Bundesliga - preview 29. kola

15.04.2017, 09:12, aktualizováno 16.04.2017, 08:53
Previews
Odpoledne je na německé scéně na programu ostře sledované derby mezi brémským Werderem a Hamburkem, následně si to beznadějně poslední Darmstadt rozdá se Schalke...
Werder Brémy - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Souboj dvanáctého s čtrnáctým nabídne v neděli odpoledne Weser Stadion v Brémách. Werder, jenž doposud nasbíral třicet šest bodů, přivítá Hamburk, který má o tři body méně a jen jediný bod ho dělí od barážové pozice, kterou momentálně drží Augsburg.

Brémám se v Rückrunde daří, což dokazuje i následující statistika - naposledy Nouriho mužstvo prohrálo v první polovině února s Gladbachem, od té doby bilance zelenobílých zní šest výher a dvě remízy.

I Hamburk podává v posledních týdnech značně zlepšené výkony, celek Markuse Gisdola vyhrál čtyřikrát z posledních šesti zápasů, včetně výher nad papírově silnějšími celky, jako jsou Borussia Mönchengladbach, Kolín nebo naposledy Hoffenheim.

To, že se oběma týmům v druhé části ročníku daří, dokazuje fakt, že nasbírali už dvacet bodů - větší počet bodů přitom v Rückrunde nasbíraly jen Bayern a Gladbach.

Poslední tři utkání mezi těmito dvěma celky se lépe povedly Hamburku, který z nich pokaždé vyšel neporažen a nasbíral sedm z možných devíti bodů.

Co se týče marodky, budou oba týmy postrádat poměrně velké množství hráčů. Hned čtveřice hráčů Brém je mimo kvůli zranění kolene. Konkrétně se jedná o Eggesteina, Hajroviče, Fritze a Caldirolu. Ty doplňuje Delaney, jehož trápí stehenní sval.

To Hamburku chybí gólman René Adler, kterému mezi zraněnými dělá společnost Nicolai Müller, stoper Johan Djouru a Albin Ekdal. Karetní trest do utkání s Werderem nepustí stopera Kyriakose Papadopoulose.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.46 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SV Darmstadt - Schalke 04  (neděle 17:30)
Darmstadt je v lize s patnácti body beznadějně poslední a neochvějně míří za sestupem do druhé Bundesligy. Ještě předtím ho však čeká posledních šest prvoligových zápasů. V neděli odpoledne coby poslední duel devětadvacátého bundesligového kola odehrají Lilien svůj zápas proti Schalke.

Svěřenci Torstena Fringse tak přivítají celek, jemuž se výrazně lépe letos daří na evropské scéně než v domácí soutěži. Zatímco v Evropské lize došel tým kolem kouče Markuse Weinzierla až do čtvrtfinále, kde ho ve čtvrtek čeká domácí odveta v Gelsenkirchenu proti amsterdamskému Ajaxu, v německé lize to taková sláva není. Höwedes a spol. jsou v tabulce až desátí a na Ligu mistrů ztrácejí šestnáct bodů.

Možnost uhrát si účast alespoň v lize Evropské však pro Königsblauen stále je. Na sedmé místo, které bude v případě výhry Bayernu či BVB v poháru stačit na předkolo druhé nejlepší pohárové soutěže, ztrácí Schalke tři body.

Ty se proti Darmstadtu očekávají - Lilien se totiž nepodařilo Schalke porazit ani na jeden z osmi pokusů. Pokud se jim navíc nepodaří dnes uspět, bude již de facto jistá věc definitivně potvrzena a sestup do druhé ligy bude pro Darmstadt jasný i oficiálně.

Schalke i nadále limituje početná marodka. Weinzierl nemůže využít služeb Nalda, Nastašiče, Uchidy, Choupo-Motinga, jehož trápí zraněné koleno, Embola a obránce Rahmana Baby. To Darmstadt postrádá pouze hráče dva, jednoho ze zdravotních důvodů, kterým je Niemeyer, a karetní trest pak do zápasu nepustí Colaka.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Sirigu, Banggaard, Sulu, Holland - Hamit Altintop, Gondorf - Sam, Vrancic, Heller - Schipplock
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Kehrer, Höwedes, Badstuber, Kolasinac - Goretzka, Bentaleb - Schöpf, Meyer, Caligiuri - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.60 - 3.80 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Nepříliš povedený týden za sebou mají fotbalisté Borussie Dortmund. Čert přitom vem domácí prohru ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem, ale spíše o to, co celému zápasu v Signal Iduna Parku předcházelo. Nyní je však čas hodit všechny nepříjemnosti za hlavu a chystat se na další utkání před vlastními fanoušky, kterými bude střetnutí s Eintrachtem Frankfurt.

Eintracht, který byl v jednu dobu v ligové tabulce třetí, je v současnosti po sérii proher až na devátém místě a na sedmou pozici, která bude velmi pravděpodobně zajišťovat předkolo Evropské ligy, ztrácejí svěřenci Nika Kovače dva body. Nekonečné je však frankfurtské čekání na výhru - naposledy Orli získali v bundesligovém utkání tři body pátého února proti poslednímu Darmstadtu, od té doby nasbírali jen šest proher a tři remízy.

Devátý tým tabulky trápí kromě mizerných výsledků také početná marodka. Mimo jsou Anderson a Hasebe, jež trápí zraněné koleno, kvůli zraněné patě do utkání nezasáhne kapitán mužstva a gólový forvard Alexander Meier a teprve do tréninku se po zranění vrací i Medojevič.

Na straně BVB do utkání z pochopitelných důvodů nezasáhne Marc Bartra, jenž by ale paradoxně dnes chyběl kvůli karetnímu trestu stejně. Dalšími absentéry jsou u žlutočerných defenzivní univerzál Erik Durm, až do konce sezony chybějící Mario Götze a Andre Schürrle. Alespoň na lavičce už by naopak měl být k dispozici Marco Reus, jenž konečně doléčil zranění stehenního svalu.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Schmelzer - Passlack, Weigl, Castro, Guerreiro - Kagawa, Dembele - Aubameyang
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Valleja, Abraham, Andersson Ordonez - Chandler, Mascarell, Gacinovic, Oczipka - Hrgota, Fabian - Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.95 - 7.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Jak Mohuč, tak Hertha potřebují body. Každý však z jiného důvodu. V Coface Areně to bude zřejmě hodně vyrovnaný souboj.

Ještě na začátku března na tom die Nullfünfer nebyli nijak marně. Jenomže pak přišla série pěti po sobě jdoucích porážek, což tým Martina Schmidta odsoudilo k boji o záchranu. Čerstvě padesátiletý kouč však dostal od vedení důvěru a měl by zůstat ve funkci minimálně do konce sezony. "Budeme muset začít lépe pracovat. Zápasy Herthy jsme viděli na videu a důkladně jsme si je rozebrali. Věříme, že to pomůže k dobrému výsledku," řekl švýcarský lodivod.

Nepomohou mu Emil Berggreen, Gaëtan Bussmann, Robin Quaison a Jean-Philippe Gbamin, který bude znovu stát kvůli kartám. Ve středu zálohy by ho měl nahradit Fabian Frei. Mezi tři tyče by se ovšem už měl navrátit Jonas Lössl, jenž chyběl proti Freiburgu kvůli zraněnému kolenu. O místo v útoku se poperou Yoshinori Muto a Jhon Córdoba.

Stará dáma na jaře opět zbytečně poztrácela několik bodů, takže ze třetího místa spadla a ještě bude mít, co dělat, aby zachránila alespoň Evropskou ligu. Pro kouče Pála Dárdaie půjde svým způsobem o speciální duel, neboť před dvěma lety, konkrétně 7. února, započal na stadionu Mohuče svou trenérskou štaci coby hlavní kouč berlínského celku.

"Na to teď vůbec nemyslím. Každé utkání je jiné. A tohle je důležité jak pro domácí, tak pro nás. Doufám, že se nám podaří konečně vyhrát venku. Pokud předvedeme stejný výkon, jako v minulém kole proti Augsburgu, věřím, že to na tři body bude stačit," spekuloval maďarský trenér, jenž málokdy vynechá příležitost k tomu, aby prohlásil, co pro něj klub z hlavního města Německa znamená.

Stejně jako v minulé sezoně, i v té současné se však musí potýkat k početnými absencemi. Pro nejbližší střetnutí nebudou k dispozici Fabian Lustenberger, Sinan Kurt, Julian Schieber, Ondrej Duda, Mitchell Weiser a kvůli nashromážděným kartám bude v záložní řadě chybět český reprezentant Vladimír Darida, jehož by měl nahradit Valentin Stocker.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Hack, Brosinski - Latza, F. Frei - Öztunali, Bojan, Jairo - Muto
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Allan - Esswein, Kalou, Mittelstädt - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.34 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Wolfsburg - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Hodně důležitý souboj svedou Wolfsburg a Ingolstadt. Pokud vyhrají die Schanzer, mohou se konečně vyhrabat ze sestupových vod. V takovém případě by do nich zahučeli Vlci.

Pro družinu Maika Walpurgise by to byl vskutku obdivuhodný výkon. Hráči evidentně zabrali a daří se jim dávat góly. Díky tomu se zrodily tři výhry v řadě, ačkoli v obranné řadě to pořád skřípe, neboť pokaždé to bylo o gól. "Před deseti dny to vypadalo, že už jsme definitivně sestoupili. A teď nám chybí bod k záchraně, takže po tomto kole můžeme být mimo sestupovou zónu. K tomu však potřebujeme odehrát dobrý zápas. A nesmíme počítat a kalkulovat, ale odvést dobrou práci," prohlásil sebevědomě kouč Walpurgis.

Tři důležitá klání s největšími konkurenty v boji o udržení jeho tým zvládnul. A s tím čtvrtým by to také mohlo dopadnout, jelikož současné rozpoložení klubu z Audi-Sportparku zdá se býti zdravější, než tomu je u borců, které vede Andries Jonker. Jeho protějšek může navíc poslal do hry téměř všechny hráče, s výjimkou Romaina Brégerieho, Tobiase Levelse a Mortize Hartmanna, jenž si dost možná v této sezoně už nezahraje.

Vlci před týdnem vůbec nestačili na Schalke a z Gelsenkirchenu si odvezli porážku 1:4. "Nemáme vůbec prostor na to, abychom vyzkoušeli cokoli nového. Teď na nás čeká Ingolstadt, který v poslední době ukazuje hodně bojovného ducha. Navíc se nebojí hrát fotbal, takže víme, že to v sobotu vůbec nebude nic snadného," prozradil Jonker.

Zároveň naznačil, že zřejmě přeci jen vyzkouší změnu rozestavení na 4-2-3-1, přičemž do hry určitě nepošle Ismaila Azzaouiho, Victora Osimhena, Askhana Dejagaha, Jeffreyho Brumu, Paul-Georgese Ntepa, Ricarda Rodrígueze a Diega Benaglia. Na křídlech by se tedy měli objevit dva z tria Yunus Malli/Daniel Didavi/Vieirinha. Tento duel se určitě vyplatí sledovat.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Träsch, Knoche, Luiz Gustavo, Gerhardt - Bazoer, Guilavogui - Didavi, Arnold, Malli - Gomez
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - M. Matip, Roger, Tisserand - Hadergjonaj, Cohen, Morales, Suttner - P. Groß, Kittel - Lezcano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.40 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Rozdílné starosti mají v současné době fotbalisté Augsburgu a Kolína. Zatímco svěřenci Petera Stögera bojují o účast v evropských pohárech, neboť jim v tabulce patří sedmé místo s pouhým tříbodovým odstupem na pátou Herthu, Augsburg je s devětadvaceti body šestnáctý a kromě toho, že by šel nyní do baráže proti třetímu nejlepšímu celku druhé Bundesligy, tak pouhý bod, který na něj ztrácí sedmnáctý Ingolstadt, ho dělí od přímého sestupu o ligový stupeň níže.

Výsledky Augsburgu se nezlepšily ani pod novým koučem Manuelem Baumem, jenž na trenérské lavičce nahradil Dirka Schustera. Z posledních devíti duelů získalo FCA pouhých pět bodů a nelze se tedy divit, že spolu s Mohučí nyní patří k největším kandidátům na sestup.

Proti Kolínu navíc Paul Verhaegh a spol. bude čelit jednomu z nejlepších bundesligových kanonýrů - hlavní zbraní rýnského celku je pochopitelně Anthony Modeste. Zkušený francouzský forvard nasázel letos už dvacet pět branek a vedle Lewandowského a Aubameyanga tak patří k nejlepším střelcům Bundesligy.

Proti Augsburgu se mu však v sedmi utkání, které proti tomuto mužstvu dosud hrál, nikdy nepodařilo vstřelit branku a FCA je tak jediným bundesligovým týmem, proti kterému Francouz tuto negativní bilanci má. Zda se mu podaří překonat Marwina Hitze dnes odpoledne a připíše si tak další klub na svůj střelecký seznam, je otázkou.

Zápas si každopádně nechají na straně FCA ujít Caiuby, Framberger a Gouweleeuw, Stöger postrádá Risseho, jehož trápí zraněné koleno, a Hartela, jenž nemůže na hřiště kvůli karetnímu trestu.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Danso, Hinteregger, Stafylidis - Baier -, Kohr, Koo - Bobadilla, Ji, Finnbogason
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Klünter, Sörensen, Heintz, Hector - Höger, Lehmann - Clemens, Rausch - Modeste, Osako
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Hoffenheim nejprve porazil Bayern Mnichov, aby o týden později překvapivě padnul proti Hamburku. Naopak Borussia Mönchengladbach, vypadá to, chytla druhý dech a po dvou vítězstvích je zase ve hře o poháry.

"Gladbach je jedním z těch bundesligových týmů, na které se hodně dobře kouká. Hrají velmi atraktivní fotbal a mají v kádru spoustu kvalitních fotbalistů. Jejich zápasy se hrají ve vysokém tempu a pod trenérem Heckingem se zlepšili v činnostech, které jim předtím dělaly menší potíže," řekl Julian Nagelsmann.

Dotázán byl i na situace, která se stala před čtvrtfinále Ligy mistrů, kdy došlo k útoku na autobus s hráči Borussie Dortmund. "S hráči jsem se o tom bavit nechtěl, protože je nechci zatěžovat negativními věcmi. Ale pokud za mnou bude některých chtít přijít a promluvit si o tom, moje dveře jsou vždycky otevřené. Dortmund je nás konkurent v tabulce, nicméně já doufám, že se zrovna tento incident nestane žádnou naší výhodou," dodat nejmladší bundesligový trenér, jenž svou práci evidentně v devětadvaceti vykonává velmi zkušeně.

Z jeho týmu visí otazních akorát nad Keremem Demirbayem a Sandro Wagner, nicméně podle úplně nejnovějších zpráv by oba měli být připravení odehrát alespoň nějakou porci minut. Lukas Rupp a jeden z tria Ádám Szalai, Mark Uth a Marco Terrazzino by to kdyžtak jistili. Pavel Kadeřábek údajně také ještě není stoprocentně fit, tudíž přednost zřejmě dostane Jeremy Toljan.

Hříbata nejprve remizovala s Eintrachtem Frankfurt, a poté vyzrála jak na Herthu, tak na Köln, čili bodovala proti třem silným soupeřům z čela tabulky. Trenér Hecking se přesto nechal slyšet, že není snadné hrát s tak velkým počtem zraněných svěřenců. Zvláště se sestavením útoku by mohly být problémy.

Vepředu se budou pohybovat s největší pravděpodobností Lars Stindl a Thorgan Hazard. Raffael bude totiž znovu chybět kvůli zraněnému kolenu. Dále určitě nenastoupí Marvin Schulz, Christoph Kramer, Fabian Johson, Mamadou Doucouré a chybět bude dost možná i Tony Jantschke. Jonas Hofmann, jenž má v těchto dnech a týdnech dobrou formu, by se měl posunout na levé křídlo. Ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně by to měla být hodně dobrá podívaná.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, B. Hübner - Toljan, Zuber - Rudy - Nad. Amiri, Demirbay - Wagner, Kramaric
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, A. Christensen, Vestergaard, Wendt - Dahoud, Strobl - Herrmann, Hofmann - Hazard, Stindl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.95 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - SC Freiburg  (sobota 15:30)
RB Lipsko se po menších zaváháních vrátilo na vítěznou vlnu, což bude chtít potvrdit i proti Freiburgu. Ten však v této sezoně opakovaně prokazuje, že jej není radno podceňovat.

Svěřenci Christiana Streicha vyzráli jak na Wolfsburg, tak na Mohuč, díky čemuž se posunuli na pohárové příčky. První vzájemný duel proti Lipsku byl však v listopadu vcelku jednoznačnou záležitostí, takže SC ví, že je v Red Bull Areně nečeká nic snadného. Vždyť domácí stánek RB Lipsko dokázali v této sezoně vyplenit pouze Hamburk a Wolfsburg.

Celek z Bádenska-Württemberska bude bez Maximiliana Philippa a Vincenza Grifa, což by mohla být citelnější ztráta, neboť záložník s italskými předky hrál v poslední době s velikou chutí a ve veliké pohodě. Místo něho by se měl objevit v základní sestavě Mike Frantz. Jediná otázka, která v tuto chvíli zbývá k dořešení, zní, jestli se trenér Streich rozhodne pro tříčlennou nebo čtyřčlennou obranu.

Die Roten Bullen v poklidu porazili Darmstadt, trochu se zapotili proti Mohuči, a pak díky gólu z poslední minuty porazili Leverkusen. A protože soupeři zaváhali, má skvadra Ralpha Hasenhüttla na druhé příčce sedmibodový náskok na Hoffenheim a osmibodový na Dortmund. Nicméně Bayern se zřejmě už dohnat nepodaří.

"Freiburg zažívá další povedenou sezonu a není náhoda, že se v tabulce pohybuje nahoře. Stejně jako my mají k dispozici kvalitní fotbalisty na všech postech. V každé situaci dokážou najít optimální řešení, což je zásluha Christiana Streicha, jehož velmi respektuju. Ve Freiburgu odvádí fakticky výbornou práci," řekl na tiskovce kouč Lipska.

Tak jako jeho protějšek, i on nemůže poslat do hry pouze dva své svěřence. Jsou jimi Lukas Klostermann a Willi Orban, jenž se v závěru duelu s Leverkusenem, jen nějakých šest minut před rozhodující trefou Yussufa Poulsena, nechal vyloučit. Ve středu obrany jej nahradí buď Stefan Ilsanker, nebo Dayot Upamecano. Očekává se, že bude k vidění dost brankových příležitostí, přičemž více by jich měli proměnit domácí.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Ilsanker, Compper, Halstenberg - Keita, Demme - Sabitzer, Forsberg - Ti. Werner, Y. Poulsen
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Söyüncü, Kempf, C. Günter - Schuster, Abrashi - O. Bulut, Frantz - Haberer, Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.15 - 8.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Na Bayern Mnichov, kterému se příliš nepovedl domácí zápas v Lize mistrů proti obhájci trofeje Realu Madrid, když Ancelottiho celek po Vidalově neproměněném penaltě a dvou žlutých kartách Javiho Martíneze prohrál s hosty ze Španělska 1:2, nyní čeká další utkání v Bundeslize.

Tady mají Die Roten desetibodový náskok na druhé Lipsko a zisk pátého mistrovského titulu v řadě je tak pro mnichovský celek pouhou formalitou. Další tři body na cestě k oslavám na mnichovské radnici mohou Lahm a spol. udělat v Leverkusenu, kde na ně čeká podvečerní souboj s místním Bayerem.

Tomu se letos vůbec nedaří tak, jak by si fanoušci Werkself přáli, což vedli i k výměně trenéra, když Rogera Schmidta nahradil překvapivě bývalý turecký internacionál Tayfun Korkut. Ani pod ním však nedošlo k velkému zlepšení hry Bayeru a Tahovi a spol. tak stále patří v tabulce až dvanáctá příčka.

Co však může příznivci porýnského celku těšit, je to, že po dlouhé době má jejich celek k dispozici kompletní ofenzivní sílu. Ze zranění se zotavil Javier Hernandez a do tréninku se vrátil už i Karim Bellarabi, a pokud do utkání ještě nezasáhnou dnes, v nejbližší době určitě ano. Jediným hráčem na sto procent vyřazeným ze startu v dnešním duelu je tak kapitán mužstva Lars Bender, jehož trápí zraněný kotník.

To Bayern postrádá dvojici stoperů, vedle Hummelse se na marodku přidal i Jerome Boateng a do utkání nezasáhne ani Robert Lewandowski, jenž nasbíral pátou žlutou kartu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Jedvaj, Toprak, Wendell - Baumgartlinger, Kampl - Bellarabi, Havertz, Brandt - Volland
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Martinez, Alaba, Bernat - Kimmich, Sanches - Coman, Thiago, Costa - Müller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.75 - 3.90 - 1.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov28215271:1568
2.RB Lipsko28184651:3058
3.TSG Hoffenheim281312351:2851
4.Borussia Dortmund28148659:3250
5.Hertha BSC281341137:3443
6.SC Freiburg281251136:4741
7.1. FC Köln281010841:3440
8.Borussia Mönchengladbach281161134:3639
9.Eintracht Frankfurt281081028:3038
10.Schalke 04281071137:3237
11.Werder Brémy281061244:4836
12.Bayer Leverkusen281051342:4435
13.Hamburger SV28961328:5133
14.VfL Wolfsburg28861427:4230
15.1. FSV Mainz 0528851536:4729
16.FC Augsburg28781326:4529
17.FC Ingolstadt 0428841631:4728
18.SV Darmstadt28432119:5615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Dnes od 13.00 v 2BL derby Hannover 96 vs Eintracht Braunschweig. Nieco chlapske na Velku noc...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Posledná výhra Hannoveru v Niedersachsen Derby je ešte z doby, keď sa tréner Breitenreiter ako hráč zachraňoval v Bundeslige s Wolfsburgom. Z mája 1998, keď oba tímy hrali Regionalligu Nord, vtedy Hannover vyhral 1:0 (gól dával Gerald Asamoah).

Dnes by to HSV malo dať, navyše fanúšikovia BTSV pyrotecnikou zranili svojho útočníka Juliusa Biadu.

Pre uživateľov ef som špeciálne k tomuto zápasu pripravil anketu: Ako skončí Niedersaschen derby?

a) vyhrajú domáci

b) vyhrá Hannover

c) Braunschweig prehrá

d) Hannover dá viac gólov ako Braunschweig

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň plichtu Hoffe pls

Reagovat
andrew96

Borussia a Borussia!

Reagovat
smazaný uživatel

Marco v zakladu!!

Reagovat
andrew96

I Nuri ale moc nerozumím, proč sedí Rapha.

Reagovat
Rudnevs

Paráda, pre Hannover dôležité tri body. Braunschweig nemal vlastne žiadnu vyloženú šancu, akurát v prvom polčase mali jednu spornú penaltovú situáciu. Atmosféra bola úžasná, choreo cez celú Westkurve aj Nordkurve, a v druhom polčase aj pyro. Pod Breitenreiterom zatiaľ bez inkasovaného gólu. Ten Hannover je naozaj veľmi sympatický tím!

Reagovat
andrew96

Tou spornou situací myslíš tu ruku v obličeji? To by bylo hodně přísné. Ale Lieberknecht se rozčiloval, jako by to byl zářez největšího kalibru. Jinak atmosféra souhlas, taky vývoj utkání tomu napomohl, ale i tak suprová.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover je sympaticky tim dlhodobo ja im celkom doprajem od doby co sledujem BL, co je tak rok dva po tom co nestastne zahynul Enke

Reagovat
smazaný uživatel

hm... Marco je prostě král!! ale Pulisic neuvěřitelně teďkom

Reagovat
vrabejka

Fabian

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Anglickou nejvyšší soutěž by si mohl znovu zahrát Anthony Modeste. Ten po dvou letech zřejmě opustí Köln, zamířit by pak mohl do Anglie, kde má o jeho služby zájem West Ham United. (transfermarketweb.com)

Ako neviem, West Ham mam osobne celkom rad,ale viac ako 25mega by sme asi nedostali + by sa moc neposunul

Reagovat
smazaný uživatel

Sokratis!!! ty krávo...

Reagovat
Rudnevs

V Dortmunde dnes padajú len pekné góly.

Čo hovoríte na ten Stindlov gól po ruke Hofmanna? Mal platiť?

Reagovat
smazaný uživatel

odpověděl sis sám.. byla tam ruka, takže samozřejmě, že ne

Reagovat
vrabejka

Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

Mrkam na konferenz a dnesok ohromne sklamanie...posledne zapasy fakt hrajeme dost slabo. Inak dneska zasa pada celkom dost golov

Reagovat
stas87

Vyborny zapas v Sinsheime, ma to tempo, viacero sanci aj dost emocii. Gol nemal platit urcite, len si teraz nevybavujem kde stal rozhodca, ked Baumann tu loptu napalil do ruky hostujuceho hraca. Ci to vlastne mohol vobec vidiet. Jedina vytka ale ku nemu je ta, ze Kramaricovu herecku vlozku neocenil zltou kartou, tam Vestergaard neurobil vobec nic. Obrana Gladbachu k smiechu, hlavne u druheho golu. Ked uz vytlacili Zubera z vapna a on bol otoceny smerom k vlastnej branke, tak nechaju svoju lavu stranu uplne odkrytu Zuber, Rudy aj Szalai to vyriesili vyborne, jednoduchy gol. Gladbach nic moc nehra, v podstate im vysli dve akcie a dali dva goly, takze cakam, ze ich domaci v druhom polcase zatlaci a vyhraju. Su zatial lepsi tim.

Reagovat
smazaný uživatel

Strobl je neuvěřitelný kopyťák..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak sledujem tak Frankfurt hraje na BvB celkom slusnu partiu vobec by som sa nedivil, pokial by si odviezli bod.

Pre tabulku a hlavne jej spodnu cast by bola idealna otocka Ingolstadtu proti Wolfsburgu v poslednej polhodine a vecerna prehra tabletkarov s Bayernom.

Reagovat
stas87

Uth poslal Glabach domov a umlcal ich.

Reagovat
Spasitel

Uth jaký gól

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes som si pustil Simulcast a neľutujem, padajú nádherné góly spoza hranice šestnástky...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska skutocne radost sa divat goly na kazdom stadione. Celkom mi to pripomina sezonu 2013/2014, tam tiez goly sypali.

Reagovat
db18

Takové gólové hody... Takže Bayer - Bayern bude 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

stavil by som sa ze Bayer dostane gol v tretej nastavenej minute...

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
db18

Reagovat
Jardman

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Neuer - Rafinha, Martinez, Alaba, Bernat - Kimmich, Vidal - Costa, Thiago, Coman - Müller

lavička: Ulreich - Alonso, Robben, Obermair, Lahm, Sanches, Feldhahn

Reagovat
db18

...škoda teda, že místo Feldhahna na lavičce není Götze.

Reagovat
vladino10

Ja sa čudujem vidalovi a thiagovi, veď nám už o nič nejde v bl..

Sanches aj tak lavička..

Reagovat
db18

Zase to nemůžem protočit všechno... takhle svou první sezonu posral Pep, když pak naráz po zisku titulu protočil snad celou sestavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak.. kolikrát tomu hráčovi spíš prospěje, když zůstane v zápasovym tempu.. Nehledě na to, že i případná výhra tomu týmu psychicky pomůže.. ačkoliv zatim si střelnej prach šetříme na úterý

Reagovat
Bastaron

A Boateng zase zraněný.

Reagovat
stas87

Omg, preco je Korkut posrany a neda tam Baillyho? Namiesto Havertza napriklad. Ved on nic neodohral od prichodu z Genku.

Reagovat
Jardman

Asi je slabej, nebo podobný případ jako Sanches

Reagovat
db18

Reagovat
One-Real

Měla bejt?

Reagovat
vrabejka

Jo měli bejt 3 góly

Reagovat
db18

To asi ne... (to už spíš pak zahrál někdo rukou v souboji s Vidalem), ale hlavně měl padnout gól... a pak taky... a pak za pár minut zase.

Reagovat
vrabejka

WTF

Ale Jedvaj a Toprak top

Reagovat
vrabejka

To není možné

Reagovat
Bastaron

Tolik střel z dálky.

Reagovat
vrabejka

Posledních 15 minut hodně divokých.

Ale jak mohl Bayern spálit 4 tutovky to nechápu

Reagovat
Jardman

Costa nulovej Ten borec by měl bojovat o místo a on vůbec nic nepředvede...

Reagovat
smazaný uživatel

Prej se vyjádřil, že je nespokojenej. Ten bojuje o svojí propustku..

Reagovat
Jardman

To šlo vidět, vůbec se nesnažil, stal jen na křídle a když dostal přihrávku, tak to vrátil na stopery. A teď to střídání, no comment...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho neviděl snažit se už několik měsíců Při zápase s Realem po minutě už vykračoval po lajně..

Reagovat
Bastaron

Wtf však hraje dobře, nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesok Bayern podivny, podivna zostava...nuz nic, bod nie je uplne zly,dolezitejsia bude odveta CL v utorok.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes cakam najlepsi nordderby za posledne roky.Snad sa nemylim. Tip 4-2 pre Bremen

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten zápas se těším nejvíc z celého kola! Nejdřív si dám předkrm Union-FCK (snad to nebude debakl hostů) a pak hlavní chod

Reagovat
smazaný uživatel

Aj ja sa na to hrozne tesim. Predkrm fakt paradny na Velkonocnu nedelu, hned 7 zapasov druhej BL. Ja si zapnem SGD - Fortuna. No a potom na zaver dezert v podobe definitivnej istoty zostupu Darmstadtu...

Reagovat
stas87

Bauer, Sane aj Gnabry trenovali bez problemov, takze sanca ze budu hrat, tam je. Hlavne teda Gnabry potvrdil, ze je uz fit a nic ho neobmedzuje. To u Bauera je to trosku horsie, ten len povedal, ze je pripraveny hrat a kedze je to derby, tak cakam ze bude chciet hrat a pomoct. Len dufam, ze sa mu to nevypomsti a neobnovi si to zranenie. Bohuzial, Delaney bude v plnom treningu az buduci tyzden, takze jeho dnesny start je vyluceny. A trapi ho podkolenna slacha, nie stehno. Sane uz je taktiez pripraveny, takze cakam ze na IV bude hrat vedla seba Sane, Veljkovic a Moisander. Na krajoch bude Gebre a Bauer, takze Garcia bude sediet. Alebo bude Bauer sediet a Santi hrat, radsej by som bral prvu variantu. A teraz je klucova otazka, ako zahrat proti HSV. Juno, Bartels, Grillitsch aj Max su jasni, teraz ide len o to, ci vedla Maxa nastupi Claudio a budeme hrat viac ofenzivnejsie alebo namiesto Claudia bude hrat Eggestein a bude to viac defenzivne. HSV bude bez Papadopoulosa, co je velke oslabenie a nejake problemy ma aj Wood, vraj. Riskol by som to s dvoma utocnikmi.

Reagovat
stas87

Bochum je dobre marna dopredu, tolko strat a nepresnych prihravok som dlho nevidel. Samozrejme im k tomu jedinemu golu Fürth dopomoze sam neuveritelne nepresnou prihravkou na golmana.. Celkovo je to spatny zapas z oboch stran, nikto nevynika, snad len ten Gyamerah z domacich. Je vsade vcas, neboji sa nieco vytvorit s loptou na nohe, na svoj vek vyzera velmi dobre a hra ako stary mazak. Dost som si sluboval od Janelta ale oni ho asi zamerne vynechavaju v rozohravke. A Quasschner na hrote dostal strasne malo dobrych lopt, takze je tiez neviditelny zatial.

Reagovat
stas87

#Werder-Start11 für #Nordderby: Wiedwald, Moisander, Sané, Veljkovic, S.Garcia, M.Eggestein,Theo, Juno, Grillitsch, Kruse, Bartels.

https://twitter.com/HSV/status/853584850162528257

Drobny - Kainz, Johannsson, Bargfrede, Gnabry, Pizarro, Bauer.

Hm, takze Garcia v zaklade..snad predvedie dobry vykon bez chyb. Dolezite bude utocit cez stranu arschlocha, ten je v obrane slabucky a ma tam diery.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: je realne aby Dynamo vykupilo Kutschkeho natrvalo? Do Dynama celkom dobre zapadol, bol by som nerad pokial by sa vratil do Norimbergu.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych rád,kdyby mohl zůstat,ale je to otázka ceny.Nevím,jestli má klauzuli a výkupní cenu pevně stanovenou,ale Dynamo si zase nemůže finančně moc vyskakovat...

Reagovat
Kily

otázka pohledů jednotlivých stran, vedení ho chce udržet a on by rád zůstal, ale Norimberk ho chce zpátky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ako tak sledujem,tak Lautern zase poriadne pada do tych bojov o zachranu posledne vysledky vobec nie su ono,podobne aj Wurzburg ktory sa v prvej polovici sezony vyhrieval i v hornej casti tabulky, Aue sa brutalne zdvihlo po vymene trenera,St Pauli hraje tiez dobre ná jare,Arminia, TSV a sraci s Fortuny klasika. Ale bojim sa ze do baraze pojde Lautern

Inak druha BL je znovu krasnou sutazou, prve styri celky hraju o postup a od 10teho dole o zachranu + teda dost pravdepodobne navstevnost 2.BL prvy krat v historii prekroci 20 tisic divakov

Reagovat
smazaný uživatel

Divácky je Německo bezkonkurenční!

Lautern má teď mizernou sérii,poté co se pod Meierem výsledkově zvedl,tak nyní je v křeči a mám obavy,že to skončí baráží,protože ani ostatní výsledky moc nenahrávají

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, dokazal ten tim na chvilu pozdvihnut, teraz to bude zrejme vsak to stare. Zostupit myslim nezostupite,ale ocakavam nervozny zaver na Betzenbergu a zachranu az v barazi

Reagovat
Rudnevs

Takiež si myslím, že by to bola škoda. On sa aj sám vyjadril, že chce zostať a navyše je to jediný rodák z Dresdenu v kádri Dynama. Výkupná klauzula tam asi nebude, ale verím, že to Dynamo nejako zaplatí lebo je to naozaj kľúčový hráč. Radi by vykúpili asi aj Gogiu, ktorý má údajne klauzulu vo výške 750.000, čo by bol ich rekordný prestup.

Union-FCK som dnes nevidel, ale myslím si, že FCK nespadne. Najlepšie ale nie sú ani výhliadky do budúcna. Nedávno odišiel zadarmo do Heidenheimu talent Glatzel a o Koch majú záujem Bundesligisti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm,ten Glatzel,ten mě štve...Je smutný,že ani takovéto hráče nedokáže FCK udržet. Párkrát nastoupí, dá pár gólů a už je pryč a bez odstupného...

Reagovat
stas87

Moc sa mi to nechce hodnotit, lebo z nasej strany to je dopredu dost na nahodu a nakopy nie su dobra volba. Mohli sme ist do vedenia po pol minute, ta akcia bola bezchybna, len Max to nenapalil mimo dosah Matheniu, ist to viac k zrdi tak vedieme. No a potom klasika, oni nepreliezli polovicu ale vynikajuci center, Sane a Veljkovic vobec nezachytili Gregoritscha a Wiedwald len smutne vyndal loptu z branky. U tej prvej akcie arschloch vobec nezachytil nabeh Kruseho, strasna chyba. Bohuzial nevyuzita. Skoda Zlatkovej zrde, on uz strasne dlho nedal z priameho kopu gol a teraz uz k tomu bol fakt blizko. Zasluzili sme si vyrovnat, mozno aj viest. Este skoda tej Grillitschove strely, tam keby dvihol hlavu, tak vidi nabehnuteho Gebreho v este lepsej pozici. Ak viac spresnime rozohravku a celkovo prihravky, tak vyhrame. Oni hraju bez utocnika a len drzaju loptu, lenze daleko od branky a inak su podobne marni ako nasi. Mame lepsich hracov do utoku, tak to snad potvrdime a otocime stav.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvely prvy polcas derby osobne cakam ze domaci otocia. Snad dobry futbal uvidime aj po zmene stran aj napriek aprilovym rozmarom pocasia...

Inak sledujem ze pokial by domaci otocili tak uz realne budu v hre o pohare, tym ze do EL to tohto roku pojde i zo 7.miesta budu fakt blizko no...celkom sa toto kolo ma sance priblizit aj Schalke, necakam ze v Darmstadte zakopnu

Reagovat
smazaný uživatel

No já věřím,že se tam udrží i přes nevyrovnané výsledky i Freiburg!

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg je celkom sympaticke muzstvo,hraje tam celkom dost Nemcov dlhodobo a zaroven sa mi pacilo ze aj po zostupe podrzali trenera,Streich robi dlhe roky vybornu pracu. Snad budu hrat o EL dokonca, nie je to nerealne,na druhu stranu vieme co by s nimi asi EL spravila (to iste co s Kolinom a Werderom )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele