BRNO V ČELE GAMBRINUS LIGY

20.08.2003, 21:45
Aktuality
Naše nejvyšší fotbalová soutěž má za sebou kompletně odehraná čtyři kola. Na čele však nenajdete Spartu ani Slavii, ale překvapivě fotbalisty Brna. Ano, je sice předčasné dělat jakékoliv závěry, ale brněnský fotbal by mohl na konci sezóny být po letech hodně vysoko.

Brno je jediný tým naší ligy, který zatím neztratil ani bod. Do hry se však dostalo až ve druhém kole, protože utkání prvního kola mělo odloženo kvůli účasti v semifinále Intertoto Cupu, kde byli nakonec vyřazeni španělským Villarealem. V ligové premiéře tak na domácí půdě přivítali fotbalisty 1. FC Synot, které bez větších problémů porazili 3:1. K utkání třetího kola zajíždělo Brno do Českých Budějovic, kde proti bezzubým domácím hráčům vybojovali všechny tři body po vítězství 2:0. Potom přišla na řadu dohrávka prvního kola, kdy Brňané hostili nováčka z Opavy a opět se zrodila výhra 2:0. První ostrá prověrka přišla až ve čtvrtém kole, kdy do Brna zavítal třetí tým loňské sezóny, Viktoria Žižkov. Utkání, které se kvůli Velké ceně České republiky silničních motocyklů hrálo v neděli až od dvaceti hodin, přihlížel zcela vyprodaný Městský stadión. Divákům nejprve zatrnulo ve čtvrté minutě, kdy se hosté dostali do vedení, ale do poločasu bylo srovnáno, výhru 2:1 pak ve druhém poločase zařídil brněnský navrátilec Petr Švancara.

Kdo tedy čekal, že po čtyřech kolech bude v čele soutěže Brno a navíc s plnými dvanácti body? To asi nikdo. Obhájce mistrovského titulu, fotbalisty Sparty najdeme až na pátém místě s osmi body a jejího věčného rivala Slavii o příčku výš s devíti body. Před obě pražská S se ještě s deseti body probojovali fotbalisté ostravského Baníku a Teplic.

Gambrinus liga má tedy hned z počátku velký náboj a když tenhle trend bude pokračovat, může se i dočkat tolik vytoužených vyšších návštěv na ligových stadiónech. Diváky do ochozů přitáhne jen kvalitní předvedená hra a to, když se o titul může prát více týmů, a nejen Sparta se Slavií.

Jedno je však jisté. Je jasné, že nelze dělat po čtyřech kolech unáhlené závěry, soutěž je teprve na svém startu a ještě nás čeká spousty zápasů. Pořád největšími aspiranty na titul jsou obě pražská S. Ale proč by nemohl někdo překvapit, jako Liberec v předminulé sezóně? Je to jen na fotbalistech Brna, Ostravy, Teplic či Liberce, nakolik budou schopni držet krok se Spartou a Slavií. Určitě nás tak čeká velmi zajímavý ligový ročník.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je opravdu předčasné dělat závěry, ale tohle se nám v Brně moc líbí. Nedělní zápas neměl chybu. Fandilo se, tleskalo se, vlnilo se - a to i ve chvíli, kdy jsme prohrávali. To snad v Brně nepamatuji. Deset tisíc lidí vytvořilo takovou atmosféru, jakou by v Lužánkách nezvládl ani dvojnásobek (ten by tam určitě přišel). A až se dají zdravotně do pořádku Švanci s Péťou Musilem, tak rozbijem celou Prahu!!!

Reagovat
PJ

Prahu si klidně rozbijte, ale v Plzni narazíte :-)))

Reagovat
antimadrista

Máte nejlepší pivo na světě, ale fotbal- no radši pomlčim, dávám si bacha.

Reagovat
PJ

Mno, fotbal - myslim že druhá půle proti Slavii nebyla špatná... Samozřejmě nemůže mít Plzeň přehnaný ambice, ale myslim že má na to, aby se pohybovala někde kolem 12. místa...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se ti určitě splní. Blšany získají za rok tak 8 bodů, Opava možná 13 a Budějky budou slavit každý zápas, ve kterém si nedají alespoň 2 vlastňáky.

Reagovat
antimadrista

Jo tak to jo, Plzeň určitě má na to, aby se pohybovala okolo 10. místa.

Reagovat
negrles

Myslím ze budou časem i výš

Reagovat
antimadrista

Hej hej na Prahu mi nešahej!

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem reportáž ze zápasu v Brně a moc se mi líbila divácká kulisa, takhle kdyby to bylo na každym stadionu, tak by to bylo dobrý. Jinak Brno zatím hraje opravdu dobře, ale titul už snad konečně vyhraje Slavia. I když ve Vigu to bylo strašný a v Plzni taky, tak stejně věřím v titul. Jo a Prahu nerozbijete, možná tak akorát Letnou. To bych byl šťastnej.

Reagovat
antimadrista

Vyřazení z LM bude pro Slavii obrovským zklamáním, což se projeví i v lize, takže titul opět poputuje na Letnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnešním dalším fiasku asi jo.

Reagovat
HOST*PAVEK

Podle me bude titul stribrny :p

Reagovat
antimadrista

Od hry se Celtou Slávie nestojí za nic, ty španělé je úplně psichycky zlomili.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsme nevypadli z ligy mistrů. A sparta tam taky ještě nepostoupila.

Reagovat
HOST*PJ

Mno, to máš sice pravdu, ale že Spartě chybí málo a Slavia by potřebovala zázrak, to je fakt...

Reagovat
HOST*Vincent

Brno začalo dobře ale oproti Baníku je to nic! Látal je zatím nejlépe hodnoceným hráčem ligy!!! Heinz, Slončík... Ve vzájemném zápase vás smeteme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dočasně, Paci ho smete jak nic. Pacanda je dnes jasně nejlepší hráč ligy. Od míče naprosto neoddělitelný a maximálně nebezpečný v koncovce. Má daleko lepší formu než před tím prokletým zraněním.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok! Ale zbytek jsou furt dřeváci

Reagovat
smazaný uživatel

COZE? COS rekl? Jaci drevaci? Kdo je u tebe drevak?

Reagovat
smazaný uživatel

Technika Musila, Švancary nebo Pacandy je úplně někde jinde než u Ličky, Heinze nebo Matušoviče.

Reagovat
HOST*Vincent

Takže: Musil se zatím v lize vůbec neprosadil na rozdíl od většiny baníkovců! Pacanda a Švancara jsou dobří technici ale tvůj výčet už jiné hráče prostě obsahovat nemůže! Ostatní jsou prostě jen Atleti! Ve srovnání s Baníkem máte asi 1. a 2. místo ale 3.-10. už prostě obsadí jen hráči Baníku! Celková technika týmů je prostě lepší u Baníku! A to vůbec nepíšu o věcech jako je třeba kreativita! Těším se na reakci

Reagovat
smazaný uživatel

Musil se prosadil celkem hodně, loni na podzim byl jedním z nejlépe hodnocených záložníků a na jaře už konečně začal dávat branky. Došek je atlet?? A Milo Krško je min. stejně technicky zdatný jako Pospěch. Mladého stopera kvalit Schustera také nemáte, až prodáte Bolfa, tak půjdete ke dnu - Petráš už totiž není na prodej.

Reagovat
smazaný uživatel

S výjimkou Pacandy máme na každém postu lepšího hráče i lavičku! Heinz-Došek (více techniky,rychlosti, lepší zakončení) Čížek-Abrahám (lepší centry,zkušenosti), Látal (nejlépe hodnocený hráč ligy),Matušovič (rychlý,technický,skvělé průniky) -Živný, Slončík(herní přehled), Mario(of. univerzál)-V obraně výteční Besta, Bolf- Pospěch se snad už konečně propracuje do reprezentace! Nejlepší fotbal! Nejvíce golů! Na lavce dorostenečtí reprezentanti! možná by nás mohl rozsoudit někdo třetí...

Reagovat
PJ

A stejně to vyhraje Plzeň :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se s tebou nějak dohadovat, já mám Baník celkem rád a Brno hraje dobře jen krátkou dobu. Uvidíme co předvede Heinz dlouhodobě, kdyby takto pokračoval, tak určitě Doška přestřílí. Máte lepšího tvůrce hry, ale kdyby šel Paci natrvalo do zálohy a útok by byl Došek - Švancara, tak se vám určitě vyrovnáme. Kraje zálohy - bez diskuze pro vás. Levá navíc parádně zdvojená Matušovičem (musí zabrat dozadu, jinak na Čížka určitě má). Ale pozor na Mezlíka s Belejem! Nikdo o nich pořádně nevěděl a oni už skoro stačili na Villarreal! Zkušený štít Zúbek překoná ty vaše, hodně to tam točíte a stále hledáte to správné řešení. Obranu máme určitě lépe zdvojenou: Křivánek/Schuster/Kotůlek - to vy nemáte. Stejně tak kraje: Živný/Krško a Křap/Drga, v Baníku je nadprůměrný kraj jen Pospěch. A nakonec gólmani, Belicovi moc nevěřím, ty jeho zákroky jsou někdy pěkně nejisté.

Reagovat
smazaný uživatel

Mezlík s Belejem jsou příslibem ale zatím ani pravidelně nehrají! P.Besta zatím na štítu podává skvělé výkony! Pospěch je zatím taky skvělý a Hofmann který ted zaskočil za Drozda hrál taky dobře! Bolf je stálice! Dvorník je slabej! Obrany jsou vyrovnané! Golmani jsou zatím velmi mladí! Vy jste bez Pacandy poloviční! U nás to nestojí na jednom hráči! A o tom to je

Reagovat
HOST*Marek

Baník fakt letos vypadá dobře. Hraje velmi atraktivní fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

No, podle Starky hraje Žižkov v lepší formě a zítra vyhraje. Ale to se šíleně plete, pokud tedy zase neúřadoval "dlouhoprstý Ivan".

Reagovat
HOST*Vincent

Na Viktorka-Baník se krutě těším! Uděláme v kotli hostů skvělou atmosféru!

Reagovat
smazaný uživatel

Kámoš zná borca z Prahy, který fandí Baníku a když hrají v Praze, tak jezdí s jejich hooligans do Ostravy a pak ráno zpátky. Říkal jsem si, že jsi to snad ty. Podle mě je to totiž zcela nevídané. Aby někdo v Ostravě nebo v Brně fandil Spartě, to možná ano, ale naopak?!

Reagovat
smazaný uživatel

Na bazalech jsem nikdy nebyl ale chystám se nejpozději ve 28.kole na rudokožce! jako malej zobák jsem začínal jako každej fandit spartě ale pak jsem naštěstí včas pochopil vo co gou! Že Sparta a Slavie jsou jenom trapný bandy žoldáků bez srdce a bez duše! Že pořádnej tým v Česku je BANÍK! Sázka na vlastní odchovance kteří vlévají každoročně novou krev na oltář Baníku (Bazaly)! Že co si nevykopou, to mít nebudou a podle toho se taky chovaj! Žádná zachrana na ŽIžkově nebo Bohemce pro ně není! BANÍK FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak to před tebou smekám. Já jezdím občas do Zlína na extraligu, mám triko, šálu a všichni mě mají za blbce, že jim jako Brňák fandím.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě maj taky v Praze za blbce

Reagovat
HOST*Max-Wesslo

no kua to bych řek, že baník je pořádný tým!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slončík zase nehraje a tak to bude celý ligový ročník. Mario Lička jej na hřiště nepustí.

Reagovat
HOST*Vincent

tak to vůbec- je to jen o nabrání kondičky! Potom co dneska Mario zazdil...

Reagovat
smazaný uživatel

P.S. Sledoval jsem zápas Malaga-Valencia! Baraja překypoval obrovskou chutí do hry! Nové přírustky Oliveira a Jorge Lopez předvedli velmi zajímavé výkony! S VALENCIA CF se tenhle rok musí opět počítat na nejvyšší příčku!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Baraju bych za Morientese ihned bral! Nevíš, jak to vypadá s přestupem Ayaly? Zase se kolem toho hodně mlží, Real snad neumí udělat normální přestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám chvíle kdy mi připadá Baraja jako nejlepší fotbalista světa! Ayala řek ne, Benitez řek ne,ale kdo ví? Každopádně bych to nebral jako tak velké oslabení když máme na lavce Marchenu!

Reagovat
antimadrista

Hm, tak to máš fakt divný chvíle :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Marchena je vrah!

Reagovat
smazaný uživatel

Hele na Real mi vubec nesahej...ani slovo spatne o realu tady nechci cist,je to vsem jasne??????

Reagovat
HOST*Radek

Abyses z toho Realu neposral!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele