Bundesliga - preview 17. kola

18.12.2015, 08:28, aktualizováno 20.12.2015, 09:11
Previews
Hertha zažívá báječný podzim, je na třetím místě a tuto pozici si hodlá pojistit v souboji s Mainzem. V případě prohry se před berlínský celek může dostat Gladbach, který se proti Darmstadtu pokusí napravit nezdary z posledních dvou týdnů...
Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Herthě stačí proti Mohuči jediný bod k tomu, aby si jistojistě udržela přes zimu třetí místo v tabulce. A to Pál Dárdai neměl po většinu podzimu k dispozici kompletní kádr.

Což bude platit i pro tento duel, jelikož stále chybí Sami Allagui, Julian Schieber, Peter Pekarík, Niklas Stark a brankář Thomas Kraft. To znamená, že Fabian Lustenberger zřejmě setrvá na pozici defenzivního záložníka, zatímco Sebastian Langkamp si stoupne do středu obrany. Na křídlech by se mohli objevit jak Valentin Stocker, tak Genki Haraguchi, nicméně tuto variantu maďarský lodivod nepotvrdil.

Zato už je jasné, že si jím vedená Stará dáma zahraje čtvrtfinále DFB-Pokalu. Cestu z osmifinále proti Norimberku pomohli v týdnu svými trefami najít John Brooks a Vladimír Darida, jenž by samozřejmě znovu neměl chybět v základní sestavě. Z posledních pěti utkání celek z Berlína vyhrál hned čtyři. Padl pouze v souboji s vedoucím Bayernem.

"V týmu panuje dobrá pohoda, takže nemáme důvod si nevěřit," prohlásil Mitchell Weiser. Na druhé straně Mohuč zatím proplouvá soutěží spíše nenápadně. Ale dva měsíce už neprohrála, díky čemuž se vyšplhala na osmé místo v tabulce. A pokud dnešního soupeře porazí, přezimuje na pohárových příčkách, což se klubu z Coface Areny povedlo naposledy v sezoně 2013/2014.

Na rozdíl od svého protějšku, Martin Schmidt se nemusí potýkat s absencí hráčů. Zraněný je pouze Elkin Soto. Jinak jsou všichni připravení naskočit do hry. Včetně Yunuse Malliho, jenž z pozice záložníka vstřelil v této sezoně už osm branek. Tím se nemůže pochlubit žádný jiný bundesligový středopolař. Hertha má však ve svých řadách obávané duo Salomon Kalou-Vedad Ibišević, na které je třeba dávat si setsakramentsky dobrý pozor. Své o tom vědí kupříkladu v Darmstadtu.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Regäsel, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Weiser, Darida, Kalou - Ibisevic
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, Jairo - Muto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - SV Darmstadt  (neděle 17:30)
Borussia Mönchengladbach může v případě výhry nad Darmstadtem strávit zimní přestávku na pohárových příčkách. Kdo by to byl do Hříbat po tak strašidelném začátku řekl?

André Schubert vyhrál se svým týmem šest úvodních zápasů mezi elitou, díky čemuž vyrovnal jakožto trenérský debutant bundesligový rekord. Se svou družinou dokázal zatím jako jediný porazit "neporazitelný" Bayern Mnichov. Nicméně po čtyřgólovém přídělu od Manchesteru City přišla další rána. Bayer Leverkusen uštědřil v tom duelu nebohé Borussii nepopulárního "bůra".

"V tom zápase jsme pořád hráli podle jejich not a nedařilo se nám. Předtím jsme vyhrávali, ale mohli jste vidět, že jsme postupně ztráceli energii. Teď se musíme znovu zvednout a uhrát dobrý výsledek," řekl kouč Schubert, jenž nebude moci proti Darmstadtu nasadit Stranzla, Herrmanna, Hahna, Schulze, Domíngueze a Jantschkeho.

Nejistý je rovněž start Ibrahimy Traorého, jehož by v případě nutnosti nahradil na pravém křídle Thorgan Hazard. Naopak k dispozici bude Oscar Wendt, který před utkáním s Darmstadtem prohlásil: "Není to snadný soupeř. Prožívají velmi dobrou sezonu a rvou se o každý bod. Už náš bezbrankový zápas proti Ingolstadtu ukázal, jak je obtížné čelit postoupivšímu týmu. I kdybychom vyhráli pouze 1:0, pořád můžeme jít do zimní pauzy s pocitem dobře odvedené práce."

Die Lilien mají za sebou dva nepodařené mače, ve kterých inkasovali hned pětkrát a neskórovaly ani jednou. Útěchou může být alespoň fakt, že soupeři byly Hertha a Bayern Mnichov. Proti Gladbachu do hry s největší pravděpodobností nezasáhnou Luca Cardirola, Peter Niemeyer a Marcel Heller, tedy v podstatě tři z pěti nejdůležitějších hráčů.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, A. Christensen, Nordtveit, Wendt - Dahoud, G. Xhaka - Hazard, F. Johnson - Raffael, Stindl
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz - Jungwirth, Gondorf - Kempe, Rausch - Vrancic - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Zajímavý souboj čeká na fotbalisty Hamburku i Augsburgu. Domácí HSV má výhodu vlastního stadionu a v tabulce je o šest bodů a čtyři příčky výše, přesto se však nedá označit za favorita. Hosté totiž zabrali v pravý čas a v posledních týdnech jsou na mohutném vzestupu..

Fanoušci bavorského týmu si musí připadat jako na houpačce - po loňské nejúspěšnější sezoně v historii klubu přišel pro změnu nejhorší možný start, vedení však projevilo důvěru kouči Markusi Weinzierlovi a ten nakonec dokázal kocovinu po úspěchu překonat. Výsledkem je postup do jarní fáze Evropské ligy a zejména úprk z bundesligového pásma sestupu; ještě nedávno poslední tým je nyní na třináctém místě.

To ovšem není jediný důvod, proč se Augsburg nevyplatí podceňovat. Poslední dva venkovní zápasy zvládli Weinzierlovi svěřenci s bravurou: v Kolíně vyhráli 1:0, ve Stuttgartu dokonce 4:0. V dlouhodobém měřítku jsou hosté lepším týmem než domácí - od roku 2011, kdy Bavoři poprvé postoupili do Bundesligy, nasbírali celkem 188 bodů, kdežto Hamburk pouze 168. A kromě toho mají hosté v kádru jistého Raúla Bobadillu, který proti Hamburku nikdy v kariéře neprohrál a v současném dresu se gólově prosadil v každém ze tří dosavadních vzájemných duelů.

Také domácí ovšem mají důvod k radosti - a to už teď, protože na rozdíl od posledních dvou sezon se hráči ani fanoušci nemusí přes Vánoce strachovat o sestup. Loni i předloni finišovalo HSV podzimní část v zóně ponoru, letos je deváté a má ve skutečnosti mnohem blíže k pohárům, což je obrovský vzestup. Motivace je jasná: porazit vzpurného soupeře a uhájit pozici v horní polovině tabulky. Bude se to muset povést bez zraněných Kaćara s Ekdalem a suspendovaného Kohra; na druhou stranu ani hosté nejsou kompletní, chybí jim Callsen-Bracker a Werner.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler (c) - Sakai, Cleber, Spahic, Ostrzolek - Jung, Holtby - Müller, Gregoritsch, Ilicevic - Lasogga
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh (c), Hong, Klavan, Max - Kohr, Baier - Esswein, Koo, Caiuby - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Pro většinu bundesligových týmů je kalendářní rok 2015 prakticky uzavřen - poslední kolo před Vánocemi už nemůže změnit hranici úspěchu a propadáku. U Frankfurtu a Brém to však neplatí. Oba soupeři se setkají nad Mohanem ve tvrdém boji o pověstných šest záchranářských bodů..

Je to vlastně svého druhu trochu smutné drama - kdybychom sestavili ligovou tabulku po 4. kole, byly by právě výběry Frankfurtu a Brém těmi vůbec nejhoršími. Pro domácí je obrovským průšvihem hlavně jalová ofenziva. Z posledních dvanácti zápasů zaznamenali ubohé čtyři góly, z toho navíc tři ze standardních situací. To v ofenzivně lazené Bundeslize rozhodně není vizitka úspěšného týmu.

Ještě loni by právě schopnost střílet góly ze standardek stavěla Werder do role lehkého favorita, či maximálně vyrovnaného soupeře; svěřenci Viktora Skripnika našli loni soupeřovu síť ve 24 takových případech, což bylo nejvyšší číslo z celé Bundesligy. Letos se jim to nicméně povedlo zatím pouze dvakrát a hrdý hanzovní klub tak v této statistice zaujímá rovnou poslední místo. To je poměrně razantní změna.

Souboj dvou trápících se týmů, které navíc "bojují" o nejvyšší počet vlastňáků v bundesligových dějinách (v tuto chvíli lehce vedou Brémy), bude zajímavý hned z několika ohledů. Jedním z nich je určitě boj o záchranu, za zmínku stojí ale i hrozba, která se vznáší nad brémskou kabinou: dnešní porážka by znamenala nejhorší klubový start do sezony po celých 41 (!) letech. Není divu, že Skripnik - ještě nedávno oslavovaný coby zachránce - má nyní fanouškům co vysvětlovat.

Domácímu týmu budou chybět tři zranění hráči (Flum, Castaignos, Bamba) plus distancovaný Medojević; hostující kouč rovněž hlásí absence tří hráčů, konkrétně Wolfa, Junuzovice a Johanssona. Důležité ale je, že se hosté mohou těšit z kompletního útočného tria. Claudio Pizarro, Johansson a Anthony Ujah dohromady zaznamenali deset branek z dosavadnách šestnácti klubových gólů.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Ignjovski, Kinsombi, Abraham, Djakpa - Hasebe - Aigner, Chandler, Meier (c), Oczipka - Seferovic
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, Garcia - Bargfrede - Bartels, Fritz (c), Grillitsch, Öztunali - Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Skvělý půlrok chce Borussia Dortmund zakončit výhrou v Kolíně - a vzhledem k formě obou týmů bude jasným favoritem. Zatímco domácí předvádí bezkrevné, průměrné výkony a jsou desátí, Borussia jako jediná tlačí vepředu na vedoucí Bayern..

Navíc mají hosté statisticky nejlepší útok celé soutěže; bude to dnes zajímavé srovnání, protože Kolínu to naopak šlape spíše v defenzivě. Kozlové sice nastříleli o celých 30 (!) branek méně než jejich soupeř, obranu mají ale lepší (20 inkasovaných gólů oproti 21).

Nový kouč Dortmundu Thomas Tuchel bude mít příležitost stylově uzavřít úspěšný podzim. Kolín nevyhrál už čtyřikrát v řadě, doma dokonce pětkrát, naopak hosté jsou na venkovních stadionech překvapivě suverénní. Aktuálně navíc mají stoprocentní bodový zisk z posledních tří ligových zápasů, a pokud uspějí i dnes, půjde o druhý nejlepší půlrok v celé klubové historii. Mimochodem, rekordní počet nastřílených gólů za podzim je 50; Borussia jej dosáhla v nováčkovské sezoně 1963/64.

Překonat tuto metu by znamenalo nasázet Kolínu pět gólů - a to bude hodně těžký úkol. Aby jej hosté splnili, budou muset zasypat brankáře Tima Horna ohromným množstvím střel, vzhledem k tomu, že mladý gólman má zatím skoro hokejovou úspěšnost zákroků (79%). Tuchel má nicméně k dispozici velký triumf v podobě Pierre-Emericka Aubameyanga, který nasázel už osmnáct gólů; dnes mu bude chybět jiná ofenzivní opora, zraněný Marco Reus, takže největší zodpovědnost leží právě na gabonském reprezentantovi.

Na druhé straně budou fanoušci doufat v probuzení Anthony Modesteho. Robustní Francouz je letos kolínským útočníkem číslo jedna a Kozlové jsou na něm nepříjemně závislí - v prvních osmi zápasech skórovat šestkrát, od té doby ani jednou. Statistika říká, že v každém zápase, kdy se Modeste prosadil, Kolín získal body (čtyři výhry, dvě remízy). Bez jeho zásahu se jim to ve zbytku sezony povedlo už jen jedinkrát.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Heintz, Hector - Lehmann (c), Vogt - Risse, Osako, Svento - Modeste
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Bender, Hummels (c), Schmelzer - Weigl, Gündogan - Mkhitaryan, Kagawa, Castro - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.50 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Popáté za sebou přezimuje Bayern na čele bundesligové tabulky, tentokrát je však jeho dominance zatím nejpohlednější - alespoň podle názoru kouče Pepa Guardioly, který se nechal slyšet, že mnichovští nyní hrají nejlepší fotbal od jeho nástupu.

Katalánskému stratégovi v létě vyprší smlouva a jeho další kroky jsou otazníkem; hodně nahlas se mluví o zájmu Manchesteru City, on sám se však nyní soustředí hlavně na Bayern. "Chci své hráče obrovsky pochválit," prohlásil na tiskové konferenci. "Hrajeme nejlépe jak umíme, je to neuvěřitelné." I přesto má obhájce titulu 'pouze' pět bodů náskok na druhou, podobně rozjetou Borussii Dortmund, takže je stále o co hrát.

Klíčové je i nadále zvládat papírově jednoduché zápasy, jako například ten v Hannoveru. Die Roten prožili hodně těžký půlrok a musí se chtě nechtě zaobírat sestupovými starostmi. Se čtrnácti body jsou aktuálně na šestnácté, barážové příčce, pokud však dnes prohrají a Stuttgart uspěje, mohou se propadnout ještě o jednu pozici níže. Hannover má velké problémy dotahovat zápasy alespoň k remízám; prohrává opravdu často, letos se mu to 'povedlo' už desetkrát a další dnešní kolaps by znamenal stanovení nového neslavného klubového rekordu.

Bayern bude na Niedersachstenstadionu samozřejmě obrovským favoritem, domácí kouč Michael Frontzeck ale i přesto nezvedá bílou vlajku předčasně. "V našem vápně vybudujeme zákopy," varuje soupeře. "Uděláme všechno pro to, abychom urvali nějaké body." Dá se tedy očekávat tuhý, urputně defenzivní fotbal. Zčásti i proto, že Frontzeckovi chybí vepředu dva rozdíloví hráči - Hiroshi Kiyotake má poraněné chodidlo, Uffe Bech zase žebra.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz (c), Albornoz - Gülselam, Sane - Karaman, Andreasen, Prib - Saint-Maximin
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm (c), Boateng, Badstuber, Rafinha - Vidal, Martinez - Müller, Kimmich, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 6.50 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Ingolstadt 04 - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Nováček z Ingolstadtu se pokusí zakončit skvělý podzim bodovým ziskem proti Leverkusenu. Domácím se dařilo přímo výtečně a oproti všem předpokladům trůní v klidném středu tabulky; a to i přesto, že mají suverénně nejslabší ofenzivu z celé Bundesligy. Obrana jim na druhou stranu funguje skvěle, bude to ale stačit na favorizovaný Bayer?

Domácí gólman Ramazan Özcan má totiž jeden poměrně velký problém - který se jmenuje Javier Hernández. Populární 'Chicharito' v leverkusenském dresu naprosto explodoval, v posledních sedmi ligových zápasech nasázel devět gólů a postaral se tak o to, že když bundesligoví fanoušci mluví o nereálných výkonech podzimních střelců, musí vedle Roberta Lewandowského a Pierre-Emericka Aubameyanga zmínit i jeho. Pokud se na formu mexického reprezentanta podíváme šířeji, zjistíme, že za 21 zápasů skóroval osmnáctkrát. To je impozantní číslo.

Leverkusen se i přesto poměrně dost trápil, než ovšem přišel zlom - nejprve skvělý výkon v Lize mistrů proti Barceloně, který pomohl hráčům nabýt sebevědomí, a poté nečekaná demolice jinak špičkově hrajícího Gladbachu. Ten Bayer ve šlágru předchozího kola rozstřílel 5:0, a o něco podobného se bude snažit i dnes, v historicky prvním vzájemném střetnutí obou týmů.

Ingolstadt je sice jedenáctý, zimní pauza mu ale určitě pomůže; z posledních osmi zápasů vyhrál jediný a na jeho výkonech se začíná podepisovat únava a nezkušenost. Na druhou stranu Bayer hrál v týdnu v německém poháru (Unterhaching porazil 3:1). Fanoušci se dnes těší zejména na epický duel dvou špílmachrů - hostující expert na standardky Hakan Calhanoglu i domácí klenot Pascal Groß spolu fotbalově vyrůstali a dokonce i bydleli kdysi v Karlsruhe. Groß mimochodem v dosavadním průběhu sezony připravil svým spoluhráčům hned 57 střel na bránu - což je nejvcíce z celé ligy.

Kouč Die Werkself Roger Schmidt který proti Gladbachu oslavil nejvyšší výhru od nástupu do funkce, bude dnes postrádat pětici hráčů - zranění jsou Bender (kotník), Hilbert (stehno), Jedvaj (přitahovač) a Aránguiz (achillovka), doplňuje je suspendovaný Boenisch. Naopak domácí lodivod Ralph Hasenhüttl má kádr takřka kompletní, až na Engela (chodidlo) a Suttnera (přitahovač).
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - Levels, Matip (c), Bregerie, Bauer - Roger - Groß, Cohen, Lex, Leckie - Hinterseer
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Toprak (c), Tah, Wendell - Bellarabi, Kramer, Kampl, Calhanoglu - Kießling, Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg  (sobota 18:30)
Vlci z Wolfsburgu řeší před posledním podzimním kolem bizarní situaci: pokud by ve Stuttgartu zvítězili, mohou za určitých okolností zakončit podzim na třetím místě. Jestliže ale prohrají, hrozí jim, že se propadnou až na osmé..

Aktuálně pátý tým tabulky nezáří tak pronikavě jako na jaře, kdy v čele s nezastavitelným Basem Dostem dlouho jako jediný proháněl Bayern v boji o titul; na druhou stranu by bylo asi bláhové čekat, že kouč Dieter Hecking dokáže ze svých hráčů neustále mačkat takové výkony. S podzimem mohou být Vlci vesměs spokojeni. Poztráceli sice pár zbytečných bodů, stále se ale aktivně drží v boji o čelo tabulky, v Lize mistrů postoupili do play-off (přes Manchester United) a celkově se prezentují jako vyzrálý, hotový tým, s nímž je třeba dlouhodobě počítat.

Nějaký epický kolaps ve Stuttgartu by tuto pověst mohl trochu nabourat, něco podobného je ale dost nepravděpodobné - Vlkům se proti Stuttgartu daří, porazili je už pětkrát v řadě a dnes v Mercedes-Benz Areně budou chtít přidat šestý korálek. Tabulková situace hovoří jasně: domácí jsou úplně poslední s pouhými dvanácti body na kontě, dokonce už vyměnili trenéra. V případě dnešního úspěhu mohou za určitých okolností přezimovat i mimo sestupové pásmo, pokud ale prohrají, zakončí podzim s nejnižším bodovým ziskem v dějinách klubu.

Největší problém dělá Stuttgartu obrana, která inkasovala už 36 branek, což je nejhorší číslo z celé ligy; na druhou stranu Wolfsburg disponuje nejvíce impotentním útokem ve venkovních zápasech. Na cestách skóroval pouze třikrát, což je pro klub zaměstnávající borce jako Kruse, Draxler, Dost a Bendtner velká ostuda. Dost dal například na podzim slušných sedm branek, venku se ale neprosadil ani jednou. Heckingovi svěřenci se dnes pokusí tento trend prolomit; kouč Vlků má k dispozici prakticky kompletní tým, zatímco domácí se musí obejít bez Langeraka, Harnika a Ginczeka.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tyton - Schwaab, Sunjic, Niedermeier, Insua - Die, Gentner (c) - Rupp, Maxim, Kostic - Werner
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo (c), Dante, Schäfer - Guilavogui, Arnold - Vieirinha, Draxler, Caligiuri - Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.50 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
Předehrávka posledního bundesligového kola v roce 2015 bude mít mimořádný náboj: domácí Schalke se totiž postaví proti trenérovi, který se do jeho historie zapsal zlatým písmem. Dnes však Huub Stevens svůj někdejší tým šetřit nebude - jeho Hoffenheim totiž nutně potřebuje body..

Stevensovo jméno je pro fanoušky Schalke skoro posvátné. Sami jej zvolili nejlepším koučem Königsblauen všech dob, což dává smysl - nikdo jiný totiž v klubu neodtrénoval ani nevyhrál více zápasů. Nyní už je zkušený Nizozemec na sklonku kariéry, i přesto ale své řemeslo stále ovládá; v Hoffenheimu je to jasně vidět zejména na hře obrany, která pod předchozím trenérem Markusem Gisdolem byla jednou z nejpropustnějších v celé lize. Od Stevensova nástupu přitom inkasovala pouze pět branek.

Hostující stratég však není jedinou bývalou legendou Königsblauen, která se dnes představí na druhé straně hřiště. Hoffenheimští totiž mohou nasadit i Kevina Kuranyiho, zkušeného forvarda a někdejšího německého reprezentanta, který právě v dresu Schalke zažil největší slávu. Nasázel v něm úctyhodných 71 gólů, což z něj dělá čtvrtého nejlepšího střelce klubové historie. Pro pamětníky na domácí tribuně tak bude mít dnešní duel zvláštní nostalgický náboj.

Na sentiment ale není čas - Schalke vyhrálo jediný z posledních sedmi bundesligových zápasů a propadlo se až na osmé místo, i když na čtvrtý Wolfsburg stále ztrácí pouhé dva body. Naposledy prohrálo v Augsburgu a další zaváhání těsně před Vánocemi by znamenalo velké komplikace pro mladého kouče Andrého Breitenreitera. Na druhou stranu klub z hornického města neprohrál v pátek doma už dvanáctkrát v řadě a papírovým favoritem bude i dnes.

Hoffenheim je na tom totiž v tabulce mnohem hůře. Přestože pod Stevensem se jeho výkony zvedly, stále se ne a ne vymanit ze sestupové zóny; nyní je sedmnáctý, od záchrany ho dělí jeden bod. Z posledních šesti zápasů prohrál jediný, ale také pouze jednou zvítězil; od listopadu sbírá převážně remízy. Aktuálně má na kontě třízápasovou sérii bez porážky a její prodloužení na půdě Schalke by bylo velkým úspěchem. Stevens se může opřít o kompletní kádr, domácím chybí tři hráči (Nastasić, Höger, Uchida).
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Riether, Höwedes (c), Matip, Kolašinac - Geis, Goretzka - Sané, Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Schär, Süle, Kim - Schwegler (c), Strobl - Elyounoussi, Amiri, Schmid - Volland
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov16141145:843
2.Borussia Dortmund16122246:2138
3.Hertha BSC1692524:1829
4.VfL Wolfsburg1675425:1826
5.Borussia Mönchengladbach1682631:2826
6.Bayer Leverkusen1673624:2024
7.1. FSV Mainz 051673623:2124
8.Schalke 041673622:2324
9.Hamburger SV1664619:2222
10.1. FC Köln1656516:2021
11.FC Ingolstadt 041655611:1720
12.SV Darmstadt1646615:2318
13.FC Augsburg1644820:2616
14.Werder Brémy1643916:3015
15.Eintracht Frankfurt1635819:2714
16.Hannover 9616421018:2814
17.TSG Hoffenheim1627717:2413
18.VfB Stuttgart16331019:3612
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Schalke 04 - TSG Hoffenheim
sobota 15:30Hannover 96 - Bayern Mnichov
sobota 18:30VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg
neděle 15:30Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - SV Darmstadt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (232)

Přidat komentář
OnderCZ

Taky tam v sobotu mohli místo toho Bayernu dát na ES2 třeba 1. FC Köln - Borussia Dortmund, tenhle týden by se to nabízelo. Ale asi je to zbytečné psát, každý týden to tu píšeme někdo jiný. Dneska celkem zajímavý zápas, ani jeden tým pro mě není extra sympatický, ale když už si mám vybrat, tak ať vyhraje Schalke.

Reagovat
Jardman

Ideální volba poslední zápas podzimních Mistrů, to se sluší, aby to bylo vysíláno, nemyslíš? Köln - Dortmund mi nepřijde nikterak atraktivnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Po tý neskutečný sračce doma s Ingolstadtem je to vážně ideální volba. Dal bych tam nějakej mač, kde o něco jde a odjezdí se to, třeba Frankurt - Bremy bude podle mě solidní

Reagovat
bayern987

Jenže na to by nikdo nekoukal...

Reagovat
Rudnevs

Sú dve klientely -

1. Ľudia ktorý chcú vidieť len prvotriedne kluby a nie sú až taký experti, chcú vidieť z BL Bayern, z La ligy Barcu, Real, z Eredivisie Ajax, zo Série A Juve, z Ligue 1 PSG, z Premiér League tiež iba tie najlepšie kluby, to je väčšina ľudí čo kukajú futbal.

2. Experti na konkrétnu ligu ktorý chcú vidieť slabšie kluby ale zápasy kde je gólová prestrelka a úžasný fanúšici.

Jediný spôsob ako môže ES dopriať futbal obom klientelám je že o 15:30 budú dávať jeden zápas na ES1 a druhý zápas na ES2.

Reagovat
bayern987

Njn což asi nepujde protože tím by nevyhověli zase někomu jinému, někomu kdo třeba nemá rád fotbal. A že tich lidí není zrovna málo.

Reagovat
Rudnevs

Väčšina ľudí čo má rada šport má rada aj futbal. A ked nie tak na tom ES1 zas nieje tak nabitý program a myslím že 2 hodiny futbalu ich nezabijú

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som im písal minulý víkend, že či občas nemôžu dať iný zápas keď hraje Bayern o 15:30 a z toho čo mi odpísali som pochopil, že máme 5 zápasov každý víkend takže si príde na svoje každý a Bayern ako najpopulárnejší klub z Nemecka musí byť v TV. Skôr by to mali riešiť na zväze a pre Bayern dať výnimku aby hral častejšie v ostatných termínoch, v ktorých nejde súbežne iný zápas. Výnimku preto, lebo myslím, že tam je striktne určené koľko môže odohrať 1 klub v sezóne piatkových predohrávok, koľko zápasov v sobotu od 18:30 atď...

Reagovat
Rudnevs

Hej viem, myslím že každý tím môže mať 3 zápasy v piatok, 3 o 18:30...

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem presne, raz to bolo spomínané v jednom z blogov od Eurosportu

Reagovat
db18

Sakra, zas neuvidím Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp - poslední kolo podzimu, tak na to nezapomeňte

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som zabudol na celé minulé kolo

Reagovat
Rudnevs

Ja som posledné dve kolá zabudol na piatok... Myslel som že sa budú hrať všetky zápasy v sobotu ked už sú tie posledné dve kolá jesene...

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/Ts1XiCK1kIw

OT - myslím že dobrý dokument

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj.

Reagovat
Rudnevs

Aha. Tak nic

Reagovat
Rudnevs

No čo už - teda ak si to fuj myslel na ten dokument resp. St. Pauli tak je fajn že sú tu rôzne názory... No nič tak dúfam že si to pozrie aj niekto kto sa tomu poteší ( myslím že napr. dory99 má St. Pauli v obľúbených...) Ja mam St. Pauli rád od skvelých hráčov cez štadión až po super atmosféru.

A ak si ty ( používateľ nerozumim_fotbalu ) myslel to fuj na niečo iné tak sa cítim ako úplný Pako... S tým systémom reakcií na príspevky mam ešte stále problém

Reagovat
smazaný uživatel

Dokument vypadá zajímavě, jasně že si vybrali "zajímavej", "nenormální" klub, kterej se mi hnusí. To je tak když si člověk udělá na klub názor podle rel. malý skupiny fanoušků.

Reagovat
Rudnevs

Mne je jedno akým smerom sa uberajú ich fanúšici, ide o to že povzbudzujú svoje St. Pauli najlepšie v 2. Lige ak nie v celom Nemecku, štadión je nádherný a hráči - v minulosti tam hrávali Kruse, Oczipka, Asamoah, Kessler, Ginczek, Funk alebo Avevor čo sú v Nemecku celkom známe mená, teraz tam hráva Thy, Rzatkowski, Sobiech, Sobota, Dudziak, Hornschuch, Picault alebo Buchtmann, viem, samé neznáme mená ale z takého Dudziaka alebo Thya môže v budúcnosti niečo byť.

Reagovat
db18

"malý" Byl jsem na St. Pauli, když přijeli do Regensburgu a cestou z nádraží na stadion (a pak zpět) jsem nepotkal jediného normálního...

Reagovat
Rudnevs

To je niečo ako Dresden. Všetci ho tu majú radi aj ked ich fanúšikovia sú grázlici.

Reagovat
db18

Tak tohle nebyli grázlící, ale existence, kterým se snažíš na nádraží vyhnout obrovským obloukem.

Reagovat
Rudnevs

Aha tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pridám si do zoznamu. Vieš mi to v skrátke opísať? Takú upútavku mi daj

Reagovat
Rudnevs

Zápas Pauli 4-0 Augsburg zo sezóny 2009/10. Ukazujú tam atmosféru, rozhovory, štadión, tradicie, dokonca komentátora ktorý fajčí počas práce , oslavy gólov, transparenty, V.I.P...

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/TkZDT53kgw8

Ked chceš upútavku tak tu je

Reagovat
smazaný uživatel

Dikes To sa teším na ten dokumentik, vtedy kedy sa hral ten zápas som ešte nemal možnosť sledovať nemecký futbal

Reagovat
Rudnevs

No... Ja som začal kukať v roku 2012 a môj obľúbený klub bol Werder.

Reagovat
smazaný uživatel

Super! Sankt Pauli

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

Håvard Kallevik Nielsen se stal posilou Freiburgu. Do této chvíle útočník Salzburgu, jenž však poslední dva roky pomáhal Eintrachtu Braunschweig, přichází za blíže neupřesněných podmínek a za svůj nový klub by měl nastupovat od ledna. (bundesliga.de)

Bomba kauf pre SC.

Reagovat
smazaný uživatel

Prošvihl jsem úvodní vystoupení. Vypadalo to hodně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle Kadeřábek hodně nezvládl

Reagovat
Kily

už na začátku by se tam okolo něho Choupo-Moting ve vápně v klidu dostal do dobrého zakončení, kdyby nepřišla výpomoc od stopera

Reagovat
db18

Co tam Kadeřábek zkoušel?

Reagovat
andrew96

Kadeřábek slabý. Balóny mu odskakují, nedůrazný v soubojích. Nedivil bych se, kdyby do 2. poločasu už nenastoupil.

Reagovat
Kily

+ při bránění je šíleně pasivní

Reagovat
smazaný uživatel

Chýba tomu Sané proste

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ted Kader super nabeh i prihravka

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak je silene nejisty.. Potreboval by se odvazat...

Reagovat
Rudnevs

OT ( ale k Bundeslige ) - Nudím sa, ten zapas v Gelsenkirchene nie je zrovna zábavný tak som sa rozhodol že napíšem menšiu anketu k prvej polovici sezóny ked už máme to posledné kolo

A - Ktorý klub ste si najviac obľúbili za tento polrok?

B - Ktorého hráča ste si najviac obľúbili za tento polrok?

C - Top 3 najkrajšie góly.

D - Top 3 najlepšie zápasy

E - Negatívne prekvapenie

F - Pozitívne prekvapenie

G - Najlepšia trénerská výmena

H - Najvydarenejší prestup

I - Ktorý klub mal najlepšie prestupové obdobie

J - Ktoré kluby by mali podľa vás zostúpiť?

K - Ktoré kluby z 2. Ligy by mali podľa vás zostúpiť?

Reagovat
smazaný uživatel

Ses ještě nenaučil dělat si k pátečním zápasům nějakou vedlejší zábavu?

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Jasné, kukám staré diely Paneláku ( u nás na Slovensku to asi pred 8 rokmi bol najobľúbenejší seriál )

Reagovat
stas87

Mna z toho taha basketbalova euroliga ale to je kolkorat väcsia sracka ako samotny futbal.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

A - Darmstadt

B - Douglas Costa

C - Asi Thomas proti BVB a Meier proti BVB

D - Bayern - Wolfsburg; Bayern - BVB; Bayer - Gladbach

E - Ingolstadt

F - Hertha

G - to je asi jasné

H - Douglas Costa

I - Hertha

J - Hannover, Ingolstadt, Hoffenheim

K - Freiburg, Bochum

Reagovat
Rudnevs

U mňa takto

A - Darmstadt

B - György Garics

C - Heller proti H96 a proti Mainzu, Nordtveit proti WOB

D - Schalke 1:1 Darmstadt, Hoffe 3:3 Gladbach, Darmstadt 2:3 Mainz

E - Stuttgart, Bremy, SGE

F - Hertha

J - Augsburg, Hoffe, Ingolstadt

K - St. Pauli, Bochum, Freiburg

Reagovat
Rudnevs

Ešte som zabudol na GHI

G - André Schubert

H - Douglas Costa

I - Darmstadt

Reagovat
stas87

A - Mainz

B - Ujah

C - Lusti proti VfB,Heller proti Hannoveru,Lewa a gol z voleja proti vlkom.

D - SGE-FCK 6-2,VfB-FCK 1-3,FCB-VfL 5:1.

E - Neschopnost Werderu vyhrat domaci zapas,väcsina z nich bola ostuda.

F - BSC pod Dardaiom,ten progres je dost mozno väcsi ako nas pod Viktorom.

G - Schubert.

H - Ujah,Costa a Hernandez.

I - Az na Vidala zrejme Bayern.

J - Novacikovia a jeden z dvojice Hannover,Frankfurt.

K- Bochum kvoli Habererovi,SCF s Nilsom a aj ked sa to nezda,RB ma z mojho pohladu dost zaujimavych hracov,tak asi oni.

Reagovat
Rudnevs

Ozaj ten Lustenbergrov gól bol parádny, škoda že som si na neho nespomenul.

Reagovat
stas87

Ja si spomnul preto,lebo bol od 15:30 myslim Bayern a ten som vidiet nechcel,Zapas to nebol prilis pekny ale ten gol Lustiho bol krasny.Mam take goly z voleja rad,nepada ich tolko ale ked to uz sadne,je to bomba a väcsinou presna.

Reagovat
Rudnevs

Pri góloch tohto typu si vždycky spomeniem na moment ktorý rozhodol o BL v roku 2007... Pre mňa to bol najkrajší gól v histórií futbalu

Reagovat
Rudnevs

* rozhodol BL alebo rozhodol o majstrovi BL

Reagovat
Rudnevs

A ešte k RB - myslím že keby boli ten "klasický" klub tak by ich mali radi všetci super hráči ako Sabitzer, Forsberg alebo Selke a fakt pekný štadión, chvíľu som ich mal rád ale potom mi to prišlo celé také umelé tak som ich nechal tak

Reagovat
stas87

Ty mas dost zvlastny postoj k fandeniu..mna by nenapadlo niekomu priat a po troch mesiacoch ten tim odpisat.

Mne RB nevadi z toho dovodu,ze maju nnemeckych hracov,zaujimavych mladikov a hra tam Selke.Samozrejme vnimam to ich zazemie a niektore neprilis stastne vyjadrenia z ich strany,podobne to mam s vlkmi.Obaja hraju dobry,ofenzivny futbal a maju tam zaujimave mena,necitim voci nim vylozenu nenavist.

Reagovat
Rudnevs

No to hej, viac-menej mám všetky Nemecké kluby rád a mam obdobie ked si niektorý obľúbim viac a niektorý menej.

Ja necítim nenávisť, ale aj ten štadión pôsobí prázdne. Jediné tri veci ktoré sú na RB k prospechu je Rangnick, stadion a hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

A - Darmstadt

B - Douglas Costa, Marcel Heller

C - Lewa 5. gól proti Wolfsburgu, Heller na BVB, Johnson na Hoffe (3:3)

D - Bayern vs Wolfsburg 5:1, Hoffe vs Gladbach 3:3, Bayern vs Dortmund 5:1

E - Hoffenheim...nemusim je, ale čekal jsem od nich daleko víc

F - Hertha a sympatický Darmstadt

G - bez debat...Schubert

H - Douglas Costa

I - Asi Bayern díky dvojici Costa, Coman

J - Frankfurt, Hannover, Ingolstadt

K - který by měl sestoupit? ..ale tak všichni píší postupující, tak to asi mělo být postoupit ..ale tak - Norimberk, Freiburg a Lautern..bohužel to ale bude určitě RBL..

Reagovat
Rudnevs

Ozaj ja som napísal zostúpiť - ja som Pako ! Samozrejme postupujúci.

Reagovat
Rudnevs

Inak gól Hellera proti BVB bol tiež krásny

Reagovat
Uwe háže buly

A - Schalke

B - Sané/Meyer/Costa/Dahoud/Coman

C - Těžko vybírat.

D - Bayern Wolfsburg

E - Calhanoglu, Leverkusen Favre, Kadeřábek

F - Weigl, Malli, Muto, Costa, HSV

G - obě Borussie

H - Costa

I - Bayern nakoupil za 58 mega hráče, který zvládnou nahradit RR, což při dnešních cenách je super.. Pak Hertha.

J - Stuttgart, Hannover mi nejsou poslední roky ničím sympatický, pak ideálně Ingolstadt.

K - St. Pauli, Bochum a Karlsruher, z tý top10 bych nechtěl asi jen RB, Braunschweig a Sandhausen.

Reagovat
smazaný uživatel

A - Darmstadt

B - Sané

C - nechce sa mi to celé prechádzať a premýšľať, ale čo si len tak spomeniem tak ten Lewandského volej proti Wolfsburgu pre mňa asi najkrajší gól. A taktiež Iličevič v Nordderby

D - Mňa najviac bavia zápasy Stuttgartu celkovo

E - výsledky Stuttgartu, čakal som, že túto sezónu už budú hrať vyššie

F - Výsledkovo Hertha a HSV, herne Kolín

G - Schubert jednoznačne

H - Weigl / Chicharito

I - neviem to tak zhodnotiť na rýchlo

J - Hoffenheim, Ingolstadt

K - asi postúpiť však? Postup Freiburg a St.Pauli

Reagovat
Rudnevs

Iste, myslel som kto postúpi.

Reagovat
smazaný uživatel

herne Kolín malo ísť ku E...

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeř chce jít zpátky do Sparty? Aby se mu to nevyplnilo už v létě..

Reagovat
db18

Spíš by si to měl vyžrat jako Gebre.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Nevyzera byt pitomec. Myslim ze v hlave to ma srovnane,asi bude problem v sebavedomiu.V Cesku bol po fyzickej stranke takmer najlepsi,v Nemecku je takych ako on v kazdom time desat...potom si az tolko neveri a radsej hra na istotu.

Reagovat
db18

Dneska na jistotu zrovna moc nehrál... Snažit se odklidit ve vápně centr patičkou, když mu na záda dýchá Choupo je neskutečná blbost, za kterou by si zasloužil pohlavek.

Ten start má podle mne o něco lepší, než měl Gebre (který taky nevypadal jako blbec), tak právě doufám, že stejně jako on bude trpělivý a prostě si po nějaké době zvykne. (Ale pro něj je blbé, že se zrovna Hoffenheimu moc nedaří a trenér si nemůže moc dovolit nechat ho ze solidarity hrát)

Reagovat
Rudnevs

No tak ten center letel dosť zvláštne a Pavel sa musel rozhodnúť v priebehu sekundy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten celý rozruch okolo neochoty Guardiolu predĺžiť by mohol mať negatívny vplyv na výkon hráčov, ono v posledných zápasoch to nebola žiadna sláva, s Darmstadtom len 1-0, výkon dosť slabý, predtým s Ingolstadtom si strašne koledovali, síce vyhrali, ale Ingolstadt mal väčšie a lepšie šance, teraz by im už Hannover mohol zobrať body a Dortmund nech vyhrá, aby sme po rokoch mali opäť v Bundeslige Titelkampf

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som nad tým takto premýšľal. Hannover by sa mohol hecnúť na remízku

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover Bayern OTS Áno

https://facebook.com/Betwithstrategy/

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduje niekto teraz nejaký zápas z 3.ligy? Sledujem trošku Munster - Stuttgart II....22.minúta 0:2

Reagovat
Kily

chtěl jsem Aue - Sonnenhof, ale nějak nevidím stream, tak na chvíli pustím Rostock - Chemnitz. Münster ten konec podzimu vůbec nezvládá, napiš pak, jak jim to půjde směrem dopředu, když budou muset hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Tu by malo ísť Aue ale mne nejak nechce načítať: http://www.mdr.de/mediathek/livestreams/fernsehen/index.html

Munster sa trápi neskutočne, mladíci Stuttgartu hrajú výborne a moc domácich do šancí nepúšťajú....

Reagovat
Kily

dík, ale nefunguje MDR má svoje vysílání často kódované, SGD jsem tam letos viděl jenom jednou

Reagovat
Kily

tak jsem toho moc nenakoukal, v závěr se objevil Erdmann a rychle jsem to zase zavřel

Reagovat
Kily

v záběru

Reagovat
smazaný uživatel

Tak môžeš pozrieť Munster v 2.polčase prípadne tu: http://www.sportschau.de/fussball/bundesliga3/videostreamlivestreammuenstergegenvfbii100.html

Inak Aue začalo rekonštrukciu štadióna, čo mi písal jeden český fanúšik Aue, tak by mala ísť preč aj atlétická dráha.

Reagovat
smazaný uživatel

Aue to ide komplet zbúrať a na novo postaviť, dávali to aj v Sportschau, nepozerávaš? Tú jednu stranu za bránou už komplet zbúrali, je tam teraz len odpad a chcú to nejak dokončiť, mám pocit, že za 2 roky. Taký Darmstadt by potreboval nutne, ale veľmi nutne rekonštruovať ten ich štadión, to už je len tak na rozpadnutie sa.

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy to išlo v Sportschau? Ja väčšinou pozerám nedeľňajšie zostrihy na Sport1 a v sobotu neskoro večer na ZDF Das aktuelle sportstudio. Sportschau chodí v sobotu v čase kedy sa hrá večerný zápas BL tak to väčšinou nedávam.

Som si všimol tú kopu odpadu teraz v utorok keď som pozeral zostrihy z DFB Pokalu. Tak to je super, že to bude komplet na novo postavené, i keď ten český fanúšik mi písal, že fans až tak nadšený výstavbou nie sú, predsa len majú k tomu štadiónu v tejto podobe silný vzťah a už to také nikdy nebude potom.

Darmstadt to je samostatná epizóda, oni by nedostali licenciu ani do českej ligy s týmto štadiónom ale mne sa to čaro toho štadióna páči, hlavne keď je plný modrobiely.

Reagovat
Rudnevs

Fúha ďalšia rekonštrukcia štadiónu to tu už dlho nebolo.Uvidime čo s tým Aue vyzerá to tam hrozne, a Darmstadt - niekde som počul že na to jednoducho nemajú peniaze ale aspoň za nejakých 10 miliónov by to mohli urobiť takú menšiu rekonštrukciu ktorou súčasťou by bolo

- väčšie šatne, v ktorých bude nový nábytok a bude tam teplá voda

- Objednanie nových, pohodlných sedačiek, ktorými obsadia vačšinu miest na státie

- Nové bufety, WC a Fanshopy, ktoré budú zakryté a budú cez ne vchádzať aj ľudia na tribúny

- Zaplatenie nejakej upratovacej služby, ktorá im to tam uprace.

- Nové striedačky

- Aspoň čiastočné zastrešenie ( podľa toho koľko im ostane peňazí )

Inak neviete ako to vyzerá z novým Štadiónom Freiburgu.

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/bnLBN_cscaw

Ked sme už pri štadiónoch, kukal som dobrý dokument o stavbe RheinEnergieStadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dikes za ďalší dokumentík. Máš toho dosť popozerané pozerám

Reagovat
Rudnevs

No to je tak, každý deň niečo. Ale väčšinou je to pekné a aj nejako spracované.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám aj ja niečo pre teba kratšie, ale to som už možno pridával a možno si to aj videl ty:

The Fans Who Literally Built Their Club - Union Berlin: https://www.youtube.com/watch?v=XXI6oWjlV8M

St Pauli Punks Fight for the Football Club They Want!: https://www.youtube.com/watch?v=FzhEt7VXS_c

Reagovat
Rudnevs

kuknem a niečo k tomu poviem, vyzerá to dobre

Reagovat
Rudnevs

Super, ten Union vyzerá tiež zaujimavo, fanúšikovia super, štadión pekný, hráči tiež fajn...

Reagovat
Rudnevs

Inak, kukal si Kurvenklänge a Bundacksligu ak nie tak odporúčam.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepozeral, čeknem čo to. Ten Union je fantastický

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň niečo takéto by mali urobiť, veď to je nedôstojné hrať Bundesligu na takom schátravenom štadióne. O tom Freiburgu ešte minulú sezónu dávali v Sportschau reportáž, že tam mesto vypísalo referendum či sa bude rekonštruovať alebo nie a občania si to odhlasovali, že áno, ale v akej forme sa bude rekonštruovať a kedy sa začnú práce, to neviem.

Reagovat
Rudnevs

Inak vo Freiburgu sa nemal stavať celkom nový štadión?

Reagovat
smazaný uživatel

to už si tak presne nepamätám :(

Reagovat
smazaný uživatel

Minule keď hral Erfurt s Magdeburgom tak som pridával odkazy na fotky a prebiehajúcu rekonštrukciu štadióna Erfurtu, tam ale nechávajú atlétickú dráhu: http://zeitraffer.tv/webcam/client-steigerwald/LICHTMAST/cache/2015-12-19_12.06.JPG

Reagovat
smazaný uživatel

úplně jak Vitkovice

Reagovat
smazaný uživatel

To hej, ale keď si pozrieš ako ďaleko sú tie staré tribúny za bránou.....tak ďaleko som ešte asi nikde nevidel, to sa nechytá ani Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Išlo to nejak týždeň, dva dozadu, už presne neviem. Ja si Sportschau vždy stiahnem a pozriem potom kedy chcem (galataman.blogspot.com) - sem tam aj on nahrá das aktuelle Sportstudio, tak si ho stiahnem, ale tam väčšinou pozriem len ten úvod (zostrih večerného zápasu), jedine ak je nejaký super zaujímavý hosť, tak si to pozriem celé.

Reagovat
smazaný uživatel

Sportschau dávali niekedy aj na fullmatchesandschows.com, ale v posledných kolách už nebolo. Na tomto webe je hlavne výhoda, že nič nemusíš sťahovať a pridávali tam toho dosť, ale teraz už hlavne len k PL dávajú relácie z TV. Od tom čo píšeš ty som ešte nikdy nepočul, dikes, určite to využijem. Čiže doma v TV nechytáš nemecké kanály čo?

To aktuelle Sportstudio je skôr také komerčné, je tam hosť alebo aj dvaja, zostrihy sú kratšie, dlhší zostrih je len jeden a to ten z večerného duelu, ale je tam tiež aj 2BL a potom v závere sa venujú aj iným športom. Najlepšie zostrihy sú na tom Sportschau od ARD a potom od Sport1 sú veľmi bohaté zostrihy.

Reagovat
Rudnevs

https://youtu.be/MDsStmz54ts

To ma napadlo ked si vravel o tom Sportstudiu, nie som si istý či je to od nich ale aj tak odporúčam , tá komunikácia je celkom vtipná

Reagovat
smazaný uživatel

Nie toto čo si pridal je práve to Das aktuelle Sportstudio od ZDF. A hej je to fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Mne skôr vyhovuje to, že si to stiahnem a pozriem kedy chcem a nie som nútený to pozerať keď to dávajú. Ja hlavne chodím na galataman.blogspot.com a zkfootballvideos.blogspot.com, oni dvaja v podstate pokrývajú všetky relácie, zápasy čo ma zaujímajú, no a potom ako ty vravíš na www.fullmatchesandshows.com pozerávam tie previewsy čo tam dáva mahone7 z redditu (www.reddit.com/r/footballhighlights).

PS. To že to dávaju na inclouddrive.com jednoducho obídem tak, že si dám vytvoriť prémiovú linku cez http://prem.link

Reagovat
smazaný uživatel

Tu poslednú vetu mi musíš vysvetliť, nepochopil som to obchádzanie

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Super. Práve začalo Das aktuelle Sportstudio na ZDF

Reagovat
smazaný uživatel

môžem ti tu hodiť rovno tie prémiové linky, kedže to idem hneď sťahovať, tie by si mal vedieť stiahnuť:

http://prem.link/dl/786764

http://prem.link/dl/786771

Reagovat
smazaný uživatel

http://prem.link/dl/786785

ide ti to stiahnuť? Najprv musíš kliknúť na I'm not a robot, vybrať správny obrázok, potom počkať 15 sekúnd, klikneš na get link a už len download a ulož si to kde chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

okej, tak ja to už mám stiahnuté a idem to pozerať. adiós

Reagovat
smazaný uživatel

Z týchto linkov mi otvorí okno kde sú prihlasovacie údaje

Reagovat
smazaný uživatel

A vieš nemecky tak dobre, že rozumieš v pohode rozhovory a tak?

Reagovat
smazaný uživatel

pravdaže bez problémov, ty nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Len trochu, niečo som už pochytil, keďže sledujem nemecké kanály od kedy mám satelit, čo je nejakých 5 rokov. Horšie je, že som mal nemčinu 4 roky na strednej škole, kde som na to ale úplne úplne kašľal, navyše som ju mal len ako druhý jazyk....keby som ale vedel ako moc sa zamilujem do nemeckého futbalu tak by som sa určite snažil viac. Ale plánujem sa začať učiť sám odznova od základov, len sa musím prinútiť a nájsť si čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Erdmann zradca? Pozerám že hral v Dyname len 1 sezónu

Reagovat
Kily

víceméně, on je šíleně zapálený a pro tým by udělal cokoli, klidně i skočil pod vlak, kdyby to pomohlo, problém je, že před myšlením dává přednost přímému jednání a pak si proti sobě poštve vedení. Fanoušci ho tedy na rozdíl od vedení a trenérů nezatratili, naopak to byl velký oblíbenec, který pak v posledním kole loňské sezony stál v K-Blocku, fandil, po zápase se po Benym a Fielovi mezi ultras vrátil, když bylo vyvoláváno jeho jméno a to vše kvůli tomu, aby za pár dní podepsal smlouvu s nenáviděným rivalem

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak to je fakt moc. Myslíš, že už vtedy o tom vedel kam pôjde?

Reagovat
Kily

vůbec netuším, navíc když se to zveřejnilo, tak jsem byl na dovolené a ani neměl náladu pročítat nějaká jeho odůvodnění, a tu náladu nemám ani teď

Reagovat
andrew96

Dnes v černých.

Reagovat
smazaný uživatel

Furth vyrovnal proti RB v 91.minúte

Reagovat
smazaný uživatel

To snáď nieeeeeee 1:2

Reagovat
stas87

Röcker. Snad tohto zavahania vyuzije Freiburg.

Reagovat
stas87

Len co to dopisem tak daju na 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern 3 hráči do poľa na lavičke načo majú rezervu?

Reagovat
Tomanatura

druhy tym uz ma dovolenou

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za vymluvu?

Reagovat
mojmira

dorostenci by určitě odmítly možností, jít si sednout aspoň na lávku

Reagovat
Tomanatura

to zrejme ne, ale je zbytecne je nechavat dyl trenovat, kdyz je stejne nepotrebujes. Pres ty tri, co jsou na lavicce, se stejne na plac nikdo nedostane, jelikoz oni toho taky letos moc neodehrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Co kdyz se ti zrani nekdo pri rozcvicce?

Reagovat
Tomanatura

Tak nastoupi nekdo z tech 3, ne? Netreba hejtovat, jsou to logicke duvody. Pochybuju, ze by se to stalo uprostred zari treba.

Reagovat
mojmira

no nejednou jsem si všiml, že Bayern měl jedno nebo víc míst na lávce ... jasně, že nějakej dorostenec se tam nemá moc šanci z lávky podívat, ale už pro tu atmosféru jen během zápasu a rozcvičování v průběhu, by tam být měli, když už není koho jiného vzít

Reagovat
smazaný uživatel

Všade to tak funguje, len v Bayerne niečo vymýšľajú...ja to absolútne vôbec nechápem.

Reagovat
Kokesh

Logickeho na tom neni prave nic. Normalni praxe je vytahnout nekoho z rezervy ci juniorky, i kdyby neodehral ani vterinu.

Reagovat
Tomanatura

Pokud se nepletu, tak jim skoncila liga uz peed dvema tydny a uz dva tydny netrenuji. Pred dvematydny v Bayernu jeste nevedeli, ze nebudou mit k dispozici tolik hracu. Vytahnout mladiky zdomova, bez treninku, aby sedeli na lavicce? To mi neprijde logicke. Ale samozrejme ze se muzu plest...

Reagovat
Kokesh

Vzdyt prece nesedi doma na zadku ale pripravuji se individualne...tohle neni zadny duvod je nepovolat. Priorita ma byt vzdy A tym a tedy i jejich potreby, docela tedy nechapu jak muze mit klub jako je Bayern poloprazdnou lavicku.

Reagovat
db18

Tak třeba Gaudino nebo Green mohli trénovat klidně ty dva týdny s áčkem, když je Pep bere i na soustředění do Kataru atp.

Reagovat
Tomanatura

Ja to chapu, jen se snazim najit duvod, proc zvolili svoje reseni.

Reagovat
Kily

Gaudino byl zraněný, nebo je tak mimo, že vůbec nedostával šance?

Reagovat
db18

Během přípravy vypadl ze sestavy a byl degradován do rezervy. V tomto okamžiku mi to ale přijde jako hrozná blbost, když nemáme hráče na lavičku...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern mal problémy so zaplnením lavičky už vtedy keď končila rezerva jesennú časť...už minimálne v 1 zápase okrem toho dnešného mali na lavičke voľné miesto.

Reagovat
db18

Tak seřveš lékaře přece...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Roman Bürki - Matthias Ginter, Sokratis Papastathopoulos, Mats Hummels, Jo-Hoo Park - Julian Weigl, Ilkay Gündogan - Jonas Hofmann, Shinji Kagawa, Henrikh Mkhitaryan - Pierre-Emerick Aubameyang

Reagovat
andrew96

Sleduješ to přes stream?

Reagovat
smazaný uživatel

Nakoniec som sledoval až záznam no...

Reagovat
smazaný uživatel

Haha Alonso už zase úřaduje, ten si zaslouží smlouvu ještě na 5 let a jistý základ.

Reagovat
goodbay

Od tý doby co Kadlec podepsal, tak si za Frankfurt zahraje víc než za poslední 1,5 roku

Reagovat
andrew96

Sokratis!!!!!!

Reagovat
Pipo123

Vidal katastrofa, on takto zle hraje neustále ?

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
stas87

Excelentna strela Pizarra. Sme lepsi,snazime sa o co najrychlejsi prechod do utoku a Frankfurt nevie co ma hrat.Aj ked mali asi mat penaltu,neuveritelna blbost sternberga ostala bez postihu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zieler Thomas

Reagovat
stas87

Gebre. Ako je tazke Meiera branit ale ot co predviedol...skoda slov.Zasa hned vyrovnane.

Reagovat
andrew96

Kolo v režii českých pravých beků.

Reagovat
smazaný uživatel

stream na United prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

s tragédy jdi jinam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Co dělal Kadlec v základu? A co dělal, že už je venku?

Reagovat
stas87

Najprv na polovici siel do sklzu a trafil Bargfredeho,dostal zltu a potom som v tu chvilu ked fauloval druhykrat prepol na bet aby som si skontroloval stav basketu a komentator vravel ze tiez faul na zltu...no nedal mu ju a tak ho Veh radsej stiahol.Podarena rozlucka.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
db18

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Papa a Weigl zatím TOP! I Ginter ukazuje, že má hrát v základu..

Jonas se mi zase nelíbí..moc dlouho drží míč

Reagovat
stas87

Hm,tak teraz som myslel ze Wiedwald jednu Grillitschovi napali. Laxnost vo vlastnom vapne a zatial trapny Frankfurt otaca skore.

Reagovat
vrabejka

Chicharitooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

MOORAAVEEEKKKK

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu to nejde nepřát .

Reagovat
blackhawk88

Vidal dalsi zraneny

Reagovat
vrabejka

STEJNĚ UŽ PO DNEŠNÍ BLAMAŽI BVB MATE JISTY TITUL.

Reagovat
db18

Díky bohu

Reagovat
andrew96

Bez komentáře.

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená prohra. Ten druhý poločas byl katastrofální. Mats chyběl více, než jsem čekal.

Jo a Bürki je idiot

Reagovat
Centrofixka

Tak tak, Kolín si výhru hlavne za druhý polčas určite zaslúžil. Treba sa poučiť na chybách, rozmýšľam či vôbec existuje nejaký tréner, ktorého rozhodnutia by športová verejnosť negatívne nekomentovala. Na lavičke nesedí len on, ale aj Zorc and co., stiahnutie Hummelsa možno správne nebolo, ale myslím že Tuchel vedel čo robí aj keď ja netuším čo tým myslel Za RW určite príde nejaká konkurencia Burkimu, možno v lete, sám som zvedavý aká bude jeho výkonnostná krivka. Budem rád keď takto bude vyzerať tabuľka v lete. Keď hrali vo štvrtok pohár s Augsburgom, vravel som si pred zápasom, že keby mali vyhrať len jeden z tých posledných dvoch zápasov, tak nech je to práve s Augsburgom, pretože tá prehra by ich podľa mňa psychicky zdeotala viac. 2 miesto si držia aj po prehre a v pohároch postúpili, páči sa mi Tuchelov štýl. Teším sa až ich uvidím v januári vybiehať na štadión, echte liebe BVB

Reagovat
Centrofixka

Tak Hummels šiel dole pre zranenie, záhada vyriešená

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Neskutočný zápas, krásne góly, navyše hrali aj moji najobľúbenejší hráči z týchto klubov ( Niedermeier, Klose ). A ešte aj Kicktipp vyšiel.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som najprv mal na Stuttgart a zmenil som to, čo inak nikdy nerobím

Reagovat
stas87

U mna spokojnost. Netipoval som vsetko ale nezabudal som casto,toho som sa bal.Skusim to este vylepsit ale prve miesto je daleko.

Reagovat
blackhawk88

Oficialne. Ancelotti od leta novym trenerom Bayernu Mnichov.

Reagovat
Rudnevs

Scheiße

Reagovat
db18

Darida

Reagovat
smazaný uživatel

Darida jede bomby!

Reagovat
F.Torres

Darida celkem forma. Jen ať je dotáhne do LM

Reagovat
ZB 07

Ten gól Daridy teď je ve velké formě

Reagovat
db18

...škoda, že teď bude až do půlky ledna přestávka.

Reagovat
ZB 07

přesně ale tak snad mu ta forma vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte někdo odkaz na ten Daridův gól?

Reagovat
db18

Zatím ne, ale třeba se brzy objeví zde: http://www.livesport.cz/zapas/fsnwfPn3/#prehled-zapasu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

ta mobilní verze je lepší jak ta pro PC

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež pozerám hehe

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Arne

To je prostě paráda, jak soupeře prakticky k ničemu nepustíme... I když je pravda, že to je spíš tím, jak je Mainz vpředu špatný, kromě těch Mutových simulací tam nepředvedl zhola nic.

Darida parádně (i když tam asi předtím byla Vedadova ruka)... Jenom v domácích zápasech mi prostě přijde, že by měl hrát v té středové trojce víc vzadu a před ním někdo, kdo je schopen obranu otevírat. Včera jsem se tak zasnil nad Didavim, ten by nám tu hru doma posunul trochu jinak.

Reagovat
db18

Didavi by vám nepomohl, jelikož by hodně rychlo skončil stejně, jako vaši marodi.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Arne

To je fakt... A stejně půjde do Wolfsburgu nebo Schalke, to je evidentní.

Holt se bude muset sebrat Baumi.

Reagovat
JozkokozleJ

Tu sa obavam, aby Baumjohann, Cigerci, ci Stocker, ale i Beerens nezacali pocitovat frastraciu z nedostatocneho herneho vytazenia a budu chciet odist. Zvlast prvych troch by bola velika skoda, a to obzvlast, keby sa vybojovala Europa.

Reagovat
Arne

Pokud bude Evropa, tak se musí všichni tihle udržet, to je prostý fakt... Škoda už tak bude třeba Änise, který bohužel holt půjde.

Jinak ale furt nemůžu přijít na chuť Haraguchimu, zvlášť když právě ty alternativy na lavičce máme... Ano, on je agilní, rychlý, snaživý, ale prostě mi přijde jako hrozný nekopa. Byl bych moc rád, kdyby se v přípravě chytil Stocker a posadil ho.

Reagovat
JozkokozleJ

Zeby nejak Haraguchi nedokazal mat loptu pod kontrolou, to mi nepride. Navyse sa mi na nom paci tah na branu. Ma tendenciu vzdy s loptou postupovat vpred a nehrat alibisticky na istotu. Ale neraz mu to nevyjde. Tiez by som tam vsak radsej videl Stockera vo forme. Nikde som nic take necital, ale ten potrebuje kvoli Euru hrat, tak snad v zime nebudu spekulacie...

Reagovat
JozkokozleJ

Perfektny vykon. Ja si snad ani nepamätam, kedy tak niekoho herne zvalcovali. Tipoval som vyhru, ale cakal som, ze Mainz bude neprijemny. Nic take, na hracoch Herthy bolo od prvej minuty vidiet, ze si idu stojovo za vyhrou, ze uplne presne vedia, co maju hrat. I som si vravel, ci sa priebeh nezmeni, ked po polhodinovom tempofutbale a tlaku, ktory stal vela sil, nedali gol... Uplne presne vedeli, kedy povolit, kedy pritiahnut.No ozaj som z dnesneho vykonu Herthy nadseny (prave ked to porovnam s nedavnou minulostou).

Reagovat
Arne

Tak s Darmstadtem to vypadalo podobně, i když oni navzdory tomu výsledku kousali přece jenom trochu víc... Souhlasím, že jsme fakt dobří a to nadšení sdílím. Už pomalu začínám sledovat, jak hrají Wolfsburg, Gladbach nebo Leverkusen, abychom na ně měli co nejvíc bodů, i když furt vím, že to těžko budeme držet na téhle úrovni celý jaro.

Reagovat
JozkokozleJ

V Darmstadte to bolo tiez bravurne zvladnute, ale trosku som to pripisoval kvalite Darmstadtu. Vcera som dost cital o kvalitach a forme Mainzu, tak som ocakaval, ze budu hryzt podstatne viac. No skoda, ze sezona plynule nepokracuje. Snad zima na vykonnosti nic nezmeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz nechápem prečo takto upadol teraz v závere, aj minulé kolo sa trápili celkom. Aspoň im to ukázalo, že musia ďalej makať a pracovať. V ich kádri vidím fantastický potenciál, kreatívny ofenzívny hráči s nízkym ťažiskom hry, gólový supertalent na hrote, v bráne mladá brankárska istota.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som popravde tipoval pred sezonou Mainz na boj o zachranu. Neznama v podobe Muta, Malli vyborny, ale dost nevyrovnany. Ziaden iny vylozeny tahun smerom dopredu tam nie je, preto som im neveril. Zatial to tlacia cez tymovu hru a asi individualnu kvalitu v zakonceni. Videl som ich viackrat na zaciatku sezony, a to nebolo nejak dobre. Ale v ostatnych zapasoch (minimalne podla statistik) sa im darilo, preto som ocakval od nich v Berline podstane viac. Stale si tak trosku myslim, ze ak nezachytia uvod jarnej casti, boj o zachranu moze byt realny (alebo som proste nemal stastie na ich dobre zapasy )

Reagovat
Rudnevs

Ja som Mainz zo začiatku sledoval - veľmi som dúfal že sa presadí Niederlechner ale v podstate ten sa do hry dostane z lavičky na posledných 10 minút.

Reagovat
stas87

Futbal Mainzu bol vzdy zalozeny na timovosti,mam taky dojem ze Heidel v jednom rozhovore,ked sa ho pytali povedal,ze radsej bude mat v time menej technickeho hraca ci roznych hracickov ako hracov co to odjazdi po prdeli.Ono aj ten Malli bude musiet zmenit trosku pristup a Schmidt mu prehovori do duse.Jeden hattrick neznamena nic,nieto este v sutazi ako je BL.

Prave ten doraz na timove ponatie hry vyniesol Mainz do BL a neskor aj do predkola EL.Ked si vsimnes,tak ani Geis ci Okazaki nie su prave nejaky extra technici,dokazu pekne pritvrdit.Ked som pisal o FSV,precital som si aj fanusikovske fora a tam sa niektori ludia zhodli na tom,ze nema cenu si hrat na Bayern a extremne dlho drzat loptu a trpezlivo dobijat branku supera.

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
smazaný uživatel

" Souhlasím, že jsme fakt dobří.."

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha hraje proste o LM

Reagovat
JozkokozleJ

Tak nas nechajte sa trosku potesit, ved na podobny vykon sme od Herthy cakali X rokov. Ini potrebuju titily, fanusikom Herthy staci uz i len toto

Reagovat
smazaný uživatel

však právě, že je to srandovní vidět vás (mnohdy spíše ti skeptici, co vždy krotí všelijaké nadšení) jak té radosti už pomalu necháváte "téměř" volný průběh

Reagovat
db18

Xhaka

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt blázen - v comunio jsem ho chtěl koupit, ale pak jsem si řekl, že furt dostává rudé a raději jsem se rozhodl pro Weigla. Uf

Reagovat
Pipo123

Zaujímavé že kartu nedostal hráč hostí, ved ten Xhaku nakopol v súboji bez lopty

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal žltú...grafika zaspala a komentátor na E2 tiež. Ja som aj videl ako držal žltú kartu v ruke rozhodca a aj reakcia publika bola počuť.

Reagovat
stas87

Stindl tak este redka pre nejakeho blba z Darmstadtu a otocka.

Reagovat
smazaný uživatel

Xhaka skrat proste a ešte sa čuduje za redku to je neskutočné

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Darmstadt hraje fantasticky, na to akým fackovacím panákom mali byť v tejto sezóne tak je to zázrak čo predvádzajú.

Reagovat
db18

Akorát Wagner už leze na nervy i mně...

Reagovat
stas87

Gladbach a este jeden z brejku nech si odvezie Darmstadt.

Reagovat
stas87

Wendtttttttttttttt to je klinec do darmstadtskej rakve.

Reagovat
db18

A vyšel mi kicktipp

Reagovat
Rudnevs

Mne tiež

Reagovat
Rudnevs

Super zápas - škoda že Darmstadt nevyhral.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbášek nebude?

Reagovat
db18

Už je pod souhrnem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele