Bude těžké se vrátit do své nejlepší formy, přiznává Gündogan

19.09.2017, 14:56
Aktuality
Hodně složité období má za sebou Ilkay Gündogan. Záložník Manchesteru City se ve víkendovém utkání s Watfordem vrátil do hry po vážném zranění kolena a přiznává, že nebude snadné se vrátit do bývalé formy...

Pro německého reprezentanta přitom nešlo o první závažnější zranění. Prakticky celou sezónu 2013/14, během které ještě nastupoval za Dortmund, vynechal se zraněním zad.

Následně se musel zanedlouho 27letý středopolař znovu dostávat do formy, kterou po příchodu do Vestfálska nemohl nalézt, po dvou letech si ovšem vysloužil přesun do Man City.

Anglický velkoklub ho angažoval, přestože tou dobou se Gündogan potýkal s vážně zraněným kolenem, přesto ho úvod nového angažmá zastihl ve skvělém herním rozpoložení.

To však platilo jen do prosincového utkání s Watfordem, ve kterém si technický hráč přetrhl přední zkřížený vaz v koleni, a následovala vynucená přestávka. "Bylo to hodně dlouhé čekání," připustil Gündogan. "Během zranění jsem se cítil zvláštně, protože vlastně nejste součástí týmu, připravujete se individuálně a na zápasy koukáte v televizi nebo z tribuny," vysvětlil.

Také vzhledem k předchozím zdravotním problémům si Gündogan uvědomuje, jak těžká ho nyní čeká práce, aby se vrátil do své dřívější formy. "Samozřejmě máte pochybnosti, jestli se dokážu vrátit na úroveň, kterou jsem měl před zraněním," přiznal Gündogan. "Po všech těch zraněních to bylo frustrující, neměl jsem ale jinou možnost, než se znovu vrátit," doplnil.

"Když řeknu, že jsem stejný hráč jako před rokem, budu lhát. Mám však za sebou dvě vážná zranění kolene a vím, co mám dělat, abych se znovu připravil do hry," řekl Gündogan. "Stejne jako po všech jiných zraněních, udělám všechno proto, abych byl ve své nejlepší formě," ubezpečil fanoušky Citizens, jejichž tým i letos pomýšlí na nejvyšší možné pozice.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (1011)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele