Bundesliga - preview 17. kola

15.12.2017, 08:58, aktualizováno 17.12.2017, 08:37
Previews
Posledními dvěma zápasy bude dohrána podzimní část německé nejvyšší soutěže. Lipsko hraje doma s Herthou a v případě výhry přezimuje na druhém místě. Na to má šanci i Leverkusen, vedle ztráty Lipska ale potřebuje i vlastní výhru v Hannoveru...
Hannover 96 - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
V posledním podzimním bundesligovém kole vyzve Hannover celek z Leverkusenu. Die Werkself se zdají býti v dobré formě a statisticky se jim proti severoněmeckému týmu dlouhodobě daří. Tento duel by však klidně mohla rozhodnout jedna jediná trefa.

Hannoverští i díky dvěma gólům Salomona Kaloua prohráli na stadionu Herthy Berlín. Díky tomu klesli až na desátou příčku, nicméně vzhledem k vyrovnanosti soutěže ještě rozhodně není nic ztraceno. Svěřenci Andrého Breitenreitera už dokázali, že stačí jeden povedený zápas a může přijít série dalších dobrých výsledků.

Sedmnácté kolo zmeškají Uffe Bech, Edgar Prib, Felipe a Jonathas. Kouč by tedy mohl na soupeře vyrukovat s tříčlennou obranou. V takovém případě by se na hřišti patrně objevil i Oliver Sorg. Noah Joel Sarenren Bazee se vrací po zranění, nicméně podle všeho začne jenom na lavičce. To samé platí i v případě Charlisona Benschopa.

"Jsme si vědomí síly Hannoveru v domácím prostředí. Vždyť tu porazili Hoffenheim, Dortmund i Schalke. Je nám jasné, že z ani z nás nebudou mít strach. Rozhodně to nebude snadné utkání. Důležité bude držet balon a předvést bojovný výkon," nechal se slyšet Heiko Herrlich, který v případě výhry zakončí podzim na postu zaručující účast v Lize mistrů.

Nepomohou mu ovšem vykartovaný Wendell a zraněný Vladlen Jurčenko. Charles Aránguiz si zřejmě taky bude muset počkat na svůj návrat až do jara. Přesto má šestačtyřicetiletý rodák z Mannheimu dost alternativ. Leverkusenští neprohráli v posledních deseti duelech a ve dvou předchozích navíc neinkasovali. Do tohoto střetnutí jdou tedy jako mírný favorit.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Korb, Anton, S. Sané, Ostrzolek - Schwegler, Bakalorz - Klaus, Bebou - Harnik, Füllkrug
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Tah, S. Bender, Retsos - Henrichs, L. Bender, Baumgartlinger, Bailey - Havertz, Volland, Brandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.54 - 3.97 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RB Lipsko - Hertha BSC  (neděle 18:00)
RB Lipsko bude chtít proti Herthě Berlín urvat zpět druhou příčku. Dárdaiův tým naopak hodlá navázat na výhru nad Hannoverem.

"Hertha je v podstatě tradiční bundesligový klub, který má v kádru velice kvalitní hráče jako Davieho Selkeho, Vedada Ibiševiće nebo Salomona Kaloua. Berlín je dobrý protivník, který nám rozhodně nenechá nic zadarmo. Přesto se chceme před vlastními příznivci před zimní pauzou rozloučit vítězstvím," nechal se slyšet Ralph Hasenhüttl.

Die Roten Bullen si v posledních dvou kolech připsali dvě remízy, a to proti Mohuči a Wolsburgu. Tedy soupeřům, které měli podle papírových předpokladů porazit. Před rokem touto dobou by se to dozajista podařilo, protože za úvodní půlrok po postupu dokázal na saský klub vyzrát akorát Bayern Mnichov.

Za RB Lipsko, které sehraje 6 ledna přátelák s Duklou Praha, nenastoupí Marcel Sabitzer, Dayot Upamecano a otazník stále visí nad Emilem Forsbergem, jehož trápilo svalové zranění. Pokud by nemohl hrát, jeho místo zaujme Portugalec Bruma. Do hry by se mohl dostat i Diego Demme. Nutno dodat, že Hasenhüttlův tým hraje také o udržení domácí neporazitelnosti.

"Dnes jsme měli poměrně náročný trénink. Hráči pracovali výborně a bylo na nich vidět, že proti Lipsku chtějí bodovat. Tento týden jsme měli vůbec více fyzicky náročnějších tréninků, protože jsme si vědomí náročnosti toho zápasu. Nechceme jenom bránit. Buď se v tabulce posuneme nahoru, nebo zase o kousek spadneme. To riziko tady je," řekl maďarský trenér.

Ze svých hráčů nemůže poslat do hry Vladimíra Daridu, Valentina Stockera, Mitchella Weisera a Karima Rekika. Za něho jsou připravení naskočit jak Sebastian Langkamp, tak Jordan Torunarigha. Na lavičce zřejmě začne Fabian Lustenberger, protože do hry se vrací Per Skjelbred. Levé křídlo pak zastane Mathew Leckie.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Ilsanker, Halstenberg - Keita, Demme - Kampl, Bruma - Ti. Werner, Y. Poulsen
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Stark, Torunarigha, Plattenhardt - Skjelbred, Maier - Leckie, Lazaro, Kalou - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.12 - 6.16
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Köln - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Köln bude v posledním podzimním bundesligovém kole bojovat o jednu z posledních šancí na záchranu. Wolfsburg v případě výhry pronikne do středu tabulky. Köln nasbíral za šestnáct zápasů pouhé tři body a s odstupem jedenácti bodů na předposlední Brémy se krčí na samém dně bundesligové tabulky. Wolfsburg měl během této sezóny neuvěřitelnou sedmizápasovou remízovou sérii a nachází se s devatenácti body na dvanácté příčce.

Kölnu pravděpodobně nejvíce uškodila účast v Evropské lize. Mužstvo nebylo zvyklé na vyšší zápasovou zátěž a více se zaměřovalo na "prestižnější" utkání Evropské ligy. V bundeslize Köln sbíral zbytečné domácí prohry s Hamburkem, Frankfurtem, nebo Freiburgem. Naposledy prohrál na hřišti Bayernu Mnichov, paradoxně pouze 1:0. Kölnu v letošní sezóně chybí také vůdčí osobnost, kterou byl loni francouzský útočník Anthony Modeste.

Wolfsburg nasbíral ze šestnácti zápasů deset remíz, tři výhry a tři prohry. Součástí letošní bundesligové bilance Wolfsburgu je také proslulá sedmizápasová remízová série, která začala v září a byla ukončena až v půlce listopadu, kdy Wolfsburg doma porazil Freiburg. Minulou sobotu ale Wolfsburg znovu remizoval, bezbrankově v Hamburku a v úterý hrál doma 1:1 s Lipskem. Domácím budou v zápase ze zdravotních důvodů chybět Bittencourt, Cordoba, Hector, Hoger, Rausch, Risse, Zoller, Maroh, Mere a Queiros. Za Wolfsburg ze stejných důvodů nenastoupí Camacho, Jung, Blaszczykowski, Hinds, ani Itter.

První lednový zápas sehraje Köln 14. ledna doma, proti Mönchengladbachu. Jetšě předtím se ale příští úterý v rámci německého poháru utká se Schalke. Wolfsburg bude v úterý cestovat k utkání německého poháru do Norimberku, první lednové utkání pak sehraje 14. ledna, na horké půdě v Dortmundu.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Sörensen, Heintz, Horn - Lehmann, Özcan - Jojic, Handwerker - Clemens, Klünter
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Uduokhai, Brooks, Tisserand - Guilavogui, Arnold - Origi, Didavi, Malli - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.48 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Velmi důležitý zápas čeká na české reprezentanty Jiřího Pavlenku a Thea Gebre Selassie. Werder Brémy totiž přivítají Mohuč a půjde o to, kdo zůstané o Vánocích na sestupové pozici. Blíže k tomu mají domácí, kteří jsou po Kolínu nad Rýnem druhým nejhorším týmem Bundesligy.

A to navzdory faktu, že se momentálně mohou pyšnit slušnou formou. Vždyť Brémy za pět kol zvítězily třikrát a konečně jim na kontě začaly přibývat důležité body. Ve středu sice na výhru nedosáhly, v Leverkusenu padly díky jediné brance Alaria, ale celkově mohou být především za měsíc listopad spokojeni. Pohled na tabulku je však nadále smutný. Werder je se čtrnácti body předposlední a pokud neporaží Mohuč, stráví Vánoce v neklidných sestupových vodách.

Vyskakovat si nemůže ani Mohuč, které sice patří nesestupové patnácté místo, avšak jen s velmi těsným náskokem. Navíc forma hostů je oproti Brémám o dost horší. Mohuč nevyhrála už čtyři kola v řadě. Naposledy prohrála s Borussíí Dortmund 0:2. Na druhou stranu vzpruhou může být cenná remíza z Lipska.

Bundesliga tímto kolem v letošním roce finišuje a každý z týmů, by svým fanouškům rád nadělil vítězství. Platí to i o Werderu Brémy respektive Mohuči. Je zajímavé, že v posledních letech se ve vzájemných duelech daří spíše týmu, který je psán jako hostující. V loňské sezoně to platilo stoprocentně, Mohuč vyhrála v Brémách 2:1, zatímco Brémy v Mohuči 2:0.

Brémy budou postrádat zraněnou dvojici Zetterer, Bartels a hostům zase nepomohou Onisiwo, Adler, Gbamin a Kodro.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Augustinsson, Moisander, Veljkovič, Gebre Selassie - Delaney, Bargfrede, Eggestein - Junuzovič, Kruse, Kainz
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Donati, Bell, Diallo, Brosinski - Latza, Frei, Maxim - Öztunali, Muto, Holtmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.54 - 3.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Schalke 04  (sobota 15:30)
Schalke od konce září nenašlo přemožitele a za dva a půl měsíce se v tabulce vyškrábalo až na druhou pozici za suverénně vedoucí Bayern Mnichov. Die Königsblauen budou druhou příčku hájit na půdě nepříjemného Eintrachtu Frankfurt, který může pomýšlet na pohárové pozice.

Nejprve k domácím. Eintrachtu patří po šestnácti kolech velice solidní osmá příčka, navíc s minimální ztrátou na Evropskou ligu, přičemž nijak dramaticky není vzdálená ani Liga mistrů. Pochopitelně předsezonní cíle hesenského celku se na milionářskou soutěž a vlastně i na Evropskou ligu nijak nevztahovaly.

Frankfurt si v minulém kole připsal výhru 2:1 na půdě Hamburku a celkově šlo o pátý bodový zisk na půdě soupeře v řadě! Mimochodem Frankfurt je na hřištích soupeřů nejlepší z celé Bundesligy! Až o dva body za ním je teprve Bayern Mnichov. V domácí Commerzbank Aréně už je to o poznání horší. Die Adler vyhráli jen dva ze sedmi duelů a s touto bilancí patří naopak k tomu nejhoršímu. Frankfurt se proti Schalke představí právě doma, takže má co vylepšovat.

Schalke drží už desetizápasovou neporazitelnost, díky které se katapultovalo na druhé místo. Jak silného ducha tým má ukázalo derby s Borussi Dortmund. Die Königsblauen prohrávali po prvním poločase už 0:4, přesto odešli se ziskem bodu! Naposledy si Schalke znovu zastřílelo a bavorský Augsburg porazilo 3:2.

Aktuálně druhý tým tabulky to v Commerzbank Aréně nebude mít jednoduché. Vzájemná bilance z posledních let totiž hovoří ve prospěch domácího týmu. Například v loňském roce vyhrál Eintracht obě utkání nejtěsnějším rozdílem.

Oba celky přitom budou poměrně dost oslabeny. Eintracht nemůže počítat s Alexandrem Meierem, Marcem Fabiánem, Nelsonem Mbouhomou či Jonathanem De Guzmánem. Všichni laborují se zraněním. Schalke zase chybějí Pablo Ínsua, Nabil Bentaleb nebo Leon Goretzka, což jsou citelné ztráty.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Falette, Abraham, Salcedo - Willems, Fernandes, Boateng, Chandler - Rebić, Wolf - Haller
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Nastasić - Caligiuri, Meyer, McKennie, Oczipka -Harit, Konopljanka - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.31 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Boj o klidný střed tabulky svedou ve WWK Aréně celky Augsburgu a Freiburgu. Oba celky se zdají být v herní pohodě, zvláště Freiburg, který vyhrál tři z posledních čtyř zápasů.

Freiburg cestuje do Bavorska v nečekaně velmi dobré formě. Svěřenci trenéra Christiana Streicha se otřepali ze tří porážkek z přelomu října a listopadu a zaveleli ke své sérii neporazitelnosti, která aktuálně činí čtyři kola. Freiburg dokázal porazit v důležitých zápasech Mohuč nebo Kolín a přidal i skalp týmu ze špičky tabulky, když přehrál Borussii Mönchengladbach. Zkrátka hosté získali deset bodů jen za přelom listopadu a prosince a v tabulce výrazně poskočili na třinácté místo.

Sestupové nebezpečí ale nekončí, spíše naopak. Pokud totiž Freiburg neuspěje na půdě Augsburgu, může se propadnout až na šestnácté místo a ztrávit Vánoce na "červených" příčkách.

Domácí Augsburg zakončí rok 2017 nejhůře na jedenácté pozici, ale rád by byl pochopitelně mnohem výše. Přezimovat dokonce může i na pohárových pozicích, ale k tomu nutně potřebuje porazit Freiburg a navíc doufat v zaváhání celků, jakým je Borussia Dortmund.

Bavorský klub v minulém kole sahal po cenném bodu, ale nakonec se z Gelsenkirchenu vrátil s nepořízenou. Schalke vyhrálo díky rozhodující brance sedm minut před koncem nad Augsburgem 3:2.

Augsburg bude postrádat Thommyho a Stafylidise, jinak má kouč Manuel Bauman zbytek kádru pohromadě, což se rozhodně nedá říci o jeho protějšku Christianu Streichovi. Freiburgu budou chybět Gulde, Niederlechner, Frantz, Oliver Kempf a Lienhart.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Max, Hinterreger, Gouweleeuw, Opare - Baier, Koo - Caiuby, Gregoritsch, Heller - Finnbogason
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Stenzel, Koch, Söyüncü, Günter - Ravet, Höfler, Haberer, Terrazzino - Kleindienst, Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.81 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Slovutný Bayern Mnichov zavítá do Bádenska-Württenberska pro další tři body, protože cokoliv jiného bude považováno za senzaci. Bavoři vedou Bundesligu s devítibodovým náskokem, zatímco Stuttgart jen těsně uniká sestupovým příčkám. VfB navíc neporazilo Bayern přes dlouhých sedm let!

Naposledy se Stuttgartu podařilo mnichovský velkoklub zdolat v roce 2010. Bayern tehdy pod vedením Louise Van Gaala prohrál v Alianz Aréně 1:2. Od té doby ale mnichovský celek všech patnáct vzájemných duelů vyhrál a obrovským favoritem bude i v sobotním zápase v Mercedes-Benz Aréně.

VfB Stuttgart je v Bundeslize dobře známým pojmem, ovšem nesmíme zapomínat, že loňskou sezonu strávil v druhé nejvyšší soutěži. Jeho návrat se zatím dá považovat za povedený, i když aktuální forma není dobrá. Svěřenci trenéra Hannese Wolfa už nebodovali ve třech utkání v řadě a na vítězství čekají měsíc. Před týdnem utrpěli nejtěsnější porážku od Hoffenheimu a mimochodem střelecky se neprosadili už přes 270 minut! To není zrovna dobrá bilance, máteli hosti suverénní Bayern Mnichov.

Na rozdíl od Hannese Wolfa může Jupp Heynckes zářit radostí. Bayern sice nedávno podlehl Mönchengladbachu, ale rychle na to zapomněl a vrátil se k výhrám. Porazil postupně Hannover, Frankfurt i Kolín a mezítim stihl v Lize mistrů oplatit porážku i silnému PSG. V osmifinále milionářské soutěže se mohou Bavoři těšit na přijatelného soupeře - Besiktas Istanbul.

Bayern bude v Mercedes-Benz velkým favoritem, ale přesto si musí dávat pozor. Stuttgart má totiž v letošní sezoně zajímavý skalp Borussie Dortmund.

Utkání bude pikantní pro stopera VfB Holgera Badstubera, který je odchovancem Bayernu. Jinak trenéra Hannese Wolfa trápí poměrně rozsáhlá marodka, chybět budou Mané, Zimmermann, Ginczek a Donis. Bayern je na tom totožně, takže Jupp Heynckess nemůže počítat s Neuerem, Robbenem, Álcantarou i Früchtlem.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Kaminski, Badstuber, Baumgartl - Insúa, Gentner, Ascacibar, Pavard - Özcan, Brekalo - Asano
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Rafinha - Vidal, Martínez, Tolisso - Müller, Lewandowski, Rodríguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.31 - 4.96 - 1.41
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim  (sobota 18:30)
Zlomil Dortmund výsledkovou krizi? Odpověď se možná dozvíme právě v zápase s Hoffenheimem, ve kterém Schwarzgelben budou potvrzovat vítězství z Mohuče. Výhru v zádech má i TSG, jenž má navíc před Dortmundem o jeden bod více.

V Signal Iduna Parku tak dojde na měření sil dvou sousedů v tabulce. Je jasné, že s aktuálním postavení nemůžou být v Dortmundu vůbec spokojeni. Borussia teprve o víkendu zlomila výsledkové prokletí a pod novým trenérem Peterem Stögerem zvítězila poprvé od konce září!

Peter Stöger, jenž nahradil odvolaného Petera Bosze, tedy začal v roli hlavního trenéra dobře. BVB zvítězilo v Mohuči 2:0 díky brankám stopera Sokratise a Kagawy. Zápas s Hoffenheimem bude pro Borussii posledním domácím vystoupením v roce 2017 a domácí by ho rádi zvládli. Přeci jenom jsou to fanouškům za hrubě nepovedený podzim a osmizápasovou sérii bez vítězství dlužní.

Do Dortmundu zavítá Hoffenheim, který v minulém kole také vyhrál. Hosté doma udolali Stuttgart jedinou brankou Marka Utha devět minut před závěrečným hvizdem. Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna se podobně jako v loňské sezoně zapojili do bojů o evropské poháry a vzhledem k obrovské konkurenci si nesmí dovolit zaváhat, vždyť ze zadních pozic už číhají Dortmund, Frankfurt nebo Augsburg.

Hoffenheim se také pokusí vylepšit svojí vestfálskou bilanci. Na půdě Dortmundu zvítězil jen jednou v roce 2013, jinak celkem pravidělně odjíždí poražen.

Problémem, se kterým se musí nový trenér Peter Stöger vypořádat je velká marodka. Dortmundu bude scházet zhruba devět hráčů a vůbec nejde o neznámá jména. Reus, Rode, Piszczek, Götze, Castro, Schürrle, Durm nebo Philipp, ti všichni mají nejrůznější zranění. Hoffenheim bude mít takřka celý kádr pohromadě, až na jedinou výjimkou Denise Geigera, který si odpykává disciplinární trest.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Schmelzer, Toprak, Sokratis, Toljan - Guerreiro, Weigl, Kagawa - Pulišič, Aubameyang, Jarmolenko
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Akpoguma, Voght, Hübner - Kadeřábek, Amiri, Grillitsch, Demirbay, Zuber - Gnabry, Uth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.37 - 5.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV  (pátek 20:30)
Hamburk se představí na hřišti oslabeného Mönchengladbachu. Hosté se v případě výhry pravděpodobně odlepí ze sestupových pozic. Hamburk už lepší výsledky žalostně potřebuje, s patnácti body se totiž nachází na šestnácté příčce, která by pro něj na konci sezóny znamenala neoblíbenou baráž. Mönchengladbach se nachází na osmé pozici a na čtvrtou příčku, která by znamenala vysněnou Ligu mistrů, ztrácí pouhé dva body.

Mönchengladbach se však v poslední době nepotýká s dobrou formou. Po velmi cenné domácí výhře nad Bayernem z konce listopadu Borussia ze třech zápasů ani jeden nevyhrála. Nejdřív přišla vysoká prohra ve Wolfsburgu, poté domácí remíza se Schalke a v úterý to byla šokující prohra na půdě podceňovaného Freiburgu. Na druhou stranu musíme podotknout, že marodka Mönchengladbachu je již od začátku sezóny velmi početná.

Hamburk již několikátou sezónu v řadě balancuje na hranici sestupu. Po dobrém výkonu a výhře 3:0 nad Hoffenheimem a dvou bezbrankových remízách (ve Freiburgu a s Wolfsburgem) však přišla domácí prohra s Frankfurtem a svěřenci trenéra Gisdola tak musí nahnat body právě v Mönchengladbachu.

Velice početná marodka Mönchengladbachu obsahuje jména jako Bénes, Strobl, Doucoure, Herrmann, Hofmann, Jantschke, Johnson, Traoré, nebo Villalba. Do zápasu navíc z domácích nezasáhne Zakaria kvůli žlutým kartám. Na straně Hamburku ze zdravotních důvodů nenastoupí Müller, Thoelke, Holtby, Salihovič a Wood.

V dalším zápase čeká na Mönchengladbach poslední Köln, na jehož hřišti se představí 14. ledna. Ještě předtím ale odehraje příští Mönchengladbach příští středu zápas německého poháru s Leverkusenem. Hamburk se v lednu utká s bavorským Augsburgem.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Oxford, Vestergaard, Wendt - Ginter, Cuisance - Hazard, Grifo - Stindl, Raffael
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos - Ekdal, Jung - Hahn, Hunt, Kostic - Arp
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.61 - 4.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov16122236:1138
2.Schalke 041685326:1929
3.RB Lipsko1684425:2228
4.Bayer Leverkusen1676330:1927
5.TSG Hoffenheim1675426:2026
6.Borussia Dortmund1674537:2325
7.Eintracht Frankfurt1674518:1625
8.Borussia Mönchengladbach1674524:2725
9.FC Augsburg1665524:2023
10.Hannover 961664620:2222
11.Hertha BSC1656523:2321
12.VfL Wolfsburg16310321:2019
13.SC Freiburg1646614:2818
14.VfB Stuttgart1652913:2017
15.1. FSV Mainz 051644817:2616
16.Hamburger SV1643914:2215
17.Werder Brémy1635811:1814
18.1. FC Köln1603139:323

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zápas dnes vysílá živě veřejnoprávní kanál ZDF!!!

Reagovat
db18

Reagovat
Kepy_FCB

Juknu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/DRG4gv6W4AMSpT7.jpg" target="_blank">https://pbs.twimg.com/media/DRG4gv6W4AMSpT7.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DRG4gv6W4AMSpT7.jpg" target="_blank">https://pbs.twimg.com/media/DRG4gv6W4AMSpT7.jpg

Kto je Cuisance? Videl ho uz niekto hrat v tejto sezone? Velka skoda, ze je Benes zraneny...teraz mohol dost hravat, pretoze nebude ani Kramer. dlhodobo zraneny je Strobl a Zakaria vykartovany. Takze ak ten Cuisance chyti sancu, tak mu to este viac zhorsi poziciu. Ten Oxford myslim prisiel len na hostovacku a opcia asi bude vysoka. Pokial tam vobec nejaka je..

Hra Raffael, Stindl aj Hazard, takze to domacim bude na vyhru stacit. Cakam utrapenu vyhru po nie moc peknom futbale. 2-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Cuisance je hodně dobrý, už v přípravě byl hodně chválený a teď to potvrzuje. Kramer o něm řekl, že ten kluk je v 18 na stejném levelu jako byl on ve 22.

Reagovat
Arne

Ale takovou přihrávku a kreativitu Kramer nikdy neměl.

Reagovat
stas87

Hamburg k smiechu, ti snad nepreliezli polku. Oxford krasna strela do brvna. A penalta na Vestergaarda uplne jasna a rozhodca na to dobre videl..snad Gladbach neprestane hrat, zatial sa mi velmi paci.

Reagovat
Kepy_FCB

Bavi me to , zadna petecni nuda zatim. Ale ty dresy HSV

Reagovat
Rudnevs

Bez inkasovaného gólu zo štandardky by to snáď ani nebolo FCK !

Reagovat
stas87

Tak nas caka posledny domaci zapas v tomto roku v BL. Jasny Kellerduel, pripadne tri body by velmi pomohli. Stiahli by sme pod seba HSV aj FSV a teoreticky by sa dalo poskocit na 14.miesto. Zopar faktov a niekolko zaujimavosti pred vzajomnym zapasom tu ale je...

1, nevieme zahrat na FSV pokial ide o domace zapasy. Doma to s nimi mam 4-3-4, pricom nasa posledna vyhra sa datuje do roku 2012. Vtedy pri vyhre 2-1 daval oba goly Hunt. Posledne styri zapasy to ma Mainz na Weseru s nami 2-2-0. Ale ked sa pozrieme na zapasy v Mainzi, tak tam ich drvime velmi, bilancia tam je z nasho pohladu 7-2-2 pri skore 23-12.

2, aktualna forma FSV v BL je spatna. Keby nestihli vyrovnat na konci v Leipzigu, tahali by seriu styroch zapasov po sebe bez bodoveho zisku. Lenze vsetky tieto veci idu stranou, pokial hrame s nimi doma. My sme naopak z poslednych piatich zapasov urvali 9 bodov a vylepsili si trochu poziciu.

3, zvysena motivacia niekolko hracov a Schrödera obrat Werder. Balogun u nas posobil dva roky, Holtmann hraval za U17 a U19, ale potom odisiel do Bremerhavenu a neskor do Braunschweigu. Öztunali u nas hostoval a nieco si za nas odkopal. A Schröder odisiel nahradit Heidela.

4, ak by sme prehrali, islo by uz o 600. prehru v BL. V celkovej tabulke su ale pred nami Eintracht (627), nasleduje HSV(615) a VfB(600). My mame aktualne 599 prehratych zapasov.

5, hostom bude chybat neikolko dolezitych hracov, nam len Bartels. Takze v tomto ja vidim aspon ciastocnu vyhodu na nasej strane. Za Mainz urcite nenastupi Adler, Gbamin a Onisiwo, nepravdepodobny je start Bella so Serdarom. Otazny je aj start Öztunaliho

6, vzdy pred poslednym zapasom v roku hrame v specialnej vianocnej edicii dresov s zobrazenim stromceka. Tato tradicia zacala v roku 2002 a behom tejto doby to mame s touto specialnou vianocnou sadou z 15 zapasov 8-5-2. Tento rok sa ale tradicia prerusi, klub len oznamil ze na vine su technicke dovody.

7, Sandro Schwarz a Florian Kohfeldt su nie len dnesni superi na lavickach oboch timov ale aj priatelia. Sem tam si zavolaju a prehodi zopar slov nie len o futbale. Ako superi sa uz stretli v 3. lige a z vyhry sa radoval Kohfeldt po vysledku 1-0. Kohfeldt rezervu zachranil, Schwarz so svojou spadol o sutaz nizsie.

My by sme mali nastupit v branke s Pavlenkom, v obrane na krajoch Gebre a Augustinsson, na IV Veljkovic-Moisander a Sane tak na lavicke. Zaloha zasa bude trojcelnna s Delaneym, Eggesteinom a Bargrfredem. V utoku potom Max, Zlatko a dost mozno Belfodil. Bargfrede hrat musi, v tyzdni to s Käuperom nefungovalo, bol to pre neho prilis tazky zapas. A istotu smerom dozadu potrebujeme, pretoze Mainz isto zalezie na polku a bude branit zo zaciatku minimalne remizu. Snad vyhrame a stiahneme pod seba superov, nech sa nam cez zimu trosku lepsie dycha.

Reagovat
Bastaron

Nechápu proč hraje Rafinha tak často.

Reagovat
blackhawk88

lebo Alaba hra H..o a chcu mu asi dat pocit dolezitosti, aby im neodisiel v januari, ale az v lete

Reagovat
Jardman

Nějak mi to nevadí v takových zápasech. Ale klidně bych pustil na plac Bernata

Reagovat
vladino10

Ten je po zranení..

Reagovat
bayern987

Hmmmm ne

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/DRK9dePX4AElOAn.jpg

Max #Kruse (Adduktorenprobleme) und Zlatko #Junuzovic (Wadenprobleme) fallen kurzfristig aus.

Belfodil sa dufam ukopne a vyhrame 1-0. To je zly sen, bez dvoch najdolezitejsich hracov do ofenzivy.

Reagovat
PavlíčeQ

GOOOOOL THOMAS!

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Koan Neuer!

Reagovat
Jardman

SVEN

Reagovat
vladino10

Tak ten jamesov šprint..to, že nie je rýchlik sa vedelo, ale že až takto..

No a ulreich dlhodobo skvelý, aj thomasov gól potešil..

Inak, bola to penalta?

Predsalen, veď najprv trafil loptu, či?

Reagovat
PavlíčeQ

Penalta podle mě jasná, Niklas sice hrál nejdřív míč pokud se nepletu, ale toho hráče narval dobře

Reagovat
vladino10

Tak ja netvrdím, že nebola, ja sa pýtam..ja som to doteraz bral tak nejak tak, že pokiaľ trafis najprv loptu a nejdeš do toho nejak nebezpečne, tak nie je (čo je možno aj hanba na to že futbal sledujem už 5-6 rokov)

Preto sa pýtam, rád sa nechám poučiť..

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi, že Jupp tomu týmu opět vrátil duši.. Bayern za jeho éry taky nebyl dominantní všechny bundesligový zápasy, ale uměl urvat i ty zápasy, které se pro něj nevyvíjely idealně.. a to byl faktor, kterej týmu za Carla chyběl..

Reagovat
vladino10

konečne vyzerá obrana dobre..s dobrou obranou môžeš vyhrať aj keď hráš nahovno..každopádne je ale stále na čom pracovať- protiútoky máme mizerné (resp sa do nich nedostávame), tiež útočné rohové kopy nestoja za nič..

Reagovat
raduinho

To za Pepa se nic urvávat nemuselo.

Reagovat
OnderCZ

No a právě to je to plus Juppa, že se hráči kousnou a dojedou to i na vůli, i to je jeden z důvodů, proč tenkrát dopadlo vítězství v LM. Zatímco Pep se svými týmy několikrát na jaře zklamal. Hráči prostě uvadli a něco tomu chybělo. To je právě to, co občas týmům, co Pep vede chybí. Guardiola je pro mě jeden z nejlepších koučů na světě, možná vůbec nejlepší, nevím, co víc by měl dokázat, už si dokázal podmanit skoro všechny nejlepší evropské ligové soutěže. Ale pořád má v sobě tu věc, že bude dbát na svůj styl, i když se bude jednat o zápas, ve kterém všichni ví, že by stačilo i na ten jeden blbý zápas se na chvíli odcizit svým pravidlům a zvyklostem. To je podle mě jediná oblast, na které kdyby zapracoval, tak už by byl bez debat opravdu nejlepší na světě.

Reagovat
vladino10

Je to skvelý tréner, ale čím viac ho sledujem v city, tým viac som si istý, že sa do bayernu nehodil..on proste potrebuje dostať hráčov ktorí sa mu na jeho systém hodia a s nimi potom dosiahne lepšie výsledky ako keď dostane rovnakú možnosť napr Mourinho..lenže v Bayerne hráčov ktorých by potreboval nedostal- veď kto by sa už len pustil do prestavby kádra po víťazstve v lm..za mňa chyba vedenia bayernu, že ho vzali a takisto jeho chyba, že šiel do klubu kde vedel, že nedostane to čo chce..stavim sa, že ak by bol taký Muller v city, tak by mohol dávat gólov koľko chce, ale hrať by nehral, veď napr on je úplný protiklad hráča ktorého by si do tímu mal vybrať pep..a potom vznikali všelijaké podivné experimenty a hráči a kvalitou tak na lavičku boli v zaklade a lahm v zálohe..potom to v konečnom dôsledku vždy niekde v lm v tých najťažších zápasoch stroskotalo..už som to niekde písal, tak ako teraz city dokážu eliminovať protiútoky súpera, tak tak to nedokázal Bayern ani v jednej jeho sezóne a potom trpel..pep sa neprispôsobil kadru (to bolo myslím vidno aj minulú sezónu v city), káder sa neprispôsobil pepovi..možno práve preto si vybral city- tím, kde vedel, že dostane čo chce..

Reagovat
OnderCZ

O tom Mourinhovi, to si nemyslím, Mourinho potřebuje zase specifické hráče pro svůj systém, jeho kouzlo funguje dva roky, dál už to většinou nejde, protože ty hráče odrovná psychicky, vyždímá z nich maximum a zase jde dál. Mně se na něm nelíbí, že on preferuje reaktivní způsob fotbalu, spíš až defenzivní než reaktivní. On netvoří, on umí své týmy výborně připravit na soupeřovu taktiku, dokáže vyřadit koho chce, ale ty jeho autobusy proti dominantním týmům se mi časem prostě zhnusily. Nelíbí se mi to. Mourinho často argumentuje stylem, že hraje útočně, že jeho týmy dávají góly, jenže proti komu? Proti těm slabším. Proti silnějším je to vždy taktika co nejvíc se zatáhnout, nechat tvořit soupeře a být maximálně efektivní, pokud mi soupeř chybou umožní dát nějakou šanci. On se prostě bojí a jiný nebude. A umí mluvit. Takže spoustě lidí se líbí to jeho štěkání, plus to, že to dokáže přenést na hřiště, nedostávat moc gólů a vyhrávat. Ale pořád jsou tu jeho průsery, když přišel k Realu, výprask 5:0 v prvním El Clásicu, to byla tak strašná potupa. Pep si ho mazal jak žáčka.

Ale tenhle text už ani nebyl reakce na tebe, spíš bych měl reagoval na Müllera, máš pravdu. To je taková buldočí povaha a doufám, že ho Jupp probudí. Sympaťák mimo hřiště, jeden z mých oblíbených, ale s Pepem by to nikam asi nevedlo.

Reagovat
vladino10

Ono to je podľa mňa celkom paradox, že Muller zažil najgolovejsie obdobia prave pod ním vzhľadom na to čo tu píšeme..

Reagovat
vladino10

však sa v lm ani nič neurvalo

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Ale muselo... jenže pak nikdo nevěděl, jak na to...

Reagovat
smazaný uživatel

Yarmo katastrofa zatím

Reagovat
smazaný uživatel

Puliiiiiii !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pulisiiiiiick!!!

Reagovat
johnn

Bailey

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko sa o čo snaží?

Reagovat
smazaný uživatel

At chcipnou curaci vymrdany.. ty kravo, mit vsazeno neprohru Lipska, hrajou od 10. minute proti 10 a prohravaji 3:0.. neuveritelny

Reagovat
ZB 07

jediná chyba na tiketu, klasika...i že to debilní Benevento dá gól, mi vyšlo

Reagovat
db18

A já se divil, že tečou... a že Hertha dokonce přežila Csaplára...

Reagovat
smazaný uživatel

Moje prokleti je silnejsi.

Reagovat
Arne

Ty si výmaz, to je neuvěřitelný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele