Bundesliga - preview 31. kola

28.04.2017, 08:57, aktualizováno 30.04.2017, 08:46
Previews
Dortmund v sobotu jenom remizoval s 1. FC Köln a nabídl šanci Hoffenheimu, který v případě triumfu nad Frankfurtem půjde na třetí místo. Boj o záchranu je hodně dramatický a týká se i Augsburgu s Hamburkem, tyto dva celky se odpoledne postaví proti sobě...
FC Augsburg - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Souboj o záchranu. Jak jinak lze popsat bitvu patnáctého týmu tabulky s šestnáctým, duel dvou mužstev, která mají pro zbytek bundesligového ročníku jediný cíl - vyhnout se přímému sestupu, na který mají v tuto chvíli tří, respektive čtyřbodový náskok, a vyhnout se také nevyzpytatelné baráži proti třetímu nejlepšímu celku ligy druhé. Ta čeká právě na bundesligistu s pořadovým číslem 16, které v tuto chvíli má celek Manuela Bauma.

Oba týmy jdou do vzájemného střetnutí ve stejně bídné momentální formě. Obě mužstva prohrála své poslední dva zápasy, přístavní celek nechal tři body rivalům z Werderu i téměř jistě sestupujícímu poslednímu Darmstadtu, Augsburg prohrál 0:2 na hřišti Herthy a přesně nula bodů si odvezl i ze stadionu Eintrachtu, jenž FCA porazil 3:1.

Hamburk má však před důležitým zápasem v boji o bundesligové přežití značný problém. Kromě toho, že je mimo dlouholetá a spolehlivá brankářská jednička René Adler, zranění kolene poslalo na marodku i jeho náhradníka v posledních utkání, jímž je Christian Mathenia. Do branky proti Augsburgu se tak bude muset postavit až brankář, jemuž v pořadí patří číslo tři - osmadvacetiletý Tom Mickel, jenž v minulosti chytal například ve Fürthu nebo Chotěbuzi.

FCA naopak může těšit, že se na trávník po karetním trestu vracejí dva důležití hráči - v sestavě bude jistotě jak středopolař Dominik Kohr, tak islandský forvard Alfred Finnbogason. V ohrožení je naopak start Raula Bobadilly.

Hamburk kromě brankářů bude postrádat Filipa Kostiče, jehož do utkání nepustí žluté karty.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis - Kohr, Baier - Schmid, Halil Altintop, Ji - Finnbogason
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mickel - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos - Sakai, Jung - Hunt, Holtby, Ostrzolek - Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.23 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:30)
Hoffenheim má už evropské poháry pro příští sezonu jisté, ale tento samotný fakt není pochopitelně pro Dietmara Hoppa dostačující. Ten chce v Hoffenheimu Ligu mistrů a jeho snem je zahrát si na San Bernabeu proti slovutnému Realu Madrid.

K Lize mistrů to s devítibodovým náskokem na pátou Herthu celek TSG skutečně nemá daleko, pokud se však mužstvo, v němž velmi solidně hraje i český legionář Pavel Kadeřábek, chtělo vyhnout nevyzpytatelnému play-off a vstupenku mezi dvaatřicet nejlepších klubů Evropy si zajistit přímo, je třeba skončit v probíhající ligové sezoně třetí.

Přeskočit v tabulce Dortmund je těžký úkol, ale nemožné to není - už dnes se navíc Rudy a spol. mohou na kýženou bronzovou příčku v tabulce dostat, jelikož BVB v Signal Iduna Parku zaváhalo a po výhře v poháru na hřišti Bayernu a postupu do finále proti Eintrachtu přišla kocovina v podobně domácí bezbrankové remízy s Kozli.

Potřebují k tomu však porazit právě Eintracht. I ten jede díky zvládnutému semifinále poháru na zápas s dobrou náladu, Orli utkání na hřišti Gladbachu dotáhli až do pokutových kopů, v němž byli úspěšnější než domácí celek a zahrají si tak na Olympijském stadionu o cennou trofej.

Cesta do Evropy však pro Eintracht stále může vést i přes ligovou soutěž. V současnosti jsou sice Meier a spol. v tabulce až jedenáctí, díky neuvěřitelně vyrovnanému středu tabulky však na pohárovou šestou příčku, kterou momentálně disponuje Werder Brémy, ztrácejí pouze čtyři body.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, Hübner - Kaderabek, Zuber - Rudy - Demirbay, Amiri - Wagner, Kramaric
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Hector, Abraham, Oczipka - Chandler, Varela, Gacinovic, Tawatha - Fabian - Hrgota, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.35 - 6.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Velkého vítězství dosáhli ve středu fotbalisté Dortmundu. Coby hosté zvládli duel v Allianz Areně na výbornou a i přes nepříznivý vývoj utkání se jim semifinále národního poháru podařilo vyhrát a po výsledku 2:3 postupují na úkor domácích Die Roten do finále celé soutěže, kde je čeká Eintracht.

Na výbornou se proti mnichovským uvedl především Ousmane Dembele, jenž nejprve parádním centrem nahrál na vyrovnávací gól gabonskému kanonýrovi Aubameyangovi, aby nakonec třetí brankou sám o vítězství BVB nad rivalem rozhodl.

Nyní čeká na Dembeleho, ale i na další borce ve žlutočerném dresu utkání před vlastními fanoušky. V Signal Iduna Parku, kde má BVB dlouhodobě výtečnou bilanci a dlouhou sérii bez prohraného utkání, se utká s Kolínem, jenž stále drží šance na účast v pohárové Evropě pro příští ročník.

Pikantní bude utkání především pro Nevena Subotiče. Zkušený stoper prožil v BVB skvělé roky a byl spolu s Hummelsem členem dvojice středních obránců, jenž byla u všeho podstatného, co se v Dortmundu dělo - u obou titulů i u finále Ligy mistrů. Pak však jeho forma stagnovala a i vlivem zranění se do hry v posledních letech příliš nedostával. Proto byl stále ještě coby kmenový hráč Schwarzgelben poslán na hostování ke Kozlům, kteří by srbského stopera rádi podepsali do svého kádru nastálo.

Oproti utkání s Bayernem se dají očekávat v sestavě BVB změny, místo Bendera by se do hry mohl dostat Matthias Ginter a vyloučen není ani start Felixe Passlacka.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer - Passlack, Castro, Weigl - Dembele, Aubameyang, Reus
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Klünter, Subotic, Heintz, Hector - Lehmann, Höger - Jojic, Bittencourt - Osako, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.10 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Mohuč si pořád nemůže dovolit zaváhání, zatímco Gladbach může být definitivně z nejhoršího venku. Výsledky z posledních zápasů však přeci jen mírně favorizují celek z Coface Areny.

"Byli jsme nesoustředění, nervózní a v naší hře nebyl žádný rytmus. To se pak vyhrává obtížně," nechal se slyšet Dieter Hecking poté, co Hříbata vypadla z DFB-Pokalu, když rozhodující penaltu v semifinále s Eintrachtem Frankfurt proměnil Branimir Hrgota, pro něhož v minulosti býval Borussia-Park domácím stánkem.

Pro dvaapadesátiletého trenéra zůstává nadále velikým problémem počet zraněných hráčů. Marvin Schulz, Christoph Kramer, Fabian Johnson, Mamadou Doucouré, Tony Jantsche, Raffael, Thorgan Hazard, Oscar Wendt a Josip Drmić do duelu s Mohučí určitě nezasáhnou. Střílení branek tak bude na Hahnovi, Traorém, Stindlovi, Dahoudovi a Jonasi Hofmannovi, jenž se v poslední době prezentoval velice dobrými výkony.

V táboře die Nullfünfer došlo k pozoruhodné rošádě, kdy to vypadá, že jedničkou už skutečně nadále nebude Jonas Lössl, nýbrž Jannik Huth, který pomohl vychytat i remízu s Bayernem Mnichov o minulém víkendu. Na lavičku vedle něj s velkou pravděpodobností usednou i Jhon Córdoba a Levin Öztunali, což znamená, že na hrotu útoku bude působit Yoshinori Muto.

Minule proti mnichovskému velkoklubu stříleli Bojan Krkić a Daniel Brosinski (penalta). Trenér Schmidt si pochvaloval nasazení, s jakým jeho svěřenci do utkání šli. Podařilo se tedy de facto navázat na předchozí výhru nad Herthou, jíž předcházelo hrůzných šest porážek v řadě. I tentokrát se o něco větší šance dávají domácím.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
J. Huth - Donati, Bell, Hack, Brosinski - F. Frei, Latza - Quaison, Bojan, De Blasis - Muto
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, A. Christensen, Vestergaard, N. Schulz - Dahoud, Strobl - Traoré, Hofmann - Hahn, Stindl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.55 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Werder Brémy v poslední době pravidelně boduje a navíc střílí góly s obdivuhodnou lehkostí, díky čemuž v této statistice zastává páté místo. Navíc zběsile útočí na Evropskou ligu, takže mírně rozpačitá Hertha ví, že ji na Weserstadionu nečeká nic snadného.

Úlevu patrně nepřinese ani fakt, že se do hry téměř jistě nedostane Claudio Pizzaro. Peruánský útočník chyběl na předzápasovém tréninku, takže v ofenzivě se zase objeví trojice Kruse/Gnabry/Bartels. K dispozici bude i Niklas Moisander a hrát by měl i Zlatko Junuzović, který když chce, dokáže opravdu pozoruhodné kousky.

"Byl by to pro nás takový příjemný bonus, kdybychom se dokázali probojovat do evropských pohárů," prohlásil Lamine Sané. "Ale i když jsme se potáceli u dna tabulky, stále jsem věřil, že musíme jít zase nahoru," dodal. S Herthou má jeho tým v posledních letech lepší bilanci. V Brémách navíc Hertha naposledy vyhrála v dávném roce 2006.

Venku se jí navíc vůbec nedaří. Devět bodů z patnácti utkání, to opravdu není dobrá bilance. Přesto se Pál Dárdai nechal slyšet, že by rád dal příležitost i mladým hráčům. "Máme v kádru mladé fotbalisty, kteří když mají svůj den, předvádějí výborný výkony. Pořád nám jde ale o body, takže se ješět rozhodnu, jestli neupřednostním spíše zkušenosti," řekl.

Co se mladíků týče, dobré šance na základní sestavu by podle všecho měli mít Maximilian Mittelstädt, Jordan Torunarigha a Brazilec Allan. Přeci jen při absenci Fabiana Lustenbergera, Sinana Kurta, Juliana Schiebera, Niklase Starka, Mitchella Weisera, Valentina Stockera, Marvina Plattenhardta a Johna Brookse je třeba si nějak vypomoci. Po zranění kolena by měl být k dispozici Vladimír Darida. Uvidíme, jestli s ním v sestavě uhraje Stará dáma nějaké body.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Veljkovic, L. Sané, Moisander - Gebre Selassie, M. Eggestein, Junuzovic, Ro. Bauer - Bartels, Gnabry - M. Kruse
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Torunarigha, Mittelstädt - Skjelbred, Allan - Esswein, Darida, Kalou - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.95 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SV Darmstadt - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Byť se to zdá neuvěřitelné, Darmstadt stále živí naději na záchranu. Ačkoliv už se jedná spíše jen o story z oblasti teorie, díky dvěma výhrám z posledních tří duelů, kdy Lilien porazili Schalke i Hamburk, je stále ještě záchrana nejchudšího bundesligového klubu mezi elitou matematicky možná.

Svěřenci Torstena Fringsa by však potřebovali porazit Freiburg, kterému se v poslední době daří. Druhý z bundesligových nováčků sice neprožívá tak snovou sezonu jako RB Lipsko, ale i tak mohou být svěřenci Christiana Streicha, mimochodem nejdéle sloužícícího trenéra u bundesligovýh celků ze všech, navýsost spokojeni.

V současnosti patří Brazilcům z Breisgau, jak se Freiburgu přezdívá, šestá příčka a postup do evropských pohárů je v současnosti pro Niederlechnera a další hráče poměrně reálnou a dosažitelnou metou.

Náskok na Brémy je však jen dvoubodový, a proto netřeba ztrácet body se slabšími soupeři, jímž Darmstadt určitě je. Aby se hostům podařilo na hřišti outsidera vyhrát, je třeba vstřelit branku - a na to mají ve Freiburgu experta na slovo vzatého.

Nils Petersen je veřejnosti zapsán především jako žolík, kterého Streich posílá na hřiště během druhého poločase, aby vnesl vítr do unavených soupeřových obran. Proti Leverkusenu však hrál německý forvard od začátku a za důvěru se trenérovi odvděčil gólem už v jedenácté minutě, a díky němu Freiburg vzhledem k výsledku 2:1 nakonec bral proti papírově silnějšímu soupeři tři body. Zda další branky přidá Petersen i dnes, je otázkou.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Sirigu, Banggaard, Sulu, Holland - Kamavuaka, Hamit Altintop - Heller, Gondorf, Vrancic - Platte
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Ignjovski, Söyüncü, Kempf, Günter - Höfler - Frantz - Bulut, Haberer - Niederlechner - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.56 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Na první pohled se klání mezi RB Lipsko a FC Ingolstadt jeví býti jednoznačnou záležitostí. Oba týmy se vlastně nachází na druhém místě (jeden z čela, druhý od konce). Přitom to byli právě die Schanzer, kdo v prosinci připravil Rudým býkům první porážku v sezoně, která zároveň znamenala nucené přepuštění vedoucí pozice Bayernu Mnichov, který si ji od té doby drží (a už nepustí).

Během dubna to s Ingolstadtem vypadalo nejprve velmi nadějně, jenže pak přišly prohry s Wolfsburgem a Brémami. Markus Suttner však pořád věří, že se podaří Bundesligu zachránit. "Naše vůle je nezlomná. Jsem rád, že zase budu moci nastoupit. Zápas s Brémami jsem si na tribuně protrpěl. Vadí mi, když nemůžu dění na hřišti přímo ovlivnit. Jsem pak hodně neklidný," prohlásil.

Z jeho spoluhráčů nebudou moci nastoupit akorát Pascal Gross a Moritz Hartmann. Do obranné linie se naopak vracejí Romain Brégerie a Marvin Matip. V záloze by měl mít své místo Brazilec Roger, jenž se pro kouče Maika Walpurgise stal důležitým hráčem. Pomůže k tomu, aby se čtyřbodová ztráta na prozatím barážový Augsburg ztenčila na jeden bod?

RB Lipsko, které doma prohrálo pouhé dva zápasy, to nebude chtít dopustit, protože kvůli některým zaváháním (včetně toho pro Schalke o minulém víkendu) nadále nemá absolutní jistotu ani druhého místa, ani Ligy mistrů. I když je fakt, že by bylo obrovským překvapením, kdyby družina Ralpha Hasenhüttla o milionářskou soutěž nakonec přišla.

Rodák z rakouského Gratze má před sebou další emotivní duel. Vždyť půjde znovu proti klubu, který dovedl do německé nejvyšší soutěže a dokonce ji i nějaký čas překvapivě vedl! "Proti Ingolstadtu se nehraje dobře. Jedná se o soupeře, který se konstatně snaží držet balon co nejdál od vlastní brány a hráči brání s velkým zaujetím. Bude to zajímavý zápas," řekl na tiskové konferenci.

Z kádru zůstává zraněný akorát Lukas Klostermann. Takže trenér může klidně poslat na hřiště to nejsilnější sestavu. Síla RB Lipsko spočívá i v tom, že má de facto na každý post dva podobně kvalitní hráče. Dokáží die Schanzer v obtížné situaci opět překvapit? Tentokrát to spíše vypadá na to, že si die Roten Bullen vše pohlídají a připíšou si jubilejní dvacáté vítězství v sezoně.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg - Keita, Demme - Sabitzer, Forsberg - Ti. Werner, Y. Poulsen
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - M. Matip, Bregerie, Tisserand - Hadergjonaj, Cohen, Roger, Suttner - Leckie, Morales - Lezcano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 4.25 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Pátý bundesligový titul je pro mnichovský Bayern blízko. Die Roten mají na druhé Lipsko náskok osmi bodů a je velmi nepravděpodobné, že by mladíci kolem trenéra Ralpha Hasenhüttla ještě dokázali obhájce titulu předběhnout.

Je však otázkou, zda je to pro svěřence Carla Ancelottiho dostatečnou kompenzací poté, co museli v týdnu zkousnout další nepříjemnou porážku v krátké době. Po smolném vyřazení v Madridu z Champions League se Bayern musel ve středu poroučet po domácí prohře 2:3 z národního poháru a loňský double se tak opakovat nebude.

Co však může příznivce bavorského klubu alespoň těšit, je fakt, že bylo oficiálně oznámeno uplatnění opce na Kingsleyho Comana. Talentovaný francouzský křídelník tak své hostování u našich sousedů promění v trvalý přestup a podepsal s vedením mnichovského celku smlouvu do roku 2020.

Už coby kmenového hráče Bayernu ho tak čeká cesta do Wolfsburgu, který má zcela jiné starosti než "Hvězdy jihu". Wolfsburg prohrál minulý týden 0:1 na hřišti berlínské Herthy a stále zůstává pásmu týmů ohrožených sestupem.

Svěřencům nizozemského kouče Andriese Jonkera patří v tabulce čtrnáctá příčka a jen bod ho dělí od nevyzpytatelného šestnáctého místa, jež svého majitele posílá do baráže o Bundesligu s třetím nejlepším celkem druhé ligy.

V případné snaze sebrat Bayernu nějaké body Vlkům nepomůže posila z Mohuče Yunus Malli, jenž má problémy se zády. Bayernu bude opět chybět gólman Neuer, jenž je mimo kvůli zlomenině nohy, kterou si způsobil proti Realu Madrid.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Blaszczykowski, Knoche, Luiz Gustavo, Gerhardt - Bazoer, Arnold - Vieirinha, Didavi, Malli - Gomez
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Lahm, Boateng, Hummels, Alaba - Thiago, Vidal - Robben, Müller, Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.50 - 5.10 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayer Leverkusen - Schalke 04  (pátek 20:30)
Nejvyšší německá soutěž míří do finiše a před námi jsou poslední čtyři napínavá kola. Klasická páteční předehrávka nabízí souboj dvou mužstev, jež musí být z dosavadního průběhu ročníku jednoznačně zklamány.

Jak ambiciózní Schalke s novým trenérem Weinzierlem, jenž přišel z Augsburgu, tak loni třetí Leverkusen mířily jednoznačně výše, než na jedenácté, respektive dvanácté místo ligové tabulky.

Zatímco v Leverkusenu se měnil trenér a Roger Schmidt neúspěchy odnesl ztrátou funkce (nahradil ho bývalý turecký internacionál Tayfun Korkut), Weinzierla vedení klubu ve funkci podrželo. Je však otázkou, zda bude v klubu pokračovat i nadále, pokud by Königsblauen skončili úplně bez evropských pohárů. Do pohárové Evropy však má Schalke stále šanci se probojovat - na sedmé místo, jenž zaručuje předkolo play-off EL v případě, že národní pohár vyhraje Borussia Dortmund (což je při vší úctě k Eintrachtu Frankfurt velmi pravděpodobné), ztrácejí Weinzierlovi hoši čtyři body.

Z posledního utkání ve Veltins Areně proti Lipsku získali Höwedes a spol. bod za remízu, když na brzký gól Tima Werner reagoval zkušený kanonýr Klaas- Jan Huntelaar. To Leverkusen prohrál venku s Freiburgem 1:2 a na nováčka letošní sezony pod vedením Christiana Streicha tak Werkself ztrácejí už propastných osm bodů. Vzhledem k mizerné letošní formě obou soupeřů je těžké hledat v dnešním zápase favorita - trochu větší naděje však lze dávat Bayeru - jednak je už k dispozici mexický kanonýr Javier Hernandez, zadruhé pak statistika hovoří proti Schalke - z dvaačtyřiceti možných bodů na hřišti soupeře získali Königsblauen pouze deset.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Tah, Toprak, Henrichs - Baumgartlinger, Kampl - Brandt, Volland, Mehmedi - Chicharito
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Coke, Höwedes, Badstuber, Kolasinac - Stambouli, Bentaleb - Schöpf, Goretzka, Caligiuri - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.50 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov30217273:1770
2.RB Lipsko30195656:3162
3.Borussia Dortmund30168665:3556
4.TSG Hoffenheim301413357:3255
5.Hertha BSC301441238:3546
6.SC Freiburg301351238:5244
7.Werder Brémy301261250:5142
8.1. FC Köln301011943:3741
9.Eintracht Frankfurt301181132:3441
10.Borussia Mönchengladbach301161339:4439
11.Schalke 04301081239:3538
12.Bayer Leverkusen301061443:4636
13.1. FSV Mainz 0530961539:4933
14.VfL Wolfsburg30961530:4333
15.Hamburger SV30961530:5533
16.FC Augsburg30881429:4932
17.FC Ingolstadt 0430841833:5428
18.SV Darmstadt30632123:5821
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Bayer Leverkusen - Schalke 04
sobota 15:30Borussia Dortmund - 1. FC Köln
sobota 18:30VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov
neděle 15:30FC Augsburg - Hamburger SV
neděle 17:30TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lipsku to znovu sype, Ingolstad, jak jsem se dočetl na ProTipsteru obdržel v posledních čtyrech utkání 11 golů. To by mohlo být rekordní vítězství kola. RB to však nepomůže, Bayern to už dotáhne. Sem však zvědav, jestli se po prohře s Dortmundem rychle oklepe.

Reagovat
stas87

Keby nebol Bayer aj Schalke v problemoch co maju, tak by som si ten zapas rad pozrel. Takto ma to prilis nelaka a nebude to mat asi ten spravny naboj. O nieco viac verim Schalke, to predsa len hra o maly kusok lepsi futbal ako Bayer a hlavne ma trenera. Co dneska moze znamenat rozhodujuci faktor o vyhre.

Pokial by FCA aj FSV brali tri body a Bayer prehral, tak to zasa dostane Bayer pod este väcsi tlak a bude zaujimave sledovat, ako sa s tym vysporiadaju. S tym ze by vlci uhrali nieco proti Bayernu neratam.

Reagovat
Lorcan

Lipsko, Hoffenheim, Hertha, Freiburg, Brémy...... to bude zajímavá sestavička na evropský poháry

Reagovat
vladino10

Nováčikovia to majú v prvej sezóne veľmi ťažké, hoffenheimu odchádzajú kľúčoví rudy a sule a aj nad hracmi lipska už určite krúžia supy (aj ked ti môžu zacengat peniazmi, uvidíme či budú chcieť predávať za veľké palky a pokračovať v robení hviezd z mladých hráčov alebo či budú chcieť byť konkurenciou pre bayern a pravidelným účastníkom lm)..

Hertha bola v pohároch uz aj tuto sezónu, horsie ako teraz to o rok na 100% nebude (vypadli v predkole)

No a uvidíme čo tie ostatne priečky, ešte sa to môže zamotať..každopádne je nás tu dosť čo fandime skor celkovo nemeckému futbalu ako nejakemu tímu, čiže možno naozaj o rok zaplaceme

Reagovat
Lorcan

jo, budou to mít hodně těžký, už jen to že budou muset hrát na dvou frontách (poháry + liga), na což ted nejsou zvyklý, do toho nemají zkušenosti s pohárama a v neposlední řadě kvuli prakticky nulovýmu koeficientu budou v nejslabších koších - to je rozdíl proti třeba tuhle sezónu Leicester, kterejž jako vítěz přední ligy měl jistej první koš a podle toho vcelku přijatelnou skupinu, Lipsko nejspíš vfasuje o dost těžší soupeře. A jak řikáš, uvidíme jak udržej kádr....

Reagovat
FCSL

Leverkusen takovej nástup, tutovka + další náznaky, tak dám jedničku a za půl minuty 0:1, ted 0:2 To jsou fakt klauni

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa to tam deje? Nevedia, že je piatok?

Reagovat
smazaný uživatel

Korkut mistr sveho remesla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

No aby to nebola ešte baráž

Reagovat
blackhawk88

dobry futbalik ziadna nuda..ta obrana leverkusenu na zaplakanie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

p-i-č-e tam aj s tým, dotiahli sem toho trágeda Korkuta, aby sa zlepšili výsledky, a

Mohli nechať Schmidta do konca sezóny

Reagovat
vladino10

Tak toto bol naozaj tajfún, akurát ked ho vybrali za trénera, tak si ten tajfún zrejme predstavovali trošku opačne..

Reagovat
blackhawk88

neskutocny traged to je

Reagovat
smazaný uživatel

Este treba doriesit otazku, ci tajfun za sebou zanecha aj spust v podobe baraze...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, hlavne, ze jde plat. Celemuntymu bych vzal bonusy a pokutu aspon 30% z rocniho platu. Vzdyt ty trosky prohravaji 03 a ani neppresuji. Korkut nech vrsti trenerskou licenci a jde kourot ptaky nekam na jamajku.cigos

Reagovat
smazaný uživatel

Spiny leverkusenske. Za tohle chcipnetw

Reagovat
FCSL

Tohle už asi neotočí

Reagovat
FCSL

Ještě 4

Reagovat
Rudnevs

"Schaaaalke NULLVIER" Typické Schalke, táto sezóna je ako na hojdačke.

No a neviem, kto z dvojice Ismael - Korkut je väčší tragéd tejto sezóny. Nakoniec majú šťastie, že tak dlho držali Schmidta, lebo prísť Korkut skôr, tak to mohlo skončiť horšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Korkut by mal zmiznut z leverkusenu rychlostou tajfunu

Reagovat
smazaný uživatel

ja naopak dufam ze ostane co najdlhsie

Reagovat
cologneFC
Reagovat
Rudnevs

2.BL:

Nürnberg požaduje za Kutschkeho 1,5 milióna € a Kutschke chce ostať v SGD, potvrdil vo viacerých rozhovoroch. A ani sa mu nečudujem, veď fandí Dynamu od malička a je to prvý klub, kde sa mu darí. Myslíte, že by Dynamo bolo schopné dať dokopy takú čiastku?

Inak dnes Lautern proti KSC, tak snáď to Roten Teufel dajú, keď KSC už prakticky nejde o nič a už si skladajú káder pre 3.Ligu. Zostať má tréner Meister aj Sportdirektor Kreuzer, včera získali Uphoffa (doteraz VfB) a Hoffmanna (doteraz Fürth) a špekuluje sa aj o návrate Freisa, ktorý po sezóne končil vo Fürthe.

Reagovat
smazaný uživatel

Derbytag!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Dneska sa seria BvB na domacom stadione (konecne) skonci. Come on FC!

Reagovat
db18

Dneska od dvou na BR/NDR souboj o postup do druhé ligy: Rengeburg - Kiel

a na mdr Halle - Magdeburg (prezentováno jako "derby bez náboje" nicméně s trpkou příchutí, protože fanoušci Magdeburgu vzpomínají na Hannese, který za nejasných okolností "vypadl" za jízdy z vlaku, ve kterém se nacházela i skupinka fanoušků Halle - bezpečnostní kamery přitom měly být přelepeny vlepkami fanoušků HFC)

Reagovat
smazaný uživatel

Nevies akej su fanusikovia Halle politickej orientacie?

Reagovat
smazaný uživatel

neposlal by ste mi nekdo odkaz na zapas Brem.Diky

Reagovat
smazaný uživatel

moc dekuju.Musi to byt vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte někdo pls kvalitní stream na Lipsko?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tomu Eurosportu uz vazne nerozumiem. Tak dost mozno pride o prava na BL pre dalsi rocnik, su 4 kola do konca a miesto Dortmund Kolle je tam WTCC ci ako sa ta kokotina vola

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se divim..a v programu je normalne Bundesliga psana..nedeje se tam neco?

Reagovat
smazaný uživatel

Pripojili sa zhruba v 15. minute

Reagovat
smazaný uživatel

jj, uz koukam taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Fiiiiiiiiiiiiiiin mazacky zakoncene.

Reagovat
smazaný uživatel

krasna akce

Reagovat
smazaný uživatel

Nááááádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

koledovali si

Reagovat
smazaný uživatel

15. minúta Kruse 1+1

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

vsadit venku proti Hertě je opravdu tutovka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Olala perfektne, perfektne a este raz perfektne napadanie. Presne s tymto malo problem Schalke, pokial druhy tim chce zakladat akcie kombinacne a nie nakopom, tak to musi byt v neustalom pohybe bekov a strednych zaloznikov, to teraz Hertha nemala a zapatila za to golom. Jarstein to mal nakopnut dopredu a mal by pokoj. Ale to sa lahko napise kedze ten gol uz padol.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky se usmival trener

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně sudí v Lipsku, nevidí aut ani roh

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale banda ubrečených buzen ten Ingolstadt

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach obral rozhodca o dva regulerne goly

Reagovat
stas87

Co sa vlastne stalo s Herthou? Co si ja pamätam, tak pozicne to bol dobre pripraveny mancaft, spatne sa proti nim kombinovalo a ziskavala uzemna prevaha. Vyborne zahustili stred aj kraje a vlastne ich neslo kombinacne prehrat, pretoze boli vsade vcas a sbierali neuspesne prihravky a okamzite isli do brejku. Okej, beriem ze hraje na stoperu ten Touraringha a na kraji namiesto Plattenhardta Mittelstädt, ale oni prisli na Weser ubranit plichru ci co...ved nemali snahu hrat dopredu. To je pre mna sklamanie, pretoze v BL sa da hrat s kazdym a my vzadu tie chyby robime. Takze ak by na nas viac zatlacili, nejaku tu sancu by si vytvorili.

U prveho golu sa traja hraci BSC zbytocne stiahli ku Krusemu, tam stacili dvaja a treti mohol ist dozadu s Bartelsom, takto sa vsetci zbehli k Maxovi a ten videl Bartelsa v nabehu a potom je pre stoperov tazke cuvat ked proti nim bezi rozbehnuty hrac s loptou na nohe. Druhy gol nam darovali a to ich uplne polozilo. Ale to je prave ta absencia pohybu od obrancov a strednych zaloznikov. Nasi pri rozohravke supera od vlastnej branky tieto priestory vykrvyvaju a su vlastne len dva sposoby, ako sa toho napadania zbavit. Prvy sposob je to, ze hraci vrati loptu brankarovi a ten ju nakopne dopredu a vlastne vyradi ze hry napadajucich hracov. Druhy sposob je ucinnejsi, tam staci ak hrac co dostane loptu je dostatocne silny na lopte a otoci sa s nou k superovej branke. Skratke prehra toho hraca, co ho napada. To trebars nedokazalo Schalke a to ma lepsich hracov do stredu ako Hertha.

Tento sposob hry sme pod Skripniom nepraktikovali a to je asi najväcsi rozdiel medzi Nourim a Viktorom. Teraz je celkovo ta organizacia hry na vyssi urovni a s hracmi ktore mame dopredu sa na to aj krasne pozera. Dost akcii je po jednoduchych narazackach, zbytocne nedrzime loptu a pokial je moznost, tak ide prihravka okamzite od nabehu. Nehrame skratka ten pomaly futbal plny prihravok na kratku vzdialenost.

Hertha nebeha, respektive ten hrac co ma loptu, ma silno obmedzeny vyber komu tu loptu posle. Ibisevic sa sice snazi ponukat, ale toho väcsinou stihne dostupit nas stoper a on je nuteny len ju vratit spät. Taky Esswein je prakticky neviditelny...Ak ale oni zlepsi pohyb a budu sa viac ponukat, este nas potrapi. Prehravat o dva goly je nic, jeden gol a vieme co to dokaze urobit. Navyse je tu ta neprijemnost s Csaplarom. Tak snad uz to dohrajeme na vyhru a mozno pridame treti gol.

Eggestein sa mi paci, je to sice len posuvac lopt ale je presne tam, kde ma byt. Dozadu si to plni spolahlivo a v buducej sezone by som ho rad videl spolu s Delaneym v tom strede. Bolo by to dost dobre vyvazene a mohlo by si to sadnut.

Reagovat
smazaný uživatel

Delaney dnu

Reagovat
smazaný uživatel

Druhy polcas je u nas po defenzivnej strane vyraznejsie lepsi nez ten prvy, Dortmund ma sice naznaky ale do vylozenych sanci sa nedostava narozdiel od uvodneho dejstva. Dopredu z nasej strany nic extra, dve polosance zatial ale dozadu je to po zmene stran velmi zodpovedny vykon a domacim sa pomerne tazko kombinuje. Zda sa ze to Peto chce ukopat na plichtu, snad sa to podari

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavne teda, Auba je celkom dost odrezany, v druhom polcase sa velmi malo dostava ku lopte. Ousovi sa nedari moc nasliapnut. Odrezany je vsak aj Toni.

Reagovat
stas87

Gebre

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo byť po zápase

Reagovat
smazaný uživatel

bohaaaa Gebreeeee

Reagovat
smazaný uživatel

zacinaj byt laxni nerad bych zas drama

Reagovat
stas87

Sane Ittrich kludne mohol odpiskat penaltu, kedze Sane netrafil loptu ale Ibisevica. A to stacilo len posunut loptu Wiedwaldovi.

Reagovat
jany kozak

ako hra Duda?

Reagovat
stas87

Zapadol do priemeru hracov Herthy dneska. Sice sa obcas snazil poslat prekvapivu prihravku ale väcsinou skoncila na prvom hraci domacich.

Reagovat
jany kozak

dakujem

Reagovat
andrew96

Ve středu hrdinou, dnes Ous posere, na co šáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Danke Timoooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
andrew96

Horn

Reagovat
stas87

Dam za 1000 na RB, ze porazi FCI a ti trtkovia s nimi uhraju 0-0. Aspon ze Werder vyhral, aj ked druhy polcas bol uplne o nicom z nasej strany.

Reagovat
smazaný uživatel

v patek to bude boj

Reagovat
stas87

Moze to skoncit 0-0. My budeme hrat odzadu a oni branit dokazu velmi dobre. Mozno by to pre nas mohol urvat Max.

Reagovat
smazaný uživatel

ty nase venkovni zapasy jsou moc divoky.Nekdy bylo i stesti.Myslim ze i bod by byl super.Ale vyhra to by byla pomalu evropa...

Reagovat
smazaný uživatel

Horn dnes v nastaveni ukazal zeby si zasluzil pozvanku do narodaku

Reagovat
db18

Ulreich - Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba - Kimmich, Thiago - Robben, Müller, Coman -Lewandowski

A v případě výhry můžeme díky FCI už dnes slavit titul.

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
vladino10

kimmich

Reagovat
PavlíčeQ

Alaba krásně

Reagovat
PavlíčeQ

Je hotovo

Reagovat
blackhawk88

Kimmich tam serviruje prihravky skoro ako Alonso

Reagovat
Bastaron

Coman je láska

Reagovat
Jardman

?

Reagovat
Bastaron

Co jako?

Reagovat
stas87

Ti vlci..to je nieco strasne. V Berline aspon mali sance a mohli bodovat, tu vsetko zadrbu alebo nepresne prihraju. To kludne moze byt 0-6. Ale aspon je ten boj o zachranu medzi viacero mancaftmi. Takze tazko odhadovat, kto pojde priamo a kto do baraze. Ak by Ingolstadt nebodoval dnes, tak uz by bolo tak na 70% hotovo.

Reagovat
cologneFC

Kießling Du Arschloch! V derby si to odseries!

Reagovat
Rudnevs

Poldiho reakcia : "Bayer ešte nepobral žiadne lieky proti komplexu menejcennosti?"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

O čo ide? Co som nezachytil?

Reagovat
smazaný uživatel

Dal som palec za Poldiho reakciu

Inak hlavne v Leverkusene by mali zvysit prevenciu voci tajfunom.

Reagovat
vladino10

Šak ale ked kolega písal, že kiessling je arschloch, čo spravil?

Na čo poldi reagoval?

Nezachytil som vobec čo aa stalo, tak sa pýtam pod tvojím komentom, keďže si dal palec hore tak predpokladám, ze vies go co go

Reagovat
smazaný uživatel

Pista Kießling:

"Dann Hauen wir die Scheiss Kolner weg".

Reagovat
vladino10

dik

Reagovat
Rudnevs

Miesto "nepobral" malo byť "nevivinul". Zlý preklad

Reagovat
PavlíčeQ

Arjenek

Reagovat
PavlíčeQ

Gustavo

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Německým mistrem se znovu stal Bayern Mnichov. Druhé Lipsko dnes remizovalo s Ingolstadtem, bavorský klub byl naopak nekompromisní a ve Wolfsburgu zvítězil vysoko 6:0.

Pre tych co BL pravidelne nesleduju alebo tuto uzasnu spravu nezachytili

Reagovat
HSV1887

HSV dneska musi vyhrat, verim, ze to dame.. Stve me, ze nejsem na stadione :( 1:3

NUR DER HSV !!! IMMER ERSTE LIGA !!!

Reagovat
stas87

Dalsi arschloch v drese HSV. Jedine stastie ma, ze to bolo pre Gräfeho daleko, keby to videl z lepsieho uhlu, tak mu napali rovno cervenu kartu vypakuje ho von z ihriska.

HSV inak trapne, to prisli len na vylet?

Reagovat
db18

Halil Altintop vstřelil 2 góly v jednom zápase naposledy 27. 4. 2014... proti HSV.

Reagovat
stas87

Hamburg este horsi vykon ako vcera Hertha. A to tu clovek cital nazory, ako da Gisdol obranu do poriadku...a oni atakuju 60 inkasovanych golov.

Reagovat
Rudnevs

Ale výkon HSV neni taký zlý ... veď celý tím dal za prvý polčas až o 5 úspešných prihrávok viac ako Julian Weigl za prvý polčas proti Kölnu!

Reagovat
smazaný uživatel

Je nieco zhnile v state Hamburgskom.

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg klucova vyhra v boji o zachranu,aj ked im to HSV svojim (ne)pristupom zial velmi ulahcilo. FCA nema ani zdaleka vyhrane, los v poslednych troch kolach velmi tazky, aj preto bude mat mozno tato vyhra vyznam vyhnutia sa zostupu ci dokonca baraze

Len aby HSV sa nestrachovalo aj o tu baraz. Uz by tam sa zislo cosi spravit v tom klube, roky hraju o zachranu, skoda ze nehraju o pohare

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele