Bonucci brzy překvapivě posílí AC Milán, tomu může i kapitánovat

14.07.2017, 17:44
Aktuality
Už jen pár hodin nejspíš zbývá k dotažení poněkud překvapivého přesunu stopera Leonarda Bonucciho z Juventusu do AC Milán. Dnes ráno prý byla dosažena dohoda o přestupové částce ve výši 40 milionů eur (plus dva miliony na bonusech), nyní už potom 30letý zadák pobývá na Milanellu...

Leonardo Bonucci má ještě dnes podstoupit zdravotní prohlídku a pak se podepsat na kontrakt, který by ho podle některých mohl učinit nejlépe placeným hráčem Serie A s ročním výdělkem ve výši 6,5 až 8 milionů eur plus bonusy. Rossoneri zároveň dle Premium Sport hodlají z Bonucciho ihned učinit kapitána.

Mistr ligy 2006 s Interem Milán se takto stane již jedenáctým hráčem v historii (a sedmým od roku 2004), který si zahraje za tři tradičně největší italské kluby. S Juventusem Bonucci získal rovnou šest scudet v řadě.

Juventus měl podle všeho před rokem možnost Bonucciho pustit za 60 milionů eur do Manchesteru City či Chelsea, nakonec však zkušený obránce zůstal na místě a Staré dámě pomohl do dalšího finále Ligy mistrů. O jeho přestávce měl nicméně v kabině vybouchnout a opět tak zhoršit vztahy s trenérem Allegrim, které byly poškozeny už v únoru ostrou výměnou názorů.

Leonardo Bonucci není ani zdaleka prvním hráčem mířícím z Juventusu na San Siro a opačným směrem má potom během příštího týdne putovat krajní bek Mattia de Sciglio.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net, espnfc.com

Komentáře (458)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele