

Poslední bilance Dortmundu je trochu horší než ta Hoffenheimu. V půlce dubna Dortmund prohrál v rámci Revierderby na půdě Schalke, poté však doma vysoko vyhrál nad Leverkusenem. Na konci dubna ale přišla zbytečná remíza 1:1 v Brémách a minulou sobotu nepochopitelná domácí prohra s Mainzem. Hostům bude navíc z důvodu pěti obdržených žlutých karet chybět Sokratis.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Schulz - Zuber, Amiri - Uth, Kramaric
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Zagadou, Schmelzer - Weigl - Pulisic, Götze, Reus, Sancho - Philipp
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 4.04 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Hertha může dohrávat v absolutním klidu, nicméně se určitě pokusí alespoň mírně vylepšit bídnou domácí bilanci. Oproti tomu RB Lipsko bude mít ještě hodně co dělat, aby dotáhlo pohárovou misi i ve druhé sezoně po postupu ke zdárnému konci.

Ze strany Hasenhüttlových svěřenců to nebylo tak přesvědčivé, jako v minulém ročníku, o čemž svědčí i vyrovnané skóre. Jednapadesát vstřelených branek určitě není špatné číslo, avšak stejný počet těch inkasovaných je v porovnání s loňskem hned o dvanáct vyšší, přičemž ještě tedy zbývá odehrát jedno utkání.

V tom minulém si Lookman, Werner a Augustin zastříleli proti Wolfsburgu, díky čemuž vlastně zároveň uchovali naději pro Hamburk. "Nejprve jsme reagovali trochu nejistě, což bylo možná dáno i tím, že jsme poslali do hry více nových hráčů. Nakonec jsme si počkali na ty správné příležitosti a oproti zápasu s Mohučí jsme byli o poznání efektivnější v zakončení. Řekl bych, že to bylo zasloužené vítězství," prohlásil padesátiletý kouč.

"Teď před posledním kole se to sešlo docela zajímavě. Mužeme skončit čtvrtí, ale klidně i devátí. To dokazuje, že Bundesliga byla letos obzvláště vyrovnaná. Nicméně my se soustředíme jenom sami na sebe a víme, že pokud získáme tři body, opět si zahrajeme s předními evropskými kluby. Herthě máme, co oplácet a jsem rád, že nás fanoušci podpoří," reagoval dále na skutečnost, že do hlavního města Německa se chystá dost přes 7 000 příznivců RB Lipsko.

Tento duel zmeškají zranění Marcel Halstenberg, Marcel Sabitzer a Philipp Köhn. Emil Forsberg nemůže nastoupit kvůli kartám, nicméně i tak bude určitě chtít na tuto sezonu zapomenout. Zatímco před rokem sesbíral jednadvacet gólových přihrávek (více než kterýkoliv jiný fotbalista), letos asistoval pouze dvakrát. Uvidíme, jestli se na hřišti objeví Naby Keita, jenž je spojován s letním přesunem do Liverpoolu.

Na druhé straně nemusí Pál Dárdai řešit žádné složité absence. Chybět bude patrně akorát Arne Maier, protože Niklas Stark by měl být ve středu obrany připraven. Že defenziva rozhodně bude chtít vyztužit, ukázal i duel v Hannoveru, který Stará dáma i přes dobrou formou Davieho Selkeho nezvládla a podesáté prohrála.

"Po tom prvním poločase, který se nám hrubě nepovedl, si asi soupeř zasloužil vyhrát. Z výkonu svých svěřenců jsem dnes zklamaný," prohlásil také na adresu Vedada Ibiševiće, který však v poslední době začíná na lavičce náhradníků. Přesto se nechal slyšet, že minimálně rok v Berlíně pokračovat, aby dodržel smlouvu. Ovšem ani poté ještě s fotbalem končit nehodlá.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Stark, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Darida - Leckie, Kalou - Ibisevic, Selke
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Laimer, Orban, Upamecano, Klostermann - Demme, Keita - Kampl, Lookman - Augustin, Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.19 - 4.09 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Augsburg bude ve značně omezené sestavě zajíždět k poslednímu kolu do Freiburgu. Ten musí ještě - na rozdíl od svého soupeře - bojovat o udržení se mezi německou elitou.

Zatímco Augsburg se před posledním kolem pohybuje s jednačtyřiceti body v klidném středu tabulky a sestup už mu nehrozí, Freiburgu v případě prohry hrozí baráž. Freiburg se totiž nyní nachází se třiatřiceti body na patnácté příčce a na šestnácté barážové se o tři body za ním nachází Wolfsburg, který má výrazně lepší gólový rozdíl a v posledním kole se utká doma s jednoznačně posledním Kölnem.

Freiburg tedy v zápase s Augsburgem potřebuje za každou cenu bodovat, jinak ho pravděpodobně čeká baráž s druholigovým Kielem, který předváděl v uplynulém ročníku 2. Bundesligy velice líbivý, útočný fotbal.

Bilance posledních zápasů ale pro Freiburg není nijak přívětivá. Z posledních sedmi ligových jich totiž Freiburg šest prohrál a pouhý jeden vyhrál, a to na konci dubna, kdy dokázal na vlastním hřišti udolat poslední Köln poměrem 3:2. Minulou sobotu prohrál Freiburg 3:1 v Mönchengladbachu.

Při pohledu na poslední bilanci Augsburgu se zdá, že jeho hráči se snaží o rovnoměrné střídání proher, remíz a výher. V půlce dubna totiž Augsburg bezbrankově remizoval ve Wolfsburgu, následně vyhrál 2:0 nad Mainzem, o týden později znovu remizoval, tentokrát 2:2 na půdě Herty BSC a minulou sobotu doma prohrál 1:2 s druhým Schalke.

Augsburg bude mít v zápase jednoznačnou nevýhodu v podobě nedostatku hráčů. Týmu z Bavorska totiž nebudou chybět pouze zranění Framberger, Jakob a Koo, ale také Heller, kterému stále běží trest za červenou kartu a Max, který bude sedět kvůli žlutým kartám.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Gulde, Kempf, Günter - Höfler, Schuster - Frantz, Terrazzino - Kleindienst, Petersen
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Giefer - Schmid, Danso, Gouweleeuw, Hinteregger - Khedira, Baier - Richter, Moravek, Caiuby - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.34 - 3.82
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Frankfurt zabojuje na půdě Schalke o Evropskou ligu, do které se může stále dostat i přes německý pohár. Schalke už o nic nejde a úspěšnou bundesligovou sezónu určitě zakončí na druhém místě.

Schalke se před posledním kolem nachází na druhém bundesligovém místě, se ztrátou neuvěřitelných čtyřiadvaceti bodů na první Bayern a náskokem pěti bodů na třetí Dortmund. Klub z Gelsenkirchenu už má tedy zajišťen postup do základní skupiny Ligy mistrů, kterou si zahraje po více než třech letech.

To Frankfurt ještě vůbec nemá zajištěnou účast v evropských pohárech, do kterých se může dostat prostřednictvím finále německého poháru příští neděli, ve kterém se utká se silně favorizovaným Bayernem. Případná výhra Bayernu však znamená, že Evropskou ligu si zahraje i tým, který v bundeslize skončí na sedmé příčce, kterou shodou okolností okupuje právě Frankfurt. Na záda však Eintrachtu dýchá dvojice Stuttgart - Mönchengladbach, kterou musí Frankfurt za každou cenu udržet za sebou.

V půlce dubna Schalke porazilo odvěkého rivala z Dortmundu 2:0, následně vypadlo překvapivě z německého poháru, když prohrálo právě s Frankfurtem. Poté přišly remízy s Kölnem a Mönchengladbachem a konečně minulou sobotu důležitá výhra v Augsburgu, která zajistila druhé místo.

Poslední bilance Frankfurtu tak zářivá není. Hned po vyřazení Schalke přišel domácí výprask 0:3 od Herty Berlín a prohra 1:4 na půdě Bayernu Mnichov. Minulou sobotu však hráči frankfurtského Eintrachtu dokázali zvítězit poměrem 3:0 nad Hamburkem, když se postupně do sítě soupeře trefili Wolf, Mascarell a Meier.

Oběma týmům bude chybět jeden hříšník, který je v trestu za obdrženou červenou kartu. Na straně domácích to bude Nabil Bentaleb, na straně hostů pak japonský záložník Makoto Hasebe.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - Caligiuri, McKennie, Goretzka, Oczipka - Harit - Burgstaller, Konoplyanka
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Chandler, Abraham, Salcedo - da Costa, Mascarell, Willems - Wolf, Boateng - Haller, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.49 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Hannover 96  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen měl dobře našlápnuto, nicméně teď zaostává o skóre za Ligou mistrů. Teoretickou výhodou by mohl být fakt, že konkurent z Hoffenheimu hraje s Dortmundem. Naopak Hannover už může být bez starostí, jelikož Bundesligu udržel i pro příští sezonu.

"Troufám si tvrdit, že dnes to byl z naší strany úplně nejlepší první poločas sezony. Hráli jsme ofenzivně a soupeře jsme dostali pod tlak. Všichni jsou šťastní a spokojení, jelikož dnes odvedli skutečně výbornou práci a ukázali sílu, na které bude možné dále stavět," prohlásil rozradostněný André Breitenreiter po vítězství nad Herthou, jež bylo jubilejní desáté.

V závěrečném utkání nebudou moci za dolnosaský celek nastoupit Edgar Prib, Felipe, Charlison Benschop, Pirmin Schwegler. Plnou porci minut neodehrají s velkou pravděpodobností ani Jonathas a Felix Klaus. Do základní sestavy se vrací Waldemar Anton a na povedený výstup z minulého kola bude chtít navázat Niclas Füllkrug, jemuž budou v ofenzivě vypomáhat především Ihlas Bebou a Martin Harnik.

V polovině dubna sestřelili die Werkself konkurenta z Frankfurtu, ale od té doby čekají na gól. Proti Borussii Dortmund to byla vcelku blamáž, proti Stuttgartu smolná porážka a minule proti Brémám? "S bezbrankovou remízou nemůžeme být stoprocentně spokojení, protože jsme tady chtěli vyhrát," řekl Heiko Herrlich.

"Vytvořili jsme si však několik dobrých příležitostí, takže zůstávám optimistou a věřím tomu, že příště v domácím prostředí zabojujeme a v příštím ročníku se do BayAreny navrátí Liga mistrů," dodal trenér, jenž se nebude moci spolehnout na Kevina Vollanda. Po zranění budou schopní odehrát nějakou porci minut Jonathan Tah a dvojčata Benderovi.

Šestačtyřicetiletého nástupce Tayfuna Korkuta by měla hlavně zajímat ofenziva, protože když jeho tým vyhraje minimálně 5:0, bude se radovat i v případě rovnosti bodů s TSG. "Na první pohled se takový výsledek samozřejmě tváří jako utopie, ale kupříkladu proti Lipsku jsme předvedli opravdu vynikající výkon. Ve fotbale je všechno možné," dodal Herrlich optimisticky.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz - Bailey, Havertz, Brandt - Alario
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Korb, Hübers, S. Sané, Albornoz - Anton, Bakalorz - Bebou, Karaman - Harnik, Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.42 - 15.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Dost možná poslední zápas v nejvyšší soutěži na čas odehraje Hamburk. Domácí fotbalisté hostí Mönchengladbach v zápase, který je pro ně už jen malou nadějí. Nejenže musí Hříbata bezpodmínečně porazit, ale ještě potřebují pomoc posledního Kolína na hřišti Wolfsburgu. Pokud se tyto dva faktory nesejdou, historický sestup Hamburku bude skutečností.

Jestliže byl v minulých sezonách sestup Hamburku blízko, nyní visí doslova na vlásku. V závěrečném kole nezbývá severoněmeckému celku nic jiného, než zvítězit a aby to bylo k něčemu, potřebuje ještě pomoc Kolína na hřišti šestnáctého Wolfsburgu. Hamburk tedy nemá situaci ve svých rukou a je takřka oběma nohama ve 2. bundeslize.

Hamburk si v posledních týdnech či měsících nevedl vůbec špatně, problémem je, že s tím začal až příliš pozdě. Za pět kol udělal HSV devět bodů, čímž se ještě vrátil do hry o baráž, ale v minulém kole padl ve Frankfurtu a ocitl se v přetěžké situaci. Dokud ale bude existovat šance, budou se o ní v Hamburku rvát, naděje totiž umírá poslední a zázraky se ve fotbale občas dějí.

Už první cíl porazit Mönchengladbach nebude jednoduchý, protože hosté stále mohou pomýšlet na Evropskou ligu. Jejich situace je podobná té Hamburku, ovšem ve zcela jiných patrech tabulky. Hříbata potřebují na severu Německa uspět a doufat ve ztrátu svých konkurentů.

Také formy obou celků jsou víceméně podobné. Mönchengladbach udělal za pět kol ještě o jeden bod více. Naposledy doma porazil Freiburg 3:1

Hamburk bude takřka v plné síle, otazníky visely pouze nad starty Wallace a Mavraje, jejichž zdravotní stav ještě nebyl stoprocentní. S rozsáhlou marodkou mají potíže na druhé straně a podle všeho nebudou k dispozici Doucouré, Villalba, Johnson, Stindl a Bénes.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Pollersbeck - Santos, Jung, Papadopoulos, Sakai - Steinmann - Ito, Waldschmidt, Holtby, Kostič - Wood
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Hofmann, Kramer, Zakaria, Hazard - Drmič, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.91 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Mohuč v posledních dvou zápasech pořádně zabrala a díky tomu může být před posledním ligovým kolem v klidu. To samé platí pro Werder Brémy, tudíž by se diváci v Opel Areně mohli dočkat gólových hodů.

Die Nullfünfer přitom neměli za soupeře žádné otloukánky, nýbrž kluby zvučného jména. Po tříbrankovém přídělu pro RB Lipsko zvládl tým, za nějž se v obou střetnutích dokázal prosadit Bote Baku, také náročný duel s Borussií Dortmund, čímž celek ze Signal Iduna Parku připravil o možnost obsadit v konečném zúčtování druhou příčku.

"Je to naprosto nepopsatelný pocit. Dokázali jsme tady něco úžasného. První poločas byl z naší strany perfektní. Od šedesáté minuty jsme se poněkud stáhli a Borussia si vypracovala několik slušných gólových příležitostí. Jsem ale přesvědčený o tom, že to bylo zasloužené vítězství a jsem opravdu velmi šťastný," rozplýval se trenér Sandro Schwarz.

Klub, za který v minulosti nastupoval i Zdeněk Pospěch, hraje Bundesligu nepřetržitě od roku 2010. Dopomohl k tomu i Rouven Schöder, jenž zůstává ve vedení. "Nadále budu pracovat pro Mohuč. S plným nasazením a přesvědčením. Jsem rád, že všichni v závěrečné fázi sezony drželi za jeden provaz. Od vedení klubu přes spolupracovníky, trenéry, hráče a fanoušky, díky čemuž jsme se zachránili, prokázali velkou sílu a můžeme se dále snažit o ještě lepší budoucnost," prohlásil dvaačtyřicetiletý bývalý obránce, jenž do funkce nastoupil v roce 2016.

V závěrečném utkání sezony budou chybět Emil Berggreen, Leon Balogun, gólman René Alder a zřejmě i Serdar, Latza a Bungert, naopak plně připraveni jsou Guilio Donati, Daniel Brosinski, Yoshinori Muto, Anthony Ujah a Robin Quaison. Samozřejmě bude zajímavé sledovat, jestli dvacetiletý Baku dokáže navázat na svá předchozí dvě představení.

Werder zvládnul poslední měsíce velice dobře. Brémští zvládli za bod střetnutí s Lipskem, Dortmundem a naposledy i s Bayerem Leverkusen, po kterém trenér Kohfeldt prohlásil: "Tohle rozhodně nebyl zápas na 0:0. Ale my ten bod určitě bereme. Domácí klání nám docela vycházela a myslím, že pro Zlatka Junuzoviće to byla dobrá rozlučka."

Rakouský fotbalista se po sezoně přesune patrně do americké MLS, nicméně ještě zbývá poctivě odehrát nějakou porci minut na hřišti v Mohuči. Nastoupit nebudou moct Fin Bartels, Michael Zettener a Aron Jóhannsson. O startu Augustinssona a Moisandera se teprve rozhodne. Zaskočit za ně jsou připraveni Sebastian Langkamp a Marco Friedl. Kdepak, tohle by opravdu mělo být divácky atraktivní střetnutí.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Brosinski, Bell, Hack, Diallo - N. de Jong - Gbamin, Ri. Baku - Öztunali, De Blasis - Muto
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, S. Langkamp, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Delaney - Rashica, Kainz - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.65 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Wolfsfburg má v posledním zápase nůž na krku a aby se s jistotou vyhnul přímému sestupu do nižší soutěže, potřeboval by doma porazit Kolín nad Rýnem. Pro Vlky ještě existuje šance celkové záchrany bez účasti v baráži, ovšem k tomu je potřeba pomoc Augsburgu na hřišti Freiburgu a již zmiňované domácí vítězství nad Kozly.

Poslední kolo Bundesligy přinese dramatické chvilky nejen v bojích o evropské poháry, ale především na opačném pólu tabulky. Situace před 34. kolem je na první pohled jasná. Freiburg i Wolfsburg mají situaci ve svých rukou. V případě Vlků se jedná o udržení alespoň barážové příčky, i když v případě porážky nebo výhry jsou ve hře jak přímý sestup, tak i přímá záchrana.

Wolfsburg prožil velmi nepovedenou sezonu, která stále není u konce. S blížícím se závěrem sezony si navíc situaci zkomplikoval, protože nedokázal ani ve čtvrtém utkání po sobě zvítězit. Naopak, od Mönchengladbachu, Hamburku nebo Lipska dostal vždy minimálně tři branky.

Porazit Kolín by na první pohled neměl být složitý úkol. Kozli zakončí sezonu na posledním místě a jejich sestup je dávno hotovou záležitostí. Jenomže Wolfsburg s nimi nemá dobrou bilanci, porazit je naposledy dokázal před necelými čtyřmi lety a poslední dvě vzájemná střetnutí dokonce prohrál, byť to bylo vždy na půdě soupeře.

Kolín není ve formě prakticky celou sezonu, rád by se však s fanoušky rozloučil co nejlepším způsobem a tak nepojede do Volkswagen Arény jen na výlet.

Wolfsburgu komplikuje situaci fakt, že má stále velmi početnou marodku. Chybět budou Itter, Mehmedi, Jung, Camacho, Tisserand i Osimhen. Minimálně nejistí jsou potom Didavi, Jaeckel a Bazoer. Za Kolín určitě nenastoupí Lehmann a s velkou pravděpodobností i Guirassy.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Uduokhai, Bruma, Verhaegh - Arnold, Guilavogui - Brekalo, Malli, Blaszczykowski - Origi
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Risse, Maroh, Heintz, Horn - Koziello, Höger, Hector - Clemens, Terodde, Zoller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.18 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33273391:2484
2.Schalke 0433179752:3760
3.Borussia Dortmund331510863:4455
4.TSG Hoffenheim331410963:4752
5.Bayer Leverkusen331410955:4252
6.RB Lipsko331481151:5150
7.Eintracht Frankfurt331471245:4449
8.VfB Stuttgart331461332:3548
9.Borussia Mönchengladbach331381246:5047
10.Hertha BSC3310131041:4043
11.FC Augsburg3310111243:4441
12.Werder Brémy339121235:3939
13.Hannover 96331091442:5139
14.1. FSV Mainz 0533991537:5036
15.SC Freiburg337121430:5633
16.VfL Wolfsburg335151332:4730
17.Hamburger SV33771927:5228
18.1. FC Köln33572134:6622

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
Werkrider

Mega sa tesim na dnesne popoludnie.

Leverkusen a Dortmund vyhrat. Prvy krat v sezone budem fandit Kolnu a HSV prajem baráž. Frankfurtu pohary.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim do _LM

Reagovat
db18

Ulreich - Kimmich, Hummels, Süle, Rafinha - Thiago, Tolisso - Müller, James, Ribéry - Lewandowski

Starke - Wagner, Meier , Martinez, Rudy, Götze, Mai

Reagovat
db18

Aha, to je Jonathan Meier a ne Oliver-Batista... jsem si říkal, že by byl už na lavičce, když ještě včera hrál proti Španělsku...

Reagovat
db18

Jinak neví někdo (pravděpodobně Rudy?) o "BL-Konferenz", kde by se věnovali boji o udržení?

Reagovat
Rudnevs

http://www.sport365.live/en/player/5af6a87df25bb272237916/2/80/5af6eb2708bbf/Konferenz/768/432

Jedná sa však o klasickú Konferenz zo Sky, kde dávajú všetky zápasy... Nejaka špeciálna, kde sa zamieriavajú len na boj o udržanie neexistuje, teda aspoň pokiaľ viem.

Reagovat
db18

Ok, díky - aspoň něco... ono jestli to bude napínavý, tak se stejně asi budou věnovat hlavně boji o udržení.

Reagovat
db18

...tak nakonec sotva stíhají přepínat mezi gólama.

Reagovat
Rudnevs

Zatiaľ je to neskutočná paráda... Naopak ten Abstiegskampf už bohužiaľ vyzerá rozhodnutý od prvých minút, vôbec si totiž nedokážem predstaviť, že Köln dá dva góly. To bránenie pri góle VfL mi prišlo také nejake bez záujmu, dokonca som čítal na Twitteri pár reakcii fanúšikov FC, ktorí písali niečo v zmysle, že im vlastne vôbec nevadí, že prehrávajú. Stas, ktorý bol v Kölne na zápase proti vám, vravel, že pri oznámení priebežných výsledkov zo zápasu Frankfurt - Hamburg sa fanúšikovia FC tešili z gólov Eintrachtu. Fakt som netušil, že chcú, aby HSV padlo... No kiež by som sa mýlil, ale momentálne to fakt na záchranu HSV nevyzerá.

Reagovat
db18

ach jo

Reagovat
Hurrikane

účelovka proti HSV už od první minuty v zápase Koln-Wolfsburg

Reagovat
Jeňa

3 góly za 3 minuty

Bohužel Koln to asi těm šaškům z Vfl pustí

Reagovat
db18

5. minuta, 4 góly a neproměněná penalta...

Reagovat
andrew96

Ať už v Dortmundu nechytá žádný Roman neméně 20 let. No a Kramarić si snad vystřelil angažmá v BVB

Reagovat
Liquid

proč by chodil do horšího

Reagovat
Kuba94

Roman dnes ani nechytá

Reagovat
Liquid

při rovnosti rozdílu skóre rozhoduje vyšší počet vstřelených branek, nebo vzájemný? Ta situace by nastala kdyby Hofíci dali ještě góla a Leverkusen přidal 2 což je oboje reálné

Reagovat
smazaný uživatel

Vstřelené branky. Takže Bayer by musel vyhrát 5:0 v případě prohry Dortmundu 0:2.

Reagovat
Liquid

Díky, a ještě 1 dotaz, pokud by Bayern vyhrál finále Pokalu, tak by nyní šel do EL i 7.Stuttgart je to tak ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mělo by být.

Reagovat
Liquid

pěkně Köln

Reagovat
db18

Hector (a ještě někdo se bude divit, že jede na MS )

Reagovat
andrew96
Reagovat
Kuba94

To mi reknete,proc takovy Bayern ktery ma uz titul a posledni zapasy,tak tam sazi hrace z A tymu,misto nehradniku at si taky cutnou ? Uz nemaji za cim se hnat prece

Reagovat
REPLIKATOR

Možná jsou donucení sponzorama.

Reagovat
Realita

Sponzor může určit sestavu??

Reagovat
db18

Bayern se stará o to, aby je příště vedl "neúspěšný" trenér...

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern Hertha

Reagovat
vilp

Toho Guerreira je taková škoda.

Reagovat
db18

Ty vole, Hummels je na dovolený ne?

Reagovat
vilp

Borussia fakt hrozná.

Reagovat
Liquid

snad je ještě LEV přeskočí

Reagovat
REPLIKATOR

Hamburk sestup konečně

Reagovat
Qtipie

Reagovat
Realita

Na jednu stranu je mi líto té unikátní série přes 50 let, hodiny na stadioně a tak, ale rok co rok si koledují a letos holt(by) už to ucho utrženo jest, no...

Reagovat
smazaný uživatel

To to trvalo, u nich je mozny ze daj v posledni vterine 3 goly a v barazi to samy... Karma je dohnala a nestacily ani zlepseny vykony ke konci sezony.

Reagovat
Kily

ale nechce se jim, raději přeruší zápas, než aby to mělo definitivní dohranou tečku i z jejich strany

Reagovat
Adyss

konečne, pápá Hamburg

Reagovat
Horcmen
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele