Berbatov míří do Fulhamu. Fiorentina kritizuje konkurenci

30.08.2012, 09:43
Aktuality
Fiorentina se snažila získat z Manchesteru United Dimitara Berbatova, byla domluvena s hráčem i klubem, jenže z přestupu sešlo. Do hry o zisk bulharského útočníka se totiž zapojily také Juventus a Fulham, a právě na Craven Cottage nyní Berbatov míří.

Manchester United včera souhlasil s odstupným pět milionů liber a Berbatov byl na cestě do kádru fialek. Žádný přestup se ale nekonal.

"Oznamujeme, že transfer Berbatova definitivně nevyšel. Byli jsme domluveni s klubem i hráčem na smlouvě, zaplatili mu letenky, ale ve Florencii se nikdy neobjevil. Má to co dělat jak s arogantním chováním jiných klubů, tak i hráče, který si nezaslouží oblékat náš dres. Z výše uvedených důvodů jsme rádi, že u nás nakonec hrát nebude," uvedl toskánský klub v tiskovém prohlášení.

Berbatov totiž přilákal další zájemce, a sice Juventus a Fulham. Stará dáma Bulhara také nezíská, její generální ředitel Giuseppe Marotta se už ale stačil ohradit proti nařčení italské konkurence. "S Fiorentinou si máme co vyříkat. Jednali jsme s maximální férovostí a transparentností v podmínkách dynamiky trhu. Odmítáme veškerá nařčení. Do hry jsme vstoupili až ve chvíli, kdy jsme se dozvěděli, že Berbatov nabídku odmítl," uvedl Marotta.

"V tu chvíli tu byla nabídka Fulhamu a hráč nám nakonec řekl, že z rodinných důvodů preferuje setrvání v Anglii. Neodmítnul nás. Prostě jsme zkoušeli využít příležitost, která se naskytla na trhu. Zájem o hráče mělo hodně klubů," doplnil funkcionář Juventusu. Berbatov by měl v nejbližší době dokončit přestup do Fulhamu. Kromě rodiny jej údajně do Londýna táhne přítomnost manažera Martina Jola, pod kterým Bulhar úspěšně působil v Tottenhamu.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (591)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele