Bernat zkusí štěstí ve Francii, z Bayernu přestoupil do PSG

31.08.2018, 19:51
Aktuality
U konce je angažmá Juana Bernata v Bayernu Mnichov. Španělský obránce v bavorském celku končí a nově bude hrát ve francouzské nejvyšší soutěži, dnes večer byl oficiálně potvrzen jeho transfer do Paris Saint-Germain...

Francouzský mistr začal na příchodu Bernata pracovat před několika dny a s německým mistrem rychle našel společnou řeč ohledně sumy za přestup. Zatímco Bayern v roce 2014 zaplatil Valencii deset milionů eur, nyní by dle zákulisních informací měl vyinkasovat patnáct milionů.

Pětadvacetiletý fotbalista v Paříži prošel zdravotní prohlídkou a dnes podepsal kontrakt, ten je platný do 30. června 2021.

"Jsem pyšný, že přestupuji právě do PSG. Po začátku ve Španělsku a následné zkušenosti v Německu objevím novou zemi a především budu hrát za klub, který v uplynulých letech udělal obrovský pokrok," řekl Bernat.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (52)

Přidat komentář
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Pavard musi prist

Reagovat
blackhawk88

teraz uz nie, kedze skoncil prestupak v nemecku

Reagovat
smazaný uživatel

Dost ma sere ta neaktivita na prestupovom trhu hlavne širka kadra v obrane a na kridlach v útoku

Reagovat
Seydou Doumbia

Něco jsem četl že příští rok by se měli točit velké peníze. Záleží zda to je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern to slušně rozpouští.

PSG se třese před FFP ...

Reagovat
blackhawk88

Bernat je zrely na odchod uz niekolko rokov a Rudy zas vela toho neodohral, cize vsetko ocakavane odchody

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

+ Boateng ostava

Reagovat
Seydou Doumbia

Bernat na to hlavně nikdy neměl.

Reagovat
vladino10

Dalo by sa diskutovať- ten chalan bol v príprave skvelý..vlastne v každej príprave v ktorej som ho videl bol skvelý..potom prišla sezóna a hlúpe defenzívne chyby..

Podľa mňa to mal v sebe, ale nezvládol to v hlave..možno mu zmena prostredia pomôže, ja mu to zelam- napriek všetkému to bol sympaťák, sedel na lavičke a nepočul som od neho jedno zle slovo, neviem..

Reagovat
blackhawk88

z jednej lavicky na druhu

Reagovat
Rich

Hodně štěstí v novém klubu. Jako backup za Alabu byl dobrý, teď mě ovšem děsí fakt, že pokud se Alaba zraní, tak ho nahradí Rafinha a to není dobrý, radši bych vytáhl někoho z rezervy a dal mu šanci.

Jinak Bayern mlčí, ale doufám v posilu na křídlo a nebo Pavarda, chtělo by to.

Přeci jenom Bernat je třetí hráč, který odešel, což je za posledních let docela hodně.

Reagovat
bayern987

Ani se mi nechce věřit, že u nás tenhle hráč byl 4 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplny traged to nebol, na lavicku fajn hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplny traged to nebol, na lavicku fajn hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplny traged to nebol, na lavicku fajn hrac.

Reagovat
Ed_Hazard

Misinho?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Absolutně nechápu, co PSG letos na trhu předvedlo, absolutně nepochopitelný kroky. Škoda, že to ještě nedovršili Rakitićem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo to FFP a príchodom Mbappého?

Reagovat
db18

Proto za 15 kupuji tohodle matlaka a k tomu neskutecne preplatili Kehrera

Reagovat
Rudnevs

A to ešte vraj príde i Choupo-Moting...

Reagovat
db18

s tim chce Tuchel neco uhrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Chce mít vysokého silového hráče, který zaskočí za Cavaniho (v případě zranění nebo naskočí na pár minut) a bude ze vzduchu stahovat balony pro Neymara a Mbappého.

Reagovat
db18

Tak on je ale primárně křídlo... to podle mne nevybral pravého hráče a měl jít spíš po Modestem...

Reagovat
smazaný uživatel

Chápem, že arogantný mód odpovedí je dnes na EF normou, ale ja som sa vážne pýtal, pretože som sa o PSG veľmi nezaujímal.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Částečně nejspíš ano, ale zbavili se Pastoreho, Guedese či Lo Celsa, aby mohli přivést Kehrera, Bernata či Choupo-Motinga, což mi přijde nesmyslný. K tomu připočtěme podpis končícího Buffona, nenahrazení Motty, šaškování s Marquinhosem na DM a hrozící odchod Rabiota. Pokud opravdu odejde, budou mít hodně nevyvážený tým a velký problémy.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

zas tak nepochopitelné to není, ale taky mě překvapilo, kolik absolutně nevyzkoušených mladíků už od začátku sezony nasazují

Reagovat
Pyroman

Kvůli FFP nemůžou letos udělat žádný velký přestup,i ty nákupy Kehrera a Bernata byly podmíněný prodejem Guedese. Druhá věc je proč za téhle situace dali za Kehrera tolik, ale toho si vydupal Tuchel.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos nám v LM věřím hodně málo. Nejvíce mám obavy ze zálohy.

Nejvíce nás tlačí bota v defenzivním záložníkovi a koho jsme dovedli jako náhradu? Brankáře, obránce, levého obránce a dojde ještě útočník. Navíc ještě odešel Lo Celso do Betisu s možností koupě kolem 30 Mega, což absolutně nechápu, když pod Emerym hrál více něž dobře. Draxlera zatím taky moc nevyužívá..

Celkově máme letos hodně slabou zálohu. Když je/ bude zraněný Marco, popř. ještě někdo ze zálohy, jsem zvědavý jak to poskládá, když s někým nepočítá a další pošle hostovat.

Zítra má hrát na CDM Marquinhos, takže očekávám podobné šachování ještě s Kehrerem atd..

No letos to bude hodně zajímavé Ale třeba mě Tuchel v LM překvapí

Reagovat
smazaný uživatel

Já nám věřím hodně, protože odešel Emery

Reagovat
Ferragamo7

Chvalabohu,už bolo načase.Bernat,Rudy+ešte keby odišli Rafinha a Wagner a bol by som spokojný.Ja som proti tomu,aby klub kupoval predražených hráčov za 80-100 mil,ale aby klub s takou ambíciou ako Bayern,doslova skupoval takýto šedý priemer z bundesligy,to mi hlava neberie. Je pre mňa doslova neuveriteľné,prečo tam držia Rafinhu,čo ho sledujem posledné sezóny,tak je už pomalý,v každom súboji si pomáha rukami(lebo rýchlostne nestíha)vyrába tragické kiksy,ten už mal byť preč minimálne 3 roky.Zbytočne zaberá miesto nejakému mladému a rýchlemu obrancovi.

Reagovat
Rudnevs

Čo je zlé na Wagnerovi? Možno to nie je úplne špičkový útočník, ktorý by mal robiť jednotku na svojom poste vo veľkoklube a taktiež už nie je najmladší, ale v Bayerne je to dvojka v útoku a na túto rolu sa hodí po všetkých stránkach... Navyše je to odchovanec a Bavor, rodák priamo z Münchenu, ktorý ako malý chodil do Südkurve.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, když se člověk odprostí od jeho chování, fotbalově mi v Bayernu pořád dává smysl. By the way Dortmund by potřeboval přesně takového útočníka. Uvidíme teda, co Paco.

Reagovat
Rudnevs

Príde mi, že on sa na trávniku tým sviňským spôsobom prezentoval prakticky len za ten čas, čo bol v Darmstadte... Vtedy sa tak ostatne prezentoval celý Darmstadt, hoci je pravda, že Wagner bol jeden z tých najvýraznejších, každopádne mám pocit, že v Hoffenheime i v Bayerne to už je trochu o niečom inom. Ale zároveň Wagner stále ostal hráčom, ktorý hovorí to, čo si myslí. Je jedným z takých tých často spomínaných “skutočných typov” medzi futbalistami, na ktorých nedostatok v dnešnom futbale sa fanúšikovia sťažujú.

Bohužiaľ Nemecko v poslednej dobe neprodukuje tak kvalitných hrotových útočníkov a Borussia preto musela siahnúť do zahraničia a priviedli Paca... Ako som tu už ale písal, Jogi Löw povedal na PK okrem iného i to, že v Nemecku treba zvýšiť invididuálne požiadavky na jednotlivé pozície a opäť začať vychovávať špecialistov na jednotlivé pozície. Ako príklad Jogi spomenul práve pozíciu hrotového útočníka. Podľa mňa je dobre, že si tento problém kompetentní ľudia uvedomujú a že na ňom chcú pracovať, snáď sa im to podarí.

Reagovat
Eichel

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

A kto je teda vhodná dvojka miesto Wagnera?

Reagovat
Smreky

strašne divné prestupové obdobie v podaní PSG.... nehchápem tie prestupy a ak príde ešte aj Choupo...hmm...naproti tomu Monako presný opak - skvelé prestupy, hráči s talentom a potencionálom a za nie nejaké horibilné peniaze

Reagovat
smazaný uživatel

Ono jestli ten přestupák taky není ovlivněný FFP že?

A nemůžeš to srovnávat s Monacem, které pod hrozbou není a navíc i s penězi za Mbappého vydělali cca 340 mega a za cca 120 mega hráče nakoupili. (Vycházel jsem pouze z hodnot uvedených tady).

Kdyby jsme tedy nebyli pod drobnohledem, asi by to vypadalo jinak

Reagovat
Smreky

určite je tým ovplyvnený...ale nemyslím sumy ktoré dali za hráčov ale kokrétne hráčov ktorých priviedli.... Bernat, Kehrer, možno Choupo....hráči, ktorí podľa mňa nemajú na taký klub, ktorý chce bojovať o popredné priečky v európe... príde mi to divné že kupujú takých priemerákov...radšej nič ako toto

Reagovat
Seydou Doumbia

Konečně jím došlo že LM nikdy nevyhrajou a jsou pouze průměrný klub tak podle toho přicházejí ti hráči.

Reagovat
Smreky

Bohužiaľ, vyzerá to tak tie prestupy

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč bohužel? Bez PSG se světová fotbalová špička hravě obejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tobě musí jejich ambice hodně ležet v žaludku...

Reagovat
Seydou Doumbia

Spíš mě štve to rozhazování peněz a nákupy hráčů bez koncepce.

Reagovat
Ferragamo7

Ako príklad uvediem Anastasiosa Donisa: https://www.youtube.com/watch?v=K61hO0edf24&t=1s nechápem,ako sa takýto rýchly a skvelo technicky vybavený hráč, môže zašívať v priemernom Stuttgarte.Toto by bol pre Bayern hráč podobný ako Coman,avšak o oveľa lepšou technikou.Rýchly s neuveriteľným ťahom na bránu.Tento hráč sám v tom zápase doslova ponížil Bayern,jedine čo stíhali lemry v obrane,len ho faulovať

Reagovat
vladino10

A ako príklad uvadzas zápas v ktorom nešlo bayernu o nic tesne potom, ako Bayern vypadol s realom madrid, kde z tych hráčov bayernu srsalo sklamanie a viac menej sa potom do zvysku sezóny už nedostali..

Poníženie ako prasa..

Reagovat
Ferragamo7

Tieto pseudodôvody ktoré si napísal vôbec nič nemenia na tom,že ten hráč v tom zápase doslova exceloval.Kto pozeral a má v sebe zakódovanú aspoň štipku objektivity,tak musel uznať fantastickú rýchosť a excelentnú techniku tohto hráča.

Reagovat
vladino10

Veď nech exceloval- dnes som ho na ihrisku ani nevidel..

Skôr som reagoval na slovo poníženie, ktoré je dosť odveci keď hrá jeden na pol plynu..

A aj keby nie, prehrať vo futbale je fakt ponizujuce

Reagovat
Bastaron

Kdyby se raději zbavili Rafinha.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele