Bundesliga - preview 25. kola

05.03.2016 09:32, aktualizováno 06.03.2016 08:54 - Previews
 
Po nedělním výživném programu nám Bundesliga přináší i dva nedělní zápasy. Mainz hostí Darmstadt, zatímco Herthu čeká utkání na půdě nevyzpytatelného Hamburku...
1. FSV Mainz 05 - SV Darmstadt  (neděle 15:30)
Tohle asi nikdo nečekal, nicméně zdá se, že Martin Schmidt může pokračovat ve šlépějích svých slavných mentorů Jürgena Kloppa a Thomase Tuchela. Trenér Mainzu udělal z tohoto skromného klubu kandidáta na Ligu mistrů..

Byl to naprosto dokonalý šok, když Mainz v týdnu vykradl mnichovkou Allianz Arenu a po šokující výhře 2:1 s posunul na dostřel elitní čtyřce. Schmidt se zároveň stal prvním koučem, který letos v lize dokázal porazit mocný Bayern. Nyní doufá, že se mu podaří na tento úspěch navázat a zopakovat triumf v 8. kola, kdy jeho svěřenci udolali nováčka z Darmstadtu na jeho půdě těsně 3:2. Tehdy se za vítěze prosadili Bell, Malli a De Blasis; na domácí straně korigovali Heller a Sailer.

Bell ovšem dnes bude chybět díky poraněnému kolenu, stejně jako Benggreen (rovněž koleno), Bengtsson (kotník), Muto (kotník) a Soto (rekonvalescence). Na druhé straně má Darmstadt kádr prakticky kompletní, chybí pouze Garics (koleno).

Skromný nováček naposledy prohrál 0:2 s Dortmundem, a přestože tento výsledek určitě není bůhvíjakou ostudou, zdá se, že bude mít ještě hodně co dělat. Z posledních čtyř zápasů získaly Lilie jediný bod a řítí se směrem k sestupové zóně. Venku mají sice stále naprosto výtečnou bilanci, otázkou ovšem je, jestli to bude stačit i v Mainzu.

Schmidtova úderka totiž nabrala výtečnou formu - pět výher z posledních šesti zápasů mluví za vše. V roce 2016 má lepší výsledky pouze Dortmund. Mainz ve druhé polovině sezony už dokázal udolat vedle Bayernu i Leverkusen, Schalke nebo Gladbach. To je naprosto impozantní statistika. Dokáže Darmstadt tuto sérii narušit?
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Donati, Balogun, Bungert, Brosiński - Baumgartlinger, Latza - De Blasis, Malli, Jairo - Córdoba
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Jungwirth, Sulu, Rajković, Caldirola - Niemeyer, Gondorf - Heller, Vrančić, Kempe - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.40 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Hertha BSC  (neděle 17:30)
Hertha Berlín bojuje po dlouhé době o Ligu mistrů a další důležitý krok může učinit už dnes na půdě Hamburku, který stále nemá jistou záchranu. Souboj dvou tradičních týmů na Volksparkstadionu tak bude mít šestibodový náboj..

Přístavní klub je aktuálně jedenáctý, nicméně na barážovou pozici má náskok pouze pět bodů, což v tuto chvíli neznamená žádnou jistotu. Připomeňme, že v posledních dvou sezonách se hamburští zachránili právě až přes baráž. V roce 2016 navíc svěřenci Bruna Laddabii vyhráli jediný zápas (proti Gladbachu). Naposledy podlehi v napínavé přestřelce Schalke 2:3:

Naopak Hertha si stále drží třetí příčku, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů; i když je nutno uznat, že svoji roli v tom hraje i tápavá forma tradičních konkurentů jako Wolfsburgu, Gladbachu nebo Schalke. Svěřenci Pála Dárdaie naposledy pohodlně zdolali Frankfurt (2:0) a dnes mají v plánu připsat si další zářez.

Nebudou to mít lehké. Přestože Hertha v roce 2016 prohrála jediný zápas (jediný Dortmund zůstává ještě na začátku března v tomto kalendářním roku neporažen), je nutno uznat, že Hamburg letos působí mnohem lépe než v uplynulých sezonách. Navíc má ve svých řadách Pierre-Michela Lasoggu, který v Berlíně strávil tři roky a může tak svému týmu poskytnou cenné info.

Na druhou stranu platí, že Hertha má své vlastní zbraně. Na podzim porazila HSV hladce 3:0, zejména díky dvěma trefám Vedada Ibiševiće, jemuž se proti tomuto soupeři dlouhodobě nebývale daří. To platí i pro celou Herthu, která v posledních pěti střetnutích s dnešním soupeřem nedostala ni gól (což je klubový rekord). Pokud chtějí hosté tuto sérii překazit, musí se obejít bez zraněných Ekdala, Hunta a Gregoritsche. Na druhé straně chybí Langkamp, Allagui, Schieber a van den Bergh.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Sakai, Cleber, Spahić, Ostrzolek - Kaćar, Holtby - Müller, Hunt, Drmić - Rudněvs
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Haraguchi, Darida, Kalou - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.10 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Velký souboj o místo v elitní čtyřce proběhne ve Wolfsburgu, kam přijíždí Gladbach. Hraje se o hodně: Ani jeden z týmů nemá zrovna ideální formu, přesto ale oba hrají o Ligu mistrů. Gladbach je aktuálně čtvrtý, na pátý Mainz má ale náskok pouze díky lepšímu skóre. Osmý Wolfsburg ztrácí na svého soupeře deset kol před koncem pět bodů.

Vlkům začalo hodně téct do bot poté, co za čtrnáct dní ztratili čtyři body; v týdnu ve vloženém kole však ukázali, že jsou stále ještě schopni kousat, když rozstříleli poslední Hannover hladce 4:0. André Schürrle si připsal svůj historicky první bundesligový hattrick a vzhledem ke zranění Base Dosta by měl domácí útok vést i dnes.

Také Hříbata vyhrála 4:0; odskákal to tentokrát Stuttgart. Generálky na dnešní šlágr tedy oběma klubům vyšly na jedničku. Schürrleho nalezená forma by mohla hrát důležitý faktor, neboť defenziva hostů má velké problémy kvůli absencím Álvara Domíngueze, Tony Jantschkeho a Martina Stranzla. Zatím sice funguje i v experimentálním složení na jedničku, Vlci by ji ale mohli prověřit opravdu důkladně.

Není pochyb o tom, že právě takový je jejich cíl - kromě pohárové motivace pohání Heckingovy svěřence i touha po odvetě za podzimní vzájemnou prohru 0:2, kterou v průběhu pouhých tří minut v závěru zápasu vystřelili Nordtveit a Traoré. Byl to tehdy třetí zápas (a třetí triumf) nového kouče Hříbat Andrého Schuberta. Dnes ovšem hosté favority nebudou: Wolfsburg proti nim doma neprohrál už desetkrát v řadě.

Utkání bude pikantní hlavně pro domácího forvarda Maxe Kruseho, který ještě loni hájil právě barvy Gladbachu; v jeho dresu odehrál 66 zápasů a nasázel 23 gólů. Teď je nejnebezpečnějším borcem ve Schubertově týmu Raffael, který má v posledních týdnech velice dobrou formu, zatímco Kruse u Vlků nasbíral ve 22 dosavadních zápasech solidních 9 kanadských bodů. Za Gladbach dříve hrával i stoper Dante.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Träsch, Knoche, Dante, Rodriguez - Luiz Gustavo - Guilavogui, Arnold - Draxler - Schürrle, Kruse
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Christensen, Nordtveit, Hinteregger - Dahoud, Xhaka - Hazard, Johnson - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.80 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Nejmladšímu kouči bundesligové historie Julianu Nagelsmannovi se zatím daří jako z partesu. Ani ne třicetiletý stratég tápající Hoffenheim okamžitě pozvedl a dnes má dokonce šanci vyhrabat se ze sestupového pásma. Musí k tomu ale zvítězit v bádensko-württemberském derby na půdě Stuttgartu..

Hoffenheim pod Nagelsmannovým vedením vyhrál dva ze tří zápasů, naposledy ve vloženém kole udolal doma Augsburg 2:1, a pokud se mu něco podobného podaří i dnes, může poprvé od osmého (!) kola opustit přímé sestupové příčky. To Stuttgart už podobné starosti nemá; erupce formy na přelomu kalendářního roku po příchodu nového kouče Jürgena Kramného zvedla tradiční klub ze záchranářského bahna do klidného středu tabulky.

Poslední dva zápasy nicméně aktuálně dvanáctý Stuttgart prohrál; v týdnu v Gladbachu padl jasně 0:4. Je to poprvé, co Kramny nezískal ve dvou duelech po sobě ani bod. Co hůře, v posledním domácím duelu museli šokovaní fanoušci skousnout prohru 1:2 s beznadějně posledním Hannoverem. Dnes do Mercedes-Benz Areny zavítá další celek ze dna tabulky.

Venkovní forma TSG nicméně není bůhvíjaká; vlastně je vůbec nejhorší v celé klubové historii. Ještě nikdy se totiž nestalo, aby sinisheimský klub nevyhrál na cestách osm bundesligových zápasů v řadě. Naposledy v Dortmundu sice tým podal slušný výkon, porážka 1:3 je mu ale k ničemu.

Hosté mohou těžit z poměrně bizarní znalosti poměrů ve stuttgartském týmu - hned šest (!) členů Nagelsmannova kádru totiž dříve působilo právě u lokálního rivala. Jsou to Kevin Kurányi, Ermin Bičakčić, Jens Grahl, Sebastian Rudy, Alexander Stolz, Jeremy Toljan, plus asistent Armin Reutershahn. Domácí této netradiční statistice mohou kontrovat Kevinem Grosskreutzem, který má na Hoffenheim dlouhodobě spadeno a dal mu už tři góly.

Na druhé straně ex-dortmundský hráč posledně rozhodně nezářil, v debaklu s Gladbachem dokonce překonal vlastního gólmana a musel se za svůj výkon veřejně omluvit. Byl to už pátý vlastní gól Stuttgartu, což je bundesligový rekord.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Großkreutz, Schwaab, Niedermeier, Insúa - Serey Dié - Rupp, Didavi, Gentner, Kostić - Werner
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Schär, Süle, Bičakčić - Kadeřábek, Ochs - Schwegler, Polanski - Amiri - Kramarić, Volland
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 4.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Mezi Augsburgem a Leverkusenem se hraje opravdu o hodně. Domácí se snaží uklidit co nejrychleji z dosahu sestupové zóny, hosté by zase rádi zabojovali o Ligu mistrů. Ani jednomu z týmů se přitom v poslední době příliš nedaří..

To platí zejména pro Leverkusen, který prohrál dvakrát po sobě, vypadl z elitní šestky a do Bavorska navíc přijíždí bez elitního střelce Javiera Hernándeze, který je suspendovaný. Poslední domácí debakl 1:4 s trápícími se Brémami byl pro svěřence Rogera Schmidta skutečně výraznou fackou. Také Augsburg ve vloženém kole zaváhal, v Hoffenheimu v souboji o záchranářských šest bodů prohrál 1:2, a vzhledem k tomu, že doma se mu letos vůbec nedaří (jediná výhra z posledních devíti zápasů), bude dnešní duel hodně velkou zkouškou.

Vzájemné zápasy Augsburgu a Leverkusenu bývají málokdy nudné. Prvních sedm duelů ovládl poměrně jasně Bayer, loni se ale kvalita obou soupeřů vyrovnala. Na jaře 2015 na sebe strhl velkou pozornost gólman FCA Marwin Hitz, který právě proti Bayeru zaznamenal v nastaveném čase gól ze hry; výsledkem byla remíza 2:2 a sám Hitz se stal po Franku Rostovi a Jensi Lehmannovi teprve třetím brankářem, kterému se podobný kousek povedl. Na podzim úřadoval zase jeho leverkusenský kolega Bernd Leno, i když v jeho případě šlo naopak o prapodivný vlastní gól. Hakan Calhanoglu následně v onom zápase zahodil penaltu a oba soupeři se rozešli s remízou 1:1.

Zajímavý je zákulisní vztah obou týmů: oba trenéři, domácí Markus Weinzierl a hostující Roger Schmidt, chodili na tutéž školu a oba ji ukončili v roce 2011. Také oba sportovní ředitelé (Stefan Reuter a Rudi Völler) se dobře znají, hráli totiž spolu za Německo na mistrovství světa 1990, kde získali zlaté medaile.

Schmidtovi bude kromě distancovaného mexického útočníka chybět ještě celá řada hráčů: ofenzivní údernost utrpí i zraněním Stefana Kiesslinga. Kromě toho nemohou nastoupit ani Papadopoulos, Toprak, Áranguíz, Bender a Kampl. Na domácí straně hlásí pouze tři absence: Baiera trápí kotník, Callsen-Bracker a Feulner zůstávají doma se zlomeninami.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Gouweleeuw, Klavan, Max - Kohr - Koo - Bobadilla, Halil Altintop, Caiuby - Finnbogason
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Jedvaj, Ramalho, Tah, Wendell - Kramer, Calhanoglu - Kruse, Mehmedi, Brandt - Bellarabi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Hannover 96  (sobota 15:30)
Pětadvacáté bundesligové kolo uvidí souboj posledního s týmem, který okupuje první nesestupovou a nebarážovou pozici. Mezi Hannoverem a Werderem Brémy je přitom sedmibodový rozdíl.

Svěřenci Viktora Skripnika měli za sebou pětizápasovou sérii bez výhry, kterou utnuli naprosto nečekaně famózním způsobem v týdnu, kdy přehráli Bayer Leverkusen v jeho aréně 4:1. Ukrajinský kouč si tedy mohl alespoň prozatím oddychnout, jelikož se spekulovalo o jeho možném odvolání. Duel s Hannoverem by však z tohoto pohledu mohl být ještě důležitější.

"V tom utkání se nám povedlo snad úplně všechno. Rozhodně nám nesmírně pomohl brzký gól a ve druhém poločase jsme měli zápas pod kontrolou, i přes nešťastný vlastní gól," nechal se slyšet Viktor Skripnik, přičemž neopomenul pochválit peruánského útočníka Claudia Pizarra, jenž zaznamenal hattrick a celkově má na kontě 186 branek v německé nejvyšší soutěži. Vskutku úctyhodný počin.

Při absenci Raphaela Wolfa, Arona Jóhannssona a Philippa Bargfredeho to znamená, že do záložní řady by si mohl stoupnout Clemens Fritz, tudíž Sambou Yatabaré se zřejmě posadí na lavičku. Před Fritzem s největší pravděpodobností nastoupí jeden z dvojice Laszlo Kleinheisler/Levin Öztunali. V útoku samozřejmě nebude chybět celkově devítígólový Claudio Pizarro.

Hannover v minulém kole i díky třem přesným trefám Andrého Schürrleho padl 0:4 na vlastním hřišti s Wolfburgem. Na tři body ze Stuttgartu se tedy nepodařilo navázat. Při zranění Leona Andreasena, Charlisona Benschopa, Uffeho Becha, zřejmě i Salifa Saného a při stopce pro Huga Almeidu to tým Thomase Schaafe rozhodně nebude mít nijak snadné.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Vestergaard, Djilobodji, S. Garcia - Fritz - Bartels, Grillitsch - Junuzovic - Ujah, Pizarro
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Milosevic, C. Schulz, Sorg - Hoffmann, S. Sané - Karaman, Klaus - Fossum, Kiyotake
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.33 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt v minulém kole nestačil na Herthu Berlín. A protože Werder Brémy porazil Bayer Leverkusen, spadli Orli na barážovou pozici. Začalo tedy poměrně reálně hrozit, že by se v příští sezoně mohla v tak parádním stánku, jakým Commerzbank-Arena bezesporu je, hrát pouze druhá Bundesliga.

V tomto roce Vehovi hráči uhráli výhru jenom jednou. Hned v prvním kole. "Samozřejmě si uvědomujeme, že situace není ideální. Do konce sezony však zbývá ještě deset kol a ve hře je tudíž třicet bodů. Rozhodně tedy není důvod začít panikařit," řekl brankář Lukas Hradecky, kterého naposledy překonali Mitchell Weiser a Salomon Kalou.

Před ním si do pole určitě nestoupnou Anderson, Johannes Flum, Luc Castaignos a Stefan Reinartz. Stefan Aigner je vykartovaný, tudíž na jeho místo zřejmě naskočí Makoto Hasebe. Nad startem Alexandra Meiera nadále visí obrovský otazník. Nahradit by jej tedy musel Haris Seferović. Nepříjemné, protože Frankfurtští netrefili prostor za soupeřovým gólmanem v posledních třech zápasech ani jednou!

To Ingolstadtští se za totožný počet duelů prosadili hned čtyřikrát. A vzhledem k tomu, že se jedná o nejhůře střílející bundesligový tým (zatím má na kontě jen 18 branek), je to vlastně pořádný příděl. Především zásluhou velice kvalitní defenzivy uzavírá tým Ralpha Hasenhüttla horní polovinu tabulky. A navíc z říjnového vzájemného duelu moc dobře ví, jak chutná výhra nad Eintrachtem.

Na hřišti se z případné další ale určitě nebudou radovat Tobias Levels, Danilo Soares a patrně ani Alfredo Morales. O post levého obránce se tedy poperou Markus Suttner a Robert Bauer, zatímco Max Christiansen, resp. Almog Cohen si dělají zálusk na pozici ve středu záložní řady, přičemž i oni by měli komplikovat protivníkovi rozehrávku. Die Schanzer rozhodně v tomto zápase nejsou bez šance.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Regäsel, Zambrano, Abraham, Oczipka - Russ, Hasebe - Gacinovic, Stendera, Fabian - Seferović
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - da Costa, M. Matip, B. Hübner, Suttner - Roger - P. Groß, Christiansen - Hinterseer, Lezcano, Leckie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Schalke 04  (sobota 15:30)
Schalke hodlá minimálně ten tříbodový náskok před Bayerem Leverkusen udržet i po svém zápase s Kölnem. Kozli však bývají na domácím stadionu nevyzpytatelní.

Celek z Rhein Energie Stadionu se může spolehnout na vytrvalou podporu svým příznivců, ačkoliv ta jim stejně jako v minulé sezoně spíše poněkud svazuje nohy. Družina Petera Stögera tu dosud nasbírala šestnáct bodů, přičemž čtyřikrát vyhrála, čtyřikrát prohrála a čtyřikrát remizovala. Před týdnem fotbalový stánek ve městě nad řekou Rýn kompletně vykradla Hertha Berlín.

Letos padesátiletý rodák z Vídně má přitom až na Simona Zollera k dispozici celý kádr, ačkoliv Jonas Hector a Anthony Modeste zřejmě nebudou schopní odehrát devadesát minut. Francouzského forvarda by tedy nahradil Philipp Hosiner. Köln často za svými soupeři zaostává ve statistice držení míče, což by se proti Schalke rozhodně nemuselo vyplatit.

Skvadra Andrého Breitenreitera má za sebou čtyři bundesligové zápasy bez prohry. Naposledy díky brankám Maxe Meyera, Klaas-Jana Huntelaara a Alessandra Schöpfa udolala Hamburk. Tým z Veltins Areny tak ztrácí na čtvrté místo, které zaručuje účast v předkole Ligy mistrů, jeden jediný bod, nicméně tuto pozici si nárokuje také Gladbach, Mohuč, Leverkusen a bez šance rozhodně není ani Wolfburg.

Trenér, jenž v minulém roce vedl Paderborn, nebude moci využít Atsuta Uchidu, Matiju Nastasiće, Benedicta Höwedese, Marca Högera, Leona Goretzku a s největší pravděpodobností i Erica Maxima Choupo-Motinga. Do hry se tedy zřejmě dostane Sead Kolašinać a vždy jeden z dvojice Pierre-Emile Höjbjerg/Dennis Aogo a Leroy Sané/Alessandro Schöpf.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Maroh, Heintz, Hector - Vogt, M. Lehmann - Risse, Gerhardt, Bittencourt - Modeste
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, J. Matip, Neustädter, Kolasinac - Geis, Höjbjerg - L. Sané, Belhanda, M. Meyer - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Německá nejvyšší soutěž pokračuje o víkendu dalším kolem, jehož magnetem bude bezpochyby utkání na Westfalenstadionu. Místní Borussia Dortmund přivítá mnichovský Bayern, který se sice drží na špici pelotonu, přesto je nyní mezi oběma stranami pouze pětibodový rozestup...

BVB se nachází ve skvělém rozpoložení. Svěřenci Thomase Tuchela z posledních deseti ligových utkání prohráli pouze jedinkrát, ztratili celkem pět bodů a jako jediné mužstvo tak vytváří tlak na bavorského lídra. Na třetí Herthu BSC mají domácí už patnáctibodový náskok.

Naposledy si Schwarzgeld bez větších potíží poradili s Darmstadtem, který sice podobně jako při prvním vzájemném měření sil srdnatě vzdoroval, ovšem nakonec po gólech Ramose a Durma odcházel s prázdnýma rukama. "Zaslouženě jsme vyhráli. Před zápasem jsme vsadili na některé nové hráče a ukázalo se nám, že se na ně můžeme spolehnout," pochvaloval si Tuchel.

Pro domácí ekipu byl tříbodový zisk o to cennější, že Mnichované na vlastní půdě nečekaně podlehli Mainzu - případné sobotní vítězství tak může znamenat snížení rozdílu mezi dvěma rivaly na pouhé dva bodíky. "Máme nyní lepší výchozí pozici, jinak to však pro nás nic neznamená. Míč je nyní na naší straně a samozřejmě se budeme snažit ztrátu ještě více snížit," vyhlásil dortmundský trenér.

Druhá strana, jak už bylo řečeno, nečekaně nestačila na Mainz a zaznamenala tím vůbec první letošní porážku na půdě Allianz Areny; celkově pak mnichovský velkoklub padl dvakrát.

Před očekávaným šlágrem tak má hostující tým co napracovat, další zaváhání by mohlo být pro svěřence Pepa Guardioly, vzhledem k blížícím se zápasům Ligy mistrů, velkou komplikací. "Vím, že budeme hrát proti Dortmundu o hodně lépe," řekl Robert Lewandowski. "Vítězství nad Mainzem by pro nás bylo skvělé, jeli bychom do Dortmundu s náskokem osmi bodů a mohli bychom jít do zápasu více uvolnění," vrátil se k předchozímu duelu generální ředitel Karl-Heinz Rummenigge. "Měli jsme zkrátka špatný den a hodně toho pokazili," dodal zkušený funkcionář.

Při pohledu do archivu vzájemných zápasů mluví statistika z poslední doby jednoznačně pro Bavory, kteří vyhráli čtyři z posledních pěti vzájemných měření sil. Borussen pak naposledy opanovali semifinálový zápas DFB-Pokalu a dvakrát se radovali ze zisku Superpoháru.

Vestfálský celek má stále mezi absentéry řeckého obránce Sokratise, který ještě nedokázal vyléčit zranění podkolenní šlachy, jinak by měla být dortmundská družina kompletní.

Na opačné straně barikády se počítají také ztráty v defenzivních řadách. Po problémech s třísly se pomalu do tréninkového procesu vrací Jérôme Boateng, jenž by měl stihnout závěr sezóny. Do tréninku s míčem se pak zapojil Javi Martínez, jenž byl od ledna na marodce se zraněným kolenem a mohl by se dokonce vrátit na osmifinálovou odvetu Ligy mistrů s Juventusem (16. března). Se zlomeným kotníkem je pak až do konce letošního ročníku mimo hru Badstuber.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, S. Bender, Hummels, Schmelzer - Weigl - Gündogan, Kagawa - H. Mchitarjan, Reus - Aubameyang
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Kimmich, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Robben, T. Müller, Thiago, Douglas Costa - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24202259:1362
2.Borussia Dortmund24183359:2557
3.Hertha BSC24126633:2442
4.Borussia Mönchengladbach24123949:4039
5.1. FSV Mainz 0524123934:3039
6.Schalke 0424115834:3138
7.Bayer Leverkusen24105933:3035
8.VfL Wolfsburg2497836:3134
9.FC Ingolstadt 042487918:2531
10.1. FC Köln2479825:3030
11.Hamburger SV24771028:3428
12.VfB Stuttgart24841235:4828
13.FC Augsburg24671127:3525
14.SV Darmstadt24671125:3825
15.Werder Brémy24661231:4724
16.Eintracht Frankfurt24581127:3923
17.TSG Hoffenheim24491125:3721
18.Hannover 9624521721:4217
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
sobota 15:30VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach
sobota 18:30Borussia Dortmund - Bayern Mnichov
neděle 15:301. FSV Mainz 05 - SV Darmstadt
neděle 17:30Hamburger SV - Hertha BSC
Autor: EuroFotbal.cz
Počet zobrazení: 2850
Související články
Komentáře (244 / 0 nových)
Papri
05.03.2016 09:39
#
Ta marodka Schalke Kazdej rok to samy, cela obrana a pul zalohy v cudu.. S Kozlama bych to videl maximalne na remizu.
Rudnevs
05.03.2016 09:40
#
https://youtu.be/9efuiQUC4dc

Krásny dokument o St. Pauli... Už som ho dával pod Schmidta ale tam už nikto nereaguje...

Btw - Garics a Rudnevs v základnej
Poseidon
05.03.2016 10:42
#
Tak jak dneska? Na stoperu nejspíš Manni, a co se týče zálohy, jsou dvě varianty - buď ofenzivnější Weigl, Gündogan- Reus, Kagawa, Micky- Auba, a nebo defenzivnější se silnějším středem hřiště a ofenzivnějším Ilkayem, tedy Weigl, Sahin - Reus, Ilkay, Micky- Auba, případně Weigl-Sahin, Ilkay- Reus, Micky, Auba
vaala
05.03.2016 11:32
#
nebo by se mi líbila třeba bez Weigla a střed Sahin, Ilkay a před nimi Reus, Kagawa, Micky, Auba. Taky by mě zajímalo koho postaví na LB a RB, protože těch variant tam je dost a víme, že TT umí na Bayern překvapit a vyhodit z rukávu něco co nikdo nečeká, ale to doufejme neudělá. :)
Rudnevs
05.03.2016 11:39
#
Najlepšie by to bolo takto: Bürki/Weidenfeller - Ginter, Subotič, Hummels, Schmelzer - Weigl, Gündoğan - Kagawa, Mkhitaryan, Reus - Aubameyang
vaala
05.03.2016 12:17
#
S Ginterem to moc nevidím, radši bych tam viděl Piszczeka. Je rozehranější a zdá se mi lepší ve hře dopředu. Ginter sice měl dobrou formu, ale TT na něj moc nedává poslední dobou a divil bych se, kdyby ho dal do tak důležitýho zápasu.
Rudnevs
05.03.2016 12:20
#
Keď tam hral Ginter to bolo oveľa lepšie...
vaala
05.03.2016 12:21
#
V tom ti neodporuju, ba naopak s tebou souhlasím, ale podle posledních zápasů není moc pravděpodobné, že by ho tam nasadil zrovna dneska, ikdyž by to bylo určitě fajn. :)
Rudnevs
05.03.2016 12:44
#
Rudnevs
05.03.2016 12:43
#
OT - Jak to vidíte s letnými prestupmi HSV? Toto leto mal Labbadia a Knäbel zámer urobiť pretlak v útoku aby strieľali viac gólov... Teraz by sa to malo vyselectovať - začal by som s Altintasom, to bola absolútne zbytočná posila, hneď preč, nemá šancu presadiť sa. Ďaľej Schipplock, ten sa v HSV proste nepresadil, v druhej BL by sa ho mohol ujať Mnichov 1860, Fortuna alebo St. Pauli, tiež by si mohol zahrať aj v niektorých tímoch v BL. Olič odchádza takmer isto - koniec kariéry alebo MLS. Mladého Phillipa Müllera by som poslal hosťovať. Oficiálne odchádza aj Rudnevs ale on momentálne spolu s Lasoggou sa bijú o základ, dúfam že ešte predĺži. To isté by som chcel aj u Iličeviča. Z hostovaní sa vracajú Demirbay, Steinmann, Gouaida a Stieber. Steinmanna a Gouaidu by som pustil na ďaľšie hosťovanie. Demirbaya by som strelil za pár mega, hoci vo Fortune sa mu celkom darí až taká hitparáda to nie je a navyše má problémy so správaním, Stiebera by som asi ponechal... Ďalej by som strelil Diekmeiera a Clébera. Nutne je treba stopèr... napríklad Subotič a chcel by som tam mať nejakého Rakušana, najlepšie Ivanschitz alebo Garics. Nebránil by som sa ani Suttnerovi, Fuchsovi alebo Prödlovi.

Čo sa týka príchodov tak to som mierne načal už v prvom odstavci. Určite by som ponechal Drmiča... Ďalej ten Harnik by bol výhra v lotérií...
db18
05.03.2016 14:00
#
Na MDR za chvilku začne zápas Magdeburgu s Hansou Rostock
Jinak je to brané jako velmi rizikový zápas a s tím spojené policejní pohotovost je považována za největší od "převratu"
db18
05.03.2016 15:37
#
Koo Bayer
Pipo123
05.03.2016 15:48
#
Tá obrana je posledné zápasy strašná + Leno tuším každé kolo spraví nejakú hrubku, katastrofa od nich
Rudnevs
05.03.2016 16:31
#
Zranenia + fakt že Krösche nie je bohvieaký tréner asi zavažujú.
stas87
05.03.2016 15:49
#
Moc pekna akcia.Od zalozenia utoku od Vestergarda,po nabeh Garciu,pracu Claudia a zakoncenia Fina do prazdnej.Konecne zapas,kde supera nepustame do nicoho a z druhej sance dame gol.Snad to tak bude pokracovat.SVW
stas87
05.03.2016 15:55
#
Boze moj,zasa Garciove divadlo. To mu rozhodca nemoze dat zltu?Telo na telo so Sakaiom a on padne ako keby ho zastrlelili.
stas87
05.03.2016 15:57
#
Kurvaaaaaaaaaaaa Claudio Dost mozno gol kola.Fantazia
db18
05.03.2016 16:15
#
Fakt jste měli Ujaha prodat...
stas87
05.03.2016 16:22
#
Ja Ujahovi stale verim,ak by sa chytil este Johannsson,mame slusny utok. Len by to chcelo este hraca typu Kijotakeho. Zlatko tym mozgom nie je,respektive snazi sa ale najviac platny je pri standrtkach.

Oni mali len propagacne strely a jeden roh.Z toho rohu dali gol na 2:1.A este k tomu gol do satne.Sane,Gülselam aj Yamaguchi vobec nebrani,behaju vsade kde mozu ale utok zachytit nedoakzu.Dost mozno si Schaaf pomohol k bodu,ked stiahol toho japonca.Ten bol uplne v lese.
Rudnevs
05.03.2016 16:30
#
Johannsson sa proste nechytí. Inak mohli by ste skúsiť Vrancica to je podobný typ ako Kiyotake. A veď už máte Petsosa, vlastne. Ešte ma napadol Ivanschitz
stas87
05.03.2016 16:32
#
Tak jo,ked to pises tak sa proste nechyti.Petsos je spilmacher?Ja ho nikdy nevidel hrat,aby to nebola len nahrada za Clemensa.
Rudnevs
05.03.2016 16:36
#
Petsosa som ani ja moc nevidel ale niekto to tu vravel.
Rudnevs
05.03.2016 16:47
#
+ ešte playmakeri sú Diego, Vaart, Maxim, Holtby, Hustzi, Malli a v podstate aj Koo, ktorý dal akurát hattrick. Všetci ale nereálny pre Werder.
db18
05.03.2016 16:36
#
Rudnevs
05.03.2016 16:32
#
Nevidel som, aký to bol? Niečo z voleja alebo ďalekonosná strela?
dory99
05.03.2016 16:22
#
Vo Wolfsburgu moc pekný polčas, parádny futbalik.
Rudnevs
05.03.2016 16:27
#
dory99
05.03.2016 16:24
#
Ingolstadt ďalšia penalta zvláštne. Nemám štatistiku, ale podĽa mňa kopali najviac penált v tejto sezóne.
Rudnevs
05.03.2016 16:28
#
Tiež si myslím, Hartmann myslím nedal gól mimo penált.
stas87
05.03.2016 16:29
#
Len Müller s Verhaeghom maju obaja po piatich premenenych penaltach,Hartmann ma styri. Ak teda vsetky penalty FCI kopal on.
Rudnevs
05.03.2016 16:37
#
Aha. Diki, ten pocit bude asi tým že Ingolstadt dáva hrozne málo gólov, preto mám pocit že takmer všetky sú z penalty.
db18
05.03.2016 16:40
#
Hartmann jich má pět, jednu pak kopal Hinterseer a Leckie... Verhaegh jich kopal šet, jinak nejvíc jich má asi Bayern, Thomas jich kopal 6 a pak po jednom ještě Robben a Lewa (jinak Werder má taky 6 penalt)
Rudnevs
05.03.2016 16:41
#
stas87
05.03.2016 16:44
#
Tak ja som to bral tu z EF.
stas87
05.03.2016 16:36
#
Rudnevs
05.03.2016 16:40
#
Pekný... inak ten Niedermeier za VfB sa dnes nejako rozbehol... už druhý gól
stas87
05.03.2016 16:43
#
THeooooooooooooooooo Nadhera,kostrbata akcia ale zakoncenie paradne.
Rudnevs
05.03.2016 16:44
#
Gebre gól.
Pipo123
05.03.2016 16:46
#
Ramalho a Jedvaj parodia na obrancov
Rudnevs
05.03.2016 16:49
#
Leverkusen je na tom príšerne, inak teraz niekedy proti ním má hrať aj Hsv. Čí?
Rudnevs
05.03.2016 16:50
#
Akurát kukám že dali gól.
db18
05.03.2016 16:51
#
Tak a teď konec... mám přesně 3:1 v kicktippu
Rudnevs
05.03.2016 16:54
#
Inak toto kolo zatiaľ slušný gólový prídel.....Werdeeeeeer dve výhry o 3 góly
stas87
05.03.2016 16:53
#
Tak uz vieme,proti komu se Bayer chyti.
Rudnevs
05.03.2016 16:57
#
Pred takýmito rečami sa najprv pozri na tabuľku.... že kde je Werder a kde HSV
Pipo123
05.03.2016 16:55
#
Mali by zmeniť trénera, na to sa nedá pozerať, já ich vidím 3x po sebe a je to hrôza. Leno je boh na čiare a dokáže pochytať kopec vecí, ale potom zle vybehne netrafí loptu a je to gól, na to o aký talent sa malo jednať robí strašne veľa chýb. Docela začínam chápať prečo AS neľutuje odchod Jedvaja, ten prehráva snad každý súboj vo vzduchu a pozične tiež nič moc. Ramalho je na tom podobne, ale čo ma najviac vytáča je Bellarabi, ten toľko akcii pokazí až to nie je možné, teraz dal síce gól, ale riešenie situácii v útoku je od neho tragické. Jednoznačne po tomto kole nech odvolajú trénera.
db18
05.03.2016 16:59
#
Jedvaj by asi normálně hrál na pravé straně obrany, uprostřed by za normální situace šanci nedostal...
Pipo123
05.03.2016 17:00
#
On je primárne stopér, teda tak prichádzal do AS, v Leve hraval na kraji obrany ?
db18
05.03.2016 17:03
#
Většinou hraje tam, kde je zrovna potřeba, ale řekl bych, že nejstabilněji hraje na RB
Rudnevs
05.03.2016 17:01
#
Veď trénera zmenili....nedobrovoľne a dočasne
stas87
05.03.2016 16:55
#
Theo asistencia. Zlatko. To je rozpravka pre mna. SVW Utekame barazi aj zostupu.
Rudnevs
05.03.2016 16:58
#
Keď myslíš...
Poseidon
05.03.2016 17:06
#
Brémy nespadnou a i baráži se podle mě vyhnou. Chytili teď dobrou vlnu
Rudnevs
05.03.2016 17:14
#
Proti dvom tímom bez formy...Myslím že mať takýto los HSV tak tiež vyhrajú, proti Herthe o tom veľmi pochybujem.

Aj keď pravda je že Frankfurt je horší...pôvodne som nechcel veriť že spadnú do toho súboja o záchranu ale teraz vidím že fakt. Tam je okrem iného problém aj v personále, tam sú každý deň nové špekulácie o náhradách Veha a Bruchhagena... Dokonca som sa rozhodol že tam je taký chaos že už o tom nebudem ani dávať OT a to už je čo povedať
Rudnevs
05.03.2016 18:03
#
Odvolávam čo som povedal o werdere... Hrali fantasticky a bola by škoda keby zostúpili. Ale dúfam že nezostúpi HSV...
stas87
05.03.2016 18:32
#
Tak dneska vsetci hraci na ihrisku velmi chceli.Chvilami sme hrali az nebezpecne pre supera,dohravali sme subojov,nikto nevypustil suboj.Len Jumanji tam dvakrat neodkopol lahku loptu ale nic z toho nebolo.Prave zvyseny pohyb po celej ploche stal za tym,ze Hannover vobec nemal cas na to rozvinut akciu,nedali si tri prihravky po sebe a ked uz hej,tak ta posledna bola moc prudka a skoncila za ciarou.Ak tento vykon a pristup zopakujeme,nemam strach ze by sme spadli.V tom time nie je taka ta typicka krc,kde sa kazdy hrac boji lacnej straty.Sme v tom az po usi ale dnesok bol jasny signal,ze s tymto vykonom to pojde.A Skripnik konecne behal pri ciare,rozdaval pokyny a bol vtiahnuty do zapasu. Ked uz si nakusol tu Herthu..tak ta prisla do Brem a mohla si odviezt prehru.Prvych 25 minut neprelliezla polku a bola rada,ze si Jarstein do tej doby nevytiahol dva kusky.
Pipo123
05.03.2016 17:09
#
Ausburg
db18
05.03.2016 17:10
#
...doufám, že se směješ vlastenci a Bayer ještě nesrovnal (i když by mne to moc nepřekvapilo)
Pipo123
05.03.2016 17:12
#
Skôr Ausburgu, vždy keď som na nich podal v Bundeslige alebo v EL obaja gól či over tak to bol zápas o jednom góle a dnes boom 5 golov
db18
05.03.2016 17:21
#
db18
05.03.2016 17:10
#
Jak je to krásně gólové kolo, když se hraje téměř všechno od 15:30
10
05.03.2016 17:13
#
hlavně že jsem hodinu zkoumal, koho vsadit na oba gól, pak jsem připosraně vybral 3 zápasy a ještě se u Hoffe jako posledního klepal
db18
05.03.2016 17:16
#
Já hodil akorát over na BVB-Bayern, tak tam se už bojím, že to nebude 2:3
10
05.03.2016 17:18
#
to dám asi taky
Pipo123
05.03.2016 17:20
#
Já som dal obaja gól, za 1,7 docela slušné
10
05.03.2016 20:22
#
skoro
db18
05.03.2016 20:23
#
Stejně už mi to posralo PSG
10
05.03.2016 17:21
#
neprohra Leverkusenu easy money
Pipo123
05.03.2016 17:23
#
Ty si blázon
10
05.03.2016 17:25
#
to říká ten pravej

za 1.55 jsem to risknul, nemůžou přece furt prohrávat
Pipo123
05.03.2016 17:27
#
Já som tam dal obaja gól za 1,75 a to som ani neveril že to Lever dá, veď 60 minut hrali hovno
10
05.03.2016 17:30
#
to jsem měl taky

jinak mě tam dneska nic moc neláká, to jsou všechno chytáky jak prase mi přijde...
Pipo123
05.03.2016 17:32
#
jo dnes nič moc, zajtra je tam toho viac
10
05.03.2016 17:33
#
jj, chce to odolat a vydržet
Pipo123
05.03.2016 17:28
#
Bro čo ešte dnes hraješ ?
Rudnevs
05.03.2016 17:35
#
Nechcete hrať Kicktipp?
Pipo123
05.03.2016 17:39
#
Co to je ?
Rudnevs
05.03.2016 17:22
#
Augsburg
Die Schwarzgelben
05.03.2016 17:22
#
Augsburg
Poseidon
05.03.2016 18:04
#
Kagawa ani na lavičce. Timhle mě ten Tuchel fakt sere. Jasně nemá formu, Durm na křídle a Micky na 10 je imho skvělý nápad, ale doprdele, to ho nemohl dát aspoň na lavičku? Fakt tam musejí být Castro, Leitner i Sahin?
Rudnevs
05.03.2016 18:05
#
Debilná zostava... tiež si myslím
Poseidon
05.03.2016 18:17
#
Debilná zostava to podle mě není, i když je otázka, jestli by nebylo lepší hrát se silnějším středem. Ale že není Kagawa ani na lávce, to fakt nechápu, kolik máme hráčů, co můžou do hry přijít a něco s ní udělat?
Rudnevs
05.03.2016 18:25
#
dory99
05.03.2016 18:27
#
Určite nebude mať zranenie? TO sa mi zdá žeby si až takto na ňom zasadol.
jinis
05.03.2016 19:26
#
Je vidět, ze při bránění hraje Durm v podstatě pátého obránce, proto tam, myslím si, je on.
9Müller25
05.03.2016 18:26
#
To je sestava. Alonso, Bernat, Kimmich a Costa totálně z formy.
9Müller25
05.03.2016 18:27
#
A Vidal bude tvořit.
Poseidon
05.03.2016 18:27
#
Jako máme nejvetší šanci vás porazit za hrozne dlouhou dobu. Ale máte Lewu a Thomase, takže nevím...
dory99
05.03.2016 18:28
#
Lewandowski dostane priestor na pol sekundu a dá gól, on je šialený. A Muller je na tom podobne, Robben detto toho netreba nechať vystreliť a treba poriadne tvrdo na neho dostupovať lebo inak neni šanca.
Rudnevs
05.03.2016 18:34
#
Poseidon
05.03.2016 18:26
#
pan Durm proti panu Bernatovi...to by nemuselo být špatné
9Müller25
05.03.2016 18:28
#
Tohle musíte dát, Guardiola vám to dost usnadňuje.
db18
05.03.2016 18:28
#
Bernat... A zas před ním Costa, takže od 60. minuty hrajem bez levé strany, jestli nepřijde Franck... ale aspoň už tam nemáme 3 křídla... (jen by bylo lepší, kdyby si pozice prohodil Xabi s Vidalem )
dory99
05.03.2016 18:29
#
Coman sa nezmestil alebo zranenie?
db18
05.03.2016 18:33
#
Vůbec nevim, ale vzhledem k tomu, že je na lavičce Götze s Rodem, tak si myslím, že bude zraněný, ale zrovna velká škoda to teď není...
9Müller25
05.03.2016 18:29
#
Neví někdo, co je s Comanem?
Rudnevs
05.03.2016 18:33
#
Debata tu alebo pod prewiew ku konkrétnemu zápasu? Ja si myslím že ostanme tu.
Poseidon
05.03.2016 18:37
#
Jdi chytat přebor ty kriple
Poseidon
05.03.2016 18:38
#
Začínám ho regulérně nesnášet, zatím chytá tuto sezonu velký kulový.
andrew96
05.03.2016 18:40
#
Celou sezonu ne, ale zápas od zápasu je horší.
Rudnevs
05.03.2016 18:43
#
Zo začiatku sa mu pri tom celkom darilo...vo Freiburgu aj v Grasshoppers si toto mohol dovoliť ale tu proste NIE. Weidenfeller späť do brány!
Poseidon
05.03.2016 18:42
#
Tyvole to bude ranec, už to vidim Ale Auba a jeho zrychlení, to je radost
db18
05.03.2016 18:43
#
Od házené k volejbalu
9Müller25
05.03.2016 18:43
#
Nechávat tam Kimmicha samotného s Aubou, není dobrý nápad.
Rudnevs
05.03.2016 18:44
#
andrew96
05.03.2016 18:45
#
Micky je úžasný
Molos
05.03.2016 18:46
#
Miki ♥
Poseidon
05.03.2016 18:46
#
Kimmich na stoperu. Alaba není na levém beku. Bernat je na levém beku. Kurva, to musíme vyhrát! Heya BVB!!!
9Müller25
05.03.2016 18:51
#
Bernat a Alonso
Poseidon
05.03.2016 18:51
#
Erik vs Juan 1:0 a Xabi se mi taky moc líbí
andrew96
05.03.2016 18:52
#
Erik Ještě méně bázně, jinak se tam napravo jeví zatím dobře.
andrew96
05.03.2016 18:53
#
To je blbec.
SchweiniToniKlose
05.03.2016 18:54
#
On se zbláznil
Poseidon
05.03.2016 18:55
#
Bernate hleď si svejch třetiligovejch výkonů
Bastaron
05.03.2016 18:56
#
Na co tam je Robben?
db18
05.03.2016 18:59
#
Aby si počkal na Ribéryho.
Poseidon
05.03.2016 18:56
#
Kimmich si došel pro stoličku a bouchnul Aubu
db18
05.03.2016 18:59
#
Joshua Bernata už nemá smysl ani citronovat, vzhledem k tomu, že u něj začíná každý útok BVB
9Müller25
05.03.2016 18:59
#
9Müller25
05.03.2016 18:59
#
Costa
Poseidon
05.03.2016 18:59
#
Roman je world class golman, já to říkám pořád
9Müller25
05.03.2016 18:59
#
Rudnevs
05.03.2016 19:00
#
Bayernista18
06.03.2016 11:39
#
Hyrax
06.03.2016 15:55
#
andrew96
05.03.2016 18:59
#
Burki ty jsi KRÁL!!!!!!!!!
Molos
05.03.2016 18:59
#
škodáá
Molos
05.03.2016 19:00
#
Burki
andrew96
05.03.2016 19:00
#
Každopádně tu akci předtím musí Marco dávat.
c.core
05.03.2016 19:01
#
Od Costy bych čekal lepší zakončení
9Müller25
05.03.2016 19:02
#
jeho největší slabina
stas87
05.03.2016 19:02
#
Tak Guardiola zrejme dostatocne nepripravil svojich hracov na tento zapas.Mentalne je Tuchelov tim daleko lepsie pripraveny.A dokazu domaci prikovat Bayern k ciare do situacii,kde musi väcsina hracov ist do suboja a tieto mikrosuboje vyhravaju,okamzite prenesu hru na druhu stranu a to Bayern nezachytava.Dortmund chce skratka viacej.
db18
05.03.2016 19:03
#
Vždyť je to pořád to samé, když se objeví soupeř, který nás taky občas napadá...
9Müller25
05.03.2016 19:04
#
Frankie_OL
05.03.2016 19:05
#
na to ze je dortmund skvele pripraveny jak pises, tak uz klidne mohli dostat tri goly
Rudnevs
05.03.2016 19:07
#
Hmmm, tak na to je len jedno vysvetlenie - Dortmund je skvelo pripravený prehrať.
stas87
05.03.2016 19:08
#
V hlavach. Az teda na Bürkiho,tu sancu Costu Bayern krasne vykombinoval.
Uwe háže buly
05.03.2016 19:04
#
Neuvěřitelný, kolik nasbíral Vidal dneska failů po sezoně prodat s Xabim, Bernatem a Benatiou..
db18
05.03.2016 19:06
#
...náhodou už jde výkonnostně nahoru (od té doby co navštívil v Turíně ten stripclub )
9Müller25
05.03.2016 19:07
#
A Thiago je v Bayernu k čemu? Prostě komik Guardiola.
Poseidon
05.03.2016 19:08
#
Tak Thiago mi zrovna z Guardiola boys přijde jednoznačně nejlepší.
9Müller25
05.03.2016 19:09
#
Však jo a proto sedí na lavičce.
Uwe háže buly
05.03.2016 19:10
#
taky bych ho viděl radši na hřišti, ideálně s Rodem.
Rudnevs
05.03.2016 19:13
#
Rode by mal hrávať viac...oveľa viac
Rudnevs
05.03.2016 19:08
#
Bayern bude musieť platiť za to že ich niekto vezme...
andrew96
05.03.2016 19:11
#
Jeden? Dneska zatím ten z lepších z Bayernu.
Poseidon
05.03.2016 19:07
#
Safra Woody to si musíš pohlídat ale Weigl s Ilkayem jak si to dávají, ty krávo
9Müller25
05.03.2016 19:09
#
Mají proti sobě slabou zálohu.
Rudnevs
05.03.2016 19:11
#
Poseidon
05.03.2016 19:10
#
Ty balony za obranu mě mrdají neskutečně tyvole, jednou se tam k tomu dostane Lewa a je to 1:0
Rudnevs
05.03.2016 19:14
#
Bohužiaľ je to tak
Poseidon
05.03.2016 19:11
#
Durm for president
Poseidon
05.03.2016 19:12
#
Woody je dneska volaký slabý.
andrew96
05.03.2016 19:16
#
Slábne už delší dobu, není takový motor jak Micky.
Rudnevs
05.03.2016 19:13
#
Čo to skúšal Wood?
Uwe háže buly
05.03.2016 19:16
#
něco mi uniklo?
Rudnevs
05.03.2016 19:21
#
Myslel som tú jeho strelu z polky.
Rudnevs
05.03.2016 19:42
#
No a Wood je Reus... neviem ale prečo...
SchweiniToniKlose
05.03.2016 19:17
#
Pěknej poločas.
Rudnevs
05.03.2016 19:28
#
9Müller25
05.03.2016 19:18
#
Dortmund trochu ke konci odešel. Stejně jako Costa, je čas na střídání.
Rudnevs
05.03.2016 19:25
#
Dúfam že prídu Ginter a Castro. Nech pôjdu na ME a ukážu sa pred Löwom.
Poseidon
05.03.2016 19:29
#
Bude to znít jako rouhání, ale nebál bych se třeba v nějaké šedesáté minutě (pokud se nezlepší) sundat Woodyho a dát tam Gintera (s tím že by se Durm posunul doleva). Ale spíš tam bude Tuchel brzo cpát Ramose
Rudnevs
05.03.2016 19:32
#
Vidno že na Gintera máme rovnaký názor. Je to skvelý hráč.
Heisenberg
05.03.2016 19:21
#
Reklama na fotbal Oba týmy hrajou v nesktuečným tempu, přímočarý vertikální fotbal (Bayern jako na podzim to často zkouší i vzduchem) s pressingem i gegenpressingem. Tuchel to zkusil jako Mohuč s 5 vzadu, z tý 5 se Hummels vytahuje a brání Mullera, Durm má zas na starost Costu. Ten souboj Hummels-Muller mne moc baví, u pohybu Mullera je vidět, jak je to inteligentní fotbalista, vytáhne se přesně tam, kam už Hummels nemůže a snaží se ho vylákat.

Snad bude druhý poločas stejně tak dobrý, moc se těším.
Rudnevs
05.03.2016 19:23
#
Rudnevs
05.03.2016 19:24
#
Teraz ma tak napadlo že čí by na stopérovi nemohol hrať teraz Ginter, keď je teraz Sokratis zranený?
Poseidon
05.03.2016 19:27
#
Popravdě řečeno, taky mě to napadlo. Sice je skvělý na RB, ale když ho tam stejně Tuchel nestaví, a zkoušel ho na DM, navíc je to jeho původní pozice, tak by to možná šlo. Ten Bender mě tam popravdě příliš netěší. Ale Tuchel vidí Mathiase asi čistě jako DM, ve svátky jako RB
Rudnevs
05.03.2016 19:30
#
Matthias bol top RB V lige, strašne som si ho obľúbil.
AndR
05.03.2016 19:26
#
Xabi dokonalý, přesný, chytrý, všude včas, respektive s předstihem. Dneska užitečný.
Vidal rovněž potvrzuje, že když hraje více zezadu, je kvalitní.
Všechno nebezpečí Dortmundu přes Bernata. Ten idiot nechodí do soubojů a stojí 3 metry od všeho dění.
Potřebujeme větší kontrolu nad míčem. Bez míče to smrdí Bernatem.

Snad to Xabi udrží, dneska mi přijde klíčový.
bayern987
05.03.2016 19:29
#
Vidal
Poseidon
05.03.2016 19:34
#
Co Mario sedí se ti dobře ty hňupe
Rudnevs
05.03.2016 19:39
#
Ešte prednedávnom na Signal - Iduna Parku hral a fanúšikovia ho milovali, teraz na Signal - Iduna Parku sedí a fanúšikovia ho nenávidia. Slušný kariérny posun.
bayern987
05.03.2016 20:23
#
Poseidon
05.03.2016 19:40
#
Müller jak brání, milionový hráč, toho tak mit v týmu
Kincl
05.03.2016 19:45
#
Dejte těm žlutým svi*ním gol!!!
Rudnevs
05.03.2016 19:50
#
Mne príde BVB práve o niečo sympatickejší....
Poseidon
05.03.2016 19:46
#
Aubo kurva z těch brejků mám vždycky hrůzu
db18
05.03.2016 19:53
#
Tak už střídej...
db18
05.03.2016 19:54
#
Ouu... co chybělo
Poseidon
05.03.2016 19:54
#
Gól.
Rudnevs
05.03.2016 19:59
#
Uwe háže buly
05.03.2016 20:24
#
Kamile?
Bayernista18
06.03.2016 11:40
#
Rudnevs
06.03.2016 11:42
#
Bayernista18 tieto tvoje biggrini
Bayernista18
06.03.2016 11:47
#
Jen 2 ...
Rudnevs
06.03.2016 12:00
#
Ja zase dávam priveľa OT
Bayernista18
06.03.2016 12:08
#
Včera jsem dal na tiket zápasy Tottenhamu, Augsburgu, Stuttgartu a Wolfsburgu, všude jsem dal, že oba týmy daj gól a pak jsem si řikal, jestli přidat ještě zápas Bayernu, ale moc jsem tomu nevěřil ... samozřejmě jsem ho tam přidal.
Rudnevs
06.03.2016 12:18
#
Proste zákon schválnosti...
Bayernista18
06.03.2016 12:45
#
Tak tak, navíc se to děje až moc často ... ale 1 člověk vsadil u Tipsportu tiket za 100 s výhrou přes 1200000 a nevyšel mu 1 zápas z 50, měl neprohru Evertonu s West Hamem, Everton ved 2 : 0 a kopal penaltu, ale nedal a West Ham otočil, navíc gólem v nastavení.
Rudnevs
06.03.2016 12:46
#
Rudnevs
05.03.2016 19:54
#
Brvno to zachránilo
Poseidon
05.03.2016 19:54
#
Dneska budeme rádi za remízu. Což nic neřeší, takže dejte titul Bayernu a my jdeme vyhrát EL
Rudnevs
05.03.2016 19:58
#
Trocha viac optimizmu by nezaškodilo...
Poseidon
05.03.2016 20:01
#
Optimismu, kdyby měl Bayern víc štěstí tak vedou 4 0
Rudnevs
05.03.2016 20:15
#
Šťastia mali túto sezónu viac než dosť...
andrew96
05.03.2016 19:55
#
Burki dneska bez jediné chybičky.
Poseidon
05.03.2016 19:55
#
Si děláš prdel, ne?
andrew96
05.03.2016 19:56
#
Však jak jinak
Rudnevs
05.03.2016 19:59
#
Poseidon
05.03.2016 20:01
#
v těch osobních soubojích jsme prachmizerní
Kincl
05.03.2016 20:02
#
Už vidím jak nakonci dá ten špinavej Dortmund gol a každej tu bude psát jak zaslouženě a že je to lepší jak kdyby to vyhrál Bayern
Poseidon
05.03.2016 20:04
#
Jak špinavej? Auba byl onehdá u holiče. Kdy si naposled Robben myl hlavu?
Rudnevs
05.03.2016 20:12
#
Auba je u holiča asi každý deň...
db18
05.03.2016 20:04
#
No konečně
9Müller25
05.03.2016 20:05
#
Kincl
05.03.2016 20:07
#
Poseidon
05.03.2016 20:10
#
Jo, to je přesně ten hráč na koho sme čekali
Poseidon
05.03.2016 20:14
#
Ilkay odevzdá balon prdele práce, kdy budeme mít takovou příležitost porazit Bayern jako dneska?
Rudnevs
05.03.2016 20:17
#
Presne....
9Müller25
05.03.2016 20:17
#
Ramos
Poseidon
05.03.2016 20:17
#
wooder
Rudnevs
05.03.2016 20:17
#
Ramoos škoda
Rudnevs
05.03.2016 20:19
#
Tuchel striedaj do šľaka!!!
Rudnevs
05.03.2016 20:22
#
Ale nie Sahina kurnik Do čerta však načo tam je Castro, Ginter. Nadstavenie symbolické...za pár minút tu očakávajme rct-toulon.
db18
05.03.2016 20:21
#
Na tu (ne)rotaci zase doplatíme
SchweiniToniKlose
05.03.2016 20:21
#
Remíza - prohra - remíza. To je konečně Bayern, na který stojí zato koukat
Rudnevs
05.03.2016 20:24
#
Ďaľšie kolo asi ale zmasakrujú werder...
Poseidon
05.03.2016 20:21
#
Jsem nasrán a až do čtvrtka se nebudu vyjadřovat.
Poseidon
05.03.2016 20:22
#
ale Guardiola dává Kimmichovi tzv. Supermrďáka
Rudnevs
05.03.2016 20:23
#
Kukám že ti to nevydržalo ani minútu...
Rudnevs
05.03.2016 20:22
#
Pepek, daj tomu Kimmichovi pokoj
andrew96
05.03.2016 20:23
#
Dobrý bod. Jde se chlastat. Čus.
Rudnevs
05.03.2016 20:26
#
db18
05.03.2016 20:23
#
Zrovna když Kimmich nic neposral, tak ho Pep sjede
Poseidon
05.03.2016 20:24
#
Naopak Reusovi ten balon v šestnátce vypíchnul dobře. Což je teda spíš ostuda pro Woodyho, že si nechá Kimmichem sebrat balon, ale stejně
Rudnevs
05.03.2016 20:28
#
HSV NESMIE SPADNÚŤ!!!
LM
06.03.2016 13:10
#
Remíza nic nevyřešila, ale je třeba uznat kvalitu Bayernu. Byli včera lepší a k výhře měli určitě blíže. Hlavně s druhým poločasem nejsem spokojený.. Ale jak říkám, Bayern je prostěfakr silný
Poseidon
06.03.2016 13:34
#
Mně přišlo že jsme k tomu přistoupili strašně s respektem. V tý ofenzivní fázi jsme byli jalový, v soubojích jsme většinou prohrávali, jako bychom se trochu báli, že je to Bayern. Přitom kdy jindy budeme mít takovou šanci je porazit
stas87
06.03.2016 13:47
#
Tak mne zasa prislo,ze prvu polhodinu ste presne vedeli co a ako hrat.Az na tu chybu Bürkiho na zaciatku ste to viac menej kontrolovali a Bayern mi prisiel dost podrazdeny.Hlavne teda Robben..preto som pisal,ze mi pridete lepsie pripraveny.V druhom polcase sa to obratilo.
Poseidon
06.03.2016 14:42
#
Pome Dynamo
stas87
06.03.2016 14:46
#
Rudnevs
06.03.2016 14:47
#
Garics ešte neni fit.
db18
06.03.2016 15:22
#
Stefaniak
andrew96
06.03.2016 16:49
#
Wagner, ty jsi fakt lidský odpad A celý Darmstadt jeden velký hnus.
Rudnevs
06.03.2016 16:57
#
andrew96
06.03.2016 17:10
#
Promiň, ale to snad ani nejde hájit takovou bandu herců, provokatérů a uplakánků.
Rudnevs
06.03.2016 18:19
#
Ja mám Darmstadt rád a myslím že to robia rafinovane. Aj keď musí byť poriadne nepríjemné keď hrajú proti "tvojmu tímu" s tým že v prvých minútach dajú gól a zvyšok zápasu zdržujú, faulujú, debatujú s rozhodcom atď

Keby minulý rok postúpil Lautern a trebárs Fortuna tak tu máme 2 bundesligové kluby na úrovni Mainzu alebo Frankfurtu. Takto tu máme Darmstadt ktorý si musí takto "pomáhať" a Ingolstadt ktorý dáva takmer všetky góly z penált.

Som fakt zvedavý že ak sa Darmstadt udrží ako bude v lete nakupovať, ako vravím JozkokozleJ tak je pravda že sa špekuluje že príde ponuka 10 milióniv za Wagnera. Nahradia ho v pohode v lete bude útočníkov zdarma dosť ( Olič, Schlaudraff, Obasi, Rudnevs a trebárs Allagui )

Plánujú stavať nový štadión a má vyzerať vraj podobne ako Schüco Arena v Bielefelde. Som zvedavý či sa vôbec stavať bude a ako to nakoniec bude vyzerať.

Inak na Böllenfalltor sa vždy skvele pozerá keď tam hrajú a skvele do toho zapadajú aj tie nové elektronické reklamné panely.
[Bundesliga - preview 22. kola]


Môj starší príspevok, ktorý vysvetľuje problematiku Darmstadtu
andrew96
06.03.2016 19:22
#
Vyhrává u nich způsob za málo peněz hodně muziky no. Nasbírali odpadlíky a odpady ze zbytku BL, jakousi kvalitu to má a zbytek to dohánějí tím chováním na hřišti. Každopádně teambuilding u těch hráčů musí být kvalitní, aby se všichni chovali stejně hnusně.

Na tom klubu lze obdivovat snad jenom to kouzlo stadionu a to, že to není umělina jak Audistadt nebo Golfsburg.

Bohužel, letos tu máme takové nováčky a bohužel to vypadá, že ani jeden z nich nespadne, naopak přibude Redbull.
Rudnevs
06.03.2016 20:02
#
Tak čakal som už dlhšie že niekto začne skupovať hráčov zdarma... Veď to leto bola na trhu kvalita - Valdéz, Ivanschitz, Riether, Sam, Fuchs, Barnetta, Wiedwald, Reinartz, Obasi, Noveski, Hildebrand, Lanig, Schlaudraff, Pander, Ya konan, Madlung, Rosenthal, Rajkovič, Zaluska, Wagner, Abdellaoue, Rausch, Insua.... takto by som mohol pokračovať ešte dlho

Čo sa týka RB tak tam sú tiež dve výhody

● Za pár rokov by mohol byť pravý boj o titul ( RB a Bayern )
● Český fanúšikovia by mohli na BL
andrew96
06.03.2016 20:58
#
Když BVB přežije léto bez významných ztrát, tak by mohl být boj o titul už příští sezonu. a na BL bych si zajel raději do Norimberku nebo Mnichova nebo zrovna do Vestfálska, pro mě je to daleko i na Rozvadov, takže už je mi to jedno pak.
Rudnevs
06.03.2016 21:07
#
Aha...
Rudnevs
06.03.2016 16:56
#
Adler - Ostrzolek, Spahič, Cléber, Sakai - Holtby, Ekdal - Ilicevic, Hunt, N. Müller - Rudnevs

Hráči pripravený na striedanie - Drobný, Diekmeier, Jung, Bahoui, Kačar, Drmič, Lasogga
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.