Budeme muset podat špičkový výkon i v Lyonu, uvědomuje si Bosz

04.05.2017, 16:48
Aktuality
První semifinále letošního ročníku Evropské ligy nabídlo atraktivní podívanou a především jasnou výhru amsterdamského Ajaxu. Nizozemský klub doma přehrál Lyon 4:1 a nakročil k postupu do finále, v tom ale ještě není a v klubu to moc dobře vědí...

Ajax vedl před vlastními fanoušky od 25. minuty, v níž se prosadil Bertrand Traoré. Ještě do přestávky zvyšoval Kasper Dolberg a krátce po změně stran dával Amin Younes již na 3:0. Lyon ještě vrátil do hry Mathieu Valbuena, situaci před odvetou mu ovšem svým druhým gólem ještě více zkomplikoval Traoré.

"Byl to zvláštní zápas, v prvních patnácti nebo dvaceti minutách jsme byli opravdu špatní. Lyon nás dostal pod tlak a my nebyli schopní hrát. Vypadalo to, jako kdybychom byli nervózní. Ale v kontrastu s dosavadním průběhem sezony se nám tentokráte povedlo proměnit první dvě šance a rázem jsme vedli 2:0. V kombinaci s fantastickým publikem se stalo něco překrásného," hodnotil trenér Peter Bosz.

"Máme skvělou výchozí pozici, ale těch prvních dvacet minut, ve kterých jsme hráli strašně, nám bude připomínat, že ve finále ještě nejsme. Abychom postoupili, budeme muset v Lyonu podat další špičkový výkon," dodal.

Lyon bude muset v domácí odvetě vyvinou obrovskou ofenzivní aktivitu a bude doufat, že mu bude už od první minuty k dispozici Alexandre Lacazette. Olympique se přitom pokusí napodobit včerejší kousek Ajaxu, ten poslal přímo na bránu šestnáct střel, což je historické maximum vyřazovací části Evropské ligy.

"Je to pohroma. V úvodu utkání jsme měli plán, ale soupeř ho přežil. Mají technicky skvěle vybavené hráče, kteří umějí dát přihrávku ve správný čas. Také jsme měli šance, ale neproměnili je. Jsou zde důvody k tomu, abychom mohli doufat. Čeká nás devadesát minut a musíme vyhrát 3:0 nebo 4:1. V první řadě musíme strávit toto zklamání," řekl brankář Lyonu Anthony Lopes.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ze začátku jsem byl velkým odpůrcem Bosze, nicméně časem ukázal, že je velmi dobrým trenérem, vytipoval si Ziyecha, poslal do háje vzpurné dětičky El Ghaziho s Gudeljem, udělal si tak v kabině pořádek a tým začal šlapat na všech frontách. Zapojuje dost solidně i mladíky a kromě pár klopýtnutí to zatím zvládá skvěle.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Elliasson

No jo, kéž by více zapracoval i Vencu.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně k tomu nemá jediný důvod.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě nemají šanci, ale uvidíme. Ajaxu bych letos výhru v EL přál.

Reagovat
smazaný uživatel

*Lyon nemá šanci, špatná formulace z mé strany

Reagovat
zrzek999

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam v zazrak, 3:0 pre OL, co nie je nerealne kedze tie ich vysledky su fakt na hojdacke v tejto sezone. Ale, doprajem aj Ajaxu, po case s toho moze byt nejaky vyznamnejsi uspech pre holandsky klubovy futbal...

Reagovat
Langi

Pro postup bychom museli zahrat cely zapas lepe nez kdyz sme v polocase otaceli doma s AS, coz by se rovnalo nejlepsimu vykonu za poslednich nekolik let...coz mi v soucasnem rozpolozeni prijde jako utopie...pokud Ajax nastoupi v podobnem tempu jak vcera a jenom nezaleze, tak je to konecna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
afc ajax

Tak otvoreny zapas ako včera to z našej určite nebude ,tu už ide fakt o veľa

Reagovat
smazaný uživatel

jenže když se snažíme bránit je to většinou cesta do pekel. Musíme hrát tak jak kdyby jsme nemeli zadny naskok

Reagovat
afc ajax

Ja viem aj v shalke sme v podstate branili kym sme nedostali 2 goly ,čo s našou obranou nie je moc ideàlne .

Reagovat
jáá

je to tak jako ten těžký presing byl na lyon super, dát v 30' gol a je to...přesně tak, cíleně bránit prostě neumíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele