Bundesliga - preview 25. kola

05.03.2016, 09:32, aktualizováno 06.03.2016, 08:54
Previews
Po nedělním výživném programu nám Bundesliga přináší i dva nedělní zápasy. Mainz hostí Darmstadt, zatímco Herthu čeká utkání na půdě nevyzpytatelného Hamburku...
1. FSV Mainz 05 - SV Darmstadt  (neděle 15:30)
Tohle asi nikdo nečekal, nicméně zdá se, že Martin Schmidt může pokračovat ve šlépějích svých slavných mentorů Jürgena Kloppa a Thomase Tuchela. Trenér Mainzu udělal z tohoto skromného klubu kandidáta na Ligu mistrů..

Byl to naprosto dokonalý šok, když Mainz v týdnu vykradl mnichovkou Allianz Arenu a po šokující výhře 2:1 s posunul na dostřel elitní čtyřce. Schmidt se zároveň stal prvním koučem, který letos v lize dokázal porazit mocný Bayern. Nyní doufá, že se mu podaří na tento úspěch navázat a zopakovat triumf v 8. kola, kdy jeho svěřenci udolali nováčka z Darmstadtu na jeho půdě těsně 3:2. Tehdy se za vítěze prosadili Bell, Malli a De Blasis; na domácí straně korigovali Heller a Sailer.

Bell ovšem dnes bude chybět díky poraněnému kolenu, stejně jako Benggreen (rovněž koleno), Bengtsson (kotník), Muto (kotník) a Soto (rekonvalescence). Na druhé straně má Darmstadt kádr prakticky kompletní, chybí pouze Garics (koleno).

Skromný nováček naposledy prohrál 0:2 s Dortmundem, a přestože tento výsledek určitě není bůhvíjakou ostudou, zdá se, že bude mít ještě hodně co dělat. Z posledních čtyř zápasů získaly Lilie jediný bod a řítí se směrem k sestupové zóně. Venku mají sice stále naprosto výtečnou bilanci, otázkou ovšem je, jestli to bude stačit i v Mainzu.

Schmidtova úderka totiž nabrala výtečnou formu - pět výher z posledních šesti zápasů mluví za vše. V roce 2016 má lepší výsledky pouze Dortmund. Mainz ve druhé polovině sezony už dokázal udolat vedle Bayernu i Leverkusen, Schalke nebo Gladbach. To je naprosto impozantní statistika. Dokáže Darmstadt tuto sérii narušit?
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Donati, Balogun, Bungert, Brosiński - Baumgartlinger, Latza - De Blasis, Malli, Jairo - Córdoba
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Jungwirth, Sulu, Rajković, Caldirola - Niemeyer, Gondorf - Heller, Vrančić, Kempe - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Hertha BSC  (neděle 17:30)
Hertha Berlín bojuje po dlouhé době o Ligu mistrů a další důležitý krok může učinit už dnes na půdě Hamburku, který stále nemá jistou záchranu. Souboj dvou tradičních týmů na Volksparkstadionu tak bude mít šestibodový náboj..

Přístavní klub je aktuálně jedenáctý, nicméně na barážovou pozici má náskok pouze pět bodů, což v tuto chvíli neznamená žádnou jistotu. Připomeňme, že v posledních dvou sezonách se hamburští zachránili právě až přes baráž. V roce 2016 navíc svěřenci Bruna Laddabii vyhráli jediný zápas (proti Gladbachu). Naposledy podlehi v napínavé přestřelce Schalke 2:3:

Naopak Hertha si stále drží třetí příčku, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů; i když je nutno uznat, že svoji roli v tom hraje i tápavá forma tradičních konkurentů jako Wolfsburgu, Gladbachu nebo Schalke. Svěřenci Pála Dárdaie naposledy pohodlně zdolali Frankfurt (2:0) a dnes mají v plánu připsat si další zářez.

Nebudou to mít lehké. Přestože Hertha v roce 2016 prohrála jediný zápas (jediný Dortmund zůstává ještě na začátku března v tomto kalendářním roku neporažen), je nutno uznat, že Hamburg letos působí mnohem lépe než v uplynulých sezonách. Navíc má ve svých řadách Pierre-Michela Lasoggu, který v Berlíně strávil tři roky a může tak svému týmu poskytnou cenné info.

Na druhou stranu platí, že Hertha má své vlastní zbraně. Na podzim porazila HSV hladce 3:0, zejména díky dvěma trefám Vedada Ibiševiće, jemuž se proti tomuto soupeři dlouhodobě nebývale daří. To platí i pro celou Herthu, která v posledních pěti střetnutích s dnešním soupeřem nedostala ni gól (což je klubový rekord). Pokud chtějí hosté tuto sérii překazit, musí se obejít bez zraněných Ekdala, Hunta a Gregoritsche. Na druhé straně chybí Langkamp, Allagui, Schieber a van den Bergh.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Sakai, Cleber, Spahić, Ostrzolek - Kaćar, Holtby - Müller, Hunt, Drmić - Rudněvs
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Haraguchi, Darida, Kalou - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.10 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Velký souboj o místo v elitní čtyřce proběhne ve Wolfsburgu, kam přijíždí Gladbach. Hraje se o hodně: Ani jeden z týmů nemá zrovna ideální formu, přesto ale oba hrají o Ligu mistrů. Gladbach je aktuálně čtvrtý, na pátý Mainz má ale náskok pouze díky lepšímu skóre. Osmý Wolfsburg ztrácí na svého soupeře deset kol před koncem pět bodů.

Vlkům začalo hodně téct do bot poté, co za čtrnáct dní ztratili čtyři body; v týdnu ve vloženém kole však ukázali, že jsou stále ještě schopni kousat, když rozstříleli poslední Hannover hladce 4:0. André Schürrle si připsal svůj historicky první bundesligový hattrick a vzhledem ke zranění Base Dosta by měl domácí útok vést i dnes.

Také Hříbata vyhrála 4:0; odskákal to tentokrát Stuttgart. Generálky na dnešní šlágr tedy oběma klubům vyšly na jedničku. Schürrleho nalezená forma by mohla hrát důležitý faktor, neboť defenziva hostů má velké problémy kvůli absencím Álvara Domíngueze, Tony Jantschkeho a Martina Stranzla. Zatím sice funguje i v experimentálním složení na jedničku, Vlci by ji ale mohli prověřit opravdu důkladně.

Není pochyb o tom, že právě takový je jejich cíl - kromě pohárové motivace pohání Heckingovy svěřence i touha po odvetě za podzimní vzájemnou prohru 0:2, kterou v průběhu pouhých tří minut v závěru zápasu vystřelili Nordtveit a Traoré. Byl to tehdy třetí zápas (a třetí triumf) nového kouče Hříbat Andrého Schuberta. Dnes ovšem hosté favority nebudou: Wolfsburg proti nim doma neprohrál už desetkrát v řadě.

Utkání bude pikantní hlavně pro domácího forvarda Maxe Kruseho, který ještě loni hájil právě barvy Gladbachu; v jeho dresu odehrál 66 zápasů a nasázel 23 gólů. Teď je nejnebezpečnějším borcem ve Schubertově týmu Raffael, který má v posledních týdnech velice dobrou formu, zatímco Kruse u Vlků nasbíral ve 22 dosavadních zápasech solidních 9 kanadských bodů. Za Gladbach dříve hrával i stoper Dante.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Träsch, Knoche, Dante, Rodriguez - Luiz Gustavo - Guilavogui, Arnold - Draxler - Schürrle, Kruse
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Christensen, Nordtveit, Hinteregger - Dahoud, Xhaka - Hazard, Johnson - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.80 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Nejmladšímu kouči bundesligové historie Julianu Nagelsmannovi se zatím daří jako z partesu. Ani ne třicetiletý stratég tápající Hoffenheim okamžitě pozvedl a dnes má dokonce šanci vyhrabat se ze sestupového pásma. Musí k tomu ale zvítězit v bádensko-württemberském derby na půdě Stuttgartu..

Hoffenheim pod Nagelsmannovým vedením vyhrál dva ze tří zápasů, naposledy ve vloženém kole udolal doma Augsburg 2:1, a pokud se mu něco podobného podaří i dnes, může poprvé od osmého (!) kola opustit přímé sestupové příčky. To Stuttgart už podobné starosti nemá; erupce formy na přelomu kalendářního roku po příchodu nového kouče Jürgena Kramného zvedla tradiční klub ze záchranářského bahna do klidného středu tabulky.

Poslední dva zápasy nicméně aktuálně dvanáctý Stuttgart prohrál; v týdnu v Gladbachu padl jasně 0:4. Je to poprvé, co Kramny nezískal ve dvou duelech po sobě ani bod. Co hůře, v posledním domácím duelu museli šokovaní fanoušci skousnout prohru 1:2 s beznadějně posledním Hannoverem. Dnes do Mercedes-Benz Areny zavítá další celek ze dna tabulky.

Venkovní forma TSG nicméně není bůhvíjaká; vlastně je vůbec nejhorší v celé klubové historii. Ještě nikdy se totiž nestalo, aby sinisheimský klub nevyhrál na cestách osm bundesligových zápasů v řadě. Naposledy v Dortmundu sice tým podal slušný výkon, porážka 1:3 je mu ale k ničemu.

Hosté mohou těžit z poměrně bizarní znalosti poměrů ve stuttgartském týmu - hned šest (!) členů Nagelsmannova kádru totiž dříve působilo právě u lokálního rivala. Jsou to Kevin Kurányi, Ermin Bičakčić, Jens Grahl, Sebastian Rudy, Alexander Stolz, Jeremy Toljan, plus asistent Armin Reutershahn. Domácí této netradiční statistice mohou kontrovat Kevinem Grosskreutzem, který má na Hoffenheim dlouhodobě spadeno a dal mu už tři góly.

Na druhé straně ex-dortmundský hráč posledně rozhodně nezářil, v debaklu s Gladbachem dokonce překonal vlastního gólmana a musel se za svůj výkon veřejně omluvit. Byl to už pátý vlastní gól Stuttgartu, což je bundesligový rekord.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Insúa - Serey Dié - Rupp, Didavi, Gentner, Kostić - Werner
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Schär, Süle, Bičakčić - Kadeřábek, Ochs - Schwegler, Polanski - Amiri - Kramarić, Volland
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 4.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Mezi Augsburgem a Leverkusenem se hraje opravdu o hodně. Domácí se snaží uklidit co nejrychleji z dosahu sestupové zóny, hosté by zase rádi zabojovali o Ligu mistrů. Ani jednomu z týmů se přitom v poslední době příliš nedaří..

To platí zejména pro Leverkusen, který prohrál dvakrát po sobě, vypadl z elitní šestky a do Bavorska navíc přijíždí bez elitního střelce Javiera Hernándeze, který je suspendovaný. Poslední domácí debakl 1:4 s trápícími se Brémami byl pro svěřence Rogera Schmidta skutečně výraznou fackou. Také Augsburg ve vloženém kole zaváhal, v Hoffenheimu v souboji o záchranářských šest bodů prohrál 1:2, a vzhledem k tomu, že doma se mu letos vůbec nedaří (jediná výhra z posledních devíti zápasů), bude dnešní duel hodně velkou zkouškou.

Vzájemné zápasy Augsburgu a Leverkusenu bývají málokdy nudné. Prvních sedm duelů ovládl poměrně jasně Bayer, loni se ale kvalita obou soupeřů vyrovnala. Na jaře 2015 na sebe strhl velkou pozornost gólman FCA Marwin Hitz, který právě proti Bayeru zaznamenal v nastaveném čase gól ze hry; výsledkem byla remíza 2:2 a sám Hitz se stal po Franku Rostovi a Jensi Lehmannovi teprve třetím brankářem, kterému se podobný kousek povedl. Na podzim úřadoval zase jeho leverkusenský kolega Bernd Leno, i když v jeho případě šlo naopak o prapodivný vlastní gól. Hakan Calhanoglu následně v onom zápase zahodil penaltu a oba soupeři se rozešli s remízou 1:1.

Zajímavý je zákulisní vztah obou týmů: oba trenéři, domácí Markus Weinzierl a hostující Roger Schmidt, chodili na tutéž školu a oba ji ukončili v roce 2011. Také oba sportovní ředitelé (Stefan Reuter a Rudi Völler) se dobře znají, hráli totiž spolu za Německo na mistrovství světa 1990, kde získali zlaté medaile.

Schmidtovi bude kromě distancovaného mexického útočníka chybět ještě celá řada hráčů: ofenzivní údernost utrpí i zraněním Stefana Kiesslinga. Kromě toho nemohou nastoupit ani Papadopoulos, Toprak, Áranguíz, Bender a Kampl. Na domácí straně hlásí pouze tři absence: Baiera trápí kotník, Callsen-Bracker a Feulner zůstávají doma se zlomeninami.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Gouweleeuw, Klavan, Max - Kohr - Koo - Bobadilla, Halil Altintop, Caiuby - Finnbogason
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Ramalho, Tah, Wendell - Kramer, Calhanoglu - Kruse, Mehmedi, Brandt - Bellarabi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Hannover 96  (sobota 15:30)
Pětadvacáté bundesligové kolo uvidí souboj posledního s týmem, který okupuje první nesestupovou a nebarážovou pozici. Mezi Hannoverem a Werderem Brémy je přitom sedmibodový rozdíl.

Svěřenci Viktora Skripnika měli za sebou pětizápasovou sérii bez výhry, kterou utnuli naprosto nečekaně famózním způsobem v týdnu, kdy přehráli Bayer Leverkusen v jeho aréně 4:1. Ukrajinský kouč si tedy mohl alespoň prozatím oddychnout, jelikož se spekulovalo o jeho možném odvolání. Duel s Hannoverem by však z tohoto pohledu mohl být ještě důležitější.

"V tom utkání se nám povedlo snad úplně všechno. Rozhodně nám nesmírně pomohl brzký gól a ve druhém poločase jsme měli zápas pod kontrolou, i přes nešťastný vlastní gól," nechal se slyšet Viktor Skripnik, přičemž neopomenul pochválit peruánského útočníka Claudia Pizarra, jenž zaznamenal hattrick a celkově má na kontě 186 branek v německé nejvyšší soutěži. Vskutku úctyhodný počin.

Při absenci Raphaela Wolfa, Arona Jóhannssona a Philippa Bargfredeho to znamená, že do záložní řady by si mohl stoupnout Clemens Fritz, tudíž Sambou Yatabaré se zřejmě posadí na lavičku. Před Fritzem s největší pravděpodobností nastoupí jeden z dvojice Laszlo Kleinheisler/Levin Öztunali. V útoku samozřejmě nebude chybět celkově devítígólový Claudio Pizarro.

Hannover v minulém kole i díky třem přesným trefám Andrého Schürrleho padl 0:4 na vlastním hřišti s Wolfburgem. Na tři body ze Stuttgartu se tedy nepodařilo navázat. Při zranění Leona Andreasena, Charlisona Benschopa, Uffeho Becha, zřejmě i Salifa Saného a při stopce pro Huga Almeidu to tým Thomase Schaafe rozhodně nebude mít nijak snadné.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, S. Garcia - Fritz - Bartels, Grillitsch - Junuzovic - Ujah, Pizarro
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Milosevic, C. Schulz, Sorg - Hoffmann, S. Sané - Karaman, Klaus - Fossum, Kiyotake
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.33 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt v minulém kole nestačil na Herthu Berlín. A protože Werder Brémy porazil Bayer Leverkusen, spadli Orli na barážovou pozici. Začalo tedy poměrně reálně hrozit, že by se v příští sezoně mohla v tak parádním stánku, jakým Commerzbank-Arena bezesporu je, hrát pouze druhá Bundesliga.

V tomto roce Vehovi hráči uhráli výhru jenom jednou. Hned v prvním kole. "Samozřejmě si uvědomujeme, že situace není ideální. Do konce sezony však zbývá ještě deset kol a ve hře je tudíž třicet bodů. Rozhodně tedy není důvod začít panikařit," řekl brankář Lukas Hradecky, kterého naposledy překonali Mitchell Weiser a Salomon Kalou.

Před ním si do pole určitě nestoupnou Anderson, Johannes Flum, Luc Castaignos a Stefan Reinartz. Stefan Aigner je vykartovaný, tudíž na jeho místo zřejmě naskočí Makoto Hasebe. Nad startem Alexandra Meiera nadále visí obrovský otazník. Nahradit by jej tedy musel Haris Seferović. Nepříjemné, protože Frankfurtští netrefili prostor za soupeřovým gólmanem v posledních třech zápasech ani jednou!

To Ingolstadtští se za totožný počet duelů prosadili hned čtyřikrát. A vzhledem k tomu, že se jedná o nejhůře střílející bundesligový tým (zatím má na kontě jen 18 branek), je to vlastně pořádný příděl. Především zásluhou velice kvalitní defenzivy uzavírá tým Ralpha Hasenhüttla horní polovinu tabulky. A navíc z říjnového vzájemného duelu moc dobře ví, jak chutná výhra nad Eintrachtem.

Na hřišti se z případné další ale určitě nebudou radovat Tobias Levels, Danilo Soares a patrně ani Alfredo Morales. O post levého obránce se tedy poperou Markus Suttner a Robert Bauer, zatímco Max Christiansen, resp. Almog Cohen si dělají zálusk na pozici ve středu záložní řady, přičemž i oni by měli komplikovat protivníkovi rozehrávku. Die Schanzer rozhodně v tomto zápase nejsou bez šance.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Regäsel, Zambrano, Abraham, Oczipka - Russ, Hasebe - Gacinovic, Stendera, Fabian - Seferović
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - da Costa, M. Matip, B. Hübner, Suttner - Roger - P. Groß, Christiansen - Hinterseer, Lezcano, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Schalke 04  (sobota 15:30)
Schalke hodlá minimálně ten tříbodový náskok před Bayerem Leverkusen udržet i po svém zápase s Kölnem. Kozli však bývají na domácím stadionu nevyzpytatelní.

Celek z Rhein Energie Stadionu se může spolehnout na vytrvalou podporu svým příznivců, ačkoliv ta jim stejně jako v minulé sezoně spíše poněkud svazuje nohy. Družina Petera Stögera tu dosud nasbírala šestnáct bodů, přičemž čtyřikrát vyhrála, čtyřikrát prohrála a čtyřikrát remizovala. Před týdnem fotbalový stánek ve městě nad řekou Rýn kompletně vykradla Hertha Berlín.

Letos padesátiletý rodák z Vídně má přitom až na Simona Zollera k dispozici celý kádr, ačkoliv Jonas Hector a Anthony Modeste zřejmě nebudou schopní odehrát devadesát minut. Francouzského forvarda by tedy nahradil Philipp Hosiner. Köln často za svými soupeři zaostává ve statistice držení míče, což by se proti Schalke rozhodně nemuselo vyplatit.

Skvadra Andrého Breitenreitera má za sebou čtyři bundesligové zápasy bez prohry. Naposledy díky brankám Maxe Meyera, Klaas-Jana Huntelaara a Alessandra Schöpfa udolala Hamburk. Tým z Veltins Areny tak ztrácí na čtvrté místo, které zaručuje účast v předkole Ligy mistrů, jeden jediný bod, nicméně tuto pozici si nárokuje také Gladbach, Mohuč, Leverkusen a bez šance rozhodně není ani Wolfburg.

Trenér, jenž v minulém roce vedl Paderborn, nebude moci využít Atsuta Uchidu, Matiju Nastasiće, Benedicta Höwedese, Marca Högera, Leona Goretzku a s největší pravděpodobností i Erica Maxima Choupo-Motinga. Do hry se tedy zřejmě dostane Sead Kolašinać a vždy jeden z dvojice Pierre-Emile Höjbjerg/Dennis Aogo a Leroy Sané/Alessandro Schöpf.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Maroh, Heintz, Hector - Vogt, M. Lehmann - Risse, Gerhardt, Bittencourt - Modeste
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, J. Matip, Neustädter, Kolasinac - Geis, Höjbjerg - L. Sané, Belhanda, M. Meyer - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Německá nejvyšší soutěž pokračuje o víkendu dalším kolem, jehož magnetem bude bezpochyby utkání na Westfalenstadionu. Místní Borussia Dortmund přivítá mnichovský Bayern, který se sice drží na špici pelotonu, přesto je nyní mezi oběma stranami pouze pětibodový rozestup...

BVB se nachází ve skvělém rozpoložení. Svěřenci Thomase Tuchela z posledních deseti ligových utkání prohráli pouze jedinkrát, ztratili celkem pět bodů a jako jediné mužstvo tak vytváří tlak na bavorského lídra. Na třetí Herthu BSC mají domácí už patnáctibodový náskok.

Naposledy si Schwarzgeld bez větších potíží poradili s Darmstadtem, který sice podobně jako při prvním vzájemném měření sil srdnatě vzdoroval, ovšem nakonec po gólech Ramose a Durma odcházel s prázdnýma rukama. "Zaslouženě jsme vyhráli. Před zápasem jsme vsadili na některé nové hráče a ukázalo se nám, že se na ně můžeme spolehnout," pochvaloval si Tuchel.

Pro domácí ekipu byl tříbodový zisk o to cennější, že Mnichované na vlastní půdě nečekaně podlehli Mainzu - případné sobotní vítězství tak může znamenat snížení rozdílu mezi dvěma rivaly na pouhé dva bodíky. "Máme nyní lepší výchozí pozici, jinak to však pro nás nic neznamená. Míč je nyní na naší straně a samozřejmě se budeme snažit ztrátu ještě více snížit," vyhlásil dortmundský trenér.

Druhá strana, jak už bylo řečeno, nečekaně nestačila na Mainz a zaznamenala tím vůbec první letošní porážku na půdě Allianz Areny; celkově pak mnichovský velkoklub padl dvakrát.

Před očekávaným šlágrem tak má hostující tým co napracovat, další zaváhání by mohlo být pro svěřence Pepa Guardioly, vzhledem k blížícím se zápasům Ligy mistrů, velkou komplikací. "Vím, že budeme hrát proti Dortmundu o hodně lépe," řekl Robert Lewandowski. "Vítězství nad Mainzem by pro nás bylo skvělé, jeli bychom do Dortmundu s náskokem osmi bodů a mohli bychom jít do zápasu více uvolnění," vrátil se k předchozímu duelu generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge. "Měli jsme zkrátka špatný den a hodně toho pokazili," dodal zkušený funkcionář.

Při pohledu do archivu vzájemných zápasů mluví statistika z poslední doby jednoznačně pro Bavory, kteří vyhráli čtyři z posledních pěti vzájemných měření sil. Borussen pak naposledy opanovali semifinálový zápas DFB-Pokalu a dvakrát se radovali ze zisku Superpoháru.

Vestfálský celek má stále mezi absentéry řeckého obránce Sokratise, který ještě nedokázal vyléčit zranění podkolenní šlachy, jinak by měla být dortmundská družina kompletní.

Na opačné straně barikády se počítají také ztráty v defenzivních řadách. Po problémech s třísly se pomalu do tréninkového procesu vrací Jérôme Boateng, jenž by měl stihnout závěr sezóny. Do tréninku s míčem se pak zapojil Javi Martínez, jenž byl od ledna na marodce se zraněným kolenem a mohl by se dokonce vrátit na osmifinálovou odvetu Ligy mistrů s Juventusem (16. března). Se zlomeným kotníkem je pak až do konce letošního ročníku mimo hru Badstuber.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, S. Bender, Hummels, Schmelzer - Weigl - Gündogan, Kagawa - H. Mchitarjan, Reus - Aubameyang
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Robben, T. Müller, Thiago, Douglas Costa - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24202259:1362
2.Borussia Dortmund24183359:2557
3.Hertha BSC24126633:2442
4.Borussia Mönchengladbach24123949:4039
5.1. FSV Mainz 0524123934:3039
6.Schalke 0424115834:3138
7.Bayer Leverkusen24105933:3035
8.VfL Wolfsburg2497836:3134
9.FC Ingolstadt 042487918:2531
10.1. FC Köln2479825:3030
11.Hamburger SV24771028:3428
12.VfB Stuttgart24841235:4828
13.FC Augsburg24671127:3525
14.SV Darmstadt24671125:3825
15.Werder Brémy24661231:4724
16.Eintracht Frankfurt24581127:3923
17.TSG Hoffenheim24491125:3721
18.Hannover 9624521721:4217
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
sobota 15:30VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach
sobota 18:30Borussia Dortmund - Bayern Mnichov
neděle 15:301. FSV Mainz 05 - SV Darmstadt
neděle 17:30Hamburger SV - Hertha BSC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (244)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta marodka Schalke Kazdej rok to samy, cela obrana a pul zalohy v cudu.. S Kozlama bych to videl maximalne na remizu.

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/9efuiQUC4dc

Krásny dokument o St. Pauli... Už som ho dával pod Schmidta ale tam už nikto nereaguje...

Btw - Garics a Rudnevs v základnej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak dneska? Na stoperu nejspíš Manni, a co se týče zálohy, jsou dvě varianty - buď ofenzivnější Weigl, Gündogan- Reus, Kagawa, Micky- Auba, a nebo defenzivnější se silnějším středem hřiště a ofenzivnějším Ilkayem, tedy Weigl, Sahin - Reus, Ilkay, Micky- Auba, případně Weigl-Sahin, Ilkay- Reus, Micky, Auba

Reagovat
vaala

nebo by se mi líbila třeba bez Weigla a střed Sahin, Ilkay a před nimi Reus, Kagawa, Micky, Auba. Taky by mě zajímalo koho postaví na LB a RB, protože těch variant tam je dost a víme, že TT umí na Bayern překvapit a vyhodit z rukávu něco co nikdo nečeká, ale to doufejme neudělá. :)

Reagovat
Rudnevs

Najlepšie by to bolo takto: Bürki/Weidenfeller - Ginter, Subotič, Hummels, Schmelzer - Weigl, Gündoğan - Kagawa, Mkhitaryan, Reus - Aubameyang

Reagovat
vaala

S Ginterem to moc nevidím, radši bych tam viděl Piszczeka. Je rozehranější a zdá se mi lepší ve hře dopředu. Ginter sice měl dobrou formu, ale TT na něj moc nedává poslední dobou a divil bych se, kdyby ho dal do tak důležitýho zápasu.

Reagovat
Rudnevs

Keď tam hral Ginter to bolo oveľa lepšie...

Reagovat
vaala

V tom ti neodporuju, ba naopak s tebou souhlasím, ale podle posledních zápasů není moc pravděpodobné, že by ho tam nasadil zrovna dneska, ikdyž by to bylo určitě fajn. :)

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

OT - Jak to vidíte s letnými prestupmi HSV? Toto leto mal Labbadia a Knäbel zámer urobiť pretlak v útoku aby strieľali viac gólov... Teraz by sa to malo vyselectovať - začal by som s Altintasom, to bola absolútne zbytočná posila, hneď preč, nemá šancu presadiť sa. Ďaľej Schipplock, ten sa v HSV proste nepresadil, v druhej BL by sa ho mohol ujať Mnichov 1860, Fortuna alebo St. Pauli, tiež by si mohol zahrať aj v niektorých tímoch v BL. Olič odchádza takmer isto - koniec kariéry alebo MLS. Mladého Phillipa Müllera by som poslal hosťovať. Oficiálne odchádza aj Rudnevs ale on momentálne spolu s Lasoggou sa bijú o základ, dúfam že ešte predĺži. To isté by som chcel aj u Iličeviča. Z hostovaní sa vracajú Demirbay, Steinmann, Gouaida a Stieber. Steinmanna a Gouaidu by som pustil na ďaľšie hosťovanie. Demirbaya by som strelil za pár mega, hoci vo Fortune sa mu celkom darí až taká hitparáda to nie je a navyše má problémy so správaním, Stiebera by som asi ponechal... Ďalej by som strelil Diekmeiera a Clébera. Nutne je treba stopèr... napríklad Subotič a chcel by som tam mať nejakého Rakušana, najlepšie Ivanschitz alebo Garics. Nebránil by som sa ani Suttnerovi, Fuchsovi alebo Prödlovi.

Čo sa týka príchodov tak to som mierne načal už v prvom odstavci. Určite by som ponechal Drmiča... Ďalej ten Harnik by bol výhra v lotérií...

Reagovat
db18

Na MDR za chvilku začne zápas Magdeburgu s Hansou Rostock

Jinak je to brané jako velmi rizikový zápas a s tím spojené policejní pohotovost je považována za největší od "převratu"

Reagovat
db18

Koo Bayer

Reagovat
Pipo123

Tá obrana je posledné zápasy strašná + Leno tuším každé kolo spraví nejakú hrubku, katastrofa od nich

Reagovat
Rudnevs

Zranenia + fakt že Krösche nie je bohvieaký tréner asi zavažujú.

Reagovat
stas87

Moc pekna akcia.Od zalozenia utoku od Vestergarda,po nabeh Garciu,pracu Claudia a zakoncenia Fina do prazdnej.Konecne zapas,kde supera nepustame do nicoho a z druhej sance dame gol.Snad to tak bude pokracovat.SVW

Reagovat
stas87

Boze moj,zasa Garciove divadlo. To mu rozhodca nemoze dat zltu?Telo na telo so Sakaiom a on padne ako keby ho zastrlelili.

Reagovat
stas87

Kurvaaaaaaaaaaaa Claudio Dost mozno gol kola.Fantazia

Reagovat
db18

Fakt jste měli Ujaha prodat...

Reagovat
stas87

Ja Ujahovi stale verim,ak by sa chytil este Johannsson,mame slusny utok. Len by to chcelo este hraca typu Kijotakeho. Zlatko tym mozgom nie je,respektive snazi sa ale najviac platny je pri standrtkach.

Oni mali len propagacne strely a jeden roh.Z toho rohu dali gol na 2:1.A este k tomu gol do satne.Sane,Gülselam aj Yamaguchi vobec nebrani,behaju vsade kde mozu ale utok zachytit nedoakzu.Dost mozno si Schaaf pomohol k bodu,ked stiahol toho japonca.Ten bol uplne v lese.

Reagovat
Rudnevs

Johannsson sa proste nechytí. Inak mohli by ste skúsiť Vrancica to je podobný typ ako Kiyotake. A veď už máte Petsosa, vlastne. Ešte ma napadol Ivanschitz

Reagovat
stas87

Tak jo,ked to pises tak sa proste nechyti.Petsos je spilmacher?Ja ho nikdy nevidel hrat,aby to nebola len nahrada za Clemensa.

Reagovat
Rudnevs

Petsosa som ani ja moc nevidel ale niekto to tu vravel.

Reagovat
Rudnevs

+ ešte playmakeri sú Diego, Vaart, Maxim, Holtby, Hustzi, Malli a v podstate aj Koo, ktorý dal akurát hattrick. Všetci ale nereálny pre Werder.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Nevidel som, aký to bol? Niečo z voleja alebo ďalekonosná strela?

Reagovat
smazaný uživatel

Vo Wolfsburgu moc pekný polčas, parádny futbalik.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ingolstadt ďalšia penalta zvláštne. Nemám štatistiku, ale podĽa mňa kopali najviac penált v tejto sezóne.

Reagovat
Rudnevs

Tiež si myslím, Hartmann myslím nedal gól mimo penált.

Reagovat
stas87

Len Müller s Verhaeghom maju obaja po piatich premenenych penaltach,Hartmann ma styri. Ak teda vsetky penalty FCI kopal on.

Reagovat
Rudnevs

Aha. Diki, ten pocit bude asi tým že Ingolstadt dáva hrozne málo gólov, preto mám pocit že takmer všetky sú z penalty.

Reagovat
db18

Hartmann jich má pět, jednu pak kopal Hinterseer a Leckie... Verhaegh jich kopal šet, jinak nejvíc jich má asi Bayern, Thomas jich kopal 6 a pak po jednom ještě Robben a Lewa (jinak Werder má taky 6 penalt)

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Tak ja som to bral tu z EF.

Reagovat
stas87
Reagovat
Rudnevs

Pekný... inak ten Niedermeier za VfB sa dnes nejako rozbehol... už druhý gól

Reagovat
stas87

THeooooooooooooooooo Nadhera,kostrbata akcia ale zakoncenie paradne.

Reagovat
Rudnevs

Gebre gól.

Reagovat
Pipo123

Ramalho a Jedvaj parodia na obrancov

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen je na tom príšerne, inak teraz niekedy proti ním má hrať aj Hsv. Čí?

Reagovat
Rudnevs

Akurát kukám že dali gól.

Reagovat
db18

Tak a teď konec... mám přesně 3:1 v kicktippu

Reagovat
Rudnevs

Inak toto kolo zatiaľ slušný gólový prídel.....Werdeeeeeer dve výhry o 3 góly

Reagovat
stas87

Tak uz vieme,proti komu se Bayer chyti.

Reagovat
Rudnevs

Pred takýmito rečami sa najprv pozri na tabuľku.... že kde je Werder a kde HSV

Reagovat
Pipo123

Mali by zmeniť trénera, na to sa nedá pozerať, já ich vidím 3x po sebe a je to hrôza. Leno je boh na čiare a dokáže pochytať kopec vecí, ale potom zle vybehne netrafí loptu a je to gól, na to o aký talent sa malo jednať robí strašne veľa chýb. Docela začínam chápať prečo AS neľutuje odchod Jedvaja, ten prehráva snad každý súboj vo vzduchu a pozične tiež nič moc. Ramalho je na tom podobne, ale čo ma najviac vytáča je Bellarabi, ten toľko akcii pokazí až to nie je možné, teraz dal síce gól, ale riešenie situácii v útoku je od neho tragické. Jednoznačne po tomto kole nech odvolajú trénera.

Reagovat
db18

Jedvaj by asi normálně hrál na pravé straně obrany, uprostřed by za normální situace šanci nedostal...

Reagovat
Pipo123

On je primárne stopér, teda tak prichádzal do AS, v Leve hraval na kraji obrany ?

Reagovat
db18

Většinou hraje tam, kde je zrovna potřeba, ale řekl bych, že nejstabilněji hraje na RB

Reagovat
Rudnevs

Veď trénera zmenili....nedobrovoľne a dočasne

Reagovat
stas87

Theo asistencia. Zlatko. To je rozpravka pre mna. SVW Utekame barazi aj zostupu.

Reagovat
Rudnevs

Keď myslíš...

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy nespadnou a i baráži se podle mě vyhnou. Chytili teď dobrou vlnu

Reagovat
Rudnevs

Proti dvom tímom bez formy...Myslím že mať takýto los HSV tak tiež vyhrajú, proti Herthe o tom veľmi pochybujem.

Aj keď pravda je že Frankfurt je horší...pôvodne som nechcel veriť že spadnú do toho súboja o záchranu ale teraz vidím že fakt. Tam je okrem iného problém aj v personále, tam sú každý deň nové špekulácie o náhradách Veha a Bruchhagena... Dokonca som sa rozhodol že tam je taký chaos že už o tom nebudem ani dávať OT a to už je čo povedať

Reagovat
Rudnevs

Odvolávam čo som povedal o werdere... Hrali fantasticky a bola by škoda keby zostúpili. Ale dúfam že nezostúpi HSV...

Reagovat
stas87

Tak dneska vsetci hraci na ihrisku velmi chceli.Chvilami sme hrali az nebezpecne pre supera,dohravali sme subojov,nikto nevypustil suboj.Len Jumanji tam dvakrat neodkopol lahku loptu ale nic z toho nebolo.Prave zvyseny pohyb po celej ploche stal za tym,ze Hannover vobec nemal cas na to rozvinut akciu,nedali si tri prihravky po sebe a ked uz hej,tak ta posledna bola moc prudka a skoncila za ciarou.Ak tento vykon a pristup zopakujeme,nemam strach ze by sme spadli.V tom time nie je taka ta typicka krc,kde sa kazdy hrac boji lacnej straty.Sme v tom az po usi ale dnesok bol jasny signal,ze s tymto vykonom to pojde.A Skripnik konecne behal pri ciare,rozdaval pokyny a bol vtiahnuty do zapasu. Ked uz si nakusol tu Herthu..tak ta prisla do Brem a mohla si odviezt prehru.Prvych 25 minut neprelliezla polku a bola rada,ze si Jarstein do tej doby nevytiahol dva kusky.

Reagovat
Pipo123

Ausburg

Reagovat
db18

...doufám, že se směješ vlastenci a Bayer ještě nesrovnal (i když by mne to moc nepřekvapilo)

Reagovat
Pipo123

Skôr Ausburgu, vždy keď som na nich podal v Bundeslige alebo v EL obaja gól či over tak to bol zápas o jednom góle a dnes boom 5 golov

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Jak je to krásně gólové kolo, když se hraje téměř všechno od 15:30

Reagovat
10

hlavně že jsem hodinu zkoumal, koho vsadit na oba gól, pak jsem připosraně vybral 3 zápasy a ještě se u Hoffe jako posledního klepal

Reagovat
db18

Já hodil akorát over na BVB-Bayern, tak tam se už bojím, že to nebude 2:3

Reagovat
10

to dám asi taky

Reagovat
Pipo123

Já som dal obaja gól, za 1,7 docela slušné

Reagovat
10

skoro

Reagovat
db18

Stejně už mi to posralo PSG

Reagovat
10

neprohra Leverkusenu easy money

Reagovat
Pipo123

Ty si blázon

Reagovat
10

to říká ten pravej

za 1.55 jsem to risknul, nemůžou přece furt prohrávat

Reagovat
Pipo123

Já som tam dal obaja gól za 1,75 a to som ani neveril že to Lever dá, veď 60 minut hrali hovno

Reagovat
10

to jsem měl taky

jinak mě tam dneska nic moc neláká, to jsou všechno chytáky jak prase mi přijde...

Reagovat
Pipo123

jo dnes nič moc, zajtra je tam toho viac

Reagovat
10

jj, chce to odolat a vydržet

Reagovat
Pipo123

Bro čo ešte dnes hraješ ?

Reagovat
Rudnevs

Nechcete hrať Kicktipp?

Reagovat
Pipo123

Co to je ?

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Rudnevs

Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa ani na lavičce. Timhle mě ten Tuchel fakt sere. Jasně nemá formu, Durm na křídle a Micky na 10 je imho skvělý nápad, ale doprdele, to ho nemohl dát aspoň na lavičku? Fakt tam musejí být Castro, Leitner i Sahin?

Reagovat
Rudnevs

Debilná zostava... tiež si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

Debilná zostava to podle mě není, i když je otázka, jestli by nebylo lepší hrát se silnějším středem. Ale že není Kagawa ani na lávce, to fakt nechápu, kolik máme hráčů, co můžou do hry přijít a něco s ní udělat?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Určite nebude mať zranenie? TO sa mi zdá žeby si až takto na ňom zasadol.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět, ze při bránění hraje Durm v podstatě pátého obránce, proto tam, myslím si, je on.

Reagovat
smazaný uživatel

To je sestava. Alonso, Bernat, Kimmich a Costa totálně z formy.

Reagovat
smazaný uživatel

A Vidal bude tvořit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako máme nejvetší šanci vás porazit za hrozne dlouhou dobu. Ale máte Lewu a Thomase, takže nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski dostane priestor na pol sekundu a dá gól, on je šialený. A Muller je na tom podobne, Robben detto toho netreba nechať vystreliť a treba poriadne tvrdo na neho dostupovať lebo inak neni šanca.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

pan Durm proti panu Bernatovi...to by nemuselo být špatné

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle musíte dát, Guardiola vám to dost usnadňuje.

Reagovat
db18

Bernat... A zas před ním Costa, takže od 60. minuty hrajem bez levé strany, jestli nepřijde Franck... ale aspoň už tam nemáme 3 křídla... (jen by bylo lepší, kdyby si pozice prohodil Xabi s Vidalem )

Reagovat
smazaný uživatel

Coman sa nezmestil alebo zranenie?

Reagovat
db18

Vůbec nevim, ale vzhledem k tomu, že je na lavičce Götze s Rodem, tak si myslím, že bude zraněný, ale zrovna velká škoda to teď není...

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo, co je s Comanem?

Reagovat
Rudnevs

Debata tu alebo pod prewiew ku konkrétnemu zápasu? Ja si myslím že ostanme tu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi chytat přebor ty kriple

Reagovat
smazaný uživatel

Začínám ho regulérně nesnášet, zatím chytá tuto sezonu velký kulový.

Reagovat
andrew96

Celou sezonu ne, ale zápas od zápasu je horší.

Reagovat
Rudnevs

Zo začiatku sa mu pri tom celkom darilo...vo Freiburgu aj v Grasshoppers si toto mohol dovoliť ale tu proste NIE. Weidenfeller späť do brány!

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole to bude ranec, už to vidim Ale Auba a jeho zrychlení, to je radost

Reagovat
db18

Od házené k volejbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Nechávat tam Kimmicha samotného s Aubou, není dobrý nápad.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Micky je úžasný

Reagovat
smazaný uživatel

Miki ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Kimmich na stoperu. Alaba není na levém beku. Bernat je na levém beku. Kurva, to musíme vyhrát! Heya BVB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bernat a Alonso

Reagovat
smazaný uživatel

Erik vs Juan 1:0 a Xabi se mi taky moc líbí

Reagovat
andrew96

Erik Ještě méně bázně, jinak se tam napravo jeví zatím dobře.

Reagovat
andrew96

To je blbec.

Reagovat
smazaný uživatel

On se zbláznil

Reagovat
smazaný uživatel

Bernate hleď si svejch třetiligovejch výkonů

Reagovat
Bastaron

Na co tam je Robben?

Reagovat
db18

Aby si počkal na Ribéryho.

Reagovat
smazaný uživatel

Kimmich si došel pro stoličku a bouchnul Aubu

Reagovat
db18

Joshua Bernata už nemá smysl ani citronovat, vzhledem k tomu, že u něj začíná každý útok BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Costa

Reagovat
smazaný uživatel

Roman je world class golman, já to říkám pořád

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Hyrax

Reagovat
andrew96

Burki ty jsi KRÁL!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

škodáá

Reagovat
smazaný uživatel

Burki

Reagovat
andrew96

Každopádně tu akci předtím musí Marco dávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Costy bych čekal lepší zakončení

Reagovat
smazaný uživatel

jeho největší slabina

Reagovat
stas87

Tak Guardiola zrejme dostatocne nepripravil svojich hracov na tento zapas.Mentalne je Tuchelov tim daleko lepsie pripraveny.A dokazu domaci prikovat Bayern k ciare do situacii,kde musi väcsina hracov ist do suboja a tieto mikrosuboje vyhravaju,okamzite prenesu hru na druhu stranu a to Bayern nezachytava.Dortmund chce skratka viacej.

Reagovat
db18

Vždyť je to pořád to samé, když se objeví soupeř, který nás taky občas napadá...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na to ze je dortmund skvele pripraveny jak pises, tak uz klidne mohli dostat tri goly

Reagovat
Rudnevs

Hmmm, tak na to je len jedno vysvetlenie - Dortmund je skvelo pripravený prehrať.

Reagovat
stas87

V hlavach. Az teda na Bürkiho,tu sancu Costu Bayern krasne vykombinoval.

Reagovat
Uwe háže buly

Neuvěřitelný, kolik nasbíral Vidal dneska failů po sezoně prodat s Xabim, Bernatem a Benatiou..

Reagovat
db18

...náhodou už jde výkonnostně nahoru (od té doby co navštívil v Turíně ten stripclub )

Reagovat
smazaný uživatel

A Thiago je v Bayernu k čemu? Prostě komik Guardiola.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Thiago mi zrovna z Guardiola boys přijde jednoznačně nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo a proto sedí na lavičce.

Reagovat
Uwe háže buly

taky bych ho viděl radši na hřišti, ideálně s Rodem.

Reagovat
Rudnevs

Rode by mal hrávať viac...oveľa viac

Reagovat
Rudnevs

Bayern bude musieť platiť za to že ich niekto vezme...

Reagovat
andrew96

Jeden? Dneska zatím ten z lepších z Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

Safra Woody to si musíš pohlídat ale Weigl s Ilkayem jak si to dávají, ty krávo

Reagovat
smazaný uživatel

Mají proti sobě slabou zálohu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ty balony za obranu mě mrdají neskutečně tyvole, jednou se tam k tomu dostane Lewa a je to 1:0

Reagovat
Rudnevs

Bohužiaľ je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Durm for president

Reagovat
smazaný uživatel

Woody je dneska volaký slabý.

Reagovat
andrew96

Slábne už delší dobu, není takový motor jak Micky.

Reagovat
Rudnevs

Čo to skúšal Wood?

Reagovat
Uwe háže buly

něco mi uniklo?

Reagovat
Rudnevs

Myslel som tú jeho strelu z polky.

Reagovat
Rudnevs

No a Wood je Reus... neviem ale prečo...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej poločas.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund trochu ke konci odešel. Stejně jako Costa, je čas na střídání.

Reagovat
Rudnevs

Dúfam že prídu Ginter a Castro. Nech pôjdu na ME a ukážu sa pred Löwom.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to znít jako rouhání, ale nebál bych se třeba v nějaké šedesáté minutě (pokud se nezlepší) sundat Woodyho a dát tam Gintera (s tím že by se Durm posunul doleva). Ale spíš tam bude Tuchel brzo cpát Ramose

Reagovat
Rudnevs

Vidno že na Gintera máme rovnaký názor. Je to skvelý hráč.

Reagovat
Heisenberg

Reklama na fotbal Oba týmy hrajou v nesktuečným tempu, přímočarý vertikální fotbal (Bayern jako na podzim to často zkouší i vzduchem) s pressingem i gegenpressingem. Tuchel to zkusil jako Mohuč s 5 vzadu, z tý 5 se Hummels vytahuje a brání Mullera, Durm má zas na starost Costu. Ten souboj Hummels-Muller mne moc baví, u pohybu Mullera je vidět, jak je to inteligentní fotbalista, vytáhne se přesně tam, kam už Hummels nemůže a snaží se ho vylákat.

Snad bude druhý poločas stejně tak dobrý, moc se těším.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Teraz ma tak napadlo že čí by na stopérovi nemohol hrať teraz Ginter, keď je teraz Sokratis zranený?

Reagovat
smazaný uživatel

Popravdě řečeno, taky mě to napadlo. Sice je skvělý na RB, ale když ho tam stejně Tuchel nestaví, a zkoušel ho na DM, navíc je to jeho původní pozice, tak by to možná šlo. Ten Bender mě tam popravdě příliš netěší. Ale Tuchel vidí Mathiase asi čistě jako DM, ve svátky jako RB

Reagovat
Rudnevs

Matthias bol top RB V lige, strašne som si ho obľúbil.

Reagovat
AndR

Xabi dokonalý, přesný, chytrý, všude včas, respektive s předstihem. Dneska užitečný.

Vidal rovněž potvrzuje, že když hraje více zezadu, je kvalitní.

Všechno nebezpečí Dortmundu přes Bernata. Ten idiot nechodí do soubojů a stojí 3 metry od všeho dění.

Potřebujeme větší kontrolu nad míčem. Bez míče to smrdí Bernatem.

Snad to Xabi udrží, dneska mi přijde klíčový.

Reagovat
bayern987

Vidal

Reagovat
smazaný uživatel

Co Mario sedí se ti dobře ty hňupe

Reagovat
Rudnevs

Ešte prednedávnom na Signal - Iduna Parku hral a fanúšikovia ho milovali, teraz na Signal - Iduna Parku sedí a fanúšikovia ho nenávidia. Slušný kariérny posun.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Müller jak brání, milionový hráč, toho tak mit v týmu

Reagovat
Kincl

Dejte těm žlutým svi*ním gol!!!

Reagovat
Rudnevs

Mne príde BVB práve o niečo sympatickejší....

Reagovat
smazaný uživatel

Aubo kurva z těch brejků mám vždycky hrůzu

Reagovat
db18

Tak už střídej...

Reagovat
db18

Ouu... co chybělo

Reagovat
smazaný uživatel

Gól.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Uwe háže buly

Kamile?

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Rudnevs

Bayernista18 tieto tvoje biggrini

Reagovat
Bayernista18

Jen 2 ...

Reagovat
Rudnevs

Ja zase dávam priveľa OT

Reagovat
Bayernista18

Včera jsem dal na tiket zápasy Tottenhamu, Augsburgu, Stuttgartu a Wolfsburgu, všude jsem dal, že oba týmy daj gól a pak jsem si řikal, jestli přidat ještě zápas Bayernu, ale moc jsem tomu nevěřil ... samozřejmě jsem ho tam přidal.

Reagovat
Rudnevs

Proste zákon schválnosti...

Reagovat
Bayernista18

Tak tak, navíc se to děje až moc často ... ale 1 člověk vsadil u Tipsportu tiket za 100 s výhrou přes 1200000 a nevyšel mu 1 zápas z 50, měl neprohru Evertonu s West Hamem, Everton ved 2 : 0 a kopal penaltu, ale nedal a West Ham otočil, navíc gólem v nastavení.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Brvno to zachránilo

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska budeme rádi za remízu. Což nic neřeší, takže dejte titul Bayernu a my jdeme vyhrát EL

Reagovat
Rudnevs

Trocha viac optimizmu by nezaškodilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Optimismu, kdyby měl Bayern víc štěstí tak vedou 4 0

Reagovat
Rudnevs

Šťastia mali túto sezónu viac než dosť...

Reagovat
andrew96

Burki dneska bez jediné chybičky.

Reagovat
smazaný uživatel

Si děláš prdel, ne?

Reagovat
andrew96

Však jak jinak

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

v těch osobních soubojích jsme prachmizerní

Reagovat
Kincl

Už vidím jak nakonci dá ten špinavej Dortmund gol a každej tu bude psát jak zaslouženě a že je to lepší jak kdyby to vyhrál Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Jak špinavej? Auba byl onehdá u holiče. Kdy si naposled Robben myl hlavu?

Reagovat
Rudnevs

Auba je u holiča asi každý deň...

Reagovat
db18

No konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to je přesně ten hráč na koho sme čekali

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay odevzdá balon prdele práce, kdy budeme mít takovou příležitost porazit Bayern jako dneska?

Reagovat
Rudnevs

Presne....

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

wooder

Reagovat
Rudnevs

Ramoos škoda

Reagovat
Rudnevs

Tuchel striedaj do šľaka!!!

Reagovat
Rudnevs

Ale nie Sahina kurnik Do čerta však načo tam je Castro, Ginter. Nadstavenie symbolické...za pár minút tu očakávajme rct-toulon.

Reagovat
db18

Na tu (ne)rotaci zase doplatíme

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza - prohra - remíza. To je konečně Bayern, na který stojí zato koukat

Reagovat
Rudnevs

Ďaľšie kolo asi ale zmasakrujú werder...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem nasrán a až do čtvrtka se nebudu vyjadřovat.

Reagovat
smazaný uživatel

ale Guardiola dává Kimmichovi tzv. Supermrďáka

Reagovat
Rudnevs

Kukám že ti to nevydržalo ani minútu...

Reagovat
Rudnevs

Pepek, daj tomu Kimmichovi pokoj

Reagovat
andrew96

Dobrý bod. Jde se chlastat. Čus.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Zrovna když Kimmich nic neposral, tak ho Pep sjede

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak Reusovi ten balon v šestnátce vypíchnul dobře. Což je teda spíš ostuda pro Woodyho, že si nechá Kimmichem sebrat balon, ale stejně

Reagovat
Rudnevs

HSV NESMIE SPADNÚŤ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza nic nevyřešila, ale je třeba uznat kvalitu Bayernu. Byli včera lepší a k výhře měli určitě blíže. Hlavně s druhým poločasem nejsem spokojený.. Ale jak říkám, Bayern je prostěfakr silný

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přišlo že jsme k tomu přistoupili strašně s respektem. V tý ofenzivní fázi jsme byli jalový, v soubojích jsme většinou prohrávali, jako bychom se trochu báli, že je to Bayern. Přitom kdy jindy budeme mít takovou šanci je porazit

Reagovat
stas87

Tak mne zasa prislo,ze prvu polhodinu ste presne vedeli co a ako hrat.Az na tu chybu Bürkiho na zaciatku ste to viac menej kontrolovali a Bayern mi prisiel dost podrazdeny.Hlavne teda Robben..preto som pisal,ze mi pridete lepsie pripraveny.V druhom polcase sa to obratilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Pome Dynamo

Reagovat
stas87
Reagovat
Rudnevs

Garics ešte neni fit.

Reagovat
db18

Stefaniak

Reagovat
andrew96

Wagner, ty jsi fakt lidský odpad A celý Darmstadt jeden velký hnus.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Promiň, ale to snad ani nejde hájit takovou bandu herců, provokatérů a uplakánků.

Reagovat
Rudnevs

Ja mám Darmstadt rád a myslím že to robia rafinovane. Aj keď musí byť poriadne nepríjemné keď hrajú proti "tvojmu tímu" s tým že v prvých minútach dajú gól a zvyšok zápasu zdržujú, faulujú, debatujú s rozhodcom atď

Keby minulý rok postúpil Lautern a trebárs Fortuna tak tu máme 2 bundesligové kluby na úrovni Mainzu alebo Frankfurtu. Takto tu máme Darmstadt ktorý si musí takto "pomáhať" a Ingolstadt ktorý dáva takmer všetky góly z penált.

Som fakt zvedavý že ak sa Darmstadt udrží ako bude v lete nakupovať, ako vravím JozkokozleJ tak je pravda že sa špekuluje že príde ponuka 10 milióniv za Wagnera. Nahradia ho v pohode v lete bude útočníkov zdarma dosť ( Olič, Schlaudraff, Obasi, Rudnevs a trebárs Allagui )

Plánujú stavať nový štadión a má vyzerať vraj podobne ako Schüco Arena v Bielefelde. Som zvedavý či sa vôbec stavať bude a ako to nakoniec bude vyzerať.

Inak na Böllenfalltor sa vždy skvele pozerá keď tam hrajú a skvele do toho zapadajú aj tie nové elektronické reklamné panely.

[Bundesliga - preview 22. kola]

Môj starší príspevok, ktorý vysvetľuje problematiku Darmstadtu

Reagovat
andrew96

Vyhrává u nich způsob za málo peněz hodně muziky no. Nasbírali odpadlíky a odpady ze zbytku BL, jakousi kvalitu to má a zbytek to dohánějí tím chováním na hřišti. Každopádně teambuilding u těch hráčů musí být kvalitní, aby se všichni chovali stejně hnusně.

Na tom klubu lze obdivovat snad jenom to kouzlo stadionu a to, že to není umělina jak Audistadt nebo Golfsburg.

Bohužel, letos tu máme takové nováčky a bohužel to vypadá, že ani jeden z nich nespadne, naopak přibude Redbull.

Reagovat
Rudnevs

Tak čakal som už dlhšie že niekto začne skupovať hráčov zdarma... Veď to leto bola na trhu kvalita - Valdéz, Ivanschitz, Riether, Sam, Fuchs, Barnetta, Wiedwald, Reinartz, Obasi, Noveski, Hildebrand, Lanig, Schlaudraff, Pander, Ya konan, Madlung, Rosenthal, Rajkovič, Zaluska, Wagner, Abdellaoue, Rausch, Insua.... takto by som mohol pokračovať ešte dlho

Čo sa týka RB tak tam sú tiež dve výhody

● Za pár rokov by mohol byť pravý boj o titul ( RB a Bayern )

● Český fanúšikovia by mohli na BL

Reagovat
andrew96

Když BVB přežije léto bez významných ztrát, tak by mohl být boj o titul už příští sezonu. a na BL bych si zajel raději do Norimberku nebo Mnichova nebo zrovna do Vestfálska, pro mě je to daleko i na Rozvadov, takže už je mi to jedno pak.

Reagovat
Rudnevs

Aha...

Reagovat
Rudnevs

Adler - Ostrzolek, Spahič, Cléber, Sakai - Holtby, Ekdal - Ilicevic, Hunt, N. Müller - Rudnevs

Hráči pripravený na striedanie - Drobný, Diekmeier, Jung, Bahoui, Kačar, Drmič, Lasogga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele