Bundesliga - preview 19. kola

19.01.2018, 09:31, aktualizováno 21.01.2018, 08:54
Previews
Klasickou dvojici zápasů si pro nás na neděli schovala německá Bundesliga. Prvního zápasu přitom budou protagonisté samotní lídři tabulky; Bayern vyzývá Werder Brémy. Navečer se potom Schalke utká s Hannoverem...
Bayern Mnichov - Werder Brémy  (neděle 15:30)
Bayern hodlá prodloužit už téměř deset roků trvající sérii neporazitelnosti s Werderem Brémy. Zároveň může udělat další krok k obhajobě titulu, zatímco svěřenci Floriana Kohfeldta budou patrně body potřebné k udržení v soutěži muset nahánět v dalších duelech.

Mnichovský velkoklub má možnosti, se kterými se žádný jiný celek v Bundeslize nemůže rovnat. A tak není divu, že ti nejlepší míří právě do bavorské metropole. Neplatí to jen o hráčích, nýbrž i o funkcionářích a skautech. Jedním takovým je kupříkladu Laurent Busser, jenž de facto pro velký fotbal objevil Ousmane Dembeleho, Kingsleyho Comana či Leona Baileyho.

Zároveň stále probíhají jednání s koučem Juppem Heynckesem o prodloužení smlouvy. Třiasedmdesátiletý kouč přišel k týmu v září po odvolání Carla Ancelottiho s tím, že podepsal kontrakt do konce aktuální sezony. "Byli bychom sami proti sobě, kdybychom ho pustili bez boje. Je to vysoce kvalifikovaný trenér. Teď ve funkci vyhrál šestnáct ze sedmnácti zápasů. Hráči za ním stojí a lidé z klubového vedení také," prohlásil Karl-Heinz Rummenigge.

Z těch hráčů proti Brémám nenastoupí Manuel Neuer a Thiago Alcántara. Mats Hummels by měl být podle nejnovějších zpráv připraven usednout alespoň na lavičku náhradníků. Do základní sestavy se vrací Robert Lewandowski. Zatím nejlepší střelec soutěže bude jistě chtít rozšířit svou sbírku patnácti branek.

Nutno dodat, že existuje veliká pravděpodobnost, že se mu to podaří, neboť obrana Werderu není z nejpevnějších a prošli skrze ní i méně věhlasní fotbalisté. Její pravý kraj přitom patří českému reprezentantovi Theodorovi Gebre Selassiemu, který v minulém kole zachraňoval svým gólem remízu proti Hoffenheimu.

"Vždycky je to skvělý pocit, když se vám podaří skórovat. Ale úplně spokojený nejsem, jelikož jsme měli získat všechny tři body. Takhle jsme dva ztratili. I kvůli tomu, že jsme v prvním poločase nehráli vůbec dobře. Takže musím dodat, že ta dělba bodů je nakonec asi spravedlivá. Teď jedeme do Mnichova, kde rozhodně nesmíme spáchat žádné harakiri. Musíme hrát odvážně, ale přitom chytře," nechal se slyšet po vzpomínaném duelu s Hoffenheimem.

Z jeho spoluhráčů nenaskočí na trávník Fin Bartels a Michael Zettener. Drobné svalové potíže trápily Thomase Delaneyho, takže se očekává, že Zlatko Junuzović bude opět hrát více z hloubi pole, zatímco Ishak Belfodil zaujme post pravého křídla. Trenér Kohfeldt zároveň prohlásil, že možná proti lídru tabulky vyrukuje s pěti obránci. Jen aby to stačilo na dobrý výsledek.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, J. Boateng, Süle, Alaba - Javi Martinez - Robben, T. Müller, James, F. Ribery - Lewandowski
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - M. Eggestein, Junuzovic - Belfodil, Kainz - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 9.39 - 20.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Hannover 96  (neděle 18:00)
Schalke se bude na domácí půdě snažit o průnik na druhé místo ligové tabulky, který má zajištěný v případě zisku tří bodů. Hannover je zatím jedním z příjemných překvapení letošní bundesligy a předsezónní adept na sestup se nachází na poklidné desáté příčce.

Domácí se nyní nachází na šesté ligové příčce se třiceti body a případná výhra by je posunula před Dortmund, Mönchengladbach, Leverkusen i Lipsko, na druhé místo. Hannover, který je nováčkem letošního ročníku, se nachází s šestadvaceti body na desátém místě a výhra by ho posunula na osmou příčku, před Augsburg s Hoffenheimem.

Schalke se v letošním ligovém ročníku náramně daří. Prohra na půdě Lipska z minulé soboty byla pro tým z Gelsenkirchenu první soutěžní porážkou od září loňského roku, kdy Schalke podlehlo ambicióznímu Hoffenheimu. V prosinci si svěřenci trenéra Tedesca zajistili také postup v německém poháru, když porazili 1:0 nedaleký Köln, ve čtvrtfinále je pak čeká Wolfsburg.

Hannover vstoupil do letošního ligového ročníku skvěle, první prohru si připsal až na konci září, na půdě Mönchengladbachu. V posledním podzimním kole remizoval vysoko, 4:4, s Bayerem Leverkusen a do jarní části bundesligy vstoupil výhrou 3:2 nad Mainzem, přičemž jednou z největších opor je pro Hannover v letošní sezóně čtyřiadvacetiletý útočník Niclas Füllkrug.

Domácím bude v zápase hodně chybět Leon Goretzka, kterého stále trápí zranění nohy. Marodka Schalke navíc čítá ještě Insuu a Riethera. Na straně hostů pak ze zdravotních důvodů nemohou nastoupit Felipe, Prib, Bech, Sarenren-Bazee a Schwegler.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Nastasic - Meyer - Caligiuri, Oczipka - Harit, Pjaca - di Santo, Burgstaller
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Sorg, Sané, Anton - Korb, Ostrzolek - Fossum, Bakalorz - Klaus, Bebou - Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.25 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Leverkusen bude zajíždět do Hoffenheimu k přímému souboji o páté místo. V případě výhry se můžou hosté posunout na příčky, které zajišťují účast v základní skupině Ligy mistrů.

Pokud Hoffenheim vyrovnaný zápas na domácí půdě vyhraje, může se posunout nejen před pátý Leverkusen, ale také před Mönchengladbach a čtvrtý Dortmund, díky čemuž by se tým z jihu Německa dostal na čtvrté bundesligové místo. Leverkusen se pak může při dobré konstelaci výsledků posunout až před druhé Lipsko, na které ztrácí tři body.

Hoffenheimu se v poslední době nedaří. Svěřenci trenéra Nagelsmanna prohráli na začátku roku přátelský zápas s podceňovaným Excelsiorem a v prvním jarním bundesligovém kole minulou sobotu pouze remizovali na půdě Brém, které balancují na hranici sestupu. Hoffenheim již vypadl jak z Evropské ligy, tak z Evropského poháru a jediným cílem TSG v této sezóně tak zůstává postup do evropských pohárů přes domácí ligu.

Bayer Leverkusen je na tom o poznání lépe, přesto ani jeden z posledních třech zápasů nevyhrál. Nejprve překvapivě remizoval 2:2 v přátelském zápase s Münsterem, poté doma podlehl silnějšímu Bayernu a minulou sobotu nastoupila experimentální sestava v kombinaci s juniory v přátelském zápase proti nedalekému Lotte, ve kterém remizovala 1:1. Leverkusen se tedy bude snažit o první ligové vítězství od 13. prosince loňského roku, kdy dokázal Bayer doma porazit Werder Brémy, díky gólu Lucase Alaria z jedenácté minuty.

Marodka Hoffenheimu je mnohem početnější než ta Leverkusenu. Na straně domácích totiž ze zdravotních důvodů určitě nenastoupí Akpoguma, Demirbay, Geuger, Kobel, ani Rupp. Leverkusenu pak bude chybět pouze dlouhodobě zraněný Vladlen Jurčenko.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Zuber - Grillitsch - Amiri, Geiger - Uth, Gnabry
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Tah, Bender, Wendell - Henrichs, Bender, Aranguiz, Bailey - Havertz, Alario, Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.67 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Freiburg se pohybuje těsně nad pozicemi znamenajícími sestup do druhé ligy a v tomto kole ho nečeká nic snadného. Na jeho hřiště přicestuje RB Lipsko, které figuruje na důvěrně známé druhé pozici...

"Pokusíme se favorita obrat. Jestli se vše sejde, může se nám to podařit," věří domácí trenér Christian Streich.

"Před vlastními fanoušky jsme odehráli řadu dobrých zápasů, bohužel ne vždy se nám povedlo vyhrát," naráží kouč i na domácí bilanci Freiburgu. Ten letos na vlastním stánku padl jenom jednou, z devíti zápasů ovšem dokázal naplno bodovat jenom třikrát.

Freiburg je v tabulce na čtrnáctém místě a druhou polovinu sezony otevřel remízou ve Frankfurtu. Proti Lipsku se pokusí ukončit menší sérii nezdarů, loni tomuto soupeři podlehl 1:4 a 0:4, letos ve druhém kole na půdě favorita znovu inkasoval čtyřikrát a prohrál 1:4.

Freiburg na začátku roku bojuje s početnou marodkou, chybět mu budou Ignjovski, Lienhart, Niedermeier, O. Bulut, Frantz, Höfler, Ravet a Niederlechner.

Lipsko zatím posbíralo 31 bodů a figuruje na druhém místě tabulky. Podepsal se pod to i výsledek v týden starém zápase se Schalke, v přímém souboji o Ligu mistrů loňský nováček vyhrál 3:1.

Lipsko sice nemá tak početnou marodku, přesto hlásí dvě hodně citelné ztráty. Zdravotní problémy má Forsberg, kvůli pěti žlutým kartám nemůže hrát Keita.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Gulde, Söyüncü, C. Günter - R. Koch, Abrashi - Haberer, Terrazzino - Petersen, Höler
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Laimer, Orban, Upamecano, Bernardo - Kampl, Demme - Sabitzer, Bruma - Y. Poulsen, Ti. Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.63 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Bezpochyby zajímavý duel uvidí v rámci devatenáctého kola Borussia-Park. Tamní Mönchengladbach totiž přivítají Augsburg, který v tabulce ztrácí pouhý bodík.

Trenér Manuel Baum by mohl poslat po zranění na hřiště Alfreda Finnbogasona. Ten se dokonce proti Freiburgu blýsknul hattrickem. "Rozhodně nechceme jít v jeho případě do žádného velkého rizika," prohlásil trenér s tím, že svého svěřence nechá odehrát maximálně jeden poločas. Přitom si je vědom, že to s Hříbaty nebude snadná práce.

"S míčem občas doslova tancují a mají velice inteligentní hráče, kteří dokáží volit nejoptimálnější herní řešení. Ale my dokážeme taky dobře zahrát a v tom zápase chceme bodovat," řekl odhodlaně osmatřicetiletý Baum, jenž bude tedy zřejmě zcela postrádat akorát Korejce Ji Dong-Wona. Jeho krajan Koo Ja-Cheol by totiž na pravém křídle chybět neměl.

Gladbach odehrál před týdnem dosti smolný duel s Kölnem, který boj o udržení rozhodně nevzdává. "Začali jsme dobře a utkání jsme v podstatě kontrolovali. U jejich prvního gólu jsme hodně zaspali. Po vyrovnání jsem své hráče nabádal, aby více drželi balon. Tohle byla naprosto zbytečná porážka. S bodem bych se ještě smířil, ale porážky mě vždycky hodně mrzí," prohlásil zklamaně Dieter Hecking.

Jeho tým zakončil minulý rok vypadnutím z DFB-Pokalu, takže se může soustředit už jen na Bundesligu. Počet zraněných však nadále zůstává početný. Chybějí Tobias Strobl, László Bénes, Ibrahima Traoré, Fabian Johnson, Mamadou Doucouré, Raúl Bobadilla a na další start si zřejmě bude muset počkat i mistr světa Christoph Kramer. To by eventuálně mohlo znamenat větší šanci na základní sestavu pro Mickaela Cuisance a Jonase Hofmanna. Kdepak, v Borussia-Parku by rozhodně mělo být, na co se dívat.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Kramer, Zakaria - Herrmann, Hazard - Stindl, Raffael
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Opare, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, D. Baier - Koo, Gregoritsch, Caiuby - Cordova
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.50 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Na utkání o důležité záchranářské body se v sobotu odpoledne půjde v Mainzu. Na půdu patnáctého týmu tabulky zavítá Stuttgart, jemuž patří třináctá pozice...

Navrátilec do 1. Bundesligy dlouho zažíval povedený podzim, závěr roku se mu ovšem vůbec nepovedl a Stuttgart prohrál čtyřikrát v řadě, tuto sérii ukončil až na začátku jara triumfem nad Herthou.

Hosté se mohou pochlubit kvalitní defenzívou, trápí je ovšem koncovka. Méně branek dal pouze poslední 1. FC Köln. Pro Stuttgart je navíc klíčové domácí prostředí, v němž se může pochlubit třetí nejlepší bilancí z celé ligy, venku je naopak s jedním bodem nejhorší.

"Na výkonech na stadionech soupeřů musíme zapracovat," uvědomuje si trenér Hannes Wolf. "Dbáme na to při tréninku a snad se vše brzy promítne do výkonů a výsledků. V Mainzu to bude obtížné," tuší.

Stuttgart v lednu získal jednu velkou posilu a jeho střeleckou impotenti má zažehnat Mario Gómez. Špatnou zprávou je zranění Carlose Maného, který přijde o zbytek sezony, vedle něho jsou mimo hru i Ofori a M. Zimmermann.

Kompletní nebude ani domácí Mainz, v jehož sestavě znovu absentuje brankář Adler, kvůli svalovému zranění si nezahraje ani Bungert.

Mainz se pokusí odčinit týden starý nezdar v Hannoveru a soupeři hodlá oplatit prohru 0:1 ze druhého kola. Poslední vzájemné střetnutí ovšem vyznělo ve prospěch domácích, v poháru nad Stuttgartem vyhráli 3:1.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Donati, Gbamin, Diallo, Brosinski - N. de Jong - S. Serdar, Latza - Quaison, Holtmann - Muto
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Pavard, Baumgartl, Badstuber, Aogo - Gentner, Ascacibar - Insua, Akolo, B. Özcan - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.24 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Wolfsburg bude chtít proti Frankfurtu prodloužit úspěšnou třízápasovou sérii bez porážky s tímto soupeřem. Orli naopak hodlají potvrdit pověst mančaftu, který dokáže zaskočit kohokoliv.

V minulém kole však byli sami zaskočeni, jelikož na branku Sébastiena Hallera dokázal odpovědět freiburský Robin Koch. "Bylo vidět, že jsme jim naší variabilitou dělali značné problémy. Jenomže jsme dali jen jeden gól. Přitom jich mohlo být klidně pět. S tím, jak jsme si počínali v zakončení, nejsem ani trochu spokojený," nechal se slyšet Niko Kovać.

Nucené absence v jeho týmu už nejsou tak závratné, jako tomu bylo na podzim, ale Alexander Meier, Jonathan de Guzmán, Marco Russ a David Abraham jsou stále citelné ztráty. Do středu obrany si tedy patrně stoupne Simon Falette, jenž už si odpykal karetní trest. Naplno k dispozici je i Omar Mascarell. V útoku pak místo Hrgoty dostane zřejmě vedle Hallera příležitost Ante Rebić.

Vlci mají za sebou o něco lepší přestavení, neboť plichta v dortmundském Signal Iduna Parku se určitě počítá. "Když se na to podívám objektivně, tak musím uznat, že to byl hodně šťastný výsledek. Tenhle bod je pro nás v podstatě zlatý," řekl Martin Schmidt, jenž se v týdnu rozloučil s Paul-Georgesem Ntepem, jenž bude do konce sezony hostovat v Saint-Étienne. Přeci jen německá liga mu tolik nevyhovovala.

Wolfsburg se bude muset obejít bez Ignacia Camacha, Kuby Blaszczykowskiho a Johna Brookse. V obraně by tedy měl stát Marcel Tisserand. Dalšího startu by se mohla dočkat posila z Basileje Renato Steffen. V útoku by po odchodu Maria Gómeze měl zase dostat šanci Divock Origi, ačkoliv se svými čtyři trefami zatím zůstává za očekáváním. Dokáže se prosadit a pomůže svému celku k vítězství? Anebo potvrdí Eintracht svou sílu na hřištích soupeřů?
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Tisserand, Uduokhai, William - Guilavogui, Arnold - Steffen, Didavi, Malli - Origi
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Salcedo, Hasebe, Falette - M. Wolf, Mascarell, Chandler - Gacinovic, K.-P. Boateng - Haller, Rebic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.26 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hamburger SV - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Köln bude v souboji posledního s předposledním usilovat o třetí ligovou výhru v řadě. V případě, že se mu to podaří, už budou od sebe oba soupeři vzdáleni pouhé tři body.

Köln se nyní nachází i přes dvě výhry na jasném posledním místě s devíti body za osmnáct zápasů. Předposlední Hamburk pak nasbíral za stejný počet zápasů bodů patnáct. Na patnáctou příčku, která klubům zajišťuje setrvání mezi německou elitou, ztrácí oba týmy dva, respektive osm bodů.

Hamburk v letošní sezóně nepodává optimální výkony a potvrzuje rutinu z posledních let, kdy balancuje na hranici sestupu a podle německých médií mu již letos jeden z tradičních účastníků nejvyšší německé soutěže neunikne. V září ani v říjnu nedokázali svěřenci trenéra Gisdola vyhrát jediný soutěžní zápas, naposledy pak prohráli minulou sobotu na půdě osmého Augsburgu.

Köln byl německými médii odsuzován k sestupu již na začátku prosince. V poslední době se však západoněmecký klub zvedl a dokonce má nyní po dvou výhrách v řadě šanci na reálnou záchranu. Minulou neděli porazili "die Geißböcke" na svém hřišti favorizovaný Mönchengladbach, díky vítěznému gólu z 95. minuty a vezou se tak na vítězné vlně.

V zápase s Hamburkem však Kölnu k dispozici ze zdravotních důvodů nebudou Bittencourt, Cordoba, Maroh, Queiros, Lehmann, Özcan, ani Risse. Za domácí pak ze stejných důvodů nenastoupí Ekdal, Holtby, Müller, Arp, Thoelke a Palace.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Pollersbeck - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos - Jung, Sakai - Hahn, Hunt, Kostic - Wood
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Jorge Meré, Heintz, Hector - Koziello, Höger - Klünter, Jojic - Zoller, Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.45 - 4.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - Borussia Dortmund  (pátek 20:30)
Uplynulý kalendářní rok zakončili dvěma výhrami, do vstup do jarní části sezony se ale hráčům Herthy nepovedl. Svěřenci Pála Dárdaie padli na hřišti nováčka VfB Stuttgart 0:1 a na dobré výkony ze závěru prosince nenavázali. Získat první letošní body budou mít dnes berlínští na domácím hřišti. Bude to ovšem obtížné, neboť na olympijský stadion přijede Dortmund. Žlutočerní budou v bundesligové předehrávce favoritem a také mají z minulého týdne co napravovat.

Do druhé poloviny ročníku vstoupili hráči BVB bezfólovou remízou s Wolfsburgem, čímž diváky v naplněném Signal Iduna Parku rozhodně nepotěšili. Proti Hertě už fanoušci Dortmundu budou chtít vidět góly. Co je ale jisté, nepostará se o ně Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonský kanonýr byl v týdnu vyřazen z kádru a na zápas s Herthou vůbec nebyl nominován. Vzhledem ke spekulacím o jeho přestupu do Arsenalu či jiných klubů Premie League je tedy otázkou, zda populárního forvarda fanoušci Schwarzgelben ještě v dresu BVB uvidí.

Vidět by ovšem na hřišti měli Christiana Pulisice, neboť americký ofenzivní talent se vrací do sestavy po zranění holeně. I ten se bude snažit ukončit nelichotivou sérii, kterou dortmundští proti Hertě disponují. Žlutočerným se proti týmu z hlavního města nepodařilo vyhrát už ve třech zápasech v řadě. Z devíti možných bodů z těchto střetnutí si navíc Dárdaiova družina odnesla rovných sedm.

Pozitivní bilanci proti berlínským má naopak Mario Götze. Ofenzivní hvězda BVB, která dříve působila i v mnichovském Bayernu, odehrála proti Hertě sedm utkání a ani jednou neprohrála - když byl Götze v zápasu s Herthou na hřišti, bylo z toho šest vítězství a jediná remíza. Všechny tři duely, které se hrály přímo na olympijském stadionu, navíc Götze vyhrál.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Lustenberger, Plattenhardt - Skjelbred (c), Maier - Leckie, Duda, Kalou - Selke
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Toprak, Toljan - Weigl, Kagawa - Yarmolenko, Götze, Pulisic - Isak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.49 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov18142240:1244
2.RB Lipsko1894530:2631
3.Schalke 041886429:2430
4.Borussia Dortmund1885539:2429
5.Bayer Leverkusen1877435:2628
6.Borussia Mönchengladbach1884628:3028
7.TSG Hoffenheim1876528:2327
 FC Augsburg1876528:2327
9.Eintracht Frankfurt1876521:1927
10.Hannover 961875627:2826
11.Hertha BSC1866626:2624
12.VfL Wolfsburg18311421:2120
13.VfB Stuttgart18621014:2120
14.SC Freiburg1848618:3220
15.1. FSV Mainz 051845921:3117
16.Werder Brémy1837814:2116
17.Hamburger SV18431115:2615
18.1. FC Köln18231312:339

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
andrew96

Auba je nešťastný případ. Na hřišti mu bylo málokdy co vytknout, jenže těch prohřešků od úplných blbostí po současné trucování je už moc. Dlouho mu to bylo tolerováno, teď už to překročilo únosnou mez. Bude ale moc chybět, jeho branky se budou těžko nahrazovat. Alespoň by mohl víc šanci dostávat Isak, když přijde někdo z tria Giroud, Volland, Kramarič, tak by to nemuselo být tak zlé.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Kramarice jsem zapomněl. Ten by byl asi nejlevnější no. I když to bychom mohli rovnou zkusit i Didaviho

Reagovat
andrew96

Já nemám Didaviho moc rád. Kramariče sleduju od Rijeky, je to sympoš, toho bych si přál.

Reagovat
johnn

Veď je to po Anglickej druhá najlepšia liga, pekné štadióny plno ľudí rýchly futbal hore dolu a nie séria a chodenie po ihrisku . La liga okrem Real a Barca , Valencia tak oni hrajú tiež pekný futbal.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cologneFC

Podľa mňa je pred Anglickom

Reagovat
Adyss

čo hovoríš inak na Kolín?

Reagovat
cologneFC

No čo povedať... Bude zázrak ak sa zachránime. Zranenia, ktoré mužstvo postihli boli katastrofálne. V jeden moment bolo zranených 14 hráčov a ťahalo sa to celú jeseň. Jednoducho sa nedá bodovať, ak v základnej zostave musia nastúpiť juniori. A tiež nemôžem zabudnúť na tie čudné rozhodnutia videorozhodcov. Ale to už nezmeníme, ak zajtra vyhráme v Hamburgu, tak ešte nádej bude žiť.

Reagovat
Adyss

no snád sa vyhraje u hentých a konečne spadnú tento rok

Reagovat
cologneFC

Uvidíme zajtra. Potom máme 2 zápasy doma.

Reagovat
Rudnevs

Okrem tých zranení by som k tomu pridal ešte i nie úplne podarené prestupové obdobie - Córdoba, Meré, Horn a Quérios prišli za vyše 30 mio. € a ani jeden z nich nedokázal nahradiť dôležitého Modesta. Je síce fakt, že najmä v prípade Córdobu za to môžu zranenia, ale aj tak si myslím, že mal prísť ešte jeden útočník - trebárs ten Uth alebo Gregoritsch.

Ohľadom tých rozhodcov: Ono sa síce zdá, že Kölnu dosť uškodili, ale čo som pozeral na web Wahretabelle.de, kde opravujú chyby rozhodcov, tak rozhodcovia Kölnu zobrali dva body, čo zas nie je tak strašné. Trebárs BVB ubrali 6 bodov alebo Augsburgu štyri.

Hoci boli Stöger so Schmadtkem úspešná dvojica, musím uznať, že príchodom Veha s Ruthenbeckom ten tím dostal nový nádych. Prišli dve dôležité výhry s Wolfsburgom a najmä s Gladbachom - taká výhra v derby a navyše gólom z nastaveného času môže tímu veľmi pomôcť. Taktiež pomohlo to, že je zimná prestávka. Taktiež prestupy sa podarili, prišli dvaja hráči za rozumnú cenu na dva posty, ktoré bolo treba posilniť. Pamätám si, že ešte v dobe, keď sa Kölnu darilo tu boli debatu o tom, že by potrebovali kvalitného Spielmachera, pretože Lehmann je už starý a nekreatívnu, Koziello je od Veha podľa mňa skvelý prestup.

Poraziť súčasné HSV nie je nič ťažké, pri momentálnej forme oboch tímov by som skôr tipoval na Köln. V tom prípade na Hamburg budete strácať už len 4 body, čo už nie je až tak hrozné, ako to bolo ešte pred 17. kolom. Köln je sympatický, tú záchranu by som im prial, ale zasa na druhú stranu - kto má potom zostúpiť? Túto sezónu tu už neni žiaden Darmstadt ani Ingolstadt a bohužiaľ budú musieť spadnúť väčšie tímy.

Reagovat
cologneFC

No. Ja si myslím, že to prestupové obdobie Schmadtke pokazil. Dať za Cordobu, ktorý dal v Mainzi myslím iba dva góly, 17 miliónov € bol totálny fail. Samozrejme bol zranený, ale ani v zápasoch v ktorých nastúpil vôbec nepresvedčil. Keď si spomeniem, že za Modesta sme nedali ani tretinu čo za neho, tak je to smutné. A navyše ani veľmi neverím, že sa presadí. Tie ostatné nákupy čo tu spomínaš sú skôr do budúcnosti, osobne najviac verím Merému.

Čo sa týka rozhodcov, tak samozrejme viem ako vyzerá wahretabelle. Ja mám problém s 3 zápasmi, keď sme mali podľa môjho názoru získať o 7 bodov viac. Prvý zápas je zápas s Frankfurtom, keď videorozhodca vôbec nevstúpil do rozhodnutia o odpískanej penalte aj keď išlo o jednoznačne nasimulovaný pád. Navyše o pár minút neskôr nebola odpískaná jasná penalta po faule na Bittencourta. Obidve situácie a rozhodnutia videorozhodcu odsúdil aj Markus Merk v štúdiu. Druhý zápas bol zápas v Stuttgarte, keď videorozhodca vstúpil do odpískanej penalty pre nás v 90.minúte za stavu 1-1. Išlo určite o spornú penaltu, bolo veľmi ťažké rozhodnúť aj na základe opakovaných záberov. Podľa pravidiel ale videorozhodca má vstúpiť do zápasu iba za jednoznačných situácií. Vtedy sa snáď 5 minút nehralo. A z následného protiútoku sme dostali gól. Tretia situácia je zápas v Mainzi a totálne filmovanie ich hráča. Videli to všetci iba vidorozhodca nie. Tieto situácie podľa môjho názoru veľmi hrubým sôsobom ovplyvnili výsledky týchto zápasov a tým aj celú ligu (a tých situácií bolo viac ako dosť v celej lige). Pred sezónou som bol rád, že v bundeslige budú videorozhodcovia, teraz som za ukončenie tohto nepovedeného exprimentu. Stačí, ak sa zachovajú iba gólové kamery.

S tvojím hodnotením Veha a Ruthenbecka absolútne súhlasím. Koziello je určite dobrý kauf, špílmachra potrebujeme ako soľ. Stále si ale myslím, že Stöger mal ostať.

No ak HSV porazíme, tak budeme na nich strácať iba 3 body, na Werder 4 (predpokladám, že prehrajú v Mníchove). Zostup neprajem nikomu, ale pri súčasnej konštelácii by som oželel Mainz a Freiburg.

Reagovat
Rudnevs

Schmadtke je známy tým, že dokáže spraviť skvelé prestupy, ako napr. Rolfes, Schlaudraff, Modeste, Risse, Stindl a podobne, teraz to však moc nezvládol. Córdoba je podľa mňa ten typ útočníka, ktorý je vhodný skôr na takú čiernu prácu a pre svoj tím dokáže byť cenný, ale podľa mňa k nemu mal Schmadtke priviesť ešte jedného útočníka alebo miesto neho priviesť niekoho iného. Ani jedného z trojice Meré, Horn a Quérios som na ihrisku takmer nevidel, takže ich herne nemôžem hodnotiť, nevravím že sú to tragédi, raz môžu byť pre Köln alebo iný klub prospešný, ale v lete by som na Schmadtkeho mieste investoval skôr do hráčov, ktorý môžu klubu pomôcť okamžite.

Ja by som najradšej poslal dole nudný a nezaujímavý Augsburg, lenže tam to na zostup túto sezónu nevyzerá, skôr by som povedal, že budú bojovať o EL. Z tých reálnych ťažko

povedať, všetky tie tímy by mi tam chýbali. HSV túto sezónu po tom zaujímavom úvode nevyzerá vôbec dobre a už ten ďalší zápas s vami môže byť pre Gisdola posledným. Hamburg však v tom boji o záchranu už tak nejak vie chodiť a i celkom očakávam, že to bude opäť záchrana v hodine dvanástej.

Reagovat
smazaný uživatel

Schmadtke je hlavně známý tím, že on umí pracovat dobře, když má málo peněz. V okamžiku, kdy tým má úspěch a dostane větší peníze na přestupy, tak to většinou dopadá blbě. Ostatně není náhoda, že ze všech svých tří působišť jako sportovní manažer neodcházel úplně v dobrém. Přestože tma samozřejmě udělal mnoho dobré práce.

Reagovat
Rudnevs

Jj, máš pravdu, trebárs z Aachenu odchádzal tak, že po diskusiách s dozornou radou a generálnym manažérom Kraemerom sa rozhodol, že to ďalej takto nepôjde a oznámil to na pozápasovej tlačovej konferencii bez toho, aby to povedal niekomu z vedenia.

On je podľa mňa ideálny manažér pre kluby v problémoch, ktoré majú nedostatok peňazí. Uvidíme kam pôjde teraz, ešte pred koncom v Kölne vravel, že po vypršaní zmluvy už uvažuje, že by šiel do dôchodku, tak trebárs pôjde už teraz, ale to si nemyslím. Pre Lautern alebo HSV by bol teraz ideálny, v Lauterne teraz nová dozorná rada inštalovať športové vedenie a Schmadtkeho už i kontaktovali, ale jednania neboli úspešné, podobne dopadli i jednania so Schindelmeiserom.

Reagovat
cologneFC

Samozrejme máš pravdu v otázke zostupu, ale reálne to na Augsburg nevyzerá. To ja by som chcel aby vypadli Lipsko, Hoffe a Wolfsburg. Momentálne ale iba prianie. Inak ja si myslím, že to HSV skôr či neskôr neustojí. V tom klube sú problémy tak zažraté, že by to chcelo nejakú očistu. Veď im nepomohli ani milióny od Kühna.

No a k tým našim mladým. V podstate šancu dostali iba Meré a J. Horn. Z nich lepšie hodnotím Merého, aj keď samozrejme to nie je ideálne. Ale myslím si, že je nádejou do budúcnosti na stopérskom poste, hlavne ak by sme padli dole. V tom prípade určite odídu Sörenssen a Heintz. Queiros je ešte veľmi mladý, tam očakávam jeho nasadenie tak do 2 rokov.

Veľa napovie dnešný duel, nôž má na krku Hamburg, v podstate hrajú o trénera, ak prehrajú, tak budú vo veľmi zlej situácii. V Kolíne sú už prakticky zmierení s druhou ligou, udržanie sa bude zázrak snáď väčší ako EL minulý rok.

Reagovat
andrew96

Proč ti přijde Augsburg nudný a nezajímavý. Já je mám rád - skromný klub, který se již dlouho drží v BL, přičemž hraje celkem zajímavý fotbal, má tam zajímavé hráče (Hitz, Korejci, Finbogasson, Gregoritsch).

Reagovat
Rudnevs

Ja som to asi nesprávne sformuloval, ono je to subjektívne, niekomu trebárs Augsburg nemusí prísť nudný a nezaujímavý, ale pre mňa taký je. A ani neviem prečo, nie žeby som ich nejako nenávidel, nenávisť necítim k žiadnemu klubu, ale jednoducho nikdy mi neprišli nejako sympatický - podobne ako trebárs Nürnberg alebo Heidenheim. Inak teda na hráčov sa to automaticky nevzťahuje, trebárs taký Finnbogason je naopak môj obľúbenec.

Reagovat
andrew96

Jasné, rozumím. Mně se třeba těžko hledá nezajímavý klub v BL, každý má něco do sebe. Ze známých důvodů nemám rád Hoffenheim, Leipzig, Wolfsburg či Ingolstadt. Nudný mně možná přijde současný Hannover, kde pořád nostalgicky vzpomínám na Slomku.

Reagovat
Rudnevs

Wolfsburg by bol taktiež zaujímavá varianta do 2.BL, mňa ten tím bavil za čias Dosta s De Bruynem a v negatívnom zmysle i vtedy, keď tam nakupoval Magath, ale v momentálnej situácii mi tiež prídu tak nejak nezaujímaví. A navyše to nie je zas tak nereálne, po dnešnej prehre s Frankfurtom majú rovnaký počet bodov ako zostupom ohrozený Stuttgart alebo Mainz.

Hannover mi naopak vždy bol sympatický, odkedy pred dvoma rokmi zostupovali a prebral ich Stendel k ním mám ešte bližšie. Samozrejme i predtým tá doba so Slomkom, ktorú spomínaš bola fajn, mimochodom je škoda, že tak tréner ako je Slomka je bez práce s tým, že naposledy bol odvolaný z Karlsruhe, ktoré zostúpilo a predtým bol bez práce vyše dva roky. Ale chápem, že dosť ľuďom Hannover nemusí byť sympatciký kvôli Martinovi Kindovi...

Reagovat
cologneFC

S tým Kindom máš pravdu, aj vlastní fanúšikovia sú proti prebratiu väčšiny v klube.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

typicky nazor cloveka, ktory videl z La Ligy maximalne zapasy Barcy a Realu a ide tu porovnanvat kvalitu lig. Pritom aj kluby druheho sledu ako Celta, Sociedad, Bilbao, Betis by nemali problem s akymkolvek tymom z Bundesligy (vynimajuc Bayern a Dortmund). Nehovoriac o tymoch ako Atletico, Sevilla, Villarreal, Valencia ktore by bez problemov uhrali druhu priecku za Bayernom. Aj timy zo spodnej casti tabulky maju kvalitu po technickej stranke a vedia zahrat krasny futbal.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
božský John

Minulou sezonu jsem byl na zapase Las Palmas-Valencie a musim souhlasit. Individualni uroven tech hracu je na neuveritelny urovni, tempo zapasu rovnez skvely. Byl jsem na prvni, druhy i treti bundeslize, v rusku, na ukrajine, samozrejme u nas a kdyz pominu barcelonu, tak jsem vetsi kvalitu nevidel

Reagovat
Ferguson6

Páči sa mi, že vyčítaš La Lige, že je to len o Reale a Barcelone, pritom nemecká liga je len o Bayerne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Pravdou je, ze La Liga ma daleko vice schopnych tymu, hraji v ni lepsi hraci atd. Jestli je i atraktivnejsi...tezko rict, ale kdyz se na to clovek podiva strizlive, tak to musi videt.

Reagovat
johnn

Leverkusen by mal dať na hrot Baileyho a Vollanda na krídlo lebo Bailey je rýchlejší , jeden na jedného je lepší možno aj na dvoch sa nejako predribluje a dá gól.

Reagovat
Adyss

Auba ani na lavičke... že by to mal už spočítané?

Reagovat
vilp

Guerreiro je zase na jak dlouho mimo?

Reagovat
Rudnevs

Akú rolu bude zohrávať, ešte celkom nevie ani on sám. Vyškolený ľavý bek bol doteraz používaný v strede poľa, Peter Stöger si necháva obe možnosti otvorené. “Rozhodnúť musí tréner”, povedal Guerreiro. “Ale ja vždy hovorím, že radšej hrám ľavého beka.”

Reagovat
vilp

Reagovat
andrew96

Schürrle Akanji již na lávce

Reagovat
Kincl

Ať něco hrajou dem*enti žlutočerný aspoň gola potřebuju

Reagovat
smazaný uživatel

proc? oni cekaji na konec zapasu, aby se mohli osprchovat, nasednout do ferrari a valit za modelkama

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooolllllll

Reagovat
Rudnevs

Kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale výkřik z frustrace

Reagovat
smazaný uživatel

Bolí z toho oči zase...

Reagovat
Rudnevs

Gól pre Herthu zaslužený, za prvý polčas Dortmund nepustili takmer k ničomu, ale najmä je to výborné pre nezaujatého fanúšika - reakcia Dortmundu je skvelá a teraz tu konečne máme niečo, čo vyzerá ako futbalový zápas.

Reagovat
Bastaron

Nějak nevim, kdo by měl dávat v Dortmundu góly jak tam není Auba.

Reagovat
HSV1887

Dneska to projedem.. Kölle nam naprasi a my spadneme jeste do hlubsi krize nez jsme. Poleti Gisdol, coz na jednu stranu podle me nic nevyresi, ale na druhou stranu se asi neco musi zmenit, protoze to co pod nim hrajeme, tomu se neda rikat fotbal. Kdyz vidim, co se v tom klubu deje a nejen letos, ale za poslednich nejakych 5-6 let, tak fakt nejvetsi cirkus.. Ten sestup uz asi letos bohuzel prijde, tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu....Jako nejvetsi problem vidim to neustale stridani treneru a vedeni a ze proste neni zadnej koncept, ktereho bychom se dlouhodobe drzeli. Sliboval jsem si dost od HSV+, pritekly prachy, nakoupily se posily, ale zmena zadna, furt ty stejny hovna. A taky je zasadni to, ze hrace, ktere koupime, prichazeji po solidni sezone v jinem klubu a ceka se, ze u ns navazou na vykony ze sezon predeslych..ale vykonnost jde rapidne dolu..a funguje to i obracene, nekoho prodame a danej hrac v novem klubu hned podava lepsi vykony. Nevim, cim to je..tam proste musi panovat nejaka spatna atmosfera nebo ja nevim co. Uz i fanouskum dochazi trpelivost, samozrejme dal stoji za HSV, ale uz ne tak jednotne, co ctu ruzny diskuse a tak, tak plno lidi je nasranejch, dokonce i jeden ze sponzoru pohrozil, ze zrejme prestane HSV podporovat. Jednu dobu chtel odejit i Fly Emirates, bylo kdyz nam..klasicky jako vzdy hrozil sestup a tvrdili, ze jsou prvotridni firma a nechteji se ztotoznovat s druholigovym klubem. Stejne HSV podporujou jen kvuli tomu, ze HSV je z Hamburku, coz je top lokalita, vsak maj na letisti plno reklam.

Dnesni zapas vidim jako extremne mimoradne dulezitej, bud vyhrajem a snad nas to nakopne nebo rupnem a jak jsem jiz psal budeme jeste ve vetsich srackach. Protoze uz i v kabine to podle me zacina vrit, bylo videt po zapase s FCA. Samozrejme budu nesmirne stastnej, pokud urvem tri body..a jak jsem vyse taky jiz psal, ocekavam bohuzel porazku oh HSV.. neskutecny jak se z kandidata na titul a predniho tymu v Nemecku, stal behem nekolika let jeden z dlouhodobych kandidatu na sestup a hlavne Lachnummer der Liga.. fandim HSV uz asi 12 let, takze jsem zazil i casy, kdy jsme hrali na spici a v Evrope hrali dvakrat za sebou semifinale Poharu UEFA/EL..paradoxne bylo tenkrat finale nove vznikle EL u nas v HH a my vypadli s Fulhamem tenkrat..a to jsme vedli 0:1 po polocase..jsem to tenkrat obrecel :( No, chtel jsem jen rict, ze po tom upadku jsem nikdy neprestal verit, ze prijdou lepsi casy, jenze ty jsou v nedohlednu a my se furt propadame niz a niz..a bohuzel prestavam pomalu verit..vim nemel bych, clovek by nemel nikdy ztracet to posledni, d.h. nadeji..ale kdyz vidim, co se u nas deje, tak jak pak ma clovek verit.. Bohuzel uz se zacinam pripravovat na to, ze HSV v pristi sezone uvidim ve druhe lize :( Sice mi to uz podruhe zlomi srdce, ale HSV bude porad pro me muj milovany klub a dal ho budu podporovat jak jen to pujde.. No snad si to treba nekdo docetl az sem :D

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně jsis vylil srdíčko

Reagovat
Tomanatura

tento syndrom, kdy v danem klubu hrajou hraci o dve tridy hur,, nez jinde, ma aj Inter. Podle me je to tocickym prostredim.

Reagovat
cologneFC

Snáď máš pravdu (tie prvé dve vety ) Určite ste pod väčším tlakom ako my. Uvidíme večer. V každom prípade pád do druhej ligy neznamená koniec. To mi môžeš veriť, zažil som ich niekoľko. Večer si napíšeme, budeme múdrejší.

Reagovat
HSV1887

pro me pad do druhe ligy znamena konec, ztratime tim strasne moc..Dino, die Uhr, unabsteigbar, immer erste Liga..tohle vsechno bude pryc..jak jsem byl na barazi v Karlsruhe, tak uz jsem premejslel, pod kterej vlak skocim, ale Diaz to tenkrat zachranil :D

Reagovat
smazaný uživatel

Neblázni,je to jen fotbal

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
cologneFC

Ja ťa chápem, ja som to podobne prežíval pred 20 rokmi. Bol to náš prvý zostup a odvtedy sa v podstate trápime. Ale taký klub ako HSV to prežije a vráti sa naspäť. Ako píšem, nebol by to koniec a navždy by ste zostali ako posledný klub čo zostúpil. Ale ešte ste nezostúpili. Uvidíme ako sa pozbierate pod novým trénerom. Popravde neprajem to ani vám a ani SVW. Ale minimálne jeden z tria tradičných klubov pôjde dole. Bohužiaľ.

Reagovat
Rudnevs

Nezostúpil trebárs ani Bayern, Wolfsburg alebo Hoffenheim. Hamburg je jediný klub, ktorý odohral všetky sezóny.

Reagovat
HSV1887

presne tak, jedinej klub, co odehral vsechny sezony..treba takovej Bayern taky nikdy nespadl, ale hraje v Bundeslize az od druhe sezony. Nejlepsi by bylo kdyby spadl Wolfsburg, Hoffenheim a RattenBall..to by se radovalo cele Nemecko. Realy to ale bohuzel neni..snad jen ten Golfsburg

Reagovat
HSV1887

at tahne SVW, mimochodem za mesic tam jedu na derby..jsem byl v dubnu 2016 na HH na derby a ted poprve derby venku, se tesim..a za tejden jedu do Leipzigu, snad se zas stane zazrak jako posledne :) a snad tentokrat vyvaznu bez Anzeige :D :D

Reagovat
cologneFC

Na derby treba chodiť, aj chodím keď hrávame s Gladbachom. By ti to chýbalo, keby SVW zostúpili

Reagovat
HSV1887

ja jim preju sestup, ale jen na rok ze jo..at se jim muzu smat ze spadli..ale pak by mi chybelo derby :D ale obecne a urpimne, kdyz hraje SVW s RattenBallem, Hurenheimem, tak preju SVW..SVW je rivalita a nenavist..ale RattenBall, Hurenheim..to je vic nez nenavist.. SVW je sice pro me spina..ale in den Farben getrennt, doch in der Sache vereint :)

Reagovat
cologneFC

To su moje slova. Som na tom presne tak isto s Gladbachom a Dusseldorfom. Nenavidim ich, ale respektujem. Hoffe, RB, Wolfsburg a Leve nerespektujem vobec.

Reagovat
HSV1887

Takhle to ma kazdej rozumnej fotbalovej fanousek :)

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
stas87

Dobre Bailley potrollil obranu aj Baumanna. Inak je vidiet, ze ked ta ofenzivna Bayeru je na lopte velmi silna a kombinacne presna. Keby tak vydrzali hrat dlhsi cas, tak si vytvori sance aj tlak. Pre mna sa TSG zacina stavat dost nudnym mancaftom. V ich hre nevidim nic nove, ked super zalezie, su bezradni a bez momentu prekvapenia. Ak s nimi ale super hra futbal hore-dole, tak hrozi z brejkov. No a to je z ich strany vsetko, na lopte su lahko citatelni, takze ak proti nim nastupi trener, ktory ovlada dobre defenzivu, tak ich porazi len taktikou. A Nagelsmann na to ziandym sposobom nereaguje, oni hraju stale rovnako.

Reagovat
smazaný uživatel

Takto je to u TSG dlhodobejšie...A to sa našli aj takí ktorí chceli Nagelsmanna k nám

Reagovat
db18

Terodde

Reagovat
HSV1887

Presne jak jsem tu psal v noci..jsme bohuzel rupli. Jeste ze sem tam nakonec nejel, jsem tam chtel spontane v nci vyrazit, ale diky tomu orkanu nejezdi vlaky na trase Dresden - Berlin a busem jsem to nakonec nechtel riskovat..jeste jsem mel moznost jet uberem, ale to by me vyslo na 5000 tam a zpet :D ale stejne jsem chtel kluky podporit..no podporim je za tyden v Leipzigu

Jsem se sel pred zapasem vydnat, abych na to nekoukal strizlivej..a jsem to trochu prehnal a vstal az nekdy kolem 20h :D a zapnu to akorat pada gol na 0:2... Gisdol konci, to je jasny.. jsem zvedavej, kdo prijde

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý by bol príchod Magatha, jeho stará škola by na hráčov HSV možno mohla platiť...

Reagovat
HSV1887

ja bych ho bral, je to HSVer, u.a. daval gol ve slavnem finale PMEZ v 83..jsem zvedavej, jak to ted bude, v sobotu jedu do toho ciganskyho Leipzigu, tak treba tam zas uvidim zazrak jak loni

Reagovat
Rudnevs

On si potrpí na absolutnu disciplnínu. Trebárs Streit, ktorý v Schalke netrénoval naplno skončil v rezerve a keď povedal, že za ten plat si to tam odsedí do konca zmluvy, tak na neho fanúšikovia pri zápase pluli a Magath povedal, že fanúšikov chápe, Streit sa nemohol baviť ani so spoluhráčmi a za každú blbosť mu strhli z platu. Streit povedal, že dúfa, že už Magatha nikdy neuvidí. Ďalej Magathove tvrdé tréningy - napr. vo Wolfsburgu nechal vybudovať umelý kopec, na ňom museli hráči skákať po schodoch s medicinbalmi, ten kopec hráči neznášali. Rafinha vravel, že s ním jednal ako s malým dieťaťom a keď si to nenechal, tak sa Magath naštval. Taktiež vravel, že Magathova mentalita je od tej jeho úplne odlišná - on sa pri práci rád zabáva a smeje, zatiaľ čo Magath je vždy vážny a koncentrovaný, Magath vraj Rafinhu vyprofíoval tak, že by mohol byť brazilskym generálom. Vo Wolfsburgu po výbehu do lesa vylial hráčom vodu - chcel aby sa o ňu podelili.

Je to blázon, niekedy to fakt preháňa, ale trebárs by jeho metódy na hráčov typu Holtby fungovali. Taktiež by ma zaujímalo, nakoľko po neúspechoch upustil od svojho štýlu a či by bol teraz o niečo mäkkší.

Reagovat
HSV1887

ty jeho metody jsou zname, ja bych ho bral, jak jsem rikal, je to HSVer, takze k tomu klubu ma navic i vztah

Reagovat
cristiano.K.

jedu na Bayern do Mnichova, snad uvidím hodně golů nebo Pavlenkovi magické zákroky

Reagovat
Bastaron

Reagovat
PavlíčeQ

kolik jsi dal za lístek?

Reagovat
db18

Gisdol vyhozen... HSV by prý chtělo získat náhradu ještě dnes...

...Magath je prý nedostupný, fanoušci by si nejvíce přáli návrat Thomase Dolla a dále jsou ve hře Jens Keller, Bernd Hollerbach, nebo znovu Labbadia.

Mne pak ještě napadlo, jestli by byl reálný příchod Tuchela? Ještě když byl v Mainzu, tak se mluvilo o tom, že by ho lákala možnost dostat HSV zase nahoru, ale těžko říct, jak moc se změnili jeho preference po angažmá v BVB (nicméně s Bayernem se už jednou nedohodl, protože chtěl mít větší slovo při rozhodování ohledně plánování budoucnosti klubu).

Reagovat
db18

...ještě se teda spekuluje o Weinzierlovi, ale HSV chce někoho zkušeného, takže ten je asi nejméně pravděpodobný.

Reagovat
Rudnevs

Tak to zasa pozor, Weinzierl má v Bundeslige päť sezón, to je viac než má Keller, Hollerbach alebo Doll. To s tým Magathom som už taktiež čítal na SportBilde, to je škoda, rád by som ho ešte videl v nejakom klube, zvlášť v HSV, kde je legenda. Bolo by veľmi zaujímavé sledovať, ako by to s Magathom dopadlo. Doll by bol taktiež super, on bol v Hamburgu tréner v tej úspešnej dobe, keď tam hrali hráči ako Boulahrouz, Barbarez, van Buyten, van der Vaart, Beinlich alebo Jarolím, obzvlášť vydarená bol najmä sezóna 05/06, to skončili tretí a chvílu bojovali i o titul.t Teraz však trénuje Ferencváros, čiže by za neho musel Hamburg zaplatiť nejake odstupné. No a Labbadia, do tretice všetko dobré, v Hamburgu nie je nemožné snáď nič.

Reagovat
db18

Tak teď nejpravděpodobněji vypadá příchod Hollerbacha.

Jako hráč tam sice působil, ale to se naprosto vylučuje se zkušenostmi, které údajně potřebují, na druhou stranu ale umí pracovat s omezeným/žádným rozpočtem, takže by z kádru mohl vytěžit víc i přes to, že by se nestihl nikdo nový přivést (ale to by platilo i pro Kellera s Weinzierlem).

Reagovat
Rudnevs

Hoci zatiaľ veľa skúseností nemá, v trénerskej kariére sa mu zatiaľ celkom darí, s Wolfsburgom vyhral Bundesligu ako asistent Magatha, Würzburger Kickers vytiahol z Regionalligy až do druhej Bundesligy, tam navyše pôsobil i ako manažér. To by nemusela byť zlá voľba.

Mimochodom v hráčskej kariére bol obľúbenec fanúšikov St. Pauli, no po prestupe do HSV sa ich chorál z “Ho-Ho-Hollerbach” zmenil na “Ho-Ho-Hochverrat”.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel odmietol už Everton aj Sevillu,nemyslím si preto žeby zobral klub ako HSV. Stále je najväčší adept na post nášho trénera keď Jupp skončí a je jedno či teraz alebo až po ďalšej sezóne

Reagovat
db18

Nás už právě jednou odmítl, když měl přebírat po Ancelottim.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcel práveže preberať hneď ale až od novej sezóny kôli letnému prestupáku.Inak je to také dosť na vážkach,Jupp ho odporúča a chváli ale Kale Tuchela moc nemusí

Reagovat
db18

To už ale taky mohli být dávno domluvení a mohlo se to zveřejnit...

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem no,nič reálne lepšie pre nás nevidím.Tuchel,možno ešte ten Low po MS,u Hasenhuttla neviem...

Reagovat
db18

Löw snad ne, ten nic nevymyslí a kopíruje hru Bayernu, nevím co by pak dělal u nás. Tuchel snad taky ne. Já doufám ve Weinzierla.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa by bolo pre Bayern najlepšie, keby ste Juppa prehovorili ešte na jednu sezónu a potom by prišiel Nagelsmann.

Reagovat
Bayern +

Jupp ešte rok a potom Tuchel / Weinzierl.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas.Jupp by ešte jednu sezónu mohol zostať,tam to bude závisieť od viacerých faktorov.No a Nagelsmann?Čo tak sledujem zápasy TSG,neviem či by to bola pre nás nejaká výhra.Ono je veľké pozitívum že ide o mladého trénera s veľkým potenciálom,ktorý vyznáva útočnú filozofiu a má naozaj skvelé niektoré svoje myšlienky či už ide o tréningové metódy alebo taktické prvky.Ale tie výkony sú ako na hojdačke,najmä táto sezóna keď sa nedarí vôbec,tá hra je až príliš pomalá smerom dopredu a aj preto majú pod ním za dve sezóny jeho pôsobenia obrovské čísla čo sa týka remíz.Bola by veľká odvaha ho hneď priviesť do klubu akým je Bayern,ako zo strany vedenia,tak aj z jeho ak by ponuku prijal

Reagovat
vladino10

aj ja by som mu doprial este nejaky medzistupen, v bayerne by mohol paradne vyhoriet..ale zas na druhej strane, ktovie ci ten hoffenheim ma vobec na to aby hral lepsie- celkom slusne sme im zuzili kader..

Reagovat
smazaný uživatel

A kdy odmítl Everton? Dnes v Doppelpassu říkali,že jeho sen je Anglie...

Reagovat
smazaný uživatel

Po Koemanovom vyhadzove ho chceli angažovať,dokonca to už vyzeralo veľmi reálne,ale nič z toho nebolo.Špekulovalo sa že to môže byť tým že chce počkať a prevziať Bayern ale až od novej sezóny.To že je jeho sen Anglicko je fajn,skôr sa ale vidí v klube ako je napr.Arsenal

Reagovat
db18

Chtělo by to, aby za Arjena buď přišel Coman, nebo nějaký středák a Müller se přesunul na kraj.

Reagovat
db18

No konečně tam jsou zase ty dlouhý rozehrávky Boatenga/Hummelse A Thomas parádně...

Reagovat
PavlíčeQ

pas Jeroma + zakončení Thomase

Reagovat
smazaný uživatel

Uzasne

Reagovat
Flamex

někdo nějákej stream na bayern?

Reagovat
PavlíčeQ

Lewangoalski ještě jeden a je hotovo

Reagovat
db18

Další gól z rohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy co si dneska fans Schalke nachystali na Goretzku. Schalke sa vyjadrilo, ze ak nahodou bude tlak fanusikov silny tak ho kludne az do leta posadia na tribunu.

Reagovat
db18

Pavlenka

Reagovat
smazaný uživatel

Po Čechovi nova repre jednotka

Reagovat
db18

Hm, tak Ulreich pomalu vypadává z formy, takže ho pak Neuer okamžitě nahradí oprávněně, jestli teda zase nechytne formu z podzimu.

Reagovat
Pipo123

Veď to nemohol chytať, chybu spravil Sule, ten hraje strašne, vyzerá nemotorne

Reagovat
db18

Chybu udělal ten, kdo hlídal Delaneyho, Süle tam s tím už moc dělat nemohl.

Ulreich to posral předtím, když zavinil roh.

Reagovat
PavlíčeQ

Sven s obranou před tím gólovým rohem

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jaj

Reagovat
PavlíčeQ

No tak tohle Pavlenka možná mohl mít

Reagovat
smazaný uživatel

Muleeer is on fajr dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdušné súboje riadne je*eme...

Reagovat
db18

detto

Reagovat
smazaný uživatel

Pri výkonoch Ulreicha si to človek ani nevšimne

Reagovat
PavlíčeQ

Thomaaas a ta přihrávka od Jamese nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Tých 16 minút keď sme vyhrávali, boli moje najlepšie minúty za ostatné obdobie

Reagovat
monty25

Pjaca 1. gól za Schalke Ovšem ta Haritova akce...

Reagovat
bayern987

James, Lewa, Thomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele