Brankáři mimo šestnáctku

24.01.2017, 10:52
Názory a komentáře
Sobota, 16:09. Čas, kdy si mnoho fanoušků na Weserstadionu během utkání domácího Werderu s Borussií Dortmund položilo otázku: "Může existovat nesmyslnější vyloučení gólmana než to, které předvedl Jaroslav Drobný?" Ano, může! Za víkendovou česko-slovenskou stopou v bundesligové knize rekordů se ohlíží komentátor Eurosportu Radoslav Vagaský.

Gonzalo Castro vysílá skvělým pasem bez přípravy Marca Reuse za obranu Werderu. Jak praví učebnice moderního brankáře, Jaroslav Drobný mu běží naproti. Matematická rovnice, jejíž výsledek vyslal českého golmana za hranici šestnáctky, operovala s příliš nízkou předpokládanou rychlostí Reuse. Zjednodušeně, Drobný tam byl pozdě a navíc předvedl drsný faul, po kterém Daniel Siebert musel tasit červenou kartu.

O 144 minut později byl Drobný trumfnut na stadionu v Lipsku. To frankfurtský gólman se slovenskými kořeny ve své rovnici vůbec nepočítal s kluzkým terénem, načež přišel neskutečný zkrat za hranici velkého vápna. Na hřišti v Lipsku vydržel necelé tři minuty, neboť Deniz Aytekin nenašel pochopení pro jeho nepovolenou hru rukou. Na sociálních sítích se ihned začala šířit zpráva, že Lukáš Hradecký, podobně jako několik bundesligových fanklubů, bojuje proti komerci ve fotbale bojkotem zápasu v Lipsku. Samozřejmě, Hradecký hned věděl, že volil nesprávně a po zápase sdělil, shodně s trenérem Nikem Kovačem, že podruhé by daný moment řešil inkasováním gólu. Zvítězil reflex. Bratislavský rodák reprezentující Finsko nechyběl v roce 2016 v žádnému soutěžním zápase Eintrachtu ani minutu. V roce 2017 v bráně vydržel pouhých 131 vteřin, co jej řadí na historicky druhé místo mezi nejrychleji vyloučené hráče. (Na první příčce trůní někdejší kolínský kapitán Youssef Mohamad, který v úvodním zápase sezony 2010/11 vydržel na hřišti pouhých 93 sekund. Mimochodem, třetí místo okupuje čerstvá plzeňská posila Rakušan Andreas Ivanschitz, pro kterého končilo jedno z prvoligových utkání v sezóně 2009/10 již ve 188. vteřině.)

Teprve počtvrté v bundesligové historii se stalo, aby v rámci jednoho kola byli vyloučeni dva brankáři. A bohužel, aktuálně to vyšlo zrovna na gólmany, kteří se narodili v Československu. Vyloučení Jaroslava Drobného Brémy nezlomilo, zkušení hráči jako Fritz, Kruse nebo Bartels to nedovolili. Werder bojoval, dokonce v deseti vyrovnal, a byť nakonec prohrál, od bodu v souboji s velkým favoritem nebyl daleko. To Frankfurt bezprostředně po červené kartě Hradeckého inkasoval a trenér Niko Kovač mohl předzápasové taktické pokyny hodit do koše. Hráče Lipska fotbal jednoduše baví. Gólový náskok nevzali jako důvod ke klidu, ale naopak, jako možnost si s lehkosti zahrát. Domácí dominovali, zvítězili 3:0, když tragický den Eintrachtu završil mladý stoper Jesús Vallejo, který byl autorem 54. vlastence Frankfurtu. I v tomto případě rekordního. Žádné mužstvo neskórovalo do vlastní sítě vícekrát.

Oba gólmanské maléry mohli diváci vidět v přímých přenosech Eurosportu 2. Nejen tyto uzavřely o víkendu první polovinu tohoto ročníku Bundesligy, která přinesla množství překvapujících výsledků, týmových výkonů a zajímavých momentů, které se zapsaly do velké knihy rekordů. Zajisté se v ní budou již brzo přepisovat další záznamy. Bundesliga totiž pokračuje v rychlém tempu každý víkend bez jediné přestávky až do druhé poloviny března.

Autor: Radoslav Vagaský / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (51)

Přidat komentář
cetto

Ehm..a? Nějak jsem nepochopil pointu..

Reagovat
smazaný uživatel

Víkendová česko-slovenská stopa? Dvě vyloučení brankářů v jednom kole? Oba narození v Česku/Slovensku? Point tam vidim víc.

Reagovat
cetto

Jde mi spíš o to, že podle prvního odstavce jsem čekal nějakou kontroverzi. Mluví se tam o dvou nesmyslných vyloučeních, ale já na nich nic nesmyslnýho nevidím. Ani článek to pak už nijak nerozebírá, neudává důvody jejich nesmyslnosti. Prostě jako bych odevzdal diplomku jen s první kapitolou..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale udává ty nesmyslnosti. Drobný nepočítal s Reusovo rychlostí a Hradecký nepočítal s tím že by mohl na trávě uklouznout...

Reagovat
cetto

A když budeš bránit Balea a stáhneš ho rukou k zemi, protože nebudeš počítat s jeho rychlostí a on tě oběhne, tak je to nesmyslná červená karta? Sorry, ale v tomto absolutně žádný nesmyslnosti nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný prostě nesmyslně vyběhl, nemohl tam být dřív a nezbývalo mu už nic jinýho než prošlápnout Reuse. Oslabil svůj tým a bude stát. Pro mě je to teda blbost...(nesmyslnost)

Reagovat
Dufan

Oni ho jmenovali jedničkou pro jaro a on na to není zvyklej. Tak sejmul Reuse aby mohl zase dělat dvojku

Reagovat
smazaný uživatel

No co, 2 vyloučení gólmani v jednom kole nejsou každou chvíli...

Reagovat
smazaný uživatel

S toho je jeden ale uplny debil...

Reagovat
smazaný uživatel

Marco tam musí mít jelito jako svině. Drobný by měl dostat ještě dodatečnej trest za brutální zákrok. Konečně máme kapitána zdravýho a tenhle děda ho málem pošle zase do nemocnice...

Reagovat
smazaný uživatel

Se Schmelzerem Drobný žádný kontakt neměl?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak. My víme kdo je náš kapitan

Reagovat
smazaný uživatel

Schmelzer

Reagovat
smazaný uživatel

Reus

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

ktory by bol vylozene najhorsim hracom na travniku, pokial by nechytal Roman...

Reagovat
Jeňa

Jako Reus je skvělý fotbalista a navíc sympaťák, ale to že je skleněnej, ještě neznamená, že by měl mít zvláštní zacházení a protihráči by s ním nesměli jít do kontaktu

Reagovat
smazaný uživatel

On toho schytává každej zápas ranec, tak ještě aby nebyl zraněnej. Navíc tohle bylo brutální...

Reagovat
smazaný uživatel

Lenze toto bolo poriadne za hranicou, som zvedavy ako by si sa tvaril keby ze ti Drobny toto vyvedie

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Masakr

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Lifted

to je peklo..

Reagovat
andrew96

Reagovat
andrew96

I když Bonmann je tam fakt jen teoreticky.

Reagovat
smazaný uživatel

jj Burnic taky.. to spíše měli dát 4-1-4-1 s Larsenem do zálohy, ale to je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Jako talentspotteři jste nejlepší na světě, teď ještě udělat něco proto, abyste je přesvědčili, že v BVB můžou dosáhnout úspěchů a neutíkali za lepším.

Reagovat
smazaný uživatel

to je nekončící boj, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Real/Barca, tam je to marný, tam bude chtít hrát vždycky každej. Ale aspoň aby nechodili do té PL. Jenže nevím, co by se muselo stát, abyste byli schopní těm nej hráčům dát prachy jako anglické týmy

Reagovat
smazaný uživatel

tak ne všem jde jenom o prachy - to dokazuje Marco. Toho už všichni viděli před několika lety v MnaU, Realu, Bayernu a nevím kde ještě. Akorát u něj je to teda dáno tím, že je to odchovanec a srdcař. Takový přístup se asi nedá očekávat od všech hráčů, bohužel..

Takový Dembélé za 2 - 3 roky určitě taky přstoupí do Barcy nebo Realu - tam se prostě nedá nic dělat

Reagovat
smazaný uživatel

ale snad se to nevzdá..

Reagovat
smazaný uživatel

Napr. do Bayernu

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

super a ôsmi z nich si už kopli za áčko. A Dembele s Weiglom sú už teraz takmer neodmysliteľnou súčasťou základnej zostavy.

Reagovat
smazaný uživatel

budoucnost je brutální... věřím v ty nejsvětlejší zítřky... radost na to koukat

Reagovat
Diego2

OT: Panove , potreboval by jsem radu.

7.2 jedeme autem na Bayern - Wolfsburg a rad bych nejake info o parkovani. Vim ze je tam obrovske parkoviste primo u Allianz Areny. Jak to tam funguje? Urcite tu ma nekdo zkusenosti. Diky moc za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Koupíš si takovou kartu (vypadá jak kreditka) za pár euro v pokladně u stadionu nebo nejlépe přímo na parkovišti v automatu a pak se díky ní dostaneš ven z parkoviště. Od stadionu je to fakt kousek. Ale nemá cenu se po zápase hnát hned k autu. Ten výjezd z parkoviště je na delší dobu. Takže ideálně se venku kochat rozsvíceným stadionem a tak po půl hodině vyrazit.

Reagovat
Diego2

Takze normalne z dalnice si to prasknu rovnou na parkoviste, koupim kartu a muzu jit pryc? A je to nejak casove omezene? Prijedeme tam kolem obeda ze by jsme skocili do mesta.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj. A časově to omezené nebylo - ale naposledy jsem tam byl na semifinále s Barçou 2015.

Reagovat
Diego2

Uz jsem nasel web a vypada to ze se nic nemeni , 10€ proste ticket v hraci den diky moc za pomoc

Reagovat
Rudnevs

Pomerne blízko k Allianz Arene je parkovacia "budova" P+R, v ktorej sa dá pomerne v pohode zaparkovať. Akurát to neni priamo pri štadióne, takže treba prejsť tú cestu k štadiónu, ale neni to úplne ďaleko, navyše pozdlž cesty sú k dispozícií stánky s občerstvením, fanshopy alebo trebárs aj zväčená (nafukovacia) verzia maskota Bennyho.

Reagovat
Diego2

Diky

Reagovat
Rudnevs

Parádny článok!

Reagovat
vacin

Drobný má asi zkušenosti se Sňozíkem

Reagovat
smazaný uživatel

Drobny bol debil vzdy, co potvrdil aj svojim prestupom s HSV do Werderu, ale tymto u mna skoncil nadobro.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Slusny material, po kazdom odohratom kole sa zlepsujes. Uz som ani nemal chut reagovat pod preview na tie tvoje dristy.. len doplnim, ze Drobny bez ohladu na klubovu prislusnost zanechal velku stopu v BL a rozhodne si po sobotnom zapase nezasluzi, aby mu nadavali do debilov. Reus dohral, nic mu nie je a nakoniec to vyzeralo horsie ak to v skutocnosti bolo. Hlupost to bola, dostal zasluzene redku a bude stat, jedine co mu mozem vycitat je to, ze sa zacal hadat s rozhodcom, mal sklopit usi a pokojne odist do kabiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Je stastie ze Reus dohral, treba podotknut. Neviem ako by si sa tvaril, keby ze na teba brankar podobny faul spravi. ano, Drobny v BL vela odchytal, pre mna je vsak stale somar...

Reagovat
Rudnevs

V podstate súhlasím, akurát rozhodne by som povedal, že si zaslúži aby mu nadávali do debilov. Nie za nejaký sprostý zákrok na Reusa, ale za tú jeho poslednú sezónu v Herthe, keď hrali o záchranu a do médií vyhlasoval ako tomu tímu neverí, že sú slabý, že spadnú atď. V HSV sa pre istotu pred rozlúčením stihol pohádať s vedením. Uvidíme, čo zasa vyvedie v Brémach!

Reagovat
smazaný uživatel

presne, stas zrejme nepochopil ze som myslel celu minulost a nie len zapas proti Bremam...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele