BUDOU CHYBĚT OBA "R"?

14.01.2005, 11:15
Aktuality
Ve Španělsku to po neděli vře, Real se probudil a Barcelona usnula. Liga je dlouhá, a tak se může stát cokoliv. A sestavy jednotlivých týmů, a tím pádem i jejich výkon, budou samozřejmě ovlivňovat zranění. Celý podzim měla smůlu především Barca. Je na řadě někdo jiný? Například právě Real? A jeho opory Raúl a Ronaldo?



Raúl Gonzáles na tom není právě zdravotně nejlépe. Je tedy tím prvním R... Ve čtvrtek netrénoval, nedovolilo mu to zranění stehenního svalu, způsobené celkovým přetížením organismu. Ze stejného důvodu opustil již středeční přípravu na pohárový zápas s Valladolidem. Ronaldo je dalším, který si stěžuje a zdá se, že v jeho případě se bude pomalu jednat a zranění chronického rázu. Také on do čtvrtečního zápasu nenastoupí, byť jeho nedělní ligový start je pravděpodobnější, než ten Raúlův.

Radostná zpráva pro příznivce Barcelony! Ronaldinho je v pořádku, dnes trénoval s ostatními, na bolesti zad, jako tomu bylo ve středu, si nestěžoval. Po masážích a vodní terapii se zablokovaná páteř uvolnila a Real Sociedad San Sebastián to bude mít v tomto kole moc a moc těžké. Ronaldinho a spol. touží po odvetě za nedělní výpadek a pomsta to prý bude ukrutná!

Ale vraťme se znovu do tréninkového tábora Realu Madrid. Vedle Raúla a Ronalda chyběl rovněž Iván Helguera. Derby utkání s Atléticem končil s pěkně nateklým kotníkem a i když otok zmizel, jeho start v zápase se Zaragozou je ve hvězdách. Guti má chřipku, v pátek by se mohl vrátit, ale v jaké bude zejména fyzické formě, to se teprve uvidí.

Deportivo La Coruña požádalo o mezinárodní přestupový pas hráče jménem Toro Acuňa, aby ho mohlo předložit na fotbalovém svazu. Prezident klubu Augusto César Lendoiro pak oznámil, že tento paraguajský reprezentant se v sestavě objeví velice brzy a jeho start výrazně zlepší dosavadní, a ne příliš dobrou, hru Deportiva. Toro Acuňa již více než týden s kolektivem trénuje...

Villarreal poslal Barcelonu minulou neděli "do provazů", ale sláva se skončila a začíná další, všední, den. A tím bude příští kolo, znovu v neděli, a soupeřem Levante. O tom, zda se dají do pořádku zranění Luciano Figueroa a Juan Pablo Sorín, se bude rozhodovat až po pátečním lékařském vyšetření.

A je tu jedno rozloučení, a to definitivní. Santi Denia dnes na tiskové konferenci oficiálně oznámil svůj odchod z Atlético de Madrid. Rozloučil se, odchází do Albacete, ale prohlásil, že: "Atlético bude vždy mým domovem. Odcházím se vzpomínkou na noc, kdy jsme vyhráli ligu právě v utkání s Albacete. Viděl jsem mnoho týmů, které vyhrály ligu, ale nikdy tisíce lidí na stadiónu se slzami v očích, se slzami štěstí... Hrát za Atlético bylo pro mne ctí, splnil jsem si klukovský sen, hrát fotbal a hrát v Atlético de Madrid!"



V Barceloně se bude hrát nejen liga, ale také další významný zápas. Tak jako je tomu zvykem, fotbalisté se znovu ukázali jako lidé solidární a v úterý se sejdou na Camp Nou k utkání "Football for Hope". Všechen zisk z této akce bude věnován obětem přírodního neštěstí v Asii. Objeví se mnozí z těch, kteří dnes patří k těm nejlepším. A kapitány obou týmů budou dokonce nejlepší fotbalisté roku 2004, Ronaldinho a Andrij Ševčenko. Ale také na lavičkách se objeví slavná jména. Ronaldinha a jeho spoluhráče bude vést mistr světa z roku 1994 Carlos Alberto Parreira, asistovat mu bude současný trenér Barcelony Frank Rijkaard. Na druhé straně Ševčenka a spol. povede Marcelo Lippi společně s Arsènem Wengerem. Barcelona propůjčila stadión zcela zdarma, fotbalisté se zřekli svých honorářů, právě tak, jako trenéři a rozhodčí...

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Owen to bude muse táhnout sám, ale já mu věřím, myslím že stavět Ronalda by nebyl dobrý tah(pokud se neuzdraví).

Už tak to není žádný rychlík a kdyby byl zraněný to by to dopadlo.

Reagovat
Mr.Jindros

Mě příde Ronaldo rychlostně minimálně nadprůměrný, nevim co všichni máte. Když se podívám třeba na našeho Del Piera.

Reagovat
smazaný uživatel

Del Pierovi se prostě běhat nechce, je lenivý a nechce nikomu přihrávat a když mu někdo vezme balon tak spadne nebo se začne rozčilovat. Neříkám že je Ronaldo pomalý, ale rozhodně nepatří mezi ty nejrichlejší a pokud bude hrát zraněný tak to bude hodně slabé

Reagovat
HOST*yarda

"Celý podzim měla smůlu především Barca. Je na řadě někdo jiný? Například právě Real? A jeho opory Raúl a Ronaldo?" Nechci autorovi sahat do svědomí, ale takhle se to může vykládat, že když měla smůlu Barca, tak ať si ji vyžere taky Real.... Navíc, pokud se pamatuju, tak jsme na poháry vždycky v téhle sezóně nasazovali "béčko"

Reagovat
HOST*alegre

Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno….Jinak já osobně Realu přeji, aby padl v boji jako rovný s rovným, v úplné sestavě a nemohl se na nic vymlouvat!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak takhle zcela souhlasím, naštěstí Depor už do toho nemá co kecat

Reagovat
HOST*Maniac

Real má smůlu.Akorát prodal Morientese.Owen to sám nezvládne.Ale záloha by s tim asi něco udělat mohla, je docela qalitní.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš blbost, než smůla Morientese nenechali vůbec hrát, i když je z nich nejlepší, jen blbost, nic jiného.

Reagovat
antimadrista

Jo,měli jsme smůlu

Reagovat
HOST*hrubinho

real zrobil chybu ze predal morientesa bol to z nich 4 najkvalitnejsi utocnik.

Asi nepredaval dost dresov

Reagovat
antimadrista

Asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

I když se Real pod vedením nového trenéra vzchopil a možná konečně začne vyhrávat, Barcu jen těžko dožene. Barca sice prohrála ve Villarealu, ale doufám, že se z toho rychle oklepou a budou předvádět ten skvělý ofenzivní fotbal, kterému tleskala celá Evropa. V Realu by se měli pořádně zamyslet, konečně koupili defenzivního záložníka, ale myslím si, že by měli prodat nějakou svoji hvězdu a nahradit ji nějakým pespektivním hráčem ,protože Real potřebuje omladit kádr. Jsou to sice všichni skvělí fotbalisté, ale nejlepší léta mají už za sebou. Za to Barca vytvořila před touto sezónou skvělý, perspektivní, výborně poskládaný tým a konečně vládne po dlouhých letech bez úspěchu Primera Division. Jak jsem řekl na začátku Real sice ožil, ale Barca si titul vzít nenechá.

Reagovat
antimadrista

Myslim si (doufám), že taky ne. Pač teďka si určitě něco zas nahrabem a bude to dobý.

Reagovat
HOST*gambler2000

FT Real Madrid [3 - 1] Zaragoza

14' Ponzio

22' [0 - 1] D. Villa

32' W. Samuel

42' [1 - 1] Raul

45' L. Alvaro

52' L. Alvaro

55' [2 - 1] Ronaldo

63' L. Figo

81' M. Salgado

85' [3 - 1] M. Owen

Reagovat
smazaný uživatel

A co to jako je?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo ty dva R fakt chyběli málem sem tomu věřil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele