Benaglio končí ve Wolfsburgu, do svých služeb ho získalo Monaco

16.06.2017, 15:34
Aktuality
Diego Benaglio před rokem podepisoval nový tříletý kontrakt s Wolfsburgem, už nyní ovšem z německého klubu odchází. Švýcarský brankář si vyzkouší francouzskou nejvyšší soutěž, na přestup ho získal semifinalista letošního ročníku Ligy mistrů a šampion Ligue 1 AS Monaco...

"Přestoupit do týmu úřadujícího francouzského šampiona je pocta. Výsledky Monaka jsem loni sledoval, dosáhlo skvělých věcí. Sledoval jsem pochopitelně i sezonu Falcaa a vývoj Kyliana Mbappého. Už se nemohu dočkat, až se potkám s novými spoluhráči. Vydám ze sebe to nejlepší, týmu přinesu zkušenosti a dám mu vše, co mohu," řekl.

33letý gólman působil ve Wolfsburgu od ledna 2008 a celkem za Vlky odchytal 259 zápasů. Se svými někdejšími spoluhráči v roce 2009 vybojoval mistrovský titul, před dvěma roky zase zvedl nad hlavu trofej pro vítěze Německého poháru.

AS Monaco se o Benaglia zajímalo již loni a tehdy ještě Švýcar jeho nabídku odmítl. Nyní souhlasil s tříletou smlouvou.

Benaglio se stane teprve čtvrtým švýcarským fotbalistou za posledních čtyřicet let, který oblékne dres knížecího celku, před ním barvy AS hájili Umberto Barberis, Marco Grassi a Patrick Müller.

Autor: Tomáš Pavlík / asmonaco.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně trošku konkurence pro Subašiče...

Reagovat
smazaný uživatel

S Mbappem se asi nepotká...

Reagovat
ManUnited

konec de Sanctise předpokládám

Reagovat
Beči

Nevím, jestli se mu bude líbit role dvojky za nezpochybnitelnou jedničkou, Subašičem.

Reagovat
QooBo

Subašič má takú neotrasiteľnú pozíciu ? Ja som ho videl iba zopárkrát a vždy to bola bieda od neho tak ma to prekvapuje

Reagovat
Beči

Tak samozřejmě občasné výpadky formy tam jsou, ale jinak chytá stabilně, většinou je jistý a hlavně je v klubu už mnoho let. Samozřejmě to ale také může být nedostatečnou konkurencí v podobě dalšího kvalitního brankáře, tak uvidíme, třeba Benaglio překvapí.

Reagovat
Neyjrayx

Aktivní dvojku dělal i u vlků

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik % rozpočtu Wolfsburgu dá zhruba WV?

Reagovat
Mars

2 Passaty ročně.

Reagovat
Kadlitko

Ten Benaglio mohl jít z toho Wolfsburgu dřív a né až ted ve 33 letech. Ale i věřim, že se mu bude dařit v Monacu.

Reagovat
Horcmen

Měl jsem za to, že s ním počítá Basilej jako s náhradou za Vaclíka.

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Vaclíka roste mladý Nikolič, dvojku může ještě 2-3 roky dělat zkušený Vailati

Reagovat
stas87

Rekik do Berlina, za 2,2 mega, s bonusmi to mozu byt az styri miliony. To sa tak zhorsil ci mal nejake zranenia? V PSV to bol dobry hrac, aspon co si pamätam. Stale je ale mlady, ma len 22 rokov, takze si este moze vykopat lepsi angazma.

Reagovat
smazaný uživatel

První sezónu hrál základ (nebyl tam nikdo jako reálná konkurence) a byl dost špatný ale to byl celý tým pod vedením Míchela, takže tak. Tuto sezónu de fakto ani jednou nehrál stopera ale jenom parkrat beka, kde se velmi snažil ale je jasné ze to není bek. Byl to Bielsuv přestup s je otázka jestli nemohl pod správným vedením dopadnout lépe. Ale byl zklamání, minulej rok byla často jeho poziční hra úplně děsná. Je mladej jsem na něj zvědavej, může se možná klidně rozvinout v dobrého obránce někde kde bude pod menším tlakem než v OM. Ale taky možná zůstane maximálně průměrným obráncem do slabší ligy.

Reagovat
Israha

Já bych jen dodal, že pozičně sice naprostá obludnost a do vzduchu/do tacklu víceméně nepoužitelnost, ale byl tam asi tak jediný stoper, co dokázal rozehrát (i pod tlakem) a propojit účelně obranu se zálohou. Ve dvojici se statičtějším, pozičně a fyzicky silným stoperem může být v pohodě (za předpokladu, že nebude systémově špatná celá obrana, jako za Míchela v OM, tam se odkryly nedostatky úplně všech hráčů v plné parádě).

Reagovat
smazaný uživatel

Subasic ma neotrasitelnu poziciu, pokial neodide alebo sa nic zasadne neudeje, Diego si posedi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele