Bojujeme o poháry, uvědomuje si trenér Atalanty Gasperini

13.02.2017, 19:19
Aktuality
V popředí tabulky italské nejvyšší soutěže se rovněž letos pohybují nejznámější tamní kluby, jimž ovšem dělá společnost jeden nováček. V boji o evropské poháry je rovněž Atalanta Bergamo, která své ambice potvrdila včerejší výhrou 3:1 v Palermu...

"Takovéhle zápasy jsou nepředvídatelné. Dlouho jsme dominovali, ale promarnili jsme spoustu šancí a Palermo tak žilo až do konce. Nebyl to tak snadný zápas, jak by si někdo podle výsledku mohl myslet. Porazit tak namotivovaný tým nebylo lehké. Hrajeme se sebevědomím a klidem," hodnotí někdejší kouč Janova či Interu Milán Gian Piero Gasperini.

Atalanta letos začala čtyřmi porážkami z úvodních pěti duelů, od té doby se ovšem veze na vítězné vlně a po nekompletním 24. kole je s 45 body na pátém místě, z něhož jí může dnes večer sesadit Lazio. Stále ale může reálně pomýšlet i na posun směrem vzhůru, čtvrtý Inter Milán je na tom lépe jen díky lepšímu skóre, manko na třetí Neapol činí šest bodů.

"Bojujeme o poháry. Stále je před námi spousta zápasů a naši konkurenti jsou silní. Od prvního zápasu s Palermem uběhla polovina sezony a my v těch 19 utkáních získali 42 bodů. To nejsou náhodná čísla," říká Gasperini k dosavadnímu tažení celku z Bergama.

Atalanta vytěžila z posledních čtyř zápasů deset bodů a na další tři si brousí zuby v dalším kole, kdy hostí předposlední Crotone. Další program už bude podstatně náročnější, cestuje totiž do Neapole, doma přivítá Fiorentinu a těžký trojboj zakončí duelem v Miláně proti Interu.

"Po zápase proti Crotone nás čekají přímí konkurenti. Musíme proti nim něco předvést a uhrát, pokud chceme cosi velkého dokázat," uvědomuje si Gasperini.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (43)

Přidat komentář
didosh

Vám bych je i přál ale ne na úkor AC A je otázka co s vámi udělá letní mercato...

Reagovat
smazaný uživatel

A to já bych jim to přál i na úkor AC

Reagovat
didosh

Sviněěěě.....!!!

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
cink

Gasperini

Reagovat
smazaný uživatel

jsi debil?

Reagovat
Furia Ceca

Kurva, která továrna přešla na velkovýrobu?!

Reagovat
smazaný uživatel

Je skvele ze si to uvedomuje

Reagovat
Frantszek

V lete je vykoupi a budou v Evrope pro srandu kralikum. Treba se mylim, byla by to skoda, pac ted hrajou dobrej fotbal.

Reagovat
Pipo123

Neustále ich niekto vykupuje a vždy ich dokážu nahradiť, veď majú najlepšiu mládež v taliansku, stačí sa pozrieť len na repre koľko hráčov prešlo cez Atalantu

Reagovat
Frantszek

Vzdy dokazou nahradit. Otazka je, ale jestli to bude stacit na konkurencischopnost v Evrope a hlavne co s nima udela boj v dalsi soutezi navic

Reagovat
LeonardoUžoa

Kolko?

Reagovat
zelda

jmenuj

Reagovat
ManUnited

Letos se mi hodně líbí, hlavně ten Kessie je zajímavej hráč

Reagovat
10

Čaroděj, za půl roku vydělal Bergamu peníze, z kterých budou žít tak 10 let.

Ono to s těma mladíkama v Itálii asi nebude tak hrozný, jen potřebujou dostat prostor. Gagliardini neodehrál ani 800 minut v Serii A a už je v základu Interu, kde hraje líp než mnohem provařenější jména jako Kondogbia a Banega.

Reagovat
GEGE

Jak to před pár lety moc dobře s mladýma nevapadalo tak rostou Itálii hráči co jednou můžou dosáhnout úrovně světové extratřídy na každou pozici,kromě klasického hrota

Reagovat
smazaný uživatel

A co Bellotti?

Reagovat
Pinturicchio

Těším se na Caldaru. Myslíš, že může dosáhnout podobné / stejné úrovně jako Ruga? To by byl sen, mít na 10+ let vystaráno na stoperu, kde je té opravdové kvality žalostně málo. Navíc oba Italové.

Reagovat
10

Snad se přiblíží co nejvíc, ale pochybuju, že se dostane na takovou úroveň. Ruga je o něco mladší a už patří mezi nejlepší stopery v lize, už mezi ně patřil ve 20 v Empoli. Caldara hraje Serii A první rok a ty výkony zase nejsou tak dominantní jako tomu bylo u Daniho.

Reagovat
Pinturicchio

Doufám, že se projeví ten Paraticiho a Marottův čuch na mladé hráče, těch peněz za něj vyplázli fakt spoustu, při naplnění těch bonusů až 25 mega (ne, že by ten základ 15 byl málo samo o sobě )

Snad ho ten tlak v Juve nesemele, přiučí se od BBC, Daniho a Medhiho a přiblíží se jim co nejvíc, jak píšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Medhi konči v litě, ne?

Reagovat
Pinturicchio

Marotta říkal, že neví a že tu opci klidně můžou uplatnit.

Reagovat
smazaný uživatel

At jde radsi do riti.

Reagovat
Pinturicchio

Já bych ho určitě nechal. Když nastoupí, tak hraje dobře, díky Comanovi bude v podstatě zadarmo. Vem si, Barza 36 let, Chiello 33 a čím dál častěji zraněný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to kokot stejně jak Pjanič, ja doufam, že kdyby to už Pepemu nevyšlo v Realu už, že se o něj pokusíte: takovej stoper, v calciu by byl kral eště tři čtyry sezony.

Reagovat
Pinturicchio

A Pepe kokot není? Beru, že se asi polepšil, nevím, Real nesleduju, ale přepnout mu může kdykoliv, je mu 34 let, velký plat. Jeden Lucio úplně stačil.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe je frajer ♥ Tak přepnout, Chiello ma taky svoje věci, aj Gonzalo. Chce to usměrnit. Ale Pepe je fakt TOP. Rychlej, vyhraje spoustu hlaviček i souboju na zemi. Bohužel je ale taky celkem pravidelně zraněnej. Do doby, než se zrani, tak je nepřekonatelnej. Nevzpominam si, že by měl nějake herně slabe obdobi. To spíš udělal nějakou ,,věc", co nema společnou s fotbalem, typu šlapák nebo lokytek. Ale on Pepe stejně řikal. Buď Real nebo Čína.

Reagovat
Pinturicchio

To jsem tím přepnutím myslel, blik a skope hráče, který leží na zemi.

Chiello je taky starý prasák, hlavně s těma loktama (jinak prostě hraje tvrdě a důrazně), ale tohle u něj nevidíš, ani u Gonzala, respektive nejsou to takové blikance, jako u Pepeho. Pipita to šíleně prožívá, fanatik, ale kriminální věci u něj nevidíš.

Reagovat
Airus

Vždyť ani on sám nechápe proč je kolem něj takovej poprask.

Reagovat
JuventusFC1897

Caldara sa uplne v pohode moze vyrovnat Ruganimu, zalezi len na pristupe. Pozri na Bonucciho, jeho prva sezona v Juve bola katastrofa(to bol sice des celkovo)ten kazil naco siahol, potom prisiel Conte a tradaa, je z neho WC stoper. Mame tam este dalsi talent , 19 rocny Filippo Romagna. Takze obranu mame pokrytu paradne si myslim.

Reagovat
10

WC stoper zní docela divně

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
JuventusFC1897

world class ovsem

Reagovat
Pinturicchio

Snad budeš mít pravdu.

Reagovat
cresposuper

Dovolim si tvrdit, ze Gagliardini bol za tych par zapasov nas najlepsi hrac.

Reagovat
10

hraje jak mazák, co je v Interu 10 sezón

Reagovat
Inter Eterno Amore

to je pravda on sa musel na hru Interu pripravovať asi už od mala

Reagovat
snuff24

je super a za těch pár zápasů u nás už mohl skorovat vícekrát, než v celý dosavadní kariéře.Snad mu to tam brzo padne

Reagovat
smazaný uživatel

Zakončení je bohužel zatím žalostné. Ale jinak zatím super.

Reagovat
smazaný uživatel

Bergamo - uzasne mesto, ta stara historicka cast na kopci je skvost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

Uh

Reagovat
FC Porto FC

ještě si pamatuju(i když ono to neni zas tak dávno) jak je táhl Cristiano Doni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele