Bundesliga - preview 3. kola

14.09.2018, 09:02, aktualizováno 16.09.2018, 08:55
Previews
Werder vytěžil z úvodních dvou zápasů čtyři body a na další si brousí zuby v neděli odpoledne, to do Brém zavítá Norimberk. V souboji zatím zklamaných se proti sobě postaví Freiburg a Stuttgart, oba celky zatím prohrály všechna svá utkání...
Werder Brémy - 1. FC Norimberk  (neděle 15:30)
Na Wesserstadionu přivítají fotbalisté Werderu Brémy v důležitém klání Norimberk. Do zápasu už bude připraven i český reprezentační brankář Jiří Pavlenka a na druhé straně bude hájit český prapor Ondřej Petrák.

Dobře zatím vstoupily do sezony Brémy, které mají po dvou zápasech čtyři body. Navíc ještě před sezonou vyhrály ve Wormsu a postoupily do dalšího kola Pokalu. Pokračovat ve výsledcích chtějí i v následujícím kole, kdy se představí na Wesserstadionu proti Norimberku. "FCN má vlastnosti, které byste od něho možná nečekali. Je to velmi silný tým, který hraje odvážně a dostává své soupeře pod tlak. Mají skvělý přístup. S respektem k Norimberku ale musím říci, že my máme lepší tým i individuálně máme lepší hráče," neváhal prohlásit trenér Florian Kohfeldt.

Během reprezentační přestávky se stihl dát do kupy klíčový muž Werderu - brankář Jiří Pavlenka. Po utrpěném otřesu mozku už je plně fit a v neděli bude chytat, což potvrzuje i Kohfeldt: "Rozhodně bude schopen hrát." Kdo ale nebude schopen nastoupit jsou Bartels, Johansson, Käuper a Kapino.

Norimberk po svém návratu do Bundesligy na svojí první výhru stále čeká. V úvodním kole prohráli Bavoři v Berlíně s Herthou a o týden později remizovali 1:1 s Mohučí. V Brémách se Norimberku i přes všechny ty pády celkem dařilo, už je to však přes pět let, co se oba týmy v Bundeslize potkaly.

Hostům bude scházet trio Ewerton, Ker a Lippert. V základní sestavě by naopak neměl chybět Ondřej Petrák, takže nezaujatý fanoušek se může těšit na český souboj, na druhé straně nebudou chybět Pavlenka s Gebre Selassiem.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Augustinsson, Moisander, Veljković, Gebre Selassie - Klaassen, Bargfrede, Eggestein - Harnik, Kruse, Osako
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Valentini, Margreitter, Mühl, Leibold - Petrák - Palacios, Behrens, Fuchs, Kubo - Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.28 - 5.74
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - VfB Stuttgart  (neděle 18:00)
U dna ligové tabulky jsou po dvou kolech přitlačeni fotbalisté Freiburgu i Stuttgartu. Ani jeden tým dosud nebodoval, takže vzájemné utkání tuto bilanci jisto jistě změní. Z výhry se však může radovat jen jeden. Kdo ovládne bádensko-württemberské derby? Zvítězí Freiburg, nebo si všechny body odvezou Pavard a spol.?

Dva zápasy - dvě porážky. Freiburg patří dle prognóz mezi celky, které letos budou bojovat o přežití. Domácí celek v prvním utkání nestačil na Frankfurt a ve druhém na Hoffenheim. I přes první dva neúspěchy věří kouč Christian Streich, že jeho tým v derby uspěje. Koneckonců Freiburg má Stuttgartu co vracet. V loňské sezoně patřilo derby pokaždé VfB.

Dle aktuální formy je na tom Stuttgart úplně stejně jako jeho rival. V prvním kole se neúspěšně popasoval s Mohučí a ve druhém jasně nestačil na favorizovaný Bayern Mnichov. Ani ve Stuttgartu však neztrácejí optimismus a věří, že derby přinese zlom. "Máme za sebou dobrý tréninkový týden. Během toho jsem získal pocit, že si hráči chtějí vést lépe, než v předchozích zápasech. Ve Freiburgu bude klíčem k úspěchu aktivní a rozhodnější přístup, zejména ve vápně soupeře," nechal se slyšet kouč Stuttgartu Tayfun Korkut.

V Bundeslize to Freiburgu proti Stuttgartu dlouhodobě nejde. Poslední vítězství Orlů nad velkým rivalem je staré bez mála šest let. Následně až na jedno utkání všechny zbývající duely prohrál. I přes tuto bilanci, která jasně hovoří ve prospěch Stuttgartu, zápas nemá favorita.

Ani jeden z týmů nebude v neděli kompletní. Freiburgu scházejí zranění Abrashi se Stankem, zatímco Stuttgart nebude moci využít služeb českého útočníka Klimenta i Olivera- Kempfa.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Günter, Heintz, Gulde, Stenzel - Frantz, Gondorf, Höfler, Haberer - Niederlechner, Petersen
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Maffeo, Pavard, Badstuber, Insúa - Castro, Ascacíbar - Gentner, Didavi, Thommy - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.25 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Oba dva celky dlouhodobě patří mezi špičku nejvyšší německé soutěže, nicméně momentální výkonnostní rozdíl je obrovský. Bayern Mnichov chce opět obhájit titul a jakékoliv jiné umístění by pro něj bylo obrovským zklamáním, jeho sobotní protivník z Leverkusenu by se naopak rád vrátil do Ligy mistrů. Zatímco domácí favorit je prozatím naprosto suverénní a se skóre 6:1 vévodí tabulce, tak Bayer se krčí na dně Bundesligy s nulovým bodovým ziskem.

Mnichovský gigant vstoupil do nového ročníku tradičně v Superpoháru a znovu potvrdil absolutní nadvládu, když na půdě Frankfurtu hlavně díky hattricku polského kanonýra Roberta Lewandowského během třiatřiceti minut deklasoval místní Eintracht vysoko 5:0. Velké problémy neměl ani v lize. Nejprve se sice lehce trápil s Hoffenheimem, nicméně nakonec ho zdolal po výsledku 3:1.

Vzápětí zavítal do Stuttgartu a tam to bylo mnohem snazší, svého protivníka přehrál hladce 3:0. Leverkusen naopak zažívá horor. V prvním zápase neskóroval v Gladbachu a odvezl si nečekanou prohru 0:2. Před zhruba čtrnácti dny to dopadlo ještě hůře, proti Vlkům z Wolfsburgu nezvládl především úvodní čtvrthodinu druhé části a musel skousnout hořkou pilulku v poměru 1:3. Proto je v tabulce na šestnácté dělené příčce se skóre 1:5.

Oba dva protivníci mají jedno společné - v průběhu příštího týdne vstoupí do hlavní fáze evropských pohárů. Bayern jako jeden z velkých adeptů na celkové vítězství v LM zavítá na úvod skupiny E do portugalského Lisabonu, Bayer pojede do Bulharska a v Evropské lize se utká s Ludogorcem Razgrad. Co se týče vzájemných zápasů, tak v nich dlouhodobě dominuje mnichovský velkoklub, jenž neprohrál se svým nadcházejícím rivalem sedmkrát za sebou.

V loňské sezóně se ve všech třech případech radoval Bayern. Nejprve na ligové scéně dvakrát slavil po shodných výsledcích 3:1, poté předvedl kanonádu v semifinále DFB-Pokal a z netradičního ofenzivního koncertu se zrodila přesvědčivá výhra 6:2. Domácí postrádají Francouze Comana (poraněné vazy v kotníku), hosté přijedou bez Fina Pohjanpala, Chilana Aránguize, Rakušana Baumgartlingera a Řeka Retsose.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 8.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Hannover 96  (sobota 15:30)
Lipsko se proti Hannoveru pokusí o první výhru v této bundesligové sezóně. V prvních dvou zápasech nedokázal vyhrát ani Hannover, který dvakrát remizoval.

Favoritem zápasu je pochopitelně domácí Lipsko, které od postupu do bundesligy sbírá i cenné zkušenosti v evropských pohárech. V cestě mu však stojí aktuální forma. V prvním bundesligovém kole totiž prohrálo na půdě Dortmundu 4:1, na začátku září pak pouze remizovalo 1:1 s nováčkem z Düsseldorfu.

Ani cesta do Evropské ligy nebyla pro RB Lipsko žádná procházka růžovou zahradou. V posledním předkole Evropské ligy nejdřív Lipsko bezbrankově remizovalo na půdě podceňovaného Luhansku, doma pak vydřelo výhru 3:2 a s ní spojený postup do základní skupiny druhé nejprestižnější evropské soutěže.

Co se týče Hannoveru, ten nasbíral v úvodních dvou kolech dva body, přesto se dá říct, že v obou zápasech příjemně překvapil. V prvním kole přišla remíza 1:1 na půdě ambiciózních Brém, v tom druhém pak domácí cenná bezbranková remíza s Borussií Dortmund. Ani jednomu týmu by neměla ze zdravotních či disciplinárních důvodů chybět žádná z opor.

Lipsko se potřebuje odrazit ode dna a svěřenci trenéra Rangnicka se tedy v zápase s Hannoverem nespokojí s ničím jiným než s výhrou. Hannover se pokusí obrat favorita o body a pravděpodobně bude opět praktikovat defenzivní styl hry, cílící na remízu.

Hůře než Lipsko už jsou na tom v tabulce pouze Schalke, Freiburg, Stuttgart a Leverkusen, kteří prohráli oba své úvodní zápasy letošního bundesligového ročníku.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Konaté, Orban, Saracchi - Kampl, Demme - Sabitzer, Forsberg - Werner, Augustin
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Wimmer, Albornoz - Walace, Schwegler - Bebou, Maina - Asano, Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.64 - 6.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Augsburg bude zajíždět k zápasu třetího bundesligového kola do Mainzu. Oba týmy prožily relativně vydařený vstup do soutěže, přičemž na kontě mají čtyři body.

Očekává se vyrovnaný zápas mezi Mainzem a Augsburgem, kde by mohlo rozhodujícím faktorem být domácí prostředí. Mainz zahájil soutěžní sezónu zápasem Německého poháru na půdě Aue, kde zvítězil poměrem 3:1. Poté Mainz doma vyhrál nad Stuttgartem 1:0 a ve druhém kole remizoval 1:1 na půdě Norimberku.

Stejně povedené první zápasy má však za sebou také Augsburg. Po pohárové výhře ve Steinbachu vyhrál tým ze Švábska také na půdě nováčka z Düsseldorfu a následně remizoval 1:1 s favoritem z Mönchengladbachu. Jedná se tedy patrně o zápas dvou slabších týmů bundesligy, které jsou však oba ve skvělé formě.

Domácím bude z důvodu rekonvalescence chybět brankářská opora René Adler. Zranění jsou ještě další hráči Mainzu, a sice Hack, Gbamin, Holtmann, Latza a Berggreen. Hostům budou ze zdravotních důvodů chybět Jakob, Jensen, Schieber a nejlepší střelec klubu loňské sezóny Alfred Finnbogason.

Zápas by měla sledovat zaplněná Opel Arena v Mainzu, která má pro bundesligu kapacitu 34 tisíc diváků. Hlavním rozhodčím zápasu bude třiatřicetiletý Martin Petersen ze Stuttgartu. Příští víkend bude Mainz zajíždět k zápasu čtvrtého kola bundesligy do Leverkusenu, Augsburg bude hostit Brémy.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Brosinski, Bell, Niakhaté, Aaron - Baku, Kunde - Quaison, Maxim, Boetius - Mateta
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Giefer - Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Baier, Khedira - Koo - Hahn, Richter - Gregoritsch
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.44 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Mírným favoritem zápasu mezi Wolfsburgem a Herthou Berlín jsou domácí. Obě družstva si zatím vedou skvěle, hosté však mohou doplatit na početnou marodku.

Wolfsburg i Hertha dokázali své první dva zápasy v tomto bundesligovém ročníku vyhrát. Wolfsburg dokonce v obou případech překvapil. Nejdřív si totiž doma poradil se Schalke, které loni skončilo druhé za suverénním Bayernem, o týden později pak zvítězil na půdě silného Leverkusenu.

Hráči Wolfsburgu prokázali ve výše zmíněných zápasech opravdu velký charakter, v zápase se Schalke totiž vítězný gól vstřelil až v nastaveném čase druhé půle a v Leverkusenu obrátili nepříznivé skóre z 0:1 až na 3:1. Tradiční tým, který se loni trápil chce v jubilejní desáté sezóně od zisku titulu v roce 2009 určitě další úspěch.

Berlínská Hertha vyhrála rovněž oba úvodní bundesligové zápasy, překvapení to však bylo pouze v tom druhém. Na úvod totiž po nevýrazném výkonu doma porazila nováčka z Norimberku 1:0. V druhém kole už však svěřenci trenéra Dárdaie předvedli o poznání lepší výkon a vyhráli na Schalke 2:0 po dvou gólech Slováka Dudy.

O zajímavosti zápasu svědčí také fakt, že Wolfsburg s Herthou jsou jediné týmy, které mají po dvou kolech bundesligy plný bodový zisk, kromě dlouhodobě suverénního Bayernu Mnichov. Dortmund, Schalke, Leverkusen, Hoffenheim, Mönchengladbach - ti všichni už ztratili a v tabulce se nachází za dvojicí Wolfsburg - Hertha.

Hosty však stále trápí nekončící marodka. Darida, jehož zranění se odhadovalo do konce srpna, ještě do zápasu ve Wolfsburgu určitě nebude k dispozici, stejně jako Leckie, Rekik, Kraft, Pekarík, nebo Mittelstädt. Prostě jedna opora za druhou. Wolfsburgu by měli ze zdravotních důvodů chybět pouze Jung, Guilavogui a Klaus.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Camacho - Gerhardt, Arnold - Steffen, Brekalo - Weghorst
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Lazaro, Stark, Torunarigha, Plattenhardt - Grujić, Maier - Kalou, Duda, Dilrosun - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.31 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fortuna Düsseldorf - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Nováček z Düsseldorfu přivítá Hoffenheim, který si příští středu zahraje základní skupinu Ligy mistrů. Bude trenér Nagelsmann šetřit opory na milionářskou soutěž?

Největší otazník v zápase Düsseldorfu s Hoffenheimem visí nad tím, zda trenér hostů Nagelsmann nasadí všechny opory nebo je nechá odpočívat před středečním zápasem Ligy mistrů se Šachtarem Doněck, přičemž tým čeká náročné cestování na Ukrajinu.

Düsseldorf se do bundesligy vrátil po dlouhých pěti letech, první zápas mu však nevyšel. Fortuna totiž prohrála před vlastním plným stadionem s Augsburgem 1:2. O týden později už to však bylo o poznání lepší, svěřenci trenéra Funkela si totiž odvezli bod z Lipska.

Hoffenheim prohrál zápas prvního kola podle očekávání na půdě mnichovského Bayernu, který je v rámci bundesligy již několik let zcela suverénní. Na začátku září pak Hoffenheim v regionálním derby zvítězil 3:1 nad Freiburgem, přičemž střelecky se za něj prosadili dvakrát Szálai a jednou Kramarić.

Hlavním tématem však v současnosti v Hoffenheimu není bundesliga, ale Liga mistrů, do jejíž základní skupiny se tým z Bádenska-Württemberska díky umístění na třetí příčce v loňské bundesligové sezóně. V Lize mistrů se Hoffenheim potká se Šachtarem Doněck, Lyonem a Manchesterem City.

Zajímavou statistikou je, že Düsseldorf udržel čisté konto v pouhých dvou z deseti posledních domácích ligových zápasů (počítá se i účast v 2. bundeslize na jaře 2018). Hlavním tahounem düsseldorfské Fortuny je zatím šestadvacetiletý záložník Matthias Zimmermann, jenž mimo jiné vstřelil gól v posledním bundesligovém zápase v Lipsku.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Bormuth, Ayhan, Kaminski - Zimmer, Gießelmann - Zimmermann, Sobottka, Morales - Ducksch, Hennings
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Nordtveit, Vogt, Posch - Kadeřábek, Grillitsch, Schulz - Kramarić, Bittencourt - Joelinton, Szálai
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.11 - 4.18 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04  (sobota 18:30)
V jednom z nejatraktivnějších zápasů třetího bundesligového kola se utká Mönchengladbach se Schalke. Hosté nemají po dvou odehraných zápasech ani bod, příští úterý je navíc čeká těžký zápas Ligy mistrů.

Vypadá to, jako by se všechno v jeden moment sesypalo na Schalke. Úvod do sezóny týmu z Gelsenkirchenu těžce nevyšel. Po prohře ve Wolfsburgu padlo Schalke i doma s Herthou a během reprezentační přestávky měli jeho hráči hodně o čem přemýšlet. Nyní je čeká zápas v Mönchengladbachu, příští úterý pak zápas Ligy mistrů v Portu.

To Mönchengladbach takové starosti nemá. V evropských pohárech není a zaměřit se tedy může pouze na domácí soutěže. V prvním kole si Borussia připsala cennou výhru nad Leverkusenem, o týden později pak přivezla jeden bod z Augsburgu za remízu 1:1.

Mezi hráči Mönchengladbachu navíc není mnoho reprezentantů a většina kádru tak spolu trénovala i během reprezentační pauzy. Schalke bude naopak pravděpodobně šetřit některé klíčové hráče na zápas s Portem, přesto nedá Mönchengladbachu nic zadarmo.

Kromě Porta má Schalke v základní skupině Ligy mistrů ještě Lokomotiv Moskva a Galatasaray, jedná se tedy pro německého vícemistra o poměrně hratelnou skupinu, ne však s aktuální formou. Špatné formy Schalke se Mönchengladbach pokusí využít a v nejlepším případě získat všechny tři body.

Domácím budou v zápase ze zdravotních důvodů chybět Doucouré, Stindl, Drmic a Villalba. Za Schalke pak ze stejných důvodů nenastoupí Konoplyanka, Oczipka a Stambouli. Hlavním rozhodčím zápasu bude čtyřiačtyřicetiletý Manuel Gräfe z Berlína.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Beyer, Ginter, Jantschke, Wendt - Strobl - Hofmann, Zakaria - Hazard, Johnson - Plea
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Sané, Naldo, Nastasic - Caligiuri, Baba - Rudy - Serdar, Bentaleb - Burgstaller, Uth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.52 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Úvod ligy se jim povedl, když smetli Lipsko, ve druhém zápase se jim ovšem už tak nedařila, když na hřišti Hannoveru jen remizovali bez branek. Řeč je o Borussii Dortmund, která dnes vyzve v předehrávce třetího kola Bundesligy Eintracht. Zda se týmu Luciena Favreho, jenž tým v létě očekávaně převzal, bude po reprezentační přestávce dařit lépe, ukáže páteční zápas v Signal Iduna Parku.

Žlutočerný tým v něm nebude mít možnost využít služeb Ömera Topraka, který by se ale do základní sestavy skrz nyní stabilní dvojici stoperů Diallo - Akanji asi nedostal stejně. Závažnější už je po příznivci BVB absence Christiana Pulisice - americké křídlo trápí zraněná noha, kvůli které si nezahrál ani jeden z duelů reprezentace USA během reprepauzy. Jak utkání s Mexikem, tak prestižní střetnutí s Brazílií si musel mladý talent nechat ujít a nejspíše vynechá i třetí bundesligový spiel aktuálního ročníku.

Kdo naopak připraven bude je Paco Alcacer. Ten přišel do Dortmundu s jasným cílem - dávat góly. Favre totiž neměl po konci hostování Michyho Batshuiaye a zimním přestupu Aubameyanga k dispozici klasickou devítku na hrot, jen mladého Isaka. Na další hostovačku tak do klubu zamířil z Barcelony právě Alcacer.

Problémy zejména se složením řady defenzivní má pak Favreho protějšek Adi Hütter. Nemůže využít služeb Timothyho Chandlera, který marodí dlouhodobě, mimo hru jsou i stoper Carlos Salcedo a levý obránce Jetro Willems, který se zranil a proto i neodehrál utkání proti Werderu Brémy . Ty na hřišti zřejmě nahradí duo Taleb Tawatha a Evan N'Dicka.

K dispozici po zranění bude jedna z velkých hvězd SGE a stříbrný medailista z letošního šampionátu Ante Rebič. Ten se zotavil ze zranění třísel, nejspíše ale pro začátek usedne jen na lavici s náhradníky.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Diallo, Schmelzer - Dahoud, Witsel, Delaney - Wolf, Alcacer, Reus
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - da Costa, Abraham, N'Dicka, Tawatha - Torro, Fernandes - Müller, Gacinovic, Kostic - Halle
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.85 - 7.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22006:16
2.VfL Wolfsburg22005:26
3.Hertha BSC22003:06
4.Borussia Dortmund21104:14
5.Borussia Mönchengladbach21103:14
6.FC Augsburg21103:24
 Werder Brémy21103:24
8.1. FSV Mainz 0521102:14
9.Eintracht Frankfurt21013:23
10.TSG Hoffenheim21014:43
11.Hannover 9620201:12
12.Fortuna Düsseldorf20112:31
13.1. FC Norimberk20111:21
14.RB Lipsko20112:51
15.Schalke 0420021:40
16.SC Freiburg20021:50
 Bayer Leverkusen20021:50
18.VfB Stuttgart20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
Heresy

dortmund by mel byt dneska jasny ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sezóna ještě ani pořádně nezačala a už máme osum hráčů na marodce...z toho tři dlouhodobě....dnes to bude boj ale věřím aspoň v bod

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý hlavně na zápas Bayernu s Bayerem Leverkusen. Kdyby jste se někdo chtěli podívat, tak jsem k tomu psal i analýzu.

https://www.tipsport.cz/analyzy/fotbal-muzi-bayern-leverkusen/960069?t=YW5hbMO9emEgQmF5ZXJuIE3DvG5jaGVuLUxldmVya3VzZW4gMS42NiB6YSAyMDBLxI0%3D%0A&affid=0xVKEkBYDP6zSVIAkZZPtw%3D%3D

Reagovat
Rudnevs

K prvému odstavcu - nepovedal by som, že Leverkusen patril medzi favoritov na titul, medzi nich patrí posledné roky v Nemecku podľa mňa len Bayern... Taká je bohužiaľ smutná realita.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem to spíš tak, že je to jeden z týmů, u kterých se čeká umístění mezi dejme tomu prvními pěti.....pak tam i píšu o tom, že Bayern aktuálně nemá v Německu konkurenci.....ale máš pravdu, uznávám, že jsem to měl interpretovat líp

Reagovat
Kixi Syhimour

Leverkusen na titul je, s dovolením, nesmysl

Reagovat
Andis

Hodně štěstí ať to vyjde samozřejmě, ale nemyslím si že nějakých 1,65 má hodnotu při tipu výhry Bayernu o dva goly. Zrovna tyhle souboje často končí výhrou o gol Bayernu. A za ten kurz.....bro

Reagovat
Werkrider

Leverkusen a titul je bohuzial uz len z principu dada.

Reagovat
andrew96

Sancha prosím!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak zatial je to ale hodne tragicke ako keby spolu hrali prvy krat fakt..

Reagovat
PP

taková haluz trojnásobná..

Reagovat
andrew96

Sancho Panza!

Reagovat
andrew96

Paco

Reagovat
stas87

Videl som prvych 35. minut, potom som prepol na ct2 a serial o Albertovi Einsteinovi. Prisiel som o nieco medzi 36. minutou a 65. minutou? Za tych prvych 35. minut bo Dortmund velmi spatny smerom dopredu a naopak SGE s vynikajucim hernym planom. Uplne vymazali stred, respektive zakladanie akcii cez Delaneyho a Dahouda. Da Costa a aj Falette stihali zachytavat kridla domacich a BVB nemalo v podstate ako ohrozit Trappa. Cize Eintracht zasa pomohol ostatnym mancaftom ako sa da ucinne hrat proti BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký je ten seriál o Einstenovi? Já jsem koukal na fotbal, ale kolem 9 jsem usnul, protože jsem byl utahanej a manželka to přepnula na ČT2 a koukala na to.

Reagovat
stas87

Minuly piatok bol prvy diel. Mna to bavi, zatial to ma naboj, clovek sa u toho nenudi a ozivi si niektore veci zo skoly. Nie je to vylozene o vede, su tam aj politicke veci a neznasaju tam zidov a to uz dost skoro pred vypuknutim vojny. Aj vyber hercov sa vydaril...ale ja obecne vidim malo filmov a serialov na to, aby som to mohol hodnotit. Napriklad film trestna lavica som prvykrat videl cca dva tyzdne spät.

Reagovat
smazaný uživatel

neprisiel si o nic..kym neprisiel witsel a sancho tak sa na to nedalo divat Phillip je snad najhorsi hrac v kadri a hra zaklad za minimalne 2 roky si ani nepamatam zbytocnejsieho hraca na ihrisku. Reus bol mimo nemal s kym hrat, preto to cele nefungovalo smerom dopredu. Zistenia dna: Witsel, Sancho a Paco musia hrat zaklad, pricom by som vypustil Wolfa, Phillipa a Larsena z dnesnej zostavy a mohlo by to fungovat

Reagovat
stas87

Neviem s cim chce Favre ist do zapasov proti papierovo silnejsim mancaftom. Pretoze co som mohol dnes vidiet, tak ta ofenziva je zavisla na jednom hraci a je v nej aj strasne malo dynamiky, nabehov a agresivity. Defenzivne to funguje realtivne dobre, pretoze Eintracht si okrem Kosticovej strely snad nevypracoval az do golu vobec nic. Ja mam pocit, ze pod Favrem bude ta defenziva fungovat dobre, pretoze Delaney je dobry smerom dozadu, obeha si to a oddiriguje sam. Ale Dahoud podla mna nema na to, aby ten tim tahal smerom dopredu. To je podla mna jeho uloha a on prave toto nerobi tak casto ako by mal a ked uz to robi, tak prihravka na rozbehnuta Reusa ci Larsena je o nieco malo rychlejsia a oni tu loptu nespracuju.

Pamätam si minulu jesen a zapas BVB-SVW. Tam sme Dortmund zadupaili do zeme pevnym stredom a ofenzivou. Nebali sme sa hrat dopredu vo väcsom pocte ludi a nas stred vyborne reagoval na pokusy domacich o kombinaciu cez stred. To je alfa a omega hry BVB a ked im super toto nedovoli, zrazu ti hraci nereaguju, lebo nemaju ziadny plan B. Nakopy na Philippa su nezmysel a ked super zatvara kridelne priestory, tak vyrazne otupi jedinu alternativu. Dneska im to teda vyslo, lebo Sancho bol o chlp rychlejsi ako jeho super a potom vyborne zasekol loptu a dvihol hlavu, lenze v sezone takto urves len malo zapasov. Nejako si neviem pomoct, ale BVB bude mat tuto sezonu v BL dost remizovych zapasov. Ak to superi vyuziju, tak sanca ze skonci mimo top4 nie je uplne nerealna. Zalezat bude dost od toho, ako velmi sa chyti Alcacer.

Reagovat
smazaný uživatel

Prejavuje sa to ako klucova je postava trenera. V poslednej Kloppovej sezone sme sice prehravali snad vsetko ale ta hra bola stale vyborna, zabavna na oko. Od vtedy to je kazdou sezonou len horsie, Tuchel fajn a potom ho vykopli, Bosz zaciatok dobry potom cele zle, Stoger cele zle a Favre sa mi zatial tiez nepozdava. Bvb musi najst trenera, ktory urobi z tych priemerakov top class ako to vedel a stale vie Klopp. Inac to bude stale len boj o top4 a nic viac.

Reagovat
vladino10

neviem co od toho futbalu ocakavas, ale nejaka sanca na uspech je rozhodne vacsia s tymto futbalom ako s tym "bosz zaciatok dobry"..

dortmund mozno mal takto pred rokom vyhranych prvych 5 alebo kolko zapasov, ale ved to preboha bola casovana bomba, ta obrana neskurocne horela uz od zaciatku a iba sa cakalo kym to superi zacnu vyuzivat..

klub ma novu stopersku dvojicu, zaloha je tiez uplne nova,utok ciastocne takisto a cudujes sa, ze to vyzera akoby hrali spolu prvy krat..

iba pre zaujimavost- takto presne pred rokom hral dortmund s tottenhamom a v zaklade boli iba traja hraci co aj dnes- burki, lukasz a dahoud..

obrana stoji po dvoch rokoch prvy krat na pevnych nohach, podla mna bola teda druha tuchelova sezona otras (herne, paradoxne sa vyhrala prave vtedy trofej), skusalo sa rozostavenie s troma obrancami a dortmund pravidelne dostaval z kazdeho druheho protiutoku gol..ten futbal bavil, ale bavil preto, lebo sa vdaka neschopnosti dortmundu akokolvek prekazit utoky supera hralo zo strany na stranu..

dnes ani minule to nebol ideal- dortmund stale kazi kopec jednoduchych prihravok a aj vdaka tomu to v ofenzive dost skripe, ale vzhladom na ten obrovsky posun v kadri je to asi ocakavane..ale potencial na zlepsenie tam jednoznacne je- to tuchelovi sa nepodarilo s tou obranou urobit nic za cely druhy rok jeho posobenia a bolo to ako na hojdacke, teraz to aspon vzadu vyzera stabilne..

nepozera sa na to uplne dobre, ale 7 bodov po troch kolach nie je uplna tragedia a hlavne dortmund si aj v tom minulom remizovom kole vytvoril napriek kope nepresnosti a zlych prihravok na 2 metre 4-5 goloviek..proste by som tomu dal cas, nestresoval a uvidi sa

ano, klopp hral dobry a zabavny futbal, takisto tuchel v jeho prvej sezone, ale aspon mne ten jeho futbal v druhej sezone a pod boszom prisiel zabavny iba preto, ze mali nahovno obranu a kazdy utok supera smrdel, inak to bola nudna tukacka pred vapnom s predrziavanim lopty..

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Boateng, Süle, Rafinha - Tolisso, Thiago - Robben, Müller, Gnabry - Lewa

lavička: Ulreich - Wagner, Ribéry, Martinez, James, Alaba, Sanches

Gnabry poprvé v základu Jinak Mats s Goretzkou chybí kvůli zraněním.

Reagovat
db18

A Bayer: Hradecky - Jedvaj, Bender, Tah, Dragovic, Wendell - Bender, Kohr - Havertz, Volland, Bailey

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje James? Na kolik je reálný jeho návrat k nám?

Reagovat
db18

Měl problémy s kotníkem a trénuje asi měsíc, což společně s tím, že měl delší dovolenou po MS není na začátek sezony moc fajn - proto teď i vynechal zápasy za repre.

Reagovat
Bastaron

Akorát Alaba a James do hry a bude ideální.

Reagovat
Bastaron

Hah dobrá komedie.

Reagovat
Baronne

Co se to tam děje tyvole?

Reagovat
PavlíčeQ

Při každý penaltě vběhnou do vápna hráči dřív než do toho kopne a zrovna teď to musí nechat opakovat, když to Manu nadvakrát chytí

Reagovat
db18

Ale Coco výborně odpověděl.

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
db18

Zrcadlově, ale hodně podobný. Tah

Reagovat
PavlíčeQ

Arjenek nááádherně

Reagovat
PavlíčeQ

Nejdřív King, teď Corentin, dobře se nám to sype

Reagovat
smazaný uživatel

Úplná dominance..tak sup pridat jeden nebo dva fiky, at z toho neni zbytecny drama..

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Ta penalta tomu dost pomohla, Bayern se pak zdravě naštval...

Coco snad bude v pohodě (na druhou stranu by se mohl ukázat i Sanches, na kterého jsem pod Nicem dost zvědavý, zatím se mi líbí, že hráči pořád napadají a ideálně se navazuje na práci Juppa)

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

Lewu by mohl sundat a pošetřit ho, obrana Bayeru mu nedovolí nic.

Reagovat
db18

...to budem mít juniory na lavičce hodně brzy.

Reagovat
db18

A zase tam byl Tah

Reagovat
smazaný uživatel

Vi nekdo o vztahu fans werderu k uprchlikum? Zajimalo by me co bylo na tech transparentech. Diky :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele