Bolívie má staronového trenéra, k týmu se vrací Soria

26.12.2016, 10:25
Aktuality
Jenom čtyři a půl měsíce byl trenérem reprezentace Bolívie Ángel Guillermo Hoyos. Argentinský kormidelník se rozhodl tým opustit a zamířil do Chile, kde převzal slavný Universidad de Chile, jeho nástupcem v Bolívii se stal Mauricio Soria...

Padesátiletý Soria v této zemi pracuje dlouhodobě a vedle několika bolivijských klubů vedl i seniorskou reprezentaci. Začátkem října 2014 se na šest týdnů stal dočasným koučem, aby byl následně do poloviny července příštího roku povýšen na pozici hlavního lodivoda.

Bolívie má hodně špatně rozehranou kvalifikaci o postup na světový šampionát, když ve dvanácti duelech uhrála jenom sedm bodů a je na předposlední pozici. Může za to i rozhodnutí FIFA, která jí nedávno v kvalifikační tabulce odebrala čtyři body. Hráči Bolívie přišli o body za remízu 0:0 s Chile a výhru 2:0 nad Peru, oba duely byly kontumovány výsledky 0:3. Důvodem bylo nasazení obránce Nelsona Cabrery, jenž už v minulosti nastoupil za Paraguay.

Soria nebude trénovat jenom bolivijské áčko, ale bude se podílet rovněž na vedení tamní dvacítky. Tu už za několik týdnů čeká jihoamerický šampionát. "Máme vše potřebné k tomu, aby nás tým do dvaceti let dobře reprezentoval, až turnaj v lednu 2017 začne," věří Soria.

Autor: Tomáš Pavlík / conmebol.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stacila expreska

Reagovat
smazaný uživatel

Hele proč se tahle stránka jmenuje Eurofotbal? Jo už vím, aby se tu psalo o Bolívii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele