Bundesliga - preview 21. kola

02.02.2018, 08:44, aktualizováno 04.02.2018, 08:44
Previews
Obrovskou příležitost před sebou má Eintracht Frankfurt, pokud totiž vyhraje v Augsburgu, posune se na druhou příčku tabulky. Hamburk je naopak druhý od konce a ze souboje s Hannoverem potřebuje vytěžit body nutné pro boj o záchranu...
FC Augsburg - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Augsburg přivítá Frankfurt v zápase, po němž se mu může přiblížit na rozdíl pouhých dvou bodů. Frankfurt může jít v případě výhry na druhé místo.

Pro Augsburg bude domácí zápas proti Frankfurtu velmi důležitý. Podle bookmakerů je v něm mírným favoritem, ačkoliv se nachází o dvě příčky za Frankfurtem, tedy na osmém místě s osmadvaceti body. V případě prohry nebo remízy se může před Augsburg dostat jedenáctý Hannover, který se v posledním zápase kole představí na půdě předposledního Hamburku.

Augsburg se naopak v případě zisku tří bodů dostane před Borussii Mönchengladbach a na šestou příčku, která zajišťuje účast v evropských pohárech, už bude ztrácet pouze dva body. Na šestém místě se v této chvíli se třiatřiceti body nachází právě frankfurtský Eintracht, který by se v případě výhry posunul před čtveřici Schalke, Dortmund, Lipsko a Leverkusen až na druhou příčku, se ztrátou sedmnácti bodů na suverénní Bayern Mnichov.

Oboum týmům se v letošní bundesligové sezóně nečekaně daří. Augsburg, který byl jedním z kandidátů na sestup, bojuje o evropské poháry a během sezóny si přisal například skalp Wolfsburgu, Mainzu, nebo ambiciózního Lipska. V posledních dvou zápasech se však svěřencům trenéra Bauma zvítězit nepodařilo. Nejdřív podlehli na hřišti Mönchengladbachu místní Borussii 2:0, minulou sobotu pak remizovali 1:1 v Kolíně nad Rýnem.

Frankfurt v letošní sezóně statečně bojuje o vysněnou Ligu mistrů a zejména v poslední době se potkává s famózní formou. Poslední prohrou hesenského týmu je domácí zápas s Bayernem Mnichov ze začátku prosince, ve kterém Frankfurt favoritovi podlehl poměrem 1:0. V jarní části sezóny však Frankfurt zatím ani jednou neprohrál, přičemž naposledy doma porazil Mönchengladbach 2:0 po gólech Boatenga a Joviče.

Naposledy se oba týmy potkaly v září, kdy v rámci podzimní bundesligové sezóny na půdě Frankfurtu vyhrál Augsburg po gólech Maxe a Caiubyho, v 79. minutě pak snižoval na 2:1 druhý nejlepší střelec Frankfurtu v této sezóně, Luka Jovič.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Framberger, Danso, Hinteregger, Max - Morávek, Baier - Koo, Gregoritsch, Caiuby - Cordova
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Salcedo, Hasebe, Falette - Wolf, Mascarell, Chandler - Boateng, Gacinovic - Haller, Jovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.25 - 3.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Hannover 96  (neděle 18:00)
Hamburk se bude v zápase s Hannoverem snažit o udržení tempa s šestnáctým Mainzem. Hannover se pohybuje v klidném středu tabulky a v případě výhry může jít až na osmé místo.

Hamburku v letošní sezóně potvrzuje svůj trend z posledních let a znovu balancuje na hranici sestupu. Nyní se nachází se šestnácti body na sedmnáctém místě, které znamená přímý sestup, a na šestnáctou příčku, která by znamenala baráž, ztrácí čtyři body. Na poslední Köln má Hamburk náskok tří bodů, a proto potřebuje pro odlepení se ze dna tabulky nad Hannoverem vyhrát.

Hannover je jedním z příjemných překvapení letošní bundesligové sezóny a jakožto nováček soutěže se pohybuje v klidném středu tabulky, se sedmadvaceti body na jedenáctém místě. Stejně bodů jako Hannover má také berlínská Hertha, před kterou se svěřenci trenéra Breitenreitera v případě výhry dostanou.

Hamburku se v letošní sezóně vůbec nedaří. Tradiční klub ze severu Německa už je venku z německého poháru a v bundeslize je nyní Hamburk blíže sestupu než udržení se. Světlým momentem jsou listopadové domácí výhry nad Stuttgartem a Hoffenheimem, na jaře se však klubu nedaří. Hamburk v prvním jarním kole venku podlehl Augsbugu, poté doma překvapivě prohrál s posledním Kölnem 2:0, minulou sobotu však remizoval 1:1 na půdě Lipska, kde se od něj body neočekávaly.

Výkony Hannoveru jsou v letošní sezóně jako na houpačce. Dva týdny po povzbudivé říjnové výhře 4:2 nad Dortmundem přišel debakl 4:0 na půdě podceňovaných Brém. Za zmínku stojí rovněž vysoká prosincová remíza 4:4 s Bayerem Leverkusen. Na jaře si připsal Hannover všechny tři možné výsledky, bohužel pro něj však v tom nejhorším možném pořadí. Hannover totiž začal jarní část sezóny výhrou 3:2 nad Mainzem, pokračoval remízou 1:1 na půdě Schalke a minulou neděli doma podlehl Wolfsburgu, po gólu Malliho.

Navzdory umístění ve střed tabulky bývá v letošní sezóně Hannoveru vyčítáno, že mu chybí klasická vůdčí osobnost a kapitánskou pásku si tak bere brankář Tschauner, který v klubu působí necelé tři roky.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Sakai, Papadopoulos, van Drongelen - Diekmeier, Ekdal, Walace, Douglas Santos - Hunt - Wood, Kostič
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Elez, Sané, Anton - Korb, Ostrzolek - Schwegler, Fossum - Klaus, Bebou - Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.31 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
V tabulce je dělí pouze bod, na první výhru v kalendářním roce 2018 ale ještě stále čekají. Takovou zápletku nabízí duel Herthy s Hoffenheimem. Domácí berlíňané nevyhráli už tři zápasy v řadě, přesto díky velké vyrovnanosti tabulky jim chybí pouze pět bodů na příčky zajišťující účast v evropských pohárech.

I Nagelsmannova ekipa má o čem přemýšlet. Nevyhrála 4 zápasy v řadě a z posledních dvou duelů si odnesla neuvěřitelných 9 inkasovaných branek. Včetně těch 5 od Bayernu. Do zápasu s favoritem Bundesligy přitom Hoffe vstoupilo tak dobře, když brzy vedlo 2:0.

Utkání bude mít zajímavý náboj pro Vedada Ibiševiče. Současný lídr Herthy toho odehrál za Hoffe mnoho a ve 135 duelech nastřílel celkem 54 branek. Jeho parťákem v útoku bude Davie Selke. Bývalý hráč Lipska se zatím nedočkal v aktuálním kalendářním roce gólu a v posledních třech zápasech se zmohl jen na pouhé dvě střely.

Ještě déle na zásah trvá Andrej Kramarič. Forvard Hoffenheimu čeká na branku už více než 1000 minut. Ještě více však Hoffenheim musí trápit obrana, a především bránění standardních stiuací. Už nyní, jen těsně za půlkou sezony, obdržel tým TSG více gólů ze standardních situací, než za celou minulou sezonu (10 a 9).
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, Stark, Torunarigha, Plattenhardt - Maier, Skjelbred - Lazaro, Darida, Kalou - Selke.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Vogt, B. Hübner - Kaderabek, N. Schulz - Geiger - Grillitsch, Nad. Amiri - Kramaric, Gnabry.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.51 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Souboj kanonýrů. Tak lze nazvat duel mezi Freiburgem a Bayerem Leverkusen. Byť jsou si oba týmy v tabulce docela vzdálené, neboť Leverkusen je za Bayernem druhý a Freiburg až dvanáctý, jednu věc mají obě mužstva společnou - přesné ostrostřelce, na které se mohou spolehnout.

Na straně hostí je to Leon Bailey. Jamajský objev září, v posledních 4 utkáních dal stejný počet branek a fanouškům vyrazil dech fantastickou brankou proti Hoffenheimu. Hvězdou Freiburgu je pak Nils Petersen. I ten píše v aktuální sezoně velmi zajímavý příběh. Z pozice věčného náhradníka, který chodil na hřiště coby žolík na posledních pár minut, se zkušený forvard stal oporou Freiburgu a nepostradatelnou součástí základní sestavě.

Petersen, jenž se stal ve Freiburgu i kapitánem, skóroval devět branek v posledních osmi zápasech a i tím přispěl k tomu, že SCF neprohrál v osmi zápasech po sobě. Takovou šňůru neporazitelnosti žádný jiný bundesligový celek nedrží.

Výbornou statistiku mají v tomto ohledu ale i Werkself. Tým Heiko Herrlicha prohrál z posledních patnácti utkání pouze jedno, a to proti jasnému lídrovi tabulky Bayernu. Jinak má Leverkusen o poznání lepší sezonu, než loni.

Vzhledem k tomu, že se týmům daří, nedají se v sestavách oproti posledním zápasům čekat velké změny. Na straně Freiburgu je ale pravděpodobné, že se na hřiště vrátít gólman Alexander Schwolow, jenž duel s Dortmundem vynechal kvůli zranění.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Söyüncü, Gulde, Kempf - Kübler, R. Koch, C. Günter - Abrashi - Höler, Haberer - Petersen.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger, Aranguiz - Bailey, Volland, Brandt - Alario.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 3.69 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Dva týmy z opačných konců tabulky. Tak lze také nazvat utkání, jenž se dnes odpoledne odehraje v Gelsenkirchenu. Tým Schalke bude v domácím prostředí jasným favoritem, vždyť v prostředí Veltins Areny nenašli svěřenci kouče Tedesca přemožitele už od září, kdy je zde porazil lídr soutěže Bayern Mnichov. Königsblauen se navíc povedl i poslední ligový duel, v němž zdolali nováčka Bundesligy VfB Stuttgart a posunuli se na třetí místo tabulky, jen o skóre za Leverkusen.

Postavení za mnichovským gigantem budou chtít Fährman a spol. udržet, proto je třeba proti Werderu vyhrát. Kvůli těsným bodovým rozestupům mezi týmy na špici tabulky se totiž může za jistých okolností, že budouTedescovi hoši po víkendu až šestí. Stejně tak ale mohou být v případě zaváhání Bayeru Leverkusenu, jenž odehraje svůj zápas ve Freiburgu, také druzí.

V zápase domácímu mužstvu určitě nepomůžou Weston McKennie a Pablo Insua, připraven naskočit do utkání už naopak bude útočník Guido Burgstaller. Je tedy pravděpodobné, že zaujme místo na hrotu útoku v základní sestavě namísto Franca diSanta, který na tomto postu hrál naposledy. Otazník visí nad startem Alessandra Schöpfa a také budoucí posily Bayernu Leona Goretzky.

Brémám bude chybět trojice Bartels (poraněná achillovka), Zetterer (zranění ruky) a Bargfrede. I bez nich tedy Werder musí bojovat o body proti favoritovi. Bude to mít ale těžké - Schalke se proti Werderu dlouhodobě daří a pouze nad Hamburkem získali Königsblauen více vítězství.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Kehrer, Naldo, Nastasic - D. Caligiuri, Oczipka - Goretzka, M. Meyer - Harit, Pjaca - G. Burgstaller.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - M. Eggestein - Junuzovic, Delaney - Rashica, Gondorf - M. Kruse.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.64 - 4.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Jistí mistři. Už se nenajde asi nikdo, kdo by pochyboval o tom, že mnichovský Bayern získá šestý ligový titul v řadě. Jeho náskok v čele tabulky po 20 zápasech je 16 bodů. Historické maximum, takový odstup druhý od prvního v této části ligové soutěže nikdy neměl.

I přesto je třeba vyhrávat dál, dalším pánem na holení je Mohuč. Té se proti Bayernu dlouhodobě nedaří. Prohrála s ním už 16krát a dostala 60 branek, proti žádnému jinému celku nemají "Nulapětky" tak špatné statistiky. Navíc je Mohuč oblíbeným soupeřem Roberta Lewandowského. Polský ostrostřelec ve službách mnichovských nastřílel Mohuči 13 branek, přičemž proti tomuto celku nastoupil v Bundeslize celkem 14krát. Solidní statistika.

I kdyby ale místo "Lewy" dostal přednost jeho nový kolega, náhradní forvard Sandro Wagner, jenž do Mnichova přišel v zimní přestávce z Hoffenheimu, i na něj by si musela defenziva FSV dát pozor. Právě v dresu svého teď už bývalého klubu už totiž Wagner v této sezoně proti Mohuči nastoupil a nepřekvapivě dal gól.

Co může Bayern těšit je, že se mu postupně z marodky vracejí hráči. Postupně už se k zápasům připravují Thiago Alcantara a Mats Hummels, zcela k dispozici už by měl být Javi Martinez, jenž vynechal poslední utkání proti Hoffenheimu.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Gbamin, Hack, Diallo - Donati, Holtmann - N. de Jong - Maxim, Latza - Quaison, Muto.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba - Javi Martinez - Robben, T. Müller, James, F. Ribery - Wagner.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.67 - 5.22 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Wolfsburg a Stuttgart jsou dva týmy, které se nacházejí v nepříliš záviděníhodné situaci. Jejich vzájemný duel bude hodně důležitý. I proto, že na oba ještě čekají silní soupeři z horní poloviny tabulky.

Když se tyto dva celky utkaly v polovině září, došlo na krutou strážku Koena Casteelse a Christiana Gentnera, kterou odnesl druhý jmenovaný ošklivými zraněními hlavy, kvůli čemuž musel dva měsíce absentovat. Jejich opětovné shledání bylo u našich západních sousedů poměrně velkým tématem. Oba aktéři však zjevně mají jasno.

"Za mě musím říct, že to mám vyřešené. Jsem přesvědčený o tom, že nešlo o záměr. Chtěl jasně hrát balon. Na červenou kartu to z mého pohledu taky nebylo, nicméně penaltu jsme zahrávat měli," řekl kapitán VfB. Naopak Casteels prohlásil: "Jako brankář to vidím trochu jinak. Když se rozhodnu vyběhnout z čáry, musím vyběhnout správně. Buď musím balon vyrazit, nebo chytit. To je normální."

Za Vlky určitě nenastoupí Ignacio Camacho, Jakub "Kuba" Blaszczykowski, John Brooks a Felix Uduokhai. Na jeho místo ve středu obrany si dělají zálusk jak Robin Knoche, tak Jeffrey Bruma. Josuha Guilavogui si odpykal jednozápasový trest a chystá se naskočit na post defenzivního záložníka. Posílit ofenzivu v lednu přišli Renato Steffen (Basilej), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen) a Josip Brekalo (návrat ze stuttgartského hostování).

"Po minulém zápase se Schalke jsme s Hannesem Wolfem vedli velmi intenzivní, emotivní rozhovor. A došli jsme k závěru, že situace, ve které se nyní nacházíme, potřebuje nový impuls. A tím bude změna na trenérském postu," oznámil hned den po zmíněném utkání, ve kterém Stuttgart doma prohrál 0:2, člen představenstva klubu z Mercedes-Benz-Areny, pan Michael Reschke.

Na uvolněný post byl v pondělí jmenován Tayfun Korkut, jenž naposledy nepříliš úspěšně vedl Bayer Leverkusen. Kontrakt podepsal do roku 2019 a nutno dodat, že kouč Wolfsburgu Martin Schmidt po Korkutově jeho nástupu do funkce prohlásil, že mu to "dost zamotalo hlavu, co se taktiky na vzájemný zápas týče.

Nový lodivod doposud prosazoval buď formaci 4-2-3-1, nebo 4-4-2. V každém případě se v útoku objeví Mario Gómez. Naopak pouze z tribuny či z televizní obrazovky budou toto střetnutí sledovat Carlos Mané, Matthias Zimmermann a Holger Badstuber. O osudu Anastasiose Donise se teprve rozhodne. Pokud by se nestihnul dát dohromady, na pravém křídle bychom viděli pobíhat Takumu Asana. Tento duel by klidně mohl vyhrát ten šťastnější tým, a dost možná o jeden jediný gól.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Bruma, Knoche, Tisserand - Guilavogui, Arnold - Steffen, Didavi, Malli - Origi
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Baumgartl, Kaminski, Insua - Gentner, Ascacibar - Akolo, Donis - Ginczek - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.57 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Ač mají oba celky v kádru kvalitní ofenzivní fotbalisty, nikdy se nestalo, že by jejich vzájemné střetnutí přineslo gólové hody. To však neznamená, že by nemohly příjít zrovna v sobotu, 3. února 2018.

Jak Gladbach, tak RB Lipsko mají po minulém kole co napravovat. První jmenovaný celek přibrzdil v rozletu Frankfurt, ten druhý po zaváhání ve Freiburgu ztratil dva body i doma v zápase s Hamburkem. V tabulce však oba dělí jeden jediný bod s tím, že o ten kousíček lepší výchozí pozici mají die Roten Bullen.

Kouči Hasenhüttlovi chybějí akorát Emil Forsberg a Marcel Halstenberg. O kreativitu v záložní řadě by se měl starat především Naby Keita, jehož forma se ale té z minulé sezony podobá výjimečně. Do základní sestavy se taky patrně navrátí jeden z dvojice Bernardo/Lukas Klostermann. V útoku má předplacené místo Timo Werner a vedle něj se obvykle střídají Yussuf Poulsen a Jean-Kevin Augustin.

Zatímco Lipsko venku dost ztrácí, Hříbata v Borussia-Parku málokdy zaváhají. Aktuální série čítá pět zápasů bez porážky. Heckingův tým zatím spolu s Hoffenheimem jako jediný dokázal vyzrát na Bayern Mnichov, tedy na úřadujícího mistra. A za současné konstelace je určitě k poražení i vicemistr, třebaže první vzájemné klání přineslo dělbu bodů.

Borussia ovšem bude muset vyrukovat na soupeře s dosti provizorní sestavou, neboť mimo zůstávají Strobl, Bénes, Traoré, Johnson, Doucouré, Villalba, Sommer, Wendt a otazník visí nad startem Raffaela. O střílení branek by se tedy měli starat Lars Stindl a Thorgan Hazard. V brance nastoupí Tobias Sippel. Udrží Gladbach domácí formu nebo Lipsko zabere a oslabeného soupeře přehraje?
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sippel - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Jantschke - Kramer, Zakaria - Herrmann, Grifo - T. Hazard, Stindl
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo - Keita, Kampl - Sabitzer, Bruma - Ti. Werner, Y. Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.59 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
V Dortmundu mají za sebou poměrně hektický týden a rozhodně bude zajímavé sledovat, jak se to projeví na hřišti. Černožlutí budou v duelu s geograficky sousedním, leč v tabulce posledním Kölnem určitě favoritem, nicméně svěřenci Stefana Ruthenbecka to v žádném případě ještě nezabalili.

Pokud sledujete Bundesligu pravidelně, asi netřeba nijak zvlášť upozorňovat na skutečnost, že to bude pro Petera Stögera velmi výjimečné utkání. Rakouský trenér strávil u Kozlů čtyři roky a za tu dobu se mu vůbec nevedlo marně. Zato na jeho působení na lavčce vestfálského obra zatím mnozí nahlížejí velmi rozpačitě.

Zlobič Pierre-Emerick Aubameyang už je v Arsenalu, přičemž Stöger se nechal slyšet, že ho to vlastně celkem potěšilo. Pro nezaujatého fanouška to je docela škoda. Přeci jen přetahováná s Robertem Lewandowskim o pozici krále střelců stála za to. Na jeho místo teď ale přichází Michy Batshuayi - hráč, který je určitě schopen gabonského předchůdce plnohodnotně nahradit.

Ještě v dresu Marseille podával vynikající výkony i v době, kdy se týmu příliš nedařilo. Teď věří, že si díky svým představením v dresu Borussie získá místo v národním týmu pro nadcházející mistrovství světa v Rusku. Podle všeho nebude nutno se čímkoliv zdržovat, takže by si z Chelsea zapůjčený Belgičan mohl připsat na konto debut už proti Kölnu.

"Jsem přesvědčený o tom, že jsme podepsali velice nebezpečného útočníka, který bude chtít hrát a podávat co nejlepší výkony. Teď bude jen na nás, jak mu pomůžeme s tím, aby se co nejrychleji zapracoval do týmu. Jsem přesvědčený o tom, že styl hry v Bundeslize pro něj nebude problém. Těžší by to bylo možná pro střední obránce, ale kvalitní útočník se dokáže prosadit v jakémkoliv působišti," prohlásil Stöger.

"Pro mě osobně tohle nebude obyčejný zápas. V Kölnu jsem strávil dlouhé roky a bylo mi tam opravdu dobře. Nicméně teď se soustředím jen na to, jak si s Dortmundem zajistit vítězství. Nebude to snadné, protože vím, jak výborní hráči se v týmu vyskytují, ale věřím, že to zvládneme, připíšeme si tři body a že se nám po tom turbulentním týdnu bude lépe dýchat," dodal jednapadesátiletý rodák z Vídně.

Počet nucených absencí jest ovšem u celku ze Signal Iduna Parku pořád velký. Chybějí Andrej Jarmolenko, Marco Reus, Sebastian Rode, Maximilian Philipp, Marcel Schmelzer a Erik Durm. Na kvalitě záložní řady by se to výrazněji podepsat nemělo. Obrana však v posledních týdnech nepůsobí zrovna sehraným dojmem.

"Tlak na moje hráče je obrovský. Možná, že tenhle soupeř bude nad naše síly, ale snahu a odhodlání mým hráčům rozhodně nikdo upřit nelze!" nechal se slyšet Stefan Ruthenbeck, jenž bude postrádat Marcela Risseho, Tima Handwerkera, Leonarda Bittencourta a vykartovaného Lukase Klüntera. V útoku by mohl nastoupit uzdravený Jhon Córdoba. Příležitost si zahrát zřejmě dostane také Vicent Koziello, jenž přišel z francouzského Nice. Půjde skutečně o otevřenou partii s mnoha šancemi na obou stranách?
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Sörensen, Jorge Meré, Heintz, J. Hector - Höger, S. Özcan - Clemens, Jojic - Zoller, Terodde
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Akanji, Guerreiro - M. Götze, Weigl, Kagawa - C. Pulisic, Batshuayi, Sancho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.96 - 3.94 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov20162249:1650
2.Bayer Leverkusen2097441:2734
3.Schalke 042097432:2534
4.Eintracht Frankfurt2096526:2033
5.RB Lipsko2095632:2932
6.Borussia Dortmund2087542:2731
7.Borussia Mönchengladbach2094730:3231
8.FC Augsburg2077629:2628
9.TSG Hoffenheim2076731:3227
10.Hannover 962076728:3027
11.Hertha BSC2068627:2726
12.SC Freiburg2059622:3524
13.VfL Wolfsburg20411523:2423
14.VfB Stuttgart20621216:2620
15.1. FSV Mainz 0520551024:3520
16.Werder Brémy2038916:2517
17.Hamburger SV20441216:2916
18.1. FC Köln20341315:3413

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (108)

Přidat komentář
Dufan

Remíza jak vyšitá

Reagovat
off-olda

Michy hattrick

Reagovat
Bastaron

Míchy v základu, tak to jsem na něho zvědavý.

Reagovat
db18

Dnešní zápas ve free-TV na Eurosportu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To budou uz porad? Je nejaka informace? Ci to bude jak u ZDF? Jen jedno na podzim a jedno na jaro?

Reagovat
Coutinho10

skoda, ze ne na cesky verzi

Reagovat
Coutinho10

dobre Burki uz to vypadalo na jasnej gol

Reagovat
Coutinho10

kdyby Bats netrefil toho obrance, tak to asi byl gol....skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Širle vyloženě k smíchu. V létě pustit pryč klidně zadarmo...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Bats Zatim sice neviditelnej, ale spadlo mu to tam

Reagovat
smazaný uživatel

To jeho trademark

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Seydou Doumbia

tak přišel z Chelsea tam byla jistota že se mu bude dařit

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tam bude ta opce

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď.

Reagovat
Coutinho10

Batshy gooaaaaal...dobrej vyber mista

Reagovat
Coutinho10

a dalsi to sami

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevim Z prvniho zaberu to vypadalo na jasny offside, druhy zaber vypadal, ze byl na stejne hranici jak obrance

Reagovat
smazaný uživatel

Rekl bych, ze to byl ofsajd. O fousy, ale byl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Výborná premiéra pro mičího bačuaje

Reagovat
Frantszek

Co se stalo s odborným uživatelem 1FC Koln?

Reagovat
smazaný uživatel

Ban

Reagovat
smazaný uživatel

Za co? Vzdyt byl v pohode

Reagovat
vladino10

V španielskej a anglickej sekcii mal trošku odlišný prístup ako tu

Ale aspoň nevykonával potrebu tam kde jedol

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejaky odkaz? snad se pouci, no. nazory mel dobre

Reagovat
Rudnevs

Otázne je, či dostane ešte šancu poučiť sa, ban je s najväčšou pravdepodobnosťou pernamentný.

Inak keď už chceš odkaz, tak mi najviac utkvelo v pamäti asi toto: http://www.eurofotbal.cz/clanky/-370506/?forum=1#post9631471

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo.

Reagovat
vladino10

.. To je ešte jeden z tých slabších

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si snad Burki dělá normálně prdel

Reagovat
Frantszek

Burki má ohromnou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Teď může líbat Batsovi nohy...

Reagovat
smazaný uživatel

Mič jede Uz mohl mit hattrick

Reagovat
off-olda

Michyyyyyyyyyyyy

Reagovat
Frantszek

kur.a to je premiera. Volee

Reagovat
smazaný uživatel

premiera na pana, otazka je, co bude dal

Reagovat
Frantszek

Jojo nehraje špatně. Škoda že šel do Kolnu

Reagovat
JarousFCB

Dortmund brání fakt hrozně

Reagovat
smazaný uživatel

Já to jebu tohle....My snad neudržíme ani moč

Reagovat
Frantszek

Udržíme, ale vždycky něco prosákne

Reagovat
Frantszek

hmmm Pulisic dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hroznej dneska...

Reagovat
Frantszek

Ikdyž hraje hrozně, čekám, že od něj něco přijde...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mu to těžce nesedlo, horší než on tam snad byli jen Dahoud a Schurrle

Reagovat
Frantszek

Viděl jsem tuto sezonu tak 7 zápasů BvB v BL, proč nehraje Castro? Ten by tomu taky dal myšlenku. Má nějakou špatnou sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zapadl do podprumeru

Reagovat
Frantszek

teď už tam může vymyslet něco jen Kagawa

Reagovat
Frantszek

Jak tam Lukas měl skoro orgasmus , když to Andre dal

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš Andre, trosku te pojebu a hned to jde !!!! Tohle uz musime dat

Reagovat
off-olda

Michy 2+1

Reagovat
smazaný uživatel

Na první zápas to bylo slušný

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

" Schalke se proti Brémam dlouhodobe dari" ... By som sa chcel autora spýtať aký časový horizont je podľa neho " dlouhodobe "

Reagovat
db18

Ulreich - Rafinha, Boateng, Hummels, Bernat - Rudy, Tolisso - Müller, James, Ribéry - Wagner

Reagovat
johnn

Leverkusen dnes dufam že výhra Bailey dnes da gol na to sa tesim co dnes predvedie zas tip Freiburg 0:2 Leverkusen

Reagovat
monty25

Pavlenka

Reagovat
JarousFCB

Toto Jirka moc nezvládl

Reagovat
db18

Ale pohlavek by si zasloužil asi i Delaney, když ukázkově uhnul před střelou... Lepší už by bylo jen, kdyby se takhle zachoval ve zdi...

Reagovat
smazaný uživatel

Jirrrrrri to co do ... Aaaa

Reagovat
20fredy20

Franck opäť zatvára ústa miestnym odborníkom, ktorí ho každý zápas posielali do dôchodku

Reagovat
blackhawk88

do strelenia golu nehral nic, takmer neviditelny

Reagovat
Bastaron

Kvůli toho že mu vyšla jedna střela, ale celou dobu hraje strašně?

Reagovat
db18

"opět"

Reagovat
20fredy20

Viete to je veľkosť hráča , že herné nevychádza zápas ale prvá strela a krásny gol

Reagovat
blackhawk88

aj teraz ukazal svoju velkos

Reagovat
Qtipie

Reagovat
20fredy20

Nejdem sa hádať , snáď tu chodi uli hoeness , lebo jupp tam nemá čo robiť keď stále francka stavia do zostavy tu sú lepší odborníci ako jupp

Reagovat
vladino10

20fredy20 03.02.2018 16:19#

Rudy by ani v b tíme by nehral základ.

Reagovat
20fredy20

Však je tam v rámci rotácie , Frankie je základ keď ide o vela

Reagovat
vladino10

No ale heynckes dal dnes do základu hráča ktorý nemá ani na b tím, tak neviem

Ale nie, nejdem ta tu ťahať za slovíčka..

Každopádne sa netreba nikomu čudovať ak francka posielal preč, veď jemu v tej prvej polovici sezóny nevyšlo snáď nič..a potom ťa tu ťažko brat vážne keď aj vtedy píšeš ako by mal franck hrať základ atď..

Na čom sa ale snáď zhodneme je to, že sme radi že sa zdvihol- tie posledné zápasy je o 200% lepší ako bol v prvej časti sezóny (aj keď teda dnes okrem gólu to veľmi nešlo, ale za to asi viac mohla ta dvojka v zálohe)..som celkom zvedavý ako sa to poskladá keď naozaj pôjde do tuhého, máme tam Jamesa, mullera, ribéryho a comana ako ašpirantov na tri miesta (možno sa ešte aj robben zdvihne, ten momentálne nemá formu)..

A druhý problém- ak sa vráti ešte aj gnabry (a to ešte koketujeme s nákupom top hráča na krídlo) tak sa dá len ťažko predstaviť, že by bolo možné riberymu aj robbenovi predĺžiť zmluvu, to by sa v tej ofenzíve hráči na lavičke pozabíjali..

Reagovat
20fredy20

Chceme kúpiť Thuavin alebo Brandt, ale túto sezónu ešte sa dá určite spoliehať na RR a som aj ja zvedavý keď budeme v plnej ako to poskladá , aj keď si myslím že určite bude niekto zranení tak je to aj zbytočne riešiť napr aka bude zostáva v 4finale LM keď sa nám môže zraniť hocikto. A ešte k tomu Frankiemu však na začiatku sezóny hral veľké .... ale povedzme si na rovinu kto vtedy hral dobre .

Reagovat
vladino10

Tak ty si ho obhajoval aj vtedy keď nemal 5 mesiacov vkuse ani jeden podarený zápas..

Ale áno, posledné zápasy sa zdvihol

Reagovat
Bastaron

A Rudy je strašně slabý, ten nemůže hrát v základu.

Reagovat
20fredy20

Ani v b tíme by nehral základ.

Reagovat
JarousFCB

Di Santo

Reagovat
monty25

Fährmann

Reagovat
JarousFCB

Gólmani nemají svůj den.

Reagovat
smazaný uživatel

Fährmann může jít dnes po zápase s Pavlenkou na pivo

Reagovat
monty25

Tyč, to snad není možný...

Reagovat
monty25

Tragédi, fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Pavlenka dnes vítěz

Reagovat
stas87

Olalalala Konecne sme mali stastie proti Schalke. A som velmi rad, ze to bolo u nich. Sa im vratili tie zapasy, kde neboli lepsi ale porazili nas ci dokazali aspon zremizovat. A este viac som rad, ze u toho bol Kehrer. Stale mu nezabudnem ten hlupy faul, po ktorom musel Max dva mesiace stat. Tieto tri body musi v nedelu potvrdit Hannover na ihrisku HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Tak Kehrer je snad u každýho druhýho gólu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Kraaaaaaaaaaasa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jdeme na to!

Kämpfen Lautern,kämpfen!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta v Drážďanech

Reagovat
smazaný uživatel

Spalviiiiis!!!

Heeeeey!

Reagovat
Rudnevs

No ja som to začal pozerať teraz. Sport365 to pred zápasom stiahol z ponuky, našťastie to tam teraz vrátili, ale gól som videl len z opakovaného záberu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stáhli i Konferenz,našel jsem ji na Sportlemonu.

Reagovat
smazaný uživatel

No to se mi snad zdá! Spalvis Doppelpack!!!

Reagovat
Rudnevs

Spalvis Nie náhodou mal v Dánsku prezývku “Zweimal” - v Aab dal päť zápasov po sebe vždy dva góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný první poločas! Nechci to zakřiknout,ale jsme jasně lepší,hru máme pod kontrolou a mohlo to být i víc než "jen" 0:2! Nevím,co jim MF před zápasem píchnul,ale stoprocentně to zabralo!

Reagovat
smazaný uživatel

Auswärtssieg!!!

Reagovat
Rudnevs

V prvom polčase som Lautern nespoznával, v tých predošlých zápasoch to bola krčovitá hra, šlo to len veľmi ťažko, i keď obliehali súperovu bránku nebolo z toho väčšinou nič konkrétne, teraz to bol pekný výkon. Bol som zvedavý na Osaweho, ten hrával zo začiatku sezóny, avšak bol neviditeľný a fanúšikovia sa na neho sťažovali. Teraz dostal po dlhej dobe opäť šancu v základe a hral podľa mňa dobre, snažil sa, často to skúšal. Spalvis taktiež super, ja som si od začiatku myslel, že to v ňom je, akurát nikdy nedostal poriadnu šancu a keď už začal dostávať šance, tak urobil tú blbosť v Heidenheime. Druhý polčas to bol čistý boj, samozrejme sa Lauternu hralo ťažko proti súperovi, ktorému fanúšikovia aplauzujú po každom zisku lopty. Braunschweig tlačil a bol lepší, ale hráči ukázali Lauternskú Herzblut a vybojovali to. V niektorých momentoch som sa už fakt bál, že opäť zaúraduje tá tzv. Csaplárova past, najmä pri tom brvne Reichela mal Lautern obrovské šťastie.

Reagovat
smazaný uživatel

Byly to nervy až do konce nastavení,po gólu na 1:2 to byl velký tlak Eintrachtu a štěstí na straně FCK. Kromě těch zmíněných mě potěšil v bráně jistý Sievers a dnes výborný Mwene.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda co teď provedl Gregoritsch s obranou Frankfurtu,paráda!

Augsburg naprosto s přehledem vede,Eintracht mě zklamal-na to,že hraje o 2.místo...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska sme naprosto propadli ve všech směrech.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,ale nejste první (RBL by mohli vyprávět ),ani poslední.

V Augsburgu se hraje hrozně těžko,hrajou to jednoduše dlouhými pasy za obranu,hodně si pomůžou po stranách.Eintracht dnes k tomu ani neměl štěstí při tyčce myslím Joviče... A poprvé dostali tři góly za zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes sme si to prohráli samy ...nic se nedařilo a tři čtvrtiny zápasu sme šlapali vodu ...jak vepředu tak v zadu ...jovic dvě tyče ale na to se nehraje a jak píšeš augsburg je těžkej soupeř na domácí půdě.nam neděle prostě neseděl

Reagovat
smazaný uživatel

A myslím,že dost chyběl Rebič,který hrál v dobré formě.Ani nevim,proč nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl stopou za čtyři žlutý....rebic chyběl vepředu ale jak sem psal už předtím...dneska to byl nejhorší výkon tyto sezony a zasloužená prohra...

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg

Přicházím tomu klubu pořád víc a víc na chuť. Funguje to tam na podobné bázi jako ve Freiburgu, tzn. rodinný klub s dobrými vztahy od vedení po poslední uklízečku. Líbilo se mi např.,jak prodloužili končící smlouvu Morávkovi,který byl dlouhodobě zraněn.A dnes nedali Frankfurtu ani čuchnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele