Bundesliga - preview 25. kola

02.03.2018, 08:37, aktualizováno 04.03.2018, 08:49
Previews
Suverénní lídr německé ligy Bayern Mnichov se v neděli představí fanouškům ve Freiburgu, ještě předtím se příznivci Bundesligy mohou těšit na duel Kolína nad Rýnem proti Stuttgartu...
1. FC Köln - VfB Stuttgart  (neděle 15:30)
Kolín bojuje o holý život, jinak situace rýnského klubu popsat nelze. Poslední tým zabral minulý týden překvapivě v zápase, kde by to málokdo čekal - svěřenci nového trenéra Stefana Ruthenbecka totiž vyloupili Red Bull Arenu a připravili tak o všechny tři body ambiciózní Lipsko, které stejně jako v minulé sezoně bojuje o druhé místo v tabulce.

Po povedeném duelu proti Rudým býkům se tedy v sestavě Kozlů nedají čekat žádné velké změny. Na hřišti se ale možná objeví střelec vítězného gólu z tohoto utkání Leonardo Bittencourt, který proti RB pouze střídal. Jinak by sestava mohla zůstat beze změn.

Nečekané vítězství nad favoritem pochopitelně vlilo Kolínu novou krev do žil a příznivci budou chtít další tři body, nota bene z domácího prostředí. Proti nováčkovi soutěže ze Stuttgartu je ale nečeká žádná lehká práce - VfB se v poslední době daří, poslední tři zápasy vyhráli, ve čtyřech získali alespoň bod a v tabulce jsou na dvanáctém místě. Novému trenérovi Tayfunu Korkutovi se navíc podařilo sestavit velmi dobře hrající záložní řadu, kde figurují Santiago Ascacibar a Christian Gentner. Ofenzivu zase táhne navrátilec Mario Gomez, který si to do svého bývalého klubu namířil z Wolfsburgu během zimní přestávky.

Pro Kolín ale mluví historie. Proti Stuttgartu se jim dlouhodobě daří, jedná se vlastně o jejich druhý nejoblíbenější německý klub z hlediska počtu z vítězství. Těch proti VfB nasbírali 35 a mají tak dnes šanci dorovnat Schalke, proti kterému mají o jednu výhru více.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Mere, Heintz - Risse, Koziello, Höger, Hector (c) - Osako, Bittencourt - Terodde
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Beck, Baumgartl, Pavard, Insua - Badstuber, Ascacibar, Gentner (c) - Thommy, Gomez, Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.40 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Bayern Mnichov  (neděle 18:00)
Na suverénního lídra Bundesligy z Mnichova čeká výlet do Freiburgu. Favorit zápasu je jasný nejen z hlediska postavení obou týmů v tabulce, ale i na základě výsledku posledního vzájemného zápasu. V něm Bayern svého soupeře doslova rozdrtil 5:0. Na druhou stranu, svěřenci Christiana Streicha by mohli využít toho, že Die Roten výjimečně nejedou na vítězné vlně , o čemž svědčí bezgólová remíza, kterou v Allianz Areně před týdnem uhrála Hertha BSC.

Freiburg je navíc ve velmi slušné formě a z posledních 12 zápasů prohrál jeden jediný. Během této šňůry se jim navíc podařilo o body připravit nejlepší německé celky - Borussii Dortmund a Bayer Leverkusen, se kterými uhráli fotbalisté Freiburgu remízu, stříbrný tým minulé sezony z Lipska navíc Petersen a spol. dokonce porazili.

Bayern má samozřejmě v čele soutěže obrovský náskok, trenéra Juppa Heynckese však trápí něco jiného - marodka. Až do konce sezony bude chybět francouzský křídelník Kingsley Coman, který už se podrobil chirurgickému zákroku, mimo je i alternativa na tento post Franck Ribéry a zápas stejně jako střetnutí proti Hertě vynechá i letní posila James Rodríguez.

K dispozici naopak už je stoper Jerome Boateng, který tak bude mít při svém návratu do sestavy Bayernu jasný úkol - otrávit život Nilsi Petersonovi. Kanonýr Freiburgu je totiž zatraceně při chuti a při svých posledních 12 startech v nejvyšší německé soutěži si připsal jedenáct branek. Je tedy jednoznačně největší ofenzivní zbraní svého mužstva.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Gulde, Söyüncü, Günter - Höler, Abrashi, Koch, Terrazzino - Haberer, Petersen
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Martinez, Vidal - Müller (c), Thiago, Robben - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.68 - 5.07 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Schalke se pokusí vyšvihnout zpět na druhou příčku tabulky. Proti bude Hertha Berlín, která v minulém kole dokázala obrat o body Bayern Mnichov, dokonce na jeho stadionu.

Pál Dárdai však stále řeší nucené absence některých opor, mezi nimiž bohužel nechybí ani Vladimír Darida. "Vladi má obrovskou smůlu a v sobotu určitě nenastoupí," prohlásil maďarský trenér. Český záložník si znovu poranil koleno. Se stejným zraněním laboroval od poloviny října, přičemž šlo shodou okolností také o duel se Schalke.

Další absencí bude útočník Vedad Ibišević, jenž zmeškal už střetnutí v Allianz Areně, neboť si týden předtím v zápase s Mohučí zlomil nos. "Vedad je rozhodně odvážný, když chce trénovat bez masky, ale víme, že to představuje velké riziko. Přesto na trénincích střílí gól za gólem. Je to monstrum. S jeho přístupem jsem velice spokojený, a také mě těší, že je tím správným vzorem pro mladší a méně zkušené spoluhráče," nechal se slyšet lodivod Staré dámy.

Kromě zmíněných dvou fotbalistů si nezahraje ani Sinan Kurt a brankář Jonathan Klinsmann. Prostor mezi tyčemi bude tedy hájit Rune Jarstein. Do hry by naopak už mohl zasáhnout Karim Kekik, avšak bez šance na post středního obránce rozhodně není ani Jordan Torunarigha. Zcela v pořádku je i Arne Maier.

Schalke před týdnem v derby vyzrálo na Leverkusen. Není přitom bez zajímavosti, že druhá trefa padla ze značky pokutového kopu. Die Königsblauen zahrávali v této sezoně penaltu už osmkrát a pokaždé byli úspěšní (celkem přitom mají na kontě osmatřicet zásahů). Sám Nabil Bentaleb se exekuce ujal čtyřikrát. Ze hry ještě neskóroval.

"Velice mě těší, že Nabil při takové situaci neváhá, vezme si balon a napálí ho do sítě," nechal se slyšet člen vedení Christian Heidel. Bentaleb tak atakuje klubový rekord Helmuta Kremerse a Klause Täubera, kteří v sezoně 1973/1974, resp. 1984/1985 nezaváhali pětkrát. Naopak brankář Ralf Fährmann si pomalu vysloužil pověst penaltového specialisty. Ve své bundesligové kariéře musel čelit osmadvaceti pokutovým kopů, z toho osm zneškodnil a dva směřovaly vedle.

Oba hráči budou přípraveni i pro střetnutí s Herthou, jen to vypadá, že alžírský záložník začne spíš pouze mezi náhradníky. Guido Burgstaller dostal stopku kvůli kartám, Pablo Ínsua zůstává zraněný a o osudu Leona Goretzky bude s velkou pravděpodobností jasno až těsně před utkáním, ve kterém bude chtít berlínských celek po dvou neúspěšných pokusech na Schalke konečně vyzrát.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Kehrer, Naldo, Nastasic - M. Meyer, Bentaleb - D. Caligiuri, Oczipka - Harit - Embolo, di Santo
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Stark, Torunarigha, Plattenhardt - Lustenberger, Maier - Leckie, Lazaro, Kalou - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.82 - 6.11
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - Hannover 96  (sobota 15:30)
Frankfurt se utká s Hannoverem v zápase, ve kterém bude favoritem. Zatímco Eintracht bojuje o Ligu mistrů, Hannover se nachází v klidném středu tabulky, což je pro něj však také úspěch.

Eintracht Frankfurt se nachází po čtyřiadvaceti odehraných kolech bundesligy s devětatřiceti body na čtvrtém místě , přičemž na druhý Dortmund ztrácí pouhé dva body. O bod za Frankfurtem se však nachází silná dvojice Leverkusen, Lipsko, která rovněž pokukuje po Lize mistrů.

Hannover je jedním z příjemných překvapení letošního bundesligového ročníku, stejně jako Frankfurt. Hannover byl, jakožto nováček soutěže, pasován na jednoho z hlavních kandidátů na sestup, svěřenci trenéra Breitenreitera se však nachází v klidném středu tabulky na desátém místě, se ziskem dvaatřiceti bodů. Stejně bodů mají také Hoffenheim s Augsburgem, kteří jsou v tabulce před Hannoverem díky lepšímu rozdílu skóre.

Frankfurtskému Eintrachtu vyšel podzim, formu si však zatím dokázal udržet i na jaře. Ze sedmi jarních ligových zápasů vyhrál ve čtyřech, v jednom remizoval a ve dvou pohár. Frankfurt šel navíc dál v německém poháru, ve kterém ho však čeká těžká semifinálová bitva na půdě Schalke. Frankfurtu může v zápase s Hannoverem uškodit, že do něj nejde s vítěznou náladou, neboť minulou sobotu prohrál 1:0 na půdě Stuttgartu.

Výsledky Hannoveru na jaře jsou velmi vyrovnané. V sedmi zápasech parta okolo brankáře Tschaunera třikrát remizovala, dvakrát vyhrála a dvakrát prohrála. Nejpřekvapivějším jarním výsledkem je remíza na půdě Schalke z konce ledna, minulou sobotu pak Hannover prohrál doma s Borussií Mönchengladbach poměrem 0:1.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Salcedo, Abraham, Falette - Wolf, Hasebe, Chandler - Boateng, Gacinovic - Haller, Rebic
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Korb, Anton, Elez, Ostrzolek - Schwegler, Bakalorz - Fossum - Maier, Bebou - Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.89 - 5.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Augsburg sice trochu smolně prohrál se Stuttgartem, ale pak se mu podařilo bodovat v Dortmundu. Hoffenheim oproti tomu pokračuje v nevyrovnaných výkonech, čehož by družina Manuela Bauma mohla využít.

Zápas v Signal Iduna Parku byl hodně výjimečný pro Korejce Koo Ja-Cheola, jenž vedl mužstvo Augsburgu do boje jako kapitán. "Obrovsky jsem se na to těšil. Je to splněný sen, být kapitánem v Bundeslize," prohlásil fotbalista. A jeho nadřízený Baum dodal: "Koo už nosil kapitánskou pásku v národním týmu. U nás už hraje dlouho a stabilně podává výborné výkony, což potvrdil i v pondělí, takže si ji rozhodně zasloužil."

Otázka zní, kdy si ji zase bude moci navléknout, jelikož proti Hoffenheimu si ji zase vezme Daniel Baier. Absentovat totiž budou jiní, jmenovitě Daniel Giefer, Jeffrey Gouweleeuw, Alfred Finnbogason a zřejmě i Jan Morávek. Trest za karty nepustí do hry Caiubyho. Jeho místo v ofenzivě by tedy měl zaujmout Sergio Córdova.

V dresu Hoffenheimu by na pravém křídle neměl chybět Pavel Kadeřábek, o něhož se zajímají kluby z Anglie, a také Juventus Turín, v jehož vedení sedí Pavel Nedvěd. "O zájmu z Anglie nevím vůbec nic. O zájmu Juventusu jsem slyšel, ale teď se hlavně soustředím na svoje výkony na této pozici. S nikým jsem osobně nemluvil. Preferoval bych ovšem setrvání v Bundeslize, kde mi nic nechybí," prohlásil český reprezentant, který v létě prodloužil smlouvu do roku 2021. Že by už rezignoval na svůj někdejší sen zahrát si Premier League?

Ve středu obrany by měl z jeho spoluhráčů nastoupit opět Kevin Vogt, přestože svými chybami v posledních týdnech připravil svůj tým o několik bodů. Kouč Julian Nagelsmann se za něj však postavil a hodlá mu dát ještě příležitost. Kerem Demirbay a Stefan Posch zůstávají mezi zraněnými. Dokáže Hoffenheim konečně na venkovním hřišti zabrat?
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Danso, Khedira, Hinteregger - Schmid, Max - Koo, D. Baier - Heller, Cordova - Gregoritsch
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Vogt, B. Hübner - Kadeřábek, N. Schulz - Grillitsch - Nad. Amiri, Geiger - Kramaric, Gnabry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.41 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Hamburk přivítá v důležitém zápase Mainz. V případě výhry se mu může přiblížit na rozdíl pouhých čtyř bodů. Hamburk se nyní nachází v sestupovém pásmu a mohl by tak poprvé v historii Bundesligy z nejvyšší německé soutěže sestoupit.

Hamburk se nyní nachází na sedmnácté, tedy předposlední, příčce se sedmnácti body. Stejně bodů má také poslední Köln, který má však mnohem horší rozdíl skóre. Hamburk na šestnáctý Mainz ztrácí sedm bodů. Ani šestnáctá příčka však udržení mezi německou elitou nezaručuje, neboť šestnáctý tým se po sezóně účastní nepopulární baráže o udržení.

Právě Mainz se však může z šestnáctého místa v Hamburku odrazit. V případě výhry by se totiž dostal nejen patnáctý Wolfsburg, ale také před Brémy. Pro Mainz je udržení se v nejvyšší německé soutěži hlavní prioritou jarní části bundesligy a v případě jejího nedodržení by podle německých médií téměř určitě skončil hlavní trenér Schwarz.

Hamburk svým fanouškům nedělal radost na podzim a na výrazné zlepšení to nevypadá ani na jaře. Ze sedmi bundesligových zápasů si Hamburk v letošním kalendářním roce připsal pět proher a dvě remízy. Nyní má Hamburk navíc sérii tří proher v řadě (v Dortmundu, s Leverkusenem a minulou sobotu v Brémách).

Mainz na tom není o moc lépe, na jaře však dokázal dvakrát zvítězit, přičemž především druhá výhra byla pro fanoušky německého fotbalu velkým překvapením. V půlce února totiž Mainz zvítězil na půdě Herty Berlín 2:0 po dvou gólech Quaison. Minulý pátek pak Mainz doma remizoval 1:1 s Wolfsburgem.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Sakai, Papadopoulos, van Drongelen, Douglas Santos - Jung, Walace - Jatta, Hunt, Kostic - Arp
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Balogun, Bell, Diallo - Donati, Holtmann - Gbamin - Serdar, Latza - Muto, Quaison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.36 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Wolfsburg ví, jak nutně potřebuje sbírat body, aby se vymanil ze hry o udržení. Leverkusen naopak cítí šanci na Ligu mistrů. Situace na čele tabulky za Bayernem je hodně vyrovnaná, takže jakékoliv zaváhání by se nemuselo vyplatit.

Pro kouče Bruna Labbadiu to bude specifičtější duel. Jednak se v roli hlavního kouče poprvé představí před domácími příznivci, a jednak bude soupeřem klub, ve kterém měl rovněž tu čest trénovat. Přílišný počet zraněných hráčů si ale vyžádal nutnost sáhnout do rezervního týmu. "Už je to docela improvizace, protože každou chvíli někdo vypadne," prohlásil.

Připomeňme, že dvaapadesátiletý kouč odvedl dobrou práci v Hamburku. Nejprve po nervy drásající baráži s Karlsruhe dokázal udržet severoněmecký klub v Bundeslize, a v následující sezoně 2015/2016 jej dovedl po dvouleté odmlce do klidného středu tabulky. Teď by měl od ošidné baráže uchránit Vlky, kteří si ji zkusili před rokem.

Bayeru se minulá sezona taky nevyvedla podle představ. V té současné se ovšem vrací tam, kam v posledních letech patří. Velké zásluhy jsou připisovány trenéru Heiko Herrlichovi, který má o fotbale naprosto jasnou představu: "Vítěz se soustředí pouze na svůj výkon a na svoje cíle. Poražený se soustředí na ostatní."

"Rozhodně je prostor na to, abychom se dále zlepšovali. Vím, jaké prvky naší hry jsou pozitivní, a vím taky, kde to ještě skřípe. Navíc žádný mančaft na druhém až šestém místě není zcela suverénní," řekl rodák z Mannheimu, jemuž budou chybět vykartovaní Dominik Kohr a Panagiotis Retsos. Na levém kraji zálohy by měl být už připravený Leon Bailey. S Karimem Bellarabim by však trenér jistě také chybu neudělal.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Bruma, Knoche, William - Guilavogui, Arnold - Brekalo, Didavi, Malli - Origi
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz - Brandt, Volland, Bailey - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.56 - 3.62 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RB Lipsko - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Lipsko se v atraktivním zápase utká s dortmundskou Borussií. V případě výhry se může posunout na příčky zajišťující účast v základní skupině Ligy mistrů.

Lipsko se nyní nachází na šestém místě s osmatřiceti body, přičemž stejně bodů má také Leverkusen, který je však před Lipskem díky lepšímu rozdílu skóre. O bod před Lipskem se nachází Frankfurt, o dva body pak Schalke. V závěsu za Lipskem se však nachází ambiciózní Borussia Mönchengladbach.

Dortmund je na druhém místě a na Lipsko má náskok tří bodů. Na bezkonkurenčně první Bayern však ztrácí devatenáct bodů a Bayern je již tedy téměř jistým vítězem letošního bundesligového ročníku. Dortmund má tedy jarní cíl v podobě udržení druhého místa a zajištění účasti v Lize mistrů.

Lipsko vybojovalo druhé místo v loňském ročníku bundesligy, letos to však vypadá na pomezí Ligy mistrů a Evropské ligy. Do zápasu s Dortmundem navíc Lipsko vstoupí s hrozivou bilancí z posledních zápasů. V půlce února totiž Lipsko prohrálo na hřišti Frankfurtu, poté v rámci Evropské ligy doma s Neapolí, ale i tak postoupilo do osmifinále. Minulou neděli však přišel šok v podobě domácí prohry s posledním Kölnem.

To Dortmund naposledy v rámci bundesligy prohrál v prosinci loňského roku, když ho doma zdolal Werder Brémy v zápase, ve kterém vstřelil vítězný gól český obránce Gebre Selassie. Dortmund šel, stejně jako Lipsko, dál v Evropské lize, přičemž v prvním kole play-off vyřadil italskou Atalantu. V pondělí však, stejně jako Lipsko, také překvapivě nevyhrál. V domácím zápase s Augsburgem se od Dortmundu očekávala výhra, Borussia však po bídném výkonu pouze remizovala 1:1.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo - Demme, Kampl - Sabitzer, Forsberg - Poulsen, Werner
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Toprak, Schmelzer - Dahoud, Weigl - Schürrle, Götze, Reus - Batshuayi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.68 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Brémy zajíždějí do Mönchengladbachu k zápasu, ve kterém určitě favoritem nebudou. Na druhou stranu Werder stále balancuje na hraně sestupového pásma a body ze hřiště favorita by mu určitě pomohly.

Borussia Mönchengladbach se nyní nachází na sedmém místě tabulky se čtyřiatřiceti body a na šesté Lipsko ztrácí čtyři body. Na čtvrté místo, které zaručuje účast v základní skupině Ligy mistrů, pak Mönchengladbach ztrácí pět bodů. Borussia se však musí dívat nejen před sebe, ale i za sebe, neboť dva body za ní se nachází silná trojice ve složení Augsburg, Hoffenheim a Hannover.

To Brémy musí řešit úplně jiné starosti než boj o evropské poháry. Werderu patří s šestadvaceti body čtrnáctá bundesligové příčka, na šestnáctý Mainz má však náskok pouhých dvou bodů. Brémy se budou určitě chtít vyhnout baráži o bundesligu a udržení si budou chtít zajistit již v základní části sezóny.

Ačkoliv je Mönchengladbach v tabulce nahoře, na jaře má mizernou bilanci. Ze sedmi bundesligových zápasů si Borussia na jaře připsala pět proher a pouze dvě výhry (s Augsburgem a v Hannoveru). Největším překvapením je prohra s nedalekým Kölnem. Do zápasu s Werderem však bude Mönchengladbach vstupovat s vítěznou náladou, neboť minulou sobotu porazil venku Hannover 1:0 gólem Kramera ze 72. minuty.

Ústřední postavou Brém je v letošní sezóně český brankář Pavlenka, což se potvrdilo i před týdnem, kdy Brémy hrály proti Hamburku a Pavlenka vychytal heroickým výkonem čisté konto. Radost Brém z veledůležitých tří bodů nakonec odšpuntoval v 86. minutě vlastní gól hamburského van Drongelena. Brémy tedy na jaře stále prohrály v bundeslize pouze dvakrát (z čehož jednou s Bayernem) a jejich aktuální forma je tedy patrně lepší než ta Borussie Mönchengladbach.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Oxford, Ginter, Vestergaard, Elvedi - Kramer, Zakaria - Hofmann, Hazard - Stindl, Bobadilla
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - Eggestein, Delaney - Junuzovic, Kainz - Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.59 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24193255:1860
2.Borussia Dortmund24118549:3041
3.Schalke 0424117638:3040
4.Eintracht Frankfurt24116732:2739
5.Bayer Leverkusen24108643:3238
6.RB Lipsko24115837:3338
7.Borussia Mönchengladbach241041031:3534
8.FC Augsburg2488833:3032
9.TSG Hoffenheim2488838:3832
10.Hannover 962488832:3432
11.Hertha BSC24710730:3031
12.VfB Stuttgart24931220:2730
13.SC Freiburg24611725:3829
14.Werder Brémy24681022:2826
15.VfL Wolfsburg24413727:3125
16.1. FSV Mainz 0524661229:4224
17.Hamburger SV24451518:3517
18.1. FC Köln24451522:4317

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj předsezónní tip na závěrečnou tabulku:

https://drive.google.com/file/d/1mlrfNWMRFdd1bSbWkqNqm2eXoMe0_5Px/view?usp=drivesdk

Myslel jsem si, že někdo naruší nadvládu Bayernu, protože odchází pomalu Robbéry a nové posily se ještě nestihly aklimatizovat, jenže BVB na tom byl ještě hůř. Taky jsem netušil propad Kölnu.

Naopak jsem správně vytušil, že Tedesco pozvedne Schalke a že HSV bude zralé na sestup.

Sice jsem to měl udělat ještě před Rückrunde, ale lepší pozdě než nikdy:

https://drive.google.com/file/d/13mWNXH-D7mYHJAqRTjQ3Ev5odlKjuZHz/view?usp=drivesdk

Možná jsem mohl víc promyslet pořadí celků na 7. - 14. místě, myslím si ale že by to mohlo skončit takto.

Pořadí 2. Bundesligy si nevšímejte, to jsem ještě needitoval.

Máte i vy tipy?

Reagovat
Seydou Doumbia

takové zajímavé věci jsou často v kickeru ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tabulka byla k Sonderheftu (speciálnímu vydání) k začátku Bundesligy.

Reagovat
HSV1887

HSV na poslednim miste :( Nejhorsi je, ze to realne hrozi...

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht tě posral :D

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach bude níž, Stuttgart víš. Ligu mistrů vidim pro Bayern, Dortmund,Schalke,Lipsko

Reagovat
cetto

OT: F1 2018 - jaké jsou vaše predikce? Předkládám pár svých tipů.

0) Cca polovinu závodů vyhraje nějaký jezdec systémem start-cíl a to vždy jezdec startující z pole position

1) I přes velká očekávání a neděje skončí Ferrari opět "až" druhé a Vettel opět "až" za Hamiltonem.

2) O něco hůře si povede Red Bull, který v konečném účtování skončí na třetím místě, ale jeho ztráta bude větší než v předchozích letech. Jak Ricciardo tak Verstappen skončí bez vítězství.

3) Budeme svědky nejmenšího počtu vítězů za posledních mnoho let - pouze Hamilton, Vettel a Bottas vystoupají na nejvyšší podium.

4) Renault bude pokračovat v progresu, Hulkenberg bude mít víc podií než kluci z Red Bullu, v celkovém hodnocení však tým skončí těsně za nimi.

5) Následovat bude se ztrátou Mclaren a Force India. Oba týmy k tomuto výsledku však dojdou naprosto odlišnou cestou - zatímco Mclaren bude střídat super závody (s podiovými umístěním Fernanda) a závody bez jediného bodu, Force India bude naopak velice konzistentní a v každém závodě bude mít alespon jednoho ze svých jezdců do osmého místa

6) Velký propad zažije Williams, přestože Stroll bude dokazovat rychlost a potenciál, auto na to prostě mít nebude

7) Haas bude kopírovat výkony z lonska

8) Sauber a Torro Rosso budou beznadejně poslední, oba týmy budou mít max 8 bodů. Oba týmy v sezoně vymění jednoho jezdce.

9) Minimálně na pár závodů se vrátí na konci sezony Kubica za chybujícího Sirotkina

10) zažijeme jednu fatální nehodu. Opět se začne velmi diskutovat o bezpečnosti závodů a že by se měla provést nejrůznější opatření

11) závody budou opět nebetyčná nuda a začne se spekulovat o možnosti kompletní změny konstrukce monopostů a jejich radikálním zmenšení

Reagovat
Rudnevs

Kedysi som F1 pozerával, teraz ma to už moc nebaví, ale to dianie občas sledujem a možno si raz za sezónu pozriem nejaky závod... Tipoval by som, že vyhrá zas Hamilton, hoci ho nemám rád a prajem to radšej Vettelovi.

Som zvedavý, čo predvedie tento rok Sauber (to je môj obľúbený tím, kedysi som ich mal rád kvôli krásnemu sfarbeniu a jazdcom ako Frentzen alebo Heidfeld), počul som, že ten monopost po aerodynamickej stránke vyzerá lepšie ako ten minuloročný. Po dizajnovej stránke bol ten minuloročný podľa mňa super, bol som rád, že sa vrátili k modrému sfarbeniu a tá zlatá to krásne dolaďovala, tento rok je to zas nejake také príliš biele, chýba mi tam viac modrej, ale za spoluprácu s Alfou Romeo som rád (hoci Alfy Romeo ako autá fakt nemám rád).

Dobrá je ešte tá rúžová Force India s lakovaním BWT, ja som úprimne rád, že si vtedy to dali, pretože predtým ten monopost vyzeral tiež tak nejak šedo (tento nudný typ sfarbenia nemám rád, tomu štartovému polu trocha pestrosti)... Som sa celkom čudoval, že Kubica ešte bojoval o miesto v F1 a ešte viac som sa čudoval, keď to miesto nakoniec dostal Sirotkin, o ktorom som naposledy počul niekedy v roku 2013, keď bol testovací jazdec Sauberu. Fatálna nehoda dúfam nebude.

Reagovat
cetto

To já taky doufám, že nebude.

No taky si vzpomínám ty časy. Tehdá se mi moc líbily barvy většiny monopostů - modrý Sauber, bíly BAR, žluty Jordan, zelený Jaguar, černé Minardi, červené Ferrari, oranžový Arrows, stříbrný Mclaren a bílomodrý Willaims. Všechna auta měla svůj styl, byla poznatelná..dnesk mám pocit, že kromě Ferrari a Force Indii jsou ta auta celkem zaměnitelná. Je tam strašně moc barevných reklam, které pak zakrývají ten celistvý barevný tón vozu.

K tomu jezdci jako Irvine, Frentzen, Heidfeld, Button, Webber, Fisichella, Villeneuve, Trulli..

Ale to je prostě nostalgie. Dnešní mladí budou zase vzpomínat na Hamiltona.

Osobně závody taky nesleduju, ale výsledky a dění okolo ano. Zároven každoročně hrávám F1 na xboxu.

Reagovat
Rudnevs

Súhlas zo všetkým! Frentzena som mal veľmi rád, on mi prišiel vždy ako sympaťák a celkom sa mu i darilo, v celkovom poradí mal raz druhé a raz tretie miesto. Okrem neho som mal rád ešte Ralfa Schumachera, Heidfelda a Alexa Wurza - ten si sám dizajnoval i maloval prilbu a každú topánku nosil inej farby. A chvílu za Spyker jazdil i Markus Winkelhock, ktorý počas domáceho závodu v Nemecku správne odhadol počasie a istú dobu dokonca viedol na totálne slabučkom monoposte...

Reagovat
cetto

Ono je tam, aspon pro mě, pár sympatických jezdců i nyní. Bottase mám celkem rád, potom hlavně Hulkenberga a Grosjeana. Z těch juniorů celkem Stroll a Wehrlein, který podle mě má na F1, přestože ho letos nikdo nepodepsal. Ale ta špička je mi dost nesympatická a prakticky jedinej, o koho nejsem nasranej, když vyhraje, je ten Bottas nebo Ricciardo.

Ale celá ta situace kolem současné F1 mi to tak znechucuje...

Reagovat
Rudnevs

To súhlas, títo menovaní sú sympatickí i mne. Wehrleina je škoda, na ňom je vidno, že má talent. Už pred pár rokmi ako absolutný mladík naskočil do DTM na poslednú chvílu miesto Ralfa Schumachera a tuším hneď druhý rok vyhral celú sériu. Grosjeana mám taktiež rád, hoci jednu dobu bol väčšine ľudí dosť nesympatický, pretože tam furt do niekoho vrážal, až sa špekulovalo, že nemá periférne videnie, ale ja osobne ho mám rád.

Reagovat
stas87

Dnes nam vobec neverim, sancu na to, ze budeme bodovat, vidim tak na 10%. Dlhodobo sa nam v BL zapasoch na ihrisku Gladbachu nedari a skor fasujeme styri goly a niekedy este o gol viacej. Dokonca cakam penaltu ci faul okolo 16ky a gol z priameho kopu. Jednoducho preto, ze domaci maju rychlostne typy hracov a branit takeho Hazarda nie je vobec jednoduche. Ale pripadna prehra nas nemusi tolko trapit, ak HSV vyhra s Mainzom. Vlci podla mna prehraju s Bayerom a ani VfB a SCF nemusi toto kolo vobec bodovat.

Pavlenka vychytal heroickým výkonem čisté konto.

Sleduje tie zapasy vobec autor preview? Ved on nemal ziadny vylozene tazky zakrok a bola to asi najjednoduchsi nula v tejto sezone.

Cakam, ze Gladbach bude mat jedinu snahu a to bude to, ze vsetko budu hrat cez kridla s tym, ze to kridlo pojde do subojov 1 na 1 a pokusi sa o center ci zakoncenie. My by sme vdaka typologii hracov do stredu ihriska prave ten stred mali kontrolovat. Tam vobec neverim Zakariovi, ze sa vysporiada s tvrdostou a dorazom Delanyeho ci Bargfredeho. Dokonca to moze byt podobny zapas ako v Dortmunde, kde sme vyhrali a vyhrali sme preto, lebo Stoger zle zlozil zostavu a my ich v tom strede rozbili. Ale to je prave ta optimisticka varianta...a ja skor ratam s tym, ze v 15.minute to bude 2-0. Tesim sa dost na dnesny zapas, snad to nebude spadat do kategorie piatocna nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

snad ne, Gladbach je bez formy a navíc jsem vsadil 02

Reagovat
stas87

Z mojho pohladu si vyhodil prachy. U nich skratka nevieme zahrat a obecne vonku je to z nasej strany celkom casto trapenie a niekedy aj vysledkovy vybuch. Mame tam 3x prehru 1-4, raz 1-5 a aj 0-5. Posledna vyhra v BL z Gladbachu je v oktobri 2010. To hovori za vsetko.

Reagovat
Rudnevs

Dnes taktiež aspoň pre mňa veľmi zaujímavý zápas Lautern - Union. Oba tímy mám rád, ale prajem skôr 1. FCK, tí teraz potrebujú výhru oveľa viac. Union sa po tom rozpačitom záčiatku po Hofschneiderom zdvíha, ak dnes vyhrajú, tak sú bodovo na rovnakej úrovni s tretím Kielom. Lauternu žiaľ bude chýbať JICB, ktorý je v obrane veľmi dôležitý. Zaujímavé je, že Union na Betze ešte nikdy nevyhral.

Inak pozeral som na fanúšikovské fórum Unionu a našiel som tam diskusiu o Austrii Salzburg. Bol tam odkaz na zbierku na štadión Austrie a taktiež som sa dočítal, že FCU s Austriou odohralo benefičný zápas. Posledný komentár bol asi spred dvoch hodín a Austria vraj dnes volí na valnom zhromaždení nové vedenie a medzi kandidátmi je vraj i nejaky člen tej fanúšikovskej stránky Unionu.

Reagovat
HSV1887

pamatuju si na nejakou sbirku pro Austrii Salzburg, jsem to tenkrat podporil a poslal tam tenkrat snad 1 € nebo kolik to bylo :D

Reagovat
smazaný uživatel

Betze dnes musí hořet! Máme Unionu co vracet,ten debakl z Hinrunde mě straší ještě dneska Jinak zrovna JICB byl minule hostem ve Flutlicht,ale o zranění tam vůbec nic nebylo...

Reagovat
Rudnevs

JICB chýba, neni ani na lavičke - https://www.rheinpfalz.de/lokal/artikel/fck-gegen-eisern-union-ohne-callsen-bracker/

Borello neskutočný gól! V tomto počasí to je divočina, ale ja som rád, práve na takéto zápasy sa potom najlepšie spomína!

Reagovat
smazaný uživatel

Počasí je mazec,ale dnes by to mohlo pomoct!

Reagovat
HSV1887

Jestli HSV neporazi Mainz, prestanu verit v udrzeni..

Reagovat
stas87

O nieco malo lepsi zreb ma teda FSV. V poslednom kole hra Mainz prave doma s Werderom a ak sa my zachranime uz napriklad 6-7 kol pred koncom a bude sanca, ze ich vyhra im zachrani aspon baraz, tak budem zvedavy na nas pristup. Ci do toho pojdeme naplno bez spekulacii o tom, ze nasa prehra vas posle dole alebo budeme chciet vyhrat, aby ste vy mohli v poslednom kole porazit doma Gladbach a zachranit si zivot. Uz sa vie, kolko hracov ma u vas zmluvu aj pre 2.BL, ak by ste naozaj spadli? Pretoze takeho Kostica podla mna predate vyrazne pod cenou, za aku ste ho kupovali zo Stuttgartu. Ak sa nezblazni nejaky cinan...

Reagovat
Rudnevs

Okrem obmeny vedúcich funkcii (odísť má Hollerbach, Todt i Bruchhagen) je v pláne zníženie rozpočtu na platy zo súčasných 55 mio. € na 33 mio. €, všetky kontrakty zostávajú platné i po zostupe, ale hráči budú musieť pristúpiť na zníženie platu. Okrem toho končí v lete zmluva jedenástim hráčom, tj. Müller, Holtby, Sakai, Diekmeier, Hunt, Salihovic, Schipplock, Thoelke, Ambrosius, Hirzel.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude dobrej exodus, ale podle mě by to mohlo HSV i pomoct.

Jak je na tom juniorka, maji na 2.BL?

Reagovat
Rudnevs

HSV ll vedie Regionalligu Nord, ale tie zápasy RL moc nepozerávam (občas pozriem akurát TSV), čiže neviem ti k tomu zas toľko povedať. Ale niektorých hráčov po mene poznám a niektorí mladíci sa už začali zapracovávať do prvého tímu. Trebárs Ito, Jatta, Janjicic a najmä Arp, tí by na druhú ligu mohli byť prospešní.

O Arpovi sa hovorí ako o budúcnosti Nemecka na poste útočníka, v mládežníckych kategóriách žiaril a čo som ho zatiaľ videl v prvom tíme, tak ma dosť zaujal, vie sa z dostať z ťažkej situácie a vytvoriť si šancu. Zmluvu má len do leta 2019, HSV sa s ním snaží predlžiť, jeho otec povedal, že HSV je jeho klub a Fiete je rozumný človek, ale v prípade zostupu musia zvážiť, či by šli i do druhej ligy. Keby nie, tak ho HSV ešte stále môže toto leto dobre speňažiť, podľa mňa by šiel za viac ako 10 mio. €.

Ďalej sú tam i iní zaujímaví hráči, o ktorých sa hovorilo/hovorí ako o talentoch. Nemám ich samozrejme podrobne nasledovaných, ale myslím si, že s mladíkmi HSV na tom rozhodne nie je tak biedne...

Reagovat
smazaný uživatel

Je lepsi nez Vaclik ?

Reagovat
John Obi Mikel

Pavlenka jo, Drobný už asi ne

Reagovat
stas87

Tak som si pozrel polcas FCK-Union a nechapem, preco sa Berlin prisposobil domacim. Kvalitou su jednozacne vyssie ale vobec ot nepotvrdzuju na ihrisku. Samozrejme ze im prajem, pretoze domaci su priamy konkurent Greutheru. Gol domacich krasny, ten typek to trafil perfektne. No ale Union mal vyrovnat podstatne skorej a bol by to iny zapas. Verim, ze bod na konci mat budu.

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/DXTaJZjW4AE4CRd.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DXTVjrZWAAAW4Yz.jpg

Gebre ma chripku a dnesny zapas sa ho tykat nebude. No ale je tam Bauer...a to nemusi dopadnut dobre. Premiera caka na Friedla, tak som na neho zvedavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl. Lautern dá 4 góly a je to 2:2

Reagovat
Kily

to vás ještě podle očekávání "drží" drážďanský Jánošík

Reagovat
smazaný uživatel

No Dynamo moc nepomáhá no

Reagovat
stas87

Union. Stupidna penalta a este väcsia blbost bola ta rozohravka Mesenholera pri vitaznom gole. Nerozumiem tomu, preco na takom terene to jednoducho nenapalil dopredu ale skusal rozohrat na obsadeneho stopera. Doslova darovane vitazstvo domacim.

Reagovat
smazaný uživatel

No už jsem si řikal,že nám to hosti musej taky vrátit!

Reagovat
smazaný uživatel

Jooooo!!! Ale byly to nervyy!

Reagovat
stas87

Dva goly v nasej sieti a ku obom sme im pomohli my...to je strasna skoda, pretoze dopredu oni nehraju nic ale fakt ze nic. Niekedy mam pocit pri tej hre, ze sa nehra v Borussia Parku ale na Weserstadione. Gladbach ma kvalitu na to, aby nas za stavu 1-0 zamkli pred vlastnou brankou a zapas rozhodli uz v prvej polke..ale nepochopitelne prestali hrat a hlavne sa nehybu. V tom strede mame podla mna prevahu a dokazeme odtial rozohrat akciu ale uz sa nepodari ist do finalky a kvalitne zakocit.

Na druhu stranu tam je dost taktickych prepadov a niekedy sa stane, ze nam tam vyplavaju hraci spoza chrbta ako pri tej akcii, kedy Hazard dostal strasne tazku loptu a netrafil ju. Alebo tam bola situacia, kedy nasi dvaja hraci vyrazili atakovat hraca, co dostal loptu ale on ju hned vratil spät a otvoril tak priestor pre tretieho hraca, ktory bol v tu chvilu uplne osamoteny. Takze v defenzive mame limity ale domaci toho prilis nevyuzivaju.

Belfodil na hrote je platny, ked ma loptu podrzat a pockat na podporu. V tom je jeho sila a je velmi platny hrac v tomto. Ale on si az sialene nerozumi s Maxom alebo s hracom, co centruje do 16ky. Kruse mu tam poslal jednu famoznu loptu, ale on nesiel na prednu zrd ale bol na zadnej. A ked sa rozbehol na prednu, tak uz Sommer tu loptu mal. To je strasna skoda a zraza to jeho sebavedomie.

Nerozumiem tomu, preco nedostal Bobadilla zltu kartu. Ved loptu hrat nemohol a jasne siel do Friedla. Vyzeralo to dost nebezpecne a kartu mal dostat. A Zakaria si tiez zahrava...do subojov chodi neskoro a ta druha zlta visi vo vzduchu. Inak Cortus ale piska inak velmi dobre. V nom nie je chyba, ze prehravame o dva goly. A Friedla musim pochvalit, nechybuje, rychlostne staci a vyhrava suboje rameno na rameno. Zatial sa mi z tej trojky IV paci najviac.

Reagovat
db18

Friedl nastoupil na IV, jo? Bych spíš čekal, že ho zkusíte na kraji, případně v záloze, kde na něm nebude ležet tak velká zodpovědnost, ale jsem rád že hraje - a ještě víc, že mu to jde.

Reagovat
stas87

No hrali sme 3-5-2 a vzadu boli Moisander, Veljkovic a Friedel a na wingbacku Ausgustinsson a Bauer. Po vystriedani Bauera sa presunul na RV a tam dohral zapas do doby, kym ho nahradil Gondorf. Na svoj vek posobil podla mna ako mazak. Navyse vyhraval suboje a rychlostne je na tom velmi dobre. A aj loptu celkom slusne ovlada na to, ze ma 187 centimetrov. Primarne to je LV ale tazko cakat, ze presune Ludwiga na druhu stranu. Kazdopadne ak bude takto pokracovat, tak bude vytvarat tlak na Veljkovica a kludne ho moze casom nahradit vedla Mosiandera. No a co sa tyka DM, tak tam je jednotka Bargfrede a ja si zatial neviem predstavit, ze by ho mal nahradit 19 rocny neskuseny hrac. Ak ale budeme hrat na doppelsechs, tak kludne tam casom hrat moze. Opciu na neho asi nemame, ze?

Reagovat
db18

Opci nemáte, ale je to hostování na rok a půl, ne?

Reagovat
stas87

Jj, do konca sezony 2018/2019. Takze ak sa mu bude darit, tak vam ho pripravime ako vtedy TSG Alabu. Z tohto pohladu mi to hostovanie vadi. Keby to bolo tak, ze ho teraz za cca 5 mega kupime a vy si ho o rok a pol mozete kupit napriklad za 8 mega, tak su obe strany spokojne a hrac ma istotu, ze bude mat svoju poziciu v time pevnu a nebudu na neho pozerat tak, ze po case zmizne do Mnichova a klub z neho nebude mat nic. Vas by tri mega nezabili a my by sme mali nejake peniaze navyse aspon. Pre vas su tri mega ako pluvanec, nam by sa hodili..

Reagovat
Rudnevs

Paráda!!! Vynikajúci zápas so šťastným koncom a v boji o záchranu opäť ďalší krok dopredu. Opäť je tam ten “Betze-Feeling”, Westkurve vytvárala skvelú atmosféru, hráči bojovali i v náročných podmienkach, jedného z mladíkov 1. FCK som pri dokonca rozcvičovaní videl, že má účes vo farbách Lauternu.

Škoda, že je to zrovna Union, ktorému prajem, aby to ešte nejako dotiahli na tú baráž, to je taktiež skvelý a čarovný klub... Z toho druhého výsledku zasa tak nadšený nie som, Dynamo teda moc nepomohlo. Zajtra budem výnimočne priať Nürnbergu v zápase proti Fürthu, snáď Greuther príde o všetky body. Budúce kolo hrá Lautern práve s Fürthom, to bude dosť ťažké, oni sú teraz celkom vo forme a najmä doma pravidelne bodujú.

“Po 24. kolách tabuľka neklame, Kaiserslautern je právom tam, kde je.” - to povedal pred zápasom André Hofschneider, po zápase je to pre fanúšikov 1. FCK solídna satisfakcia. Čo som pozeral na fanúšikovskú stránku, tak tam sa v tej diskusii snáď polovica uživateľov vysmieva Hofschneiderovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně Union jinak vůbec nevadí,ale jak se jedná o Lautern,tak neznám bratra

Reagovat
Rudnevs

Tak ja Unionu naopak prajem, ten klub mi je strašne sympatický, majú sympatický káder a skvelých fanúšikov, taktiež krásny štadión, ktorý postavili tí fanúšikovia a vo všetkých ostatných 32 zápasoch 2. BL by som prial Unionu, lenže dnes hrali práve s Lauternom...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten stadion,to je paráda,chodit na tribunu,kterou si vlastníma rukama postavili!

Jinak teď jsem koukal,že si Polter při rozcvičce před zápasem přetrhnul achillovku...

Reagovat
Rudnevs

Jj, dobrovoľníci postavili celú tú časť na státie (ktorá tvorí väčšinu štadióna), len strechu im stavala nejaka slovenská firma (tí to ale nedokončili a nakoniec tú strechu dostavala rakúska firma). Ja som na YouTube pozeral o tej stavbe i nejaky “dokument”, kde bola i celá tá sezóna 2008/09 počas ktorej hrali na Jahn-Sportparku a postúpili pod trénerom Neuhausom do 2. BL, teraz už to neviem nájsť... Teraz sa mimochodom plánuje ďalšia prestavba štadióna a čo som pozeral, tak to bude vyzerať skvelo.

Polter bude chýbať dlhšiu dobu, to je škoda, ale na druhú stranu snáď aspoň konečne dostane poriadnu príležitosť Hosiner.

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Roman opět chytil gól

Reagovat
Frantszek

hmmm, takovej zkusenej hrac jako Reus to takhle posere

Reagovat
Rudnevs

Současný trenér Freiburgu Christian Strech by se podle německých médií mohl stát od příští sezóny koučem Bayernu Mnichov. Ten momentálně vede dočasně 72letý Jupp Heynckes. Vedení klubu by údajně bylo nejraději, kdyby u týmu pokračoval, není však vyloučeno, že se v létě rozhodne vrátit do důchodu.

Snáď nie, bola by veľká škoda, keby odišiel zo sympatického Freiburgu, kde pôsobí už od roku 1995.

Reagovat
db18

Myslím, že on by beztak zájem neměl, on mi přijde trochu "jiný" (ale rozhodně ne ve špatném slova smyslu...), už před pár lety mluvil o tom, že práce trenéra pro něj není práce, kterou by mohl dělat třeba deset let v kuse, že tam je přece jen poměrně velký tlak, o který moc nestojí - a to by v Bayernu bylo ještě mnohem horší.

Reagovat
Rudnevs

Jj, veď ja viem, myslím Arne tu párkrát písal, že niekedy zo začiatku sa dokonca špekulovalo, že nemá v pláne zostať v BL dlho a chce sa vrátiť späť k mládeži... A ja ho chápem, na jeho mieste by som taktiež Freiburg nemenil, má tam stabilnú pozíciu a rodinné prostredie, ten klub za tie roky už veľmi dobre pozná a navyše tréneri, ktorí z Freiburgu odišli, sa v ďalších pôsobiskách už skôr len trápili (Finke, Dutt).

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím,že by se šel znemožnit do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Marco prostě dělá současný Dortmund.. jinak to nejde vyjádřit!!

jo a btw - Augustin je dobrá plačka a simulant, hrozný ocas

Reagovat
db18

O Augustina jste taky měli kdysi zájem, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jj.. ale nepříjde mi, že by byl něco více, než sprinter co občas jede sám na bránu

Reagovat
Frantszek

Hráč který odehrál 4 zápasy rozhodně dělá celý tým Už to mohlo být 1:0, kdyby neposral situaci 3 na 2. Kdyby nebyl neustále zraněnej, tak to tvoje tvrzení beru.

Reagovat
smazaný uživatel

však právě proto...se podívej jak hraje tým s ním a bez něj, to se nedá ani porovnávat. Ihned zvedne celý tým; působí jako persona a lídr, který přebírá zodpovědnost.

Jo a ten citron si přiště odpusť

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ikona klubu, to je jasné, zase na druhej strane tie výsledky s ním sú zatiaľ rovnaké, aké boli bez neho. To ale nie je jeho chyba, herne je zase topka ako po každom návrate. Snáď predĺži...

Reagovat
blaugrana

Za BvB ocividne uz nikto okrem Reusa gol neda.

Reagovat
db18

Jo my hrajem s Freiburgem, proto se vytáhlo téma, že by Streich mohl trénovat Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

tie previews dost upadaju dve hodiny pred zapasom a stale nic len kurzy? a to nie je prvy krat takto.. po upadajucej diskusii uz aj clanky trpia.. skoda

Reagovat
vladino10

Čo myslíte, pozrieme si dnes na ľavom krídle bernata?

Reagovat
Jardman

Klidně

Reagovat
vladino10

Je tam

Škoda, že aspoň neskusime nejaké 4-3-1-2, vzhľadom na to aké (ne)máme krídla a koľko máme stredopoliarov..s jamesom alebo vidalom na tom podhrote by to mohlo fungovať, vpredu Muller s lewom..

Reagovat
bayern987

Tolisso jaká bomba

Reagovat
db18

Coco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele