Bilance, los a trenér. Kdo sestoupí?

20.04.2015, 14:22
Názory a komentáře
Devětadvacáté kolo Bundesligy bylo zvláštní tím, že ani jeden z posledních pěti týmů tabulky nebodoval. Freiburg, Hannover, Paderborn, Stuttgart a Hamburk zůstali na svém. Mohou tak pouze doufat, že se udrží na úkor jiných týmů z této pětice. Za bojem o udržení se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Hamburk, 18. místo, bilance 6-7-16, skóre - 28
Los: Augsburg, Mohuč (venku), Freiburg, Stuttgart (v), Schalke.
Freiburg i Stuttgart se prezentují daleko lepším herním výkonem a jsou na tom i v tabulce lépe. Augsburg a Schalke zase budou bojovat o poháry, takže pro Hamburk je to tíživá vidina. Mix našlápnutých i zoufale odhodlaných týmů pro něj neskýtá moc příležitostí se chytit.
Trenér: Bruno Labbadia - má příliš málo času na cokoliv, ale ví, že nemá prakticky co ztratit. Pokud se se štěstím zachrání, bude za hrdinu.
Pět kol před koncem jde o poslední pokus dodat zdecimovanému týmu nějaký impuls. Ale na hráče to může zapůsobit i opačně. V zápase proti Brémám měl Hamburk až příliš málo střel na to, aby se s ním mohlo počítat. Šestnáct vstřelených gólů za celou soutěž, to je prostě mizérie. A v celém ročníku vyslal HSV na branku soupeřů tolik střel, co např. Kevin de Bruyne z Wolfsburgu. I baráž vypadá nedosažitelně.

Stuttgart, 17. místo, bilance 6-8-15, skóre - 21
Los: Freiburg, Schalke (v), Mohuč, Hamburk, Paderborn (v).
Podobný los jako Hamburk, jenže Stuttgart občas na hřišti ukazuje, že je na konci tabulky spíš vinou občasného horšího přístupu hráčů, než kvůli jejich malé kvalitě. Dlouhodobě hraje o poznání lépe venku než doma, což je dvojsečné. V posledním kole to pro něj bude výhoda, ale Freiburg i Hamburk bude muset udolat na domácím stadionu. Na druhou stranu teď doma dvakrát vyhrál.
Trenér: Huub Stevens - vyzařuje klid, jeho působení u týmu již přineslo ovoce v podobě zlepšené hry i domácí úspěšnosti. Dokáže i problematické a nevyrovnané osobnosti ukočírovat.
V Augsburgu sice VfB prohrálo, ale nepodalo špatný výkon a někteří hráči se dostávají do formy. Kombinace hráčské kvality a trenéra Stevense přinese patrně Stuttgartu minimálně baráž.

Paderborn, 16. místo, bilance 6-9-14, skóre - 31
Los: Brémy, Freiburg (v), Wolfsburg, Schalke (v), Stuttgart.
Těžký los, malý respekt, špatné skóre, slabá produktivita. Nebýt nadšeného vstupu do soutěže, nebylo by nutné otázku "kdo skončí poslední" vůbec pokládat.
Trenér: André Breitenreiter - Padeborn táhne za jeden provaz, snaží se určitě využít blízkých vztahů v rámci menšího klubu, ale s kvalitou jde ruku v ruce zkušenost, obojí chybí.
V Dortmundu byl Paderborn bez šance a zdá se, že každý z jeho dalších soupeřů hraje prostě lépe. Paderborn je téměř jistě odsouzen k sestupu.

Hannover, 15. místo, bilance 7-8-14, skóre - 17
Los: Hoffenheim, Wolfsburg (v), Brémy, Augsburg (v), Freiburg.
Brémy a Augsburg mohou a asi i budou v závěru bojovat o poháry, což Hannoveru ztíží pozici. S Freiburgem tak může hrát v posledním kole o všechno. Problémem pak může být týmová psychika mančaftu, který měl před deseti koly stejně daleko k pohárům, jako k sestupu. Pokud přijde zápas o všechno po další sérii neúspěchů, nemusí to Hannover unést.
Trenér: Tayfun Korkut - nevtiskl týmu žádnou výraznou tvář, i když nemá nijak žalostnou bilanci při svém premiérovém působění v Bundeslize (14 výher, 21 proher).
Bude mít Korkut dost energie a zkušeností, aby se vyrovnal se sestupnou tendencí a aby v tomto ohledu pomohl i hráčům? Jak zahraje Stindl, který je už třeba myšlenkami napůl jinde? Proti Hamburku má ale Hannover jednu zásadní výhodu - čtyřbodový náskok. A to patrně rozhodne o tom, že přímo nesestoupí.

Freiburg, 14. místo, bilance 6-11-12, skóre - 10
Los: Stutgart (v), Paderborn, Hamburk (v), Bayern, Hannover (v).
Hraje třikrát venku a k tomu doma s Bayernem. Ten už tou dobou bude mít v kapse titul. Bude to pro Freiburg výhoda? SCF navíc hraje se všemi svými konkurenty! Na jedné straně má Freiburg vše ve svých rukou, na druhou stranu bude hrát nejvíc zápasů "o šest bodů" z týmů ohrožených sestupem a bude pod tlakem v úplně každém kole.
Trenér: Christian Streich - má nejvíc zkušeností s touto situací. Umí načasovat formu mančaftu tak, aby vygradovala v pravý čas v závěru soutěže. Navíc věří svým receptům a nehledá zkratky.
Být fanouškem Freiburgu znamená užít si na závěr Bundesligy asi nejvíc adrenalinu. Freiburg nehraje špatně, má jasně nejlepší skóre ze sledované pětice týmů, má zkušeného trenéra a pár bodů k dobru na barážové místo. Měl by to uhrát.

Autor: Michal Šíma / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trošku som pod Korkutom predbehol Eurosport s tým losom

Najreálnejšie to vyzerá na Paderborn a HSV priamo + Hannover baráž.

Reagovat
cologneFC

presne taky isty nazor mam aj ja

Reagovat
Bayernista18

Hamburk je v prd...

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodom hrajú sa posledné 2 kola v rovnakých časoch všetky zápasy? Na webe BL to tak zatiaĽ je. Nespomínam si ako to bolo v minulých sezónach.

Reagovat
smazaný uživatel

Malo by to tak byť. Aj minulú sezónu sa tak hralo.

Reagovat
cologneFC

urcite sa hraju v sobotu 15:30. a 2.liga v nedelu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dikes, zaujímavé že aj predposledné kolo.

Reagovat
cologneFC

Ano. Ale je to dobre, vyhnu sa spekulaciam. A navyse tento rok sa asi bude bojovat do posledneho kola. Chvalabohu, ze sme pomerne daleko od toho boja.

Reagovat
smazaný uživatel

jj vy ste zahojený určite

Reagovat
smazaný uživatel

Mkhitaryan v ideálnej zostave kola podľa Kickeru. Nemyslel som si, že sa toho ešte dožijem

Ináč som zvedavý na ten letný exodus v Dortmunde. Hummels, Gungodan a Immobile už sú skoro istí. To by mohlo hodiť nejakých 70-80 miliónov. Tuchel nie je zvyknutý kupovať veľké mená, myslím, že príchody nad 20 mega ani náhodou nehrozia...

Reagovat
smazaný uživatel

Možno sa Tuchelovi pošťastí tak ako Kloppovi a kúpi nejakých nenápadných šikovných hráčov ako Kagawa.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by zajímalo, jestli si přivede někoho z Mainzu..třeba Geis by nebyl určitě špatnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, Geis by bol výborná náhrada za Kehla, časom by mohol byť lepší aj ako Bender, a možno je lepší už teraz, Sven túto sezónu hrá veľkú biedu. Neviem, koho iného by z Mainzu mohol zobrať, možno Bella...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Geis nebo Bell..taky bych to tak viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo mě ještě napadá Karius..skvělý golman, který má tuším výkupku..a náhradu za Romana už taky BVB potřebuje jako sůl.

Reagovat
Pipo123

Já som videl Mainz iba pár krát v sezóne a do BvB by sa podľa mňa hodil Brosinski, ten sa mi v každom zápase hodne páčil

Reagovat
smazaný uživatel

Ako backup za Pisczeka by bol určite fajn, ale do základu asi nie, prišiel do Mainzu len minulé leto a toto je jeho prvá sezóna v prvej lige, ešte by potreboval aspoň jeden rok pravidelne hrávať na tejto úrovni. Ale súhlasím, že hrá veľmi dobre, určite by bol dobrou alternatívou, najmä keď tam pri zranení poliaka hrajú Kirch či Sokratis...

Reagovat
EAG le grand amour

Geis k nám, místo Simona

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu neverím, je tam Bender, Kramer, Castro a vráti sa Kohr. Táto štvorka úplne stačí. Geis je hráč do základu, ten by prišiel len ako náhrada za Larsa, keby odišiel...

Reagovat
smazaný uživatel

To isté si myslím aj ja. Geis buď Gladbach alebo Schalke, tak to vidím.

Reagovat
Arne

Hummels a Gündogan skoro jistí?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi som sa zle vyjadril, nie skoro istí, skôr dosť pravdepodobní...

Niekde som čítal, že Ilkay odmietol ponuku na predĺženie zmlúvy a tak ho chcú v lete predať. Bolo to ale ešte pred tou trénerskou rošádou, takže možno na tom Tuchelov príchod niečo zmení.

O Hummelsovi a Manchestri je toho všade plno, pre Van Gaala je prvou voľbou ako posila na CB, MU nemajú problém zaplatiť ho a sám Mats sa vyjadril, že prestup nevylučuje, myslím, že keď bude chcieť odísť, tak pôjde práve toto leto.

Reagovat
Arne

Podle mě Mats tak na 80 % zůstane, rozhodně to není nic na spadnutí, že by měl odejít... U Ilkaye je ta pravděpodobnost asi větší, i když v jeho zájmu by mělo být zůstat, zatím se svojí formě ze sezóny 12/13 ani nepřiblížil.

Reagovat
smazaný uživatel

80%? No, nič by som si neželal viac, ale ja až taký optimista nie som. Tak snáď budeš mať pravdu. Jeho stratu by nevyvážilo ani tých 30-40 miliónov za prestup.

Čo sa Ilkaya týka, tak v jeho prípade by ma prestup až tak nemrzel, je to síce skvelý hráč, ale nikdy neprejavoval nejakú extra oddanosť Dortmundu a už ma to jeho naťahovanie nebaví, údajne dostal poslednú ponuku na novú zmlúvu, tak čoskoro by malo byť jasné, ako to s ním bude...

Reagovat
Arne

Já docela optimista jsem, ale kdoví, třeba se budu mýlit... Ilkay už když prodlužoval jen o rok, tak to bylo celkem jasný, že vyčkává.

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels tiež nemá za sebou svoju najlepšiu sezónu, samozrejme dosť aj vinou zranení. Ak niekto na základe špičkových výkonov zaujal väčšie kluby, tak hlavne Reus a Aubameyang. Podľa mňa v lete skôr odídu hráči ktorí nenaplnili očakávania ako Immobile, Ramos a možno Mkhitaryan.

Reagovat
Arne

Naštěstí Reus a Auba zůstanou... Docela bych si přál, aby zůstal Ramos a dostal pořádnou šanci, ale obávám se, že to nedopadne. Pokud by Gladbach nezískal Okazakiho, docela bych ho viděl tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že Ramos ani moc priestoru nedostal, pritom v LM dal 3 góly za 100 minút na ihrisku. Immobile tiež štatisticky najlepší strelec tímu v LM aj v Pokali v tejto sezóne, akurát v tej BL mu to nepadalo. Osobne by som si viac prial aby Ciro ostal, a Ramos odišiel. Ale zrejme pôjdu obaja.

Reagovat
smazaný uživatel

ja neviem podla mna ciro na to proste nema a ani ramos sa nejak neukazal za tie minuty co hral.. do dalsej sezony by som si prial nejake dobre nakupy hlavne do obrany lebo to je zufalost.. presluhujuci subotic a schmelle a pisczek uz tiez maju to najlepsie za sebou..

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas, základ je udržať Aubameyanga a poriadne doplniť obranu. ALe aj tak k Aubovi niekoho treba a nemôže to byť hocikto, ak sa postúpi do EL tak to nemôže stať len na ňom.

Reagovat
cologneFC

Ramosa chce Kolin

Reagovat
smazaný uživatel

V Dortmundu má/měl na starosti nákupy hlavně Klopp a nebo Zorc?

Reagovat
smazaný uživatel

hráčov si vyberal predovšetkým Klopp...

Reagovat
smazaný uživatel

Tayfun Korkut už nie je trénerom Hannoveru. Čiže uvidíme kto sa ich pokúsi zachrániť.

Reagovat
cristiano.K.

Hamburk spadne určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Najhorší herný prejav má Hamburg a Hannover, Hamburg si myslím, že už nezachráni nič, Hannoveru dávam šancu na baráž, kde budú buď oni, alebo Padeborn, ktorý má najslabší káder. Stuttgart som si istý, že sa zachráni, majú najlepší herný prejav z tejto päťky. No a Freiburg, kým tam je Streich, tak nespadnú.

14. Stuttgart

15. Freiburg

16. Padeborn

17. Hannover

18. Hamburg

no a v baráži asi Darmstadt, to by prvoligista mal zvládnuť, či už to bude SCP alebo H96.

Reagovat
cologneFC

Moje slova. Hamburg a Paderborn pojdu dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď ten Paderborn. Hannoveru by bola škoda, majú dosť dobrý a sympatický káder...

Reagovat
cologneFC

Suhlasim. Priamo by nemali ist a baraz by mali zvladnut.

Reagovat
smazaný uživatel

ale potrebujú výhru ako soľ, cez remízy to nezáchrania

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa Stuttgart vyhrá všetky domáce zápasy a budú už zachránený pred posledným kolom - čo by hralo do karát Padebornu, ale na druhej strane aj Freiburg už možno bude zachránený pred posledným kolom, čo by hralo do karát Hannoveru, aby nakoniec nedošlo na rozdiel skóre, to má H96 jasne lepšie...

Reagovat
santini

mne to vychádza nasledovne:

14. Freiburg... ...34 bodov

15. Stuttgart... ..34 bodov

16. Hannover....32 bodov

17. Hamburg.....30 bodov

18. Paderborn...28 bodov

Baráž pre bundesligistu

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Hamburg nesestoupí, to je prostě v nějaké knize osudu napsané

Reagovat
bayern987

Sestup: Freiburg, Paderborn

baráž: HSV

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

spadol s Aachenom z Bundesligy, spadol de facto s Bielefeldom z bundesligy, z Gladbachu ho vyhodili, keď boli na poslednom mieste = jeho 3 angažmány v Bundeslige.

Hannover ide dole

Reagovat
smazaný uživatel

to je trenér na sestup..

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerá niekto Lautern - Lipsko?

Reagovat
EAG le grand amour

HSV nesmí, už kvůli Renému. Stejně tak VfB kvůli Maximovi.

Spadne Paderborn a Freiburg a v baráži bude Hannover.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerám teda ten Lautern. Ta "atmosféra" v zápasoch proti Lipsku je neskutočne zomknutá proti RB ako klubu. Dnes som si to tak nejak ešte viac uvedomil, neni zvykom žeby v Nemecku ľudia pískali keď má súper loptu, ale dnes to bolo počas celého 1.polčasu takmer.

RB má určite už teraz kvalitu tímu na postup, každý ich útok a akcia hrozí obrovským nebezpečenstvom. Aj dnes, ked hrajú proti jednému z najlepších tímov 2.BL a najlepšiemu tímu doma. Dokonca si dovolím tvrdiť, že nebyť tej nenávisti všetkych tímov proti RB v ich vzájomných zápasoch, tak by RB už postupili aj túto sezónu. Ale tie tímy a fanúšikovia sa vedia tak nabudiť na tie zápasy proti nim, že RB má každé kolo ako keby najväčšie derby, proste ťažké zápasy čo sa týka tlaku súpera a fanúšikov.

Reagovat
cristiano.K.

mám vsazenou neprohru Lipska, chtěl jsem koukat na eurosportu,ale dávají snooker místo toho

Reagovat
smazaný uživatel

Ja práve teraz nemám nabitý balíček na Skylinku tak som pozeral na Nemcoch (Sport1). S tým Snookerom to tam preháňajú počas MS Písali aj na webe články k MS a tak, že je to dosť sledované v Európe (v miliónoch) a obhajujú to proste no, aj som bol prekvapený že celkom dosť ľudí to pozerá aj u nás, na fb sa k tomu hlási dosť fanúšikov.

Reagovat
Arne

Je to tak vždycky, že je takhle vypískávají po celý zápas? Lautern je jasný, to je tradice pur, tam to ani jinak nemůže být.

Reagovat
smazaný uživatel

Praveže ani neviem či všade ich tak vypískávajú. Pretože ich moc nepozerám, videl som zápas v Braunschweig a tam to tak bolo tiež, ale tiež až tak výrazne ako dnes. Každopádne to dnes Lautern mohol vyhrať, na konci mali niekoľko tutoviek sakra.

Reagovat
stas87

Co Kimmich?Zahral svoju klasiku?Z toho co som videl,tak ma Forsberg nicim nezaujal k vykonom z Mälmo ma strasne daleko..

Reagovat
smazaný uživatel

Kimmich zahral dosť dobre, bol aktívny a verí si 1 na 1 bez problémov. Ale viac výrazný bol pre mňa Kaiser, zahrával štandartky a zaťahoval sa viac aj do stredu, Forsberg lietal hore dole, na Severana je dosť nabudený a emocionálny, páčil sa mi asi najmenej z tej stredovej trojky.

Reagovat
smazaný uživatel

No pokud HSV spadne jsem zvědavý jestli můj oblibený fotbalista Petr Jiráček zůstane v HSV nebo po něm šáhne nějaký jiný bundesligový klub. No každopádně máme o zábavu v Bundeslize postaráno až do konce sezóny a to ne jenom na dolních patrech tabulky, ale taky v boji o poháry!

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, bude to parádny záver sezóny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele