BERGER V LIVERPOOLU KONČÍ

31.01.2003, 00:15
Aktuality
Fotbalista Patrik Berger se rozhodl, že po sezóně odejde z Liverpoolu. "Bude lepší, když si najdu něco jiného," uvedl Berger pro internetové stránky klubu. Berger měl přitom kvalitní nabídky od jiných klubů už v létě - mimojiné se o něj zajímal třeba skotský Celtic Glasgow, španělské Atlético Madrid nebo anglický Blackburn.

Berger se před rokem vzdal reprezentace, aby se mohl více věnovat klubu a rodině, v Liverpoolu však za uplynulý rok dostával velice málo příležitostí nebo byl zraněný. Sám hráč dříve říkal, že pokud by odešel pryč, tak blíž k domovu - zmiňoval Francii a Německo.

Bergerovi končí smlouva v červnu. "Pokud do té doby nezačnu hrát, nevidím šanci, že bych zůstal," řekl Berger. Do Liverpoolu přestoupil v roce 1996 z Dortmundu za 133 miliónů korun. Během několika měsíců si tam vydobil pověst vynikajícího levého záložníka. Za Reds sehrál téměř 200 zápasů a ze současného kádru není v Liverpoolu nikdo déle než právě Berger.

"Nemohu říci, že moje kariéra v Liverpoolu byla skvělá, ale zas až tak špatná nebyla," hodnotil Berger své dosavadní působení v tomto anglickém klubu. Zhruba před rokem a půl dokonce uvažoval, že zde za pár let ukončí kariéru. Nyní ale říká, že už mu trenér Houllier tolik nevěří. "Koncem března bych měl být naprosto v pořádku, abych mohl odehrát celý zápas," řekl Berger.

V této sezóně zatím za A-tým Liverpoolu nastoupil jen třikrát - jednou v lize a dvakrát v anglickém poháru. Když už to s ním začínalo vypadat opět dobře, když vstřelil gól při Ligovém poháru, tak se za dva týdny zranil a musel odletět na operaci do amerického Vailu.

V Liverpoolu tak nejspíše zůstanou už jen dva Češi - Vladimír Šmicer a Milan Baroš. Nemuselo by to být však nadlouho - minulý týden byl na testech v Liverpoolu nadějný 16-ti letý vítkovický útočník Pavel Malchárek.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele