Brazílie na MS "20" stříbro neobhájí, do Koreje se ani nepodívá

12.02.2017, 10:40
Aktuality
Mohlo z toho být argentinské fiasko, nakonec si ale ostudu na Jihoamerickém šampionátu do 20 let uřízla Brazílie, která bude stejně jako v letech 1979 a 2013 scházet na letošním srazu juniorské smetánky. Do Jižní Koreji se v květnu vydají výběry Uruguaye, Ekvádoru, Venezuely a Argentiny...

Pro Argentince jde tak jako tak o nevydařenou obhajobu pátého kontinentálního titulu z roku 2015. Biancocelesti se totiž kvalifikují až jako čtvrtý tým v pořadí, když teprve závěrem zabrali proti Venezuele. Brazilcům následně stačilo vyhrát nad Kolumbií, remíza 0:0 je ale odsoudila k záhubě.

Už potřetí v řadě tak mladí Kanárci na kontinentálním turnaji nedokázali obsadit ani jednu z prvních tří příček, přestože předešlé tři ročníky opanovali. Součástí letošního neúspěšného výběru byli mimo jiné Allan z Herthy, Caio Henrique z béčka Atlétika Madrid či člen primavery Juventusu Rogério.

Brazilci už světový šampionát do 20 let pětkrát ovládli a letos měli v Asii obhajovat finálovou účast. Místo toho mohou rekordní sbírku šesti zlatých medailí rozšířit Argentinci, které dnes v noci zachránily dva góly Lautara Martíneze.

I přes prohry s Brazílií a Argentinou slaví senzační postup na MS reprezentace Venezuely, která dosud na setkání světové elity vyrazila pouze roku 2009. Uruguay se pak kvalifikovala už na šestý turnaj v řadě, poprvé po 36 letech tak ovšem činí skrze celkový triumf na juniorském kontinentálním poháru.

Autor: Tomáš Daníček / globo.globoesporte.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
shitcool

No Brazilci už nejsou to, co bývali ...

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
smazaný uživatel

No bude to zaujimavy turnaj. Som pozeral na nete rozpis Africkeho poharu do 20 rokov, tak aj Zambia ci Sudan sa budu mat sancu kvalifikovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně, nikdy jsem nepochopil systém kvalifikace na tento turnaj, to se bere nějak podle mládežnických kontinentálních turnajů jak se kdo umístí? Jelikož je divné, že třeba na MS U20 v roce 2009 Argentina jakožto obhájce titulu chyběli. Jinak co si pamatuji, tak naše reprezentace žádnou kvalifikaci apod. nehrála a účastnila se tam, ale co si pamatuji, v tu dobu například naše U21 nějaký úspěch nezaznamenala (viz.EURO 2007), kde snad ani nepostoupila ze skupiny, tak podle kterých kritérií se mužstva na tento turnaj kvalifikují?

Reagovat
fantomas

Však z Evropy se kvalifikujou na základě Eura "19". To samý v Asii. Zbytek sou dvacítky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo, teď už v tom mám jasno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak když teda naše U19 byla na EURU devatenáctek druhá v roce 2011, tak tím pádem musela mít na MS 2013 jistou? Nebo to se počítá jen z toho z rok starého EURA devatenáctek před MS (v tomhle případě z EURA U19 2012)?

Reagovat
naheCZ

Jen z toho posledního

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalifikuju sa na zaklade vysledkov na kontinentalnych sampionatoch, ktore MS 20 predchadzaju. Myslim ze to iste plati aj pre MS 17. Blizsie ti to uz ostatne fantom vysvetlil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele