Bundesliga - preview 13. kola

24.11.2017, 09:03, aktualizováno 26.11.2017, 09:24
Previews
1. FC Köln a Hertha se trápí a z krize může jednoho z nich nasměrovat výhra ve vzájemném utkání. Ve spodku tabulky se pohybuje rovněž Hamburk, na jeho trávníku se tentokráte představí Hoffenheim...
Hamburger SV - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Hamburku půjde v zápase s Hoffenheimem o odlepení se ze sestupových pozic. Hoffenheim se pak v případě výhry může dostat před trápící se Dortmund.

Zápas Hamburku s Hoffenheimem bude typickým soubojem "severu proti jihu", ve kterém budou mírným favoritem hosté. V případě výhry by se domácí Hamburk dostal na patnáctou příčku, která zajišťuje setrvání v nejvyšší německé soutěži. Hoffenheim se nyní pohybuje na sedmé příčce a výhra by ho mohla posunout na páté bundesligové místo, před Dortmund.

Domácí se budou snažit o začátek vítězné série, ačkoliv jejich dosavadní bilance je odstrašující. Svěřenci kouče Tedesca v posledních deseti bundesligových zápasech osmkrát prohráli, jednou remizovali a pouze jednou vyhráli (nad nováčkem ze Stuttgartu). Hamburk se nyní pohybuje na šestnácté příčce, která by znamenala baráž, na patnáctý Freiburg však ztrácí pouhý jeden bod.

Svěřenci trenéra Nagelsmanna ze spolkové země Bádensko-Württembersko na tom jsou o poznání lépe. Naposledy sice nedokázali doma porazit Frankfurt, přesto se nachází na slibné sedmé pozici, s vidinou evropských pohárů. Hoffenheimu se navíc uzdravila jedna z opor, český obránce Pavel Kadeřábek, který by v Hamburku měl nastoupit. Pro hosty jsou asi největším strašákem výkony brankáře Baumanna, na jehož účet šlo hned několik inkasovaných gólů v této sezóně.

Za domácí do zápasu kvůli zranění určitě nezasáhnou Ekdal a Müller, nejistý start pak mají Hahn, Thoelke a Walace. Na straně Hoffenheimu je jistota, že nenastoupí, pouze u Skenderoviče, který má problémy se stehnem. S nemocí se pak v poslední době potýkal Sandro Wagner, u kterého je start nejistý.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos - Jung, Sakai - Ito, Hunt, Kostic - Arp
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Vogt, Akpoguma - Kadeřábek, Zuber - Geiger - Demirbay, Amiri - Kramaric, Gnabry
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.46 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Hertha BSC  (neděle 18:00)
Köln bude mít proti Hertě jednu z posledních možností zabojovat o udržení se v bundeslize. V případě výhry Herthy by se měli příznivci domácího celku začít co nejdříve smiřovat se sestupem.

Köln se v letošní sezóně trápí. Sezóna, která pro něj měla být průlomovou, s možným úspěchem v Evropské lize, ho zatím zabíjí. Teď mají ale "die Geißböcke" možnost započít vítěznou sérii proti Hertě, která ve čtvrtek sehrála vyčerpávající duel v Bilbau, který nakonec prohrála 3:2. Kölnu se ve čtvrtek naopak náramně dařilo, neboť si doma připsal cenný skalp londýnského Arsenalu.

Domácí jsou v letošní bundesligové sezóně zklamáním soutěže, z dvanácti zápasů urvali pouhé dva body (bezbrankové remízy s Brémami a s Hannoverem) a krčí se na posledním místě, s odstupem šesti bodů na předposlední Brémy. Na patnáctou příčku, která zajišťuje setrvání mezi německou elitou, ztrácí Köln devět bodů, což během zbývajících dvaadvaceti zápasů určitě nění nic neřešitelného, pokud se svěřenci trenéra Stögera proberou.

V Berlíně se také nedaří. Čtrnácté místo je pro tým, který loni bojoval o Ligu mistrů, určitě neúspěch. Herthu poslaly na kolena především zbytečné remízy se soupeři, nad kterými by měla bez problémů vyhrát (Brémy, Freiburg). Hertě navíc bude chybět jedna z největších opor, Vladimír Darida, který se do plného tréninku připojí nejdříve v lednu.

Naposledy se Hertha s Kölnem utkala v říjnu letošního roku, v rámci německého poháru a šťastnější byl Köln, který si z berlínského Olympiastadionu odvážel výhru 3:1 a cenný postup. Domácí mají mnohem rozsáhlejší marodku než Hertha. Do utkání v dresu Kölnu určitě nenastoupí Hector, Heintz, Höger, Sörensen, Zeller, Bittencourt, Clemens ani Risse. Na straně Herthy je jisté pouze to, že nenastoupí Vladimír Darida. Nejistý start ze zdravotních důvodů je pak u Schiebera, Starka a Stockera.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Meré, M. Lehmann, Horn - Klünter, Rausch - Jojic, Özcan - Osako, Pizarro, Guirassy
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, Langkamp, Rekik, Plattenhardt - Maier, Skjelbred - Weiser, Lazaro, Kalou - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.24 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Schalke 04  (sobota 15:30)
Taková to mohla být krásná sezona. Dortmund odstartoval nový ročník Bundesligy parádně a ještě nedávno měl na prvním místě na rivala z Mnichova luxusní pětibodový náskok. Pak se ale v Allianz Areně změnily poměry, na pozici trenéra se vrátil starý dobrý Jupp Heynckes a mašina s názvem Bayern se rozjela.

Dortmund naopak ustrnul na místě, ba dokonce možná začal couvat. Přišly zbytečné prohry se Stuttgartem a Hannoverem, tedy týmy, které jsou v této sezoně v nejvyšší německé soutěži nováčky. Družina Petera Bosze navíc nezvládla ani důležitá utkání s tabulkovými rivaly a prohrála jak s Bayernem, tak s mladíky z RB Lipsko.

Po sérii zaváhání je z toho v současnosti páté místo. A ještě nedávno lídr tabulky Borussia se teď musí dívat svému nenáviděnému rivalu z Gelsenkirchenu na záda. Schalke totiž do sezony vstoupilo o poznání lépe než minulý rok a pohodlně si sedí na druhé příčce. Na BVB pak mají svěřenci Domenica Tedesco tříbodový náskok. Zápas v Signal Iduna Parku tedy mnohé napoví - buď Dortmund bodový zisk Schalke dorovná, nebo bude po Revier derby propast mezi oběma celky už šestibodová.

Co se týče absentérů, je na tom podstatně lépe Schalke. Tedescovi nechybí žádný z klíčových hráčů, snad jen středopolař Bentaleb. Domácí dlouhodobě postrádají křídelníka Reuse a zkušeného pravého beka Piszczeka. Mimo hru je i univerzál Durm.

Byť forma posledních týdnů jednoznačně hovoří pro hosty, je dost pravděpodobné, že výsledkem zápasu bude remíza. Alespoň to napovídají poslední vzájemné zápasy obou soupeřů: poslední tři ligová setkání odvěkých rivalů totiž skončili právě plichtou.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Toljan, Sokratis, Bartra, Guerreiro - Weigl - Castro, M. Götze - Yarmolenko, C. Pulisic - Aubameyang
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Stambouli, Naldo, Kehrer - M. Meyer - D. Caligiuri, Oczipka - McKennie, Goretzka - di Santo, G. Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.49 - 5.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Třinácté bundesligové kolo nabízí řadu zajímavých zápasů. Vše začne souboj prvoligových nováčků, kterým se letos mimořádně daří, následovat bude třeba slavné Revierderby mezi Schalke a Dortmundem a Borussia-Park v Mönchengladbachu přijede vyloupit mnichovský Bayern. Českému fanouškovi pak zrak utkví na utkání Lipsko - Brémy. Východoněmecký celek oplývá velkou silou v útoku a na reprezentačního gólmana Jiřího Pavlenku tak nečeká zdaleka nic jednoduchého.

Že Lipsko nejsou nazdárci, ukazuje momentálně druhý tým německé ligy i v pohárové Evropě. V týdnu celek Ralpha Hasenhüttla smetl před domácím publikem nebohé Monako 4:1 a míří k postupu do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Velkolepá výhra však s sebou přinesla i jednu kaňku - kvůli zranění ramene musel z utkání odstoupit ofenzivní tahoun Marcel Sabitzer, kterého na hřišti nahradil defenzivněji laděný středopolař Diego Demme.

Ten zřejmě rakouského reprezentanta nahradí i proti Werderu, avšak ani s touto změnou nebude útočná síla pro obranu Brém ničím snadným - stále tu jsou Forsberg, Poulsen nebo Werner. Zejména poslední jmenovaný bude mít proti zelenobílým extra motivaci. Německý bombarďák dává góly kdekomu, vstřelit gól v duelu s Werderem se mu ale dosud nepodařilo, a to proti Gebre Selassiemu a spol. odehrál už osm zápasů.

I Brémy mají ale svého kanonýra - je jím Max Kruse. Problémové dítě německého fotbalu ukazuje, že stále má svému klubu co nabídnout a hattrickem se před týdnem Kruse podílel na jednoznačné výhře Werderu 4:0 nad nováčkem soutěže z Hannoveru.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Kampl, Keita, Demme, Forsberg - Poulsen, Werner
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - M Eggestein, Bargfrede, Delaney - Bartels, Kruse, Junuzovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.75 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Freiburg bude chtít odvrátit čtvrtou porážku v řadě. Mohuč naopak hodlá navázat na výhru proti Kölnu, která prodloužila sérii neporazitelnosti na tři utkání.

Černá série posledních týdnů poslala tým Christiana Streicha do sestupového pásma. Chybí mu především odvaha hráčů, kteří se málo snaží prosadit individuálně. Zároveň však věří, že se brzy naplno podaří rozvinout potenciál mladých hráčů. Další věc je, že dvaapadesátiletý kouč, který SC vede už od roku 2011, nadále musí řešit početné absence.

Určitě si nezahrají Manuel Gulde, Jonas Meffert, Onur Bulut, Mike Frantz a Florian Niederlechner, přičemž poslední na trávník zřejmě nevyběhnout další dobu. Hrotového útočníka Janika Haberera by tedy měli podporovat Bartosz Kapustka a Marko Terrazino. V domácím prostředí Freiburg zpravidla boduje. To chabá statistika z venkovních střetnutí zapříčinila jeho současné postavení v tabulce.

"Naše současné výsledky mě hodně štvou, protože v těch zápasech jsme rozhodně měli na to, abychom bodovali. Musíme se poučit z našich chyb," prohlásil sportovní ředitel Rouven Schröder. "Situace v mančaftu není úplně optimální, ale nesmíme to brát jako naše alibi. Rozhodně i tak uděláme všechno pro to, abychom v sobotu vyhráli," dodal kouč Sandro Schwarz.

Karim Onisiwo a René Adler jsou zranění. Guilio Donati se na hřišti neobjeví kvůli trestu za karty. Jeho místo na pravém kraji obrany by tedy měl obsadil Daniel Brosinski. Naopak na opačnou stranu defenzivní linie se přesune Gerrit Holtmann. V záložní řadě připadají v úvahu ještě další defenzivní hráči. A zvláště na křídlech má trenér hodně z čeho vybírat.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Söyüncü, Schuster, Kempf - P. Stenzel, Höfler, C. Günter - Abrashi - Kapustka, Terrazzino - Haberer
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, Bell, Diallo, Holtmann - Gbamin - S. Serdar, Latza - Öztunali, De Blasis - Muto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.42 - 3.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Vzhledem k útočnému fotbalu, jaký oba celky vyznávají, se očekává, že zápas Eintrachtu Frankfurt a Bayeru Leverkusen by měl být spolu s derby Borussia Dortmund vs. Schalke 04 ozdobou třináctého kola. Oba kluby navíc dělí v tabulce pouhý bod.

O obou však zároveň platí, že stále hledají stabilní formu. Bod z minulého kola proti Hoffenheimu (Eintracht), resp. proti RB Lipsko (Bayer) se určitě počítají, nicméně výsledky s papírově slabšími mančafty zatím stojí lepší umístění. "Rozhodně musíme zapracovat na práci s míčem u záložníků. V některých případech se dopustili zbytečných chyb, které nás pak stály body," prohlásil Niko Kovać.

Málokterý kouč v Bundeslize musí řešit tak početné absence. Bývalý chorvatský reprezentant už si ale s největší pravděpodobností za ten rok a půl u kormidla zvyknul na ledacos. Nejcitelnější ztrátou budou patrně Alexander Meier a Marco Fabián. Orli se můžou chlubit třetí nejlepší defenzivou v německé nejvyšší soutěži, ačkoliv je fakt, že paradoxně inkasovali v každém z posledních šesti duelů.

Série neporazitelností v případě Bayeru Leverkusen zatím čítá sedm zápasů a k tomu lze přičíst ještě postup v rámci DFB-Pokalu. Herně to však ještě není zcela podle představ kouče Heika Herrlicha. "Frankfurt má určitě kádr na to, aby si zajistil účast v Lize mistrů. Nečeká nás nic snadného, ale na druhou stranu jejich styl hry nám vyhovuje, takže věříme, že ukořistíme všechny tři body," prohlásil nástupce Tayfuna Korkuta.

Co se zranění týče, všichni hráči die Werkself jsou OK. Dokonce i dvojčata Benderovi. Panagiotis Retsos by se měl po prodělané viróze také posadit alespoň na lavičku. Do zápasu s Eintrachtem tak nezasáhnou akorát vykartovaní Wendell a Benjamin Henrichs. Bayer naposledy zvítězil v Commerzbank-Areně skoro na den přesně před dvěma lety. Podaří se mu to v roce 2017?
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Salcedo, Abraham, Falette - M. Wolf, K.-P. Boateng, Willems - Gacinovic, Stendera - Haller, Rebic
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, Retsos - Bellarabi, Kohr, Aranguiz, Bailey - Havertz, Volland, Brandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.57 - 2.87
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Augsburg zvláště v této sezoně budí dojem, že jeden povedený zápas může tým nakopnout k velkým věcem. Duel s Wolfsburgem, který zatím nasbíral o dva body méně, by to mělo být hodně zajímavé střetnutí.

V minulém kole narazili Fuggerstädter na nesmírně těžkého soupeře. Na Bayern Mnichov nepřekvapivě nestačili a na jeho stadionu prohráli o tři branky. "Přišlo mi, že jsme do toho zápasu vstoupili už s tím, že prohráváme. Dva góly jsme pak inkasovali po zbytečné ztrátě míče. To mě hodně štve. Po změně stran jsme se trochu zvedli, ale Bayern je sebevědomý mančaft a s jeho napadáním jsme měli problémy. Zaslouženě vyhrál," hodnotil Manuel Baum.

"Šestnáct bodů v této fázi soutěže neznamená žádnou jistotu. Proto bude nesmírně důležité, abychom sobotu Wolfsburg porazili. Musíme přidat, protože víme, že máme na to hrát ještě lepší fotbal. V klidu se připravujeme jednotlivě na každý další zápas a věříme, že se nám ho podaří zvládnout," dodal Michael Gregoritsch, který se zatím po přestupu z HSV prezentuje ve velice dobrém světle.

Z jeho spoluhráčů visí otazník akorát nad startem Martina Hintereggera a Sergia Córdovy. Podle úplně nejnovějších zpráv nebude první jmenovaný ani na lavičce, na rozdíl od toho druhého. Ve středu obrany se tak vedle Gouwelleeuwa objeví Kevin Danso. Augsburg doma zatím skóroval v každém z dosavadních šesti zápasů, takže Wolfsburg rozhodně nečeká nic snadného.

Martin Schmidt se bude muset obejít bez Ignacia Camacha, Sebastiana Junga a Jakuba Blaszczykowskiho. Připraven nahradit Robina Knocheho by měl být Felix Uduokhai. Vedle Yunuse Malliho a Daniela Didaviho by měl Maria Gomeze na hrotu útoku podporovat navrátilec do sestavy Divock Origi.

Vlci v minulém kole přehráli Freiburg, přičemž právě Malli zaznamenal dvě trefy. Martin Schmidt se nechal slyšet, že se na zápas hodně těší. Augsburg totiž bude zřejmě jeho nejoblíbenějším protivníkem. S pěti vzájemných klání čtyřikrát vyhrál a jednou remizoval. Takto příjemnou statistiku nemá proti žádnému jinému bundesligovému klubu.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Opare, Danso, Gouweleeuw, Max - Khedira, D. Baier - Heller, Gregoritsch, Caiuby - Finnbogason
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Verhaegh, Knoche, Brooks, Tisserand - Guilavogui, Arnold - Gerhardt, Didavi, Malli - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.50 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Míří k titulu. Už šestému v řadě. Na začátku sezony to vypadalo s Bayernem všelijak, pak ale mnichovští odvolali Carla Ancelottiho a staronový kouč Heynckes přinesl největšímu německému klubu sérii výher, která dosud neskončila. Když se k tomu přidá občasné klopýtnutí Lipska a Schalke a trápení Dortmundu, který z posledních devíti utkání porazil jen zoufalý Magdeburg v domácím poháru, situace je jasná - jen kolaps zřejmě Die Roten připraví o další mistrovskou korunovaci.

I přes sérii výher nebyli v týdnu mnichovští v úplně dobré náladě. V rámci svého duelu v Lize mistrů sice na půdě Anderlechtu Brusel vyhráli 2:1, se svým výkonem ale hráči spokojeni nebyli. Spravit si náladu mohou Lewandowski a spol. v domácí soutěži, kde je čeká výjezd do Borussia-Parku, na hřiště Borussie Mönchengladbach.

Hříbata nejsou v poslední době pro Bayern zrovna oblíbeným soupeřem. Proti většině klubů z Bundesligy má Bayern veskrze pozitivní bilanci, proti Gladbachu mají však Heynckesovi svěřenci jen šest výher z posledních patnácti střetnutí. Proti Die Fohlen se navíc individuálně nedaří ani Lewandowskému - polský bombarďák dal v kariéře tomuto celku jen jeden jediný gól, a to ještě navíc ne v dresu Bayernu, nýbrž při svém předchozím působení v BVB.

Obejít se mnichovští budou muset jako v poslední době tradičně bez brankáře Neuera, na marodce je i dvojice křídelníků Robben - Ribery a nově i středopolař Thiago. Gladbach postrádá Strobla s Hofmannem, oba kvůli zraněnému kolenu, mimo hru je také Slovák Benes.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt - Hazard - Kramer, Zakaria - Johnson - Stindl, Raffael
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Bernat - Martinez, Rudy - Tolisso, Vidal, James - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.09 - 4.35 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - VfB Stuttgart  (pátek 20:30)
Bundesliga nabízí tradiční páteční předehrávku. V té tentokrát diváci uvidí souboj nováčků, dvou týmů, od nichž před začátkem sezony čekalo, že jejich maximálním cílem může být záchrana. jak Hannover, tak jeho dnešní hosté ze Stuttgartu ale dosud příjemně překvapují a velmi pravděpodobně se s oběma týmy budeme setkávat v nejvyšší německé soutěži i nadále.

Hannnover je po dvanácti kolech osmý, nasbíral osmnáct bodů a co je zajímavé, dokáže zaskočit i o poznání silnější soupeřů. V probíhající sezoně si tak například připsal skalpy obou silných celků z Vestfálska, jak Schalke, tak Borussie Dortmund. Bývalý trenér Königsblauen a současný šéf lavičky v Hannoveru Andre Breitenreiter se tak trochu pomstil svému bývalému celku, který ho po předminulé sezoně odvolal.

To Stuttgartu patří jedenáctá příčka, na H96 ale ztrácejí svěřenci Hannese Wolfa jen dva body a v případě výhry tedy svého ještě na jaře druholigového soupeře mohou v tabulce přeskočit. Pokud si chtějí Hannoverští svou pevnost dnes uhájit, bude základem poctivá defenzivě. To však Die Roten nesmějí navázat na utkání na hřišti Werderu, které se hrálo před týdnem. V Brémách to byl ze strany Stuttgartu den otevřených dveří a Wolfovi svěřenci si vezli výprask 0:4.

VfB naopak jde do zápasu povzbuzen nečekanou výhrou nad favoritem - před vlastními fanoušky si Stuttgart vyšlápl na Dortmund. Žlutočerné srazili dvěma góly Akolo a Brekalo a bundesligový nováček si tak přidal cenné tři body. Zda proti druhému novicovi přidá další, ukáže zajímavý duel, jenž otevře další bundesligový víkend.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Tschauner - Korb, Anton, S. Sané, Albornoz - Schwegler, Bakalorz - Bebou, Klaus - Harnik, Füllkrug
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Baumgartl, Badstuber, Pavard - Beck, Insua - Ascacibar, Gentner - Asano, Özcan - Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.34 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1292130:829
2.Schalke 041272316:1023
3.RB Lipsko1272320:1523
4.Borussia Mönchengladbach1263321:2121
5.Borussia Dortmund1262429:1620
6.TSG Hoffenheim1255221:1520
7.Eintracht Frankfurt1254314:1219
8.Hannover 961253415:1518
9.Bayer Leverkusen1245325:1817
10.FC Augsburg1244416:1416
11.VfB Stuttgart1251612:1516
12.1. FSV Mainz 051243513:1715
13.VfL Wolfsburg1228216:1714
14.Hertha BSC1235416:1914
15.Hamburger SV1231810:2010
16.Werder Brémy121568:148
17.SC Freiburg121567:248
18.1. FC Köln1202104:232

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (119)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund pada a pada a jeste chudaci prohrajou i ted v sobotu

Reagovat
stas87

Tesim sa na Ascacibara vecer. Proti BVB bol vynikajuci, tak som zvedavy, ci aj proti menej slavnemu timu opät potvrdi svoju kvalitu. A z mojho pohladu ma Stuttgart o nieco malo kvalitnejsi tim, takze si myslim, ze dnes zasa vyhraju a preskoci tak H96 v tabulke.

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel by som vidieť Ascacibara na MS v Rusku už za u20 na majstrovstvách sveta hral fantastický veľmi by pozdvihol aspoň podľa mňa zálohu Argentíny snáď si ho všimne Sampaoli

Reagovat
smazaný uživatel

Takze Costa definitivne v lete do Juve. Yes!

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Dobrá cenovka

Reagovat
db18

No, jestli dneska vyhraje Schalke a RB, tak bude boj o titul asi ještě dost zajímavý, protože zrovna v Gladbachu nám nevěřím - ještě když teď Jupp dává víc šancí Boatengovi, aby nebyl uražený.

Reagovat
20fredy20

Titul máme na 99% istý , a Vidal už není taky slabý?

Reagovat
db18

Zatím mi přijde, že se pod Juppem dost zlepšil, ale kdo ví, jak dlouho to bude trvat... takže bych ho klidně do Chelsea poslal

Na 99 jistý titul máme před každou sezonou, ale teď se náskok může hned vzhledem ke dvoum klubům stáhnout na 3-4 body.

Reagovat
andrew96

No jo, to by byla zrovna ve vašem případě tragédie.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Augsburgu zahral dost dobre aby potom proti Anderlechtu zahral tragicky.

Reagovat
db18

Tam se nechtělo hrát nikomu, vždyť se všichni vyhýbali soubojům, jen Thiagovi to nevyšlo.

Reagovat
Bayern +

U neho dosť záleží na pozícii. Dnes ak bude na AM, zasa z toho môže vzniknúť kalamita.

Stále však dúfam, že bude hrať Coman namiesto jedného zo streďákov.

Reagovat
db18

James?

Reagovat
Bayern +

No ja dúfam: obrana - Javi, Vidal, Rudy (Tolisso) - James, Lewa, Coman (Bernat)

Reagovat
db18

Máte někdo stream na derby? Na batmanstreamu mam přes ty linky reklamu, která nejde vypnout.

Reagovat
db18

šlapák a nebezpečná hra

Reagovat
db18

+ prý ruka

Reagovat
monty25

Jasná ruka

Reagovat
JozkokozleJ

Tak podla mna ani jedno ani druhe. Ohladom ruky spekuloval Markus Merk, ze "kein aktiv" , tak ok.

Reagovat
monty25

"Kein aktiv"? Fotbal není volejbal...

Reagovat
JozkokozleJ

To povedz Merkovi, co by specialistovi Sky na pravidla. Mna ale napriklad irituje, ked obranca dava ruky neprirodzene za chrbat, len aby ho nahodou netrafila lopta. Z tohoto pohladu som ochotny akceptovat, ze nie vzdy ked sa lopra dotkbe ruky, ma sa piskat.

Reagovat
db18

Ruku si sudí obhájí, ale to i kdyby pískl, tam je to pořád špatně vykládatelný... v přirozený poloze rozhodně nebyla, na druhou stranu to bylo z krátký vzdálenosti no.

Reagovat
Arne

No jo, Merk a Schalke...

Ruka jasná a u druhého gólu by se dalo spekulovat o ofsajdu, ale pokud videorozhodčí zasahuje jenom u zásadních chyb, tak v pořádku, tohle nic velkýho nebylo.

Reagovat
db18

Ruku podle všeho i diskutovali, ne? (a ofsajd údajně nemávl kvůli tomu, že balon klesl už poměrně brzy a de facto nebyla šance aby se dostal až na hráče BVB vzadu)

Reagovat
Arne

Jo diskutovali, a podle mého chybně... Jenom říkám, že nebylo chybou, že nezasáhli u toho druhého gólu. To vysvětlení, co píšeš, je odkud, znovu pan zubař?

Reagovat
db18

Wollf nebo Metzelder, teď nevím, kdo z nich to obhajoval...

Reagovat
Arne

Ok... To už je pomalu na dvě vysoký školy, tohle rozebírat, co by mohlo a nemohlo, bylo a nebylo.

Reagovat
db18

No, spíš jen zkoumali, co vedlo sudího k tomu, že to nebral jako aktivní zapojení do hry, no.

Reagovat
verv

Ofsajd podle mě jasnej, nebejt tam Weigl, tak by Stambouli nemusel vůbec zasahovat. Plus před třetím gólem rozhodčí zkušeně odstavil Konoplyanku ale to nic nemění na tom, že ta obrana je zoufalá

Reagovat
Arne

Z tohohle pohledu to jasný bylo, bez diskuse... Ale stál tam tak o půl těla, proto to podle mě není až taková hrubka.

Reagovat
db18

Stambouli nádherně.

Reagovat
monty25

První gól rukou, druhý vlastní Teď už to bude jenom o tom, aby Schalke neschytalo debakl...

BTW: Hlavně, že mají v Bundeslize video...

Reagovat
monty25

3:0, vypínám...

Reagovat
smazaný uživatel

wow.... to je koteeeeeeeeeeeeeeeeeeeel

Reagovat
db18

RIP monty

Reagovat
monty25

Já už to nesleduju, hraje mi Dynamo v KHL, tak radši koukám na to... Fakt jsem se na ten fotbal těšil, ale holt to bude ostuda. Aspoň příště postaví Harita...

Reagovat
monty25

Tak nakonec Dynamo prohrálo 5:3 a Schalke 4:4...

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Raphaaa takhle se hrabe ven z krize

Reagovat
smazaný uživatel

Götze dneska zatím jako zamlada

Reagovat
Nikikrew

ako môže byť Schalke druhe?

Reagovat
JozkokozleJ

Choral fanusikov BVB: "Schalke 04"

Reagovat
Rudnevs

Neni to “Scheiße 04” ? https://youtu.be/we44WBjSvhc

Reagovat
JozkokozleJ

Bol to iny popevok reagujuci na aktualny vysledok. Ale ci tam teda nebolo Scheiße, za to ruku do ohna nedam.

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to Scheisse

Reagovat
stas87

Omg...gol nam da suverenne najhorsi hrac domacich a radoby tvorca hry. Inak oni marni uplne smerom dopredu a Upamecano s Orbanom si dost zahravaju.

Mam taky dojem, ze RB posle v lete do Anglicka priemerneho hraca...on isiel strasne dole oproti minulej sezone.

Reagovat
db18

Tak teď měl Kehrer letět...

Reagovat
smazaný uživatel

Kehrer jasná druhá žlutá... tady není o čem

Reagovat
smazaný uživatel

jak Van Persie proti španělům

Reagovat
db18

Tak ještě 4:3 a pak rudá pro Caligiuriho...

Reagovat
Bayern +

Dúfam, že vyrovnajú

Reagovat
Rudnevs

Žeby odplata za rok 2008?

Reagovat
smazaný uživatel

střely 3-6 a goly 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

když takhle rozdává žluté karty na rodávání.. jak nemohl dát v prvním poločase druhou žlutou Kehrerovi?

Reagovat
verv

Těma gólama rukou a z ofsajdu vám to docela vykompenzoval

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš co dělá červená karta se zápasem

Reagovat
db18

To není jen červenou kartou...

Reagovat
verv

Tak jasně, že to ten zápas ovlivnilo, ale ne víc jak 2 neregulérní góly.

Reagovat
smazaný uživatel

a já myslím, že jo..

Reagovat
verv

Každopádně stěžovat si na rozhodčího za téhle situace je docela vtipný

Reagovat
db18

přitom už ten první zákrok mohl být rovnou na červenou

Reagovat
smazaný uživatel

Caligiuri tzv na Robbena

Reagovat
Rudnevs

Caligiuri nádhera.

Monty, môžeš to opäť zapnúť!

Reagovat
monty25

Už se stalo...

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

ten treti gol schalke to bola jaka parada !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Sokratis vykon hodny Oscara.

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

klidně na 5 zápasů stop za tohle

Reagovat
vladino10

Mozno vás to aj stálo zapas- stalo sa to rovno pred očami rozhodcu a o pol minútku na to sa vyhlasilo koľko sa bude nadstavovať..7 minút by tam podľa mna nebyť toho sokratisovho skackania do ihriska nenadstavil

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten gol na 4:4 padl ale snad v 94. ne? tolik by nastavil tak či tak

Reagovat
monty25

4:4

Reagovat
stas87

Tak to si clovek zaspomina na Berlin a Nemecko-Svedsko.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ked toto Bosz ustojii.

Reagovat
blackhawk88

no co ma s tym bosz ? to hraci mozu za to ze preseru stvorgolovy naskok, no tiez si myslim, ze bude odvolany

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde len o dnesok, ale o celu tu seeeriu zlych vysledkov co BVB mometalne ma. Dnesok povazujem za taku ceresnicku na torte.

Reagovat
vladino10

Nedokázal s tou obranou BVB od tuchela nič urobiť, dokonca sa to ešte zhoršilo.. Je to pekne chcieť hrať ofenzívny futbal, ale toto je trošku moc

Reagovat
smazaný uživatel

ten Pulisic na wingbackovi byl i dneska zase totalní fail

Reagovat
Minister

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Rudnevs

JAAAAAAAAAAAAA!!!

Die Nummer eins, die Nummer eins, die Nummer eins im Pott sind wir!

Reagovat
db18

Reagovat
HorajzmAmmann

neeeee

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Derby jak ma byt!

Reagovat
db18

Sahin

Reagovat
smazaný uživatel

Co spravil? Akurat som to prepol.

Reagovat
db18

Fährmann se radoval z výhry (asi pod Süd teda, ale nepřišlo mi, že by nějak provokoval kotel) a Sahin k němu přiběhl a začal do něj strkat...

...načež se tam udělalo elclasicovské kolečko.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě že provokoval.. i Nastasic.. ale já je zcela chápu a Sahina to neomlouvá

Reagovat
db18

Pomalu každý váš hráč se teďka začíná chovat jak Ribéry...

Reagovat
verv

Myslím, že na nej vystartoval, protože zakopl míč na tribunu mezi bvb fanoušky

Reagovat
Rudnevs

Strkanica nesmie chýbať!

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolím si tvrdit, že Auba nám prohrál zápas.

Sokratis za to jeho polehávání a simulování jednoduše odporné!

Jo a po dnešku více než jindy: Bosz VEN!!!!!

Reagovat
stas87

Sokratis uz dve sezony spät zacal pekne stagnovat. Prospelo by mu tak styri ci pät zapasov na lavicke, pretoze z neho mam dojem, ze by potreboval zasa poriadnu konkurenciu a boj o miesto v zaklade. Ked prichadzal od nas, tak o miesto musel bojovat a daval do toho viac ako teraz. Teraz mi pride, ze si mysli, ze ma miesto automaticky v zaklade a kasle na to.

Reagovat
stas87
Reagovat
andrew96

Martinez šašek.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nestrannýho diváka jistě zápas roku

Reagovat
blackhawk88

Ruka Suleho bola, ale cela situacia bola offsideova, cize penalta nemala byt vobec

Reagovat
JozkokozleJ

Tentokrat Merk: Klar. Aktive bewegung zum Ball.

Reagovat
db18

Útočný faul Vidala... ale škoda, tohle by si gól zasloužilo...

Reagovat
JozkokozleJ

Lewa famozne

Reagovat
db18

Proč tam neposlal Friedla na levýho beka?

Reagovat
andrew96

Matthias

Reagovat
db18

Jak si mohl Tolisso nechat takhle utéct Gintera?

Reagovat
blackhawk88

a jeho necha na ihrisku, co podpora utoku od neho je nulova a stiahne jamesa toto trosku nedomyslel

Reagovat
db18

James měl nějaký problémy (asi taky dostal ránu do hlavy).

Reagovat
blackhawk88

tu zrazku hlavami som videl..len som nepostrehol, ze ma nejaky problem.. ale dava to potom zmysel, lebo friedl by isiel hned namiesto bernata a nie az po prestavke..cize asi to bolo vynutene striedanie

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Provinci klub BVB letos nema v poharech co delat!! V LM zatim ostuda tak snad lize skonci 5 a v LM nebudou

Reagovat
Rudnevs

Aufstellung #FCK: Müller - Mwene, Vucur, Ziegler, Abu Hanna - Borrello, Seufert, Moritz, Halfar - Spalvis, Andersson

Aufstellung #DSC: Ortega - Dick, Börner, Salger, Hartherz - Schütz, Prietl, Kerschbaumer, Putaro - Voglsammer, Klos

Tak dnes s Viererkette a Doppelspitze, som zvedavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak poločas horší ve všem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i přes zlepšení ve 2.půli tři body z Drážďan spláchnutý do haj.lu

Reagovat
Rudnevs

To rozostavenie 4-4-2 má výhodu v tom, že tam je jeden ofenzívny hráč naviac, ale taktiež nevýhodu že je tam o jedného defenzívneho hráča menej. Tá obrana bol dnes najmä v prvom polčase priepustná, neistá a robila chyby, ten prvý gól ide za Vucurom, ktorého mám za momentálne najlepšieho stopéra FCK. V prvom polčase to bolo slabé smerom dopredu i dozadu, v tom druhom prišlo mierne zlepšenie, viac snahy, ale aj tak tam nejaké väčšie šance neboli. Podobný zápas ako v DD, akurát tu nakonci nepadli dva góly z ničoho, no. Ten druhý gól by som hráčom Lauternu nedával za vinu, tam to proste bolo treba skúsiť a poslať dopredu všetko čo bolo k dispozícii, to už je potom jedno, či prehrali 0:1 alebo 0:2.

Sektor pre novinárov bol dnes plný a to najmä vďaka Luxemburským novinárom, ktorý si nenechali újsť súboj dvoch Jeffov. Toho porazeného Jeffa už niektorí fanúšikovia na dbb vyhadzujú, klasika. Notzon povedal, že si môžu dovoliť priviesť v zime nejake posily, špekuluje sa o Stefaniakovi na hosťovanie, ten by bol celkom fajn, ale podľa mňa by mala byť priorita priviesť nejakeho kvalitného stopéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepomohly ani ostatní výsledky - Fürth roznesl St.Pauli a Bochum přivezla bod z Aue.A zítra to nebude mít Dynamo v Düsseldorfu taky zrovna jednoduchý...

Reagovat
Rudnevs

Nj, najmä ten Fürth, pod Buricom sú tam zatiaľ tie výsledky ako na hojdačke, podobne to mal Buric i v Admire Wacker. Zajtra sa na ten zápas teším, oba kluby potrebujú vyhrať, Düsseldorf má za sebou sériu troch zápasov bez výhry a stratil prvé miesto, Dynamo zasa bojuje o záchranu. Lumpi pôjde proti svojej Fortune, minulý rok ho tam pekne privítali.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba bude mít Dynamo štěstí jako Lautern u nich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele