BLAŽEK SI PLÁCL S NORIMBERKEM

02.05.2007, 14:38
Aktuality
Pražská Sparta, aktuálně druhý celek pořadí Gambrinus ligy, v létě přijde o svou dlouholetou brankářskou jedničku. Český reprezentant Jaromír Blažek se již dohodl na angažmá v německém Norimberku, s nímž podepsal dvouletou smlouvu...

Blažek změní zaměstnavatele po pěti letech strávených na Letné, kam přišel v roce 2002 z Příbrami. "Bylo pro nás hodně důležité najít nástupce Raphaela Schäfera, který by měl velké zkušenosti. Jaromír Blažek je právě tím mužem, který s tímto profilem koresponduje," raduje se ze zisku nové posily sportovní manažer německého klubu Martin Bader.

Blažek nebude mít v Norimberku vůbec snadnou úlohu, jeho úkolem totiž bude nahradit již zmíněného Raphaela Schäfera. Ten se již s předstihem dohodl na angažmá ve Stuttgartu. "Jaromíra Blažka jsem sledoval šest let ještě od chvíle, kdy jsem trénoval Borussii Mönchengladbach. Proto jsem rád, že právě on převezme pozici Raphaela Schäfera," řekl kouč jednoho z překvapení letošního bundesligového ročníku Hans Meyer.

Blažek se tedy až ve svých 34 letech dočkal vysněného zahraničního angažmá a v Norimberku rozšíří kolonii českých a slovenských fotbalistů. "Ligu jsem sledoval, měl jsem kontakty z národního týmu od Tomáše Galáska a Jana Poláka. Vždy pro mně bylo stimulující zahrát si v zahraničí a naneštěstí se to podařilo až nyní. O to jsem šťastnější a považuji za čest dostat šanci v klubu z federální ligy," usmíval se po podpisu dvouleté smlouvy Blažek.

Autor: Tomáš Pavlík / fcn.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

No konečně je pryč

Reagovat
HOST*

a ted je sparta uuuplne v ****

Reagovat
HOST*

Nebo naopak.

Reagovat
Tsigi

Maj Zlámala ten už teď chytá skvěle a z ligy by byl nejlepší Daněk

Reagovat
HOST*

Dobry ptž v posledni dobe chyta fakt tuzku,4éver tommy poštulka

Reagovat
HOST*jovie

Vite, ze mu na Sparte rikaji revizor?

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel spíš "černá díra" - mezi zubama by mu projel snad i kamión

Reagovat
HOST*Bender

myslim, že to nemá vliv na to, jak chytá, debile

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí. Pro Spartu udělals hodně. Díky moc a ukaž skopcům, jak dobrá je česká gólmanská škola

Reagovat
HOST*TOMAš NOCIAR

JARDO seš skvieli brankar.Uznavam ťa.Prajem ti veľa šťastia a veľa uspechov v Norimberku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele